Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
Csak óvatosan azzal a tüntetéssel
  2018-04-28 10:30:57, szombat
 
  Vona Gábor felelőtlen üzenete itt olvasható:
http://www.hir-tv.com/2018/04/vona-gabor-nyilt-uzenete-magyar-nepnek.html
Azért kellene elkerülni a tüntetéseket, mert Vona Gábor felhívása PROVOKÁCIÓ, amit ÜRÜGYÜL használhatnak föl a baloldali háttérhatalmat kiszolgálók! ÜRÜGYÜL a NATO európai támaszpontjának Magyarországon történő kiépítésére!
*
2008 óta hiába ügyködtek azon, hogy legyen ÜRÜGY a Bajnai Gordon, területfejlesztési törvénybe bújtatott (T/5311-es) 2008. április 22-én (a 2003. évi XXVI. Törvény módosításaként, MEGTÉVESZTÉSSEL) a parlamenttel elfogadtatott törvénymódosításnak ÉRVÉNYT SZEREZNI!
*
Ez a törvénymódosítás valójában, lehetővé tenné a NATO számára - az egész ország területét 11 körzetre osztva, egyenként 10 km-es sugarú körben - LOGISZTIKAI KÖZPONTOK KIALAKÍTÁSÁT.
http://blog.xfree.hu/myblog.tvnSID=&pid=10145&n=furaila&blog
*
Az 1/4. sz. melléklet Országos jelentőségű logisztikai központok és térségek felsorolását tartalmazza. Összesen 11 nagy térségre osztva Magyarország területét. Ezen térségek a mellékletben a település közigazgatási területét és annak 10 km-es környezetét jelöli.

Logisztikai központok és térségek:
I. Nyugat-dunántúli körzet Sopron (részközpont: Szombathely).
II. Észak-dunántúli körzet: Győr - Gönyű.
III. Közép-dunántúli körzet: Székesfehérvár (részközpont: Dunaújváros, Veszprém).
IV. Dél-dunántúli körzet: Baja (részközpont: Mohács).
V. Budapest körzet: Dél-Pest (Soroksár),
Dél-Buda (Nagytétény),
Csepel Nemzeti Szabadkikötő.
VI. Közép-alföldi körzet: Szolnok.
VII. Dél-alföldi körzet: Szeged (részközpont: Kisszállás).
VIII. Észak-keleti körzet: Miskolc vagy Tiszaújváros.
IX. Észak-tiszántúli körzet: Záhony (részközpont: Nyíregyháza).
X. Délnyugat-dunántúli körzet: Nagykanizsa.
XI. Közép-tiszántúli körzet: Debrecen.
*
Bajnai ezt követően - talán ezért? - szinte tálcán MEGKAPTA a miniszterelnökséget. Majd újra kampányolhatott 2014-ben ezerrel.
Előzmények:
Boross olyannyira akarta a NATO-t, hogy képes volt az akkori népszavazási küszöböt levitetni, hogy érvényes legyen. Mondván, hogy:
- "...oda be kellett lépni!".
Lásd a korábbi képet az újságcikkről!
http://xfree.hu/kep_show.tvn?kid=185005&aid=242747
(Heti Válasz XI. évfolyam, 17. sz. 2011. április 28.)
Erre a PAKTUM
https://www.facebook.com/mariailona.bona/posts/1042381955797800
*
minden áron való betartatása miatt volt ,,szükség". Hogy soha ne lehessen még csak beszélni sem az általa újjászervezett titkosszolgálatokról - sem az előttiről, sem a szocializmus csődbe viteléről, a munkás-parasztságra épített rendszer csődbe viteléről, sem a munkás-parasztság felszámolásáról, a társadalmi tulajdonú vállalatok tönkretételéről és kiárusításáról, sem semmiről, amivel tönkretették Magyarországot és a benne élőket.

A lényeg: hogy megszavazta a parlament és azóta sem valósulhatott meg ez a logisztikai központ építése...

Már csak az ÜRÜGYRE lenne szükség, mint 1956-ban az akkori SZU-katonaság újabb csapatainak behívására.
Sikerült is kirobbantani az őszödi beszéd kapcsán a TV-székház "ostromát"! Amit egyébként GERGÉNYI PÉTER, mint civil nézelődő - tisztes távolból a tér szélén álldogálva - végig figyelemmel kísért!
Akkor még nem volt kész az a törvénymódosítás, amit BAJNAI GORDON 2008-ban elfogadtatott az országgyűléssel és ami valójában a NATO európai támaszpontjának Magyarországon történő kiépítésének törvényes lehetőségéről szólt!
*
Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mindent tudunk politikusokról, celebekről önmagunkról semmit
  2018-04-27 10:32:46, péntek
 
