Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
A NATO világháborúra készül...
  2015-03-30 06:37:28, hétfő
 
  Úgy tűnik, hogy én vagyok az egyetlen - de nem csak Magyarországon, hanem az egész világon - aki mindezt tudja és le meri írni. Ezért voltak tiltom listán az írásaim. Ezért akart eltüntetni mindenki. De nem kell félni, mert eltűnök magamtól is! Ez volt az utólsó írásom, ami politikai tartalmú volt és megosztottam. A felelősség mostantól, rajtatok van. Én szóltam mindvégig! Szóltam és cselekedtem - mígnem teljesen ellehetetlenítettek!!!



""Miközben a magyar elektronikus média és a televíziós hírműsorok még mindig holmi szakadárokról beszélnek és lelkesen idézgetik a felettébb homályos körülmények között felbukkant, lényegében véve illegitim ukrán kormányfő szavait, addig ekképpen fogalmaz az élet Ukrajnáról:

,,Azóta elszabadult a pokol, az államfőt elkergették, az állam nem működik, az országot a gazdasági összeomlás és a szétesés fenyegeti... s hogy e jobb sorsra érdemes ország ide jutott, azért súlyos felelősség terheli az érte, pontosabban a befolyásért fölötte marakodó, kezüket az úgynevezett civilizált világhoz tartozóként vérrel még véletlenül sem bemocskoló cionista hatalmakat..."


Hogy miről van szó, azt egy rövid mondatban meg lehet fogalmazni: ha a NATO beavatkozna Ukrajnában, vagy Ukrajnát soron kívül a NATO-hoz csatolnák, ahogy az már felvetődött, a katonai szervezet alapszabálya következtében azonnali hatállyal kitörne a világháború.

A NATO minden tagjának ugyanis hadba kellene szállnia Oroszország ellen.

Ez egyenlő lenne a biztos halállal!

Az orosz és a kínai hadsereg egy hét alatt rohanná le Európát!

Ezt a történelem során két európai nagyhatalom is megpróbálta: a francia és a német.

Mindkettő hatalmasat bukott, miközben exponenciálisan növekvő számú ártatlan ember halt meg.

A NATO sem jár különbül!


Szögezzük le, hogy mi magyarok most tényleg a rossz oldalon állunk! Van egy cionista kollaboráns bábkormányunk, egy kifosztott országunk. Megint mi leszünk az ágyútöltelékek, amennyiben a magyar nép nem áll a talpára.

Mindez nem üres felvetés, mert Anders Fogh Rasmussen NATO-főtitkár egy német lapban megjelent interjújában hangsúlyozta,

- a NATO-nak ezentúl ,,nagyobb hangsúlyt kell helyeznie a területvédelemre", és az ukrajnai folyamatoknak ,,riadóztatniuk" kell az európai tagokat.

A főtitkár úr bejelentette:

- ,,felszólítom európai szövetségeseinket, hogy állítsák meg a védelmi kiadások folyamatos csökkentését, fordítsák meg a trendet és költsenek fokozatosan többet a védelemre!"


Magyarul: fegyverkezzenek! Fegyverkezzenek akkor amikor alig élnek!


Továbbá:

- ,,Moszkva jelenleg inkább ellenfélként viselkedik, mint partnerként", és megszegte a NATO-val kötött 1997-es alapszerződést, amely tiltja, hogy a felek növeljék a másik területével határos térségekbe telepített katonai erőt.

- ,,A szerződésben kinyilvánítottuk, hogy fenyegetés esetén mi is megerősítjük csapatainkat, és most arról egyeztetünk, hogy pontosan mit jelenthet a csapaterősítés."

*

A NATO vezérkara világháborúra készül........

Az a hátborzongató, hogy mindez nem üres spekuláció. Az a térség, amit ma Ukrajnának hívunk, az elmúlt évszázadokban háborús viharok, megszállások és pusztítások sorozatát élte át.

Népessége összetett, jelentős hányada orosz vagy orosz anyanyelvű, akik önrendelkezést akarnak, s akik a Nyugat által támogatott kijevi puccs forgatókönyvét vették át: ha nektek szabad volt, akkor nekünk is szabad. Megvan tehát a casus belli.

Mi itt Magyarországon nem tudjuk befolyásolni a dolgok alakulását, csak ahhoz van jogunk, hogy tájékozódjunk. Mert talán csak véres polgárháború lesz Ujkrajnában, mint a Délvidéken volt, s ha majd a cionista nagyhatalmak kielégítik kapzsi vágyaikat, akkor a terület felosztását követően - van ott vasérc, szén és más ásványi anyag, s ott van a fekete föld, Európa legjobb talaja is - a darabokra tépett térség utódállamai időlegesen lecsillapodnak. Vagy nem.

Mert valaki esetleg elront valamit, mint az odesszai tűzvésznél. És akkor majd erősen imádkoznunk kell a békéért.

Ezért legyen tisztelet azon keveseknek, akik a valóságról beszélnek nekünk.

Nos vesztésre áll a cionista világ!

Vesztésre áll Szíriában, léket kapott Irántól, leblokkolt Ukrajnában és menekül Afganisztánból.

Magyarország a tönk szélén. Hazug, tolvaj kormányok, közel öt millió nyomorulttá tett magyar... útban a polgárháború felé!""

.-.-.-.-.-.


Magyarország sorsa már akkor eldőlt végérvényesen, amikor

1.)

elhitte 1990-ben, hogy "szabadon" választhat a több-pártra oszlott egypárti hazaáruló diktátorok közül!

http://furaila.xfree.hu/256559 (2013.11.08-i képfeltöltés)

- ... nem voltak képesek bevallani a magukat szocialistának hazudók (és a velük PAKTUMOT kötő állítólagos rendszerváltoztatók) valójában DIKTATÚRÁT valósítottak meg 1990 előtt...

- ... nem lett tisztázva - még 1990-ben - hogy valójában azért adták át oly "békésen" a hatalmat, mert máskülönben be kellett volna jelenteni Magyarország fizetőképtelenségét. (Tessék csak megnézni ennek bizonyítékát: az 1989-es MSZMP KB ülésein készült jegyzőkönyvek itt látható KIVONATOLT RÉSZLETEIT! Azt külön kiemelem, amelyikben azt rögzítették, ahogy Medgyessy aggódik Magyarország fizetőképtelensége miatt.) http://furaila.xfree.hu/234611

valamint a másolatát: http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?SID=&pid=126643&n=furaila&blog

- Be kellett volna vallani, hogy amiért az egyetlen párt oly mértékben telepedett rá Magyarország minden üzemére, gyárára és intézményeire - a FÜGGETLENÍTETT kisz- párt- és szakszervezeti bizottságaival, annak minden infrastrukturális hátterével és az alkalmazottaik bérével - hogy FELÉLTÉK ezen üzemek, gyárak, és intézmények MINDEN nyereségét... És, már az 1970-es évektől kezdődően - mindent - attól a rothadónak hazudott Nyugattól fölvett kölcsönökből kellett fizetni.

Egyik bizonyíték a máig érvényben lévő 1982. évi 6-os számú Törvényrendelet (Tvr.) 9. cikkelyének 2. szakasza! Ez alapján az IMF Magyarországon 1982. óta napjainkig korlátozás nélkül vásárolhat ingatlanokat, lakásokat, házakat, cégeket, üzemeket, vállalatokat (egyszóval mindent, ami megvehető és privatizálható adósság fejében.

Bővebben itt olvasható: http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?SID=&pid=94720&n=furaila&blog

- ...nem voltak képesek bevallani a magukat szocialistának hazudók (és a velük PAKTUMOT kötő állítólagos rendszerváltoztatók) valójában DIKTATÚRÁT valósítottak meg 1990 előtt... Sőt, még 2014-ben is a TUDATLANSÁG és FÉLISMERETEK alapján mentek el az emberek

"SZAVAZNI" és NEM VÁLASZTANI. Tessék csak beleolvasni ebbe a visszaemlékezésbe, amit külön kiemelnék:

- "...Ezért kötötte meg az ismert paktumot és nem tette lehetővé, hogy a tudatlanság, vagy félismeret ezt lehetetlenné tegyék."

http://furaila.xfree.hu/256559 (2013.11.08-i képfeltöltés)



2.)

.nem voltak képesek bevallani a magukat szocialistának hazudók (és a velük PAKTUMOT kötő állítólagos rendszerváltoztatók) valójában DIKTATÚRÁT valósítottak meg 1990 előtt... Sőt, még 2014-ben is a TUDATLANSÁG és FÉLISMERETEK alapján mentek el az emberek

"SZAVAZNI" és NEM VÁLASZTANI. Tessék csak beleolvasni ebbe a visszaemlékezésbe, amit külön kiemelnék:

- "...Ezért kötötte meg az ismert paktumot és nem tette lehetővé, hogy a tudatlanság, vagy félismeret ezt lehetetlenné tegyék."


*

3.)

Már akkor megpecsételődött a sorsunk a nato mellett végérvényesen, amikor elfogadta a parlament 2008. április 22-én a Bajnai által területfejlesztési törvénybe bújtatott - NATO magyarországi támaszpontjának kialakításáról szóló TÖRVÉNYÉT!

Már csak az ÜRÜGYRE lett volna szüksége, amit nem sikerült polgárháború formájában kierőszakolni!!! Ezért Ukrajnát vették célba és rajta keresztül fognak nálunk kikötni és a törvénynek érvényt szerezni!!!

KÁR, HOGY SENKI NEM FIGYELT RÁM, AMIKOR 2008-BAN ÉS AZÓTA FOLYAMATOSAN KONGATOM A VÉSZHARANGOT!!!

2008. április 22-én megszavazták azt a törvényt, amely lehetővé tenné a NATO számára az egész ország területét 11 körzetre osztva - LOGISZTIKAI KÖZPONTOK KIALAKÍTÁSÁT.

http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?SID=&pid=10145&n=furaila&blog



Szerk.: Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Vallásos néprajz a húsvéti ünnepkörben
  2015-03-29 10:55:31, vasárnap
 
  - Az ünnepeknek roppant nagy holdudvaruk van, ha arra gondolunk, hogy évszázadok során mennyi népszokás, hiedelem és hangulat szegődött hozzájuk.

A vallásos néprajz könyvtárra menő irodalmából merítve - a magyar településeken kialakult, az egyházi ünnepeinkhez kötődő hagyományokról - szerkesztettem ezt a vázlatos áttekintést.


A magyar falvak életében nagyon fontos szerepet töltöttek be a különböző vallások egyházai, mert az erkölcsi normákat, szokásokat, a családi élet alakulását jelentős mértékben befolyásolták. A X-XI. században történt meg a pogánynak nevezett ős-magyar vallás elhagyása, és a magyarság egységesen a katolikus vallást követte egészen a XVI. század első feléig.


Őskeresztényi kultúránk azonban tovább él a ma már népinek nevezett hagyományainkban.


- ,,Az 1731-ben kiadott Carolina Resolutio (Károly király döntése) - másfél százados harc után - megerősíti a protestánsok korlátozott vallásgyakorlását és kiépül mind a református, mind az evangélikus egyház szervezete."
- Az állam katolikus jellege azonban megmarad..."
- "Mindenek ellenére a XVIII. századi műveltségben a magyar protestantizmus az előző századokban kiépült iskolarendszerben és könyvnyomtatási kultúrában őrzi pozícióit."



A protestáns egyházak falusi szervezetei: a ,,gyülekezet" maga választotta lelkészét. A vasárnapi istentisztelet látogatása mindenki számára kötelező érvényű volt. Délelőtt az asszonyok maradtak otthon, hogy az ebédet idejében elkészíthessék, délután a férfiak, hogy a jószágot meg tudják etetni.
A vasárnapi istentisztelet után a férfiak a templom előtt még együtt maradtak, hogy a legújabb híreket, eseményeket megbeszéljék, ilyenkor dobolta ki a kisbíró a közérdekű rendelkezéseket.

Az egyház ,,funkciója", hogy ott állott az élet három nagy eseményekor, és meghatározott módon annak szertartását teljesítette.
- A kereszteléssel lényegében a kisdedet az egyházba vette fel,
- a házasságkötéskor megáldotta a két ember kapcsolatát,
- és végül a temetőbe utolsó útjára kísérte az elhunytat.

