Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
Gyűlöletkampány zajlik...
  2014-07-31 10:16:46, csütörtök
 
  Érthetetlen számomra ekkora gyűlöletkampány! Azért is érthetetlen, mert minden rosszért Orbán Viktort igyekeznek felelőssé tenni.

Nem kezdem védeni OV-t, mert aki ennyire képes gyűlölni valakit, azt nem lehet a gyűlölködésről lebeszélni.

Csak egy dologra hívnám föl a figyelmet, hogy EU-tagország vagyunk. És, hogy belépjünk az EU-ba nem Orbán Viktor kezdeményezte és nem is ő kivitelezte. Márpedig, az EU úgy működik, mint ahogy azt Susan Georg a LUGANO TANULMÁNYÁBAN kifejtette. Csath Magdolna fordította le magyarra. Az ő honlapjáról vettem át és másoltam be a blogomba. Egyébként, itt idéznék belőle, főleg, ami a népirtásos "népességcsökkentéssel" kapcsolatban írva vagyon:


"Hogyan valósítsuk meg a népesség csökkentési tervet?

A négy pillér, amire támaszkodhatunk a következő:

* ideológiai-etikai,

* gazdasági,

* politikai és

* pszichológiai.

Nézzük röviden ezek lényegét!

1. Az ideológiai-etikai pillér azért fontos, mert az emberek igényelik a magyarázatokat. A magyarázatokat, a megideológizálást és az etikai elfogadhatóság biztosítását jól fizetett írókra, gondolkodókra, média-szakemberekre kell bíznia. Biztosítani kell, hogy zavartalanul publikálhassanak, és szót kaphassanak a TV- és rádióadásokban. Különösen fontos, hogy a fiatalokra minél nagyobb hatást tudjanak gyakorolni.

2. A gazdasági pillér, a struktúra-átalakító programokkal és a gazdasági megszorításokkal a Világbanknak és az IMF-nek köszönhetően ma már "teszi a dolgát". Segít kiépíteni a "helyi elitet", amelyik sokkal elkötelezettebb a globalizáció, mint saját népe, nemzete iránt. A "gazdasági pillér" segítségével nő a szegénység, romlanak az életkörülmények, csökkennek az egészségügyi kiadások, csökken az élettartam, csökken a születések és nő a halálozások száma.

Különösen jól tetten érhetők ezek a tendenciák Kelet-Közép-Európában.

3. A politikai pillér: bár a gyengébb, kisebb nemzetek általában nem állnak ellent a "gazdasági pillér" Világbank és IMF általi működtetésének, mégis - a biztonság kedvéért - folytatni kell a nemzetállamok legyengítését. Ebben továbbra is vezető szerepet játszhat az IMF azzal, hogy mindent megtesz annak érdekében, hogy ne csökkenhessen ezen országok adóssága, és így kénytelenek legyenek eleget tenni az IMF követeléseinek. Jól járul hozzá a nemzetállamok lebontásához a WTO is, és ha valaha mégis sikerül keresztülvinni a MAI - a többoldalú beruházási megegyezés - aláírattatását ezekkel az országokkal, akkor a nemzetállam megkaphatja végre az utolsó, halálos döfést. Az új rend fenntartásán pedig sikeresen működnek majd a globális cégek és a NATO.

4. A pszichológiai pillér: a nemzeti kisebbségek ösztönzése önállóságuk erősítésére és az önmegvalósítás bátorítása a különböző deviáns csoportoknál jó hatással van a nemzetállam lebontására. Lehetővé kell tenni ezért számukra, hogy megfelelő sajtójuk legyen, hogy csoportérdekeiket gyakran és határozottan jeleníthessék meg. Erősíteni kell minden szeparatizmus iránti igényt, és növelni kell az egymás iránti bizalmatlanságot. Ez jól szolgálja a nemzeti összetartozás, a szolidaritás leépítését, és így azt, hogy a lakosság- csökkentési terv észrevétlenül végrehajtható legyen. Azokat a nemzeti elkötelezettségű vezetőket pedig, akik értik mi történik, és tenni akarnak ellene, lehetetlenné és hiteltelenné kell tenni. Így el lehet érni, hogy az emberek bizalma elforduljon tőlük.

Ha a négy pillér már áll, hozzákezdhetünk a "grandiózus népességcsökkentő terv" konkrét elemeinek bevezetéséhez." http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?SID=&pid=121623&n=furaila

*

Bizony, bizony, nem itt tartanánk, ha képesek lettek volna 1990-ben a TISZTA FEHÉR LAPPAL való kezdésre!

Csakhogy, a TISZTA FEHÉR LAPPAL (TABULA RASA) VALÓ KEZDÉSHEZ BE KELLETT VOLNA VALLANI A MÚLT BŰNEIT!!! Be kellett volna vallani, hogy a magukat szocialistának hazudók valójában DIKTATÚRÁT valósítottak meg 1990 előtt... Nem lett tisztázva - még 1990-ben - hogy valójában azért adták át oly "békésen" a hatalmat, mert máskülönben be kellett volna jelenteni Magyarország fizetőképtelenségét. (Tessék csak megnézni ennek bizonyítékát: az 1989-es MSZMP KB ülésein készült jegyzőkönyvek itt látható kivonatait!)

http://furaila.xfree.hu/256559 MSZMP KB-jegyzőkönyv fizetésképtelenségről

valamint, a másolatát: http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?SID=&pid=126643&n=furaila

*

http://furaila.xfree.hu/25785

Be kellett volna vallani, hogy amiért a Magyar Szocialista Munkáspárt oly mértékben telepedett rá Magyarország MINDEN ÜZEMÉRE, GYÁRÁRA és INTÉZMÉNYEIRE - a FÜGGETLENÍTETT kisz- párt- és szakszervezeti bizottságaival, annak minden infrastrukturális hátterével és az alkalmazottaik bérével - hogy FELÉLTÉK ezen üzemek, gyárak, és intézmények MINDEN nyereségét...

És, már az 1970-es évektől kezdődően - mindent - attól a rothadónak hazudott Nyugattól fölvett kölcsönökből kellett fizetni!!! Egyik bizonyíték a máig érvényben lévő 1982. évi 6-os számú Törvényrendelet (Tvr.) 9. cikkelyének 2. szakasza! Ez alapján az IMF Magyarországon 1982. óta napjainkig korlátozás nélkül vásárolhat ingatlanokat, lakásokat, házakat, cégeket, üzemeket, vállalatokat (egyszóval mindent, ami megvehető és privatizálható adósság fejében.) http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?SID=&pid=94720&n=furaila

*

Az, hogy már akkor is folyamatosan ELÁRULTA a MUNKÁSOSZTÁLYT ez a "PUHA" DIKTATÚRÁT megvalósító hatalmas FÜGGETLENÍTETT PÁRT apparátus - mi sem bizonyítja jobban, mint-hogy az 1980-as évekre pont a MUNKÁSSÁG volt a legszegényebb!

Báthory Zoltán: a ,,Tanulók, iskolák, különbségek (Egy differenciális tanuláselmélet vázlata)" című könyvét olvasva megtudhatjuk, hogy az 1980-as évek szakmunkás rétegének gyermekei teljesítenek a legrosszabbul az iskolákban.

A továbbtanulási arányuk egyre kisebb... Az okokat ,,kutatva" megállapítják a szerzők: a szegénységgel, az egzisztenciálisan halmozott hátrányos helyzettel magyarázhatók az ,,alul teljesítések" (vagyis: képességeik szerint többre lennének képesek). BÁTHORY ZOLTÁN olyan statisztikai adatokra hivatkozik ebben, a mások munkáját is összegző tanulmányában, melyek ezt bizonyítják. (Megjelent: 1992-ben a Tankönyv Kiadónál.)

Ezek után már azon sem lehet csodálkozni, hogy 1990-ben a 15 éves és ennél idősebbek 20,7 %-a NEM VÉGEZTE EL A 8 ÁLTALÁNOST!!! És 1,2 %-a ANALFABÉTA volt!!!

(Egy 1990-ben elvégzett statisztikai felmérés szerint. (KSH Statisztikai Évkönyv 1991.)

Nos, ez mind annak a magát szocialistának hazudó rendszernek a ,,SARA", amiben a mai napig dagonyázunk!!!

*

EGY EGÉSZ GENERÁCIÓT ÉRT TELJESEN ELADÓSÍTVA ÉS LENULLÁZVA A RENDSZERVÁLTOZÁS. ÉS NEM VOLT SZÁMUKRA MENEKVÉS. MÁR KINT PORLADNAK A VELÜK MEGTELT MAGYAR TEMETŐKBEN!!!!

ÉS AZÓTA IS A KAPITALIZMUST és Orbán Viktort OKOLJA MINDENKI. Ez enyhén szólva tragi-komikus!!!

Ezennel jelentem: 1990-ben egyetlen párt sem kampányolt a kapitalizmussal!!!

http://furaila.xfree.hu/213604

Tehát, ebből logikusan következik, hogy senki nem a kapitalizmusra szavazott, amikor az MDF-re, SZDSZ-re, mint magát demokratikusnak és szabaddemokratának hazudókra adta a voksát!!!

*

És miért képesek magukat még mindig BALOLDALinak nevezni a legvadabb kapitalistákká vált - volt függetlenített pártvezérek?

Talán, mert megkötötték velük - a demokráciával és szabadság ígéretével kampányoló, magukat rendszerváltoztatónak hazudók - azt a bizonyos PAKTUMOT, aminek még a létezését is agyonhallgatják!

Sőt! Még 2014-ben is a TUDATLANSÁG és FÉLISMERETEK alapján fogunk elmenni "SZAVAZNI" és NEM VÁLASZTANI-tudni!!!

