Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 25 
Nézem a híradóban
  2017-04-29 20:50:36, szombat
 
  NÉZEM A HÍRADÓBAN A MEGVERT SEBTAPASZOS MACEDÓN KÉPVISELŐK ARCÁT ÉS KITÖR BELŐLEM A NEVETÉS!
*
Igen, nevettem, mert elképzeltem mi lett volna, ha a 2006-os és az azt követő Kossuth téri tüntetéseken nem a rendőrség verte volna szét a magyarokat, hanem mondjuk mi: MAGYAR NACIONALISTÁK vertük volna szét az akkori képviselőket...
*
Elképzelem most is azokat, akik nemzetellenesen politizálnak és ezért jó alaposan helyben lennének hagyva!
*
Bocsáss meg nekem Istenem, de én mostanában már egyáltalán nem akarok kenyérrel visszadobálni az engem megkövezőknek!
*
Sőt! Egyre gyakrabban elképzelem, hogyan kellene megleckéztetni az összes hazaáruló képviselőt!
*
Bizony mondom, nagyon jót nevetnék azon, ha a hazai képviselők közül egypáran olyan sebtapaszos sérült pofával nyilatkoznának a tv-kamerájába, MINT AHOGY AZT TETTÉK A MOSTANI MACEDÓNOK!.
*
Egyébként is Gyurcsánynak még tartozunk ezzel a 2006-os békés megemlékezésünk szétveréséért, szemkilövéséért és a tengersok hazugságért...
*
De tartozunk ezzel még a vele/velük PAKTUMOT kötőknek és azt betartóknak, de legfőképpen betartatóknak!!!!!!!!!
*
Bóna Mária Ilona

https://444.hu/2017/04/27/nacionalista-tuntetok-vertek-szet-macedon-parlamentet-m iutan-egy-albant-valasztottak-meg-hazelnoknek
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
4. Rész: Legjobb barátom korai halála
  2017-04-28 14:59:44, péntek
 
  Fa Miklóshoz, élete végéig igaz barátsággal kötődtem. Amolyan ,,sírig tartó" barátság volt a miénk.

http://xfree.hu/kep_show.tvn?aid=274814&kid=630687&sort=

Az ő unokatestvére: Horváth József volt, életem első és talán egyetlen igaz szerelme. Ez is belejátszott kettőnk sírig tartó barátságába. Mindig, amikor találkoztunk, vagy telefonon beszélgettünk, az volt az érzésem, hogy Jóska is ott van közöttünk.

A Jóskával való szerelmünk, és egy rettenetes erőszak története itt olvasható:
https://www.facebook.com/mariailona.bona/posts/1304383042931022
https://www.facebook.com/mariailona.bona/posts/1303947996307860
*
*
Miklóssal összekötött minket a közös sors is, amit azonban ő soha nem akart elismerni. Hosszas beszélgetéseket folytattunk erről 1990 előtt...

Egy ilyen alkalommal rákérdeztem Fa Nándorra, hogy rokona-e?

http://xfree.hu/kep_show.tvn?aid=274814&kid=630688&sort=

Azt válaszolta, hogy:
- Unokatestvérek vagyunk, mert az ő apja testvére az enyémnek és Jóska anyukájának.
*
.Csak néztem nagyokat, miközben azt sem tudtam, hogy mit mondjak. Erre Miki folytatta:
- Tudod, mi nem esünk hasra az ilyen népszerűség hajhászósdi előtt.