Mindezt az anyakönyvekbe is bejegyezték: a 17-18. századtól, rendszeresen.


Az egyházaknak erkölcsi ügyekben fontos büntető szerep is jutott.
A közerkölcsnek nem megfelelő ruházatot hordók, a hangoskodók, részegeskedők, káromkodók, paráználkodók számíthattak a pellengérre állításra és a gyülekezet előtti bűnök megvallására, valamint fogadalomtételt kellett tenni a megjavulásra.

Az egyházi zene a középkortól kezdve hatott a népzenére.

A prédikációs irodalom példázatai jelentkeznek a paraszti mesékben és mondákban.

Az egyházak bizonyos vallásos tartalmú dramatikus játékok kezdeményezői és elterjesztői voltak. Így volt ez a második nagy ünnepünkkel, a Húsvéttal is.



A húsvéti ünnepkör

A húsvéti ünnepkört a nagyböjti időszak készíti elő.

A nagyböjt hamvazószerdától nagyszombatig, 40 napig tart - annak emlékére, hogy Jézus Krisztus is negyven napig böjtölt a pusztában.

Az első időkben a húsvét előtti böjt rendkívül szigorú volt. Bizonyos ételektől (elsősorban a hústól, tojástól) tartózkodtak és napjában csak egyszer étkeztek. A böjti fegyelem azonban fokozatosan enyhült, a hústól való megtartóztatás csak péntekre vonatkozott és az egyszeri jóllakás lépett a helyébe.

A nagyhét a húsvétot közvetlenül megelőző hét nap, a nagyböjt utolsó szakasza. Első napja a virágvasárnap, (a pálmák vasárnapja, az Úr szenvedése).

A VIII. században elterjedt, hogy szentelt pálma-, illetve olajágakkal (barkával) körmenetet tart Jézus Krisztus jeruzsálemi bevonulásának emlékére.

*

Általában virágvasárnapon a palócoknál szokás volt a kiszehajtás.

A kisze jellegzetes böjti eledel: savanyú gyümölcs- vagy korpaleves, amit élen át nagyon meguntak, és meg akarnak tőle szabadulni.

A leányok az előző évben férjhez ment menyecske ruháiba öltöztetnek egy szalmabábot, mely a kiszét jelképezi, és azt - dalokat énekelve a legközelebbi folyóig, patakig, tóig viszik. Leveszik a ruhát a bábról, és annak csupasz vázát a vízbe dobják. Ilyenkor, aki felé a báb úszik, annak megjövendölik a férjhez menését.

(Folyt.köv.)

Szerk. Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lengyelország területén halad át...
  2015-03-25 07:34:14, szerda
 
  ... az amerikai hadsereg harcjárműkonvoja

2015. március 24., 14:33


Hétfőtől kezdve Lengyelország területén halad át az amerikai hadsereg Dragoon Ride elnevezésű harcjárműkonvoja, amely a Lengyelországban és a balti államokban megtartott rotációs hadgyakorlatok után Németországba tart.

Az Egyesül Államok megígérte, hogy katonai jelenléte Lengyelországban és Kelet-Európában addig tart, amíg szükség van rá, Lengyelország pedig az amerikai fegyveres erők állandó jelenlétét szeretné elérni - mondta el Tomasz Siemoniak nemzetvédelmi miniszter kedden egy lengyel televízióban.

http://www.magyartudat.com/lengyelorszag-teruleten-halad-at-az-amerikai-hadsereg- harcjarmukonvoja/

*

MIÉRT TÖLT EL SZORONGÁSSAL EZ A HÍR?

Talán azért, mert tudván-tudom, hogy ezt az egészet Magyarországnak szánták. Csakhogy, egyenlőre sikerült elodázni azt a fenyegetettséget, amit a NATO-tagság jelent Hazánk számára.

Mire gondoloök?

Arra bizony, hogy mindezt azért, mert nem voltak képesek bevallani a magukat szocialistának hazudók (és a velük PAKTUMOT kötő állítólagos rendszerváltoztatók) - még 1990-ben - hogy valójában azért adták át oly "békésen" a hatalmat, mert máskülönben be kellett volna jelenteni Magyarország fizetőképtelenségét.
(Tessék csak megnézni ennek bizonyítékát: az 1989-es MSZMP KB ülésein készült jegyzőkönyvek itt látható KIVONATOLT RÉSZLETEIT! Azt külön kiemelem, amelysikben azt rögzítették, ahogy Medgyessy aggódik Magyarország fizetőképtelensége miatt.)
http://furaila.xfree.hu/234611
valamint a másolatát: http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?SID=&pid=126643&n=furaila&blog



A békés átmenet ára

Be kellett volna vallani, hogy amiért az egyetlen párt oly mértékben telepedett rá Magyarország minden üzemére, gyárára és intézményeire - a FÜGGETLENÍTETT kisz- párt- és szakszervezeti bizottságaival, annak minden infrastrukturális hátterével és az alkalmazottaik bérével - hogy FELÉLTÉK ezen üzemek, gyárak, és intézmények MINDEN nyereségét...
És, már az 1970-es évektől kezdődően - mindent - attól a rothadónak hazudott Nyugattól fölvett kölcsönökből kellett fizetni!
Egyik bizonyíték a máig érvényben lévő 1982. évi 6-os számú Törvényrendelet (Tvr.) 9. cikkelyének 2. szakasza! Ez alapján az IMF Magyarországon 1982. óta napjainkig korlátozás nélkül vásárolhat ingatlanokat, lakásokat, házakat, cégeket, üzemeket, vállalatokat (egyszóval mindent, ami megvehető és privatizálható adósság fejében.

Bővebben itt olvasható:
http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?SID=&pid=94720&n=furaila&blog


És miért képesek magukat még mindig BALOLDALinak nevezni a legvadabb kapitalistákká vált - volt függetlenített pártvezérek?
Talán, mert megkötötték velük - a demokráciával és szabadság ígéretével kampányoló, magukat rendszerváltoztatónak hazudók - azt a bizonyos PAKTUMOT, aminek még a létezését is agyonhallgatják!
Sőt! Még 2014-ben is a TUDATLANSÁG és FÉLISMERETEK alapján mentek el az emberek "SZAVAZNI" és NEM VÁLASZTANI


Tessék csak beleolvasni ebbe a visszaemlékezésbe, amit külön kiemelnék:
“...Ezért kötötte meg az ismert paktumot és nem tette lehetővé, hogy a tudatlanság, vagy félismeretek ezt lehetetlenné tegyék."
http://furaila.xfree.hu/256559 (2013.11.08-i képfeltöltés)


Hogy mindez soha ne derülhessen ki, B. P. támogatásával - megváltoztatva a népszavazási törvényt - beerőszakolták Magyarországot a NATO-ba... hogy még véletlenül se jöhessen szóba a történelmi alkotmány jogfolytonossága...

Tessék csak olvasni - az alábbi Alaptörvénykezés idején készült riportban - a nyilatkozó fő paktumozó politikust: http://furaila.xfree.hu/256215

Az ALAPTÖRVÉNY kapcsán B. P. beszél még arról is, hogy
- ,,...erős miniszterelnökre van szükség, akit lehet RUGDOSNI..."

Hát, rugdosták is rendesen, igaz, egyenlőre ,,csak" a gipszszobrát... (Az alábbi fotón a jobb oldali szélső hasáb fölső-első bekezdése.)
HOGYAN ÖSZTÖNÖZHET BÁRKI - AZ AKTUÁLIS MINISZTERELNÖK ,,RUGDOSÁSÁRA" - EGY EGÉSZ ORSZÁGOT?
http://furaila.xfree.hu/256215


Erről jut eszembe, hogy B. P. Bajnai Gordont elintézi annyival egy másik újságcikkben, hogy:
- ,,Bajnainak nincsenek egészséges politikai ösztönei... azonnal szakítani kellett volna azokkal akik azt a gyalázatos bábulikvidálást, imitált kivégzést.".

Az újságíró még közbe is szól, hogy:
- Bajnai ,,beszédével gerjesztette a lincshangulatot...".

Megjelent a Magyar Nemzet 2013. október 19-i számában a ,,NEMZETI IRÁNYULTSÁG DÖNT" címmel. A másolata itt látható: http://furaila.xfree.hu/256215


Jobban megérthetjük B. P. ejnye-bejnye nyilatkozatát - Bajnai Gordonnal kapcsolatban - ha megismerjük az előzményeket, amikor is Csoóri Sándor leköszönőben volt a Magyarok Világszövetségének elnöki tisztéről. Éppen ezért, tisztújításra lett szükség. Megelőzte ezt az elnöki tisztségre való jelölés, a kampány, majd a választás... amit már akkor az a HAZA ÉS HALADÁS ALAPÍTVÁNY (ma Egyesület) támogatott, amelyiknek Bajnai Gordon is köszönhette a milliós támogatását... 2013-ban, 2014-ben. http://furaila.xfree.hu/256215


Akkoriban az ős-emdéefes Haza és Haladás Alapítvány (ma Egyesület) 1996-ban http://furaila.xfree.hu/257277 összehívta a Magyarok Házába a világ magyar lányait, asszonyait egy világfórumra.


Egy későbbi meghívót bemásoltam ide is: http://furaila.xfree.hu/241359
Ezen látható a Zrínyi Ilona Alapítvány rendezvényére szóló meghívás is.
Ez azért érdekes, mert ez az alapítvány is ugyanoda lett bejegyezve. Vagyis, megegyezik a címük.

Emlékezetes volt ez a Világfórum, hiszen a világ minden tájáról képviseltették magukat a magyarság lányai asszonyai.
Kanadától Ausztráliáig; az elszakított területekről: Erdélyből, Felvidékről, Kárpátaljáról, Délvidékről... és itthon: Nyíregyházától Sopronig.
Az sem lényegtelen, hogy csak Budapestről negyvennégyen írtuk alá azt a NYILATKOZATOT, amiről azt gondoltuk, hogy el fog jutni a világ minden tájára!


A következőekben mindig akkor hívták össze a magyar nők világfórumát, ha kampányolni kellett valaki mellett. 1996-ban Csoóri Sándor elnöki megerősítéséért... Viszont, 2000-ben már Csoóri lemondott és az akkori elnöki jelöltek mellett kampányoltunk... http://furaila.xfree.hu/257487


2000-ben, ismét jelen voltunk Ausztráliától Kanadáig, az elszakított területekről... a maradék kis országunkból Nyíregyházától Sopronig... Külön fölhívnám a figyelmet a meghívóban olvasható előadók között szereplő Gergényi Péterre! Akinek már akkoriban nagyon-nagy szerepet szánt B.P. (A TV-székház ostromát is a téren állva nézte végig) Az is provokáció volt!


És, akkor hazamenvén, ezekről a nagyszabású világtalálkozókról, bekapcsolva a híradót, mit látok és hallok? Pongrátz Gergely könnyeivel küszködve nyilatkozik, hogy:
- "Visszalépek a Magyarok Világszövetségének elnöki jelöltségétől Boross Péter javára."

Hát, csak hüledeztem...
Hát ezért volt a nagy fölhajtás? B. P. addig még csak tagja sem volt a Világszövetségnek!

De, amit akkor még mondott Pongrátz Gergely, az azóta is itt motoszkál bennem:
- "Magyar testvéreim, könyörgöm fogjunk össze! Merjünk indiánok lenni!"

Nahát, ezen azóta is töröm a fejemet, hogy miért akarhatja egy 1956-os szabadságharcos azt, hogy REZERVÁTUMBA LEGYÜNK ZÁRVA A SAJÁT HAZÁNBAN?

Erre aztán a későbbiekben magyarázatot kaptam... Minden esetre, Pongrátz Gergelynek írtam egy levelet, http://furaila.xfree.hu/257487 amire nem jött válasz közvetlen, hanem kaptam egy meghívót a könyvbemutatójára.
Ahol megkérdeztem tőle mikor beszélhetnék vele? Akkor átadott nekem egy névjegykártyát, rajta a kiskunmajsai címével... és ezzel meg is hívott oda, ahol ő létesített egy 1956-os múzeumot... Már éppen szerveztem az utazást, amikor hallom, h. hirtelen meghalt szívrohamban...

