Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
Gyermeknapra
  2012-05-27 12:03:23, vasárnap
 
  Miért is "ragadtam tollat"? Azért, mert...
Itt kicsit hosszú lenne a felsorolás, mert annyi téma "hever az utcán", kavarog az agyamban, lelkemben, hogy igazán nehezemre esik arra az egyre összpontosítani amelyik miatt írni kellett.

Ez most éppenséggel a gyermeknap...
Gyermeknap kapcsán, pedig gyermekeinkre, unokáinkra gondolva - a mindennapi élet során is felmerül, hogy:
"Érdemes-e" a magyar (-állam és -polgár) arra, hogy túlélje ezt a társadalmi krízist (mindenféle válságot) amelyben élünk, vagy sem?

Miért érzem jogosnak e drámai kérdést?
Azért, mert az elmúlt évtizedek során annyi keserű tapasztalatot szereztünk mindannyian, hogy akkora erővel kellene összefognunk, kiáltanunk, hogy beleremegjen még az EU és a Magyar Parlament is!
Helyette hallgatnak az "írástudó", veszélyt érző asszonyok, lányok, anyák. Miért?
"Mert lekötnek bennünket a hétköznapi feladatok, küzdelmek. Nem érünk rá szervezkedni, irogatni, meg aztán úgysem jelenhet meg az ami a mindenkori "politika ellen szól!" Inkább úgy döntünk, hogy: nem szülünk, nem nevelünk gyermeket, gyermekeket, nem élünk családi életet; "húzzuk tovább az igát a nemszeretem munkahelyen, mert a rég kinőtt lakótelepi betonkaloda örökké emelkedő törlesztő-részletét-, a közüzemi díjat-, közös költséget-, a saját- és gyermekek tandíját, az öreg-beteg szülék ápolóját, gyógyászatát ki kell fizetni"! Miközben azon rettegünk, hogy 40-50 évesen nehogy utcára kerüljünk és azt a kis jövedelmünket is elveszítsük - naponta szembesülnünk kell azzal, hogy "rendszerváltozás" címén (ön)képviselők magánvállalkozásokba "mentették" az 1945 után "államosított" magánvagyonokat és a dolgozó nép által létrehozott intézményeket, gyárakat!
Lásd az 1989-es MSZMP KB jegyzőkönyveket! http://furaila.xfree.hu/234611

(Ezzel szemben: ismerek olyan 80-90 éves, kis-jövedelmű munkás-nyugdíjast, aki még most is annyira fél a tulajdontól - saját, háború előtti, erőszakkal kollektivizált tulajdonától - hogy 1990 után sem mert az iratok után menni és a jogos kárpótlási igényét bejelenteni! Milyen mélyen gyökerező félelmet hagyott az emberekben az 1945 utáni kemény, majd 1956 utáni ,,új gazdasági mechanizmussal" puhított több évtizedes diktatúra?!! Milyen jól jött ez a félelem a hatalmasoknak - és a velük PAKTUMot http://furaila.xfree.hu/212714 kötőknek 1994-ben! Milyen gyakorlott módon önnön hasznukra tudták és tudják - fordítani még napjainkban is!)

Mi pedig zokszó nélkül beletörődünk, hogy felemeljék a nyugdíjkorhatárt - úgy, hogy semmi lehetőséget nem kapunk arra, hogy munkaerőnket, szakmai tudásunkat megújíthassuk! Úgy, hogy a nálunk korszerűbb képzettséggel rendelkező gyermekeink: (a haza ifjúsága) pedig véglegesen megfosztottak legyenek - a kreatív munkavégzéssel megteremthető egzisztencia - az otthon- a családalapítás minden lehetőségétől!
Pedig milyen újraéledő hittel kezdtük nemzetállamunkat újraépíteni 1990-ben!
Milyen újraéledő hittel kezdtük kutatni magánéleti és kulturális "gyökereinket"!
Mi történt valójában az anyai (és pedagógiai) státusszal, a GYERMEKNEVELÉSSEL a "rendszerváltozás" előtt és napjainkban?

Sok minden. Például: a "gyest" munkaerőként, a társadalmi munkamegosztásból kirekesztettként megélt anyák (és apák) öntudatos polgárként tervezték újra családjuk és önnön életstratégiájukat.
Mire alapozták ezen életstratégiát?
Arra a nyilvánvaló és egyszerű feltételezésre, hogy végre eljött a megszenvedett diktatúra vége és végre érvényesül a Teremtő természetes erő és tudás - ellentételezve a "T"űröm, "T"iltom kontraszelekcióját!
Milyen tudásra gondolok?
Arra a szellemi (kulturális) tőkére, amelyet a nemzet sorsáért érzett és annak jobbításáért szolgálatba álló értelmiségiek képviseltek (MDF-alapítók).

Közülük is most inkább azokról az (anya)pedagógusokról szeretnék írni, akiket úgy ért a rendszerváltozás, hogy abszolút kiszolgáltatott helyzetben voltak, mert utódokkal "megspékelve" kellett a kapitalizálódó "versenyszférába" bekapcsolódniuk, holott semmilyen eszközzel (anyagi- tudásbéli- és kapcsolati tőkével) NEM rendelkeztek a "váltáshoz". No meg, szó nem volt az 1990-es választási kampányban a kapitalizmusról! MDF-kampány-szórólap http://furaila.xfree.hu/213604

Azokról a gyermekeket nevelő magyar anyákról szeretnék írni, akik 30-40 évvel ezelőtt úgy élték meg "kismamaságukat", mint valami "munkakerülők", mert terhesek mertek lenni, a "dolgozók rovására" szülni mertek - "számító, önzéssel, munka nélkül" akartak a gyes nevezetű segélyhez jutni!
Ha valaki mégis inkább vissza akart menni a szülés után dolgozni, akkor meg a túlzsúfolt bölcsődéket és óvodákat "felügyelők" azzal utasították el gyermekük felvételét, hogy: "Milyen egy rossz anya az aki nem él a nagyszerű lehetőséggel, szocialista vívmánnyal, hogy együtt lehet a gyerekével három évig?"!
Arról a megalázó körülményről sem szabadna megfeledkezni, hogy otthont sem alapíthatott - akkor sem(!) - (a lakásvásárlás jogát sem szerezhette meg) az aki nem "vállalt előre legalább két gyereket", vagy nem szülte meg előre "mások nyakára" gyermekeit!
Arról sem szabadna megfeledkezni, hogy voltak, akik nem tudtak az apák által megkeresett, fizetés nevezetű alamizsnából megélni és kényszerűségből vissza akartak menni a munkahelyükre dolgozni!
Azokról az anyákról sem szabadna megfeledkezni, akik valamilyen bedolgozást vállaltak a gyes alatt, így gondoskodván a gyermeknevelés költségeinek fedezéséről.
Miért olyan nagy dolog ez? Hát csak azért, mert bizony hosszú évekig törvényt szegett az a kismama (mert tilos volt pénzkereső munkát vállalni a gyes idején) aki ezt merészelte tenni!

Mi változott harminc-negyven évvel később?
Semmi az égvilágon!
Napjaink anyáinak is iszonyatos kettősségben, kíméletlen lelketlenségben kell - pont, mint a demográfiai csúcsok anyáinak - megélni anyaságukat!
Pedig a kímélet az életadás jogán, a GYERMEK miatt járna a szülő nőnek!
Miért? Azért például, mert a szülő nőnél és születendő gyermekénél nincs kiszolgáltatottabb ember a Földön!
Mi, emberek a fenemód civilizáltságunkkal megfeledkezünk erről. Pedig csak körül kellene egy kicsit nézni az élővilágban és akkor okulásul rájöhetnénk arra, hogy azok a fajok a legéletképesebbek, amelyek a legpraktikusabb módon oldották és oldják meg az utódokról való gondoskodást.
Úgy tűnik, hogy az ember, minél "civilizáltabb", annál inkább elveszíti ezen képességét; annál inkább képtelen megszervezni a gyermeknevelést, és intézményeit.
Nem tudom elfogadni azt a tényt, hogy: míg a nyugati világ fogyasztói társadalmai sorban rájönnek arra, hogy az emberi utód évtizedekig tartó folyamattal válik (vagy nem válik) testben-, lélekben-, szellemiekben felnőtté és ezen felismerés alapján próbálják berendezni életüket társadalmaikat; addig nálunk, mint a ,,vaklónak", bele kell sétálnunk az összes csapdába?
A rendszerváltozásnak arról kellett volna szólnia, hogy: az új útvonalat bölcs előrelátással kijelölve, jobb utat "kitaposva" kezdjük meg azt a bizonyos életutazást!

1.) Vagyis, nem tudom elfogadni azt, hogy - demokráciával felcímkézve - rendeletek és törvények diktatúrájával elvegyék nemzedékem anyáitól az unokákhoz való jogot azzal, hogy az utánunk jövő generációktól még a lehetőségét is elveszik, hogy gyermekeket szüljenek és neveljünk!

2.) Nem tudom és nem is akarom elfogadni azt a tényt, hogy (az előzőekben leírt módon) gyesre "kényszerített" anyák ezreitől elvegyék azt jogot, hogy a nyugdíjjogosultságukba beszámíthassák ezen időszakot, mint szolgálati időt!

3.) Nem tudom és nem is akarom elfogadni, hogy rendszerváltozás címén olyan társadalmat akarnak "berendezni", és úgy, amelyben az anyák arra kényszerülnek, hogy letagadják anyaságukat, esetleg több évig tartó gondozó- nevelő- munkájukat!

4.) Nem tudom elfogadni azt az erkölcstelenséget, tisztességtelen szemléletet, ami miatt arra kényszerülünk például, hogy olyan munkaönéletrajzokon törjük a fejünket 40-50 évesen - egy-egy jobb, vagy akármilyen állás reményében, amelyben a gyesen töltött éveket úgy kell elhallgatni, vagy talán még annál is inkább(!), mint a börtönviselteknek a priuszukat!
(Tessék elképzelni, hogy még napjainkban is van olyan munkáltató, "aki" azzal utasítja el az ilyen jelentkezőt, hogy neki olyan emberre van szüksége, aki tud dolgozni, ugyanis nem kismama klubot akar nyitni, hanem komoly teljesítményt vár el és ugye a hosszú pihenőidő (gyes) alatt elkényelmesedhet az ember lánya, anyája...)

5.) Nem tudom elfogadni, hogy a törvénytervezetek tárgyalásai során vannak politikusok, akik a férfiakkal szembeni diszkriminációnak tekintik és elutasítják a nőknél a gyes éveinek szolgálati idő-kénti beszámítását, sőt a felnevelt gyermekek után javasolt évek "nyugdíj-jogosságát" is határozottan tagadják!
(Annál is inkább elviselhetetlen az új nyugdíjtörvény szemlélete, mert a szocialistának nevezett társadalomban úgy kezelték a gyeses anyákat, mint ingyenélőket és, ha nem volt a családban egy együtt érző nagyszülő, bizony úgy élték meg a gyest, mint a társadalomból száműzött bűnözők!)

6.) Nem tudom elfogadni, hogy rendszerváltásra hivatkozva sorra "alkotják" azokat a törvényeket - amelyekről nem lehet mást mondani, minthogy: gyermekellenes, tehát: nemzetellenes - és HIÁBA TILTAKOZUNK ELLENE! Nem tudom elfogadni, hogy mindez "velejárója" a rendszerváltozásnak! http://furaila.xfree.hu/213604
(Nem a kapitalizmusra szavaztunk, mert NEM EZT ÍGÉRTÉK! MDF-es szórólap. )

Miért nem hiszünk egészséges életösztönünknek, igazságérzetünknek?
Azért, talán, mert már nincs is meg bennünk, kihalt a háború utáni diktatúrában? Ezzel lenne magyarázható az is, hogy már észre sem vesszük - vagy talán majd csak akkor amikor már késő lesz - hogy: igen is az Élet ellen elkövetett sorozatos bűncselekményként éljük meg azt a részben céltudatos, részben öntudatlan politikai "munkát" és törekvést, amellyel megfosztani igyekeznek a társadalmat önmaga minőségi és mennyiségi reprodukálásától, vagyis egy szűk réteg privilégiumává igyekeznek tenni azt!

Azoktól pedig kiváltképp nem lehet és szabad mindezt elfogadni, akik az elmúlt évtizedekben olyan céltudatosan kialakították a "modern rabszolgatartás" intézményét - demokráciának hazudva - 1945- és 1990 után!
Főleg azoktól nem tudom elfogadni, akik csak hatalmi pozícióból tudtak politizálni, kiszolgálva egy nagyobb politikai hatalom érdekét, úgy hogy - ha kellett elárulták népüket, nemzetüket! Úgy és ott ártottak ahol csak lehetett, a "nép nevében" a "Nép"-nek, miközben gondosan ügyeltek megszerzett előjogaikra, privilégiumaikra!

