Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
Pünkösd a Szentlélek eljövetelének ünnepe
  2020-05-31 21:11:45, vasárnap
 
  A pünkösdi ünnepkör

A pünkösdi ünnepkör áldozócsütörtöktől az Örökkévalóság napjáig tart.
Áldozócsütörtök: a húsvéti ünnepkör végének, Jézus mennybemenetelének napja. Az Örökkévalóság napja: november utolsó vasárnapja.

http://furaila.xfree.hu/275146

PÜNKÖSD a SZENTLÉLEK eljövetelének ünnepe

A pünkösd, a húsvét utáni ötvenedik nap. Görögül: pentékoszté, melyből a magyar ,,pünkösd" szó is származik. Az áldozócsütörtökre következő vasárnap a váróvasárnap.

Régi szép szokás volt az ifjúság által végzett nagytakarítás a református templomokban. Németeknél még most is szokás a takarítás után virággal és nyírfaággal díszíteni a templomokat.

A Szentlélek leszállását kísérő égi jelenséget, a lángnyelveket jelképezik a pünkösdi rózsa szirmai.

A Szentlélek jelképeként pedig fehér galambot repítettek szabadon a mise alatt.

A lányok és asszonyok erre az alkalomra bíborvörös ruhába öltözve, a férfiak ünneplőben mentek a mulatságba.


Zoboralján, Gimesen újra szokás a pünkösdölés, amikor leánycsoportok járják a házakat a pünkösdi királynéval, miközben ezt éneklik:
,,Elhozta az Isten,
Piros pünkösd napját.
Mi is meghordozzuk
Királyné asszonykát."

A falu legényei a vitézi katonák emlékére rendezett vetélkedő győztesét választják pünkösdi királynak egy évre.
"Rövid, mint a pünkösdi királyság!" szólás is innen ered.


Farádon újra szokás a pünkösdi törökbasázás. Egy tíz-tizenkét éves gyereket beöltöztetnek selyembugyogóba, és turbánt kötnek a fejére, kitömik a ruháját szalmával, törekkel, hogy ne fájjanak az ütések. Aztán összeláncolt kézzel vezetik végig a falun. Énekelnek, a basa ugrándozik, a fiúk meg zöld gallyakkal csépelik boldogan.

A lányok viszont nagy örömmel készülnek a pünkösdölésre. Kiskirálynénak, a legkisebbet választják. Fehér ruhába öltöznek, maguk elé kékfestő kötényt kötnek.
Elöl, ketten viszik a pántlikás zászlót, hátul meg többen kísérik a királykisasszonykát.
A tanárok, ismerősök, rokonok háza elé sétálnak, és kifeszítenek egy piros vállkendőt, az "umbellát" a kislány feje fölé. Aztán, eljárják a táncokat és széthintik a virágokat.


Vitnyéden a pünkösdölők menete szemet gyönyörködtető látvány. A nagylányok: piros bársonyszoknyában, totyában (blúzban) zöld, lila vagy piros taftból készült, fehér csipkés kötényben, fehér harisnyában vonulnak.
A kislányok: két-három kikeményített alsószoknyában, apró mintás, alul fodros batisztszoknyában, egy fehér, fodros, lekerekített szélű kötényben, fehér bokrosingben (puffos ujjú blúzban), piros, kék, zöld purucban (mellényben), amit flitterek díszítenek.

Az első pünkösdirózsát a falusiak évek óta, mindig ugyanarra a sírra viszik. Ott nyugszik a szép szokást felújító tanárnő.

A játék végén elmosolyodik a "királyné", de nem villantja ki a fogát, mert ettől lesz jó a termés. Végül: ajándékot kapnak.

A pünkösdi eső ritkán hoz jót - tartja a hiedelem.

A pünkösd az udvarlás, a párválasztás ideje is.

Azok a legények, akiket a kocsmában borral, pálinkával férfivá avattak, másnap már részt vehettek a pünkösdikirály-választáson.
A legényvirtus lovas versenyből, tűzugrásból, tekézésből állt. Aki a legderekabb volt, egy évig ingyen ihatott a kocsmában a falu kontójára, és minden mulatságra hivatalos volt.

Másutt a legény megladikáztatta szíve választottját, és májusfát állított neki.
*
A szokások ma már kihalóban vannak, de az ember érzi, ünnepre, pillanatnyi csöndre, játékra, társaságra szükség van most is. Üzenetet hordoznak ezek az ünnepek, az ember és a természet szeretetét hirdetik.
*
Összeállította és elmondta: Bóna Mária Ilona

Budapest, 2001.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
5. Az őszödi beszéd üzenete "nem csináltunk semmit"
  2020-05-28 01:15:51, csütörtök
 
  AZ ŐSZÖDI BESZÉD és az ellenzéki tüntetések REJTETT ÜZENETE A MÁNAK

https://www.youtube.com/watch?v=DqaaLNw2e2Q

*
5. Kiemelés a beszédből:

,,És közben egyébként nem csináltunk semmit négy évig." (Gyurcsány Ferenc)


Komment, 5.1.-től 5.5-ig:
Nem derült ki semmi újdonság, hiszen ebben az országban 1945- de legfőképpen 1956- és sajnos 1989 óta is HAZUDNAK - a mindenkori felelősök - a tényeken alapuló IGAZSÁG ELHALLGATÁSÁVAL!