*

És, most jön a lényeg! 2008-ban tudomásomra jutott, hogy BAJNAI GORDON - területfejlesztési törvénybe bújtatva - MEGSZAVAZTATJA 2008. április 22-én azt a törvényt, amely lehetővé tenné a NATO számára az egész ország területét 11 körzetre osztva - LOGISZTIKAI KÖZPONTOK KIALAKÍTÁSÁT.

http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?SID=&pid=10145&n=furaila&blog
2008-04-20 10:41:32, vasárnap

BAJNAI - ezt követően - talán ezért, szinte tálcán MEGKAPTA A MINISZTERELNÖKSÉGET - JUTALMUL

*
Amiért azóta sem valósulhatott meg a NATO európai támaszpontjának Magyarországon való kiépítése a 11 log. Kp.-tal, - mert az erre vonatkozó törvényt a parlament MEGTÉVESZTÉSÉVEL szavaztatták meg - már csak az ÜRÜGYRE: polgárháború kiprovokálására lenne szükség, mint Ukrajnában!!!

Ezért, kénytelen a nato megkerülve hazánkat, eljutni Lengyelországon keresztül Ukrajnába...

A veszély azonban ott lebeg fölöttünk, Magyarország fölött.
Mindezt köszönhetjük az országunkat a NATO-ba beerőszakoló paktumozó politikusoknak, akik az esetleges ELSZÁMOLTATÁS elől az EU és a NATO mögé szándékoztak elbújni. Ezért, képesek voltak Magyarország alig-hogy visszanyert szuverénitását is föláldozni!


Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Számkivetetten
  2015-03-22 13:59:41, vasárnap
 
  1997-ben közölte velem az, akit anyámnak hittem, hogy nem ő szült engem... Csak arra a kérdésemre nem adott választ, hogy ha nem ő, akkor kicsoda?

Majd 1999-ben azt is megtudtam apa halálát követően, hogy ő is csak a ,,nevére vett"!
*
Rettenetes életérzés szakadt rám. Élő halottként botorkáltam abban az életben, amit addig a sajátomnak hittem.

És akkor elkezdtem nyomozni...
*
Először a TÖRTÉNETI HIVATALBAN szerettem volna kutakodni. ,,Tartó" tudta, hogy oda készülök és legnagyobb meglepetésemre, amikor én beléptem az épületbe, ő szembe jött velem már kifelé...
De még csak meg sem akart ismerni!!!
Nagyon feszült volt és ELLENSÉGESSÉG ÁRADT FELŐLE FELÉM, amikor találkozott a tekintetünk. Pillanatra megdermedtem, majd úgy elmentünk egymás mellett, mintha nem is a gyermekeim apja lett volna!

Ma már tudom, hogy ő akkor azért ment oda én előttem, hogy minden iratot biztonságba helyeztessen. Természetesen úgy, hogy én azokba soha ne tudjak betekinteni.
De én akkor még csak sejtések szintjén éreztem, hogy ,,Tartónak" köze van ahhoz, hogy ne tudjak meg semmit a valódi szüleimről, rokonaimról.
*
Ez engem még eltökéltebbé tett és az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárának címezve is írtam egy beadványt, amit leadtam szabályosan az ügyfélszolgálati irodán.
Beadványomra hosszú ideig nem jött válasz. Majd bementem érdeklődni és akkor ismét nem találták még azt a beadványt sem, amit pár hónappal korábban személyesen adtam le! Ott helyben ismét megírattak velem egyet kézzel és ismét hosszas várakozás következett. Megint bementem személyesen érdeklődni és akkor leültettek azzal, hogy várjam meg az eredményt. Kaptam egy rövid tájékoztatást arról, hogy nem találtak rólam semmilyen adatot!

*

El lehet képzelni, hogy meglepődtem, amikor 2002. március 21-i keltezéssel, ,,Az egyes fontos, valamint közbizalmi és közvéleményt formáló tisztségeket betöltő személyek ellenőrzésére létrehozott III. sz. Bizottság" nevében, ,,Dr. Cseicsner Éva bíró a III. Bizottság soros elnöke, a sokadik számú ügyiratban közli,hogy ellenőrzi fogja a tevékenységemet. Az ellenőrzést úgy kérték, mint a ...Színes Iránytű Főszerkesztőjétől... Azt sem tudtam, hogy én lettem bejelentve, mint főszerkesztő! Honnan is tudhattam volna, amikor soha semmilyen kérdésemre nem kaptam sehonnan választ és engem soha semmiről nem tájékoztatott senki. Eredetileg, amikor bejegyeztettünk egy alapítványt a bíróságon, akkor én is aláírtam, mint az alapítvány egyik alapító tagja. Nem is értem, hogyan lettem én annak az alapítványi újságjának a "főszerkesztője"!

Végső elkeseredésemben írtam egy levelet az akkori adatvédelmi biztosnak, aki nagyon részletes válaszában felvázolta a törvényes lehetőségeimet. Ez alapján fordultam a bírósághoz. Majd, a sokadik beadványt követően onnan is szabályosan elkergettek. Közölve velem, hogy nekem azok a szüleim, akiket annak idején az anyakönyvbe bejegyeztek... és punktum. Nehéz volt tudomásul venni, hogy az maradt az első számú személyi azonosítóm az okmányaimban, aki ellenségesen viselkedett velem gyerekkorom óta, és aki szándékosan tönkretette az életemet.

Azt azért még most sem értem, hogy kinek és milyen érdeke fűződhet ahhoz, hogy ez az én életemben most már örökre így is maradjon?

Azt gondolják életem megrontói: talán, ha egy ,,törvényen kívüli" én-tudattal élem a további életemet, elmegy a kedvem az igazság keresésétől és hangoztatásától?

Talán, talán...

*
Már ez az egész nem is érdekelne, ha nem küldött volna ,,Tartó" - egy övön aluli ütéssel a padlóra, ahonnan nagyon nehéz volt fölállni. Talán nem is sikerült még a mai napig sem igazán... Az történt, hogy - a 2002-es választásokat követően - ,,Tartó" közölte velem, hogy neki már nincs rám szüksége és, hogy a gyerekeknek sem, mert már felnőttek... Hozzáfűzte még, hogy:

- ,,Kezdhetnél végre magaddal valamit!"

*

Akkor már évek óta - főleg anya halála után - nem tudtam elhelyezkedni és ezért nem volt saját jövedelmem sem. Abban bíztam, hogy majd a művelődésszervező diplomával sikerül valamilyen felnőttképző- vagy kulturális intézményben állást kapni. Ez a reménységem - a diplomával együtt - elszállt 1998-ban. http://furaila.xfree.hu/248314

Egy nap "Tartó" beállított a kezében egy mintával. Csak néztem nagyot, hogy mi a csudának nekem egy minta arról 1999-ben, hogyan is kell kinéznie egy diploma dolgozatnak? Még csak meg sem kérdeztem, hogy minek mutogatja nekem, ha egyszer már írtam egy szakdolgozatot 1998-ban? http://furaila.xfree.hu/248314

Valami olyasmit mondott, hogy

- ,,...talán akkor lehet diplomád, ha újra belevágsz és elfelejted a Felnőttképzési Atlaszt! Vagyis választasz egy új témát, ami nem sérti senki érdekeit. Valami művészetekkel kapcsolatosat..."

Most, utólag megnézve látom, hogy még az új tanév új államvizsga tételeit is csatolta valaki ehhez a mintához...

Mondanom sem kell, hogy 1999-ben nem vágtam bele egy újabb szakdolgozat megírásába! Sértette az önérzetemet ez az egész, és nagyon nem tetszett, hogy bármit megtehetett velem bárki... Nagyon kiszolgáltatott helyzetben voltam és ,,Tartó" ezt - mint mindig - ki is használta!!!

Tétlenül nézte végig, hogy mennyire padlót fogtam! Sőt, az volt az érzésem, hogy legszívesebben engem is eltemetett volna a ,,szüleimmel" együtt.

*

Aztán, mégis sikerült feltápászkodnom újra és újra, és megpróbáltam ismét talpra állni.

Próbáltam takarítónőként is elhelyezkedni, de azon nyomban ,,kiderítették", hogy ahhoz én ,,túlképzett" vagyok.

*
Honnan tudhatták, amikor a Munkakönyvembe is utólag lett beírva minden végzettségem? Akkor, amikor kiléptem 15 évi munkaviszony után attól az építőipari vállalattól - ahol gyors- és gépíróként dolgoztam. Kilépéskor tett nekem egy gúnyos megjegyzést az ügyintéző arra vonatkozóan, hogy:
- "Csak nyolc általánossal egészen szép karriert köszönhetett a függetlenített kisz-titkár férjnek!"

Ezen annyira fölháborodtam, hogy elővettem a táskámból a bizonyítványaimat és követeltem, hogy azonnal jegyezze be mindazt, amit elmulasztottak akkor, amikor bemutattam még 1974-ben az érettségi bizonyítványomat.
Ekkor derült ki számukra, hogy már a belépést követő negyedik évben sikeres érettségi vizsgát tettem... képesített könyvelő, vállalati tervező és statisztikusi szakmákból. http://furaila.xfree.hu/266077
*
Akkor kezdtem érteni, hogy miért mutogattak rám mindenhol, mint "unatkozó háziasszonyra, aki képes 8 általánossal főiskolára felvételizni"!
*
Persze, mert senki nem akarta fölvállalni, hogy sem a gyors- és gépíró iskolához nem kaptam meg a munkahelyi javaslatot, sem a középiskolaihoz.
Úgy jártam ezekbe az iskolákba nehéz fizikai munka mellett, hogy a rendes szabadságomat kellett kivennem a vizsgák idejére! Amikor nem engedtek szabadságra sem, akkor a körzeti doktorbácsihoz mentem sírva, hogy mennyire fáj a torkom és milyen nagyon beteg vagyok, hogy fölvegyen betegállományba... és el tudjak menni a vizsgákra! Persze, a sok idegeskedés miatt többnyire valóban beteg is voltam. És bizony úgy tanultam és vizsgáztam. De akkor sem hagytam magamat kiebrudalni sehonnan!
http://furaila.xfree.hu/266077
*
Nekik - életem irányítóinak - szükségük volt/van arra az örökös kifogásra, hogy minden rosszról, amiben nekem részem volt, csakis én magam tehetek egyes-egyedül. Mert, bizony a csapból is az folyt, hogy a szocialista hatalom mennyire támogatja a munkásosztályhoz tartozók továbbtanulását. Csak azt hallgatták el, hogy ez NEM vonatkozott MINDENKIRE!
*
Talán ezért nem volt az sem bejegyezve, hogy 1963-ban női szabó szakmából sikeres vizsgát tettem. Miért? Talán, mert a dátumokból kiderült volna az az igazság, hogy valójában ipari tanulóként jártam esti gimnáziumba és NEM NAPPALIN, mint ahogy azt a mai napig híresztelik rólam Tartó és a titkos szolgálatoknak jelengető spiclijei.
http://furaila.xfree.hu/266077
*
Tessék csak megnézni az általános iskolai bizonyítványom utolsó oldalán látható bejegyzések dátumát! 1960-ban jelentkeztem - amikor befejeztem a 8 általánost - IPARI TANULÓNak!
http://furaila.xfree.hu/266077
*
Az összes, többi iskolába, mindt DOLGOZÓ nyertem felvételt. Vagyis, MUNKA MELLETT kínkeservesen, miközben osztálytársaim élvezték a munkahelyi támogatottságot.
http://furaila.xfree.hu/266077
*
Az is kiderülhetett volna, hogy a Fonalkikészítőgyárban dolgoztam, mint kikészítő munkás három műszakban, miközben ÖNKÖLTSÉGES gyors- és gépíró tanfolyamra jártam. Akkor az is kiderült volna, hogy gyors- és gépírásból is sikeres vizsgát tettem 1967-ben.Ez sem lett bejegyezve a munkakönyvembe egészen 1985-ig!
http://furaila.xfree.hu/266077
*
Mindez akkor vált nyilvánvalóvá, amikor 60 éves koromban intézni kezdtem a nyugdíjaztatásomat. Addig nem nagyon nézegettem a munkakönyvemet... Csak amikor elkezdtem kigyűjteni a munkaviszonyaimat. Addig ugye mindig az lett a képembe vágva, hogy:
- "fiatal korodban kellett volna tanulnod, akkor neked is lenne diplomád!"