Tessék csak beleolvasni ebbe a visszaemlékezésbe, amit külön kiemelnék:

“...Ezért kötötte meg az ismert paktumot és nem tette lehetővé, hogy a tudatlanság, vagy félismeretek ezt lehetetlenné tegyék."

http://furaila.xfree.hu/256559

Nemhogy 1990-ben NEM VOLT SZABAD a választás, hanem az azóta eltelt 23-24 évben sem! Mert milyen egy választási lehetőség az, amikor a NÉP nem választhat jelöltet saját maga lakóközösségéből, hanem el kell fogadnia a PÁRTOKra oszlott egy-párti előd utódainak JELÖLTJEIT, akikre aztán "SZAVAZHATUNK"!???

Vagyis, szó sem lehet valódi VÁLASZTÁSRÓL!!

*

Arról nem is beszélve, hogy a mai napig ünnepelhetnek 1956-os népfölkelés és szabadságharcosok emlékére megtartott emlékezéseken azok és jogutódaik, akik a legfőbb GYILKOSAI voltak a 13 napos harcban résztvevőknek. És gyilkosként vettek részt az 1956-os népfölkelés leverését követő véres megtorlásban...

Mansfeld Pétert a ,,munkásosztály árulásáért" ítélték el - még kiskorúan - halálra, majd akasztották föl a 18. születésnapját követően.

http://furaila.xfree.hu/146399

http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?SID=&pid=70638&n=furaila



Zavartalanul kiárusíthatták az országot privatizáció címén - saját magánvagyonaikat gyarapítandó - a dolgozó munkásság feje fölött! Mi ez,. ha nem ÁRULÁS? Tessék csak elolvasni a fenti képen látható idézetet! Azt, amivel a bíró megindokolta egy akkor még kiskorú pesti srác - halálra ítélésének ,,jogosságát"! Az, pedig a "munkásosztály ÁRULÁSA" volt!!!

Kérdem én és azt hiszem, hogy jogosan - milyen büntetést érdemelnének ezek a "hivatalos" ÁRULÓK?

*

A JOBB- és BAL-oldalra való osztottság azért sem tesz jót Magyarországnak és a benne élőknek, mert ez csak az ,,OSZD MEG ÉS URALKODJ!" elvét követő politikusoknak jó!!! http://furaila.xfree.hu/256215

Ezért folyik az uszítás és az alaptalan vádaskodás jobbról is és balról is... azok ellen, akik valójában KÖZÉPEN állva a Fidesz-szel rokonszenveznek és Békemeneteket szervezve a két oldal között egyfajta HIDAT alkotnak, vagy inkább azt a mélységes árkot szeretnék némiképpen betemetni, amit jobbról és balról is megpróbálnak minden létező módon és eszközzel (pl: média) mélyíteni.

Pedig, a nép már kezd belefáradni ebbe. Talán ezért követelte október 23-án oly kétségbe esetten a baloldalinak nevezettek rendezvényén az "összefogást", hogy egyik vezérük percekig nem tudott megszólalni. Szemlátomást már ez a ,,nyáj" is belefáradt ebbe a megosztottságba.

Csakhogy, az ő vezérük nem a nemzeti összetartozásra, hanem pont ellenkezőleg: a gyűlölködésre való összefogásra szólította föl balosnak hazudott híveit.

Mindaddig, míg ez így van, nem jöhet létre semmilyen összefogás a ,,NEMZETEGYESÍTÉS" jegyében!

*

Ez mind elmaradhatott volna, ha már 1990-ben megtörténik az 1949. évi XX. törvény hatályon kívül helyezése, és ezzel egy-időben a TÖRTÉNELMI ALKOTMÁNY jogfolytonosságának helyreállítása!

Helyette, fondorlatos módon - megváltoztatva a népszavazási törvényt - beerőszakolták Magyarországot a NATO-ba... hogy még véletlenül se jöhessen szóba a történelmi alkotmány jogfolytonossága...

Tessék csak olvasni - az alábbi Alaptörvénykezés idején készült riportban - a nyilatkozó fő paktumozó politikust: http://furaila.xfree.hu/256215

*

Boross Péter beszél még arról is, hogy ,,...erős miniszterelnökre van szükség, akit lehet rugdosni..." Hát, rugdosták is rendesen, igaz, egyenlőre ,,csak" a gipszszobrát... (Az alábbi fotón a jobb oldali szélső hasáb fölső-első bekezdése.)

http://furaila.xfree.hu/256215

Boross Péter ezzel kikiáltotta a miniszterelnököt bűnbaknak - ráirányítva a népharagot. Pedig, mint az előzőekből is kitűnik, Orbán Viktor és a Fidesz legnagyobb hibája az volt, hogy betartja azt a hazaáruló PAKTUMOT!!!! Amit egyébként, nem a Fidesz kötött meg a Magyarországot teljesen eladósító MSZMP-vel és utódpártjaival!!!! És, ami miatt magára hagytak egy egész nemzedéket, akik még 1990-ben is építették szorgosan a szocializmust! Pedig, akkor már rég folyt a vállalatok, üzemek - a magukat szocialistának hazudó politikusok általi -kiárusítása!!!

*

Egyébként, meg, amint előzőekben bizonyítom, be lettünk az EU-ba és a nato-ba erőszakolva, mondván, hogy: ,,ODA BE KELLETT LÉNI!" Sőt, hogy érvényes legyen a népszavazás, még a törvényt is megmanipulálták!

Ezen kívül, emlékezzünk csak a 2004-es EU-s kampányra! Mekkora uszítás folyt a határon túli magyarok ellen! Az oszd meg és uralkodj elve alapján! Ma, pedig már megvalósult a részleges nemzetegyesítés az állampolgárság megadásával...

Igen, valóságos népirtás folyik évtizedek óta! A Fidesznek is a kádári időkben jómódúvá váló középosztályra van szüksége! Tessék csak elolvasni Susan Georg LUGANOI TANULMÁNYÁT, amire ezen hozzászólásom elején is kitérek! http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?SID=&pid=121622&n=furaila

Bóna Mária Ilona


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Közvetítő 5. rész Két férfi és ...
  2014-07-29 01:08:13, kedd
 
  ,,Két hétvégi férfi" (Seszták Ágnes)
és
,,Két férfi meg egy Tiborca" (Bóna Mária Ilona)

*

Seszták Ágihoz kötődik még egy másik történet is, de már 2010-ből.
Pontosabban az történt, hogy két korosztályt képviselő férfiről- két tipikus történetről olvastam a 2010. január 11-i Magyar Nemzet PILLANATFELVÉTEL c. rovatában Seszták Ágnes: Két hétvégi férfi című írásában.

*

,,Az egyik Vikidál Gyula, aki levelet írt Seszták Ágnesnek. Ebben a levélben beszámol arról, hogy 2008-ban, 42 év után 44.200 forint havi nyugdíjat állapítottak meg számára. Továbbá ,,pőrén közli, hogy sem megélni, sem a családját eltartani nem képes, és mostanra adósságai is vannak. Munkája nincs, felkérést alig kap, ezzel a névvel a médiában szóba sem állnak vele. Levelében eladásra ajánlja néhány személyes eszközét, mikrofonoktól DVD-lejátszón át a Passuth-összesig, és árulja tízéves Opel Caravanját nevetséges összegért. Valamint azt kéri, hogy aki bármilyen állást tudna neki, értesítse. Kisnyugdíjasként 62 évesen muszáj dolgoznia. Vikidál Gyula hívő keresztény, bevallottan és köztudottan jobboldali gondolkodású férfi, énekes, színész. Jelent ez valamit egzisztenciálisan mostani közéletünkben? Nyomatékosítva, hogy hangja egy szemernyit sem kopott az évek során."
A továbbiakban beszámol a másik férfiról, akivel a ,,bulvár bőven foglalkozik", mint ,, Liptai C. új pasijával Daróczi (József) Dáviddal, a metroszexuális férfival."...
,,A metroférfi fittneszteremben edz, és kozmetikushoz jár. Darózci egy Pozsonyi úti férfikozmetikában törzsvendég. Ott arcfiatalító kezeléstől sminkelésig mindent vállalnak. A volt kormányszóvivő nőtlen, gyereke nincs, az utazás a hobbija...Szereti a drága mobiltelefonokat (végre megtudtuk, kik vették meg az egymilliós mobiltelefonokat, amelyeket csak a gyémánt tud megkarcolni, és folyadékkristályos kijelzőjük van (!) mert elfogytak egy szálig) és nagyon szereti a turbófeltöltős autókat." ,,...még teológiát is tanult a Pázmányon. Ez meglepő, mert kormányszóvivői munkájában a dölyföt és a bűnös részrehajlást percenként tetten lehetett érni. Ugyanakkor, írja a Story magazin, Gyurcsány Ferenchez fűződő szoros (!) barátsága révén sok olyan helyre bejáratos, ahová ajánlólevél nélkül nem lehet bekerülni."...
"Most itt a kérdés, hogy miért került Vikidál Gyula a munkanélküli kisnyugdíjas és Daróczi (József) Dávid a Gyurcsány és Daróczi klán kebelében üldögélő providens egymás mellé. A válasz: semmiért. Erről olvastam, hát továbbadtam önöknek." (Seszták Ágnes)
(Az idézőjelbe tett szövegrészeket szó szerint idéztem Seszták Ágnes cikkéből.)

*

Nekem sem kellett több, máris megírtam dörgedelmes három oldalon keresztül - Seszták helyett is - a ,,VÁLASZT".

,,Két férfi és egy Tiborca" (Bóna Mária Ilona)

*

Seszták Ágnessel ellentétben én nagyon is tudom a választ!!! Hiszen pont ezért írtam meg Vikidál Gyula (1948.) korosztályához tartozó TIBORCA történetét!!!
*
Ez a történet requiem lenne egy nemzedékért!