5.1. Megtehették, hiszen megkötötték egymással a PAKTUMOT, ami leginkább a mindenkori politikailag felelős bűnösöket védi a vétlen áldozatok helyett.
https://www.facebook.com/mariailona.bona/posts/1637212192981437

5.2. Például.: az 1956 óta eltelt 64 évben szóba sem jöhet, az a történelmi tény, az akkori miniszterelnökről: HEGEDÜS ANDRÁSRÓL és BATA ISTVÁN honvédelmi miniszterről, hogy a szovjet hadsereg újabb alakulatait magyar vezetői hívták be 1956-ban!!!!
https://hu.wikipedia.org/wiki/Heged%C3%BCs_Andr%C3%A1s_(politikus)

5.3. A Fővárosi Bíróság Katonai Tanácsa pl.: úgy tárgyalta a sortűz-pereket - ÉVEKIG hiába KERESVE azokat, akik kiadták a FEGYVERTELEN TÖMEGBE VALÓ LÖVETÉSI PARANCSOT - hogy közben, TUDTAK ARRÓL, már 1994. március 16-án, HEGEDÜS ANDRÁS VALLOMÁST TETT AZ ÜGYÉSZSÉGEN! Idézem:
,,... a mi am orf testületünk (K.E.: Központi Vezetőség) létrehozott egy Katonai Bizottságot, ami emlékezetem szerint egészen 28-ig, mint a Párt Katonai Bizottsága szerepelt.
Ebben a Katonai Bizottságban volt
- Apró Antal,
- Fehér Lajos,
- Bata (István),
- Piros (László),
- Földes László.
Mi a Katonai Bizottságot bíztuk meg, hogy megfelelő helyzetben adja ki a tűzparancsot, - tehát mi ez az amorf (K:E:: alaktalan, torz) vezetőség voltunk azok, akik felhatalmaztuk a Katonai Bizottságot, hogy a helyzet értékelésétől függően, az ő megítélése alapján, az ő szakmai tudásuk szerint adják ki a tűzparancsot. Ez meg is történt."
(Kéri Edit - Kik lőttek a Kossuth téren '56-ban?)
https://issuu.com/dorian07/docs/k__ri_edit_-_kik_l__ttek_a_kossuth_/23

5.4. A kádári suttyom-terrort megvalósító, hírhedt- volt III/III-as ügynökhálózatot is csak újjászervezték és az 1990 előtt legjobban bevált besúgókat mindenféle hatalom-közeli polgári állásokban helyezték el. Náluknál senki nem tudhatta jobban, hogy ki az, akit továbbra is meg kell figyelni és minden létező módon el kell lehetetleníteni! A továbbra is megfigyeltek, 1990-et követően sem tekinthettek be a róluk készült aktáikba, amit visszatartottak, mondván, hogy ,,NINCS ADAT"!
https://www.facebook.com/notes/b%C3%B3na-m%C3%A1ria-ilona/%C3%BCgyn%C3%B6klista/2 080387171997268/

http://www.utolag.com/BehalozottMagyarOrszaggyules.htm

http://mek.oszk.hu/15000/15047/15047.pdf

Gyurcsány Ferenc az őszödi beszédében IGAZAT MONDOTT, amikor azt mondta:.
- ,,Végighazudtuk az utolsó másfél-két évet." ÉS ,,Nem csináltunk semmit négy évig!"
Mi történt ez után a vallomás után? Egy egész ország felháborodva tüntetésbe kezdett. Kár volt, mert csupán PROVOKÁCIÓS CSAPDA volt a Gyurcsány-beszéd, meg a TV-székház ostroma, meg a Kossuth téri tüntetések is...
*
5.5. Természetesen, a 2006. október 23-át megelőzően történt események jórészt feltáratlanok. Nem tudjuk, ki vezette az MTV székházának szakmailag gyalázatos "védelmét", ugyanakkor rendőröktől nyert értesülések szerint az ottani eseményeket négy hétig az állomány "vadítására" használták. Például a rendőrség egyes szervezeti egységeinek állományát érthetetlen okokból összezárva tartották október 23-a előtt, közben pszichológiailag megalapozott módszerekkel "készítették fel" őket a 23-ai "randalírozók" elleni engesztelhetetlen fellépésre. A rendőröktől tapasztalt agressziónak ez volt az egyik oka. Ezért aztán, 2006. október 23-án a rendőrség kegyetlenül lecsapott a békés tüntetőkre a rájuk ,,nyomott" provokátorok ürügyén. . http://furaila.xfree.hu/43588

SEMMIT NEM ÉRTEK EL A TÜNTETÉSEKKEL. Hiszen, Gyurcsány bizalmi szavazást kért maga mellett 2006. október 6-án. Természetesen, 207-en 165 ellenébenBIZALMAT SZAAZTAK GYURCSÁNY MELLETT..
https://hirkozpont.magyarorszag.hu/hirek/bizalmi20061006.html
A szavazási eredmény ÜZENETE A MÁNAK:
NYUGODTAN TOVÁBB LEHET HAZUDNI és SEMMIT SEM CSINÁLNI, több milliós javadalmazásért az önkormányzatokban és az országgyűlésben!
*
(Vége a sorozatnak.)
*
Bóna Mária Ilona
*
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
4. Őszödi beszéd üzenete a mának, melyik társadalmi csoport
  2020-05-28 01:12:17, csütörtök
 
  AZ ŐSZÖDI BESZÉD üzenete a mának

4.. KIEMELÉS a beszédből: 6.35-percnél:
https://www.youtube.com/watch?v=SQkl87o1JfE_

,,"És persze még gondolkodhatunk nagyon sokáig, meg kib..ott sok elemzést el lehet végezni, hogy melyik társadalmi csoportot hogy fogja végezni(?), azt tudom nektek mondani...""
*

Ehhez a következőket fűzném:
Már akkor LEHETETT TUDNI, amikor NATO- és EU-tagország lettünk, hogy semmi és senki nem mentheti meg a LEPUSZTÍTÁSOS- ,,ÖNMAGÁTÓL" KIPUSZTULÓ MEGSEMMISÜLÉSTŐL azt a társadalmi csoportot, amelyikhez tartozóit MUNKÁS-PARASZT státuszban ért az 1990-es rendszer-változtatás.

