Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
Fideszes-telefonos kampány Vona Gábor ellen
  2017-08-24 11:59:26, csütörtök
 
  Ki nem sz..ja le Vona Gábor nyugdíjasokra vonatkozó kijelentéseit!
Sokkal inkább bánt az, hogy már 2005-től folyamatosan írtam és küldöztem VONA GÁBORNAK, a Jobbik akkori OKTATÁSI KABINET-vezetőjének jegyzeteimet, oktatási programjaimat a FELNŐTTKÉZÉS fontosságáról.
*
Annyira nyilvánvaló volt, hogy nem lehet rendszert változtatni változásra alkalmatlan NÉP-pel. Vagyis, a népet alkotó emberekkel. Az 1945 után erőszakkal proletarizált, majd 1990 után az utcára privatizált, hajléktalanokká tett munkás-parasztságra gondolok, amikor arról írtam és írok, hogy:

- "ezeket az embereket úgy érte az un. RENDSZERVÁLTOZÁS, hogy semmilyen (anyagi, tudásbéli és kapcsolati ) tőkével nem rendelkeztek 1990-ben!"
*
Annyi ötletem és elképzelésem volt ezzel kapcsolatban! Hiszen, nem véletlenül tanultam művelődésszervező szakon és nem véletlenül írtam a diploma-munkámat felnőttképzésből (andragógiából) :
*
http://furaila.xfree.hu/248314
*
Csakhogy, sem VONA GÁBORT sem ORBÁN VIKTORT ÉS SENKI MÁST AZ UN. JOBBOLDALRÓL NEM ÉRDEKELT!
*
Népfőiskolák sorát kellett volna megnyitni... Aztán, amikor végre megnyitották azt a bizonyos népfőiskolát, kinevezték igazgatónak Kiszeli Istvánt, majd látványosan megalázva le is váltotta. Tette ezt Vona Gábor azzal az emberrel, aki MEGBÍZOTT kis jelentgetője volt a kádári suttyom terrornak!
Csakhogy, ennél álságosabb tettet nem is tehetett volna a Jobbik élén Vona Gábor!!! Mert neki TUDNIA KELLETT és KELL, hogy nem az ilyen kis MEGBÍZOTTAK tehettek arról, hogy ők csak ezen az áron maradhattak életben!
*
2005 óta még szó sem esett a hazát- szülőt- gyermeket- testvért- házastársat- elárulásra kényszerítő MEGBÍZÓKRÓL a parlamentben!
*
Vona is csak mindig a-szerint beszélt, szónokolt, ahogy azt a MEGBÍZÓIK előírták neki!
*
És ez vonatkozik MINDEN KÉPVISELŐRE, MERT KÖZTUDOTT, HOGY NEM RÚGHAT SENKI LABDÁBA A TITKOS SZOLGÁLATOK MEGBÍZÓNAK TUDTA ÉS BELEEGYEZÉSE NÉLKÜL!!!!
*
Ezt az egész nyugdíjasokra való mutogatást is ők találták ki, FIGYELEMELTERELÉSÜL a valós sorskérdésekről!
*
Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Vona Gábor, a Fidesz és a nyugdíjasok...
  2017-08-23 19:09:58, szerda
 
  ... no meg a mondvacsinált, néphülyítéses figyelemelterelés a valódi problémákról
*
A kádári időkben kiépült a III/III-as pol. oszt. titkos szolg. hálózata oly mértékben, hogy az egy főre jutó számuk kettő volt már akkor amikor Boross Péter, mint belügyéres átszervezte és többnyire bújtatott polgári állásokban elhelyezte őket...
*
Ez 1990-ben történt és azóta a titkos szolgálatok MEGBÍZÓI által MEGBÍZOTT jelengetői tudta nélkül - senki labdába nem rúghat!
Naná, hogy miniszterelnök, de még képviselő sem lehet az, akinek az nincs megengedve!!!
*
A HELYCSERÉS támadással nem csak az új "elit" réteg alakult ki az 1980-as évekre, hanem az új munkás-parasztság, amelyikért már nem fájt senkinek a szíve. Ezeket az akkorra munkássá váló gyökértelen, lebutított és tönkretett családokat már könnyű szívvel áldozta föl a magát még 1990 után is szocialistának és munkáspártnak becézgető pártvezetés és tagság...
*
Na, ez az, amiről nem tudnak a generációk! Ezért, senkinek sincs tudomása arról, hogy miért nem haladnak a dolgok.
*
Azért nem haladnak a dolgok, mert az új középosztály, aki a kádári időkben szerezte viszonylagos jómódúságát ÁTGÁZOLT ezen az ÚJ MUNKÁS- PARASZTSÁGON, és szemrebbenés nélkül becsődőltette a szocializmust, fölszámolta a munkásosztályt - miközben a mai napig azt hazudja, hogy az ő érdekében politizál!
*
A nagy büdös lópikulát! Hazudnak kórusban!!!
*
Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mi: szerencsétlen megvezetettek
  2017-08-23 10:03:08, szerda
 