Úgy mondta ezt, mintha szégyellnivaló lenne Fa Nándor teljesítménye. Amit egyébként, a világszerte élő magyarság büszkeséggel ünnepelve fogadott, akárhol is kötöttek ki Gaál Józsival a Szent Jupáton.
*
Miki teljesen gyökerét veszítette attól az elszigeteltségtől, amiben - talán apja II. világháborús katona-tiszti múltja miatt - éltek... Hogyan is értette volna meg az én kutakodásomat a családi múltammal (gyökereimmel) kapcsolatban, amikor őt már rég nem érdekelte a családja története, történelme.
Kár, mert a magántörténelmek összessége a nemzet történelme.
Ő már teljességgel magáévá tette az összes hazugságot, amit évtizedekig belénk sulykoltak, és amit én nem tudtam soha kritika nélkül fogadni. 1990 után már csak többnyire egy-egy választási kampány alatt keresett és igyekezett meggyőzni engem arról, hogy mennyire rosszul gondolkodom.
*
Aztán, 2003. január 3-án felhívott anyukája telefonon és belesírta a telefonba:
- ,,Meghalt Miki...".
*
Fáj, nagyon fáj az ő korai elvesztése is. Úgy, amennyire fájt Jóskáé, aki már 1991-ben meghalt. Jóska másfél évvel volt idősebb nálunk, de a műveltsége miatt sokkal idősebbnek éreztük őt. Azt hiszem, hogy mindkettőnk soha ki nem mondott példaképe volt a sikeres Jóska. Azonban, nekünk - minden igyekezetünk ellenére - soha nem sikerült igazán olyan meredeken felfelé ívelő karriert befutni, mint Jóskának. Hogy mégis ő halt meg hármunk közül (sokkal) előbb, talán pont emiatt volt?
*
(4. Részlet: a Nehéz-sorsúság keresztje a múltban és a jelenben c. könyvből.)
*
(Folyt. köv.)
*
Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Amiről életveszélyes nem tudnunk
  2017-04-27 09:14:58, csütörtök
 
  Az ELHALLGATOTT IGAZSÁG azért a legveszélyesebb HAZUGSÁG, mert amiről nem tudunk, az ellen VÉDTELENEK vagyunk!
*
Éppen ezért, a legnagyobb áruló volt - és jelenleg is az a paktumozó, volt titokminiszter és megbízott miniszterelnök - aki még mindig magyar-nemzeti szerepben tetszeleghet!
Aki 1989-ben úgy húzta elő ifj. Antall Józsefet, mint bűvész a nyulat a kalapból!
És azóta is a markában tartja a nemzeti és mindenféle oldalon szerepeltetett - általa a háttérből irányított, bot-csinálta politikusokat.
Tette és teszi ezt azzal a jól megfontolt szándékkal, hogy érdek-köreinek biztonságot fog nyújtani az un. rendszerváltozásban is, ha a támogatásával miniszterelnököt kreálnak belőle.
Ugyanis, id. Antall József híres volt az ő köreikben a menekítő tevékenységéről! Ezért nem lehet még napjainkban sem róla tudnunk, nehogy kiderüljön az igazság és nem lehet majd tovább zsarolni a magyarságot a holokauszttal, a sorstalansággal; és még véletlenül se lehessen a - miattuk - NEHÉZ-SORSÚ magyarokról beszélni, vagy írni!
*
Ifj. Antall József be is váltotta ezen reménységüket Boros( s) Péternek, mert rá lehetett venni Antall Józsefet annak a HAZAÁRULÓ PAKTUMNAK a megkötésére, amit a mai napig agyonhallgatnak! És: ami miatt még mindig a volt 56-os véres megtorlók villoghatnak a hatalomban!
http://uzenete.blogspot.hu/2011/03/rozsadombi-paktum-eredeti-valtozat.html
*
Tessék csak beleolvasni ebbe a visszaemlékezésbe, amit külön kiemelnék:
“...Ezért kötötte meg az ismert paktumot és nem tette lehetővé, hogy a tudatlanság, vagy félismeretek ezt lehetetlenné tegyék."
http://xfree.hu/kep_show.tvn?kid=225166&aid=257851
*
Nemhogy 1990-ben nem volt szabad a választás, hanem az azóta eltelt 27 évben sem volt az, mert azóta is a ,,TUDATLANSÁG" és a ,,FÉLISMERET" alapján mennek az emberek szavazni és NEM választani.
Mert milyen egy választási lehetőség az, amikor a NÉP nem választhat jelöltet saját maga lakóközösségéből, hanem el kell fogadnia a PÁRTOKra oszlott egy-párti előd utódainak JELÖLTJEIT, akikre aztán "SZAVAZHATUNK"!?
*
Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Miért is kellett egész életemet belső száműzetésben leélnem
  2017-04-24 16:09:38, hétfő
 