Ezek a MUNKÁSOK eleinte még megnyerhetők voltak arra, hogy az MSZP-re szavazzanak, mert abban bíztak, hogy hátha még ÁTMENTHETŐ lehet számukra is valami a SZOCIALISTÁNAK sulykolt rendszerből! Amit valójában az új: 1945- de leginkább az 1956 után kinevelt MUNKÁS-PARASZTSÁGGAL hoztak létre..
Gyurcsány arra utal, hogy: már KIHALT ez az un. baloldaliságra szavazó választópolgár, mert számukra is egyre nyilvánvalóbbá kezdett válni, hogy a BALOLDALI politikusokra sem számíthatnak sorsuk jobbrafordulásában.

Ezt erősítette az EU-tagság is, hiszen 2004-től - hiába volt az összes nemzetmentő pártprogram, mert abból semmi nem valósulhatott és NE VALÓSULHAT MEG SEMMI, ami NEM EGYEZIK az EU NEMZETEKET GYENGÍTŐ- pl.: MIGRÁCIÓS BETELEPÍTÉSI programjával!

Végül is, az őszödi beszéddel KIPROVOKÁLT tüntetéseket kíméletlenül leverette Gyurcsány Ferenc és az őt támogató parlament.
2009- januárjáig kordonokkal vették körül az Országházat és magukat.

A JOBBOLDALINAK mondottak SEM ÁLLTAK KI a NEMZETMENTÉSÉRT TÜNTETŐK- és SZERVEZJKEDŐK MELLETT! Ez ma már érthető, hiszen akkor olyan POLGÁRHÁBORÚS helyzet jöhetett volna létre, mint amilyent később UKRAJNÁBAN sikerült kirobbantani!

Ma már tudjuk, hogy ez volt az ŐSZÖDI BESZÉD - és nyilvánosságra hozásának - EREDETI CÉLJA. Gondoljunk csak a BAJNAI GORDON által területfejlesztési törvénybe bújtatott (T/5311-es) 2008. április 22-én (a 2003. évi XXVI. Törvény módosításaként) a parlamenttel elfogadtatott törvénymódosításra!
http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?SID=&pid=10145&n=furaila&blog_cim=V%E 9szhelyzet!!!
*
(Folyt. köv.)
*
Bóna Mária Ilona
*
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
3 Az őszödi beszéd üzenete a mának, "annyival vagyunk túl"
  2020-05-28 01:07:42, csütörtök
 
  AZ ŐSZÖDI BESZÉD üzenete a mának

3. KIEMELÉS a beszédből:

,,Annyival vagyunk túl az ország lehetőségein, hogy mi azt nem tudtuk korábban elképzelni, hogy ezt a Magyar Szocialista Párt és a liberálisok közös kormányzása valaha is megteszi."

https://www.youtube.com/watch?v=DqaaLNw2e2Q

Ki kellett tartaniuk, mert annyira rettegtek és rettegnek egy jogos ELSZÁMOLTATÁSTÓL, hogy az általuk proletarizált ÚJ ,,MUNKÁSOSZTÁLY" elárulására is képesek voltak.

Bizonyíték, hogy: az ,,ország lehetőségeinek" elveszítése után már csak a külföldi érdekeltségű felvásárlókra számíthattak MAGYARORSZÁG TELJES IARÁT ÉS MEZŐGAZDASÁGÁNAK KIÁRUSÍTÁSÁVAL.

Gátlástalanul megrendezték - RENDSZERVÁLTOZÁSNAK hazudva - a II. "Trianont"!
Mert, bizony,
- a szocialistának hazudott ÁLLAM becsődöltetése,
- a munkás-parasztságra épített rendszer fölszámolása az ezekben a gyárakban dolgozó munkások utcára kerülésével, akik nem rendelkeztek sem anyagi- sem ismereti, sem kapcsolati tőkével az újrakezdéshez;
- az 1945 utáni államosított gyárak és üzemek (az oly világhírű cégek, mint IKARUS, Ganz MÁVAG, Országos Gumiipari Vállalat Taurus Gumigyára, Hajdúsági iparművek Lehel Hűtőgépgyára, Május 1. Ruhagyár, Magyar Gyapjúfonó és Szövőgyár (The Woolmark Company), Habselyem Kötöttárugyár...Tungsram (1909) Egyesült Izzólámpa és Villamossági Művek, DCM: vagyis Dunai Cementművek, Magyar Gépipar és kohászat (1947) Csepel Művek...Kőfaragó- és Épület-szobrászipari Vállalat, a Herendi- és a Hollóházi Porcelángyártó Vállalat...stb)
1988-tól történő kiárusítása a maradék kis ország határain belül megmaradt magyarságot, a MUNKÁS-PARASZTSÁGHOZ tartozó rétegét érintette végzetesen!

MIÉRT NEM FÁJT SENKINEK A SZÍVE AZ 1989-RE MUNKÁSSÁ LEFOKOZOTT EMBEREKÉRT? Azért, mert 1945 után a Horthy rendszer középosztályát erőszakkal proletarizálták un. HELYCSERÉS TÁMADÁSSAL. Pontosabban fogalmazva: rajtuk valósult meg a PROLETÁRDIKTATÚRA!
Ezt, az új MUNKÁS-PARASZT státuszba került, tönkretett népcsoportot (,,osztályt", amelyik nevében hazudták a hatalmi képviseletet) szemrebbenés nélkül feláldozták az un. rendszerváltoztatásban!