  Csak azt nem tudtuk, hogy 1990-ben az MSZMP-ből - jobb és baloldalon kiválasztódó pártocskák vezetői PAKTUMOT kötöttek egymással, hogy semmiért nem kell elszámoltatni egymást!
*
Majd elkezdték álságos kampány-tevékenységüket egymás ellen, mintha az egyik még mindig a lepusztított munkásosztályhoz tartozók érdekeit képviselné. Közben, a másik oldalon a magát nemzetinek és magyarnak sulykolók azt hazudva kampányoltak és kampányolnak - kormányzás helyett - hogy ők 15 millió "magyar" érdekeit képviselik!!!!
*
Ennél mindent és mindenkit elárulóbb vezetése még soha nem volt a magyarságnak!
*
Az is igaz, hogy a SZOCIALIZMUS ROMJAIN nem lehetett többé alkotmányosságról beszélni.
Mi várható azoktól - és utódaiktól - akik csődbe vitték még az 1990 ELŐTTI ÉVTIZEDEKBEN a "Magyar Köztársaság államformáját és Alkotmányát"?
*
2011-ben, az Alaptörvényben megfogalmazottak alapján is száműzve lett a NÉP! De, száműzték a társadalomból is! Száműzték a művészetből pl. a népi írókat és mindent, ami a néppel kapcsolatos.
Létrejött egy KIRAKAT-ORSZÁG, amely saját Alaptörvényével létrehozta magyarnak nevezett kirakatszervezeteit, melyekbe NEM FÉRT és NEM FÉR BELE a NÉP!
*
Azért sincs NÉP sem, mert HIÁNYZIK ebből a KOZMOPOLITA TÖMEG-EMBER típusból a MAGYAR LÉLEK... Az a lelkiség, ami garantáltan összetart, megtart és NEMZETTÉ EGYESÍTHETNÉ a NÉPET - ha lenne nép!
*
Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Első ilyen egyenes beszéd magyar kormány részéről 1947 óta
  2017-08-13 01:22:35, vasárnap
 
  Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter beszéde - Szarvas

2017. június 3.

Hölgyeim és Uraim!

Amikor messzebbről érkező külföldi ismerősök, barátok,- akiknek a 'Trianon' szó nem jelent semmit, legfeljebb egy csinos versailles-i kastélyt,- megkérdezik tőlem, miért ilyen mágikus, miért ilyen baljóslatú ez a szó nekünk, magyaroknak, akkor többnyire elég az is, ha csak a szikár tényeket kezdem sorolni...

Azt, hogy az első világháborút lezáró úgynevezett ,,békében" Magyarország elveszítette területének és lakosságának mintegy kétharmadát. Hogy egyik napról a másikra 320 ezer négyzetkilométer területű, 20 milliós középhatalomból egy 93 ezer négyzetkilométeres, csupán hétmillió lakost számláló kisállammá vált. Hogy Románia érdem és jogalap nélkül megszerezhette a Partiumot és Erdélyt. A délszláv állam a Délvidéket. A korabeli Csehszlovákia pedig a Felvidéket és Kárpátalját. Hogy így nemzetállamok helyett soknemzetiségű országok jöttek létre a Monarchia romjain.

Új országok, ahol a kisebbségbe szorult magyarság olyan diszkriminatív bánásmódban részesült, mint amivel korábban a Monarchia alatt éppen az akkori többségi magyarságot vádolták. Csupán a szerepek fordultak meg, csupán az inga lendült a másik irányba.

A távolabbról érkezett külföldi barátok, ismerősök már ennyiből is, maguktól is érteni szokták: hogy Trianon valójában egy adminisztratív eszközökkel végrehajtott etnikai vendetta volt, nem pedig békeszerződés. Hogy Trianon nem történelmi igazságot osztott a győzteseknek, sokkal inkább földet: értékes bányákat, hatalmas erdőket, zsíros magyar földeket.

A harag és részrehajlás nélkül ítélő, messziről jött idegen már a szikár tényekből is megérti, hogy: Trianon nem lezárta, hanem fenntartotta a háborút. Hiszen az valójában az első világháború utolsó nagy ütközete volt. Az utolsó csata, amelyben a magyaroknak fegyvertelenül, hátrakötött kézzel kellett a túlerővel szemben megvédeniük azt, ami Isten és ember előtt évszázadok óta az övék volt. Hogy Trianon nem békét hozott Európának - sőt, a világnak -, hanem újabb háborút. Elkerülhetetlenné tette az újabb világégést, amely még az elsőnél is pusztítóbb, fájdalmasabb és szégyentelenebb lett.