  .Válasz: mert szemtanúja voltam 1956-ban olyan történéseknek, amelyeket máig elhallgatnak hivatalos helyeken!
*
Pl., hogy NEM KÁDÁR HÍVTA BE A SZOVJET HADSEREG ÚJABB HADERŐIT 1956-ban, hanem Hegedüs András, akkori miniszterelnök!
*
Minden felelősségem tudatával kijelentem, hogy már 1956 augusztusában láttam azokat a röpcédulákat, aminek a terjesztéséért később - a forradalom leverését követően - tizenéves pesti srácokat ítéltek 4-től 10 évig terjedő börtönre!
Sajnos, pont ott ,,nyaraltam" nagybátyáméknál...
*
Kár, hogy csak 1999-ben, Hegedüs András halálát követően tudtam meg, hogy nagybátyám felesége féltestvére volt az akkori miniszterelnöknek, Hegedüs Andrásnak.
http://szaracen.blogspot.hu/2013/06/miniszterelnok.html (Hegedüs Andrásról)
*
Azonban, még 1999-ben sem ismertem föl az összefüggést az életen át tartó hátrányos megkülönböztetésem között és eme tény között!
Esküszöm, hogy csak az utóbbi hat évben jöttem rá azokra a tragikus összefüggésekre, amelyek miatt tíz éves koromtól CÉLKERESZTBEN éltem le - és élek, talán halálomig - az életemet!
*
Az igazság HEGEDÜS ANDRÁS-ról, aki egyébként," 1956. október 24-én, a nép és kormányának követelésére kénytelen volt átadni a hatalmat Nagy Imrének. "Október 28-án ő írta alá antedatálva a szovjet hadsereg segítségül hívásáról szóló kérelmet. Október 28-án elvesztette KV és PB tagságát, majd október 29-én a Szovjetunióba menekítették"
https://hu.wikipedia.org/wiki/Heged%C3%BCs_Andr%C3%A1s_(politikus)
*
AZÓTA ÉLEK CÉLKERESZTBEN!
*
Tavaly kaptam meg egy ismerősömtől ifj. HEGEDÜS ANDRÁS email címét. Tőle tudom, hogy ő, mint apja-miniszterelnök fiának, lehetősége van arra, hogy az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárában kutathatja az 1956-os történéseket.
Neki természetesen nem volt arról tudomása, hogy lett volna egy Hegedüs Etelka nevű féltestvére az édesapjának.
*
Hiába volt a nagy felhajtással megünnepelt 60. évforduló, ha még mindig nem jött el az igazmondás ideje 1956-tal kapcsolatban!
Csak annyit tudok, hogy ifj. Hegedüs András békésen kutathatja 1956 történéseit, miközben én titkos szolgálati elszigeteltségben és ellenőrzöttségben tengetem napjaimat!
*
Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nekem chip van a kezemben
  2017-04-24 10:48:57, hétfő
 
  Vasárnap, kora reggel felébredve, de még mozdulatlanul tovább fekve az ágyban azon mélázva, hogy milyen érdekes pózban vagyok... hiszen, egészen másképpen aludtam el... Úgy, hogy a jobb kezemet - mindig oldalt fekve - a fejem alá teszem. Most meg hanyatt fekve ébredek, mint a csecsemők - a két kezem, pedig lazán ökölben a nyakamnál, közvetlen a fülem mellett?
És... ekkor nagyon halk és magas frekvencián- morze-szerű hangot hallok a jobb kezem felől...
És ... akkor hirtelen villámlás-szerűen belém hasít a bizonyosság:
*
- ,,NEKEM CHIP VAN A KEZEMBE BEOPERÁLVA"!
*
Az történt ugyanis, hogy hét évvel ezelőtt, az anyák-napi vendégeskedést követően - mosogatás közben az egyik megrepedt pohár szája széthasadt és az üvegfelület megvágta a jobb kezemet, de olyan nagyon, hogy a jobb mutatóujjam fölötti porcos rész szétnyílt és nagyon vérzett!.
Ennek bizonyára van szakszerű orvosi elnevezése... ami nem jut eszembe, mert meg sem tanultam. Hiszen, a testi bajaim mindig eltörpültek a lelkiek mellett.
Talán ezért, nem volt semmilyen jelentősége számomra annak a sérülésnek, mert meg sem közelítette azoknak a LELKI SEBEKNEK A FÁJDALMÁT, amivel együtt kellett (és kell) élnem: minden év, minden napján, minden órájában, minden percében TOVÁBB KELLETT/KELL TUDNI lépni!!!
*
*
A kórházban, amelyik éppen ügyeletes volt hosszas várakozás után megvizsgáltak, közölték velem, hogy ezt meg kell operálni és ezért befektettek... Most nem részletezem a kórházban töltött napokat. A lényeg, hogy elérkezett végre a varratszedés napja és már éppen készülődtem, hogy végre elhagyhatom a kórházat, amikor az orvos azt mondja:
*
- "FEL KELL ISMÉT TÁRNI, MERT A PORCOK KÖZÉ SZORULT VALAMI, AMITŐL NEM TUDOTT ÖSSZEFORRNI."
*
Kissé elszomorodtam és félni kezdtem, hogy vajon mi lehet e-mögött?
Furcsa volt az is, hogy az orvos nem vett igénybe asszisztenciát. Csak egy ismeretlen munkaruhás férfi ült mellette és végig vele konzultáltak valamiről. Ez is annyira zavart, hogy legszívesebben közbeszóltam volna:
- ,,Én is itt vagyok! Ha nem vették volna észre én is emberi lény vagyok és nem csak egy élettelen, megmunkálandó munkadarab!"