  Újra meghallgattam József Attila egyik versét itt:
https://www.youtube.com/watch?v=kQUnoI8ATZI
Felkavaró élmény volt, mert annyi minden jutott róla eszembe!
1) . Pl, hogy milyen tragikomikus mindez, ami már hosszú évek óta folyik ellenünk- velünk!
2) Milyen tragikomikus, hogy miközben kocsányon függő szemekkel bámuljuk a televízióban a nekünk szánt szórakoztató műsorokat - melyekből MINDENT MEGTUDHATUNK A CELEBEKRŐL, meg a POLITIKUSOK VISELT DOLGAIRÓL - aközben ÖNMAGUNKRÓL, SZINTE SEMMIT NEM TUDUNK!
3) Pontosan úgy, mint ahogy egy RABSZOLGÁNAK sem ismerhető családi múltja. Minek is tudni, hogy ki fia borja is az ember valójában? Hiszen, akkor még ÖNTUDATRA találna és nem lehetne úgy használatba venni, mint valami robotot (modern rabszolgát)!!!
*
Ezen töprengve eszembe jutott, hogy mennyivel érdekesebb lehetne annak felismerése, hogy: a MÚLT nem csak velünk, hanem BENNÜNK is él!
A JELEN EMBERE magában hordozza MÚLTJÁT és JÖVŐJÉT, azon egyszerű biológiai képlet alapján, hogy születésünkhöz egy férfi és egy nőivarú ember egyesülése szükséges. Őket 2-2 ember, az utóbbiakat 4-4 ember nemzette. Ükszüleink biológiailag szükséges létszáma már 16 személy. Ha, gondolatban megrajzoljuk a képletét, akkor látjuk, hogy fejére fordított piramis csúcsaként hordozzuk az ősök génállományának készletéből esetenként kialakult - egyszeri és megismételhetetlen - saját génkombinációnkat. A piramis egy-egy emeletét nemzedéknek (generációnak) nevezzük. Házasodáskor a házastárs genetikai piramisa új génállományt kapcsol be a megszülető emberke génvariációjába.
*
A MÚLT, tehát nemcsak VELÜNK- hanem BENNÜNK is ÉL - mérhetetlen színes változatosságot felmutatva.
Ebből következhetne az az alapvető kíváncsiság, hogy igyekezzünk megismerni SAJÁT, SZÁRMAZÁSI (genealógiai) MÚLTUNKAT, mert csakis annak ismeretében alakulhatna ki identitásunk, hovatartozás-tudatunk.
Annak tudása, hogy a MAGYAR- és MÁS- - pl. a a nemzeti kisebbséghez tartozó - CSALÁDOK - MAGÁNTÖRTÉNELMÜKKEL RÉSZESEI a MAGYAR NEMZET TÖRTÉNELMÉNEK!
Ezen TUDÁS lehetővé tenné az egészséges NEMZETTUDAT kialakulását, mellyel már EGYENRANGÚ tagjai lehetnénk saját hazánknak és minden további nemzetek közösségének.
*
Ennek TUDÁSA elvezethetne annak felismeréséhez is, hogy mit jelent a MAGYAR NEMZETHEZ tartozni és ezen belül egy nemzettséghez, vagyis: CSALÁDHOZ.
Aki eljutna idáig, talán igyekezne MEGVÉDENI UTÓDAI számára - akár a MIGRÁCIÓS INVÁZIÓTÓL, akár a HAZÁT ELÁRULÓ- KIÁRUSÍTÓ POLITIKUSOKTÓL is.
*
Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Holnap, 26-án mutatják be a Sargentini-jelentést
  2018-04-25 23:48:01, szerda
 
  HOLNAP, 26-án MUTATJÁK BE A SARGENTINI-JELENTÉST A LIBE BIZOTTSÁG ÜLÉSÉN
https://gondola.hu/cikkek/109676-Sargentini-jelentes_-_szavazott_a_koltsegvetesi_ bizottsag.html
Judit Sargentini még a kötelezettségszegési eljárás során a következő kérdést szegezte Szijjártó Péter külgazdasági miniszternek:
- "Ha Magyarország ennyire - semmiben - nem ért egyet az Európai Unióval, akkor miért léptek be?"
Magyarország képviseletében Szijjártó elcsukló hangon kereste a választ, amit nehezen talált meg, mert tétován valami "... diktatúrát" említett, ,,...ami miatt be kellett lépni, mert ezzel is közelebb kerülhetett volna Magyarország a demokrácia megteremtéséhez az EU segítségével...".
Nem emlékszem pontosan Szijjártó minden szavára, mert arra gondoltam, hogy vajon miért nem tudhat - 28 év távolából sem - arról a magyar nép, hogy miért is volt szükség az un. rendszerváltozásra és miért kellett beléptetni hazánkat - teljességgel készületlenül az EU-ba?!

28. éve ELHALLGATJÁK, hogy azért volt szükség az un. rendszerváltozásra, mert az egyetlen párt - a Magyar Szocialista MUNKÁSPÁRT - oly mértékben telepedett rá Magyarország minden üzemére, gyárára és intézményére

- a FÜGGETLENÍTETT (vállalati- járási, fővárosi és kerületei, nagyvárosi, települési) kisz- párt- és szakszervezeti bizottságaival,