A trianoni diktátum bizony Magyarország fájdalma, de egész Európa bűne és az egész nyugati világ szégyene. Az volt és az maradt. Maradt - Magyarországot ugyanis az elmúlt közel 100 évben még soha senki meg nem követte Trianonért. Még csak nem is jóvátételről beszélek. Bár miért is ne beszélhetnénk akár a magyaroknak járó jóvátételről is, nem csak szimbolikus gesztusokról. Főhajtásról, bocsánatkérésről.

A szomszédos országok vezetőinek nyilvánosan elmondott szavairól, amelyben legalább elismerik végre és nem tagadják tovább az igazságtalanságot. Azt az igazságtalanságot, amelyet Európa egykori ,,főrészvényesei" a magyarokkal szemben elkövettek, amelynek az ő elődjeik bizonyos esetekben a cinkosai, de minden esetben a haszonélvezői voltak. Mikor látunk végre szlovák kormányfőt vagy román elnököt részvétet nyilvánítani, együttérzést kifejezni június 4-én a magyar nagykövetségen? Mert olyan magyar miniszterelnököt már láttunk, aki a román nemzeti ünnepen pezsgővel koccintott Nagy-Románia születésnapjára. Mikor beszél végre szerb elnök a magyar országgyűlésben, hogy bocsánatot kérjen Trianonért, ahogy Áder János kért bocsánatot az újvidéki vérengzésért? Vagy mikor jön el hozzánk Clemenceau utódja, a francia miniszterelnök, vagy még inkább maga a francia elnök, hogy a történelmi folytonosság nevében megkövesse a magyarokat? Hogy megkövessen minket az antant hamisított térképei, a magyar küldöttség minden jogos érvének figyelmen kívül hagyása, a nemzetiségi határok önkényes kettészelése, Magyarország bűnbakként és áldozati bárányként való odavetése miatt?

Mert az kiváló dolog, hogy Emmanuel Macron frissen megválasztott francia elnök a győzelme után az Örömóda, vagyis az Európai Unió himnuszának a hangjaira vonult fel a színpadra. De Európa egyik legfontosabb vezetőjeként végre ideje volna megértenie azt is: nekünk, magyaroknak többé nem elég azt mondani, hogy Trianon helyett vigasztalódjunk Schengennel.

Schengen ugyanis nem válasz Trianonra! Sőt, ami azt illeti, abban, amit Magyarország a schengeni közös határok védelme miatt mostanában Európa vezetőitől kap, sokkal inkább visszhangzik ugyanaz az igazságtalanság, ami üvöltött 100 éve a trianoni diktátumból is.

Ami akkor nemcsak a történelmi Magyarországot verte szét, hanem a korabeli Európát is. Amely igazságtalanság - a mai kettős mérce - sajnos ugyanígy bomlaszthatja, gyengítheti és szétverheti a mai Európát, az Európai Uniót is. Mi békeszerető és józan nép vagyunk. Ma nem akarunk határrevíziót. És pláne nem akarunk etnikai feszültséget, Isten ne verjen a szánkra, újabb háborúkat Európában vagy bárhol a világban. Ha lemondunk a revíziós igényekről, még nem jelentheti azt, hogy újabb 100 évig eltűrjük a provokációkat. A nemzeti érzékenységünk újabb és újabb megsértését. Azt, hogy senki, de senki nem törleszt semmit a velünk szemben fennálló trianoni adósságából.

Igazságot Magyarországnak! - a közel százéves követelés, amit magyarok és a világ jóérzésű népei, polgárai megfogalmaztak még mindig érvényes. Még mindig teljesítésre vár. Itt az ideje, hogy szomszédjaink és Európa vezetői kimondják, elismerjék és politikájuk igazodási pontjává tegyék, hogy a magyarság, a magyar nemzet Trianonnak az áldozata, nem pedig az előidézője, elkövetője. Az nem járja, hogy Európa és a szomszédos államok vezetői csak annyit tudnak mondani erre a történelmi igazságtalanságra, hogy a magyaroknak ideje volna végre túllépniük a régi sérelmeken.

Elég az álszent, lekezelő mondatokból. A magyar sebek akkor tudnak behegedni, ha nem nyitják fel újra meg újra. Ha nem szórnak bele sót minden nap. Ha a szomszédos államok vezetői és persze a közös Európa dolgában illetékes politikusok végre megértéssel és tisztelettel fordulnak a magyarok iránt, a magyarok nemzeti érzékenysége felé. Ha nem abban serénykednek, hogyan asszimilálják a magyar kisebbséget. Hogyan tüntessék el a magyar nyelvű helyiségnév- és utcanév-táblákat. Hogyan szorongassák a magyar nyelvű oktatási intézményeket és hogyan gáncsolják el a határaik között élő tömbmagyarság autonómia-törekvéseit. Közelít Trianon századik évfordulója, ez pedig nem a felejtésre ok, mert mi nem felejtünk.

Nem, nem, soha!