Ezt Tartó mondogatta mindig. Soha nem volt hajlandó elfogadni azt a tényt, hogy én NEM tanulhattam tovább nappalin, csakis mint ipari tanuló...
A szülőinek hittek meg az egyetlen testvérem is azt híresztelte, hogy ő azért nem tanulhatott tovább, mert az az én kiváltságom volt a "családban"!

Ezért azután nem lehet azon csodálkozni, hogy bármilyen munkát elvállaltam volna zokszó nélkül. Így pl. jelentkeztem vendéglátóban mosogatónak... de mindenhol már mosogatógéppel mosogattak. Óvodában, dadusnak... ahol a korom miatt - mint pályakezdőt - alkalmatlannak találtak.
Azért nem írom a varrást, mert azon már túl voltam. Őrző azt már több alkalommal ellehetetlenítette.
Az az igazság, hogy bármilyen munkát elvállaltam volna, amit nem ,,otthon" kell végezni... Jelentkeztem betegápolónak is, de ahhoz nem volt meg a szakmai végzettségem. Maszekban eljárhattam volna idős emberekhez- házakhoz, de mindenhol ,,lekádereztek" és sehogy nem értették, hogy mi szükségem van nekem: a férjes asszonynak ilyen alamizsna-szerű jövedelemforrásra.

*
Végül, a közeli kórházban dolgoztam pár hónapot... de ott is képes volt a felvételkor azt mondani a személyzetis, hogy:
- ,,Ha férjnél van és a férjének van jövedelme, miért veszi el a lehetőséget az egyedülállóktól?"
*
Állandóan önéletrajzokat írtam - többnyire zokogva, mert már annál az adatnál elakadtam, hogy: ,,Anyja neve:". Akkor, a három gyerekkel gyesen töltött kilenc évet is megpróbáltam kihagyni... mert kiderült, hogy azt hitték az alatt ,,pihentem és elszoktam a munkától"! Mert, bizony volt ahol azt mondták nekem, hogy nekik olyan ember kell, aki tud dolgozni! Mert ,,...ennyi év után nagyon elszokhatott a munkától!"

Nagyon rossz lelkiállapotba kerültem...

Túl az ötvenen ott tartottam, ahol tizenhét éves koromban!

http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?SID=&pid=125709&n=furaila&blog
*
Megerőszakolva (csak most lelkileg) megtagadva és lejáratva... szégyenkezve minden miatt. Ráadásul, akkoriban mentek nyugdíjba az osztálytársnőim. A barátnőm is... Csakhogy, amiért ő hat hónappal előbb született, vagyis az előző év végén... ezért ő még elmehetett 55 éves korában nyugdíjba. Én meg legkorábban 6 év múlva! Bújtam az erre vonatkozó törvényeket és előszedtem az előnyugdíjazáshoz szükséges összes iratot. A MUNKAKÖNYVET legelsőnek... Már minden együtt volt a kérvényezéshez és megérdeklődtem az ügyfélszolgálati iroda fogadói időpontjait és kiválasztottam egy időpontot, amikorra bejelentkeztem.

Csakhogy, közben ELTŰNT A MUNKAKÖNYVEM!!!

Az ügyfélszolgálati irodáról elhajtottak azzal, hogy keressem meg. Feldúltam a lakást, amúgy találomra. Majd szisztematikusan átnéztem minden papírt... a rengeteg írásomat, hogy nem keveredhetett-e közé. Közben, határozottan emlékeztem arra, hogy hova tettem és nem is értettem hogyan tűnhetett el. ,,Tartó" meg csak szidott, hogy:

- Mit csodálkozol, hogy eltűnt, hiszen itt hevert szanaszét hetek óta!

*

Az igaz, hogy elöl volt, mert dolgoztam a munkaviszony kigyűjtés miatt belőle... Egy dossziéban tartottam - a számítógép mellett az íróasztalon - az összes, nyugdíjazásomhoz szükséges iratokkal együtt. Meg sem fordult a fejemben, hogy nekem el kellene valahova zárnom, amikor fölállok az Íróasztal mellől... Pedig, kellett volna! Hiszen, amikor házon belül különmentem tőle, akkor kipakolta minden iratomat a páncélszekrényéből, melynek kicserélte a zárát...
Csak mosolyogtam ezen. Még örültem is, hogy nem kell vele ebben sem közösködni.
Csak évekkel később jöttem arra rá, hogy milyen kiszolgáltatottá tett az, hogy nekem még egy lezárható ajtajú szekrényem sem volt és még ma sincs a házban. Volt, de egyik napról a másikra ,,elromlott" a zárja, mert a kulcs többé nem illett bele.

Közben, éltem az életet úgy, hogy akkor már nálunk laktak a gyerekeink párjaik is, akiket minden este vacsorával vártam haza. Nem terhelhettem őket a gondjaimmal, hiszen ők abban úgysem tudtak volna segíteni.
Így aztán, nekem is minden nap tovább kellett tudni lépni... (mint a Sorstalanság c. regény ,,hősének" a koncentrációs táborban egy éven át.) és tenni a dolgomat! Hiszen, látszatra: egy ,,nagycsaládos édesanya" voltam!
Valójában, önálló jövedelem nélkül, férj nélkül... mert ,,Tartó" a 2002-es választásokat követően, már színleg sem volt hajlandó a férj szerepére!!! Már ismét a "baloldalinak" hazudottak - és a velük paktumot kötött jobboldalinak sulykoltak - megbízói kénye-kedve szerint viszonyult hozzám.
*
Ilyen körülmények között intéztem a nyugdíjaztatásomat, amit megnehezített az eltűnt mun kakönyv. Nem győztem a régi és azóta már megszűnt munkahelyeimen érdeklődni az iratok után. Nagyon nehéz volt összeszedni a papírokat, az adatokat, mert valahogy, amit az egyik nap megírtam, az eltűnt a számítógépről másnapra... és kezdhettem mindent elölről.
Viszont, addigra meg a nagy-nehezen előkerített munkaszerződések tűntek el... Már teljesen kiborultam. Örökösen zokogtam és szerettem volna meghalni!!! Már vacsorát sem készítettem, és amikor este megjött az ifjúság menekültek a szobájukba!

A lelkem mélyén éreztem, hogy ,,Tartó" nagyon is tudja azt: hol van az a Munkakönyv! Ekkor már annyi jelét adta annak, hogy terhére vagyok nagycsaládostól, keresztény-népnemzeties életfelfogásomtól, mindenestől... Ekkor megterveztem hogyan tudnék fizikailag is elkülönülni tőle. Megszüntettem az ebédlőt és leválasztva a nappalitól, beköltöztem oda. Majd, amikor elértem azt az időpontot, amikor végre elindíthattam a nyugdíjazásomat és sikerült annyi pénzhez jutni, hogy meg tudtam venni a 12.000,- Ft-os okmánybélyeget a válási beadványomra, beadtam a bíróságra a válókeresetet. El is váltunk - közös beleegyezéssel. Csakhogy, ezután döbbentem arra rá, hogy milyen kevés kis nyugdíjra lettem jogosult. Hogy én abból soha-de soha nem tudnék egyedül megélni!!! ,,Tartó", pedig álságosan ,,vállalta", hogy ,,gondoskodik" rólam! Ha kell, elTART engem! Bizony, maradt továbbra is a ,,Tartó"-m, mintha mi sem történt volna! Továbbra is ő a minta családfő és én a családanya... Csakhogy, ez soha nem volt igaz!!!! Ez egy nagy "hazugság" és én minden nap megsemmisülök ettől a hazugságtól! Minden nap, a nap minden órájában, minden percében hiteltelen hazugnak érzem magamat... és akárhogy is igyekszem szabadulni, annál szorosabbra fonódik körülöttem a háló(zat) ,,Tartó" irányításával... Ez volt tegnapelőttig!

*

Nagy nap volt a tegnapi (2014.aug. 2.) mert ,,Tartó" ,,megtalálta" és átadta nekem a MUNKAKÖNYVEMET egy csomó irattal együtt...

http://furaila.xfree.hu/260793

Csak néztem rá döbbenten... Majd felismerve a helyzet tragikusságát, mosolyogtam egyet és azt mondtam ,,köszönöm"! Láttam rajta, hogy óriási kő gördült le a szörnyűséges lelkéről...

Nekem, pedig megszűnt a BŰNTUDATOM, amiért őt okoltam a Munkakönyvem eltűnéséért, meg minden másért, amivel megkeserítette az életemet!

Ez a bizonyosság, hogy valóban ő és MEGBÍZÓI tették tönkre minden jobbító szándékú kezdeményezésemet - feloldozott az önostorozás alól, viszont nem oldotta föl a gonoszságuktól való szorongásomat..

Azt a FÉLTÉST nem lehet leírni, amivel szeretteimre gondolok minden alkalommal, amikor valamilyen szervezői programra indulok...


Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Paktum miatti "tudatlanság"- "félismeretek" felelőtlensége
  2015-03-19 15:59:40, csütörtök
 
  Boross Péter a Paktumról:

"... Ezért kötötte meg az ismert paktumot és nem tette lehetővé, hogy a tudatlanság, vagy félismeretek ezt lehetetlenné tegyék."


Köszönöm a visszaemlékezőnek és az Magyar Demokrata Fórum 2003. decemberi, 5. számában megjelenő mondatot! Ez az egy mondat adott magyarázatot az elmúlt 25 év érthetetlen történésre!
http://furaila.xfree.hu/212714


Például:

1.) E sorokat olvasva jöttem arra rá, hogy - amikor 1996-ban elhatároztam, hogy "megtanítom" szüleim korosztályát (akik a II. világháború előtt serdültek ifjúvá) az Igazságra emlékezni - miért végződött ezen törekvésem teljes kudarccal.
Először azt hittem, hogy olyan hosszú idő telt el a hazugságok jegyében, hogy már nem is emlékeznek másra! Most már tudom, hogy ez csak részben igaz, mert annak a bizonyos paktumnak az volt az üzenete szüleim és nemzedékük számára, hogy:
MÉG NEM JÖTT EL AZ IGAZMONDÁS IDEJE!


2.) Ebből az egy mondatból értettem meg azt is, hogy miért végződött a politikai ténykedésem is kudarccal.
Történt ugyanis, hogy a "rendszerváltozás" kezdetekor azt hittem, hogy eljött végre az én időm és beleártottam magam a politikai életbe.
Végig kampányoltam
- az 1994-es választásokat, mint KDNP-s "pártkatona";
- majd 1996-ban jelentkeztem az MDF helyi szervezeténél, hogy segíthessek.
Azt mondták: - lépjen be, akkor többet tehet közös ügyünkért, a "magyarság sorsának jobbításáért".

Beléptem, mert nem szerettem volna kevesebbet elérni, mint (amit mindig is):
2.1.) sorstársaim ERKÖLCSI REHABILITÁCIÓJÁT és annak NYILVÁNOSSÁGÁT; valamint
2.2.) a (rendszer)váltáshoz szükséges ESZKÖZÖK (ismeretek, induló tőke...) elérhetőségét!

Végig kampányoltam az 1998-as, a 2002-es 2006-os választásokat: irodai ügyelet, cédulagyűjtés (még a Fidesznek is a Ferencvárosban).
Ott voltam a szavazatszámláló bizottságokban is és majd belehaltam abba, hogy mennyire magamra maradtam a kádári időkben összeszokott társaságban!
Még, ha észre is vettem volna, hogy hogyan csalnak, sem tehettem volna semmit, mert még a MIÉP-es társam sem állt szóba velem!

A kampányban újságcikkeket írtam éjszakánként, majd esszéket, szociográfiákat, novellákat, regényt.

Előadásokra készültem a református gyülekezet női körében...

Két marékkal szórtam (gondolat)"gyöngyeimet", úgy, hogy egy fillért nem kaptam senkitől cserébe, miközben csak úgy röpködtek körülöttem a százezrek!
Örültem, hogy csinálhattam, csak az bántott, hogy: senki nem hallgatott rám(!), hogy senki nem állt szóba velem!