Nem csak egy ,,egyszerű regény", mint ahogy az emigráns hungarista magyarjaink itt nyilatkoztak róla. Merthogy ,,az ő történetük van legalább olyan érdekes, mint ez a Tiborca története"!
Igen, megértem, hogy minden ember élete ,,egy kész regény", csakhogy van, aki meg tudja írni és van, aki nem!!!

De nemcsak ez a különbség!!!
- Az 1945 után születetteknek már nem jutott a kiutalható - erőszakkal, ellenérték nélkül kisajátított, államosított - polgárságtól elzabrált ,,tanácsi bérlakásokból", mint a fényes szelek nemzedékének!
- Ők nem kaphattak diplomát pár hónapos tanfolyam elvégzése után!!!!
- Nekik már meg kellett vásárolniuk - 30 évre való eladósodással - azt, hogy egyáltalán lakjanak valahol!!!
- Ők azok, akik ,,gebinben" (cégen belüli másodállásban és fusiban, háztájiban) megvalósították az új gazdasági mechanizmus nevezetű szociális piacgazdaságot.
- A második és a harmadik gazdaságban végzett munkája után azonban nem fizetett semmiféle járulékot ez a szerencsétlen korosztály egyetlen tagja sem!!!
- Ugyanakkor tartalékolni sem tudtak az így megkeresett jövedelemből, mert az ő gyerekeik a háború utáni második demográfiai csúcsban születettek, akikkel már - kötelezően - GYES-en (havi 800 Ft) volt az egyik szülője.
- A törlesztő részlet pedig egyhavi, akkori átlagbérnek megfelelő összeg 2.600 Ft volt. És akkor még hol volt a rezsiköltség kifizetésének fedezete? Tehát, havi 800 Ft-ból kellett volna megélnie a házaspárnak egy, vagy két kisgyerekkel!!

Ezért sem vagyok hajlandó elfogadni azon DEMAGÓG ÉS FELELŐTLEN KIJELENTÉSEIT SEM HEGEDŰS Lóránt püspöktől, sem pedig Siklósi Andrástól, akik több helyen és időben arról keseregtek előadásaikban, hogy a Kádár-korszakban azért született kevés gyerek, mert elterjedt az az életszemlélet, hogy: ,,Vagy kicsi, vagy kocsi" és az emberek többsége a kocsit választotta!!!

*

Ez a Kádár-korszak értelmiségijének a FELELŐSSÉG önmagáról való TIPIKUS elhárítása és ÁTHÁRÍTÁSA! Hiszen, annyira nyilvánvaló, hogy a NEHÉZSORSÚak többsége már belehalt abba az önkizsákmányoló életmódba és nem tudja magát megvédeni ezektől a méltatlan vádaktól!!!

• Azért is írtam meg TIBORCA történetét, mert ennek a korosztálynak a maradéka mostanában éri el a nyugdíjkorhatárt és Vikidál Gyulához hasonlóan teljes egzisztenciális ellehetetlenülésben fogja megélni azt. Mint, ahogy oly sokunknak, a gyári- illetve a TSZ-ben keresett minimálbére után fogják megállapítani a nyugdíjat!!!

• Még ez ellen sem ágálnék, ha nem kényszerült volna TIBORCA korosztálya felélni a napi 16 órás robottal megkeresett jövedelmét és képes lett volna tartalékolni öreg napjaira!!!

Erről írok évtizedek óta, hogy az 1970-es, 80-as évek munkássága és parasztsága nem azonos azokkal, akik megvalósították a proletárdiktatúrát!!! Sokkal inkább azonos azokkal, akiken megvalósult az! Így fordulhatott elő, hogy 1990-ben ezt a korosztályt érte a legszegényebb egzisztenciális körülmények között a ,,rendszerváltozás"-nak hazudott változás.

*

Vikidál Gyula-val kapcsolatban még felmerül az a tipikus és tragikus tény is: kiderült róla, hogy jelentgetett zenésztársairól a Szolgálatoknak!

*

TIBORCA történetében ugyanerről írok oldalakon keresztül!!! Úgy valósulhatott meg a kádári suttyom-terror, hogy mindenkinek megkeresték a zsarolhatóságát és mindenkit mindenkinek a spiclijévé tettek! És, hogy ezek a szerencsétlen kis megbízott jelentgetők soha ne tudjanak beszélni arról, hogy kinek is jelentgettek tulajdonképpen, nyilvánosságra hozták a nevüket...rájuk irányítva ezzel a népharagot. De, hogy a közben - a megszerzett információk birtokában - milliárdossá- miniszterré- miniszterelnökké váló megbízók soha ne kerülhessenek ELSZÁMOLTATÁSRA, megkötötték az erre vonatkozó Paktumot a nép feje fölött és annak tudta nélkül 1990-et követően!!!
És, hogy soha ne is kerülhessen sor ezen ELSZÁMOLTATÁSRA 2008-ban - területfejlesztési törvénybe bújtatva - megszavazta a magyarnak hazudott parlament, hogy Magyarország egész területe NATO támaszponttá válhasson. Már csak az ürügyet kell a végrehajtáshoz - polgárháború - formájában" (mint 1956-ban!) ,,kirobbantani.

*

Ugye kedves Nemzeti Kerekasztalt vezető vitézek, lovagok és lovaginák? Hiszen, miért is volt (a testileg- lelkileg- szellemileg lepusztított nép felemelése és a változásra képessé tevése helyett) a saját rangjuk visszaszerzése és annak a PAKTUMNAK a mai napig való tagadása a legfontosabb teendőjük az 1990-et követő években???

*

Most, sunyi módon mindent megtesznek azért, hogy felhergeljék az un. népet az ellenállásra - az IDEGEN ÉRDEKELTSÉGŰEK anyagi támogatásával. Ezen felhergelt tömeg tagjait majd halomra ölik... És? Ezzel az utolsó akadálya is elhárul hazánk NATO támaszponttá tétele ellen és a NATO-katonák védelmében tovább sütögetheti PAKTUMOS ,,PECSENYÉJÉT" a Daróczi Dávid (1972.)-ok korosztálya a fényes szelek lovagjaival, lovaginájával és vitéz értelmiségijével egyetemben. Bejöhetnek a még mindig külföldön kibicelő emigráns pedigré-magyarok is... és...????
Hát nincs a magyarok között egyetlen egy emberi lény sem, akinek lenne szíve és hallása mai TIBORC(A) panaszára???

Bp. 2010. jan. 11. (Bóna Mária Ilona)"

-.-.-

Ez az írásom megjelent a Nemzeti Hírhálón... Ahol két hónap múlva, egészen pontosan április 3-án ez volt olvasható Daróczi Dávid halálhírével kapcsolatban:
www.nemzetihirhalo.hu *************
Valaki hazudik! - De miért???
2010-04-03 FÚSZ
Ülök a számítógép előtt PÉNTEK éjszaka. A nap "zárásaként" szokás szerint átolvasgatom a friss híreket, melyek között ott szerepel a BLIKK által elsőként közölt hír: meghalt Daróczi Dávid, az MSZP volt sajtó szóvívője.
A hír sajnálatos, mint minden haláleset. Ám amint olvasom tovább a közzétett írást, feltűnik valami: Valahogy nem egyeznek az időpontok.
Ránézek az órámra: péntekről szombatra virradó éjszaka van, 1 óra 3 perc.
2010.04.03 11:1:1 másodperckor került fel a BLIKK által közölt hír az internetre. (Az időpontot a szerver pontosan rögzíti.)
És ez itt a bökkenő! A Blikk információja szerint Daróczit péntek éjszaka 23 órakor találta meg egy ismerőse a lakásán, aki értesítette a rendőrséget. (Egy perccel később a Blikk sajtósa máris a mhelyszínen volt. További másodpercek alatt megírta a több perc alatt megírható cikket. Majd újabb másodpercek alatt fel is tette saját honlapjukra, majd a világhálóra. De honnan tudott elsőként a halálesetről a BLIKK újságírója? Ki értesítette a sajtóst? S aki ezt tette, annak nem elsődleges feladata lett volna előbb a mentőt és a rendőrséget értesíteni?
Mert ugye azt senki sem hiszi el, hogy az újságíró ott sétált éppen a sajtószóvívő lakása előtt, hajszál pontosan előre látva, hogy ott valami fog történni. Látomásai alapján gyorsan megírja a szomorú hírt éjszaka 11 órakor, még azt is előre látva, hogy a halott szállító kocsi éjszaka fél 2 órakor fog kimenni a halott elszállítása miatt a helyszínre...
Az MTI, a BRFK és a Blikk információi szerint fél kettő órakor érkezett meg a rendőrség és a temetkezési vállalat halottszállító autója is.
Mi alapján írthatta meg a Blikk kettő és fél órával korábban, 11 óra 01:01 -kor, hogy két és fél fél órával később, fél kettőkor megjelent a halottas kocsi? (Netán előrelátó és jós?)
Mikor is fedezték fel valójában az öngyilkosságot?
Mikor és ki értesítette a mentőket és a rendőrséget?
Mikor ment ki ténylegesen a rendőrség és a halottas kocsi a helyszínre?
Fantasztikus a Blikk előrelátása, hogy előre tudja, és meg is írja az eseményeket... vagy valakik valamiért hazudnak... De ki(k), és miért?"
Vajon kik, és miért hazudnak?"
...
L.Gy.Zs.
FÚSZ"
*
Itt még hosszan elemzi, és részletesen fejtegeti a történteket a szerző. Ezért, csak ezt a részletet közlöm, melyben benne van a lényeg...
*
Daróczi Dávidot valakik szándékosan el akarták tüntetni a közéletből... De, hogy az élők sorából is?
Azért ez már elviselhetetlen! Az a tudat ugyanis, hogy ilyen következményekkel járhat, ha megírom valakiről, vagy valamiről az IGAZSÁGOT!
Nem ez volt az első eset ugyanis...De ez már egy másik történet.

Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Közvetítő 4. 2005-ben ismét találkoztam Seszták Ágival
  2014-07-28 02:17:32, hétfő
 
  Huszonkét évvel később ismét találkoztam Seszták Ágival


Visszatérnék Seszták Ágira, akivel - a Kommunista Ifjúsági Szövetség lapjában, a MAGYAR IFJÚSÁGBAN, 1983-ban megjelenő interjút követően - 22 évvel később találkoztam ismét. Meg kell hagyni, hogy Seszták, a rendszerváltozásban is jól el tudta adni gondolatait.
A Hír TV azt hiszem, hogy kifejezetten vele kezdett el egy aktuálpolitikai beszélgetős sorozatot... Éppen, ezért készültem a találkozásra, mert eltökélt szándékom volt, hogy tájékoztatom arról, hogy a ,,Kitől védjem meg a női becsületet:" című vitasorozat óta eltelt huszonkét évben - rendszerváltozás ide, rendszerváltozás oda - Pesterzsébeten SEMMI NEM VÁLTOZOTT!
*
2005 karácsonya előtti napokban egyik rendezvény érte a másikat. Sorra jártam ezeket, hiszen kampányidőszak volt akkor is és talán ettől meglehetősen fölfokozott hangulatban teletek napjaim.
Többek között, egy média-fórum is felkeltette az érdeklődésemet, amit úgy harangoztak be, hogy Seszták Ági fog vezetni a Polgárok Házában.
Amikor odaértem, a nagyszájú újságírónő már javában mondta a magáét. Nem is mondta, kiabálta. Gondolom, azért, hátha így könnyebben eljut a mondandója az emberek agyáig. De, a hallgatóságnak hiába mondta, mert mit tehet a szegény, szerencsétlen egyszeri polgár? Tapsol, vagy nem tapsol. Egyetért, vagy elutasít. Vagy tavasszal elmegy szavazni, lehetőleg a Fideszre. De, addig még annyi hatás érheti az embert! Ráadásul, nagyszájú újságírónő azt is mondja, hogy:
- ,,a szocikat úgysem lehet meggyőzni. Azok úgyis odaszavaznak az MSZP-re."
Azon nyomban rátromfol erre az előttem ülő, korombeli nőszemély a mellette ülő nőismerősének mondván, hogy:
- ,,Az már biztos! Én már csak tudom, mert én is ,,szoci" vagyok!"
Összenéznek, nevetnek.
Hova keveredtem? Kérdezem inkább csak magamtól, mert én egyedül vagyok. ,,Az individuális ,,szabadság" ára: az egyedüllét." - Vigasztalnám magamat.
Nagyszájú mondja, hogy:
- ,,... a szocik között, ha megbukik, vagy belebukik valaki valamilyen buliba, akkor kikergetik maguk közül az ajtón, de az első adandó alkalommal visszacsempészik az ablakon. Mi: polgáriak, a jobbosok: soha az életben szóba sem állunk az illetővel! Ez még akkor is így marad örökre, ha valaki végül is tisztázza magát a ,,vádak" alól... Egyébként a médiatúlsúly 80%-os a bal-libnél. Ez is az MDF, majd a Fidesz hibája, hogy nem voltak képesek 15 éve tenni ellene, szinte semmit!"
Ezt a média-fórumot sajtótájékoztató követte, melyen szerette volna Seszták bemutatni a Fidesz média-ügyek felelősét. Nem emlékszem, hogy mutatta be, csak arra, hogyan invitálta Seszták Ági föl a dobogóra maga mellé Szalay Annamáriát. Aki úgy szabódott, mint egy kislány... Aztán, amikor már elkerülhetetlen volt, szökdécselve felszaladt a színpadra, ami miatt Seszták viccesen megdorgálta, mondván:
- ,,Több komolyságot, hiszen rád fog majd tartozni a magyar média rendbetétele a választások után..."
És, most: nyolc és fél év távlatából visszagondolva arra a kislányosan rokonszenves és szerény Szalay Annamáriára, összeszorul a szívem, mert azóta már ő is meghalt...
Akkor, 2006-ban nem valósulhatott meg az, amit megjósolt neki Seszták Ági. Még négy évet kellett rá várni. Viszont, az a négy plusz három év olyannyira nehéz volt sokunk számára, hogy belebetegedtünk... Sokan meg is haltak, mint Szalay Annamária.
*
Gondolom, senkinek nem okozok meglepetést azzal, hogy a szünetben odamentem Seszták Ágihoz, akinek megmutattam az ominózus újságcikket 1983-ból, hogy biztosan vissza tudjon emlékezni rám. Majd miután felismert odaadtam neki kinyomtatott részleteket a díjnyertes szociográfiámból. Pontosabban, letettem elé az asztalra - mert nem nyúlt érte - és otthagytam.
*
Láttam még a sajtótájékoztatón több közismert arcot is... De nekem azóta is az a két nő okoz gondot, akik közvetlen előttem ültek, és olyan öntudatosan ragaszkodtak emeszpés oda-tartozásukhoz.
Ők azok, akik újra és újra oda fognak szavazni és ezzel valósággal TÚSZUL FOGJÁK EJTENI MINDAZOKAT, AKIK ELSZENVEDŐI VOLTAK az un. SZOCIALIZMUSNAK, és a rendszerváltozásnak is.


Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Közvetítő 2. Az egyetlen művem (volt akkoriban) a családom
  2014-07-28 02:12:58, hétfő
 
  ,,Kitől védjem meg a női becsületet?"



Miután elköltöztünk arról a lakótelepről - vissza oda, ahol fölnőttem - ismét neki-bátorodtam.
1983-ban - Seszták Ágival is volt egy levélváltásunk - a ,,Kitől védjem meg a női becsületet?" című cikkével kapcsolatban. http://furaila.xfree.hu/245855

*

Ez a téma valójában nyílt vitára adott lehetőséget a Kommunista Ifjúsági Szövetség hetilapjában. Ehhez szóltam hozzá és feladtam postán Sesztáknak. http://furaila.xfree.hu/245855
A 4 oldal A/4-es írás szkennelt változata is olvasható a fotóalbumban. Az érthetőbbség kedvéért azért leírnám, hogy milyen jellegű volt a hozzászólásom, melyből idéznék is egy rövid részletet. Seszták Ági először levélben válaszolt.

*
Seszták által említett Bíró Dávid szociológus akkoriban publikálta a magyar férfiak halandóságának okait taglaló tanulmányát. Ebből emelt ki részleteket korábban Seszták Ági, amit közölt a Magyar Ifjúságban. Ezt olvasva sok nőtársam kommentben tiltakozott azon megállapítások ellen, mely-szerint mi nők kergetjük a férfiakat az alkoholizmusba és válás után a hajléktalanságba...

*

Seszták kénytelen volt egy vitasorozatot indítani a tiltakozó kommentek miatt: ,,Kitől védjem meg a női becsületet" címmel.
Olvasva a nőtársak felelősséget elhárító- és a férfiakra mutogató beírásait, én is billentyűt ragadtam és megírtam, majd postára adtam a 4 oldal A/4-es levelemet.

*

Egész életemet végig kísérte, hogy valami miatt bűnbaknak kiáltottak ki. Nagyon fájt már kislánykoromtól a bűnbak-lét. Talán azért háborodtam föl olyan nagyon, mert a szerencsétlen lányok-asszonyok minden indulatukkal a férfiakat kezdték okolni minden rosszért - amiről nem is a férfiak, de nem is a nők tehettek!

Ezek társadalmi problémák voltak, és mint mindig, a kommunista ,,bűnbanda-hatalom" egymásra uszította az embereket. Ebben az esetben: a nemeket...

Amiért akkoriban, többnyire a nőknek ítélték a - két elvált fél számára alkalmatlanul kicsi - lakást, a gyerekelhelyezésben is ez döntött. Vagyis, a gyermeket is a nőnek ítélték... Nos, ez volt értelmiségi berkekben... általában.

Viszont, ez a ,,mondva-csinált" probléma semmi volt ahhoz képest, amit egyébként a hatalom gerjesztett.

*

Ettől fogva nem eresztett a TÉMA.
Seszták, pedig kijött hozzám és a beszélgetésünkből átfogalmazott részleteket megjelentette az ifjú-kommunisták újságjában.
Ebben a számban: http://furaila.xfree.hu/245855

Lett is nagy fölháborodás a környezetemben és attól fogva nem volt megállás a megtorlásban!

Bóna Mária Ilona

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Magyarország lakosságának népesedési adatai 1950-2010 között
  2014-07-26 03:37:39, szombat
 
  Mindenkinek ajánlom figyelmébe ezt az ábrát és hozzá a következő magyarázatot:
http://furaila.xfree.hu/261846

*

1982 óta a halálozások kb. évi 20.000 fővel meghaladják a születések számát.

*

1989 után a születések és a halálozások száma közötti különbség 5 éven belül felgyorsult évi 30.000-50.000 főre.

*

Azonban, ha a megszületetteknél csak a magukat magyarnak vallókat számoljuk, akkor a magyarság pusztulása így évi kb. 50.000-60.000 fő.

*

Az elmúlt 23 évben így a magyarság lélekszáma több, mint 1. MILLIÓ fővel csökkent.