A rendszerváltozás nevezetű felfordulásban is ugyanarról van szó, csak az előjelek változtak meg. Maradt a nemzet folyamatos degradálása, a nép elárulása és csak a demagóg szlogen változott, imigyen:
"... ez a kapitalizmus, ez a piacgazdaság. Ezt akartuk, nem?" Ja, hogy nem ezt ígértük 1990-ben? Sajnos közben kiderült, hogy "nem azt tesszük amit szeretnénk, hanem azt amit kell"! http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?SID=&pid=101985&n=furaila&blog
(Lásd az 1982-es IMF-törvényt, ami napjainkban is érvényben van.)

Még mielőtt megvádolnának azzal, hogy munka nélkül szeretnék jövedelemhez jutni, és visszasírom a "gondoskodó" állam intézményeit, ki kell jelentenem, hogy nagyon akartam egy olyan világot amelyben két ember magánügye az, hogy akarnak-e (és mennyi) gyereket. Mindig arra vágytam, hogy a szülő nő mellett ott lehessen oltalmazón gyermekének apja is!
Mindig úgy képzeltem el, hogy a leendő anyákat, apákat fel lehet készíteni a gyermek fogadására, nevelésére azzal is, hogy követhető modellként éljük meg saját szülőségünket. Ez, akkor (a 70-es, 80-as években) nem valósulhatott meg, de bíztam abban, hogy a rendszerváltozáskor úgy rendezzük be társadalmunkat, hogy az igazán jól képzett munkaerőnek olyan ára lesz, hogy meg tud belőle élni; otthont tud belőle teremteni, családot tud alapítani és vállalni tudja, hogy asszonyáról, gyermeke anyjáról is tud gondoskodni amíg a gyermek(ek) igényli(k) a minden-napos gondoskodást, az anyai testi- lelki odafordulást!
Bűn volt a férfitól elvitatni a családfői szerepet! Bűn volt kirekeszteni őket a családi életből! (Tessék csak végigmenni Budapest utcáin, aluljáróin! Minduntalan belebotlunk a hajléktalan, középkorú férfiakba! Inkább ezt, az emberhez méltatlan létformát "élik", de akkor sem "hódolnak be holmi asszonynak, meg kölykeinek"! Áldozataik annak a téves életfelfogásnak, hogy aki gyereket gondoz, nevel és tanít az nem dolgozik!)
Igen is munka a gyermeknevelés, mégpedig személyiségformáló, nagy felelősségű alkotómunka, amiért nem jár fizetség!
A "fizetséget" utódaink fogják megkapni a teljes magukra hagyatottsággal, ellehetetlenítéssel.
(Nem véletlen, hogy még napjainkban is az értelmiségi foglalkozás-hivatás gyakorlói közül a PEDAGÓGUS a társadalmi hierarchia legalján van anyagi- és erkölcsi megbecsültségben egyaránt!)
Egy kicsit is átérezték ezt a súlyos létkérdést a ,,biológiai apák"? Valószínű igen, mert úgy félnek a gyermekáldástól, mint valami halálos betegségtől.

Milyen elembertelenedett nemzet az amelyik ilyen céltudatosan és módszeresen lepusztítja és kipusztítja önmagát?
Talán mégis azoknak van igazuk, akik azt mondják, hogy "ezt a kultúrájában is haldokló népet le kell váltania egy életrevalóbbnak, pl ...... .........".? Mert bizonyos körökben újra és újra felmerül ez a kérdés! Ezt értelmezhetjük úgy is, hogy halálra vagyunk ítélve?(!)
A "kivégzés", az önpusztítás tömeges, módszeres és folyamatos... (meddővé tétel, magzatlehajtást előidéző tabletta, terhesség-megszakítás - otthonteremtési lehetőségek helyett.)

Éppen ezért: ezennel kijelentem, hogy tiltakozom minden, a közszolgálatinak nevezett televízióban, rádióban és sajtóban megjelenő gyermeknapi (és nőnapi- anyák-napi) "ünnepinek" szánt műsor, minden leírt, vagy kimondott szó ellen, amellyel a női létet és az anyaságot akarják köszönteni!!!

Tiltakozom:
- mindaddig, amíg a mindenkori hatalom nem változtat családpolitikáján, a magyar ifjúság nevelésének, oktatásának, képzésének "politikáján" - a fentiek figyelembevételével;
- mindaddig, míg nem teszi jóvá az elmúlt lelketlen 52 év minden, családellenes bűnét azzal, hogy rehabilitálják az anyaságot, az apaságot, vagyis a szülői hivatást;
- mindaddig, míg a törvényhozók nem veszik figyelembe azt a nagyon fontos tényt, hogy EMBER nem alkothat nagyobbat, mint egy másik EMBERT;
- mindaddig, míg nem úgy tekintenek a mindenkori GYERMEKRE, a jövő felnőttjére, mint az emberiség civilizációjának - és minden más alkotás -létrehozójára;
- mindaddig, míg a civilizációs vívmányokat arra használhatják a hatalommal rendelkezők, hogy az azt létrehozó EMBEREK és utódaik ellen lehessen fordítani;
- mindaddig, míg a HAZA- Magyarország földjén nincs szavatolva a mindenkori szülők és gyermekeik számára a lakhatáshoz való jog, mint alapvető emberi jog!

Miközben e sorokat írom két művészi módon alkotó- és gondolkodó jut eszembe, akik helyettünk, nők helyett ,,fogalmazták" meg az anyaságról, a GYERMEKről gondolataikat.
Az egyik: Mikes Kelemen, aki 1725-ben a LXII. számú fiktív levelében így üzen az utókornak, (képzeletbeli nénikéjének):
"...jól nevelt, jól oktatott eszes leány asszonnyá változván, a fiát mind jól tudja nevelni, oktatni és tanítani, és aztot tehát az ország szolgálatjára alkalmatossá tenni..."

A másik: Michelangelo Pieta című szobra, http://furaila.xfree.hu/64792
amely szimbóluma lehetnek e modernnek nevezett korunknak: Jézus a rosszul értelmezett emancipáció "oltárán" feláldozott gyermekek millióit szimbolizálva, Mária pedig a feláldozott anyai hivatás mélységes gyászáé.

Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Külföldiként hazám földjén...
  2012-05-24 16:35:18, csütörtök
 
  Negyven évvel ezelőtt:

Mint mindig az életben, ha katartikus élmény ért - rám-szakadt egyfajta magányosság. Miért van az, hogy a nagy érzésekkel mindig magára marad az ember?
Miért nem érzik mások is az érzelmek csordulását?
Miért nem jelent másoknak is olyan sokat, hogy ,,külföldiként", a saját lábával járhat az ősi földön?

Miért nem jut senkinek eszébe, hogy a kassai dómban, székesegyházban temették el Zrínyi Ilonát és II. Rákóczi Ferencet...?
Még egy szál virágot sem tehettünk a sírjukra és senki sem háborgott miatta. Talán, mert az felért volna egy politikai provokációval?

Akkor, úgy mászkáltunk a kassai dóm környékén, mint egy ,,idegen" turista.
Összeszorult a szívem attól, hogy milyen gyanútlanul ünnepelték magyar őseink 1906-ban, a Nagy Halottak ,,hazahozatalát" és ,,hazai földben" való újratemetését!
Akkori elődeink nem sejtették, hogy tizennégy év múlva Kassán sem lesznek bujdosó őseink hamvai ,,otthon".
Nem sejtették, hogy hazájuk belekeveredik majd egy világháborúba és azt követően, a ,,trianoni békediktátummal" majd az ország kétharmadát elcsatolják tőlünk.
Nem sejtették, hogy ezzel a ,,döntéssel" Kassa sem lesz magyarországi város többé!

Annyi kérdés és kétely kavargott bennem, hogy végig kellett nézni a társaságon: vajon ki az, akivel ezekről a dolgokról lehetne beszélni.
Bizony, annyira igyekeztek útitársaim abban, hogy jól érezzék magukat, hogy mindenkit leintettek, aki valamilyen komolyabb témába belekezdett. Mintha semmire nem vágynának, mint a finom cseh(szlovák) sörre.

Egész úton, minden látnivaló kapcsán újabb és újabb kérdések ágaskodtak bennem.
Amiért senkinek nem tudtam ezeket a kérdéseket feltenni, vagyis gondolatot cserélni, megmagyarázhatatlan nyugtalanság, kielégületlenség érzése kerített hatalmába. Olyan volt ez az érzés, mint amikor egy ínyencet eltiltanak a legkedvesebb ételétől. Nem rendelhet az étteremben olyat és végig kell néznie, amint a másik asztalnál valaki jóízűen lakmározik ugyanabból...

Olyan nehéz volt megérteni, hogy miért nem kérdezhetem meg útitársaimtól - például a zólyomi vár kapcsán, hogy:
,,Zólyom vára is magyar vár volt. Itt halt meg 1095-ben Szent László király... Most meg úgy mutogatják, mint csehszlovák nevezetességet!
Neked nem fáj ez? ,,
Vagy: ,,Miért nem tudhattunk arról, hogy mi történt 1968-ban**, ami miatt még Pozsony utcáin sem volt tanácsos magyarul megszólalni?"

(Csak évtizedek elteltével tudtam meg, hogy ez a "párgai tavasz" miatt volt!
,,A prágai tavasz a csehszlovák nép szabadságmozgalmát, a polgári társadalom csíráinak kiépülését takarta." ,,A mozgalomnak öt szocialista ország (Szovjetúnió, Lengyelország, NDK, Magyarország és Bulgária) csapatainak 1968. augusztus 20-i bevonulása vetett véget."



Negyven évvel később:

Avagy: miért olyan ellenszenves minden magyar - még a köztársasági elnök is - a (cseh) szlovákok szemében?

20-án folyt a könnyem, miközben néztem a tűzijátékot az RTL-Club fiatal riportereinek kommentálásával és közvetítésével. Az egyik mondta, hogy neki ez a legszebb nemzeti ünnepe! Milyen jó ezeknek a tudatlan fiataloknak!

Hol a csudában volt ezeknek az apjuk, hogy semmit nem tudnak elmondani mindarról, ami 1968. augusztus 20-án történt?
Mekkora történelmi mulasztás erről hallgatni aug. 20-án?

Akik akkor voltak sorköteles ,,kiskatonák" és átvezényelték őket Csehszlovákiába, azoknak megpecsételődött a sorsuk egész életükre!!!

Ők azok, akiket tartalékosként 50 éves korukig nyilvántartásban tartottak és egész életükben mozgósíthatóak voltak!!! Rendszeresen berendelték őket továbbképzésre és nem mehettek külföldre 1968-at követően 5 évig!!!
Majd később őket irányították mindenhova, ahol a Varsói Szerződés tagállamainak - akár stratégiai szempontból - fontos ,,természetátalakító" munkát kellett végezni és ahol mindenféle konfliktust meg kellett ,,oldani"! Ott aztán összeszedtek mindenféle titokzatos betegséget, amibe hamarosan belehaltak!
Azok, az akkori sorköteles katonák, főleg a harckocsizók, a mai napig - ha még életben vannak - miért nem mesélhetnek minderről?!?
Amikor olyan korúakkal találkozom és rákérdezek, hogy részt vett-e a "Prágai Tavasz" leverésében, egészen biztosan, hogy elmismásolja a választ!
Pedig, most már legalább 21. éve el kéne mondani az utódaiknak, hogy miért olyan hallgatagok és szomorúak aug. 20-án?