Számonkérés helyett PAKTUMOT kötöttek egymással.
https://www.facebook.com/mariailona.bona/posts/1637212192981437

Lehet érezni ennek a rettenetes PAKTUMNAK a kegyetlenségét? Igen, lehet!
ENNÉL KEGYETLENEBB ,,BÉKEKÖTÉS" CSAK TRIANONBAN VOLT!
Azt azonban idegen hatalmak erőltették Magyarországra.
Ezt a mostanit, viszont a saját, kalmár-lelkű, kufár vezetői!

A PRIVATIZÁCIÓVAL UTCÁRA KERÜLT MUNKÁSSÁGGAL ELLENTÉTBEN - a KOMMUNISTA VEZETŐKBŐL LETTEK A LEGVADABB KAPITALISTÁK!
Itt olvashatunk GYURCSÁNY FERENC CÉGEIRŐL- MILLIÁRDOS VAGYONÁRÓL:
https://www.facebook.com/mariailona.bona/posts/2130390503663601

Az 1990 előtti politikai vezetők 1990 után felhasználva INFORMÁCIÓS tőkéjüket anyagiakra váltva kiprivatizálhatták az állami vállalatokat magánvagyonaikat gyarapítandó. Nem véletlen, hogy egy volt ,,SZOCIALISTA" ipari miniszter lett 1994 után az ország leggazdagabb képviselője, KAPOLYI LÁSZLÓ személyében.
http://xfree.hu/kep_show.tvn?kid=828037&aid=257851

A fentiek miatt semmiféle baloldaliságnak nem lett volna létjogosultsága 1990-et követően! Ennek ellenére, mindezen történelmi tények ELHALLGATÁSÁVAL kampányolva VISSZASZAVAZTÁK ŐKET 1994-ben ismét - és ismét - a HATALOMBA!
30 év távlatából nyilvánvaló, hogy inkább feláldozták az egész magyar ipart, a mezőgazdaságot és az ebből élő - AKKORI VÉTLEN MUNKÁS-PARASZTSÁGOT.
MOST, PEDIG MÉG A TÉRKÉPRŐL IS ELTÖRÖLNÉK MAGYARORSZÁGOT!
*
(Folyt. köv.)
*
Bóna Mária Ilona
*
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
2. Az őszödi beszéd üzenete a mának... (Hazugságok)
  2020-05-26 12:55:38, kedd
 
  AZ ŐSZÖDI BESZÉD és az ellenzéki tüntetések REJTETT ÜZENETE A MÁNAK

2. Az őszödi beszéd rejtett üzenete a HAZUGSÁGRÓL

Kiemelések a beszédből:
2.1. ,,Nyilvánvalóan végighazudtuk az utolsó másfél-két évet." (Gyurcsány Ferenc)
2.2.. ,,Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz." (Gyurcsány Ferenc)
*
HAZUDTAK AZ EU-NAK IS
Az Európai Tanács rendeletének megfelelően a tagállamoknak minden évben be kell nyújtaniuk aktualizált makrogazdasági és költségvetési előrejelzéseiket, az úgynevezett konvergencia-programot. A Gyurcsány-kormány is benyújtotta határidőre, a valótlan adatokat tartalmazó konvergencia programját. A PÉNZ- ÉS GAZDASÁGI ÜGYEKÉRT FELELŐS spanyol szocialista biztos, JOAQUIN ALMUNIA nyomására azonban a Bizottság megengedte Magyarországnak, hogy a magyar gazdaság állapotát bemutató - újabb - jelentését tavasz helyett a magyar parlamenti választások után, szeptemberben nyújtsa be. Ezzel az Európai Bizottság a Gyurcsány-kormány cinkosává vált, alapvetően befolyásolva a 2006. áprilisi parlamenti választásokat, amit így újra az MSZP nyert meg.

Az történt, hogy Almunia megkérte Gyurcsány Ferencet, keresse őt fel Brüsszeli irodájában. Gyurcsány magával vitte két miniszterét is, de Almunia ragaszkodott a négyszemközti megbeszéléshez, amin még a tolmácsok sem vehettek részt.
A pénzügyi biztos kertelés nélkül kiterítette lapjait:
- Miniszterelnök úr, önök hamis adatokkal próbálták megtéveszteni az EU-t.
A megoldásra két lehetőséget látunk - mondta Almunia.
1. Az egyik, hogy az EU nyilvánosságra hozza, hogy önök alaposan meghamisították a makrogazdasági adatokat. Ebben az esetben azonban szankciót is kell alkalmaznunk, meg kell vonnunk Magyarországtól az uniós támogatásokat.
2. A másik lehetőség, ha ön vallja be, hogy manipulálták az adatokat, beismeri, hogy a csalásokat önök követték el. Magyarul, elismeri, hogy ,,MEG KELL ÉRTETNI A MAGYAROKKAL, hogy NINCS TÖBBÉ SZOCIALIZMUS, az ÁLLAM MR NEM KÉPES ELTARTANI ŐKET, a maguk lábára kell állniuk, önellátókká kell válniuk..." (Joaquin Almunia)

Gyurcsány nyomban elfogadta a feltételeket. Egyetlen kérése volt, hogy mindezt a (2006-os) választások után tehesse meg. Almunia bólintott. A találkozó véget ért. (NIF 2011.02.26. ,,Ki ez a Gyurcsány")
https://internetfigyelo.wordpress.com/2011/09/24/ki-ez-a-gyurcsany---avagy-,,gyur csanyt-az-ajulas-kerulgette"/
*
2018-ban hasonló kioktató kijelentést tett JUDITH SARGENTINI is - mint az Európa Parlament zöldpárti képviselője - az akkori, Magyarország elleni kötelezettszegési eljárás során:
,,MEG KELL VÉGRE ÉRTETNI A MAGYAROKKAL, HOGY VÉGET ÉRT A SZOCIALIZMUS, NINCS TÖBBÉ INGYEN KENYÉR!" (Judith Sargentini)
*
Visszatérve az ŐSZÖDI BESZÉDHEZ, ami valójában május 26-án hangzott el:
https://www.youtube.com/watch?v=DqaaLNw2e2Q
*
Bizony, nem tehettek mást, minthogy hazudják a szocialista voltukat, hazudják az ateista baloldaliságukat... Bizonyságul érdemes lenne nyilvánosságra hozni az MSZMP KB 1989-es jegyzőkönyveiből készült kivonatolt részleteket!
A fotó ezen kivonatolt részletekről itt is látható: http://furaila.xfree.hu/234611