*

A népesség fogyás leginkább a "Ratkó" korszakban, az 1950-es évek első felében születettek (évi 210-230.000 ember) fontos a hatalom számára, hogy ne érje meg a nyugdíjkorhatárt, mert a nyugdíj fizetésükre nincs meg a fedezet. Ami egyebek mellett olyan szociális feszültséghez vezethetett volna, aminek polgárháborús kimenetele lehetne... Ugyanis, ha fennmarad ez a népesedési helyzet összeomlana a magyar társadalom.

*

Már több alkalommal írtam arról részletesen, hogy pont a MUNKÁSSÁG tartozott a LESZAKADÓK népes táborába 1990-es rendszerváltozáskor.

*

Ez úgy történhetett, hogy az egyetlen párt oly mértékben telepedett rá Magyarország MINDEN ÜZEMÉRE, GYÁRÁRA és INTÉZMÉNYEIRE - a függetlenített kisz- párt- és szakszervezeti bizottságaival, annak minden infrastrukturális hátterével és az alkalmazottaik bérével - hogy FELÉLTÉK ezen üzemek, gyárak, és intézmények MINDEN nyereségét... És, már az 1970-es évektől kezdődően - mindent - attól a rothadónak hazudott Nyugattól fölvett kölcsönökből kellett fizetni!!!

Egyik bizonyíték a máig érvényben lévő 1982. évi 6-os számú Törvényrendelet (Tvr.) 9. cikkelyének 2. szakasza! Ez alapján az IMF Magyarországon 1982. óta napjainkig korlátozás nélkül vásárolhat ingatlanokat, lakásokat, házakat, cégeket, üzemeket, vállalatokat (egyszóval mindent, ami megvehető és privatizálható adósság fejében.

http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?SID=&pid=94720&n=furaila&blog

*

Az, hogy már akkor is folyamatosan ELÁRULTA a MUNKÁSOSZTÁLYT ez a "PUHA" DIKTATÚRÁT megvalósító hatalmas PÁRT apparátus - mi sem bizonyítja jobban, mint-hogy az 1980-as évekre pont a MUNKÁSSÁG volt a legszegényebb!

*

Báthory Zoltán: a ,,Tanulók, iskolák, különbségek (Egy differenciális tanuláselmélet vázlata)" című könyvét olvasva megtudhatjuk, hogy az 1980-as évek szakmunkás rétegének gyermekei teljesítenek a legrosszabbul az iskolákban.

A továbbtanulási arányuk egyre kisebb... Az okokat ,,kutatva" megállapítják a szerzők: a szegénységgel, az egzisztenciálisan halmozott hátrányos helyzettel magyarázhatók az ,,alul teljesítések" (vagyis: képességeik szerint többre lennének képesek). BÁTHORY ZOLTÁN olyan statisztikai adatokra hivatkozik ebben, a mások munkáját is összegző tanulmányában, melyek ezt bizonyítják. (Megjelent: 1992-ben a Tankönyv Kiadónál.)



*

MIT HOZOTT A TÖRTÉNELMI VÁLTÁS EZEN NÉPRÉTEGNEK?

Így ír erről 1995-ben egy FELNŐTTKÉPZÉSI konferencia előadója:

"Ebben a helyzetben feltétlenül szükségesnek látszik kiterjedt felnőttoktatási intézményrendszerek létrehozása..." ... "Elsősorban azok helyzetének követése fontos, akiket alulképzettségük miatt ... nő az esélyük arra, hogy végleg "lecsúsznak", leszakadnak ..., teljesen perspektívátlanná válnak még utódaik sorsát tekintve is." ... "Képezhetetlenségükkel erős indítékot adnak az Andorka Rudolf által kétharmad-egyharmad, esetleg az egyharmad-kétharmad típusúnak definiált társadalom kialakulásához, vagy (már) tartósításához." "A képző intézmények szerepeinek újragondolása, a képzési tartalmak korszerűsítése, a leszakadók helyzetének javításához eszközök, módszerek és a folyamatos feltáró vizsgálat megszervezése, működtetése feltétlenül állami feladat, amely akkor valósítható meg hatékonyan, ha az kormányprogram szintjére emelkedik. E programnak a feladata a veszélyeztetett rétegek leszakadásának megelőzése, megakadályozása. A program szerves része kell legyen a felnőttoktatást is magába foglaló átfogó oktatási program." (Új Pedagógiai Szemle 1995/2.)

*

Amiért SEMMILYEN FELNŐTTKÉPZÉSI MÓDSZERT NEM VÁLLALT FÖL az 1990 utáni oktatáspolitika azon felnőttek számára, akiket lenullázott állapotban ért az 1990-es hatalomváltás, a leszakadók számára egyenes út vezetett a TEMETŐBE!!!

*

A "népességcsökkentési" (likvidálási) módszerek az EU-ban Susan Georg által, a LUGANOI TANULMÁNYBAN megfogalmazottak alapján működnek!!! Ezért is volt olyan fontos beléptetni Magyarországot az EU-ba... hogy semmilyen felelősségrevonás szóba se kerülhessen. Sőt, folytatódhasson a népirtás azon modern módszerekkel, ahogy azt a LUGANOI TANULMÁNYBAN is olvashatjuk. Csath Magdolna fordította magyarra és megtekinthető tanulmányozás céljából itt is:http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?SID=&pid=121622&n=furaila...

Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Levél Dr. Halász Józseftől
  2014-07-25 16:30:31, péntek
 
  Levél a MOD-SZER szervezőinek és az MSZ élenjáróinak a verőcei rendezvény kapcsán



Kedves Barátaim!



Németh Zoltánnal cseréltünk gondolatot a minap a MOGY helyébe lépő ,,Verőcei MOD-SZER"-ről. Zoltán ugyanazt mondta el célmeghatározásként, ami Bene Gábor felhívásában szerepel. Beszélgetésünkkor ezért ugyanazt válaszoltam Neki, amit Nektek írok le az alábbiakban.



Nyilván az arisztotelészi hármas kérdésre utal a rendezvény módszer-meghatározása: ,,A ,,Hogyan?" kérdésekre keressük és adjuk meg a válaszokat".



Arisztotelész azt mondta, hogy a ,,Miért?", ,,Mit?" és ,,Hogyan?" kérdésekre adott válaszok vezetnek el az igazsághoz. A kérdések egy logikai folyamat állomásait - és ezzel sorrendjét - határozzák meg.



I. Miért?



A ,,Miért?" indítja a kérdés-sort. Az erre adott válasz egyértelmű: ,,Szenvedhetetlen iga alatt élünk" - Rákóczi szavaival (ld. Breznai kiáltvány).

A válasz ezerkétszáz éve állandó.

Nemcsak Rákóczi idejében, az 1700-as években volt a válasz ugyanaz, de később, 1848-ban és 1956-ban, valamint korábban - ha Tiborcra gondolunk - az 1200-as években, sőt, ha Koppányra, akkor a Krisztus utáni első ezredforduló körüli években is. A szenvedhetetlen iga oka pedig a Géza által 973-ban megkötött Quedliburgi szerződés, amely a szabad magyarokat szabadságuktól megfosztott rabszolgákká, Hazánkat pedig gyarmati sorba alázta.

Ezért keseríti a szenvedhetetlen iga ezerkétszáz év óta a magyarság életét.



A ,,miben mutatkozik meg a szenvedhetetlen iga napjainkban?" segéd-kérdésre adott felelettel válik aktuálissá a válasz.

Erre a kérdésre saját tapasztalatunk alapján mindannyian tudunk legalább egy rész-választ adni. Hogy csak a legújabbakat említsem: földtulajdonlási- és használati jog, vagy a devizahitelesek ügye.

A rész-válaszok összegzése az MTA-TK és GfK felmérésben[1] mindennél szemléletesebben mutatja a szenvedhetetlen iga mai mértékét: a magyar népesség 73 %-a jövőkép nélkül él, ezen belül 23 % pedig ,,leszakadt", azaz létminimum alatt tengeti sorsát.

Ha összerakjuk a mai rész-válaszokat, és azokat összevetjük a történelmünk során adottakkal, akkor rájövünk arra, hogy a szenvedhetetlen iga egy okra vezethető vissza: a szabadságtalanságra, amivel a Quedlinburgi szerződés tette jövőkép nélkülivé, leszakadttá az egyetemes magyarságot.



II. Mit?



A ,,Mit?" kérdésre adott válasz a stratégiát határozza meg.



A ,,Miért?" és a ,,Mit?" kérdésre adott válasz egy arisztotelészi szillogisztikus rendszert alkot, ahol a premisszák (érvek) a ,,Miért?"-re adott válaszok, amelyekből következik a konklúzió (következtetés), vagyis a ,,Mit?" kérdésre adott válasz (ezt nevezhetjük stratégiának), amely - bármilyen teljes is a premisszarendszer - legalább két konklúziót tartalmaz.

Aquinoi Szent Tamás megadta az alternatívák közül követendő konklúzió meghatározásának módját, az arisztotelészi materialista véletlenszerű és forrástalan intuíció kiváltására. Ez a mód a ,,transzcendentális premissza" (vagyis az isteni iránymutatás érve).



A ,,szenvedhetetlen iga" rendszerbe foglalt következményei és a következmények okai teljesnek mondható premisszarendszert alkotnak, amelyekből két konklúzió következik:



1. változtatjuk az okok által meghatározott gondolkodási mód mintát (paradigmát), azaz fenntartjuk a nyugati civilizáció nemzetek feletti (föderatív) érdekérvényesítő szemléletét, vagy

2. felváltjuk azt egy olyannal, amely az okokat megszűnteti az ősi civilizáció eszméjével, vagyis a nemzetek érdekérvényesítésének összehangolásával (konföderativizmussal).



1-hez: A föderatív gondolkodási módot a nyugati civilizáció kényszerítette ránk.