- annak minden infrastrukturális hátterével és

- az alkalmazottaik bérével,

- reprezentációs és propaganda költségeivel,

hogy FELÉLTÉK ezen üzemek, gyárak, és intézmények MINDEN nyereségét...
*
28 év távlatából fölmerül a kérdés: vajon hogyan szavazott volna a NÉP 1990-ben, 1994-ben, 1998-ban, 2002-ben, 2006-ban, 2010-ben, 2014-ben, ha tisztázva lett volna - még 1989-ben - hogy az MSZMP-s hatalom azért adta át oly "békésen" a hatalmat, mert máskülönben be kellett volna jelenteni Magyarország fizetőképtelenségét?
Ennek bizonyítéka az 1989-es MSZMP KB ülésein készült jegyzőkönyvek EREDETI kivonatolt részletei, melyek itt láthatók:
http://furaila.xfree.hu/234611
http://furaila.xfree.hu/256559
*
A Magyar Szocialista Munkáspárt Központi Bizottság ülésein készült jegyzőkönyvekből kivonatolt részletek, másolata itt is olvasható:
*
http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?SID=&pid=126643&n=furaila&blog_MSZMP
*
Ezekből a titkosított jegyzőkönyvi kivonatolt részletekből egyértelműen kiderül az igazság! És az is, hogy milyen nagymértékben LESAJNÁLTÁK A MUNKÁSOKAT és csakis kizárólag a hatalom és a pártvagyon minden áron való átmentésével foglalkoztak!!!!
*
Éppen ezért, 1990 után nem lett volna semmiféle baloldaliságnak létjogosultsága. Csakis azért villoghatnak még mindig a hatalomért folytatott harcban, mert megkötötték egymással azt a bizonyos, elhallgatott PAKTUMOT.
http://uzenete.blogspot.hu/2011/03/rozsadombi-paktum-eredeti-valtozat.html
*
Nézzük csak hogyan nyilatkozik erről Boross Péter a 2003-as - Antall Józsefre emlékező - írásában, amit külön kiemelnék:
*
“...Ezért kötötte meg az ismert paktumot és nem tette lehetővé, hogy a tudatlanság, vagy félismeretek ezt lehetetlenné tegyék."
*
http://xfree.hu/kep_show.tvn?kid=225166&aid=257851
*
Mit érdemeltek volna PAKTUM helyett az 1990 előtti és utáni MUNKÁSOSZTÁLYT elárulók? Azok, akik zavartalanul kiárusíthatták az országot privatizáció címén - saját magánvagyonaikat gyarapítandó - a dolgozó munkásság feje fölül!
*
Mi ez,. ha nem ÁRULÁS?


Hiszen felért egy második ,,Trianonnal":

- a szocializmus becsődöltetése,

- a munkás-parasztságra épített rendszer fölszámolása az ezekben a gyárakban dolgozó munkások utcára kerülésével, akik nem rendelkeztek sem anyagi- sem ismereti, sem kapcsolati tőkével az újrakezdéshez;

- az 1945 utáni államosított gyárak és üzemek
(az oly világhírű cégek, mint IKARUS, Ganz MÁVAG, Országos Gumiipari Vállalat Taurus Gumigyára, Hajdúsági iparművek Lehel Hűtőgépgyára, Május 1. Ruhagyár, Magyar Gyapjúfonó és Szövőgyár (The Woolmark Company), Habselyem Kötöttárugyár...Tungsram (1909) Egyesült Izzólámpa és Villamossági Művek, DCM: vagyis Dunai Cementművek, Magyar Gépipar és kohászat (1947) Csepel Művek...Kőfaragó- és Épület-szobrászipari Vállalat, a Herendi- és a Hollóházi Porcelángyártó Vállalat, CAOLA...stb)

1988-tól történő kiárusítása a maradék kis ország határain belül megmaradt magyarságot, a munkás-parasztsághoz tartozó rétegét érintette végzetesen!
*
ENNEK ELFEDÉSÉRE kellett a Magyar Szocialista MUNKÁSPÁRT vezetőinek az EU-tagság. És pontosan azért, hogy soha semmiért ne lehessen elszámoltatni őket!
1989-ig csődbe vitték az un . szocializmust, majd 1990-ben ELÁRULTÁK a munkásosztályt azzal, hogy kiprivatizálták alóluk a gyárakat, üzemeket, majd átgázolva rajtuk teljességgel magára hagyták a munkásságot!
Most, pedig a magyar hazát árulják az EU-ban. Arra használva EU-képviselőségüket, hogy "MÉG A TÉRKÉPRŐL IS ELTÖRÖLJÉK MAGYARORSZÁGOT! Mint, ahogy azt Gyurcsány Ferenc mondta a kampány kezdetekor.
Most, pedig meg lehet nézni ezeket a HAZAÁRULÓKAT ezen a linken:
*
https://www.hirado.hu/kulfold/kulpolitika/cikk/2018/04/25/bevethetik-a-hetes-cikk elyt-magyarorszag-ellen
*
Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Provokáció és ürügy
  2018-04-19 09:27:31, csütörtök
 
  PROVOKÁCIÓ és ÜRÜGY
2o16. augusztus 3o.-án,kedden ÍTÉLETHÍRDETÉS volt, ahol 20 ÉV FEGYHÁZAT KÉRNEK Budaházy Györgyre, ráadásul a kedvezményes szabadulás lehetősége nélkül!
Mindez történik azon a Magyarországon, ahol egy tömeggyilkost sem vontak felelősségre, sem az 1956-os Kossuth téri sortűzésrt, sem a szocializmus csődbeviteléért, sem a munkásosztály elárulásáért és tömeges utcára kerüléséért...

http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?SID=&pid=126643&n=furaila&blog
*
Sem azokat nem vonták felelősségre, akik , akik gátlástalanul megrendezték - rendszerváltozásnak hazudva - a II. "Trianont"!
*
Mert, bizony,

- a szocializmus becsődőltetése,

- a munkás-parasztságra épített rendszer fölszámolása az ezekben a gyárakban dolgozó munkások utcára kerülésével, akik nem rendelkeztek sem anyagi- sem ismereti, sem kapcsolati tőkével az újrakezdéshez;

- az 1945 utáni államosított gyárak és üzemek (az oly világhírű cégek, mint IKARUS, Ganz MÁVAG, Országos Gumiipari Vállalat Taurus Gumigyára, Hajdúsági iparművek Lehel Hűtőgépgyára, Május 1. Ruhagyár, Magyar Gyapjúfonó és Szövőgyár (The Woolmark Company), Habselyem Kötöttárugyár...Tungsram (1909) Egyesült Izzólámpa és Villamossági Művek, DCM: vagyis Dunai Cementművek, Magyar Gépipar és kohászat (1947) Csepel Művek...Kőfaragó- és Épület-szobrászipari Vállalat, a Herendi- és a Hollóházi Porcelángyártó Vállalat, CAOLA, az egész cukoripar...stb, .... stb...)