Egyáltalán mit is jelentett a ,,prágai tavasz"?
1968-ban, a Csehszlovák Kommunista Párt Központi Bizottságának január 3-5-i ülésén felmentették Antonin Novotnyt, a párt akkori főtitkárát, s helyére Alexander Dubcekot, a Szlovák Kommunista Párt főtitkárát választották meg. Ez ellen való tiltakozásként létrejött a független nyilvánosság, a szabad közvélemény újjászületett. Spontán módon autonóm szervezetek és intézmények keletkeztek az országban. Legfőbb követelésük az állami függetlenség volt, s ezzel próbáltak nyomást gyakorolni a bizonytalankodó új CSKP-vezetésre. A ,,prágai tavasz" fogalma egy nép szabadságmozgalmát, a polgári társadalom megvalósulásának kezdeményezését jelentette, miközben politikusai közül mindenki ragaszkodott a Párt vezető szerepéhez és a régi politikai rendszer megmaradásához. Olyannyira, hogy segítséget kértek a Varsói Szerződés tagállamaitól egy esetleges ,,ellenforradalmi fordulat veszélyének" elhárításához.
A ,,prágai tavasz"-mozgalomnak öt szocialistának nevezett ország (Szovejetúnió, Lengyelország, NDK, Magyarország és Bulgária) csapatainak 200 ezer főnyi csapatai 1968. augusztus 20-i bevonulása vetett véget.
A CSKP ugyan elhatárolta magát az ország megszállásától, de a népi mozgalom hamar lehanyatlott, szertefoszlott az éledező polgári szolidaritás is, a helyére pedig mélységes kiábrándultság és csalódás lépett.
Maguk a ,,prágai tavasz" hősei arra kényszerültek egy év múlva: 1969. augusztus 22-én, hogy ,,törvényen kívül helyezzenek" mindent, amit korábban ünnepélyesen kinyilvánítottak.
Talán, mindezek ismeretében sikerülne megértenünk mindazt az ellenségeskedést a szlovákok részéről, amivel a magyarokhoz viszonyulnak.
A rendszerváltozással megvalósulhatott mindaz a törekvése mindkét népnek - amikor létrehozták Cseh- és külön a Szlovák Köztársaságot - amit a Magyar Néphadsereg harckocsi századának segédletével 1968-ban levertek.
Micsoda paradoxona, vagyis ellentmondása a magyarság sorsában, hogy mindez nem jöhetett volna létre a környező országokban, ha nem következik be az 1989-es ,,magyar fordulat"?
Vagyis, az un. ,,szocialista táborba" kényszerülő országok és államok mind kivívták függetlenségüket, csak egyedül a magyarnak nem sikerült ezt megvalósítania. Hiszen Magyarországon annak - a cseh- és szlovák nemzethez tartozók szemében - az olyan gyűlöletessé vált Magyar Szocialista Munkáspárt (MSZMP) jogutódjának tekinthető Magyar Szocialista Párt van még mindig hatalmon, amelyik már rég csak nevében szocialista.


Mit is jelent az a fogalom, hogy szocialista?
Az bizony azt jelenti a világon mindenhol, hogy a szocializmus híve. Vagyis, olyan társadalmi rend, amelyben a termelőeszközök köztulajdonban (,,társadalmi" tulajdonban) vannak és az egész társadalom jólétét szolgálják.
A marxista terminológiában a tőkés társadalom megdöntését és a kizsákmányolás megszüntetésével a kommunizmus első szakaszát jelenti a szocializmus. Éppen ezért, feltételezhető, hogy a szocializmusban mindenki képességei szerint dolgozik és a termelt javakból teljesítménye alapján részesül.
A szocialisták alapvető célul jelölik meg a szélesebb tömegek, az alsóbb rétegek anyagi viszonyainak megjavítására irányuló (tisztázatlan elvi alapokon álló) törekvést.

Teljesen nyilvánvaló már réges-régen, hogy a magyarországi szocialistapárt mindezt csak HAZUDJA. Egyértelmű ez már a szlovákok és a csehek számára (no meg a románoknak és a szerbeknek is) és ezért szenvednek a határon túl rekedt, kisebbségben élő magyarok oly sokat, mint kisebbségben élők, mert az ,,anyaországban" ilyen HAZUG POLITIKAI ERŐ VAN HATALMON..

Ezt azért tudnia kéne egy olyan köztársasági elnöknek, aki már 1968-ban sem volt egy hátulgombolós kisfiú és akiről már minden körülöttünk élő nemzethez tartozó tudja, hogy az ő asszisztálása nélkül ez a magát szocialistának hazudó kormánypárt nem tarthatta volna meg éveken keresztül az IGAZSÁG ELHALLGATÁSÁNAK HAZUGSÁGÁVAL megszerzett hatalmát!!!
A köztársasági elnök azt kapta, amit minden önérzetes nemzet vezetése megtett volna vele szemben.

Bp. 2009. augusztus 29.

Bóna Mária Ilona


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Csatlakozzatok a földtörvény társadalmi vitájához!
  2012-05-22 19:18:14, kedd
 
  CSATLAKOZZATOK!

http://www.peticiok.com/foldtorveny_tarsadalmi-vitaja

A magyar nemzet érdekében megerősített törvényes gazdakövetelések a föld ,,nemzeti hatáskörben tartásáért", az új föld- és mezőgazdasági törvényekért és azok érdemi, valós társadalmi vitájáért

1. A Kormány a jogalkotással és a Nemzeti Földalap földjuttatásaival teljesítse a 2010. nyarán közzétett eredeti földprogramját, amely kötelezettséget vállalt a nagybirtokrendszer visszaszorítására és a családi gazdálkodás támogatására.

2. A Nemzeti Földalapról szóló 2001: CXIV. törvény és a nemzeti vagyonról szóló 2011: CXCVI. törvény módosításával szüntessék meg az állami földtulajdon ,,üzleti vagyonná" minősítését, ami helyett azt - mint nemzeti vagyont - forgalomképtelen kincstári vagyonná kell nyilvánítani.

3. Az Önkormányzatok termőföld- és ingatlantulajdonát ki kell vonni az ,,üzleti vagyon" köréből és - a nemzeti vagyonról szóló 2011: CXCVI. tv. 5. § módosításával - kizárólagos önkormányzati tulajdonú, forgalomképtelen törzsvagyonná kell minősíteni.

4. A ,,zsebszerződések" sikeres felszámolása érdekében a földtörvény (1994: LV. tv. - Ftv) módosításával vissza kell állítani az Ftv 25/A-25/D. szakaszaiból - a Gyurcsány kormány által kiiktatott - szankciókat, amelyek 1994. VII. 27.-re visszamenő hatállyal kizárják a külföldi és gazdálkodó jogi személyek jogellenes földtulajdonszerzését. A Kormány ,,föld-amnesztiát", vagyis az erkölcsi és jogi felelősség alóli mentesülést hirdethet a földet külföldieknek átjátszó hazai földtulajdonosok javára azzal, hogy segítsék a jogellenes ügylet felderítését. Az állam éljen elővásárlási jogával, hogy a külföldiek birtokába jogellenesen került, közel egy millió hektár termőföld állami közvagyon legyen.

5. Gátat kell vetni annak a gyakorlatnak, amely - a honi EU Csatlakozási Szerződésben 2014. IV. 30-ig kikötött és az Ftv 7. §-ban írt tulajdonszerzési tilalom ellenére - a külföldi jogi személy (beruházó) kívánságára bármely rendeltetésű és forgalomképtelen külterületi termőföldet ingatlanná minősít, amivel korlátlan (a föld nagyságát sem korlátozó) forgalomképességet biztosít a föld külföldi tulajdonba adásához.
Ezért az Ftv 6. § módosításával ki kell mondani, hogy "az Önkormányzat termőföld tulajdonjogát csak lekötött célvagyonként, törvényes elidegenítési és terhelési tilalom mellett szerezheti meg. Az önkormányzati föld- és ingatlantulajdon - mint forgalomképtelen törzsvagyon - nemzeti vagyonnak minősül. Az Önkormányzat meglévő termőföld- és ingatlantulajdonát ilyen törzsvagyonná kell minősíteni. E rendelkezések kizárásával vagy korlátozásával ellentétes rendelkezés semmis."

6. Az Ftv a földbérletnél a nagyüzemi tőketulajdonosnak kiváltságokat nyújt, amikor az elő-haszonbérleti jog törvényi rangsorával szavatolja, hogy a helyi gazdák kizárásával, a nagyüzemi haszonbérlő cégtulajdonosai és tőkeberuházói szerezzék meg a földbérletet. Ennek megváltoztatására - az Ftv 21. § módosításával - meg kell szüntetni az ültetvényt telepítő vagy halastavat létesítő beruházó javára, továbbá az állattartó telep és halastó üzemeltetője részére biztosított, elsőbbségi elő-haszonbérleti jogot.

7. Az Ftv 22. § (1) módosításával a földhaszonbérletnél meg kell szüntetni a gazdasági társaság és a szövetkezet térmértéki kiváltságát, amelynek fenntartása súlyosan sérti a földbérleti piac szereplőinek egyenjogúságát és a közösségi jogba ütközik.

8. A nagybirtokrendszer lebontása, a külföldi földspekuláció kizárása és a családi gazdálkodás térnyerése érdekében a mezőgazdasági üzemekről közcélú kötelező törvényt kell alkotni, amely a teljes földalapra és az összes árutermelőre, gazdaságra kiterjed, továbbá az agrártámogatás feltételévé teszi az üzemtörvény előírásainak a teljesítését.

9. A hatályos földvédelmi törvény (2007: CXXIX. tv.) helyett új törvényt kell alkotni, amely - az értékalapú földpolitika erre irányadó alapelvei szerint - intézményi biztosítékokkal teljesíti a termőföld mennyiségi és minőségi védelmét.

10. A Nemzeti Földalap a kormányprogram alapelveivel ellentétes gyakorlatot folytat: földbérleti juttatásai nem a családi gazdálkodást és nem a demográfiai földprogramot (a magyar népességzuhanás mérséklését és az elöregedő agrárnépesség fiatalokkal való utánpótlását) szolgálják, hanem tovább növelik a nagybirtokrendszer földalapját. Meg kell változtatni az NFA pályáztatási rendszerét és felül kell vizsgálni a jogsértőnek tűnő nagyüzemi földjuttatásokat.

11. Egyetértünk az Élőlánc Magyarországért Mozgalom, a Családi Gazdaságok Országos Tanácskozása petíciójában és a kajászói és váli gazdák közössége nyílt levelében megfogalmazott követelésekkel, miszerint a Magyar Kormány
(1) a földhaszonbérleti pályázati rendszer átalakításába érdemben vonja be a családi gazdaságok képviselőit,
(2) mérje fel és érvénytelenítse az eddigi illegális földszerzéseket,
(3) dolgozza ki a törvényi kereteket, hogy megakadályozzák a magyar föld külföldi tulajdonba kerülését,
(4) kezdjen haladéktalanul tárgyalásokat az Európai Unióval a magyar földvásárlási moratórium meghosszabbításáról és arról, hogy vegyék ki a földet a szabad tőkeáramlásba vont árucikkek közül.

1. Minthogy a Kormány által meghirdetett társadalmi vita a földtörvényről már az utolsó lehetőség arra, hogy a magyar földvagyon védelme érdekében a kormány 2010-ben nyilvánosságra hozott földprogramjának célkitűzései valósulhassanak meg, e Közindítványban kinyilvánítjuk, hogy a MAGOSZ nem tekinthető a gazdatársadalmat kizárólagosan képviselő szervezetnek, s különösen nem a földtörvény kérdésében meghirdetett társadalmi vita bázisának.

Követeljük a Magyar Kormánytól a földtörvény társadalmi vitájának közcélú szakmai-közéleti alapokra helyezését, melyben Ángyán József és Tanka Endre mellett a gazdák valós érdekvédelmét ellátó hiteles, együttműködő szervezetek, közösségek képviselői jussanak szóhoz, kapjanak érdemi szerepet.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hazafias földtörvény a gazdák bevonása nélkül?
  2012-05-22 18:53:08, kedd
 
  2012. MÁJUS 21., HÉTFŐ
Hazafias földtörvény a gazdák bevonása nélkül?

"Hazafias" földtörvény készül - harsog a kormányhíradó!

Még a tavasszal tárgyalná a parlament a földtörvényt, amiről semmit, de semmit sem tudhattak meg eddig a gazdák és a társadalom. A tavasz június 21.-ig tart, s hogy hogyan is vesznek részt a családi gazdaságok, a szakmai-társadalmi-közéleti szervezetek, szakértők a földtörvény társadalmi vitájában, arról semmi, de semmi sem hallható. Avagy erre való a "parlamenti televízió"?! Nézhetjük, leshetjük, hogy miről tárgyal, majd dönt a "parlament-párti" avagy "párt-parlamenti" frakció? Egy hónap és itt a nyár. S a gazdákkal ki vált itt szót?


Gazdaság
Hazafias földtörvény készül
Bár az Európai Unió egy liberalizált földpiac létrehozását várja Magyarországtól, az új földtörvény elsősorban a hazai gazdálkodók érdekeit tartja majd szem előtt - jelentette ki Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter.

Parlament Tv | 2012-05-08 21:47:13
forrás: http://www.parlamenttv.hu/hu/gazdasagi_hirek/hazafias_foldtorveny_keszul-2012-05- 08

Az eseményt megelőző sajtótájékoztatón a miniszter elmondta: még az országgyűlés tavaszi ülésszakában előterjesztik az új földtörvény tervezetét. A jogszabályról szólva pedig a fórumon úgy fogalmazott: ,,az unió egy liberalizált földpiac létrehozását várja tőlünk, a magyar kormány célja azonban elsősorban a hazai gazdálkodók érdekeit képviselő feltételrendszer kialakítása". Jelezte: hasonló szabályozók működnek több EU-tagállamban, így egyebek mellett Ausztriában és Franciaországban is.