Pedig nem akartam más lenni, mint olyan EMBER, aki "a másik emberrel beszél..."
(Az idézőjeles mondatrész példaképemtől, Albert Schweitzertől való. Ő mondta a hirosimai atomtámadás után, hogy:
"Egész életemben igyekeztem tartózkodni attól, hogy társadalmi kérdésekről nyilatkozzam... egyáltalán nem azért, mert nem érdekeltek a nemzetközi események vagy a politika. Nagyon is érdekelnek, és igen aggódom miattuk. Egyszerűen úgy éreztem, hogy a külvilághoz való viszonyomnak közvetlenül teológiai, filozófiai és zenei munkásságomból és gondolkodásomból kell kinőnie. Inkább az egész emberiség problémáit igyekeztem megközelíteni, semmint belebonyolódni az egyik vagy másik csoport ellentmondásaiba. Ember akartam lenni, aki a másik emberrel beszél.")


A 2006-os választások "eredménye" után rájöttem, hogy az én esetem nem egyedi, hanem egy nagyon fontos, a vágott-virág-sorssal, az 1945 után születettekkel összefüggő történelmi- magyar jelenség.

Ugyanis:

1.) Ők úgy élik meg hovatartozásukat, történelmüket, hogy nem ismerik családi őseik történetét, történelmét!
Előlük a bolsevik, majd a szocialistának hazudott hatalom eltitkolta, hogy
- a nagyapa, dédapa, vagy ükapa milyen hősiesen harcolt hazája érdekeiért az első világháborúban!
- Arról sem tudhatott senki, hogyan hurcolták el rokonait a SZU-ba málenkíj robotra, amit - ha túlélt a szegény rokon, még - titkolni is kellett, nemhogy nyilvánossá tenni szörnyű szenvedéseit!
- Sőt, még arról sem tudhatott a szerencsétlen utód, hogy miért kellett a "láthatatlan" "skarlát-betűt" viselnei az 1956-os forradalmi mártír rokonaik miatt!
- Arról sem tudhatott, tudhattunk, hogy nemzetünk testéből miért szakítottak ki országrésznyi darabokat és az ott élő honfitársaiknak miért kellett egyik napról a másikra, “idegen betolakodóvá" válni saját szülőföldjén!


2.) El kellene érni, hogy ezek az egyéni sorsok megismerhetők legyenek a családokban! Tudatosítani kellene, hogy az egyéni sorsok, történetek, maga a történelem - a család történelme! Hazánk történelme, viszont a családi történelmek összessége!


3.) Jó, hogy van Terrorháza Múzeum, de az ott látottak, a fiatalabbak számára - úgymond: "lógnak a levegőben".
Miért?
Azért, mert az oda látogató ifjú honpolgárnak fogalma sincs arról, hogy saját családján belül kije-kije hogyan élte túl, vagy halt bele az egyik, vagy a másik terrorizmusba! Addig, bizony ezek az ismeretek - borzalmasságuk miatt - csak még jobban elidegenítik utódainkat saját, családi történelmüktől! Azt a hamis illúziót kelti bennük, hogy: "NEKEM EHHEZ NINCS KÖZÖM!".


4.) Ha mindenki tudná, hogy apjában, nagyapjában akkora félelem, szorongás alakult ki a szocializmusnak hazudott társadalomban, hogy kárpótláskor nem merte kárpótoltatni magát, nehogy kiderüljön, hogy annak idején, az 1945 előtti időkre vonatkozóan hazudta a nincstelen zsellérséget és a munkásosztályhoz való tartozását. Ha tudná az igazat, akkor azt is tudni vélné, hogy ezek a családi vagyonok azután másodszor is azok kezébe kerültek, akik már egyszer - 1945 után - elvették, kisajátították, elrabolták a családjától!


5.) Nemhogy csökkenteni kellene a történelem órákat, hanem egyenesen az ösztönzők sokaságát kellene kitalálni, hogy az utánunk születettekben, a jövő nemzedékének képviselőiben felébredjen a vágy a családi múlt, a családi történelem megismerésére! Alapvető igény kellene, hogy legyen - most, a génkutatások óriási eredményeinek elérésekor, különösképpen - saját, genealógiai múltunk ismerete! Egyszerűbben fogalmazva: szükségesnek tartom, hogy mindenki képes legyen - felnőtt korára, legalább dédszülőkig visszamenőleg - a saját családfáját megrajzolni!
Még egyszerűbben fogalmazva: jó lenne tudni, hogy ki fia- borja is az ember valójában!


6.) A "tudás" birtokában aztán nem élhetnénk "csak úgy" felelőtlenül bele a világba, mert a múlt ismerete meghatározó módon kihat a jelenre!
Kit arra, ösztönözhet, hogy
- ősei hibáiból okulva alakítsa ki családi életprogramját, életstratégiáját
- kit arra, hogy méltó utódja lehessen elődeinek!


7.) Ebből következik, hogy csakis ennek megvalósulásakor leszünk igazán alkalmasak arra, hogy - a "tudás" birtokában - felelősséggel tudnának/tudnánk v á l a s z - t a n i!

*

Végezetül, azért is érintett különösképpen fájdalmasan a levelem elején idézett mondat, mert a "tudatlanság" és a "félismeret" úgy szerepel benne, mint olyan tényezők, amelyek kizárják egész nemzedékemet - a vágott-virág- gyökértelen nemzedéket - a felelősségteljes döntésképességből !

Ugyanis, nemcsak szüleink korosztályának jelentett üzenetet az a bizonyos "p a k t u m", hanem az előző rendszer "kompetenseinek" is! Mert, részben illegalitásba vonulva - továbbra is (vissza)élhetnek az előzőleg elraktározott információk és "tudás" adta előnyeikkel!
Ők azok, akik nálunknál is jobban tudják, hogy ki az, akit el "kell" lehetetleníteni, aki elől el "kell" venni minden lehetőséget!

Csakhogy, én ebbe nem tudtam beletörődni és magánkutatásba fogtam. Tartoztam vele magamnak, de legfőképpen - az utókornak.


Kutakodásom eredményeként született

- a Tudósítás Magyarországról... című szociográfiám, mellyel pályáztam a Magyar Írószövetségnél és egy középdíjat http://furaila.xfree.hu/55534 nyertem 1998-ban.
A megjelentetését nem győztem kivárni és - egy magát ingyensséggel - hirdető kiadónál megjelentettem, Matriota Milona álnéven. Azonban olyan árat állapított meg a kiadó, ami miatt - meg más praktikák miatt - sem lehetséges a forgalmazása...


2003-ban pályáztam őseim városában, Kunszentmiklóson megjelenő helytörténeti- néprajzi pályázaton egy néprajzi leírással, amivel szintén sikerült díjat nyerni. Azonban ez is agyon lett hallgatva, nemhogy megjelentetve!
Amikor megnyitottam 2006-ban az ingyenes TVN-es furaila blogomat, akkor az elsők között bemásoltam ide:
http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?SID=&pid=458&n=furaila&blog
A hozzá tartozó képeket, pedig ide:
http://furaila.xfree.hu/33600


2013-ban saját költségemen megjelentettem egy 500 oldalas kötetben, az összes olyan írásomat, amelyikkel 2005-2006-2007-ben fórumoztam Orbán Viktor Vendégkönyvében. Az ezekre kapott kommenetek közlésével és az akkori magán- illetve társadalmi történések leírásával, dokumentumokkal teletűzdelt könyvet azonban máglyán fogom elégetni nyílvánosan. Mert még mindig veszélyeztetném ezzel az őszinte írással utódaim életét...


Megírtam egy családregényben TIBORCA TÖRTÉNETÉT, amit megjelentettem folytatásokban a furaila TVN-es blogomban. Majd, amikor magukra ismertek rokonaim, a reklamálásukra és fenyegetésükre töröltem a blogomból. Pár fontosabb részletet meghagytam, csakhogy Matriota Milona álnéven írtam alá.



Sajnos, senki nem hajlandó (még mindig) a nagyobb családból (sem) beszélni az elmúlt hatvan év történéseiről!
Pontosabban, az évtizedek alatt betanult hazugságokat szajkózza mindenki!


Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Petőfi Barguzinban élt...
  2015-03-15 00:49:41, vasárnap
 
  ... és lett eltemetve, itt az ideje, hogy hazatérjen!

https://www.youtube.com/watch?v=zPA5ILS952g



Kránitz Ernő szerint:

,,"Minden bizonnyal a "nagy forradalmár" költőnk, burját földön lett eltemetve.
Ismert, hogy az oroszok vittek magukkal "veszélyes" hadifoglyokat, a cári udvar szemében "különösen veszélyes volt az "akasszátok fel a királyokat" írója. Mely minden bizonnyal, szabadkőműves befolyásoltságára utal. Akár csak a Márciusi forradalmak kirobbantása, mely az arisztokrácia lefejezését, az ősi szokásjog, a tradíciók felszámolását tűzte ki célul a hatalom átvétele és megtarttása végett.

A tények:
-Petőfit senki nem látta Segesvárnál elesni.

- Egy magyr-román törtésnész bizottság exhumálta a tömegsírokat, és Petőfi tetemét nem találták.

- 1866-ban, Felix Wiszniewski, Szibériából hazatérő lengyel száműzött hírt hoz Petőfi Sándorról: közli, hogy
- ott szerzett információi szerint Szibériában él, hadifogolyként.
Levele nyomán Jókai Mór a Vasárnapi Újságban teszi szóvá
- Petőfi Sándor felkutatásának erkölcsi kötelezettségét.

- A tévedés kockázata nélkül lehet állítani, hogy Szibériában, a Bajkál-tó partján fekvő, többségében mongol burjátok lakta Barguzinba, a cári Oroszország veszélyesnek ítélt politikai foglyokat internált. Közöttük volt a dekabrista forradalmár, M.K. Küchelbecker és egy távoli, európai országból érkező, Alexander Sztyepanovics Petrovics nevű őrnagy, aki költő is volt.

- Fontos tudnunk, hogy az 1823. január 1-én született Petőfi Sándort Kiskőrösön Alexander Stephanus Petrovics néven anyakönyvezték. Ez ma is bárki által ellenőrizhető tény.

Az első világháború során számos magyar hadifogoly került Szibériába. Köztük Svigel Ferenc, aki egy fényképet hozott magával, amely a barguzini temetőben készült. A kereszten Alexander Sztyepanovics Petrovics neve szerepel, őrnagy és költő megjelöléssel. A halál dátuma 1856.
Svigel joggal remélhette, hogy megdicsőül hazájában, ennek ellenére megszégyenült.
A boszorkányperrel is felérő lejáratás ma is folytatódik- majdnem száz év után.
Ez a kitüntető figyelem annak köszönhető, hogy ő (Svigel Ferenc) nem elégedett meg azzal, hogy hírét hozza a barguzini Petrovics-Petőfi sírnak, hanem fényképet készíttetett róla és a bakancs talpában hazahozta.
Nem kegyelmeztek, és ma sem kegyelmeznek neki azok, akik abban érdekeltek, hogy az egyik legnagyobb magyar az örök ködben maradjon.
De nincs szerencséjük, mert két egymástól független orosz, Eliaszov majd Vinokur igazolta őt.

- Jozef Hallon a Pozsony melletti Malackáról rukkolt be a k.u.k. hadseregbe és került orosz fogságba. Hazatérte után elmesélte, hogy Vengerskaja nevű faluból, ahol a fogolytársaival tartózkodott, gyakran átmentek egy közeli faluba, ahol Petőfi sírja volt. A helyiek elmondták, hogy a költő ott élt, és annyi év elmúltával is tisztelettel beszéltek róla. Malacka - Malacky ma Szlovákiához tartozik.

L. Eliaszov, szovjet néprajzkutató, egyetemi tanár 1937-ben Barguzinban folytatott gyűjtőmunkája során találkozott a Barguzinban eltemetett idegen őrnagy és költő, Alexander Sztyepanovics Petrovics emlékével.
Adatközlői, akik még életében találkoztak a titokzatos idegennel, beszámoltak arról a vallomásáról, amit a hozzá közel állók hétpecsétes titokként kezelték, és csak halála után közöltek: Petrovics egy távoli európai országból érkezett, ahol egy Franc nevű királlyal háborúzott. Eliaszov 1970-ben tájékoztatta Lőrincz L. László magyarországi Kelet-kutatót és átadott neki egy dossziét a barguzini Petrovics-legendákról.