1988-tól történő kiárusítása a maradék kis ország határain belül megmaradt magyarságot, a munkás-parasztsághoz tartozó rétegét érintette végzetesen!
*
Tették és tehették, hiszen, megkötötték egymással a PAKTUMOT a Magyar Szocialista Munkáspártból jobb- és baloldalon kicsapódó ,,politikusok"...


A VESZÉLY MÉG NEM MÚLT EL
*
https://www.facebook.com/mariailona.bona/posts/1040177409351588
*
Ha visszagondolunk történelmi tanulmányainkra, akkor rájöhetünk arra, hogy mindkét világháborút megelőzte egy PROVOKÁCIÓ (I. vh: ,,szarajevói merénylet", majd a II. vh-ban: Kassa bombázása) amely események ÜRÜGYÜL szolgáltak a háborúba való magyarországi részvételre!
*
De, az 1956-os forradalom kirobbantása is valójában a jogos népharag PROVOKÁLÁSA volt, ÜRÜGYET teremtve az 1955 novemberében Ausztriából kivont szovjet hadtesteknek Magyarországon történő állomásoztatására.
*
A PROVOKÁCIÓ, mint ÜRÜGY - kölcsönhatásban egymással - úgy működik, mint ahogy az a tízenkét évvel ezelőtti események során megtörtént!
*
2006-os őszödi beszéd is csak PROVOKÁCIÓ volt, amellyel - az egyébként jogos - népharagot akarták kiprovokálni!
Pontosabban, szükségük volt egy ÜRÜGYRE, amire hivatkozva ki lehetett volna az UKRAJNAIHOZ hasonló POGÁRHÁBORÚS helyzetet robbantani.
*
Sikerült is - Gyurcsányéknak, a titkos szolgálatok forgatókönyve szerint elérni a TV-székház ostromát. Amit egyébként, Gergényi a Szabadság tér szélén álldogálva nézett végig!
*
Megvolt az egész szervezve!!!!
*
Erről azonban 'mit sem sejtve lelkesen hozzájárultam ahhoz, hogy létrejöjjön az első CIVIL INTERNETES KÖZÖSSÉG: Polgári Hírszemle néven... Akik 2006-ban - az első civil tüntetésre - 20ezer internetes aláírást gyűjtöttek össze egyetlen hét alatt!
http://xfree.hu/kep_show.tvn?aid=242463&kid=538777&sort=
*
Az első un. 'Civil tüntin 2006-ban a Kossuth téren" a jövőbeli Magyarok Szövetségének elnöke (napszemüvegben) is ott volt - akkor még, mint nézelődő...

http://xfree.hu/kep_show.tvn?aid=242463&kid=532931&sort=

2008-tól, Vukics Ferenc mint a Magyarok Szövetségének elnöke járta az országot és az európai magyar közösségeket - előadást tartva a magyar helyzetről. Vidéki előadásaiban egy esetleges polgárháborút követő éhínségről vizionálva - mint katonatiszt - igyekezett felkészíteni a népet... Túlélő csomag összeállítását okította többek között...
*
Akkor még nem értettem, hogy miért?
*
Azután, 2008-ban megtudtam, hogy BAJNAI GORDON, területfejlesztési törvénybe bújtatva - a 2003. évi XXVI. Törvény módosításaként - megszavaztatta a T/5311-es törvényt, amely lehetővé tenné a NATO számára az egész ország területét 11 körzetre osztva - LOGISZTIKAI KÖZPONTOK KIALAKÍTÁSÁT.
*
http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?SID=&pid=10145&n=furaila&blog_ .
*
Ennek a - megtévesztéssel megszavaztatott törvénynek - azóta sem tudtak érvényt szerezni. Ezért továbbra is folyt az uszítás ezerrel, mert a NATO mögé elbújó politikai "elitnek" szüksége lett volna az ÜRÜGYRE, hogy kiépülhessen Magyarország területén a.NATO magyarországi támaszpontja.
*
A lényeg:
AMIT UKRAJNÁBAN SIKERREL MEGVALÓSÍTOTTAK KÉSŐBB, AZT VALÓJÁBAN IDE TERVEZTÉK MAGYARORSZÁGRA!
*
A VESZÉLY MÉG NEM MÚLT EL!
*
Mármint annak veszélye, hogy újabb és újabb PROVOKÁCIÓVAL ÜRÜGYET kreáljanak a NATO európai támaszpontjának Magyarországon történő kiépítéséhez!
*
Nem véletlen, hogy Bajnai a 2014-es kampányát egy külföldi magyarnak hazudott egyesület, a Haza és Haladás milliókkal támogatta!!!
*
És az sem véletlen, hogy egy volt miniszterelnök havi 4 millás javadalmazásért tanácsokkal láthatja el az EU nyugati államait! (Lásd Bajnai és Gyurcsány!)
*
PÉLDÁTLAN EZ A REJTETT (NYÍLT) HAZAÁRULÁS! Mert, hogy államtitkokat szolgáltatnak ki Magyarországról, kétsége sem lehet senkinek róla!
*
És, hogy miért tehetik mindezt meg büntetlenül?
Hááát ez már rázós kérdés és ha valaki szeretné a választ tudni, akkor gondolkodjon el azon a PAKTUMON, melynek betartási kötelezettsége még mai napság is vonatkozik MINDEN: az országgyűlésbe és az önkormányzatba bekerült képviselőre!