A termőföld pótolhatatlan nemzeti kincs, amely az elmúlt években több 100 ezer hektárral megfogyatkozott. Ekkora terület került ki ugyanis a művelés alól. A tárca azonban a nemzeti parkok mellett a nagy földhasználókkal is egyeztetésre készül, amelytől további több 10 ezer hektár termőföld bevonását reméli - tette hozzá. Felhívta a figyelmet arra, hogy 2012. június 1-jéig lehet benyújtani az osztatlan közös tulajdon megszüntetése iránti kérelmeket, a határidő jogvesztő. A politikus elmondta: három Pest megyei gazdával kötöttek kedden ünnepélyes keretek között haszonbérleti szerződést Nagykátán. Ők a megállapodásnak köszönhetően 7 és 130 hektár közötti parcellákhoz jutottak. A földtörvény előkészítéséről szólva közölte: számos kérdés vár tisztázásra a birtokméretek kategóriába sorolásától a zártkertek sorsán át az őstermelő fogalmának tisztázásáig. A minisztérium mindezek mellett új agrárkamarai törvény, valamint a pályázat feltételeket egyszerűsítő csomag előkészítésén is dolgozik.

Forrás: MTI

Miniszter Úr!

Ez kiknek is megnyugtató? Kik azok a hazai, vagy hazafi gazdálkodók? Nemzeti parkok és nagy földhasználók? S kikkel kívánnak egyeztetni a 7 és 130 hektár közötti parcellákról? Azzal a néhány százzal, akiknek és akikről az "esti mese" szól vagy azokkal, akiknek a kormányprogram ígérete ellenére is csak a földművelés dicsérete jutott Csákváron, Válon, Nyéken, avagy Lepsényben és Kajászón? Fejér után Borsodban, s a többi megyében se másként? S ez így folytatódik, ahogy eddig folyt a talpalatnyi maradványon, nem a több ezer hektáron, hiszen azokról már nem is esik a családi gazdálkodókkal szó?!

Még az NFA pályázatok elbírálása sem nyilvános, akkor a földtörvény esetében mi várható? Szűkkörű parlamenti belügy lenne a készülő földtörvény, amellyel már "huszonéve" tartoznak az illetékes minisztériumok, pártok és kormányzatok? S a törvényi előírás szerint - tudtunkkal - kötelező, ráadásul még EU és ENSZ jogszabályi ajánlások szerint is kívánatos szakmai-társadalmi egyeztetésre mikor kerülne sor, Miniszter Úr? Miután benyújtottak valamit a parlament elé, amely kívülről már nem befolyásolható?

Ez nekünk már végképp túl sokba kerül. Nem akármiről, hanem a földről, a földünkről van szó. Nem az országgyűlési képviselők fizetéséről, hanem a hazánkról, a nemzeti vagyon maradék javáról ejtünk most végső szót! Már az előbbi sem szabadna, hogy parlamenti belügy legyen, még ha a törvényekre hivatkozva ez joggal is mondható. Ám a földtörvény végképpen nem az, ha csak a hatályos honi törvényeket nézzük is, Miniszter Úr! Drága! Nagyon drága az nekünk. Az Ön nyilatkozata erről miért nem szól?! A kötelező társadalmi egyeztetésről mikor és ki ejt majd szót? Az alapvető emberi jogok nem e Földről, nem e földre, nem Magyarországra valók?!

Miniszter Úrnak is ajánlott olvasnivaló (mind a földtörvény vitájáról szól):
Nem eladó - megkezdődött a magyar földtörvény társadalmi vitája
Föld ügyben írt nyílt levelet Morvai Krisztina a miniszternek és a miniszterelnöknek is
A TAHSZ földkonferenciáról írta a Nemzeti InternetFigyelő



A közért tenni akaró hazafiaknak ajánlott tennivaló (ez a részvételről szól):
Csatlakozz
most a Nemzet- és Földvédő Közindítványhoz,
mert holnap már késő lehet!

Fejér Szövetség Sajtószolgálat
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Közös kiállással a magyar földért
  2012-05-22 18:33:11, kedd
 
  Kedves Honfitársaink!
2012. május 5-én megtartottuk a TAHSZ V. Országos Értekezletét ,,Nem én kiáltok, a föld dübörög"
- földtörvény társadalmi vitája -
címmel.
Ezúton szeretnénk tájékoztatni azokat is akik jelen voltak és azokat is akik nem tudtak részt venni az eseményen.
Az eddig beérkezett anyagok alább láthatók.
A www.tahsz.com honlapunkra folyamatosan föltesszük az ezután kapott anyagokat is.
Kérünk mindenkit, hogy gyűjtsék össze azon földvédő szervezetek és magánszemélyek elérhetőségét akikről tudomásuk van, hogy minél többeket tudjunk bevonni a társadalmi vitába!
Lezajlott a TAHSZ V. Országos Értekezlete és megkezdődött a földtörvény társadalmi vitája
http://fejerszovetseg.blogspot.com/2012/05/lezajlott-tahsz-v-orszagos-ertekezlete .html


" NEM ÉN KIÁLTOK, A FÖLD DÜBÖRÖG! "
A TÖRTÉNELMI ALKOTMÁNYUNKAT HELYREÁLLÍTÓ SZÖVETSÉG /THASZ/
V. ORSZÁGOS ÉRTEKEZLETE I. RÉSZ
FETZER JÁNOS - BOÓR FERENC
2012. május 5.
Kőszegi M. László felvétele http://www.hungariatv.hu/



TÖRTÉNELMI ALKOTMÁNYUNKAT VISSZAÁLLÍTÓ SZÖVETSÉG /TAHSZ/
V. ORSZÁGOS ÉRTEKEZLETE II. RÉSZ
RÁCZ SÁNDOR BESZÉDE
2012. május 5.
http://www.hungariatv.hu/

Tatár József MAREVOSZ elnöke 2012.05.05. TAHSZ gyűlés
http://www.youtube.com/watch?v=xeT3-lpIL3U

Dr. Zacsek Gyula.3gp
http://www.youtube.com/watch?v=g2uhX0kFyVA&feature=relmfu

Tácsi István
http://www.youtube.com/watch?v=vj3_eMa-uks&feature=relmfu

Németh Zoltán.3gp
http://www.youtube.com/watch?v=PxxymR86dDw&feature=relmfu

Hurai józsefné
http://www.youtube.com/watch?v=nL4CsNWudb0&feature=relmfu


Közös kiállással a magyar földért,
Tisztelettel: TAHSZ szervezők
 
 
1 komment , kategória:  Általános  
Összeszorult a szívem, a torkom ettől a hírtől
  2012-05-20 10:23:13, vasárnap
 
  Pontosabban attól, ahogyan bejelentették az abortusztabletta bevezetését - mint a kaparásnál jobb lehetőségét - annak, hogyan irthatnánk ki a jövőben emberi magzatainkat, mint valami kórokozókat.

Ismerek egy asszonyt, aki hozzáment feleségül egy férfinak látszó lényhez, akitől született három gyermeke. Csak évtizedekkel később jött arra rá, hogy azért nem volt kívánatos a férje számára, mert homoszexuális ... Az asszony leélte fiatalságát, egész eddigi életét szerelem és szex nélkül, hogy fel tudja nevelni gyermekeit.

Ismerek egy másik fiatalasszonyt, aki azóta nem tudott szexelni a férjével, hogy az kijelentette a második terhességénél, hogy ,,Hasíttasd azt onnan ki!". Az édesanya kihordta és megszülte kis magzatát, akiből mára gyönyörű, értelmes kicsi lány lett...aki rajongva szereti apukáját.
A kicsi lány minden héten reklamálja apukáját, mert, hogy ,,Mikor jön már?". Ugyanis apukája elhagyta őket egy olyan asszonyért, aki nem volt annyira büszke, mint az anyukája...


Sajnos, az ilyen öntudatlan, férfinak látszó ösztönlények miatt kellett meghalnia 1945 után több, mint hat millió magyar magzati emberi lénynek.

Mert, azt mondanom sem kell, hogy az emberi élet a fogantatással kezdődik.

Még a madarak is tudatosabbak, mint az ember, mert ők előbb fészket raknak, mielőtt megtojnák a tojásokat... Persze, ehhez hozzátartozik az is, hogy a szocialistának hangoztatott rendszerben csak úgy juthatott egy fiatal pár lakáshoz, a lakásvásárlás lehetőségéhez, ha előbb vállalt legalább két gyermeket. Akkor kapott banki (OTP) kölcsönt. Máskülönben nem! Ja, és legalább az egyik félnek jó káderlappal kellett rendelkeznie mindehhez... Az ilyen módon összeszerződött házasságokból született gyermekek - felnőtté válva - nem csoda, ha hírből sem ismerték az igaz szerelmet, amikor ivarérett korba kerültek...
Sajnos, számukra még annyi lehetőség sem volt 1990 után az otthonteremtés terén, mint szüleiknek!!!

Lásd a magyar gyárak, munkahelyek idegen kézre juttatását, a fiatalok egymás használatbavételére- a szingli életre ösztönzést az igaz szerelemre való felkészítés helyett!

A fiatalok, pedig elfogadják a hatalomtól ezeket a "lehetőségeket" mint pl. a 2008-as ivartalanítást (meddővé tételt) már 18 éves kortól!!!
Az akkori hatalom inkább ezt kínálta fel, mint bérlakások építését!!!

Miért nem építettek és építenek Magyarország új milliárdosai bérlakásokat a jövő nemzedéke számára? Miért?

Azért, mert számukra a magyar ifjak csak rabszolgának kellenek...

A magyar ifjak és főleg a FÉRFIAK, pedig olyan öntudatlan módon belesétálnak ezekbe a csapdákba és lemondanak arról, hogy maguk irányítsák a saját életüket, a jövőjüket!
Beérik azzal, hogy meglegyen a napi kaja- pia és a szex abból a fizuból, amit a multinak kiprivatizált cégvezetők fizetni hajlandók a munkájukért...

Pedig, ,,EMBER NEM ALKOTHAT NAGYOBBAT, MINT EMBERT"!

Hiszen, az egész emberi civilizáció és minden ,,vívmánya" EMBERI ALKOTÓMUNKÁVAL JÖTT LÉTRE!!! Ha már a kezdetekkor úgy tekintettek volna minden emberi magzatra, mint valami kiirtandó kórokozóra, akkor mindez nem lenne...


Bóna Mária Ilona




Megkapta az engedélyt az abortusztabletta
Joób Sándor
2012. május 19., szombat 07:35.

Az Országos Gyógyszerészeti Intézet (GYEMSZI-OGYI) megadta az engedélyt az abortusztabletta magyarországi forgalmazására, értesült az Index. Információinkkal egyezően a Magyar Nemzet is azt írta, hogy az engedélyt aláírták.
A Medabon nevű tablettát az indiai Sun Pharmaceutical cég hollandiai központja Magyarország mellett Svédországban, Bulgáriában, Csehországban, Dániában, Norvégiában, Romániában és Szlovákiában is bevezetné. A tabletta Magyarországon nem kerülne patikai forgalomba, csak kórházi körülmények között, szigorúan orvosi felügyelet mellett lesz alkalmazható.
A gyógyszer spontán vetéléshez hasonló állapotot idéz elő. Hatására a nem kívánt magzat vagy petezsák erős vérzéssel távozik a szervezetből, ezért nincs szükség művi beavatkozásra, vákuumszívásra és a méhfal kaparására.
Az abortusztabletta alkalmazását az Egészségügyi Világszervezet (WHO), 2005-ben pedig a Magyar Szülészeti és Nőgyógyászati Szakmai Kollégium is támogatta. A szülészeti szakmai kollégium szerint a gyógyszer szigorú feltételek és orvosi ellenőrzés mellett a terhességmegszakítás egyik alternatívája a 8. terhességi hétig, mert a művi abortusznál kevésbé terheli meg a női szervezetet.