Jogszabályai:

- Európában a Lisszaboni Szerződés[2], mint a tagországok Alkotmánya (iránymutatás),

- Magyarországon az Alaptörvény[3], ami nevének megfelelően a LSz iránymutatásait irányelvekkel bontja le Hazánkra.



A föderatív paradigma tarthatatlanságát a 2008 óta tartó második világválság és a jelenkori események sora bizonyítja.

Ez a konklúzió-alternatíva - ami az EU-é és a magyar parlamenti pártoké - a hátrányos következményeket eredményező ok változtatását (és nem megszűntetését) jelenti a konföderatív elemek alap nélküli (és ezáltal hatástalan) átvételével.



Mivel Magyarország az EU tagja, és az EU nemzetek feletti érdekérvényesítést követ, Magyarország rá van kényszerülve arra, hogy társadalomszervezési rendszere a föderativitást kövesse, vagyis a települések és társadalmi csoportok feletti érdekérvényesítés legyen a meghatározó, a települések és társadalmi csoportok érdekeinek összehangolása helyett. (Ez a felülről lebontás és az alulról épülés ellentéte.)



Legérzékletesebb példa a most alakuló USA - EU közötti szabadkereskedelmi megállapodás (TTIP-FTA)[4] arra, hogy a föderáció, mint ok hátrányos következményeinek látszólagos orvoslása konföderatív megoldásokkal nem jelenthet tényleges változást.

A TTIP-FTA a WTO (Kereskedelmi Világszervezet) általános összevonó (integráló) globalizálása helyett célzott (egymást kiegészítő) területek összehangolását (koordinálását) tűzi ki célul. Az összehangolás konföderatív elvének alkalmazása föderatív alapok mellett fenntartja a nemzetek feletti érdekérvényesítést. Nem nemzetek vagy országok, hanem ,,integrált ország-csoportok" (Amerikai Egyesült Államok és Európai Egyesült Államok - ennek teljes kialakítását jelenti az EU 7. - jelenlegi - ciklusára az ET által meghatározott stratégiai prioritás-rendszer) közötti kétoldalú megállapodást jelent, úgy, hogy az ország-csoportokon belüli nemzetek érdekérvényesítésének összehangolása nem érvényesül, sőt egyes területeken - Magyarországot különösen érintve a mezőgazdaság vonatkozásában - a nemzetek kiszolgáltatottsága növekszik.



A BRICS államok (Brazília, Oroszország, India, Kína, Dél-Afrika) értékcsere alapon történő kereskedelmet valósítanak meg egymás között. (Irán minden állammal ilyen módon hajlandó kereskedni.) Ez szintén konföderatív elem, de a BRICS államokban a nemzeti érdekérvényesítés összehangolásának jelenleg még gátja ezen országok liberális-kapitalista gazdaságszerkezete.

Még nem tisztázódott a TTIP-FTA és a BRICS államok viszonya egymáshoz, különös tekintettel arra, hogy a BRICS államok - Kína kivételével - vagy már csatlakoztak a TTIP-FTA-hoz, vagy csatlakozás előtt állnak, ugyanakkor a hidegháború részese (jellemzően más-más oldalon) mindkét szervezet.



2-höz: A konföderatív gondolkodási mód hagyományainkból ismert számunkra.



A konföderatív paradigmát a Magyar Küldetéssel transzcendentális premisszaként kaptuk.



Ez a konklúzió-alternatíva a föderatív gondolkodási mód minta hátrányos következményeket eredményező ok megszűntetését jelenti, felcserélve azokat a konföderatív paradigmával.



Jogszabályai[5]:

- Európai Konföderációról szóló szerződéstervezet - a nemzetek érdekérvényesítésének összehangolása,

- Magyarország Szabadság Alkotmánya, Magyarország Alaptörvénye és főtörvényei - települések és társadalmi csoportok érdekérvényesítésének összehangolása.



A föderatív és konföderatív gondolkodási mód összevetését - Morvai Krisztina EP képviselőasszony felkérésére késztett - két tanulmány tartalmazza:

,,Az európai konföderáció - mint Európa lehetséges jövőképe" - http://nemzetiegyseg.com/AzEukonfEuropajovokepe.pdf és

,,Kiút a válságból - a föderatív Európai Unió átalakulása Európai Konföderációvá" - http://nemzetiegyseg.com/Kiutavalsagbol.pdf.



III. Hogyan?



A ,,Hogyan?" kérdésre adott válasz a stratégia taktikai lépéseinek meghatározását jelenti.



A stratégiát és a taktikai lépéseket a nyugati civilizáció paradigmája felváltásához az ősi civilizáció gondolkodási mód mintával

- ,,A nemzetstratégiától a nemzettaktika teljesítéséig" (http://nemzetiegyseg.com/Anemzetstrategiarol.pdf) c. tanulmány, valamint

- A Szent Korona Értékrend bevezetésének Munkaterve (a Választási főtörvény ideiglenes végrehajtási utasítása) - http://nemzetiegyseg.com/Munkaterv.pdf

tartalmazza.



Kedves Barátaim!



Azt javaslom, hogy a ,,Hogyan?" meghatározásához a ,,Mit?"-re adott konföderatív választ fogadjátok el.

Ebben az esetben szívesen tartok bevezető ismertetőt azon települések képviselőinek, akik elfogadják a rendszerváltást és tenni is akarnak annak megvalósulásáért.

Minden magyarországi település cca. 500 adata szerepel adatbázisomban (benne a 2011. népszámlálás minden adata). Ezt felhasználva fel lehet készülni az október 12-i önkormányzati és kisebbségi választásokra. Ha jónak látjátok ismertetőmet ennek a szolgálatába állítom.



Kelt Szegeden, 2014. Áldás havának 24. napján.

dr. Halász József
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ki nevelje a gyermeket?
  2014-07-24 15:10:57, csütörtök
 
  Gondolatok egy társadalmi krízishelyzetről

Ki nevelje a gyermeket?


Egyre gyakrabban hallani arról, hogy ,,ideológiai válságban van az emberiség... már mindent kipróbált...". Ehhez azt tenném hozzá: igen, mindent kipróbált csak egy valamit nem. Mégpedig az utódokról való gondoskodás problémáját nem tudta megoldani.

Pontosabban, azt hogy ki nevelje a gyermeket?

Lehet, hogy ez lesz a veszte? Pedig, csak körül kellene egy kicsit nézni az élővilágban és akkor okulásul rájöhetnénk arra, hogy azok a fajok a legéletképesebbek, amelyek a legpraktikusabb módon oldották meg az utódokról való gondoskodást, vagyis: ÖNMAGUNK MINŐSÉGI REPRODUKCIÓJÁT!

Pillanatnyilag abban látom a magyarországi problémát, hogy ennek - társadalmi berendezkedésünket tekintve - sem mennyiségi, sem minőségi feltételei nincsenek megteremtve.

*

Példaképpen kövessünk nyomon egy újszülött útját, attól kezdve, hogy megszületett a kórházban és már nem szakították el az anyjától... Majd, hazamegy a szülőnő kisbabájával! Hát ez az, ami óriási probléma Magyarországon! Van-e hova ,,haza"vinni azt a gyermeket?

Mert, az ÉLŐVILÁGBAN többnyire úgy van, hogy ELŐBB ELKÉSZÍTIK a születendő utód/ok számára a ,,FÉSZKET".
Nálunk ez évtizedekig úgy működött, hogy ELŐBB MEG KELLETT SZÜLNI, vagy ,,VÁLLALNI" ELŐRE a GYERMEKET, majd a párt- a kisz- és a szakszervezeti bizottság titkára elbírálta, hogy megadható-e a lakáshoz-jutás lehetősége. Csakis ezek után - a Bank (OTP)... eldöntötte, hogy adható-e kölcsön a lakásvásárláshoz, építkezéshez, vagy bármilyen otthonteremtésre. (Ez olyan, mintha a madarak előbb tojnák a tojásokat, majd fészket rakva, abba összegyűjtenék a közben ,,kihűlt", tönkrement tojásokat.)

*

Mai napság, pedig ha valaki nem rendelkezik olyan ősökkel, aki segíteni tud anyagilag is az OTTHONTEREMTÉSBEN, el is felejtheti a CSALÁDALAPÍTÁST! De, ha valaki mégis banki hitelfelvétellel meg tud vásárolni valamilyen lakást, ahhoz jelzáloghitel felvétel keretében van lehetőség...

Itt most nem részletezem azokat a becsapott embereket, akik az elmúlt évtizedekben, devizában vették föl a lakásvásárláshoz szükséges hitelt, mert azok azóta már nincstelen-hajléktalanná váltak és hajléktalanná tették a jelzálogként felajánlott szülői lakások tulajdonosait is!!!

*

Nem volt ez mindig így!

1945 előtt voltak bérlakások, amelyeket ki lehetett bérelni. Nem kényszerült bele mindenki az erején felüli építkezésbe, ,,öröklakás"-vásárlásba.

Csakhogy, 1945 után ezeket a bérlakásokat állami tulajdonba ,,vették" és kiutalták... ,,rászorultsági alapon" azok között, kiknek elfogadhatón ak találta a káderlapját az új hatalom.

Elfogyva a polgárságtól 1945 után - ellenérték nélkül kisajátított és utána kiutalható lakások - PANEL-ÉPÍTKEZÉSBE kezdtek... Átmenetileg még ez is jobb volt a semminél!

*

Mi ebből a tanulság? Az, hogy a gyermeknevelés legpraktikusabban úgy oldható meg, ha van egy gondoskodó közösség, a CSALÁD, és van egy HELY, ahol ,,otthon lehetünk benne..."!