https://www.facebook.com/mariailona.bona/posts/1042381955797800
*
A lényeg: az építést- bontást- és az újbóli ,,építést" UGYANAZ a HATALOM irányítja és ellenőrzi.,.
A gerjesztett NÉPHARAG és általános feszültség pedig része a régi rend bontási terveinek. Azért, mert a forradalmi hangulat tökéletes táptalaja a további manipulációknak, melyek segítségével a háttérHATALOM ÁTMENTHETI erejét, sőt MEGERŐSÍTHETI, kiterjesztheti azt az ÚJ ,,RENDBEN".
*
Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A múlt elhallgatásának fogságában vergődik a magyar nép
  2018-04-19 01:16:11, csütörtök
 
  Éppen ezért, nincs erkölcsi alapja semmiféle tüntetésnek, míg a MÚLTAT NEM VALLJÁK BE régi-új, feledékeny politikusaink!
Kezdeném azzal, hogy az sem lett még tisztázva, hogy privatizáció címén KIÁRUSÍTOTTÁK 1989 után az állami vagyont. Muszáj volt, hogy a bevételből át tudják menteni a HATALMUKAT rendszerváltozásnak hazudva!
*
Azért kellett beléptetni - a teljességgel felkészületlen és kisemmizett - MAGYARORSZÁGOT au EU-ba is, hogy ne kelljen a szocialista államcsődöt bevallani és az EU mögé megbújva át lehessen menteni - a HAZAÁRULÓ egypárti elődből jobb- és baloldalon kicsapódó, egymással PAKTUMOT kötő - politikusoknak a HATALMUKAT!
*
Mit érdemeltek volna PAKTUM helyett az 1990 előtti és utáni MUNKÁSOSZTÁLYT elárulók? Azok, akik zavartalanul kiárusíthatták az országot privatizáció címén - saját magánvagyonaikat gyarapítandó - a dolgozó munkásság feje fölül! Mi ez,. ha nem ÁRULÁS?
*
Hiszen felért egy második ?Trianonnal?:

- a szocializmus becsődöltetése,

- a munkás-parasztságra épített rendszer fölszámolása az ezekben a gyárakban dolgozó munkások utcára kerülésével, akik nem rendelkeztek sem anyagi- sem ismereti, sem kapcsolati tőkével az újrakezdéshez;

- az 1945 utáni államosított gyárak és üzemek

(az oly világhírű cégek, mint IKARUS, Ganz MÁVAG, Országos Gumiipari Vállalat Taurus Gumigyára, Hajdúsági iparművek Lehel Hűtőgépgyára, Május 1. Ruhagyár, Magyar Gyapjúfonó és Szövőgyár (The Woolmark Company), Habselyem Kötöttárugyár?Tungsram (1909) Egyesült Izzólámpa és Villamossági Művek, DCM: vagyis Dunai Cementművek, Magyar Gépipar és kohászat (1947) Csepel Művek?Kőfaragó- és Épület-szobrászipari Vállalat, a Herendi- és a Hollóházi Porcelángyártó Vállalat, CAOLA...az egész cukorirapar, ... stb)

1988-tól történő kiárusítása a maradék kis ország határain belül megmaradt magyarságot, a munkás-parasztsághoz tartozó rétegét érintette végzetesen!
*
Így fordulhatott elő, hogy UGYANAZOK lettek a rendszerváltozásnak is a NYERTESEI és VESZTESEI is, akik az un. szocializmusban is nyertesek és vesztesek voltak.
*
Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Elegem van már a jobb- és baloldaliságból...
  2018-04-16 22:01:32, hétfő
 
  ... AZ EGYMÁSRA MUTOGATÁSBÓL!!!!
ELEGEM VAN A TENGER-SOK MELLÉBESZÉLÉSBŐL IS!
Pl.: CSURKA nagyon is tudta, hogy senki más nem rúghat a hatalmi "labdába" az 1990 után újjászervezett titkos szolgálatok MEGBÍZÓI által irányított kis MEGBÍZOTTAK tudta és beleegyezése nélkül!
Mégis állandóan BŰNBAKOKRA mutogatott a valós - mindenkit: HAZÁT, családot, anyát, feleséget, gyermeket, szülőket, barátokat, munkatársakat HIVATÁSOSAN eláruló - BŰNÖSÖK: a titkos szolgálatok MEGBÍZÓI helyett
*
Itt van példának okáért a JOBBIK TÜNDÖKLÉSÉNEK éés BUKÁSÁNAK valós története:

Már 2005-től folyamatosan írtam és küldöztem VONA GÁBORNAK, a Jobbik akkori OKTATÁSI KABINET-vezetőjének jegyzeteimet, oktatási programjaimat a FELNŐTTKÉZÉS fontosságáról.

*

Annyira nyilvánvaló volt, hogy nem lehet rendszert változtatni változásra alkalmatlan NÉP-pel. Vagyis, a népet alkotó emberekkel.

*

Annyi ötletem és elképzelésem volt ezzel kapcsolatban! Hiszen, nem véletlenül tanultam művelődésszervező szakon és nem véletlenül írtam a diploma-munkámat felnőttképzésből (andragógiából)!

*

Népfőiskolák sorát kellett volna megnyitni... Aztán, amikor végre megnyitották azt a bizonyos népfőiskolát, kinevezték igazgatónak Kiszeli Istvánt, majd látványosan megalázva le is váltotta. Tette ezt Vona Gábor azzal az emberrel, aki MEGBÍZOTT kis jelentgetője volt a kádári suttyom terrornak!