A TITKOSÍTOTT jegyzőkönyvekből kivonatolt részletek, másolata itt olvasható: http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?SID=&pid=126643&n=furaila&blog_MSZMP
*
1990 után, az un. BALOLDALI politikusok továbbra is sulykolni kezdték ,,demokratikus" baloldaliságukat, ezzel leplezve önnön politikai feleslegességüket.
*
Bizony, az IGAZSÁG ELHALLGATÁSÁNAK HAZUGSÁGÁVAL MEGSZERZETT HATALOM csak újabb és újabb HAZUGSÁGGAL TARTHATÓ MEG!
*
A képen: Gyurcsány Ferenc és csicskásai - kaján vigyorral - követik a 2006. október 23-án bűntelenül megvert magyar ember jóvátételi perének tárgyalását.
http://xfree.hu/kep_show.tvn?kid=1038347&aid=278373
*
(Folytatása következik.)
*
Bóna Mária Ilona
*
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
1. Az őszödi beszéd üzenete a mának
  2020-05-25 23:33:44, hétfő
 
  AZ ŐSZÖDI BESZÉD ÜZENETE A MÁNAK: POLGÁRHÁBORÚS USZÍTÁS
A 2006-os őszödi beszéd, mint PROVOKÁCIÓ, ÜRÜGYÜL szolgált - az egyébként jogos - népharag kiprovokálására.
1. KIEMELÉS: a beszédből:
https://www.youtube.com/watch?v=SQkl87o1JfE_ (2.29-nél)
,,Amit az azt megelőző hónapokban titokban meg lehetett csinálni úgy, hogy nehogy a választási kampány utolsó heteiben előkerüljenek olyan papírok, hogy mire készülünk, azt megtettük."
*
Az, hogy mire készültek kiderült az elkövetkezendő hónapokban, években.
Valóban nehéz helyzetben voltak és vannak, mert attól a perctől fogva, hogy fölszámolták az osztálytársadalmat és a munkásosztályt... - mint baloldali- szocialista pártnak - megszűnt a politikai életbeli létjogosultságuk.
Az sem véletlen, hogy az MSZP-ből kiválva később a Demokratikus Koalíció nevet vették föl...
*
Az, amire készültek, az a PROVOKÁCIÓ, amivel minden áron ki akarták váltani az egyébként jogos népharagot.
Mint, ahogy az a tv-székház ,,ostrománál" megtörtént (kép mellékelve) és amiről nyilvánvaló, hogy megrendezett esemény volt... Gergényi Péter végig ott állt a tér szélén és onnan figyelte az eseményeket.
*
Valószínű, hogy az a TERÜLETFEJLESZTÉSI TÖRVÉNYBE BÚJTATOTT, a NATO-val kapcsolatos T/5311-es törvény-tervezete (a 2003. évi XXVI. Törvény módosításaként) már ,,le volt papírozva"... (Gyurcsány erre utalhatott a beszédében.) Arra gondolok, amit csak 2008. április 22-én tudtak a parlament elé terjeszteni és elfogadtatni.
Bővebben itt olvasható:
http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?SID=&pid=10145&n=furaila&blog_
*
IDÉZET A TÖRVÉNYMÓDOSÍTÁSBÓL:
,,"Az 1/4. sz. melléklet Országos jelentőségű logisztikai központok és térségek felsorolását tartalmazza. Összesen 11 nagy térségre osztva Magyarország területét. Ezen térségek a mellékletben a település közigazgatási területét és annak 10 km-es környezetét jelöli."
,,Logisztikai központok és térségek:
I. Nyugat-dunántúli körzet Sopron (részközpont: Szombathely).
II. Észak-dunántúli körzet: Győr - Gönyű.
III. Közép-dunántúli körzet: Székesfehérvár (részközpont: Dunaújváros, Veszprém).
IV. Dél-dunántúli körzet: Baja (részközpont: Mohács).
V. Budapest körzet: Dél-Pest (Soroksár),
Dél-Buda (Nagytétény),
Csepel Nemzeti Szabadkikötő.
VI. Közép-alföldi körzet: Szolnok.
VII. Dél-alföldi körzet: Szeged (részközpont: Kisszállás).
VIII. Észak-keleti körzet: Miskolc vagy Tiszaújváros.
IX. Észak-tiszántúli körzet: Záhony (részközpont: Nyíregyháza).
X. Délnyugat-dunántúli körzet: Nagykanizsa.
XI. Közép-tiszántúli körzet: Debrecen.""
*
Ennek a törvénynek azóta sem tudtak érvényt szerezni, mert megtévesztéssel - TERÜETFEJLESZTLSI TÖRVÉNYBE BÚJTATVA - lett megszavaztatva! Ezért a vég nélküli PROVOKÁCIÓ... amely ÜRÜGYÜL szolgálna a NATO európai támaszpontja kiépítésének szükségszerűségére!
*
Azt a POLGÁRHÁBORÚT, amit később sikerrel kirobbantottak UKRAJNÁBAN, eredetileg 2006-ban ide tervezték Magyarországra. Erre vonatkozó dokumentumok vannak a birtokomban.
*
Kép: TV-székház ,,ostrom" után.
http://xfree.hu/kep_show.tvn?aid=278373&kid=1050629&sort=
*
(Folyt.köv.)
*
Bóna Mária Ilona
*
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A vörös veszedelemmel 1919-ben beköltözött a félelem
  2020-05-25 23:32:17, hétfő
 