Amikor magyarországi bevezetése legelőször, 2005-ben felmerült, magzatvédő szervezetek, egyházak, valamint fideszes és KDNP-s politikusok is tiltakoztak az alkalmazása ellen. Azóta ugyan voltak kezdeményezések a magyarországi forgalombahozatalra, de eddig egyik gyártó sem kapott magyarországi törzskönyvet a tabletta itteni bevezetésére.
A törzskönyv kiadása után a gyártónak még el kell küldenie egy mintát a tablettából az OGYI-nak, amely ezt megvizsgálja, és 8 napon belül válaszol a gyártónak. Ha a gyógyszer összetételét rendben találják, az alkalmazható lesz a hazai kórházakban.
A szülészeti szakma egységes álláspontja szerint a tablettás abortusz a terhességmegszakítás egyik alternatívája. Számos előnye van, de nem mindenben jobb a hagyományos küretnél. Bár a művi abortusz sem számít veszélyesnek, komplikációkat okozhat az altatás, illetve a behelyezett eszközök miatt megvan a kockázata annak, hogy méhűri fertőzés lép fel vagy átszakad a méh fala.
A tablettával már nagyon korai szakaszban, akár az 5-7. hét között eltávolítható a petezsák. Nincs szükség altatásra, de az erős görcsök miatt fájdalomcsillapítókat kell adni a nőknek. Míg az altatásban végzett művi beavatkozás néhány percig tart, a gyógyszeres abortusz hosszabb időbe telik, és akár hetekig is elhúzódhat utána a vérzés. A gyógyszer az esetek 97 százalékában teljesen kiüríti a méhet, de nagyon ritkán előfordul, hogy alkalmazása után vákuumszívásra vagy kaparásra is szükség lehet. A tabletta mellett szól, hogy a gyógyszeres abortusz után nagyobb az esélye egy későbbi problémamentes szülésnek, ritkábban következik be koraszülés vagy más komplikáció.
Hasonló gyógyszereket Nyugat-Európa legtöbb országában, az Egyesült Államokban és Kínában is alkalmaznak. Svédországban és Franciaországban a terhességmegszakítások többségét már ezzel végzik.
Mint korábban megírtuk, információink szerint egy francia cég, az Exelgyn Laboratories is szeretné Magyarországon forgalomba hozni saját gyógyszeres terhességmegszakításra alkalmas készítményét.
Az abortusztablettáról részletesen a Közelít az abortusztabletta Magyarországra című cikkünkben olvashat.
http://index.hu/belfold/2012/04/23/abortusztabletta_nincs_es_megis_van/
http://index.hu/belfold/2012/04/23/abortusztabletta_nincs_es_megis_van/2/#szoveg
http://index.hu/belfold/2012/04/23/abortusztabletta_nincs_es_megis_van/3/#szoveg


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bölcsek tanácsába ajánlás
  2012-05-15 13:49:00, kedd
 
  Kedves Küzdőtársaim, a magyar nemzet felemelésében Szövetségesek!

Íme egy link, amely a magyar emberek számára lehetővé teszi, hogy a közvetlen demokrácia aktív részesei legyenek!


http://sima.publ-iq.hu/forum/csiratema.php?tema_azonosito=epg6vxodkp

Ez a link segíti, hogy a nemzet legfontosabb sorskérdései kapcsán kialakult véleményetek szabad kifejtése mellett, rendelkezésetekre álljon a javaslattétel lehetősége is.
Nemcsak szavazni hívjuk tehát a nemzet tagjait, nemcsak újabb "sóhivatalt" kívánunk életre hívni, hanem alulról építkezve kívánjuk javaslataitok alapján felállítani a Nemzeti Bölcsek Tanácsát - ezzel a forradalmian új internetes rendszerrel - lehet majd a testület tagjainak javaslatokat, témafelvetéseket is ajánlani.
Tehát elindulhat végre az a CIVIL KONTROLL, amit évek óta hiányolnak hazánk polgárai, mert ma nincs a politikusoknak és a pártoknak semmiféle ellenőrző mechanizmusa a rendszerben.
Érdekes, hogy az szocik is csak most - mivel kiestek a hatalomból - kezdték el észrevenni a ,,hamis demokrácia" működési hiányosságait.
S Te elégedett vagy hazánk állapotával?
Ha nem, akkor a saját érdekedben jelölj pártfüggetlen és a saját teljesítményeik alapján elismert személyeket a Nemzeti Bölcsek Tanácsába! Ennek a felállítása a Te segítségedtől függ, s ha jelölsz legalább egy hiteles személyt, ezzel a közvetlen demokrácia aktív tagja leszel.
Segítesz kimozdítani a holtpontról az országunkat!

Kérlek, küld tovább a fenti linket, hogy valóban aktív alakítója lehessen a civil kontrollnak, teljesedjen ki az a jog, amelyet a pártpolitika ,,népszuverenitásnak" hív, miközben a származékos jogon felhatalmazott képviselők nem is téged képviselnek, hanem a pártjaik irányelveit!

Honféltő szeretettel: Bene Gábor S.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Üzenet a haza bölcseinek
  2012-05-15 13:25:46, kedd
 
  Mielőtt bármiben is részt vennék ismét, szeretném felhívni mindenki figyelmét arra, hogy tanultam végre a több évtizedes negatív megkülönböztetésből. Abból, hogy még mindig az egész magyar társadalmat lefedő - 1993-ban újjászervezett - titkosszolgálatosok és megbízói ellenőrzöttségében tengetem az életemet. És, mint ilyen, nem vagyok hajlandó semmit támogatni, mert nekem még most sem lehet... Azonban, amiért másoknak lehet, arra a következtetésre jutottam, hogy nekik valójában az a dolguk, megbizatásuk, hogy megszervezzék az un. civil társadalmi összefogásnak nevezett akármit. Ezek az un. "bölcsek", pedig mondhatják a tutit nekünk bámészbumfér valódi "civileknek".
Nem vádaskodok, mert a saját családomban - évtizedek óta - különbejáratú spicli ellenőrzöttsége alatt éltem le az egész eddigi életemet...
Itt ez a link, amelyikben a 49.-50. percben előugrik egy nyugdíjas emberféleség, akit Kovács Lászlónak hívnak. http://www.magyarvagyok.com/videok/listak/dokumentumfilmek/561-Pinceborton/
vagy:
http://www.youtube.com/watch?v=5-JSNaLTZ6g

Ez az alak amolyan "házibarátként" - anyu bizalmába férkőzve - rátelepedett a családunkra... már az 1963-as amnesztiát követően!!! Ugye, mi Bónák, erősen érintve voltunk az 1956-os forradalomban. Lásd: Bóna Rudi
http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?SID=&pid=70638&n=furaila&blog Bóna Zsigmond és Bóna Gábor (apa) történetét! No, meg ott voltam én is kőkeményen érintettséget tekintve, mert én 1956-ban 10 évesen, koraéretten - mint a pesti srácok általában akkoriban - sehogy nem tudtam beletörődni a forradalom leverésébe. Még 1957-ben is - minden házi feladat dátuma mellé odarajzoltam a füzetembe a Kossuth-címert. Meg is lett az "eredménye"! Tessék megnézni az 1956-os bizonyítványomat és az 1957-st! Mekkora a különbéség a kettő között! Mit tetszik gondolni, hogy miért buktattak meg hirtelen földrajból? Azért, mert nem tudtam megmutatni a térképen a három részre szakadt Magyarország részeit, így pl. Erdélyt. A csonka országhatárokon belül keresgéltem. Erre, azt mondta a tanár, hogy "Ez apád szerencséje, viszont téged nem ment meg a megbukástól!" Amikor zokogva megmutattam apunak az elégtelen bizonyítványomat és krétem, hogy mondja meg nekem miért teszik ezt velem? Nem válaszolt semmit, hanem sóhajtott egyet és aláírta a félévi értesítőmet. (Fotók a furaila blog képtárában Nem tudtam beletörődni 56 leverésébe... c. albumban láthatók, itt:

http://furaila.xfree.hu/240101 )

Apa ott hagyott engem kétségek között vergődve... Ma már tudom, hogy nem mondhatott semmit, hiszen, " a falnak is füle volt"!!! Anyu disszidálni akart 1956 karácsonyán és amiért alkapták a határon, börtönbe került. Sajnos, nekem nem mondták meg az igazat, hanem úgy tudtam, hogy kórházban van és elkövettem azt a hibát, hogy a neki írott levelemre is rárajzoltam a Kossuth címert. Ez majdnem a szüleimnek hitt emberek életébe került!!! Apu megúszta és anyu is egypár elektrosokkal, ami miatt soha többé nem lett "normális"... Apu egy alkalommal eltűnt pár napra és akkor engem a kunszentmiklósi nagymamához menekítettek. Majd, amikor csupa színes foltokal az arcán előkerült és engem is visszautaztattak Pesterzsébetre a szülőinek hitt házba, akkor apu levette a nadrágszíját és olyan alaposan elvert vele, hogy kersztben csupa vörös hurka lett a combom, a lábam szára... Tette ezt azért, hogy kiverje belőlem a forradalomért való lelki lobogást...
Akkor felmentést kértem sokáig a torna órák alól és megfogadtam, soha többé nem fogom ezt tenni ha elmúlnak a lila csíkok...
Mindezzel együttélve kellett felnőnöm és elszenvedve MINDEN NEGATÍV DISZKRIMINÁCIÓT a mai napig!!!
Nem tanulhattam tovább középiskolában az általános után, pedig tanító akartam lenni!!!
Nem is ez volt a baj, hanem még az esti gimibe, a dolgozók esti gimnáziumába - sem járult hozzá a főnököm, mindván, "Nincs szükségem érettségizett varrónőre!"!
Tessék megnézni a felvételik sorrendjét az általános iskolai bizopnyítványomban! Kizárólag ipoari tanonc lehettem! Amikor mégis sikerült a felvételi vizsgám egy közgazdasági szakközépbe, nem kaptam meg a munkahelyi támogatást és mindig a rendes szabadságomat kellett kikérnem ha vizsgázni akartam volna menni!!! Amikor meg nem kaptam mégsem szabadságot, akkor belebetegedve a sok éjszakázásba és szevedésbe, elmentem az idős körzeti orvoshoz, aki fogantatásomtól ismert és fölvett betegállományba. Így jutottam el az érettségiig, ahol megbuktattak könyvvitelből. Majd, amikor megszületett pár hónap múlva elsőszülött gyermekem, két szoptatás között visszamentem az iskolábaés feliratkoztam érettségire a következő évben érettségizők egyik osztályába. Azért sikerült , mert nyári szünet volt és egy kis gyakornok kezdő helyettesítette az iskolatiotkárt... Majd azt mondván, hogy vissza kell menni a kórházba kontrollra, beugrottam a középiskolába és megírtam a 3 órás érettségi írásbelit közepesre... Így lett mindenki legnagyobb meglepetésére mégis érettségi bizonyítványom!!! De még 50 éves koromban is amikor végre azt hittem, hogy felvételizhetek fölsőfokú oktatási intézménybe, olyan negatív megkülönböztetésben és megaláztatások sorában volt részem, ami miatt politikai oknyomozásba kezdtem és mostanra már 600 oldalas családregény (Tiborca története) lett belőle... Nemrég (2011-ben) kórházban voltam egy műtét miatt és a kórteremben csupa komcsi betegtársak vettek körül. Teljesen úgy beszéltek hozzám, mint akik mindent tudnak rólam. Folyamatosan provokáltak és egy alkalommal 1956 is szóba került. Akkor sem tudtam megvédeni a forradalmat, mert szinte kiabálva mondták nekem, hogy ""Ellenforradalom" volt és az a sok "huligán", meg nyugatról visszajött emigráns vissza akarta követelni a szegények között szétosztott vagyonokat."".
Mit tud erről Rácz Sándor? Mit tud erről az 1973-ban született Vukics Ferenc? Az égvilágon semmit!!!
Nekem ők ne mondják meg onnan az elefántcsonttoronyból, hogyan kéne élnünk és gondolkodnunk, no meg civilkednünk! Ők megjelentethetik az összes irományaikat nekem meg még a jeligés, díjnyertes pályamunkáim sem jelenhetnek meg évtizedek óta!!!
Mégis, Vukics Ferenc vághatta az arcomba a nagy kérdést: mit tettél le a nemzet sztalára? Semmit, mert mert nekem még ma sem szabad letennnem oda semmit!!! Hát, ezért engem kíméljenek meg a haza "bölcsei" és az őket piedesztálra állítók is!!!
Engem nem tudnak többé megtéveszteni ezek a hivatásos "civil" szervezkedők!!! Elegem van a semmirevaló, semmire sem jó "bölcsessélgükből"!
Mindaddig ezt fogom hangoztatni, míg nem fogják a spicliket és MEGBÍZÓIKAT elszámoltatni! Mindaddig, míg elzárnak előlem mindenféle információt, aminek ismerete nélkül úgy tengetem az életemet mint valami partravetett hal a háló(zat)ban vergődve!!!
Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nemzet és anyanyelv, továbbtanulási
  2012-05-13 10:00:50, vasárnap
 
  ... lehetetlenségek a kádári- valamint az azt követő időkben


Azt ajánlom MINDENKINEK, aki elolvasta a Magyar Demokrata (Lavinát indított el...) írását arról, hogy ki mindenki és milyen módon szerezte közép- illetve fölsőfokú végzettségét, esetleg kis- és nagydoktori címét - próbáljon tájékozódni a témában! Annál is inkább többféle megközelítéssel kellene foglalkozni a kádári időkben továbbtanuló és fölsőfokú végzettséget szerzőkkel, mert egypárti MSZMP irányítás volt az élet MINDEN TERÜLETÉN!

A PÁRT - az egyetlen - vezetői döntötték el azt is, hogy ki tanulhat tovább és hogy hol!!!!