Az évforduló arra ok, hogy végre rendezzük közös dolgainkat, hogy Magyarország és a magyarság jóvátételt - ha nem anyagi, hát, legalább erkölcsi és politikai jóvátételt - kapjon a világtörténelem egyik legnagyobb igazságtalanságáért. Azért az igazságtalanságért, amelynek ez a nép a legnagyobb kárvallottja volt és bizonyos értelemben a mai napig az is maradt.

Igazságot Magyarországnak, tiszteletet a magyarságnak!

Köszönöm, hogy meghallgattak!

(Miniszterelnökség)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Akkor dolgozni kellett...
  2017-08-07 23:31:37, hétfő
 
  "SOK EMBERNEK AZÉRT NEM VOLT JÓ A SZOCIALIZMUSBAN MERT AKKOR DOLGOZNI KELLETT!" - Írta valaki nekem a "NEM CSAK AZ SZÁMÍT MUNKÁNAK..." c. jegyzetemhez.És még azt is hozzáfűzte: "bizonyára büdös volt a munka és azért szidja".
Ezért aztán, kénytelen vagyok ismételten egy kis múltidézésre, hogy hogyan is volt az a "büdös munka" az un. szocializmusban?
*
Az ÚJ GAZDASÁGI MECHANIZMUS-sal kezdődött
*
Azt hiszem, hogy az egész 1990-es hatalomváltás gazdasági előkészítése Magyarországon, valójában az 1968-as, az un. ,,Új gazdasági mechanizmus"-sal kezdődött.
Ugyanis, már akkor, az 1960-as években kiderült - itt Magyarországon legalább is - hogy a FÜGGETLENÍTETT PÁRTIRÁNYÍTÁS mindenre rátelepedő RENDSZER-től az un. "szocialista gazdaság" nem működőképes.
Kiderült - a magukat kommunistának nevezők számára is, hogy az EGYPÁRTI (MSZMP) DIKTATÚRÁVAL NEM LEHET PIACGAZDASÁGOT KIÉPÍTENI.
*
Merthogy az ,,Új gazdasági mechanizmus"-nak az lett volna a lényege, hogy lazítson a mindenre és mindenkire rátelepedő pártirányítás kontraszelekcióján.
*
Csakhogy, Kádár ,,atyuskának" ki kellett utaznia a ,,Nagytestvérhez" a Szovjetunióba, hogy ,,áldását" kérje erre az új gazdasági módira.
Természetesen, a nagytestvér hallani sem akart erről az egészről, ezért Kádár János és küldöttsége vert seregként kullogott haza Magyarországra.
*
Kádár, viszont nagyon jól tudta, hogy mekkora csődben van az ország, hiszen már a DOLGOZÓ NÉP BÉRÉT is attól a ,,rothadó"-nak hazudott kapitalista nyugattól fölvett KÖLCSÖNÖKBŐL FIZETTÉK!!!
Ezért, kacsintott egyet, amúgy kádárosan és azt mondta, hogy akkor csináljátok meg ,,elvtársak", fiúk és lányok gebinben.
,,Én behunyom az egyik szememet, ti meg dolgozhattok" INATOK SZAKADTÁIG , MEG AZ ELSŐ INFARKTUSIG "teljes biztonsággal" Nem véletlenül vezettünk - az egész szocialista táboron belül - a halandósági listán..
*
Nosza, a döglődő TSZ-ek kiosztottak a TSZ-tagok között némi háztáji földet, pontosabban, a sajátjából visszakapott valamennyit (használatba) meg állatállományt, hogy mindenki gazdálkodjon rajta úgy, ahogy tud!
Merthogy az egybeszántott óriási TSZ-földeken termelt Micsurin-,,nemesítésű" gabona egy-az egyben ment, - mint valami provinciáról - a Szovjetúnióba.
*
A magyar földművesek, vagyis, az akkori személyi besorolás szerint: PARASZTok, megművelték azt a kicsi földet a legjobb tudásuk szerint.
Belefogtak a FÓLIÁZÁSBA is, és olyan sikerrel termesztették a primőr paprikát, paradicsomot, meg minden mást, hogy ellátták vele nemcsak hazánkat, hanem Nyugat-Európát is.
Az akkor telepített (és azóta elöregedett) szabolcsi almások ontották a finom, zamatos magyar almát - az őszibarackosok és szilvások úgyszintén - a közben létrehozott tartósító üzemekbe és a piacokra.
Világhíressé vált az ekkor beindított szeszfőzdék cseresznye- barack és szilva pálinkája.
Szőlészetek sikerrel gyártották a magyar találmányú, alkoholmentes szőlőlét, aminek a Traubisoda nevet adták.
http://209.85.129.104/search?q=cache:AMeub9M7CzgJ:www.traubi.hu/download.html+Tra ubi&hl=hu&ct=clnk&cd=2&gl=hu
*
A SZERZŐDÉSES HÁZTÁJIBAN DOLGOZÓK szépen gyarapodtak anyagilag és ők voltak azok a vidéki parasztok, akik látástól-vakulásig dolgozva elsőként vehettek maguknak Trabant- és Wartburg gépkocsit, majd Zsigulit...
*
(Folyt. köv.)
*
Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Balogh Sándor és Pozsgay Imre a Paktumról
  2017-08-05 10:03:56, szombat
 