- Burjátországban, (Barguzinban) elevenen él az idegenből érkezett, titokzatos hadifogoly őrnagy és költő emléke. Féltve őrzik orosz nyelvű verseit. E verseket két évtizeddel ezelőtt eljuttatták a verstan egyik legnagyobb magyar tudósához, a debreceni egyetem professzorához, az MTA doktorához, Szuromi Lajoshoz, aki tudott oroszul, és akinek a felesége orosz nyelv és irodalom tanár volt.
A Petőfi teljes költészetét átfogóan ismerő verstan-professzor elmélyült az anyagban és a neki átadott - Álmok - című orosz versnek megtalálta a párját Petőfi magyar költészetében. Címe: Véres napokról álmodom.
A két vers üzenete azonos, azonos ritmusuk, és Petőfi teljes költészetében egyedülálló, azonos stílusjegyekkel bírnak.
Szuromi Lajos szerint nincs az a hamisító, aki ezt a nagyfokú azonosságot produkálni tudta volna. Tehát az orosz nyelvű vers szerzője nem lehet más, mint maga Petőfi Sándor, aki örök hallgatásra ítélten kilétét nem fedhette fel, de aki ezzel a verssel üzenhetett a távolba, az otthon maradt, értő barátoknak, Jókainak, Aranynak, akik azonnal fel kellett e versben ismerjék őt.

Szuromi Lajos ma már nem él. Petőfi-tanulmánya lett a veszte. Sorsa igazi magyar sorstragédia. Mindazonáltal tanulmánya két évtizede nyilvános, és mindmáig nem akadt egyetlen magyar irodalmár, aki annak állításait, következtetését cáfolta volna.
Olyanok viszont, akik megerősítették Szuromi Lajos következtetését, vannak, mint például dr. Kún Ferenc.
*
1989-ben, egy Moszkvában élő, de gyermekkorát Barguzinban töltő idős férfi, J.D. Vinokur, a Morvai Ferenc vezette expedíció tagjainak megjelöli a barguzini temetőben azt a helyet, ahol ő még gyermekkorában látta Alexander Sztyepanovics Petrovics sírját.
*
Az expedíció vezetői máshol kezdik az ásatásokat. 192 négyzetmétert feltárnak, benne 28 sírt. A kiásott tetemek döntő többségükben mongoloid embereké.
De előkerül a dekabrista forradalmár, M.K. Küchelbecker és kislányának koporsója is.
*
Végül - másfél méterre a Vinokur bácsi által megjelölt helytől -, 170 cm-rel a föld alatt, koporsó nélkül eltemetve, egy 30-35 éves korában, vélhetően 1850-1870 között elhunyt európai, kétségtelenül férfi tetemére bukkannak. Mindenki tudja: Alexander Sztyepanovics Petrovics hamvai kerültek elő.''

(Kránitz Ernő)

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A legtermészetesebb összefogás ...
  2015-03-12 19:03:15, csütörtök
 
  ... az, amikor azzal fogok össze, akit szeretek, és aki viszont szeret.

Az összes szervezkedő megkeresett még hónapokkal ezelőtt és be akart vonni az ő szervezéseikbe. Hiába írtam nekik erről a csodálatos "élő közösségről, ami "se jobb, se bal, egyszerűen magyar"! https://www.facebook.com/groups/fuggetlenmagyarok/permalink/651803968299335/?pnre f=story

*
Megtapasztaltam, hogy a szervezők számára az egyetlen követendő cél: a minden áron való megváltoztatása annak, ami jelenleg van...

Nem tagadom, hogy hosszú évek óta én is szeretném a változást és ezért, a TAHSZ kiáltványának 11 pontjára esküt tettem 2011-ben...

Viszont, mostanra már belátom, hogy ennek a 11 pontnak a megvalósításához NÉP-re lenne szükség.

Méghozzá olyan NÉP-re, amelyiknek emberi tagjai minőséget hordoznak.

Az emberi minőség azért fontos, mert ha valaki embernek ,,hitvány", annak minden tevékenységében megjelenik az ő hitványsága.

Ezt a gondolatot Tamási Árontól olvastam. Ő ezt imígyen fogalmazta meg:


- "Aki embernek hitvány, az magyarnak alkalmatlan." (Tamási Áron)



Kár tagadni, hogy a közösségi ember elsősorban magánember, aki valamilyen (magán)emberi MINŐSÉGET hordoz. Aki MAGÁNEMBER-ként tagja minden további közösségnek: család, lakóhelyi (ahol fontos, mint szavazópolgár) munkahely. Így válik a legnagyobb közösség tagjává mint TÁRSADALMI ember...
Ebből következi, hogy a magánemberi minőség meghatározója a családi- lokálpatrióta- és munkaerői minőségnek, melyek együtt adják azt a társadalmi minőséget, amit egy ország NÉP-ének nevezünk...
*

Lássuk csak, hogy milyen állapotban van mostanság az a NÉP akinek érdekében felkínál egyfajta lehetőséget a változtatásra az AE!

https://www.facebook.com/events/739468246174413

*

Ez a NÉP olyan magánemberekből tevődik össze, amelyiknek 3 milliónyi állampolgára jelenleg túlélő üzemmódban vegetál a társadalom peremére taszajtva. A másik 3 milliónyinyi, pedig egyenlőre haszonélvezője, mint magánember az Alaptörvényt létrehozó (báb)állami rendszernek...

És, mint magánember, ő sem jelent olyan emberi minőséget, amelyik fel tudná fogni társdalmi-emberi felelősségét és azt az ÉRDEKÉT, ami egy minőségibb társadalmi berendezkedésre- emberibb életformára adna lehetőséget.

Ezt tudván, mostanában kezdek beletörődni abba, hogy senkit nem lehet akarata ellenére megváltani! Viszont, azt is tudom, hogy egy attitűd beállítódásához legalább 10 évre van szüksége egy átlagEMBERnek.

Miután, már a sokadik 10 évet kezdem el a győzködéssel, rájöttem, ha nem akarok valakit AKARATA ELLENÉRE MEGVÁLTANI, "MEGVÁLTOZTATNI", akkor meg kell tudni győzni őt arról, hogy AKARJA azt a változást, ami nem csak őt személy szerint kihozhatja a diktatúrából, hanem kisebb-nagyobb közösségének tagjait is, és így végül az egész NÉP-et!!

Ehhez a MEGGYŐZÉSHEZ kellene a média, mert a leglepusztultabb településen élő nyomorgók is nézik a tv-t országszerte! És, itt a szórakoztatáson van a hangsúly. Ezt nem tudtam megértetni Halász Józseffel sem, hogy nem tudományos előadásokon kellene a Szent Korona-eszmét hirdetni, hanem a szent korona szolgálatnak el kellene jutnia minden egyes egyénhez, családhoz és a legföldhözragadtabb létproblémák megoldásában kellene segíteni. És csak úgy mellesleg - nem ártana, ha tudnák az emberek, hogy azok akik segítenek, a Szent Korona-eszme szolgálói! Ezt elutasította Halász József, mert .... már nem is emlékszem, hogy mit mondott.
Én, viszont megszervezném, ha tehetném...

*
Jó lenne, ha megértenétek és nem hagynátok figyelmen kívül azt sem, hogy az egyének többsége nem képes elvonatkoztatni attól, amit látnak a képernyőn!?
Ők - amikor az AE-politikus tetraéderes társadalom-szerkezetnek a modelljét magyarázza - akkor csak egy csúcsos üvegkalitkát látnak színes gömbökkel, meg egy ,,fószert", aki "játszadozik" ezekkel a kamera előtt, miközben érthetetlen dolgokról beszél... https://www.youtube.com/watch?v=OpskArC7u10
*
Igen, őket kellene meggyőzni első körben, hiszen, nekik is van szavazati joguk és ők azok, akik ezzel élve túszul ejthetik (mint ahogy az elmúlt 25 évben meg is tették) évekre- évtizedekre azokat, akik már képesek az elvonatkoztatásra.

Mi a csudát vár az AE olyan emberektől, akik gyűjteni akartak Gyurcsány fagyoskodó mamájának??!! Akkor, amikor Gyurcsány beszélt Ózdon, meg hasonló, volt gyárvárosban... elhitette hallgatóságával, hogy közülük való kisember, akinek a lakótelepen lakó anyukája úgy takarékoskodik a gázzal, hogy egészen takarékon használja, miközben bizony fázik...Ezek az emberek olymértékben képtelenek az elvonatkoztatásra, hogy eszükbe sem jutott, hogy megkérdezzék:
- miért nem segít abból az összeprivatizált milliárdos vagyonából a mamáján!!??

*
Azok meggyőzésével azért nem foglalkozom, akik haszonélvezői a jelenlegi "diktatúrának", mert őket végképpen lehetetlenség meggyőzni arról, hogy a HAZA ÉRDEKÉT mindenek előtt kellene előtérbe helyezni.
*
Mindezeket belátva, úgy érzem: most eljött végre annak az ideje, amiről már oly rég álmodom, hogy mindenki próbálja meg kiépíteni a saját MAGÁNÉLETI HÁTORSZÁGÁT! Találja meg - ha még eddig nem találta volna meg - a neki rendeltetett szerelmetes duál-párját, akinek OTTHON lehet a lelkében, és akivel összefogva OTTHONT tud teremteni...
Mert az egyedül nem megy!
Vagyis, előbb legyen mindenkinek a MAGÁNÉLETÉBEN egy EMBER, akivel ÖSSZE TUD FOGNI és minőséget hordozó párkapcsolattal minőségi családi életet tud élni.
Ez azért is fontos, mert a családi minőség is meghatározója a társadalmi minőségnek.
No, meg a párjának is vannak barátai, akikkel szintén ÖSSZE LEHET FOGNI és kalákában - egymást segítve létre tudják hozni azt az élő közösséget, amelyikkel természetes az összefogás...

Az így kialakult "élő közösségekből" jöhetne létre az a nemzeti összefogás, ami semmilyen más úton-módon nem hozható létre csak erőszakkal és az akkor már megint csak "diktatúra", ami ellen éppenséggel, megpróbálnak szervezkedni.


Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Senki más nem rúghat labdába
  2015-03-11 02:57:28, szerda
 
  Sajnos, most sem ismerem a forgatókönyvet, viszont azt tudom és már réges-régen írom, hogy az egész rendszerváltozásra azért volt szükség, mert becsődöltették a szocializmust a telhetetlen lealjasodott kapolyik.

http://furaila.xfree.hu/257851

Amikor már túl nagy volt a baj, hiszen, már az 1970-es évek elejétől az "új gazdasági mechanizmus" tudta megmenteni őket a teljes államcsődtől. Amikor-is a munkásságnak húzni kellett a belét a 2. és a 3. gazdaságban. Az így kizsigerelt melósoknak mit mondhattak volnam, amikor nem tudtak volna már bért sem fizetni nekik? Olyan nehéz fölfogni, hogy az a hatalmas FÜGGETLENÍTETT párt- kisz- és szakszervezeti apparátus minden vállalat, intézmény élén FELÉLTE minden bevételét?

És kénytelenek voltak attól a rothadónak hazudott Nyugattól fölvett kölcsönökből fizetni... Egyik bizonyíték a máig érvényben lévő 1982. évi 6-os számú Törvényrendelet (Tvr.) 9. cikkelyének 2. szakasza! Ez alapján az IMF Magyarországon 1982. óta napjainkig korlátozás nélkül vásárolhat ingatlanokat, lakásokat, házakat, cégeket, üzemeket, vállalatokat (egyszóval mindent, ami megvehető és privatizálható adósság fejében.
Bővebben itt olvasható:
http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?SID=&pid=94720&n=furaila&blog


Kihúzták 1989-ig, amikor is Medgyessy Péter kétségbe esetten bejelentette az egyik MSZMP KB ülésen, hogy ha így megy tovább be kell jelenteni Magyarország fizetőképtelenségét.
Olvasgasd csak az azokon az üléseken készült jegyzőkönyvek kivonatolt részleteit!

http://furaila.xfree.hu/234611
valamint a másolatát:
http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?SID=&pid=126643&n=furaila&blog

NAAAA, ENNYIT ARRÓL A BIZONYOS TETRAÉDERES "SZOCIALISTA SZOLIDARITÁSRÓL"!