  A VÖRÖS VESZEDELEMMEL 1919-ben BEKÖLTÖZÖTT A FÉLELEM és a BIZALMATLANSÁG az EMBEREK LELKÉBE
Az I. világháború kitörésekor a Monarchia egész területén 19-42 évben határozta meg a HADKÖTELEZETTSÉGET!
Ezzel szemben a magyar törvények 1912-ben 18-50 év közötti férfiak számára írt elő hadkötelezettséget.
1916. január 21-én 50 évről 55 évre emelték fel a Monarchia egész területén a korhatárt. EZ AZÉRT FONTOS, MERT AKI NEM TELJESÍTETTE A BEHÍVÓ PARANCSOT, STATÁRIÁLISAN (AZONNAL) ELÍTÉLHETTÉK ÉS KIVÉGEZHETTÉK!
Vagyis, a ,,KOLLEKTÍV BŰNÖSSÉG"-elve alapján hozott trianoni döntés eleve már ezért is teljességgel igazságtalan volt! Pedig, mint az adatok is bizonyítják, nem a nép kezdeményezte a háborút és a KÖTELEZŐ HADRAFOGHATÓSÁG miatt teljesíteni kellett a behívó parancsot.
*
Éppen ezért, vissza kell utasítani a ,,KOLLEKTÍV BŐNÖSSÉG"-elvén alapuló vádat! Még akkor is, ha a ,,VÖRÖS VESZEDELEMTŐL" való félelem szülte!
*
A történelmi Magyarország területéről kb. 3,4 millióan vettek részt az első világháborúban Ebből: több-mint félmillió elesett, 833 ezer fogságba esett, másfél millió megsebesült. Az ország 18-40 év közötti, fegyverfogásra alkalmas korosztályainak több-mint harmada fogolyként élte át az orosz forradalmat és polgárháborút. A szovjet hatalomátvétel után, amikor a hadifoglyok visszanyerték személyes szabadságukat, ún. internacionalista katonai alakulatokat szerveztek, amelyeket a Vörös Hadsereg kötelékében minden fronton bevetettek. A magyarok aránya az internacionalista alakulatokban felülmúlta bármely más nemzetét. Összlétszámuk 100 ezer főre tehető, ebből kb. 30 ezren elestek....
A frontról hazaözönlött és leszerelt katonák száma 1918 decemberéig elérte az 1,2 milliót.

Károlyi Mihály 1919 februárjában aktív ellenállás szükségességét hirdeti.
1919. március 21-én a Magyarországi Szocialista Párt megvalósítja a proletárdiktatúrát. Létrehozza hadseregét és szövetségre lép Szovjet-Oroszországgal.
1919. május 2-án a Budapesti Központi Ötszázas Forradalmi Munkás- és Katonatanács, majd a Forradalmi Kormányzótanács határozatot hoz a munkásosztály mozgósításáról és fölfegyverzéséről!

Május 3-4-re 44 ezer ember áll be a Vörös Hadsereg soraiba és az üzemi dolgozók tízezrei jelentkeznek tartalék munkásszázadokba.

A forradalmi Kormányzótanács 1919. március 26-i rendeltével a karhatalmi és közbiztonsági feladatok ellátására létrehozta a Vörös Őrséget. Kifejezetten politikai célokra.
A leghírhedtebb közülük egy Cserny József nevű kalandor kb. 200 főnyi egysége volt, az un. ,,Lenin fiúk". Fekete bőrruhában(!) állig felfegyverkezve, aknavetőkkel és gyalogsági ágyúkkal tanyáztak a Teréz körút és az Oktogon sarkánál lévő, volt Batthyány-palotában.
A különítmény tagjai mintegy tucatnyi, közönséges gyilkosságot követtek el Cserny kifejezett utasítására vagy minden parancs nélkül.

Az ellenforradalminak nevezett szervezkedések felderítése a Belügyi Népbiztosság Politikai Osztályának feladata volt. A részleg tevékenységét Korvin Ottó irányította.

A vidéki fegyveres felkelések leverésére és megtorlására Szamuely Tibor újságíró, népbiztos kapott teljhatalmat a Forradalmi kormányzótanácstól. Könyörtelen és hidegvérű elszántsággal, ,,a cél szentesíti az eszközt" meggyőződésével tett eleget a megbízatásának.

Különvonatával, amelyet ,,halálvonat"-nak neveztek (kép a HALÁLVONATRÓL mellékelve) megjelent az ellenforradalmi lázadások színhelyén rögtönítélő eljárással egy személyben törvényt ült az elfogottak felett. A halálos ítéleteket a helyszínen nyomban végrehajtatta.

A forradalmi törvényszékek, valamint a rögtönítélő bíróságok ítéletei alapján 153 személyt végeztek ki, közülük 119 vádlottat politikai, 6-ot katonai, 28-at közönséges bűncselekmény miatt.
*
Az un. Tanácsköztársaság idején beköltözött az emberek lelkébe a bizalmatlanság és a félelem. Erről is szól FEKETE ISTVÁN: ZSELLÉREK c. könyve.
*
A Tanácsköztársaság bukását követően a Nemzeti Hadsereghez tartozó Prónay-, Otenburg-, és Madary fővezérek vezette osztagok - az 1919. aug. 19-én kiadott rendeletek alapján - gyorsított bűnvádi eljárással ítélkeztek a vörös terror végrehajtói fölött.

1920. ápr. 11-én a Vérmezőn a nemzeti hadsereg felesküszik Horthy kormányzóra.