  Éveken át, amikor még tevőleges részese lehettem a Magyarok Világszövetségének, a Magyarok Házában tartott rendezvényeknek, a PAKTUM-téma már akkor is foglalkoztatott. Mint a Magyar Nők Világfórumának alapító tagja, olyan emberekkel ismerkedhetem meg, mint Balogh Sándor, aki Ph.D. prof. emeritus, az USA-ban él és a Szent Korona Lovagrend, valamint a Magyarok Világszövetségének tagja.
Évekig szerepelt a levelező listámon, ahova megküldtem írásaimat. Többek között a PAKTUMRÓL szólót is. Itt olvasható egy 2013-as változata:

http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?SID=&pid=126194&n=furaila&blog

BALOGH SÁNDOR ezt írta:
“Érdekes írásodhoz kiegészítéskép csatolom az én tapasztalataimon alapuló beszámolót, Pozsgay értékelését, és javaslom a Lakatos Pál: "Rendszerváltó" miniszterelnökök pórázon (A könyv 2003-ban jelent meg.) Antallról szóló fejezetének elolvasását, hogy Antallt hogy szervezték be. Ez a könyv Lakatos honlapjáról letölthetö. Balogh Sándor."
*
*
Az alábbiakban közlöm Balogh Sándor írását arról, hogyan is látta ő onnan az USA-ból a PAKTUM-témának a nemzetközi hátterét.
Alatta, pedig egy "hazai" politikus: Pozsgay Imre véleményét a Paktumról, ami 2007-ben jelent meg a Magyar Nemzetben. (Bóna Mária Ilona)
*
“Hogyan is történhetett meg a Rozsadombi Paktum?