Főleg azokban a családokban felnövekvő gyermekek sorsa vált tragikussá, akiket nem tudott vagy nem taníttathatott a szülője. Az, a 14 éves gyermek, aki bekerült egy szakmunkásképzőbe és, mint ilyen: munkás- vagy paraszt státuszban dolgozva egy pártirányítású üzemben, vagy intézményben, esetleg termelő szövetkezetben, ATTÓL FOGVA csakis a munkahelyi kisz- párt- ill. szakszervezeti függetlenített titkárság vezetője döntött a sorsáról és így a TOVBÁBBTANULÁSÁRÓL, sőt! a magánéletének alalkulásáról is!

Ajhánlom figyelmébe MINDENKINEK, aki ehhez a témához hozzá szeretne szólni - Tiborca történetét! E családregény hőseinek ide vonatkozó részeinek behatóbb tanulmányozását!

Hiszen, ha csak Farkas Nándor továbbtanulási kálváriáját vesszük alapul, akkor beláthatjuk, hogy a szobafestő- mázoló szakmunkásnak nem volt semmi esélye arra, hogy ÉPÍTÉSZ lehessen!!!
Nem különben, "felesége": Tiborca Ilona, aki hiába tanult tovább mindenféle iskolákban MUNKA MELLETT, soha nem dolgozhatott egyetlen percig sem, mint népművelő, vagy művelődésszervező!!!

Gonduljunk bele azon nemzettestvéreink sorsába, akik nem küzdöttek úgy, mint ők ketten!
Nézzük meg mi várt rájuk és mi lett a sorsuk abban a bizonyos munkás-paraszt "hatalom"-ban! Aki képtelen követni Tiborca történetét, ajánlom olvassa el figyelmesen és kellő alázattal a Nemzet és anyanyelv .... című írásomat!



Nemzet és anyanyelv az oktatáspolitika és a "köznevelés" tükrében


Továbbtanulási lehetőségek és lehetetlenségek a Kádár-korszakban, különös tekintettel a munkás-paraszt származásúakra, kiknek még az anyanyelvén sem lehetett megszólalni, csak ha az MSZMP helyi vezére engedélyt adott számára, számukra


"Anyanyelv az a nyelv, amelyet az ember gyermekkorában, elsőként tanult meg, s amelyen rendszerint legjobban és legszívesebben beszél."

Azonban él Magyarországon egy nemzedék, akinek az jutott osztályrészül, hogy elveszítse ezen tudását. Róluk szeretnék hozzászólásomban szólni (kiáltani!).

1998-ban, a Magyar Napló szociográfiai pályázatot hirdetett, "A magyarság önképe az ezredfordulón" címmel. A pályamunkák olyan "önképet" tükröztek, hogy jobbnak látták az egészet agyonhallgatni. Ennek ellenére van szerencsém ismerni a "Bízom Külkertesben!" jeligéjű, díjnyertes

http://furaila.xfree.hu/55534

pályamunkát, melyben a szerző, egy 1946-ban született gyermek felnőtté válását és életének ötven évét kíséri nyomon.

Közben azt is megtudhatjuk, hogy a II. világháború utáni Magyarországon milyen "elvárásoknak", "követelményeknek" kellett megfelelnie. Megtudhatjuk, hogy ezek az úgynevezett "követelmények", természetesen időszakonként változóan, a mindenkori hatalom érdekeit szolgálták. (Mint például, az 50-es években az erőszakos kollektivizálási és proletarizálási törekvések...) A "főhős", Bízó Katalin szülei is ilyen törekvéseknek lettek "áldozatai" és gyermekeikből - többnyire a túlélés reményében - potenciális áldozatokat, (túlélőket) "neveltek".


Katalin neveltetése - szerencséjére - hat éves koráig nagyszüleire és anyja-helyett-anyja-nagynénjére bízattatott. A Bízó-tanyát ezalatt elkerülte a kollektivizálás, így lehetőség volt arra, hogy a nagyszülők unokájuknak átadják organikus műveltségüket.
Így ír erről a szociográfia szerzője:

"... Boldogsággal töltötte el Katalint az emlékezés, mert olyan természetességgel élte meg a természet közelségét, ami azóta is - egy-egy virág, gyümölcs, virágos rét, széna-szalma, gabona, rovarok, pillangók, háziállatok és kicsinyeik... a belső képek- és képzettársítások sorát indítja el lelkében." ..."Nemcsak az ismerés, megismerés tárháza volt az a tanyasi, gazdálkodó életmód, hanem lehetősége volt már egészen kicsi korában megtanulni az önállóság felelősségét..."... "Így fölvértezve, testben és lélekben megerősödve (akkor még nem tudta, hogy egy életre szólón) került vissza 1952-ben, Pesten élő szüleihez..."


Ebből is láthatjuk, hogy mennyi tudás birtokosa volt a kicsi lány, amikor - az iskolakezdés miatt - felhozatták szülei Pestre. Nagynénje és nagyszülei nyelvén, azon a csodálatos magyar nyelven, amit Ők beszéltek, megtanult a lelkével is látni, gondolkodni, élni, szeretni.


Mit tanult meg Katalin az "anyanyelvén" a szüleitől?

Megtanult félni, majd megtanulta a valóság elhallgatásának hazugságát! "...Azt, hogy letagadja nagyszüleit, felejtse el az egész tanyát,

http://furaila.xfree.hu/33600

meg mindent, ami odakötötte. Ilyen fogalmakkal kínozta az apja, hogy: "...nincstelen zsellérek vagyunk, mert ha nem, akkor "racizni" fognak. Katalin megérezte, hogy az valami olyan rossz, amitől apja úgy félt, mint valami halálos betegségtől.
Ezek után már nem is fájt olyan nagyon, mikor megtudta, hogy nagyapja belehalt a beszolgáltatásba, amiről csak évtizedekkel később tudta meg, hogy milyen "betegség" is volt az valójában!"

... "Nem győzött csodálkozni a sok hazugságon, amivel környezetében lépten-nyomon szembesült! Olyan mértékű félelemérzettel szuggerálta környezete ezeket a hazugságokat, hogy megtanult legalább úgy tenni, mintha mindent elhinne..."
Lehet, hogy e kettősség miatt kialakult szorongásos állapot okozta, hogy: - "az általános iskola első osztálya helyett csak másodikban tanult meg olvasni. Amikor végre rájött arra, hogy a betűk különböző egymásutániságából hogyan lesznek értelmes szavak, azonnal falni kezdte az olvasni valókat. Mindent elolvasott azonmód, ami csak a szemébe ötlött, vagy a keze ügyébe került. Apja ettől kezdve hordta haza a gyári terjesztőtől a könyveket, folyóiratokat. Sajnos még karácsonyra is könyveket kapott - még akkor is, amikor pedig játék-babára vágyott, de nagyon!" "...A kamasszá serdült gyermek olvasott, olvasott, miközben Mórától, Tamásitól, Móricztól, Jókaitól, Mikszáthtól, Petőfitől, Aranytól, Kölcseytől, Vörösmartytól, Madáchtól, Katona Józseftől, ..., József Attilától tanulta meg azt, ami nemcsak "valódi", de "igaz" is!
Így tett szert arra a tudásra, melynek köszönhetően neki "apanyelvévé" válhatott az "anyanyelve". Amikor azonban eljött a pályaválasztás ideje, "...apja - ragaszkodván a nehezen "kiérdemelt" munkásosztályhoz való tartozáshoz - gyermekét sem szerette volna semmilyen "gyanús értelmiségi" vagy egyéb "osztályidegen" területen taníttatni..."

Ezzel a lelki erőszakkal lett Katalin ""...ipari tanuló, vagyis "szocialista" kisinas 1960-ban. ... Ekkor még inkább az volt a fontos, hogy a lehető legrövidebb idő alatt munkaerőt állítsanak elő az erre a célra létrehozott (szövetkezeti- vállalati- iskolai tanműhelyek) intézmények. Itt szó nem volt arról, hogy: "minden leszünk", meg, hogy: "a tudás hatalom" (pedig még a propaganda-csapból is ez folyt)!

Valójában arról volt szó, hogy a szalagrendszerben, teljesítménybérben dolgoztató konfekcióiparnak szüksége volt "modern rabszolgára"!

"Vagyis olyan munkásnőkre volt szükség, akik kötél idegekkel bírták a napi 8-10 órai robotot minden kommunikációs igény nélkül! Kitermelték - az ókori "beszélő szerszám" mintájára - a legújabb kori: nem beszélő változatot.
Hogyan?
Úgy, hogy a három évig tartó kiképzés alatt igyekeztek megfosztani őket minden személyiségjegytől, egyéni megnyilvánulási készségtől. Közben elrettentő történeteket meséltek nekik a "reakciós, burzsuj" időkről. Szükség is volt erre a drákói kiképzésre, felkészítésre, mert az üzemcsarnokokban, a textilipari munkagépek iszonyatos zajjal működnek, működtek. Ebben a zajban lehetetlenség volt az anyanyelvi beszéd használata!
Mit tehetett Katalin, az újsütetű szakmunkás, ha még ezek után is szeretett volna továbbtanulni? "
"...A legsürgősebben felkereste a lakóhelyi dolgozók esti gimnáziumát és kért egy "Jelentkezési lap"-ot, mellyel jelentkezett munkahelyi főnökénél a "továbbtanulási javaslat"-ért.

Ugyanis nem tanulhatott tovább az akkori (napjainkban, 1995-96-ban is érvényben lévő) rendeletek értelmében senki intézményesen, csakis munkahely- és manapság a Munkaügyi Hivatal javaslatával.""


A "Tudósítás" főszereplője, főnöke szemében "több volt, mint rebellis fiatal," (ő volt a lázadó rabszolga), "mert azzal a kinyilatkoztatással tagadta meg a továbbtanuláshoz a javaslatot, hogy: "Nincs szükségem érettségizett varrónőre!".""


A történet főhőse nem adta fel és egész életében, folyamatosan továbbtanult, többnyire önképzéssel. Kortársai valószínű nem voltak ennyire elszántak, ezért nem lehet azon csodálkozni, hogy az 1974/75-ös KISZ-oktatási évre, az Ifjúsági Lapkiadó Vállalat által kiadott, Szabad hazában című "tankönyv"-ben, Ez itt a külváros címen megjelent riport szerzője: Molnár Géza így kesereg: "...F.L.-néval beszélgetek...sehogy sem tudok ezzel a harminckét éves fiatalasszonnyal" (1990-ben még csak 48 éves volt), "aki tíz éve dolgozik itt a Habselyemben, törzsgárdatag, ... Mindig is Erzsébeten lakott, de szanálták a házukat, s ő szerencsétlenségére Zuglóban kapott lakást. Nagyon visszakívánkozik Erzsébetre, nem tud hozzászokni új környezetéhez. Akárcsak az előbb említett Cs.L.-né."
Ebben a "tankönyv"-nek nevezett kiadványban, ugyanebben a riportban a szerző egy mérnököt is megszólaltat. "...a beszélgetést L.K. mérnökkel folytatom, a kelmetechnológiai osztály vezetőjével. Pesterzsébet? Nem ismeri a kerületet, nincs is erre ambíciója, semmi sem köti ide." De azt megígéri, hogy: "...Az ötéves terv végére a termelést megduplázzák a termelékenység fokozásával."



A falvakból, kistelepülésekről toborzott, és egy-egy nagyobb városban, vagy a fővárosban működő gyárak munkásszállóin elhelyezett - lányoknak, fiatalasszonyoknak még rosszabb volt a helyzetük, mint az előbbi riport munkásnőinek.

Beszélni kell arról is, hogy csak a fővárosban, az úgynevezett munkásszállókon elhelyezett (évfolyamonként 1200-1500 fő) építőipari- főleg fiú- szakmunkástanuló helyzete egyenesen tragikus volt, mert ők a három tanulóévük alatt csak a szálló-munkahely-képző-kocsma-szálló útvonalat ismerhették meg a fővárosból, a világ egyik legszebb városából!
Miért volt ez annyira tragikus?
Azért, mert a tizennégy éves gyerekek, a fővárosba kerülve úgy jártak, mint amikor egy növényt gyökér nélkül kitépünk "őshonos" helyéről és úgy akarjuk az idegen talajba átültetni.

Ráadásul a fiúk a szakmunkásvizsga után - több, mint két évre - bevonultak katonának, így teljesítve sorköteles katonai szolgálatukat. Mire leszereltek, minden családi- otthoni kötődésüket elveszítették.

Nem is ez az igazán elkeserítő, hanem az, hogy szinte semmit nem kaptak helyette!

Az ifjúvá serdülés éveit ezeknek a fiataloknak is a túlélés jelentette - a töltekezés, a szellemi- testi- lelki "építkezés" helyett, a saját jövőjükre való felkészülés helyett!


Így valósulhatott meg - a spártai katonaállam mintájára - az a politikai diktatúra, amit szovjet tankokkal, fegyverekkel, de magyar emberekkel lehetett fenntartatni.


Mi köze ennek az anyanyelvhez?