*
A sok rossz tapasztalat már gyanakvóvá tett és ezért, elhatároztam, leküzdöm a vértől való irtózásomat és végig nézni fogom a "FELTÁRÁST". Azonban, amikor az orvos észrevette, hogy mennyire figyelek, rám förmedt, mondván:

- ,,Ne nézze!"
*
Annyira kiszolgáltatottnak éreztem magamat, hogy meg sem mertem pisszenni és még a levegőt is észrevétlenül igyekeztem belélegezni...
Mint ahogy azt egész életemben tettem.
Hiszen, még családon belül is erre voltam dresszírozva. Ezért, szinte reflexből - megszeppenve, mint egy kisgyerek - elfordítottam a fejemet és csak akkor néztem már oda, amikor be volt a kezem ismét kötözve.
*
A rossz érzésem azonban nem múlt el és alig vártam, hogy végre elhagyhassam a kórházat!
*
Csakhogy, vissza lettem rendelve - kontrollra, kötözésre - legalább 3x!!
*
Egyik alkalommal, másfél órával később értem oda, mint ahogy be lettem rendelve és az ügyeletes nővér fogadott az orvos helyett, aki rutin-szerűen elküldött röntgenre, hogy megnézzék, összeforrt-e az, aminek össze kellett volna forrnia.
*
Csakhogy, az orvos is még ott volt a közelben. Éppen kötözött egy gipszelt lábút a kötözőben, amikor a függönyként szolgáló fehér lepedőt ellebbentette a kora-nyári szellő. Amikor találkozott a tekintetünk, azonnal fölugrott, majd odajött és leteremtette az asszisztenst, hogy miért küldött engem a röntgenre!
Csak néztünk a hölggyel csodálkozva, hiszen, ez a szokás az ilyen műtétek felülvizsgálatakor!
*
,,Na, helyben vagyunk!" - Gondoltam szomorúan szorongva, mert már tényleg jó lett volna látni, hogyan is alakult a sérülés a 2x-esen megoperált kezemen.
Jó lett volna látni, hogyan gyógyult, de nekem úgy látszik ez sem jár ,,alanyi" jogon!!!
*
Egyébként, egy látványos hasadék van azon a porcos részen, ami egyáltalán nem forrt össze és bizony fáj, ha erőt fejtek ki a jobb kezemmel.
*
Észrevettem, hogy ha a mobilt a jobb kezemben tartva telefonálok, furcsa hangrezonancia keletkezik... Ezért, azóta csakis a bal kezemben, a bal fülemhez tartva telefonálok. De van, amikor még így is akkora visszhangzat van a telefonban, ami sokszor nehezen elviselhető....
*
Nem tud valaki segíteni? Mit lehet ilyen esetben tenni?
*
Csak a rendőrségre, meg a bíróságra ne küldjetek, mert engem már évtizedekkel ezelőtt törvényen kívül helyeztek!! Amikor bírósághoz fordultam ezelőtt 18 éve a törvénytelenségem miatt, akkor a sorsdöntő tárgyalásra azért nem tudtam bejutni, mert az álcázott titkos ügynök telefonon tudatta a portán szolgálatot teljesítő egyik biztonsági őrrel, hogy terrorveszélyt jelentek a bíróság számára és ezért ne engedjenek föl a jelzett tárgyalóba. Engem akkor elvezetett onnan a biztonsági őr és a peremet ejtették ,,elévülésre" hivatkozva, mert a jelzett időpontban ,, a felperes nem jelent meg" a SORSDÖNTŐ TÁRGYALÁSON! (Én voltam az a "felperes".)
*
Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
3. rész További nehéz-sorsúság az 1956-os érintettség miatt
  2017-04-22 02:02:31, szombat
 