Mindig bantotta a csörömet, hogy mikor Bush elnok latszolag öszintén tamogatta a kozepeuropai orszagokban a rendszerváltást, hogy vehetett reszt az amerikai kovetseg elso titkara a Rozsadombi talalkozon, ahol alairtak a paktumot ami meghiusitotta a rendszervaltast es bebetonozta pozicioikban a volt kommunistakat.
Hogy megertsuk az esemenyeket.issza kell mennünk a hidegháborus idökre, mikor Henry Kissinger volt az amerikai külügyminiszter Nixon elnök alatt. Kissinger kidolgozott egy tervet, hogy Amerika mondjon le Középeurópáról, és engedje meg, hogy az ott levö országok “szervesen" olvadjanak be a Szovjet Unioba. Annyira ment a dolog, hogy Kissinger )mint USA külügyminiszter (Secretary of State) utasitotta az USA londoni nagykovetet, hogy hivja ossze az európai USA koveteket es közölje velük, hogy ez a hivatalos amerikai politika.
Mikor Nixon megtudta, leallitotta tervet, de Kissinger nem adta fel a harcot. Jimmy Carter alatt Brzezinsky lett a fo kulpolitikai tanacsado, Reagan elnök pedig ketlabbal rugta ki Dr. K-t, ahogy a sajto becézte Kissingert. Mikor az idosebb Bush lett az elnök, Dr. K ujra probalkozott. Annyira ment az ugy, hogy beadvanyt kuldott az uj elnoknek, amivel a New York TIMES-nak is eldicsekedett. Mikor a hirt olvastuk 1989 januarban, roviddel Bush beiktatasa utan, Dr. Nadas Gyula, az Amerikai Magyarok Országos Szovetseg elnökenek keresere, mint az AMOSZ fötitkara es politologus, egy harom oldalas beadvanyt irtam a Feher Házba, amiben elleneztuk a K tervet. Valamikor majusban kaptunk valaszt, amiben a Kulugyminiszterium megkoszonte beadvanyunkat, es kozoltek velunk, hogy ez nagyon fontos adalek volt a témaval kapcsolaban, es hogy hosszu tanulmanyozas utan elvetettek a Kissinger tervet.
A Washington Monthly-ban, egy amerikai politikai havilapban Jacob Heilbrunn Egy államférfi lemenöben - Miért esett le Dr. K csillaga? (Eclipse of a Statesman: Why Dr. K's star has fallen) cimü cikkében, miután megmagyarázta, hogy Dr. K “realista" politikai nezeteket vallott, es nem voltak erkölcsi skrupulusai. ezt irta Kissinger Brezsnyev érabeli keleti politikájáról: “Ha megengednénk, hogy a Szovjet Unio összeomoljon, megsértenénk a realista ortodoxiát a a rend szükségességéröl: Mit csinálnának azok a lázongó népek a szabadságukkal? Kaosz lenne az eredmény"(lásd http://www.washingtonmonthly.com/bo...). Majd 1989-röl ezt irta: “Kissinger felajánlotta az uj Bush kormánynak szolgálatait, mint tárgyaló diplomata, hogy kidolgozzon egy tervet az omladozó Szovjet Unióval és közös uralmat létesitsenek Keleteurópa felett."
Ugyanakkor Bush, az új elnok, annyira komolyan vette Középeurópa felszabaditását, hogy 1989 julius elejen Lengyel és Magyarorszagba utazott, és Pesten toltotte julius 4.-et, a legnagyobb amerikai nemzeti unnepet. Mielott elutazott Washingtonból, magahoz hivatta az amerikai uzleti elet, a szakszervezetek es legnagyobb egyetemek vezetoit, es kerte oket, hogy tamogassak az ujonnan felszabadulo orszagokat. Mikor Pestet elhagyta, Paris felé a repulon az ujsagirok megkerdeztek, sikeres volt-e az utja. Bush azt valaszolta, hogy igen, nagyon fontos uzenetet hozott a ket orszag vezetoinek, akik azert nagyon halasak lehetnek.
Ez volt a hattere a szeptemberben bekövetkezett szogesdrot vasfuggony megnyitasanak Ausztria fele a keletnemetek szamara. Kissinger tehat elvesztette az elso menetet. Azonban Kissinger emberei benn voltak a Feherhazban es a kulugyben, koztuk Lawrence Eagleburger is, aki kulugyminiszterhelyettes majd külügyminiszter volt 1989-90-ben. Igy nyilván az ö utasitására, illetve Dr. K javaslatára ment el a követség elsö titkára a talakozora. Söt, az is valószinü, hogy az otletet is o vetette fel es ö szervezte a talalkozot, Bush elnok tudta es jovahagyasa nelkul. Persze lehetséges az is, hogy soha nem volt személyes találkozó, amit Jeszenszky váltig tagad, és csak szóban közölték a feltételeket az illetékesekkel, bár állítolag Lezsákot is meghivták, és mikor Lezsák látta, miröl van szó, "vette kalapját és otthagyta öket." Az is elkepzelhetö, hogy a Feher Haz es hivatalos Washingtoni körök ma sem tudnak a Rozsadombi Paktumról és az Amerikai Követség szereperol a magyar rendszervaltas megakadalyozasaban. Ugyanakkor a magyar résztvevöknek, akik nem voltak jelen Bush tanácskozásain,tehát nem ismerték Bush állspontját, minden okuk meg volt ezt hivatalos amerikai politikának tekinteni., mivel a követségröl jött az ukáz.
Egyébként Lakatos Pál könyvében ezt is tárgyalja!
Heilbrunn ezzel fejezi be ennek az érának tárgyalását: “Kissinger szovjet-politikája eltünt a Szovjet Unióval."
Sajnos, mi jobban tudjuk. Kissinger szovjet politikájának nyomai megmaradtak a Rozsadombi Paktumban. Annak ellenére, hogy beavatkozásunkkal segitettünk legyözni a Kissinger ajánlatot, a következö menetet Dr. K nyerte meg. Ránk kényszeritettek egy olyan rendszert, ahol nem kellett attól tartania Dr. K-nak, hogy mit csinálunk szabadságunkkal.
Dr. Balogh Sandor, prof. emeritus
*
Pozsgay Imre: Hogyan jutottunk Lakitelektől a paktumig?
2007. június 16. 16:46 Magyar Nemzet
“Pozsgay Imre: Azt hiszem, valóban kisiklott a lakiteleki gondolat, ha nem is feltétlenül Antall Józsefen, bár neki is volt ebben némi szerepe.
Az MDF túl könnyen mondott le az alkotmányozó nemzetgyûlés gondolatáról egy gyors, pörgő tárgyalásos eljárás kedvéért. Pedig megért volna egy kis fáradságot, hogy a társadalom is az átalakulás részesének érezze magát.
Végzetes tévedésnek tartottam, amikor Bíró Zoltán 1989 nyarán bejelentette, hogy lemond az MDF elnöki posztjáról, mert korábban az MSZMP tagja volt. De hát kizárták az MSZMP-ből! Annyit mondtam neki: a választóvonalat a becsület mezején kellene meghúzni, nem pedig ott, hogy ki volt párttag és ki nem.
Akkor került szóba Antall József, aki a tárgyalóasztalnál már megmutatta politikai kvalitásait. Õt régtől ismertem, még Csoóri Sándor mutatta be 1978-ban. A politikai egyeztető tárgyalások idején is rendszeres, személyes kapcsolatot tartottunk. Ez nagyon csípte az SZDSZ szemét.
Ijesztgették a társadalmat, hogy itt egy MDF-MSZMP közös uralom előkészületei zajlanak. Antall ettől megriadt. Majd a választások után megkötötte a paktumot az SZDSZ-szel, amit én fatális tévedésnek tartok.“
(Magyar Nemzet, 2007. június 16.)
*
Szerkesztette és közreadta: Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Felhívás a magyarsághoz
  2017-08-03 17:07:32, csütörtök
 