Csakhogy, ennél álságosabb tettet nem is tehetett volna a Jobbik élén Vona Gábor!!! Mert neki TUDNIA KELLETT és KELL, hogy nem az ilyen kis MEGBÍZOTTAK tehettek arról, hogy ők csak ezen az áron maradhattak életben 1990 előtt és után!

*

2005 óta még szó sem esett a hazát- szülőt- gyermeket- testvért- házastársat- elárulásra kényszerítő MEGBÍZÓKRÓL a parlamentben!

*

Vona is csak mindig a-szerint beszélt, szónokolt, ahogy azt a MEGBÍZÓI előírták neki!

*

És ez vonatkozik MINDEN KÉPVISELŐRE, MERT KÖZTUDOTT, HOGY NEM RÚGHAT SENKI LABDÁBA A TITKOS SZOLGÁLATOK MEGBÍZÓNAK TUDTA ÉS BELEEGYEZÉSE NÉLKÜL!
*
Elég arra a PAKTUMRA hivatkoznom, amit ezzel kapcsolatban megkötöttek egymással a magyar nép tudta és beleegyezése nélkül! Ja, igen és aminek betartási kötelezettsége a mai napság is érvényben van!
*
Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az április 14-i tüntetésről
  2018-04-13 23:06:05, péntek
 
  Azok, akik számára ÉRTHETETLEN, hogy a maradék magyarság - hazánk MEGMARADÁSÁRA szavazott 2018. április 8-án - "CSALÁST" ajvékolva, 14-re tüntetést szerveznek még Londonban is.
Jó lenne vigyázni azzal a tüntetéssel, mert bizony, pont erre várnak már több, mint 10 éve a NATO-imádó politikusok! Azok, akik a magyarság maradékait REZERVÁTUMBAN szeretnék látni! Miközben kiépülhetne Magyarország területén európai támaszpontjuk!
*
. A NATO MAGYARORSZÁGI EURÓPAI TÁMASZPONTJA
(A magyarság lepusztításos kipusztulásának terve és megvalósításának története.)
*
Az un. szocializmust becsődöltető politikusok az egypárti elődből jobb- és baloldalon kiválasztódott pártok képviselői BÁRMIRE képesek azért, hogy soha ki ne derüljenek a történelmi tényeken alapuló igazságok!


Ezért, létrehoztak egy ,,kirakatot", vagyis egy kirakat-országot, amibe a vétlen munkásosztályhoz tartozók már nem fértek bele!
*
Kivezényelt kiskorú középiskolások előtt kikiáltották a III. Magyar Köztársaságot, mintha azt a magyarság szabadságvágya miatt tették volna!


https://www.youtube.com/watch?v=NxMv9hB8PVM


Pedig, csak az államcsőd elkerülése miatt lett kitalálva...
Lásd az 1. részben!
https://www.facebook.com/mariailona.bona/posts/1397495023619823
*
Hogy még véletlenül se jöhessen szóba semmiféle ELSZÁMOLTATÁS - megváltoztatva a népszavazási törvényt - beerőszakolták Magyarországot a NATO-ba...
*
Tessék csak olvasni - az alábbi alaptörvénykezés idején készült riportban - a nyilatkozó fő-paktumozó Boross Péter politikust:
*
- ,,... azért kellett levitetni a népszavazási küszöböt, mert nem lett volna eredményes a NATO népszavazás, márpedig oda be kellett lépni!"
*
http://xfree.hu/kep_show.tvn?kid=83010&aid=256215
*
És, most jön a lényeg!
*
2008 óta azon ügyködnek, hogy legyen ÜRÜGY a BAJNAI GORDON, területfejlesztési törvénybe bújtatott (T/5311-es) 2008. április 22-én (a 2003. évi XXVI. Törvény módosításaként) a parlamenttel elfogadtatott törvénymódosításnak ÉRVÉNYT SZEREZNI!


*
A 2003. évi XXVI. Törvény T/5311-es sz. módosítása lehetővé tenné a NATO számára - az egész ország területét 11 körzetre osztva, egyenként 10 km-es sugarú körben - LOGISZTIKAI KÖZPONTOK KIALAKÍTÁSÁT.
http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?SID=&pid=10145&n=furaila&blog
*
Az 1/4. sz. melléklet Országos jelentőségű logisztikai központok és térségek felsorolását tartalmazza. Összesen 11 nagy térségre osztva Magyarország területét. Ezen térségek a mellékletben a település közigazgatási területét és annak 10 km-es környezetét jelöli.
Logisztikai központok és térségek:


I. Nyugat-dunántúli körzet Sopron (részközpont: Szombathely).
II. Észak-dunántúli körzet: Győr - Gönyű.
III. Közép-dunántúli körzet: Székesfehérvár (részközpont: Dunaújváros, Veszprém).
IV. Dél-dunántúli körzet: Baja (részközpont: Mohács).
V. Budapest körzet: Dél-Pest (Soroksár),
Dél-Buda (Nagytétény),
Csepel Nemzeti Szabadkikötő.
VI. Közép-alföldi körzet: Szolnok.
VII. Dél-alföldi körzet: Szeged (részközpont: Kisszállás).
VIII. Észak-keleti körzet: Miskolc vagy Tiszaújváros.
IX. Észak-tiszántúli körzet: Záhony (részközpont: Nyíregyháza).
X. Délnyugat-dunántúli körzet: Nagykanizsa.
XI. Közép-tiszántúli körzet: Debrecen.
*
BAJNAI GORDON ezt követően - talán ezért? - szinte tálcán MEGKAPTA a miniszterelnökséget
*
Ezzel, a 11 - egyenként 10 km-es sugarú körben - kiépített LOGISZTIKAI KÖZPONTTAL KIÉPÜLHETNE A NATO magyarországi EURÓPAI TÁMASZPONTJA.
*
Amiért megtévesztéssel: TERÜLETFEJLESZTÉSI TÖRVÉNYBE BÚJTATVA LETT MEGSZAVAZTATVA, NEM LEHETETT NEKI KÖZVETLEN ÉRVÉNYT SZEREZNI. Azóta is folyik az uszítás - jobb- és baloldalira való osztottsággal, obb- és baloldaliaknak egyaránt!
*
Észnél légy magyar, mert az, amire 2018. prilis 14-re készülnek PROVOKÁCIÓ, amivel az Ukrajnaihoz hasonló POLGÁRHÁBORÚS helyzetet akarnak kiprovokálni, hogy végre megvalósuljon a nagy álmuk: a NATO Magyarországon építhesse ki EURÓPAI TÁMASZPONTJÁT!
*
Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hagyjatok ki a napi szarkeverésből
  2018-04-12 16:36:18, csütörtök
 
  ENGEM HAGYJATOK KI A NAPI SZARKEVERÉSBŐL!
Az alábbi fotóra másolt szöveges képet küldte meg nekem egyik ismerősöm.

http://furaila.xfree.hu/277169

Azzal kommentálva, hogy Orbán Viktor arra készül, hogy megengedje Köves Slomóék tervének megvalósulását!
Ez egy nagy hazuigság természetesen, mert Orbán Viktornak semmi köze nincs ehhez!
*
Egyébként, erről már évek óta hiába írok nektek, mert le sem sajnáljátok! Mert ugye ki vagyok én? Egy névtelen senki, aki feltette a történelmi tények feltárása és megírására az egész életét! De nektek hiába is írtam bármit, mert az én írásaimat évtizedek óta a titkos szolgálat még mai napság is blokkolja!
Naná, hiszen ezzel sem foglalkoztok!
Ti csak zsidózni, cigányozni holokauszt-tagadni tudtok! - Tőlük féltve a nehéz-sorsú magyarságot!
Pedig, tőletek kellene félteni!
Tőletek, akik tétlenül nézték végig hogyan küldte a jobb- és baloldal közösen az 1990 előtti munkásosztályhoz tartozókat az utcára, onnan a temetőbe!
*
Erről is hiába írtam még a Nemzeti Hírhálóra is, míg onnan is kimellőztek, mint a Polgári Hírszemléről!!!
Majd a Facebookon nyitott két előző oldalamról is kitiltottak, meg mindenhonnan.
*
Így juthattunk el oda, hogy a 2014-es holokauszt emlékév folytatódhatott a 2015/216-os tanévben is. A 2014-es ,,HOLOKAUSZT EMLÉKÉV" 2015/16-os tanévben is folytatódik
http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?SID=&pid=139056&n=furaila&blog _...
*
Még tizenöt évvel ezelőtt, két főiskolai-egyetemi tanár beszélgetésének lettem kéretlen fültanúja. Pontosabban, meghallottam, amint azt mondta egyik a másikának:

- ,,Jó hely ez a Magyarország, csak kár, hogy magyarok is laknak benne!"
*
Ez a mondat azóta is egy sajgó-fájó FIGYELMEZTETÉS bennem, amit hiába is mondok el bárkinek, oda sem figyelnek, vagy gyűlölködő holokauszt-tagadással fogadjátok.
*
Pedig, aki tagadja a zsidóság elleni holokausztot, az tagadja a magyarság elleni - több évszázados, de legfőképpen az 1945 utáni kontraszelekciós
http://xfree.hu/kep_show.tvn?aid=242463&kid=159814&sort=
- népirtást; valamint az 1956 utáni véres megtorlást
http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?SID=&pid=70638&n=furaila&blog_ ;
*
Valamint, a kádári titkos szolgálatok által megvalósuló suttyom-terrort is:
http://www.libri.hu/konyv/szonyei_tamas.nyilvan-tartottak.html
*
*
A lényeg, hogy Köves Slomó - az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) vezető rabbijának javaslatát megfogadta a magyar kormány, miszerint:

- ,,,,alternatív programot is hirdetni kell" .

1. Megörökíteni és feldolgozni a már nagyon kevés holokauszt-túlélő élettörténetét, tapasztalatait - külföldi és hazai példák mintájára -, kölcsönös ,,örökbefogadás-programokkal", életútvideókkal, családi emlékek megörökítésével - és mindezt fiatalok bevonásával.

2. Az emlékévre szánt csaknem hétmilliárdos büdzséből javítsanak a holokauszt-túlélők szociális és egészségügyi helyzetén.