1920. jun. 4. Az, hogy a trianoni békediktátum alapján Magyarország elveszítette területének és azok lakóinak több, mint kétharmadát nem jelent mást, minthogy az összmagyarságot büntették!!!!!! Az, hogy ennek utólag milyen nevet adtak TELJESSÉGGEL közömbös. A lényegen semmit nem változtatott!
*
(Kép a HALÁLVONATRÓL mellékelve) http://xfree.hu/kep_show.tvn?aid=278217&kid=1050630&sort=
*
(Részlet a MAGYAROK VILÁGKONGRESSZUSAI c. könyvem kéziratából.)
*
Bóna Mária Ilona
*
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Eucharisztikus Kongresszus 1938
  2020-05-25 23:30:25, hétfő
 
  Az 1938-ban megtartott Magyarok II. Világkongresszusa életre hívja a Világkongresszusok ülései között is működő, állandó ügyvivő testületként a MAGYAROK VILÁGSZÖVETSÉGÉT.
A világ figyelmének középpontjába került Magyarország 1938-ban:
- a Felvidék visszacsatolása,
- az EUCHARISZTIKUS KONGRESSZUS megrendezésének alkalmával és
- Szent István halálának 900. évfordulójára való emlékezéssel.

1.) 1938-ban, a - bécsi döntés (nemzetközi választott bírósági döntések) értelmében Németország és Olaszország békés úton, döntőbíráin keresztül igyekezett kielégíteni Magyarországnak a trianoni békeszerződés felülvizsgálatára irányuló követeléseit.
A bécsi döntések révén, 1938-ban és 1940-ben Magyarország - a trianoni békeszerződés értelmében - elvesztett területeinek egyes részeit visszakapta Csehszlovákiától illetve Romániától. (A második világháborút lezáró párizsi békeszerződések aztán e döntéseket 1947-ben semmisnek nyilvánították, a visszacsatolt területek pedig újra Csehszlovákiához és Romániához kerültek.)
2.) 1938-ban volt az EUCHARISZTIKUS KONGRESSZUS, melynek megrendezését az új esztergomi érsek, Serédi Juszticián szorgalmazta.
Az eucharisztia magyarul oltáriszentséget jelent, a kongresszusi mozgalom ennek jegyében Krisztus társadalmilag elismerhető és érvényesíthető hatalmát, a világban való valóságos jelenlétét hirdeti. Ennek az eszmének a tiszteletére szervezi meg a katolikus egyház 1881 óta a nemzetközi eucharisztikus kongresszusokat.
3.) A többszázezres tömeget megmozgató egyházi ünnepségsorozat egybekapcsolódott az 1938-as Szent István-évvel és, mint a ,,kettős szent év" rendezvényei bizonyították, hogy Magyarország a ,,béke szigete Közép-Európában".
A két utóbbi esemény, de elsősorban az Eucharisztikus Kongresszus elképesztő színpompával és nagyszabásúan került megrendezésre. A küldöttek és vendégek 33 országból érkeztek, mintegy 50 ezren, a hazai résztvevők száma néhol elérte a félmilliót is.
A május 25-29. között lezajlott istentiszteletek, ünnepségek, kongresszusok és körmenetek a magyar katolikus egyház erejét és a világegyházzal való egységét bizonyították. Eugenio Pacelli bíboros államtitkár, a pápa legátusa (a későbbi XII. Pius pápa) és a résztvevők többsége úgy vélte: a budapesti ünnepségek - a lelki élet elmélyítése mellett - politikailag elsősorban a nácik ellen irányulnak. (Hitler nem engedte a német katolikusokat Budapestre.) A másik fő ellenség a bolsevizmus maradt. (A vörös veszedelemtől való félelem-szülte békediktátum ... Így a magyar egyház és a Szent István-i Magyarország ismét a ,,,,két pogány között" a kereszténység, az európai civilizáció védőbástyájának szerepében érezhette magát.".
A kongresszus fővédnöke, a református Horthy természetszerűleg nem lehetett, így a római katolikus kormányzóné kapta ezt a feladatot. A Szent István-év legfőbb védnöke azonban már Horthy volt, aki tudatosan igyekezett is felvállalni ezt az örökséget.
Mindhárom, nagyszabású eseménysorozat jó alkalmul szolgált a világ magyarjainak találkozójára is.
*
Élve a lehetőséggel, 1938. augusztus 16-19-én megrendezték a Magyarok II. Világkongresszusát, amikor megalapították a MAGYAROK VILÁGSZÖVETSÉGÉT.
Kezdeti célkitűzése szerint azért, hogy támogassanak ,,minden olyan munkát, amely arra irányul, hogy a külföldön élő magyarok között a magyar nyelvet és kultúrát megőrizze és fejlessze, az összetartást ápolja az óhaza és a külföldi magyarság közötti kapcsolatokat erősbítse, a külföldi magyarok életét és a külföldön elért eredményeit állandóan figyelemmel kísérje"
A két világháború között főleg a jobboldali politikai beállítottságú és az egyházhoz hű köröket támogatta.
*
(Részlet, a MAGYAROK VILÁGKONGRESSZUSAI c. könyve kéziratából.)
*
Kép: A Citedellán felállított 50 m-es kereszt díszkivilágítása és a dunai hajók ünnepi körmenete.
http://xfree.hu/kep_show.tvn?aid=278473&kid=1050631&sort=
*
Bóna Mária Ilona
*
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Székelyföld autonómiájáért meghirdetett aláírásgyűjtés
  2020-05-05 15:42:44, kedd
 