  TOVÁBBÍTOTT ÜZENET

Felhívás a magyarsághoz
https://youtu.be/gFZNXFCpD78
*
A Teremtő azzal kegyelmezett meg, hogy közvetítsem korunk emberiségének földi életére vonatkozó iránymutatását, amely a magyarság ősi értékrendjének mintaként történő újjáteremtését jelenti. A nekem szóló kegyelem kiterjedt az iránymutatásból eredő irányelvek mindennapi életünk szabályrendszereként való megvalósítására is.

A Teremtő iránymutatásának közvetítésével a magyarság feladatot kapott a Magyar Küldetés jelenkori részének teljesítésére, a Teremtő és az Ember közötti Szövetség megerősítésével.
A Szövetség célja az, hogy

a Lélek Fénye uralja és formálja az anyagot. A Lélek Fényét a Teremtő a korona-csakránkon, a Szent Koronán keresztül adja át mindannyiunknak.

Boldogasszony Anyánk kezdetektől oltalmazónk abban, hogy a Szövetség szerint éljünk.
Kezdetektől fogva számos kísértés, fenyegetés, erőszak ért bennünket, amelyek hatására - az első tőrt szúrva Oltalmazónk lelkébe - feladtuk gondolkozási jogunkat.
A hét tőr közül, amellyel Boldogasszony Anyánk lelkét megsebesítettük, ezt kell széttörnünk, hogy ,,kinyilatkoztassanak sok szívből a gondolatok".

A közvetítés teljesítése előkészítette azt a döntést, amely meghozatalára az egyetemes magyarság jogosult.

A sikeres közvetítés következményeként felhatalmazott vagyok arra, hogy az alábbi felhívással forduljak a magyarsághoz:

Mindenki, akinek a Szent Korona a korona-csakrája, vegyen részt abban a folyamatban, amely újjáteremti az anyagtalan és anyagi világ egységében a Teremtő Iránymutatása szerint élő Emberiséget, a magyarság mintaadásával.

A folyamat második állomása az, amikor kifejezzük szándékunkat Boldogasszony Anyánk első fájdalmának megszűntetésére, azzal, hogy kinyilvánítjuk akaratunkat arra vonatkozóan, hogy

szívünkből a gondolat az anyagtalan és az anyagi világ kettős egységében kinyilatkozik.

Ennek a kinyilatkozásnak a bizonyítására - a folyamat harmadik állomásaként - elkezdjük a Teremtő Iránymutatásának gyakorlattá válását, amely a gondokozási jog visszavételét jelenti
- életkorunk,
- nemünk,
- államalapító, vagy államalkotó nemzethez tartozásunk,
- Krisztus-követő Istenhitünk,
- igény- és lehetőség-meghatározó adottságunk, ismeretünk és tapasztalatunk alapján gyakorolt hivatásunk vagy szakmánk által meghatározott
érdekeink összehangolásával.

Szívből jövő gondolkodási jogunk erőszakos elrablása (a Quedlinburgi szerződés megkötése) előtti utolsó megerősítése a Teremtővel kötött szerződésnek 894-ben történt, amikor ,,Szerét ejtették a magyarság dolgának", a Pusztaszeri Szerződéssel. A megerősítési Szer-tartás harmincnégy napig tartott, két ősi Boldogasszony-megemlékezésünk - Nagyboldogasszony és Hétfájdalmú Boldogasszony - napja között.
A Pusztaszeri Szerződés a Teremtő Iránymutatásából eredő irányelveket határozott meg arra a korra, amikor a zsidókereszténység eszmei iránymutatása érvényesült Európa nyugati részén, amely kibékíthetetlen ellentétben állt ,,Atilla szellemével".
*
Atyai eleink példáját követve a Teremtő Iránymutatásának követését újjáteremtő folyamat

második állomását
2017. év Új Kenyér havának 15-én, Nagyboldogasszony napján Dobogókőn,

harmadik állomását
2017. év Földanya havának 16. napján Hétfájdalmú Boldogasszony napját követő szombaton szintén egy szakrális helyen

tartjuk.
Az utóbbi ,,Búcsú-Szer-tartás" lesz, hiszen bűnbocsánatot kérünk és jóvátételt vállalunk azért, mert engedtük, hogy szívünkből a gondolkodási jogot elrabolják.

Most Európa és a Földkerekség annak a - gondolkodási jogukat elrabló - Iránymutatásnak a ,,szenvedhetetlen igája" alatt él, amely az egész emberiséget végveszélybe sodorta.