  3. NEHÉZ-SORSÚSÁG KERESZTJE A MÚLTBAN ÉS A JELENBEN
*
2.) Az 1956 miatti NEHÉZ-SORSÚSÁG
*
Az 1956-os népfölkelésben és szabadságharcban elesettek, bebörtönzöttek, kivégzettek és üldözöttek, valamint UTÓDAIK sorsa egy nagyon fájó sajgó seb a nemzet testén, lelkén...

Annál is inkább, mert az elmúlt 60 évben nem volt senki, aki bevallotta volna, hogy valójában NEM KÁDÁR JÁNOS hívta be a szovjet csapatokat, hanem HEGEDÜS ANDRÁS az akkori miniszterelnök!
http://szaracen.blogspot.hu/2013/06/miniszterelnok.html (Hegedüs Andrásról)
*
További igazság HEGEDÜS ANDRÁS-ról, aki egyébként," 1956. október 24-én, a nép és kormányának követelésére kénytelen volt átadni a hatalmat Nagy Imrének. "Október 28-án ő írta alá antedatálva a szovjet hadsereg segítségül hívásáról szóló kérelmet. Október 28-án elvesztette KV és PB tagságát, majd október 29-én a Szovjetunióba menekítették"
https://hu.wikipedia.org/wiki/Heged%C3%BCs_Andr%C3%A1s_(politikus)

*
2.1. Az 1956-os népfölkelésben és szabadságharcban ÉRINTETT túlélőknek belső-emigránsként kellett meghalniuk, mint számkivetetteknek!
*
2.2. UTÓDAIK nehéz-sorsát sajátlagos megfigyelők kísérték figyelemmel 1990-ig, amit kiterjesztettek az un. 1990 utáni rendszerváltozás éveire is - vagyis NAPJAINKRA is.. Mindaddig, míg a MEGTORLÓKAT védi a PAKTUM.

2.3 Az 1956-os népfölkelésben érintett magyar családok és családtagok is belső emigránsként kellett, hogy tengessék életüket, mert a szocialistának sulykolt politikai diktatúra kidolgozta és "sikerrel" alkalmazta velük szemben a negatív megkülönböztetés (diszkriminációs kontraszelekció) minden formáját.
*
(Folyt.köv.)
*
Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A hangos tüntetésekről
  2017-04-20 22:31:03, csütörtök
 
  Tudnunk kell, hogy nem valósulhat meg semmi olyan pártprogram, ami nincs összhangban az EU nemzetállamokat gyengítő programjával!
De én hiába kongatom a vészharangot, hogy ha továbbra is így folytatjuk, akkor hamarosan megvalósul Gyurcsány leghőbb vágya, hogy még a térképről is eltűnjön Magyarország!

*
Elnézve és hallva a hangos tüntetőket, bizony tudom, hogy minden áron botrányt, és zavart akarnak kelteni most is, mert ki akarják provokálni azt a lázadást és a polgárháborús helyzetet, amelynek ÜRÜGYÉVEL a NATO kiépíthetné ,,végre" azt az EURÓPAI TÁMASZPONTJÁT, amit már oly régen szeretné BOROSS PÉTER és az ÁLTALA ÚJJÁSZERVEZETT TITKOS SZOLGÁLATI HÁLÓZAT!
*
2008 óta azon ügyködnek, hogy legyen ÜRÜGY a Bajnai Gordon, területfejlesztési törvénybe bújtatott (T/5311-es) 2008. április 22-én (a 2003. évi XXVI. Törvény módosításaként) a parlamenttel elfogadtatott törvénymódosításnak ÉRVÉNYT SZEREZNI!