  SZÉKELYFÖLD AUTONÓMIÁJÁÉRT MEGHIRDETETT ALÁÍRÁSGYŰJTÉS DÖCÖGŐSEN HALAD, mert az interneten minden létező módon megnehezítik az elektronikus aláírást! Ráadásul, itt van ez a világjárvány, ami miatt csak az interneten lehet szavazni.
*
A magyarok lakta Székelyföldön, a falvakban már csak azok a magyarok élnek, akik évtizedek óta egyfajta ÖNELLÁTÓ életmóddal élték túl a CAUSESCU DIKTATÚRÁT és az un.. RENDSZER-VÁLTOZTATÁST.
UTÓDAIK, élve azzal az előnyükkel, hogy ők már idegen nyelveket tanulhattak a diktatúra idején is (NEM ÚGY, MINT KIS-MAGYARORSZÁGON!) és élve az EU-tagság nyújtotta országaink közötti átjárhatóságon szétrajzottak Európában. De itt Magyarországon is idegen-nyelvként tüntetve föl a román és a francia nyelvet, simán lekörözhették a ,,bennszülött" magyarokat állásajánlatok tekintetében.
Vagyis, sokkal előnyösebb helyzetben voltak 2004 előtt is, de legfőképpen utána! Ők nem voltak SZEMTANÚI a kádári idők diktatórikus bűnelkövetéseinek... Tőlük nem kellett tartani ebből a szempontból sem.
Ahogy teltek-múltak az itteni rendszert változtató évek, közben, azt is megtapasztalták, hogy itt, az "anyaországban" milyen domináns módon élvezhették - a kádári időkben szerzett pozícióikból a társadalmi élet minden területén (gazdasági- kulturális- stb.) előnyös helyzetüket a továbbra is politikai tőkét kovácsolni tudók!

Pl.: úgy használhatták az 1990 előtt szerzett diplomáikat, mint ,,JOGOSÍTVÁNYT" a hatalomban való részt vételhez! Sőt! Olyan hatalmas információs tőkével rendelkeztek, amiből se'perc alatt gazdasági tőkét tudtak kovácsolni! Nem véletlen, hogy pl. a kádári idők ipari minisztere, KAPOLYI LÁSZLÓ lett az ország leggazdagabb - rendszert változtató ,,szociáldemokrata" - parlamenti képviselője!
Ehhez vedd hozzá, hogy továbbra is baloldalinak hazudhatták magukat a legvadabb kapitalistákká váló politikusok!
Az erdélyi magyarok megtapasztalhatták mindezt, és hazalátogatásuk alkalmával megoszthatták Erdélyben maradt rokonaikkal, barátaikkal!!!
*
Szeretném a figyelmet felhívni a 2006-os őszödi beszéd és az azt követő Kossuth téri és más tüntetések kíméletlen ERŐSZAKKAL TÖRTÉNŐ LEVERÉSE ELLENÉRE IS HATALMON MARADHATÓ ÉS AZÓTA IS HAZAÁRULÓ TEVÉKENYSÉGET FOLYTATÓ GYURCSÁNY FERENCRE!!!!!!
*
Azt is tudnunk kell, hogy a NEMZETÁLLAMOKAT MINDEN LÉTEZŐ MÓDON GYÖNGÍTENI ÉS MEGSEMMISÍTENI AKARÓ POLITIKUSOK VANNAK AZ eu-BAN IS TÖBBSÉGBEN!
*
Arról is beszélni kellene végre, arról a TÖRTÉNELMI TÉNYRŐL, hogy az akkori politikai ,,elit" megkötötte egymással a PAKTUMOT, és a háttérben mindenben megegyeztek, és azóta is megegyeznek!
https://www.facebook.com/mariailona.bona/posts/1637212192981437
*
https://azonnali.hu/cikk/20200422_miert-hianyzik-meg-tobb-szazezer-alairas-a-szek elyek-kezdemenyezesehez-es-mi-mentheti-meg-meg?fbclid=IwAR1wrhI3MvqTeHF1-NGsumqqV JJeama_dhdljwJAT6l10f1Eimg3O9duF7Y
*
Bóna Mária Ilona
*
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Amikor Ábel behajózott és Amerikában nyilvántartásba vették
  2020-05-05 15:34:30, kedd
 
  A SZÉKELY AUTONÓMIÁVAL KAPCSOLATOS BEJEGYZÉSEIMRE OLY SOK ROSSZINDULATÚ, KEGYETLEN, nemzetgyalázó MEGJEGYZÉST KAPTAM, MELYEK A KÖVETKEZŐ GONDOLATOK MEGÍRÁSÁRA KÉSZTETTEK:

Amikor Ábel behajózott Amerikába és felvették az adatait, megkérdezték tőle, hogy:
- "Nationality?". Vagyis: "Állampolgársága?"
Ábel büszkén annyit mondott:
- "Székely!"
Amiért az írnok nem talált ilyen rubrikát rákérdezett, hogy
- ,,Az meg milyen?" Ábel csak annyit mondott, hogy:
- "Az? Magyarabb a magyarnál!".

(Részlet: TAMÁSI ÁRON: Ábel-trilógiájából, az Ábel Amerikában c. regényéből, amit 1934-ben írt. Vagyis, 14 évvel az aljas politikai békediktátumi döntés után!
http://xfree.hu/kep_show.tvn?kid=1049437&aid=278464 )
*
Összeszorul a szívem ettől a nemzeti hovatartozás érzésétől, amivel ÁBELT ruházta föl az ÍRÓ: TAMÁSI ÁRON. Alig tudom visszatartani a könnyeimet, amikor olvasom a sok érzéketlen, lelketlen rosszindulatú megnyilatkozást! Arra gondolok, hogy:
- Nektek is teljesen minek írta Tamási Áron ezt a csodálatos regény-trilógiáját, benne a sok szép, igaz LÉLEKEMELGETŐ történettel és gondolattal!
*
Bóna Mária Ilona
*
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
2020.04 2020. Május 2020.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 13 db bejegyzés
e év: 89 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 123
  • e Hét: 282
  • e Hónap: 2527
  • e Év: 34257
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.