Sürgősen tenni kellett valamit! Kapóra jött nekik az NDK-sok hazánkba menekülése a saját Stázijuk elől. És megrendezték először azt a bizonyos határt megnyitó "Pikniket" - egy, a titkos szolgálatok (III/III-as pol oszt. a külföldi titk.szolg.) által elkészített forgatókönyv szerint. A szerepeket kiosztották és akkor már OV is megkapta az övét... Majd 1989 jun. 16-án Nagy Imre és a többi 56-os mártír "újratemetését" is megrendezték, ahol elmondhatta azt a beszédet, amit előzőleg megkapott instrukciók szerint kellett megírnia, v. elmondania.

*

Azóta minden, és mindenki a titkos szolgálatok forgatókönyve szerint történik és cselekszik. Senki más nem rúghat labdába!!!

*

Senki!!! Minden áron botrányt, és zavart akarnak kelteni , mert ki akarják provokálni azt a lázadást és a polgárháborús helyzetet, amelynek ÜRÜGYÉVEL bejöhetne a NATO és kiépíthetné végre azt a támaszpontját, amit már oly régen szeretné B. P. és az általa újjászervezett titkos szolgálati hálózat! Nincs ebben semmi új!!! Legalább is számomra nincs!

Ezért kezdett el most Simicska kitálalni és emlegeti Orbán titk.szolg. múltját... mert a nato és a nato mögé elbújni kívánók, mint B.P. már ku@vára türelmetlenek!

http://alfahir.hu/tudnak_e_a_kepviselok_orban_allitolagos_besugoi_multjarol

*

Egyetlen-egy és végképpen tragikus körülményben megegyeznek és ez annak eltussolása, hogy az 1945-öt és főleg 1956-os véres megtorlást követően megtörtént az a HELYCSERÉS TÁMADÁS, amivel részben fölszámolták, átnevelték és proletarizálták a Horthy-korszak polgárosodó középosztályát és a kertgazdálkodást megvalósító kisbirtokos parasztságot. Kitermelte az alulról fölhozott és kiemelt kádereivel az új hatalomhoz hűséges elvtelen réteget... akit meg lehetett vásárolni a saját fajtája tönkretételére.


Kiépült a III/III-as pol. oszt. titkos szolg. hálózata oly mértékben, hogy az egy főre jutó számuk kettő volt már akkor amikor B.P.mint belügyéres átszervezte és többnyire bújtatott polgári állásokban elhelyezte őket...


A HELYCSERÉS támadással nem csak az új "elit" réteg alakult ki az 1980-as évekre, hanem az új munkás-parasztság, amelyikért már nem fájt senkinek a szíve. Ezeket az akkorra munkássá váló gyökértelen, lebutított és tönkretett családokat már könnyű szívvel áldozta föl a magát még 1990 után is szocialistának és munkáspártnak becézgető pártvezetés és tagság... Na, ez az, amiről nem tudnak a határon túlra szakadt magyarok! Így az MVSZ-nek sincs tudomása arról, hogy határon belül miért nem haladnak a dolgok.


Azért, mert az új középosztály, aki a kádári időkben szerezte viszonylagos jómódúságát átgázolt ezen az új munkásságon és szemrebbenés nélkül becsődöltette a szocializmust, fölszámolta a munkásosztályt - miközben a mai napig azt hazudja, hogy az ő érdekében politizál! A nagy büdös lópikulát! Hazudnak kórusban!!!

A határról túlról jöttek meg csak bambulnak értetlenül... Az erdélyiek sírnak, hogy milyen rossz volt nekik a román szekusok csesztetése!!! És itt mi volt? Amikor a saját fajtájával nyíratták és nyírják ki a magyarságukhoz ragaszkodók maradékait és uódait?


Az előbbiek miatt nincs nép, amelyik érdekében folyik a szervezkedés. - miközben köztudott, hogy NEM OV-nek létkérdés a nato magyarországi jelenléte!Hanem, ellenségeinek! Pont úgy, mint 1956-ban a szovjet hadseregé! Nem akarja senki tudomásul venni, hogy mindezek miatt a történések miatt nincs nép, amelyik átvehetné a hatalmat! Kétféle nyáj van, amelyik ordítozva ott béget a maga vezére mögött!

Jobb- és baloldalon a koncot félti mindegyik és még az anyját is elárulja és odalöki az ellenségnek, csakhogy mentse a saját vagyonát és hatalmát!


KIHALT AZ A KOROSZTÁLY, amelyikből munkás-parasztot faragtak... vagy annyira lepusztult állapotban érte 1990, hogy már nem volt képes talpraállni amikor kiprivatizálták alóla a gyárakat, üzemeket, ahova 40 évvel korábban erőszakkal terelték be szüleiket. Velük halt az az ERKÖLCSI ALAP is, amely alapján jogosan lázadhatnának a hatalmat hazugsággal megszerzők ellen!!!

Mára már az ő gyerekeik is elérték a 40-es életévüket és most őket sanyargatja az EU népirtásos technikája. Lásd a Luganoi tanulmányban leírtakat, amely alapján működik az EU!!!

Nyilvánvaló, hogy ebbe nem szabad beletörődni! Sőt, minden eszközzel meg kell akadályozni a további pusztítást!

Elsősorban ajánlatos figyelembe venni azokat a népirtásos technikákat, amivel már ,,sikerrel" a temetőbe küldték azt a korosztályt, amelyiket 40 éves kora körül ért az 1990-es rendszerváltozásnak mondott változás.

Annál inkább fontos lenne a FELÜLVIZSGÁLAT, mert mára már ennek a korosztálynak a gyermekei is 40 éves korba kerülve ugyanolyan módszerekkel vannak ellehetetlenítve, miközben rájuk nehezedik a szüleik korosztályának nyugdíjának kitermelése és az utódokról való gondoskodás is. Sajnos, köztudott mára, hogy a mai aktív-korúak számára még szüleikénél is rosszabb sorsot szán az EU mögé bújó hatalom...

Nincs olyan párt a mai Magyarországon, amelyik kivétel lenne ez alól!!! Így a Jobbik sem az! Ezért tűnik úgy,mintha pálfordulgatna, pedig csak követi a pártokrácia lényegét, amikor rendeletekkel, törvényekkel valósul meg a parlementáril diktatúra. Amikor a PÁRTÉRDEK MINDENT FELÜLÍR, MÉG A MAGYAR NEMZET ÉRDEKÉT IS!!!Ez alól nin cs kivlteL.


Bóna Mária Ilona



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Felújítás, átépítés, újjáépítés, "teremtés"... 5. rész
  2015-03-08 10:07:50, vasárnap
 
  Az emberi tényező, vagyis az emberi minőség szerepe, illetve hiánya hogyan mutatkozott meg az eddigi építkezésben?
Az emberi minőség azért fontos, mert ha valaki ,,hitvány", annak minden tevékenységében megjelenik az ő hitványsága.

Ezt a gondolatot Tamási Árontól hoztam ide, ebbe a jegyzetbe. Ő ezt imígyen fogalmazta meg:

- ,,"Aki embernek hitvány, az magyarnak alkalmatlan." (Tamási Áron)


Akkor lássuk, hogy milyen ,,építőmesterek" és hogyan, milyen (ember)anyagból végezték az eddigi átépítést, felújítást!

,,"1980-tól az állami vagyon 90%-át a pártállami vezető elit kihasználva sajátos helyzetét a szó szoros értelmében elrabolta, a maradék 10% kisajátítása folyamatban van.
Ezek az elsősorban párt, másodsorban gazdasági kapcsolati tőkével rendelkező TSZ-elnökök, gyárigazgatók, feléjük teljes elkötelezettséggel bíró fiatal pártmunkások ( pl. Gyurcsány) illetve a fényes szelek nemzedéke (pl. Kapolyi ) lettek a mai társadalom ,,tőkései".
Vagyonszerzésük, gazdálkodásuk tisztázatlan, pontosabban eddig még nem volt vizsgálható... Nincs erkölcsi hovatartozásuk, meghasonlott oligarchikus tömeget alkotnak, immár csak egymásra és külföldi támogatóikra számíthatnak, mivel a magánosítható vagyon beszűkült.
Tevékenységük alapja nem az értéktermelés, hanem az árképzés, egyfajta áltermelői tevékenység, amelyet off-shore cégeken keresztül, banki közreműködéssel végeznek.
Ez nagyüzemi adócsalás. Miután az áfarendszer hiányosságai lehetővé teszi - nehezen mérhető iparágakban, mint pl. építőipar- a számlázással történő visszaéléseket, ezért az áltőkés réteg off-shore tevékenysége a feketegazdaság motorja.

Az adatok igazolása a számok tükrében:

Leleplezett adócsalások:

1991-93: 49-54
1994-96: 147-236
1997-2001: 524-1590

Miután a puha törvények ezt a tevékenységet nem büntetik szigorúan, ezért az adócsaló arisztokrácia él és virul. Az így kialakult áltőkés réteggel szemben versenyképtelen az a szűk valódi vállalkozói réteg, amely betartja a piaci és adózási szabályokat, amely tisztességes úton szerezte és tartja fenn vagyonát.

Beszélnünk kell még az 1990 után létrejött 300 hektár fölötti nagy-gazdaságokról. Ezeknek a birtokoknak a tulajdonosai hasonló módon tették rá a kezüket a termőföldre mint a volt párt-elit az állami vagyonra. Ez a réteg a jelenlegi szabályozások szerint akkor is jövedelemhez jut az állami és EU-s forrásokból, ha nem vagy alig termel. Érdekeikkel ellentétes a hazai élelmiszertermelés felfuttatása, hiszen a belső piac gyakorlatilag megszűnt és a termelés kockázati tényezőit az állam, a lakosság ellátását pedig az uniós, bizonytalan eredetű beszállító vállalja magára. Ez a nagybirtokos réteg -éppen emiatt- a jelenlegi rendszer védelmezője pártállástól függetlenül.


A társadalom

A kialakult ,,rend" következménye a társadalom 80%-ának elszegényedése, 30%-ának koldusbotra jutása, jelenleg 450.000 jegyzett, 700-800 ezer tényleges munkanélküli.
Ez a munkaképes lakosság óriási hányada.
A hatalmat megszerző áltőkés réteg bűnözői szemlélet kiszolgáltatta, éserlölcsileg megingatta az egész társadalmat. A családok 50-60%-a széthullott, miután a hagyományos munkaerőpiac megszűnt, a nők döntő többsége munkavállaló, felborult a nemek közötti összhang, sok a nehéz szociális helyzetben lévő gyermek.
Budapest 1.700.000 lakosából 90.000 hajléktalan.
A fiatalok életminőségük szerint: 20%-a nyertes, 40% ,,túlélő", 40% vesztes.


Lakásépítések

1974-1990 között 1.238.000 lakás épült,
1990 után 467.000.
A mai igények szerint 380-440.000 lakás hiányzik.


Rohamosan növekszik a halálozás.

1980 15-25 ezer fő
1990-95 között évente 17-33 ezer fő
1999 48 ezer fő
1995-2005 között átlagosan 33 ezer fölé nőtt

A férfiak várható élettartama 68 év, a fiatal férfiak szív-és érrendszeri betegség következtében való elhalálozása 2007-ben duplájára nőtt.

Rohamosan csökken a születések száma:

1974-89 között 2.380.000 gyermek született
1990 után 1.680.000 gyermek született

Ez 700.000 fő veszeteséget jelent, a népességfogyás 5-szöröse az európai átlagnak.

Ezek a tények egyértelműen bizonyítják a nemzetstratégiai szempontokat semmibe vevő hatalom felelősségét. Ha ez a folyamat nem lassul le, akkor 2040-ben 7 millióan leszünk.

A szocializmus lényege bevallottan az osztálycsere volt, ám soha nem politikai értelemben, hanem egyértelműen gazdasági értelemben. A kommunista ideológia csak a kifosztás elvi alapját képezte. Az ország gazdasági és politikai önrendelkezését biztosító magyar alkotmányt felfüggesztették, hiszen annak cikkelyei akadályozták társadalmat megosztó terveiket. A polgári és a birtokos réteggel szemben rendkívüli diszkriminációt alkalmaztak. Jövedelmi osztálycserét hajtottak végre, amely azon túl, hogy a nemzeti vagyont kisajátította, gyakorlatilag nem tett semmit az ország egészének gyarapodása érdekében. Bizonyítja az, hogy a rendszer nem tudott valós tartós gazdasági, valamint össztársadalmi értéket előállítani. Ennek a kudarcot vallott rétegnek a családi, baráti kapcsolatai a ma uralkodó élősködő ál-arisztokraták.