*
A 2003. évi XXVI. Törvény T/5311-es sz. módosítása lehetővé tenné a NATO számára - az egész ország területét 11 körzetre osztva, egyenként 10 km-es sugarú körben - LOGISZTIKAI KÖZPONTOK KIALAKÍTÁSÁT.
http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?SID=&pid=10145&n=furaila&blog
*
Az 1/4. sz. melléklet Országos jelentőségű logisztikai központok és térségek felsorolását tartalmazza. Összesen 11 nagy térségre osztva Magyarország területét. Ezen térségek a mellékletben a település közigazgatási területét és annak 10 km-es környezetét jelöli.
Logisztikai központok és térségek:


I. Nyugat-dunántúli körzet Sopron (részközpont: Szombathely).
II. Észak-dunántúli körzet: Győr - Gönyű.
III. Közép-dunántúli körzet: Székesfehérvár (részközpont: Dunaújváros, Veszprém).
IV. Dél-dunántúli körzet: Baja (részközpont: Mohács).
V. Budapest körzet: Dél-Pest (Soroksár),
Dél-Buda (Nagytétény),
Csepel Nemzeti Szabadkikötő.
VI. Közép-alföldi körzet: Szolnok.
VII. Dél-alföldi körzet: Szeged (részközpont: Kisszállás).
VIII. Észak-keleti körzet: Miskolc vagy Tiszaújváros.
IX. Észak-tiszántúli körzet: Záhony (részközpont: Nyíregyháza).
X. Délnyugat-dunántúli körzet: Nagykanizsa.
XI. Közép-tiszántúli körzet: Debrecen.
*


Bajnai ezt követően - talán ezért? - szinte tálcán MEGKAPTA a miniszterelnökséget. Majd újra kampányolhatott 2014-ben ezerrel, méghozzá az ős-MDF-es HAZA és HALADÁS-sal (azóta Egyesületével) összeáll a kép.


Boross olyannyira akarta a NATO-t, hogy képes volt az akkori népszavazási küszöböt levitetni, hogy érvényes legyen. Mondván, hogy:
- "...oda be kellett lépni!".
Lásd a korábbi képet az újságcikkről!
http://xfree.hu/kep_show.tvn?kid=185005&aid=242747
(Heti Válasz XI. évfolyam, 17. sz. 2011. április 28.)
*
Nyilvánvaló, hogy: egyfajta bontási terv lépett életbe ezekkel a tüntetés-sorozatokkal. Azt, visztont tudnunk kell, hogy a bontást- és ,,építést" UGYANAZ a HATALOM irányítja és ellenőrzi.,.
*
,,A gerjesztett népharag és általános feszültség pedig része a régi rend bontási terveinek. A forradalmi hangulat tökéletes táptalaja a további manipulációknak, melyek segítségével a háttérhatalom átmentheti erejét, sőt megerősítheti, kiterjesztheti azt az új rendben."
*
Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
2. Kiket nevezhetünk nehéz-sorsúaknak
  2017-04-20 15:49:50, csütörtök
 
  2. NEHÉZ-SORSÚSÁG KERESZTJE A MÚLTBAN ÉS A JELENBEN

2. RÉSZ: KIKET NEVEZHETÜNK NEHÉZ-SORSÚAKNAK?
*
1.) Azokat, akiket 1956-ig sikerült likvidálniuk - az 1945 után hatalomra kerülő, magukat kommunistának és szocialistának hazudóknak - és akik utódainak nem volt lehetőségük nyugati emigrációra, azok "osztályidegennek" kikiáltott "burzsuj-reakciós elemek"-ként, vagyis: ellenségként voltak kezelve.
De nem jártak jobban azok sem, akik túlélték a ,,hazai" recski- és a hozzá hasonló büntető- és átnevelő tábort. Mert, mint ilyenek, soha nem élhettek szabad életet, hanem a társadalom peremére száműzve (kontra-szelektálva) egyfajta belső emigránsként tengődtek.
*
1.1. Mert, aki túlélte a II. világháborút valamilyen fogságban, majd a háború befejeztével hazavergődött, az fasiszta ellenségnek lett nyilvánítva, ami kiterjedt utódaira is. Egészen pontosan: rossz lett a KÁDERLAPJA!
*
1.2. Aki túlélte a málenkíj robotot a Szovjetunió szibériai településein, az hazavergődve soha többé nem lehetett szabad, mert örökre rásütötték a láthatatlan skarlátbetűt, amit belül a lelkében kellett viselnie, mint a II. világháborúban a zsidóságnak kívül a ruháján a sárga csillagot, és ezt örökítették tovább a mit sem sejtő utódaikra is, mert nem beszélhettek róla;
*
1.3. Aki túlélte a ,,hazai" recskihez hasonló büntető- és átnevelő-tábort, az valójában soha többé nem lehetett szabad, mert olyan rendőri felügyelet alatt tengethette életét ami miatt rokonai is messzire elkerülték és az is csodával volt határos, ha családot alapíthatott...viszont, a mit sem sejtő utódai is megörökölték ezen NEHÉZ-SORSÚSÁGOT szüleiktől;
*
1.4. Azoknak a horthysta kertgazdálkodást megvalósító kisbirtokos földműves - ,,kuláknak" kikiáltott - magángazdáknak és utódaiknak, valamint, az éppen polgárosodó értelmiségieknek, vagy a szakmát tanuló iparos - saját műhellyel rendelkezős - mesterembereknek, akiknek nem volt lehetőségük Nyugatra emigrálni sem oda menekíteni családtagjaikat, belső emigránsként, a társadalom peremére száműzötten (kontraszelektáltan) kellett leélniük életüket.
*
(Folyt. köv.)
*
Bóna Mária Ilona