Folytatva az újszülött útját, amikor is az édesanya HAZAmegy gyermekével. Vagyis, hazafuvarozza a párja - mert ideális körülmények között - ott van mellettük oltalmazó, gondoskodó szeretetével.

Ez azért is indokolt, mert NINCS KISZIOLGÁLTATOTTABB ÉLŐLÉNY AZ ÉLŐVILÁGBAN, MINT AZ EMBERI ÚJSZÜLÖTT ÉS AZ ŐT VILÁGRA HOZÓ NŐ! (Hiszen ahhoz, hogy egy csecsemő fel tudjon önállóan ülni, ahhoz is legalább 9 hónapra van szüksége. Ahhoz, pedig, hogy felálljon 11 hónap és, hogy járni is tudjon önállóan, legkevesebb 1 évre.)

*

Nem véletlen, hogy a II. világháború előtti Magyarországon igazi kultusza volt a gyermekvárásnak! Az egész nagy-család várta ,,Isten jutalmát"! (Zsoltárok 127.) Még a gyermek is: "...az Úrnak öröksége: a fiak; az anyaméh gyümölcse: jutalom." (Zsoltárok 127:3.)

Még a legszegényebbek is megünnepelték az újszülött érkezését!!! Sógor- sógorasszony, koma- koma-asszony, mindenki egy-emberként segítkezett, hogy az adott körülmények között, a lehető legkomfortosabb körülmények közé érkezzen az új családtag!

És: a legfontosabb, hogy az EGYHÁZ is ott állt, készen a FOGADÁSRA a GYERMEK MEGKERESZTELÉSÉVEL!
1945 előtt az EGYHÁZ a magyar falvak életében fontos szerepet töltött be. ERKÖLCSI NORMÁKAT, SZOKÁSOKAT, A CSALÁDI ÉLET ALAKULÁSÁT JELENTŐS MÉRTÉKBEN BEFOLYÁSOLVA..

*

Ki nevelje a gyermeket?


Azt hiszem kiderült az eddigiekből a válasz: mi, mindannyian, az egész magyar társadalom! Természetesen, közvetlen a GYERMEK SZÜLŐJE. Közvetve, pedig mi mindannyian, akik olyan helyzetbe tudjuk hozni a családot alapítókat, hogy lehetséges legyen a gyermeknevelés családon belül!

Mert, addig, míg:
- a születendő gyermek anyjának, apjának lehet, hogy nincs éppen állása, jövedelme;
- míg nem valósul meg a teljes foglalkoztatottság;
- pontosabban, míg nem valósul meg a társadalmi munkamegosztás azon formája, melyben mindenki a saját szakmájában, hivatásában annyi jövedelmet tudhat magáénak, amelyből meg tudja vásárolni a más szakmák 1.) szolgáltatásait, 2.) termékeit, 3.) eszközeit...így jutva a tisztességes haszonhoz;
- míg az igazán jól-képzett munkaerőnek nem lesz olyan ára, hogy: 1.) meg tud belőle élni, 2.) otthont tud belőle teremteni, 3.) családot tud alapítani, 4.) és vállalni tudja, hogy asszonyáról, gyermekei anyjáról is tud gondoskodni, amíg a gyerek/gyerekek igénylik a mindennapos gondoskodást, az anyai testi-lelki odafordulást,
az ÁLLAM (Vagyis, mi mindannyian) nem vonulhat ki a gyermekgondozás (eü.), gyermeknevelés (intézményei), oktatás (intézményei) költségeinek átvállalásából! - A családi adózás bevezetésével egy-időben...

*

Ha, pedig a MINDENKORI HATALOM képviselői szándékosan arra rendezkednek be, mint a sterilizálás ,,lehetőségének" rendeletileg való felkínálása, már 18 éves kortól (bizonyítva, azon törekvését, hogy a magyar társadalom ne tudja reprodukálni önmagát) akkor ki kell jelenteni, hogy NEMZETVESZEJTŐ KRÍZISHELYZET VAN!
Ami ellen - már-csak önvédelemből is - minden létező eszközzel fel kell lépni!!!


Bóna Mária Ilona

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Munkásnő vallomása szerelemről, gyermekáldásról
  2014-07-24 11:06:43, csütörtök
 
  5. KÁDÁR-KORSZAK TESTKÖZELBŐL

Kedves Ibolya!

(Levél az utánunk születetteknek)

Bocsáss meg nekem, amiért eléggé elutasító voltam, pedig csak ,,beszélgetni" szerettél volna velem! Megoldhatatlan, magánéleti problémák kezdik kikezdeni a türelmemet. Pedig, mindig is legendásan türelmes voltam az emberekkel...

Ezért is voltam képes együtt élni és három gyermeket szülni egy olyan embertől, aki ezt nem is akarta. Csak aztán, beletörődőn elfogadta, de lélekben soha nem volt partnerem a gyermekvárásban. Örökösen aggodalmaskodott, hogyan, miből fogunk megélni??? A létbizonytalanság az én életemet is végigkísérte, de ha én kettesben lehettem (volna) azzal, akit szeretek, megszűnt (volna) a világ minden kínja, bánata, problémája.

Na ez az, amire a "férjem" soha nem volt képes és ezzel megfosztott a magánélet boldogságától. Megfosztott az örömtől; a nőiségemben rejlő örömtől.

*

OLY KORBAN ÉLTEM MEG IFJÚSÁGOMAT, KÖZÉPKOROMAT - és úgy tűnik, hogy az ÖREGKOROMAT is úgy fogom megélni - amelyikben EMBERSÉGEM, NŐI VOLTOM KIMERÜLT A TERMELÉSBEN NYÚJTOTT TELJESÍTMÉNYEMBEN, vagy a TÁRSADALMI HIERARCHIÁBAN ELFOGLALT HELYEMBEN.

Ezért is éltem úgy meg ANYASÁGOMAT, mint egy SZÁMŰZÖTT.

*

Nem volt elég gond, hogy a SZÜLŐKET ELIDEGENÍTETTÉK saját GYERMEKEIKTŐL és fordítva, akkor még a NYUGDÍJASOKKAL is elhitették a kommunista politikusok, hogy az Ő ROVÁSUKRA KAPJÁK a KISMAMÁK a semmire sem elegendő GYES-t (gyermekgondozási segélyt).

Ennek ellenére úgy éltem meg ÁLDOTT ÁLLAPOTOMAT, mint aki részese lehet a TEREMTÉSNEK.

Mert ,,EMBER NEM ALKOTHAT NAGYOBBAT, MINT EMBERT"!

Ennek az ALKOTÓI FOLYAMATNAK LEHETTEM RÉSZESE többször is. Az első, sikeres szülésem után még két évig lebegtem a boldogságban, csak az fájt, hogy nem volt egy teremtett emberi lélek sem, akivel megoszthattam volna!!! Ezért, aztán NAGYON IGYEKEZTEM, hogy SZERETETRE MÉLTÓ és - főleg akkor ez nagyon fontos volt - ,,HASZNOS" LEGYEK a magánéletemben és a társadalmiban is. Amiért sem a magánéletemben nem éreztette velem senki, hogy szüksége van rám: a szeretetemre, sem a társadalmi elfogadhatóságomat nem tudtam semmilyen szakmai területen megvalósítani, ezért azt hittem, ha GYERMEKEKET SZÜLÖK és NEVELEK, akkor ezzel lehetek igazán HASZNÁRA LÉLEKSZÁMBAN FOGYÓ MENZETEMNEK!

Na erre kaptam a legnagyobb pofonokat az un. ,,élettől"! Mert valahogy ebbéli szerepemben sem tudott elfogadni sem a "férjem", sem a társadalom!

Három gyermeket szültem, de MINDEN SZÜLÉSEM OLYAN VOLT, hogy ha a SZŰZANYA NEM SEGÍT - mindketten, mindhárom alkalommal - OTT MARADUNK HALVA A SZÜLŐÁGYON!!!

*

Ezért, a legfontosabbnak azt tartom, hogy a FIATALOK TANULJANAK MEG SZERETNI!!! NE FOGADJÁK EL a most divatos, EGYMÁS HASZNÁLATBA-VÉTELÉRE való kapacitálást! Mert, az, hogy a nő és a férfi úgy tekint egymásra kizárólag, mint a szexuális élvezkedés tárgyára, nagyon degradáló!!! Magyarul: LEFOKOZZA EMBER-VOLTUNKAT!

*

Arról nem is beszélve, hogy míg ,,használ" valakit az ember, addig nincs módja arra, hogy megtalálja a duál-párját! Mert tudd meg, hogy MINDEN EMBER ÚGY SZÜLETIK A VILÁGRA, hogy ÉL VALAHOL A MÁSIK NEMBŐL EGY EMBER, AKI NEKI SZÜLETETT!!!

- Akivel csodálatos boldogság minden kontaktus, még a távolból is!

- Akire, ha csak rágondolsz, áramütés-szerű bizsergés járja át a testedet, lelkedet! Hát, még a fizikai együttlét!

- Akivel tökéletesen működik a telepatikus kapcsolat.

- Akivel ugyanarra gerjedsz és minden egyes együtt töltött pillanat pozitív élménnyel tölt el még akkor is, ha netalán-tán összevesztek valamin, mert olyan természetes, hogy közben a SZERETET-ÉRZÉS MEGMARAD és magától értetődő a BÉKÜLÉS!!!

Egy ilyen kapcsolatból született gyermeknek lesz boldog a gyermekkora, mert egy GYERMEK SAJÁT LÉTJOGOSULTSÁGÁT IS MEGKÉRDŐJELEZI, ha ANYA-APA NEM SZERETI EGYMÁST! Mert ez az ami annyira fájdalmas egy gyereknek, mint talán, semmi más!!!