3. A hiteles történelmi emlékezet érdekében egy olyan intézmény (múzeum, emlékhely, kulturális központ) létrehozását javasolja, amely a magyarok és a magyarországi zsidók ezeréves együttélését mutatja be, mert szerinte nem lehet úgy beszélni a Holokausztról, hogy ne beszélnénk a zsidóság múltjáról és jelenéről.""
*
*
Örvendezhetnek Köves Slomóék, mert a 2015/2016-os tanévben folytatódik a ,,HOLOKAUSZT EMLÉKÉV".
Ugyanis, még be sem csöngettek, de a tanévnyitó előtti napon, 2015. augusztus 31-én minden általános iskolai pedagógusnak ki kellett töltenie egy - a személyére- származási- magánéleti adatokra vonatkozó kérdőívet.
A kérdőívhez egy NYILATKOZAT is tartozik, amely a fenti program MEGVALÓSÍTÁSÁRA TETT ígéretet is tartalmazza, melynek betartására vonatkozó nyilatkozatot aláírásukkal kellett megerősíteni.
*
*
Az egésznek az a tanulsága - legalább is számomra - hogy a 2009-es "Magyarok újrahonosítási programja"-t átvéve a magyarországi zsidóság a saját javára, MEGVALÓSÍTHATJA!!!!
Ráadásul, olymódon, hogy a végsőkig alázva a magyar pedagógusokat azzal a nyilatkozattevéssel, melyben meg kell ígérniük, hogy mindent megtesznek érte!!!!
*
*
Tudjátok mit? Megérdemlitek a kurva életben, hogy ilyen végtelenségig alázzanak titeket ezek a mai cigányok!!!
*
Vannak, viszont akik NEM EZT ÉRDEMLIK! MERT ÉN pl. EGÉSZ ÉLETEMBEN EZEKNEK A SZÖRNYŰSÉGEKNEK A MEGELŐZÉSÉÉRT KÜZDÖTTEM!!!!!!!!!!!! Annak ellenére, hogy cserébe örökösen félrelöktétek figyelemfelkeltő írásaimat, szervezéseimet!!!!
*
Az előbbi írásom csak egy kis részlet az alábbiból, amit 4 évvel ezelőtt másoltam be a furaila blogomba. Összefoglalója ez az írás mindannak, amit a fenti témában a magyarság nehéz-sorsúiért tettem évtizedek óta.
*
http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?SID=&pid=143090&n=furaila&blog_.
*
Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Írókról, alkotókról, alkotásokról a költészet napján
  2018-04-11 16:28:19, szerda
 
  I. rész
2015-ben írtam egy ,,kirakat-szervezet"-ről... Megírtam a MAGYAROK VILÁGSZÖVETSÉGÉNEK (MVSZ) történetét...
Tettem ezt oly módon, hogy minden egyes Világtalálkozó köré egy kis korrajzot kerekítettem.
Az egészet az irodalom ,,népi-urbánus"-ellentétre hegyeztem ki.
Úgy gondoltam, hogy amiért egy közismert ÍRÓ (költő) CSOÓRI SÁNDOR lett az 1992-ben újjáalakult MVSZ elnöke, ez nem lehet véletlen! Hiszen, senki nem ismerheti jobban a magyarság sorskérdéseit, mint egy magyar KÖLTŐ!
Azért is tartottam és tartom fontosnak a téma megírását, mert 1995-től folyamatában aktív részese voltam a Magyar Nők Világfóruma szervezésének - az MVSZ-en belül. Alkalmam volt megfigyelni: hogyan lett a népinek indult Csoóriból urbánus...
*
Ma: JÓZSEF ATTILA születésnapján, fontosabb téma: hogyan lett pl. a népiségbe skatulyázott Illyésből - Aczéllal baráti kapcsolatot tartó - izzig-vérig urbánus...
Illyés Gyula költővé válása párhuzamosan haladt barátja, József Attila költői sorsával. Hiszen, még szerelmük is azonos volt. Csakhogy, József Attilát az a szörnyű ellentmondásosság kergette az őrületesen elviselhetetlen életérzésbe, hogy nem kaphatta meg Flórát! Ellentétben Illyés Gyulával...
Kristálytisztán átélhető minden gyötrelme, amit megírt Illyés Gyuláné a ,,József Attila utolsó hónapjairól" c. könyvében.
Az történt valójában, hogy József Attila hatalmas intellektualitása sehova ,,nem fért be"!
• A ,,proletárok" is kiverték maguk közül, amikor szemináriumot akart tartani nekik Csepelen. (Csengey is megjárta ezzel.)
• Az ,,uraknak", viszont nem volt elég úri...
• A munkaadóknak, pedig túlontúl intelligens volt.
• A verseit sem tudta úgy megjelentetni, hogy az folyamatos megélhetést biztosított volna számára.

Egy ilyen ,,lángoló" elmének elfogadhatatlan az a vegetálás, amire élete utolsó időszakában kényszerült testvére balatoni nyaralójában...

https://sites.google.com/site/olvasokoer/kulisszatitkok-nagyjainkrol-tema--es-oet lettar/illyes-gyulane-jozsef-attila-utolso-napjairol

(Folyt.köv.)

Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Olyan világ maradt
  2018-04-09 20:19:51, hétfő
 
  BP xx. KERÜLETÉBEN TARTJA MAGÁT AZ OLYAN VILÁG, AMELYIKBEN "GYANÚS, AKI SZÉP", "ÉS AKI TEHETSÉGES" "ÉS AKINEK JELLEME VAN...." (Márai Sándor)

OLYAN VILÁG JÖN

Olyan világ jön,
amikor mindenki gyanús, aki szép.
És aki tehetséges.
És akinek jelleme van...
*
A szépség inzultus lesz.
A tehetség provokáció.
És a jellem merénylet!...
*
Mert most ők jönnek...
A rútak.
A tehetségtelenek.
A jellemtelenek.
*
És leöntik vitriollal a szépet.
Bemázolják szurokkal és rágalommal a tehetséget.
Szíven döfik azt, akinek jelleme van.
(Márai Sándor)
*
https://www.bocskairadio.org/marai-sandor-olyan-vilag-jon/...
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
2018.03 2018. április 2018.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 13 db bejegyzés
e év: 178 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 123
  • e Hét: 282
  • e Hónap: 2527
  • e Év: 34257
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.