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Írásaim elérhetősége
  2017-04-20 15:48:28, csütörtök
 
  HOGYAN JUTHATSZ HOZZÁ JEGYZETEMHEZ A FACEBOOKON?
*
A több, mint 400 Jegyzetemben válogatva- olvasgatva mindent megtudhatsz a legtitkosabb és elhallgatott TÉNYEKEN alapuló igazságokról!
*
Úgy válik láthatóvá a Jegyzetek, ha a BORÍTÓKÉP alatti kis ablakok (Idővonal-Névjegy-Ismerősök-Fényképek-Továbbiak) közül rákattintasz a Továbbiakra. Akkor megjelenik egy sor címszó. Ezek között látható a Jegyzetek. Erre kattintva máris a tiéd lehet az összes, legtitkosabb gondolatom!
*
Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
1. "Sorstalanok" és "nehéz-sorsúak"
  2017-04-20 15:46:35, csütörtök
 
  1. NEHÉZ-SORSÚSÁG KERESZTJE A MÚLTBAN ÉS A JELENBEN
*
1. RÉSZ: ,,SORSTALANOK" és ,,NEHÉZ-SORSÚAK"
*
Azért írtam meg ezt a sorozatot, mert fölöttébb igazságtalannak tartom hogy folyamatosan a SORTALANOKRÓL és az ő szenvedéseikről, meg a jóvátételükről esik szó a médiában, az Országházban, miközben a NEHÉZ-SORSÚAKAT és a róluk szóló írásokat ELHALLGATJÁK az utókor elől. Ez nem igazságos!
*
Meg kell tudniuk utódainknak, hogy negatív megkülönböztetések (diszkriminációk) sora ért minket - a közvetlen 1945 után születetteket - már születésünk óta.
Ki kell végre mondani, hogy a kommunista eszmék jegyében is milliókat irtottak ki a világ számos országában, köztük Magyarországon is!
*
Van egyet len-egy és végképpen tragikus körülmény, amiben megegyeznek a magukat baloldalinak, illetve jobboldalinak sulykoló politikusok, és ez: annak ELHALLGATÁSA, hogy az 1945-öt és főleg 1956-os véres megtorlást követően megtörtént - HELYCSERÉS TÁMADÁSSAL - a proletárdiktatúra.
Ezzel a módszerrel részben fölszámolták, átnevelték és proletarizálták a Horthy-korszak polgárosodó középosztályát és a kertgazdálkodást megvalósító kisbirtokos parasztságot.
Ezzel párhuzamosan, kitermelte - az un. szocialista HATALOM - az alulról fölhozott és kiemelt kádereivel az új hatalomhoz hűséges elvtelen réteget, akit meg lehetett vásárolni a saját fajtája tönkretételére.

Ráadásul, ez a népirtás nem egy-két évig tartott, hanem évtizedekig.
*
(Folyt. köv.)
*
Bóna Mária Ilona

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 25 
2017.03 2017. április 2017.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 25 db bejegyzés
e év: 250 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 100
  • e Hét: 259
  • e Hónap: 2504
  • e Év: 34234
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.