Jövedelmi viszonyok:

Az álarisztokrácia (1.000.000) ember a jövedelmek 25% birtokolja.
A felső réteg (2.000.000) ember a jövedelmek 26%-át birtokolja
A tengődő, szegényedő (4.000.000) ember a jövedelmek 28,6%-át birtokolja
A legszegényebb (3.000.000 koldus) a jövedelmek 20,4%-át birtokolja

A társadalom 80%-a termelésben játszott szerepe alapján
relatív veszteséget szenvedett el.

Az alsó harmad 72%-ot
A stagnáló, szegényedő 14%-ot
A felső réteg 3 %-ot
Míg az álarisztokrácia 23% nyereséget ért el.

Az adatokból látható hogy az élősködő réteg vagyoni helyzetének alapja a társadalom kizsákmányolása.
A jövedelmi különbségeket tehát, egy belső jövedelmi kifosztás idézte elő, majd az EU csatlakozás után a megmaradt állami függetlenség feladása a végletekig fokozta ezt a folyamatot.
Ennek haszonélvezői a társadalom szűk rétegét képviselő oligarchák,
lebonyolítója a volt párt-elit által kinevelt és pozícióba juttatott jelenlegi politikai elit,
elszenvedője a teljes magyar társadalom.


Termelés és jövedelem

A hazai jövedelmek 70-75%-a munkajövedelem.
A magyar dolgozó évente átlagosan 1988 órát tölt a munkahelyén, ezt csak egyes távolkeleti országok előzik meg ebben a vonatkozásban, átlagkeresetéből viszont kevesebb árut tud vásárolni, mint a környező országok munkavállalói.
A munkaerő láthatóan leértékelődött, a jövedelem/termelés érték alapján a legrosszabb helyen áll Európában. A lakosság termelési indexe és az ipari bérek értéke igen nagymértékben eltér, a munkavállaló ki van zsákmányolva.
Ez az alkalmazotti jövedelem 64 %-ban tér el a termelési értéktől.

Ez azt jelenti, hogy egy iparban dolgozó 2005-ös értéken 4,15 évnyi bérét veszítette el 17 év alatt!
Tehát:
Miközben a termelés 1993-óta 100%-kal nőtt, addig a reálbérek csak 16%-kal! Ez az utóbbi 17 év alatt a családokra vetítve nettó 9,1 millió forint ki nem fizetett bérveszteség!

Mivel az ipari termelés meghatározó része idegen cégek kezében van, ezért ezek a vállalatok ezt az összeget nyereségként kivitték az országból. Ugyanezek a cégek gyakorlatilag minden előny megkaptak a törvényhozástól a magyar vállalkozásokkal szemben. Sokszor törvényellenes tevékenységüket elleplezte a mindent átható korrupció, és a méltatlanul kiérdemelt kormányzati protekció.


Élelmiszerfogyasztás

Az alapvető élelmiszerek fogyasztása átlagosan 34%-kal esett vissza.
1995-97-ben a lakosság élelmiszerfogyasztása a 60-70-es évek szintjére zuhant.
A fehérjefogyasztás (hús, tej, gabona) meghatározó egy etnikum növekedésében, ez 1989-hez képest 24%-kal csökkent, ezt táplálkozási sokkhelyzetnek tekinthetjük, és ez súlyosan befolyásolja a közegészségügyet.

6-7.000.000 ember átlagos élelmiszerfogyasztása nem éri el az 1989-es értéket, 10-15%-os lemaradásban vannak, miközben termelési erőfeszítésük nő.

1990 után, egy idegileg és fizikailag kimerítő termelés zajlik Magyarországon, ez társadalmi kimerültséghez, és egészségügyi katasztrófához vezetett. A kalóriafogyasztás 23%-kal esett vissza. Összességében fehérje és kalóriafogyasztásban az 1965-ös évre, tehát 32 évvel ezelőtti szintre jutottunk, jelenleg egy szintre kerültünk Bulgáriával.

A 3.000.000-os leszakadt tömeg minimálbéréből és segélyeiből nem képes egészséges élelmiszerszükségleteit kielégíteni, ezért sem hatékony fizikai munkára, sem kreatív szellemi tevékenységre nem alkalmas. A magyar társadalom erre a 3.000.000 -os tömegre, annak súlyos, rendkívül leromlott, kritikus állapota miatt lényegében nem számíthat.
Minden harmadik honfitársunk a lét peremére került, túlnyomórészt önhibáján kívül.""
(A statisztikai adatokat KSH forrásból kigyűjtötte és elemezte Molnár Ervin)

*

Megállapíthatjuk az emberi minőség fontosságának szükségességét az eddigi toldozgatás-foldozgatás lebontásában és egy új társadalmi építmény megalapozásának megkezdésében.
Ebből az építkezésből ,,teremtésből" nem maradhat ki az a kötőanyag, amit magyar LELKIERŐNEK (minőségnek) nevezhetünk és ami garantáltan összetart, megtart majd egy új Magyarországot és a benne élő NÉPEt, népeket...

https://www.youtube.com/watch?v=HwK_4eW-BhA

(Folyt. köv.)

Szerk. Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Felújítás, átépítés, újjáépítés, "teremtés"... 4. rész
  2015-03-05 16:24:02, csütörtök
 
  A PAKTUM ára és politikai nyomásgyakorlása

Amiért az EU-tagság meglehetősen korlátozza cselekvőképességünket a címben jelzett nemzetépítésben, ezért gondoltam, nem árt azon is elgondolkodni, hogyan jutottunk idáig! Mi az, amiben oly fontos lenne változtatni... a "boldog országteremtés" terén.

Ma már tudjuk, hogy nem is akarták hozzásegíteni a társadalom peremére száműzött ,,VESZTESEKET" ahhoz, hogy ők is (rendszert)váltani tudjanak!
Sőt, azzal a bizonyos PAKTUM-mal, amit megkötött Antall József a Magyar Demokrata Fórum nevében az előző rendszer politikusaival, továbbra is a negatívan diszkrimináltak élethelyzetében tartotta a magyarság ezen NEHÉZSORSÚ rétegét.

A PAKTUM-ról Boross Péter - MDF-es volt belügyminiszter, Antall halála után miniszterelnök - a következőképpen nyilatkozott az MDF FÓRUM-ban, 2003.decemberi számában megjelen "Szubjektív emlékezés Antall Józsefre" című írásában:

"...Ezért kötötte meg az ismert paktumot és nem tette lehetővé, hogy a tudatlanság, vagy félismeretek ezt lehetetlenné tegyék." http://furaila.xfree.hu/212714

Azért is vált a magyar nép számára tragikussá ez a paktum, mert a "tudatlanság" és a "félismeret" úgy szerepel benne, mint olyan tényezők, amelyek tudatosan kizárnának egy egész nemzedéket - a vágott-virág- gyökértelen nemzedéket - a VALÓDI választás-választhatóság lehetőségéből, vagyis: kompetenciájából!

Ugyanis, nemcsak szüleink korosztályának jelentett üzenetet az a bizonyos "p a k t u m", hanem az előző rendszer "kompetenseinek" is! Hiszen - részben, illegalitásba vonulva - továbbra is (vissza)élhetnek az előzőleg elraktározott információk és "tudás" adta előnyeikkel!
Mert jobban tudják, mint valaha, hogy ki az, akit ,,el kell lehetetleníteni", aki elől ,,el kell venni minden lehetőséget"!

Ezért is volt tragikus, hogy ilyen állapotban érte a Magyarországon élők többségét az EU-tagság.

Így ír erről Bakay Kornél 2003-ban:
,,Súlyos társadalmi igazságtalanságok terhelték a Horthy-kort, de abban a zsellér és a nagy gyáros is egyetértett, hogy ezredéves országunk felszámolásához és tönkretételéhez nem adjuk a hozzájárulásunkat, mert - amint Declassé francia külügyminiszter mondotta volt:

"Egy nemzet sincs megalázva azzal, ha legyőzték, vagy ha késsel a torkán aláírt egy végzetes békeszerződést, de becstelenné válik, ha tönkretételéhez maga is készéggel hozzájárulását adja".

Ma nincs olyan számottevő nemzeti erő, amely kiállna a magyar érdekekért, amelyik rá merne mutatni arra, mi volt és mi ma a magyarság szerepe Európában?

,,S most arról papol mind a négy parlamenti párt, hogy a boldogságnak csakis egyetlen útja van: az Európai Unió. 1990-ig csak a Szovjet Unió volt. Európa újraegyesítését emlegetik, holott Európa csakis a római impérium korában volt egységes, úgy-ahogy. Máskor soha. Ezt a romlott lelkületű birodalmi egységet akarta felváltani a nagy Atilla király egy másfajta egységgel. Megölték."

,,S gondolnánk-e, hogy már a XIX. században felmerült az Európai Egyesült Államok ötlete és vágya tulajdonképpen ezredéve él Európa nyugati nagyhatalmainak gondolkodásában?
Mert itt valójában a francia-német hegemónia megteremtésérol van szó. Ezt a célt szolgálta már 1947-ben a Marshall-terv, majd 1958-ban az EGK, később a Közös Piac hat országgal. Majd következett a Maastrichti Szerződés, amelynek világos célja a kisnemzetek felszámolása és szuverenitásuk megszüntetése.
Az egyik legsúlyosabb becsapás annak emlegetése, hogy az EU-ban megszűnnek a határok és ez meghozza a szétszabdalt magyarság számára is az óhajtott egyesülési lehetőséget. A belső határok megmaradnak és a kisebbségekkel az unió egyáltalán nem törődik! Csak ajánlásaik vannak, amelyeket nem kell betartani és nem is feltétele a felvételnek. Gyakorlati jelentőségük egyáltalán nincs.
Hoztak különböző határozatokat (1987, 1994,1995,1997), de az un. országjelentésekben teljesen hamis képet festettek, például Romániát mintaállamnak minősítették, Szlovákiának a pártjára álltak.
Az EU-ban kisebbségi törvényt soha nem fognak hozni.
A kultúra, az oktatás, a nyelvhasználat, az egészségügy, az adóügy a nemzeti kormányok kezében marad. ,,

,,Az EU valójában a német és francia bank-oligarchia egyeduralmának kiterjesztése, az európai érdek és "közélet" azt jelenti: mi az o érdekük. Valójában egy óriási piacbővítésről van szó, mivel Európa gazdaságilag lefelé tendál. Egy gyönyörű tóba a kis halak világába beengednek nagy cápákat és egyenlő feltételekről beszélnek. Svédország, Ausztria csalódott. Írország külön utakat próbál.

A piac (80 milliós Közép-Európa!) mellett leginkább a földet kívánják megszerezni. Kivált a Kárpát, medencében hiszen ütköző zóna ez!
1992 óta lényegében megvalósult az EU behatolása Magyarországra, de mégis megmaradt a forint, a szuverenitás. 10 milliós Magyarországnak nem kellett azonnal átvennie a 350 milliós Európa sok évtizede gyakorolt rendjét. Az árszínvonal uniós lesz, a bérszínvonal marad (kb. 1/3-a, 1/10-e a nyugatinak!) 1944-ben Magyarország és Ausztria egyformán állt, ma egynegyede a mi életszínvonalunk az osztrákokénak.

Magyarország csak akkor maradhatna meg, ha most - az utolsó pillanatban és utolsó esélyként képes volna NEM-et mondani, mert felkészületlen, mert speciális nemzeti érdekeit senki nem képviseli majd. Ha független maradhatna, új feltételekkel kezdhetné a tárgyalásokat, mert az EU-nak mindenképpen kell a Kárpát-medence (is), tehát éppen nem szigetelődnénk el, hanem felértékelődnénk.
Az éves tagdíj 70/80 milliárd forint lesz. Mindez persze, jól tudom, álom, hiszen már minden el van döntve. Verd meg a pásztort s szétszéled a nyáj. Hogyan jutottunk idáig? Hogyan süllyedtünk idáig? A cselédsorsig."

(Elhangzott a MAG 2003. januári ülésén, Bakay Kornél előadásában)

(Folyt.köv.)

Szerk. Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
2015.02 2015. Március 2015.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 14 db bejegyzés
e év: 163 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 151
  • e Hét: 310
  • e Hónap: 2555
  • e Év: 34285
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.