Talán, csak annyi, hogy köztudottan a fegyveres testületek nem azon helyek, ahol az anyanyelvnek, mint kommunikációs eszköznek jelentősége van!
A katona parancsosztó és parancs végrehajtó személy, akinek ritkán van lehetősége a választékos anyanyelvi önkifejezésre!
Mire házasulandó korba kerültek ezek a fiatalok, már elveszítették organikus (természetes, ősi, az ősöktől örökölt tudás, vagy az iránti készség) műveltségüket, minden kötődésüket az anyanyelvükhöz!

Fölmerül a kérdés, mennyire voltak képesek önmaguk minőségi reprodukciójára, akkor amikor már nem tellett tőlük több, mint szolgai lélekkel szolgálva - túlélni a mindennapokat!?


A válasz nemzetfogyásunkban is visszatükröződik. Ez a tömeges lepusztultság - tarthatatlanná válásával - elérkezetté tette a változtatás szükségességét!


Mit hozott a történelmi váltás ezen széles néprétegnek?

Egy 1995-ös felnőttoktatási konferencián az egyik előadó A kettészakadó magyar társadalom című tanulmányában kifejtette: "... a kilencvenes évek kezdetétől ... az új helyzetbe került magyar társadalom elenyésző kisebbségének jelent reális kibontakozási lehetőséget. A többség számára a korábbi értékrendek felbomlása és a társadalmi kommunikáció új eszközeinek inadekvát léte"=(hiánya) "egyfajta funkcionális analfabétizmust eredményezett. Ha mindezekhez hozzáadjuk, hogy 1990-ben a 15 éves és ennél idősebb népesség 20,7 %-a nem rendelkezett befejezett 8 osztályos általános iskolai végzettséggel, és 1,2 %-uk iskolába sem járt, megállapíthatjuk, hogy Magyarország lakossága kettészakadt: a még mobilizálható tudással rendelkezőkre és a reménytelenül leszakadókra."

És akkor még nem is beszéltünk az előbb idézett szociográfia szakmunkásairól!

Ők a további 42,5 %-ban találhatók (a középfokú és felsőfokú szakképzettségűekkel együtt) - egy 1990-ben elvégzett statisztikai felmérés szerint.(KSH Statisztikai Évkönyv 1991.)


Vajon mire jutott a felnőttképzési konferencia előadója?
"Ebben a helyzetben feltétlenül szükségesnek látszik kiterjedt felnőttoktatási intézményrendszerek létrehozása..." ... "Elsősorban azok helyzetének követése fontos, akiket alulképzettségük miatt ... nő az esélyük arra, hogy végleg "lecsúsznak", leszakadnak ..., teljesen perspektívátlanná válnak még utódaik sorsát tekintve is." ... "Képezhetetlenségükkel erős indítékot adnak az Andorka Rudolf által "kétharmad-egyharmad", esetleg az "egyharmad-kétharmad típusú"-nak definiált társadalom kialakulásához, vagy (már) tartósításához.""

A következő gondolattal fejezi be a konferencia előadója tanulmányát:
"A képző intézmények szerepeinek újragondolása, a képzési tartalmak korszerűsítése, a leszakadók helyzetének javításához eszközök, módszerek és a folyamatos feltáró vizsgálat megszervezése, működtetése feltétlenül állami feladat, amely akkor valósítható meg hatékonyan, ha az kormányprogram szintjére emelkedik. E programnak a feladata a veszélyeztetett rétegek leszakadásának megelőzése, megakadályozása. A program szerves része kell legyen a felnőttoktatást is magába foglaló átfogó oktatási program." (Új Pedagógiai Szemle 1995/2.)


Örömmel számolhatok be arról, hogy 2001. decemberében (végre!) megjelent az új törvény a felnőttképzésről. Azért örülök, mert úgy érzem, hogy tizenegy év óta nem "ostromoltam" hiába a politikusokat és a közművelődési szakembereket írásaimmal, felszólalásaimmal, minden létező módon, helyen és időben! (Ma már látom hogy semmit nem jelentenek a törvények, hiszen ezen népcsoporthoz tartozóknak SEMMI ESÉLYÜK NINCS arra, hogy élhessenek ezen törvények adta jogaikkal!BMI)

Most már csak azokra a politikusokra kell szavazni, akik megteremtik annak lehetőségét (valódi kárpótlás, tudás, induló tőke), mellyel az egyén képes lehet saját sorsának jobbra fordítására! Ehhez olyan választási törvényre lenne szükség, amely lehetővé tenné a "jelöltállítást" azok számára is, akik "csak" szellemi- erkölcsi elhivatottsággal (tőkével) rendelkeznek és nincsenek mögöttük pénz-hierarchák! (Ma már másképpen ítélem ezt is meg.BMI)



Azzal kezdtem írásomat, hogy: AAz anyanyelv az a nyelv, amelyet az ember gyerekkorában (elsőként) tanul meg, s amelyen rendszerint legjobban és legszívesebben beszél."

Befejezésül, ehhez még hozzátenném, hogy: minden nevelésben és oktatásban résztvevőnek (szülőnek, nagyszülőnek, óvodapedagógusnak, tanítónak, tanárnak, szak- és egyetemi oktatónak), valamint az anyanyelvi beszédet munkaeszközként használónak úgy kellene az anyanyelvünket "használni", azon megnyilatkozni, azt oktatni, hogy a felnövekvő nemzedékek olyan szintű anyanyelvi- és apanyelvi műveltséggel rendelkezzenek, hogy e műveltség által képesek legyenek az élethosszig tartó, folyamatos tanulásra, megvalósítva ezzel a Makkai Sándor-i gondolatot is a "nemzetnevelésünk" megszervezéséről:

"A köznevelés sikerének titka éppen abban van, hogy nem kívülről és felülről erőszakolunk népünkre egy idegen kultúrát, hanem alulról és belülről építjük meg a sajátos népi kultúrörökségnek az európai kultúrkinccsel való egészséges összeforrasztásával a magyar műveltséget."
(A részlet, Makkai Sándor 1944-ben írott, Szolgálatom című teológiai önéletrajzából való. Megjelentette: a Református Egyház Zsinati Irodájának Sajtóosztálya, Budapesten, 1990-ben.)

Budapest, 2001. szeptember 8.


Bóna Mária Ilona

Kiegészítő megjegyzések:
* Rabszolga:
Amikor az értelmező kéziszótárban és a történelmi lexikonokban keresgéltem meghatározásokat a rabszolga fogalomra, döbbenten fedeztem föl, hogy milyen kevés a különbség, mert a
"modern rabszolga" valójában társadalmi tulajdonként kezelt munkaerő volt csupán, aki életét és utódait tekintve is kiszolgáltatott, - ugyan "jogokkal fölruházott", de azzal élni nem tudó - kizsákmányolható dolgozó volt valójában.

* Itt, ebben a szövegben is tetten érhető az a törekvése a kommunista hatalomnak, amellyel a határon túl rekedt magyar honfitársainkat igyekeztek magyarságtudatuktól megfosztani.
Mire gondolok?
Ebben az esetben pontosan arra, amikor Erdélyben, módszeresen "kiszanálták", ("kiöntötték"=Bözödújfaluból) ősi lakhelyükről a magyar nemzetiségű családokat és - lehetőleg románok lakta(!) - "új", lakótelepi blokkokba, betonkalodákba költöztették őket. Ott, aztán - a gettóvá silányuló lakótelepeken felnövekvő új generáció még azt is elfelejtette, hogy "ki fia, borja" is tulajdonképpen! Itt, a "határon belül" is ugyanilyen módszerrel szakították ki a családokat "őshonos" lakhelyükről!

http://furaila.xfree.hu/51563

A távolság miatt azután a nagyszülők nem vállalhattak unoka felügyeletet, a felnőtt gyermekek pedig a - közben megöregedett, megbetegedett - szülők gondozását nem vállalhatták! Stb.

* A hetvenes évekre kitermelte a "szocialista" társadalom is a maga elitjét, "aki" "tanultságát", "képzettségét" arra használta, hogy a munkahelyén igazi rabszolgahajcsárként viselkedjen(!), miközben el akarta hitetni a szerencsétlen munkásokkal, munkásnőkkel, hogy az ő "érdekükben" gyakorolja a "munkás-paraszt"-hatalmat! (Ebben az esetben a "rendszer" működött volna és a "rendszerváltozás" is szükségtelen lett volna!) Erről azonban szó nem volt! Erre példa L. K. mérnök is, mert semmi másra nem volt "ambíciója", minthogy "megduplázzák a termelést"!
Az a rettenetes, hogy a rendszerváltozás 12. évében is - egészen széles népréteggel - el tudják, még mindig hitetni ezt a demagóg hazugságot!

* "Egyharmad-kétharmad":
Ezzel a kifejezéssel Andorka Rudolf, a közelmúltban elhunyt szociológus professzor azt a társadalmat írja le, amelyben az aktív korú népességnek csak a kétharmada végez munkát, s a népesség egyharmada teljesen leszakad, a kétharmad eltartottjaként él. Itt gondolnunk kell azokra az aggastyánnak látszó, középkorú emberekre, a hajléktalanokra, akikről feltételezhető, hogy többnyire az alkalmazkodási készség hiánya miatt kerültek az utcára. Róluk, újra és újra az a kép ötlik fel bennem, amikor az amerikai polgárháborúban, a rabszolgák felszabadítását követően ellepték az utakat a "gondoskodó" gazda nélkül maradt rabszolgák.
"Az emberéletben bekövetkezett veszteség és az anyagi kár hatalmas volt. A legnagyobb változást az jelentette, hogy megszűnt a rabszolgaság, és vele az abból élő rendszer. Megszüntetésével úgy látszott, hogy a feketéknek az amerikai társadalomban elfoglalt helye gyökeresen megváltozik. Ennek a reménynek a megvalósulásáig azonban majdnem egy teljes évszázadot kellett még várni."
(Ez egy idézet a Cambridge Enciklopédiából, melyben a megfogalmazott gondolattal párhuzamot szeretnék vonni a rabszolgatartó proletárdiktatúra és az amerikai rabszolgatartó társadalom között. )

* Aggódom ezekért a volt melósokért, akik most ugyanúgy visszasírják "Kádár-atyuska" "gondoskodó" államát, mint a "felszabadított" amerikai rabszolgák a róluk "gondoskodó" munkaadóikat, valójában a gazdáikat!
Miközben sajnálom őket, haragszom is rájuk!
Haragom azonban annak szolgálatába igyekszem állítani, hogy nálunk ne száz évet vegyen igénybe modern rabszolga-sorstársaim életének jobbra fordulása, hanem a közeli jövőben megtörténjen az! Meg kell tanítani ezt a népcsoportot régi-új identitására! Meg kell teremteni azokat a helyeket ismét, ahol az egyén megismerheti saját egyéni értékeit, amellyel kialakíthatja saját alkalmazkodási életképességét, ami alapja lehet minden további elsajátításnak, tanulásnak.

A "Kiegészítő megjegyzések"-et 2002. febr. 1-én szerkesztettem a 2001. szept. 8-i írásomhoz.


Bóna Mária Ilona
női ruha szabó-varró szakmunkás, gyors- és gépíró, képesített könyvelő,
vállalati tervező- és statisztikus, művelődésszervező (népművelő),
történettulajdonos
http://furaila.blog.xfree.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lavinát indított el Schmitt Pál köztársasági elnök lemondása
  2012-05-13 00:34:28, vasárnap
 
  Lavinát indított el Schmitt Pál köztársasági elnök lemondása.
A hvg.hu-nál még pezsgőt is bontottak az újságírók örömükben, hogy sikerült megbuktatniuk Magyarország államfőjétegy húsz éve írt kisdoktori dolgozattal.
Ám azóta már lehet, hogy bánják, mivel nem csak a pezsgőt, a szellemet is kiengedték a palackból.

A Moszkvában végzett doktor elvtársak, a Politikai Főiskolát végzett nagydoktorok, a foxi-maxi egyetemek tudós népe aggódik. Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője világossá tette, hogy a tudomány intézményei, az egyetemek a mai napig adósok a rendszerváltás előtti és az azt követő idők zűrzavaros viszonyai közepette szerzett diplomák, doktori címek felülvizsgálatával, melyre válaszul több egyetemen zárolják, nemtalálják, eltüntetik a kényesnek ítélt politikusok dolgozatait. Először az ELTE Állam- és Jogtudományi Karának könyvtárában derült ki, hogy Orbán Viktor miniszterelnök dolgozata -utóbb fölöslegesnek bizonyult — dékáni utasításra nem adható ki. A miniszterelnökség a sajtóból értesült arról, hogy az ELTE nem adja ki Orbán Viktor
szakdolgozatát. Ezt követően Orbán Viktor a saját példányát teljes terjedelemben nyilvánosságra hozta. Az orbanviktor.hu oldalon azóta mindenki számára elérhető a miniszterelnök 1987. március 11-én jeles eredménynyel megvédett dolgozata, annak bírálatával együtt.