*

Ezért lenne fontos, hogy MINDEN GYEREK SZERELEMBŐL FOGANVA JŐJJÖN A VILÁGRA!!!

De: ha EZ nem adatik meg, akkor legalább a kölcsönös szeretet legyen meg a pároknál egymás iránt.

Nahát, EZ AZ AMIT az ÉN "munkás"-NEMZEDÉKEM - kevés kivételtől eltekintve - NEM VOLT KÉPES (többnyire önhibáján kívül) GYERMEKEI SZÁMÁRA TOVÁBBADNI!

*

Visszatérve a DUÁL-PÁR dologra, az is lehet, hogy hiába várod, keresed egy életen át, mert valami miatt nem találkozol vele, vagy nem lehettek egymáséi...Az is lehet, hogy többször is megadatik, hogy úgy éld meg párkapcsolatodat, mint a duál-pároddal!!!

Az a LEGKEGYETLENEBB, ha mégis megtalálod az elve neked rendelt SZERELMETES PÁRODAT és a HÁBORÚ SZAKÍT EL EGYMÁSTÓL! A háború, vagy a DESPOTA HATALOM, amelyikbe mi (az én nemzedékem) beleszülettünk a II. világháború után.

Ilyen DESPOTA DIKTATÚRÁBAN kellett annak a nemzedéknek FELNŐNIE ÉS MEGÉLNIE AZ IFJÚSÁGÁT, amelyikhez tartozom!!!

*

Az a legszörnyűbb, hogy folytatódik ellenünk és főleg a fiatalok elleni támadás.

Életünk irányítói továbbra is azok, akik valóban 7 millióban határozták és határozzák meg a magyarság ,,ideális" lélekszámát, miközben tárt karokkal várják és fogadják pl. a kínaiakat.

A minap olvastam egy újsághírt, melyben a szerző, ,,a történelem temetőjéből előbújó zombik"-nak nevezte a magyarokat!!! (Az is igaz, hogy túlnépesedés van a földön, de ez ránk magyarokra egyáltalán nem, sőt az ellenkezője érvényes!)

Az a társadalom, amelyik nem képes reprodukálni önmagát, kipusztulásra van ítélve!

Márpedig, az 1990 utáni hatalom is egymás használatbavételére igyekszik kapacitálni fiataljait. Miközben, virágzó iparágak (szépségipar, szórakoztatóipar...) gazdagodnak meg ebből!!!

Arról nem is beszélve, hogy mennyire MEGNEHEZÍTIK az OTTHONHOZ-JUTÁS lehetőségét is! Miért hajszolják bele a fiatalokat, mint az én nemzedékemet is abba, hogy öröklakásokat VÁSÁROLJUNK BANKI HITELRE? Miért NEM LEHET BÉRLAKÁSOKAT ÉPÍTENI? Erre miért nincs pénz???



*

Nahát ezért írtam meg a történetemet, hogy az utókor tanulhasson belőle!!! Mert, az a politikai, társadalmi formáció, amelyik nem családban, mint a társadalom legkisebb sejtjében gondolkodik, abban veszélybe kerül a magánélet!!! Ott az ember nem több, mint egy RABSZOLGA, akinek TERMÉKENYSÉGÉT úgy akarják SZABÁLYOZNI, mint valami TENYÉSZÁLLATÉT!!!



*

Kedves Ibolya!

Még ennyit úgy éreztem, hogy el kell mondanom. Azt hiszem, megértesz, ha azt mondom, hogy ezt, így lehetetlen kifejteni a Vendégkönyv kis ablakába beírható, meghatározott karakterben!!! Mostanában olyan érzelmi felfokozottságban (kampány, stb.) telnek napjaim, hogy képtelen voltam higgadtan leülni és ezt így kifejteni.

Ma éjszaka azonban, felébredve a legszebb álmomból eszembe jutottál és felkeltem, hogy írjak Neked.

Közben, itt a wordben is letölti valaki, amit írok. Ezt sem lehet megszokni és ez az, ami miatt mostanában nem tudok írni...

Azért is küldtem el azokat az írásokat, amelyek ,,készen" a rendelkezésemre álltak. Meg, ELEGEM LETT A BÉKETŰRÉSBŐL. Szerettem volna TUDATNI a világgal és Veled is, hogy MILYEN KÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT ÉLTÜNK A KÁDÁRI SUTTYOM-TERROR ALATT. És: milyen diszkriminációt kell elszenvednie annak aki - mint én is - az élet lángjának tovább-adása mellett kardoskodunk!!!



Szeretettel és reménykedő szívvel, hogy megadatik nektek a gyermekáldással kísért, magánéleti boldogság, tisztelettel:

Bp. 2006.06.18.

Egy munkásnő a kádári időkből: Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egyszerű gondolatmenet a lehetséges megoldásról
  2014-07-19 19:11:34, szombat
 
 
A vadkapitalistává lett kommunistáktól és a velük paktumot kötöttektől nem tudunk megszabadulni mindaddig, míg meg tudják az embereiket téveszteni és főleg a saját neveltje "értelmiségieket" meg tudják fizetni!!! Sajnos, ezek betuszkolták az országot a nato-ba, mejd az EU-ba. Így, van akik mögé elbújhatnak az elszámoltatás elől. Éppen ezért, hiába akármilyen nemzetmentő pártprogram, az, ha nincs összhangban a nato-val és az EU-val, megvalósyíthatatlan.

Van egy réteg, amolyan a kádári időkben viszonylagos békében hagyott ateista réteg, amelyik lázadhat a bankok, meg a többi kapitalista huncutság ellen, azonban ők is minden felelősséget elhárítanak maguktól és áthárítanak a zsidóságra, meg a cigányságra mutogatva. Ami jogos is lenne, de szigorúan tilos az okozaton lovagolva támadni, és békén hagyni az azt kiváltó OKOT!

Ami nem más, mint a komcsinak hazudott kádári haza- és a munkásosztályt folyamatosan eláruló politizálás! Mert, bizony, azt a segélyezési rendszert a komcsik találták ki, amivel a cigányságot önmaga MENNYISÉGI reprodukciójára ösztönözte évtizedeken keresztül. Miközben a magyarsággal termeltette meg - már Kádár idejében is - annak a segélynek az anyagi elapjait.

Szóval, mindaddig, míg nincs elismertetve a kádári idők "T"ámogatottjaival a felelősségük abban, hogy 1989-re teljesen lenullázták a szocialistának hazudott állampárti hatalommal Magyarországot - eladósítva az államot és a benne élőket - addig egyhelyben topogunk! És ez nagyon tetszik mindenkinek...főleg a kádári kedvezményezetteknek, kiknek meg volt engedve az intézményes "tanulás" és a mindenféle politikai főiskolákon meg hasonló demagóg képzőkben szerzett diplomájukat úgy használták, és használhatják, mint JOGOSÍTVÁNYT A HATALOMGYAKORLÁSHOZ!!!

A PAKTUM biztosította számukra mindennek az átmentését és a kapitalizálódás rászabadítását a lenullázott magyar néprétegekre!!! Ez a kádári időkben viszonylagos jómódúságot szerzett kétharmad még mindig tűzzel-vassal ragaszkodik a HATALOMHOZ, mert tudván-tudják, csakis így kerülhetik el a jogos elszámoltatást! A baloldaliakra mutogatnak közben, akik jogosan lázítanak és háborognak, hiszen egyazon kádári "tehén" tőgyén nevelkedtek!

Míg nem nevelkedik ki az új öntudatos és minden értelemben egyfajta IGAZSÁG-tudományos műveltséggel rendelkező nemzedék, nekünk ezzel kell együttélnünk. Az idősebb igazsághoz ragaszkodók is átvészelhetik ezt a rettenetes ÁTMENETI időszakot, ha megtalálják azon duálpárjukat, akivel megteremthetnek egy MAGÁNÉLETI HÁTORSZÁGOT és a maguk közösségeit!!! Erre kellene összpontosítaniuk a fiataloknak! Megtalálva szerelmetes duálpárjukat és vele EGY-emberként szeretetben élve és küzdve megteremteni egy olyan életközösséget, amit általában családnak szoktak nevezni. Ha ez sikerülne az embereknek, akkor egyre több ilyen családi közösség alkothatná a nemzeti közösséget...

Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Jelen emberének teendője a jövőért
  2014-07-19 10:07:34, szombat
 
  A jelen emberének nagy kötelessége még, hogy visszataláljon a természethez, mert eredetileg annak része. Ezért, meg kell ismernünk azt a természeti környezetet, ami körülvesz bennünket. Meg kell ismernünk, hogy harmonikusan együtt tudjunk élni vele, óvni, védeni tudjuk azt, hogy utódaink - a jövőben élők is élvezhessék.


Az ember, minden idők embere nemcsak természeti lény, nemcsak külső-belső fizikai-biológiai tulajdonságaival egyedi, egyszeri és megismételhetetlen, hanem LELKI ALKATÁVAL is.
Az emberi léleknek szüksége van a hitre. Szükségünk van hitre jelenben, múltban és jövőben; hitre önmagunkban, embertársainkban, de legfőképpen a Teremtő mindenhatóságában.


A hit erejével fölvértezett, megerősödött ember nem érzi magát elveszetten egyedül ebben a globalizálódó világunkban.
A hit erejével megerősödött embert nem lehet meggátolni az önmagával szembeni igényes életfelfogás kialakításában sem!
Az ilyen ember nemcsak egyenjogú-, hanem egyenrangú polgára lehet hazájának és mindenféle nemzetek közösségének...


Pesterzsébet, 2003. március 4.


Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
2014.06 2014. Július 2014.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 14 db bejegyzés
e év: 136 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 199
  • e Hét: 358
  • e Hónap: 2603
  • e Év: 34333
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.