Campusok: titkok őrzői

A Pécsi Tudományegyetem is beállt a titkolózók sorába és nem adta ki Gyurcsány Ferenc szakdolgozatait: ,,Az egyetem nem adhat ki személyes adatokat egy harmadik fél számára, még a friss munkaerőt kereső cégeknek és vállalatoknak sem" — nyilatkozta a Pécsi Tudományegyetem oktatási igazgatója, aki szerint csak a rendőrség és az ügyészség számára adható ki információ egy volt vagy jelenlegi hallgató adatairól, nekik is csak abban az esetben, ha valamilyen bűncselekmény gyanúja merül fel a diákkal kapcsolatban.

Joggal tehető fel a kérdés: ha az egyetemek ,,nem adhatnak ki adatokat egykori és jelenlegi hallgatóikról", amint azt az ELTE vagy a Pécsi Tudományegyetem állítja, akkor vajon hogyan került a sajtó birtokába az államfő kisdoktori értekezése? Ezt a kérdést a Demokratán kívül a mai napig nem tette fel senki.

Azt követően pedig, hogy Orbán Viktor miniszterelnök a saját dolgozatát nyilvánosságra hozta, megváltozott a Gyurcsány Ferencet védelmező pécsi egyetem érvrendszere. Ettől fogva nem azt mondták, hogy nem adhatják ki, hanem, hogy nem találják a dolgozatokat. Minő rendetlenség a tudomány berkeiben...

Elveszett, ellopták, kidobták

Nincs meg a volt szocialista kormányfő tanárképzőn írt 1984-es szakdolgozata sem, pedig minden évfolyamtársáé megvan, épp csak az övé hiányzik valami rejtélyes okból. A közgázon írt dolgozatát pedig leselejtezték...

Gyurcsány Ferenc 1984-ben biológia-technika szakon diplomázott a pécsi Janus Pannonius Tudományegyetem Tanárképző Karán, amely a PTE természettudományi és bölcsészettudományi karának elődje volt. Szakdolgozatát leckekönyve bejegyzése szerint a Balaton-felvidék szőlészete és borászata címmel írta és a dolgozatra négyest kapott. Miután a dolgozatot az egyetem nem találta, a Demokratikus Koalíció alelnöke, Molnár Csaba a jobboldalt is megvádolta: szerinte el is lophatták a dolgozatot.

-Egy pillanatig sem csodálkoznék, ismerve a magyar jobboldal módszereit, ha egy előre felépített történetről lenne szó, amibe a szakdolgozat eltulajdonítása is beleférhet — jelentette ki, az államfő elleni lejárató kampány ismeretében vérlázító cinizmussal.
Gyurcsány egyébként a tanárképző elvégzése után beiratkozott az egyetem közgazdaság-tudományi karára, ahol 1990-ben végzett. Mit tesz a marxista véletlen, a közgazdaság-tudományi karon 1990-ben leadott dolgozatának is nyoma veszett...

Azt, hogy Gyurcsány Ferenc valóban járt a közgázra, Mellár Tamás professzornak, a KSH volt elnökének szavai bizonyítják. Mellár Tamás Pesty László: Egy hiteles ember című dokumentumfilmjében felidézi az akkoriban uralkodó korszellemet.

- Ha Gyurcsány a karra érkezett, előtte megcsörrent a telefon. Valaki a pártbizottságról hívta a vizsgáztató tanárt. ,,Kérlek szépen elvtárs, figyelj oda, mert Gyurcsány elvtárs jön ma vizsgázni" - idézte fel a kari, majd pécsi KISZ-titkár sajátosan kivételezett helyzetét Mellár Tamás, a KSH volt elnöke.
Az egyetem egymásnak ellentmondó nyilatkozatai csak fokozzák a gyanút, hogy valami nincs rendben a volt szocialista kormányfő dolgozatai körül.

A Pécsi Tudományegyetem április elején még úgy nyilatkozott, hogy nem adhat ki semmilyen személyes információt. Két nappal később azt közölték, hogy megvolt valahol az egyetemen Gyurcsány Ferenc első dolgozata, de annyira nem találják, hogy le is állították a keresést. Eközben Gyurcsány Ferenc még az itt írt dolgozat címét sem tudta pontosan felidézni. Az egyetem nyilvántartása szerint Gyurcsány A gazdasági társaságok és a tőzsde működése címmel írt záródolgozatot, Gyurcsány Ferenc viszont az A részvénytársaság és a tőzsde című dolgozatról beszél, és ígéri, hogy a könyves dobozaiban majd valahol a nyomára lel...

Ellentmondás van Kottász Gergely, az egyetem sajtóreferense és a levéltár igazgatójának nyilatkozata között is.
Kottász Gergely azt mondta, hogy a dolgozatok az egyetemi karokról a levéltári nyilvántartásba kerülnek, és Gyurcsány Ferenc dolgozatát 2003-ban adta át a kar a levéltárnak, ahol ötévente leselejtezik őket. Ám a levéltár igazgatója, Lengvári István ezt cáfolta. Az intézmény igazgatója elmondta, hogy az intézmény valóban vett át letétként a közgazdaság-tudományi karon született szakdolgozatokat, de ezek közül a legkorábbi 2000-ből való.
Az átvett dokumentumokat a levéltár nem selejtezte le, az őrizetébe került dokumentumokról pedig nyilvántartást vezet. A legutolsó egyetemi közlemény szerint 1996-ban a dolgozatot a karon leselejtezték, és erről jegyzőkönyv is készült. A jegyzőkönyvet azonban eddig nem mutatták be.

Gyurcsány Ferenc sikeresen elkerülte, hogy plágiumgyanúba vagy bármi másba keverjék. Mert ami nincs, az nem vizsgálható.


Török Zsolt. Az MSZP szóvivőjének országgyűlési adatlapján közzétett önéletrajzában főiskolai végzettség szerepelt. A valóságban azonban az MSZP-s szóvivő legmagasabb iskolai végzettsége egy szakközépiskolában szerzett számítástechnikai folyamatszervezői képestés. A lebukás után a képviselő azzal védekezett, hogy az önéletrajzát valaki elronthatta

Indul a lavina

Hiába szeretné azonban az egyetemek többsége Pálinkás Józseffel, a Magyar Tudományos Akadémia elnökével karöltve elkerülni, hogy a rendszerváltás előtt szerzett diplomákat, doktori címeket felülvizsgálják. A lavina már elindult. Török Zsolt MSZP-s szóvivőre akkor figyelt fel a sajtó, amikor megjelent a Budai Várban rendezett diplomafosztón, ahol pár százan Schmitt Pál köztársasági elnök ellen tüntettek. Török Zsoltról kiderült, hogy az Országgyűlés honlapján közzétett önéletrajzában főiskolai végzettség szerepel. A valóságban azonban az MSZP-s szóvivő legmagasabb iskolai végzettsége egy szakközépiskolában szerzett számítástechnikai folyamatszervezői képestés. Diplomája nincs.

A képviselő azzal védekezett, hogy az önéletrajzát valaki elronthatta... Azóta az Országgyűlés honlapján szereplő adatokat kijavították. Természetesen azzal, hogy Török Zsoltnak nincs főiskolája, még önmagában nem lenne gond. Nem ő az egyetlen a szocialisták háza táján, aki érettségivel is sokra vitte. Nyakó István, az MSZP országgyűlési képviselője nem titkolta, hogy nincs diplomája. Nem is volt miért titkolnia, hiszen korábban Gál J. Zoltán kormányszóvivő, sőt államtitkár lehetett felsőfokú végzettség nélkül.
A tudományok doktora címet viseli viszont dr. Tóth József, Angyalföld szocialista polgármestere, aki 2002 és 2010 között az MSZP frakcióvezető-helyettese és 1994 óta folyamatosan a főváros XIII. kerületének polgármestere. Az Országgyűlés honlapja szerint a képviselő legmagasabb iskolai végzettsége egyetem. Ehhez képest a felsorolt felsőoktatási intézmények közül, ahova járt, csak főiskolák és egy felnőttképző akadémia szerepel...
Végzettségei: marketing kommunikáció, szaküzemgazdász, Külkereskedelmi Főiskola 1988, idegenforgalmi és szállodaipari szaküzemgazdász Kereskedelmi és Vendéglátó-ipari Főiskola 1992, MBA képesítés 2010. Dr. Tóth József első diplomáját 1985-ben a Politikai Főiskola Iparpolitikai Karán szerezte. Láss csodát: egy évvel később, 1986-ban szerény terjedelmű, 85 oldalas dolgozatával egyenesen a tudományok doktora lett! Dr. Tóth József egyébként egyetlen lábjegyzetet sem tüntetett fel doktori dolgozatában és az sem derül ki a felsorolt forrásokból, hogy miből hol idéz a szerző, írta a Magyar Hírlap a dolgozat birtokában. A közhelyekkel, pongyola
megfogalmazásokkal tarkított, idézőjelet is alig tartalmazó dolgozat az MSZMP Politikai Főiskoláján készítőjének doktori címet hozott.

Dr. Baja Ferenc MSZP-s országgyűlési képviselő a Kossuth Lajos Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán népművelő szakon végzett 1982-ben. Röpke két évre rá, 1984-ben ledoktorált. Ő sem adta alább, nem kisdoktorit, hanem a tudományok doktora címet szerezte meg!

Dr. Szekeres Imre 1974-ben vegyipari rendszermérnökként végzett a Veszprémi Vegyipari Egyetemen. Önéletrajza szerint vegyészből három év alatt doktorrá avanzsált. Három évig kutatott és tanított az egyetem kibernetikai intézetében, majd 1977-ben a mesterséges intelligenciák kifejlesztése témakörében egyetemi doktori címre tett szert.

Dr. Veres János 1981-ben végzett a Debreceni Agrártudományi Egyetem Mezőgazdasági Karán, általános agrármérnök szakon. 1985-ben a Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetem Ipari Karán mérnökszakközgazdász képesítést szerzett. Es még ugyanebben az évben le is doktorált! Az Országgyűlés honlapja szerint ugyanis dr. Veres János 1985-ben egyetemi doktori címet szerzett.

Ne feledkezzünk el a méltán népszerű dr. Bokros Lajosról sem, mivel az ő neve is szóba került, miután a panamai egyetem azt állította, hogy Bokros Lajos nevű hallgatójuk nem volt. Később helyesbítettek: Senor Bokrosnak nem kellett vizsgáznia, mivel vendéghallgató volt... Dr. Bokros Lajos panamai disszertációjának valódiságát az MDF romjain létrejött JESZ párt vonta kétségbe. Szerintük ugyanis képtelenség, hogy valaki a nulláról indulva egy év alatt olyan szintű spanyol nyelvtudásra tegyen szert, ami alkalmassá teszi arra, hogy 3040 szakkönyvet áttanulmányozzon és a témából szakdolgozatot írjon.

Válasz erre sincs. Rengeteg az ellentmondás. Ki tudja, hányan vannak, akiknek csak úgynevezett foxi-maxi egyetemük van, mégis diplomásnak adják ki magukat? Akik érettségi vizsgát sem tettek, s a szakmunkásképzőből egyből beültek a pártiskolai padba? Akik épphogy elvégezték a pártfőiskolát, máris ledoktoráltak? Es vajon hányan másolták az egész dolgozatukat? És ma hányan másolják? Miért lehet valaki rosztovi gyorstalpalóval gyakorló bíró? Mert ilyen is van. Es mi a helyzet azokkal, akik ma is abból élnek, hogy pénzért írnak diploma dolgozatot?

Mindenki lapít, az egyetemek pedig falaznak, mert rettegnek attól, hogy a lavina elindul, s akkor nem lehet többé megállítani. Ki tudja, hány nagyon nagy ember szégyenülne meg, ha a tudomány világában elindulna az öntisztulás. Márpedig el kell, hogy induljon. Mert mindenki tudja, hogy a király meztelen, doktor elvtársak százai, talán ezrei bitorolják a tudományos címet. Ehhez képest máig egyetlen emberben volt becsület, hogy plágiumgyanúba keveredvén lemondjon magas hivataláról...

Miközben tehát Pálinkás József szerint sem ok, sem kapacitás nincs az egyetemi doktori címek teljes felülvizsgálatára, Kövér László álláspontja az, hogy ha az országgyűlési képviselők úgy döntenek, hogy a tudomány berkeiben is végbemenjen a rendszerváltás, akkor ezt az Akadémiának és elnökének tudomásul kell venni. Mert nincs kétféle erkölcs, nincs kétféle mérce. Igazság csak egyféle van.

MAGYAR DEMOKRATA - 2012.04.17.
 
 
1 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
2012.04 2012. Május 2012.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 11 db bejegyzés
e év: 104 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 151
  • e Hét: 310
  • e Hónap: 2555
  • e Év: 34285
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.