A magyarság jövője attól függ, hogy képesek vagyunk-e újjáteremteni önmagunkat.
Az emberiség jövője pedig attól, hogy a magyarság mintát tud-e adni az emberi életről.

Kelt Szegeden, 2017. Új Kenyér havának első napján.
Halász József
az Isteni Iránymutatás közvetítője
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A királyság eszméje a Nap-királyság eszméjéből ered
  2017-08-03 01:51:57, csütörtök
 
  " A hunok vallásának NAPVALLÁS mivolta közismert! Értelemvallását mutatja, hogy mazda-jazmán vallásnak is nevezték. Mivel-pedig a "mazda" jelentése bölcsesség, a mazda yazmán jelentése bölcsességvallás.
*
Ez a kettős egyezés, az értelemvallás és a vele egylényegű NAPVALLÁS egyezése az emberré váló emberiség és a hunok vallása között arra utal, hogy a HUN-MAGYARSÁG AZ EMBERISÉG ŐSVALLÁSÁNAK egyenes folytatója.
*
Az emberiség kultúrája tehát a magyar-hun kultúra révén nem öt-hatezer éves múltra tekinthet vissza, a sumér írásbeliség kialakulásáig, sem pedig 50.000 évre, a "modern ember" megjelenéséig, hanem több millió éves kulturális folytonosságot ölel magába a magyar kultúra. És egy rendkívüli, a mai nyugati kultúránál sok szempontból lényegesen magasabb szintű kultúráról van szó.
*
Valóban kulcskérdés az emberiség számára a magyar-hun-szkíta történelem és kultúra alapjainak megismerése. *
Személyes életünk számára is életbevágó a bennünk élő kozmikus alkotóerők felélesztése és minél teljesebb kibontakoztatása." (Grandpierre Attila csillagász)
*
Egyszerűbben fogalmazva: A magyar-hun kultúra, az 5-6000 éves sumér írásbeliség kialakulásánál több millió éves múltra tekinthet vissza!
*
Szerk. Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nem csak az számít munkának, amit mások adnak az embernek
  2017-08-02 17:23:03, szerda
 
  NEM CSAK AZ SZÁMÍT MUNKÁNAK, amit mások "adnak" az embernek
*
VALAKI ÚGY GONDOLJA, HOGY "AZÉRT UTÁLTUK A RÁKOSI- ÉS A KÁDÁR RENDSZERT, MERT AKKOR DOLGOZNI KELLETT"..
*
Az ÁLLAMOSÍTÁS azt jelentette, hogy 1945 után mindent - ELLENÉRTÉK NÉLKÜL kisajátított a magát szocialistának, vagyis humánusnak hazudó hatalom.
IDŐS NAGYSZÜLEIMRE NÉZVÉST azért volt TRAGIKUS ez, mert az egyik nagymamám "MOLNÁRNÉ" volt, a másik meg "GAZDÁNÉ"...
Vagyis, az egyik a saját malmában segített a férjének egy életöltőn át, a másik meg a gazdálkodásban a saját földjén! Az egyik nagyapám belehalt a beszolgáltatásba, a másik meg már sokkal korábban meghalt. Hátrahagyva feleségeiket, akik a legnagyobb segítői voltak abban a munkájukban, amit a saját tulajdonú malmában, illetve földjén végeztek míg az új hatalom el nem vette tőlük! Szerencsére, ifjú gyermekeik akkor már szakmunkásként dolgoztak valamelyik magán-műhelyben. Őket beterelték az államosított gyárakba, üzemekbe, TSZ-eklbe.
*
1945 után, az akkor már 60-as életéveikben járó nagymamáimat kikiáltották rákosiék INGYENÉLŐKNEK és azt harsogták, hogy:

- "AKI NEM DOLGOZIK, AZ NE IS EGYÉK!"
*
"RÉGEN VOLT!" Mondják egyesek és én sem foglalkoznék már ezzel, ha nem szembesülnék ezzel a fajta gondolkodással a mindennapjaikban MOST: A JELENBEN!
*
EMLÉKEZTETŐÜL leírnám, hogy amikor NAGYMAMÁIM betegek lettek, csak úgy járt nekik az orvosi ellátás, ha valamelyik - gyárban dolgozó - felnőtt gyereke magához vette - ha volt hova, mert a lakásokat is elrabolták és kiosztották a saját fajtájuk között. Minderről a LAKÓTÖMBI MEGBÍZOTT kiállított számára/számukra egy "NINCSTELEN"-ségi bizonyítványt!
*
HOGYAN ÉRINTETTE EZ A FAJTA ÁLLAMOSÍTÁS AZ 1945 UTÁÁN SZÜLETETTEKET?
*
NEKIK MÁR JOBB VOLT, GONDOLHATNÁNK... DE NEM!!!

Azokban a falvakban, vagy kistelepüléseken, ahol nem volt sem gyár, sem üzem, sem TSZ, amikor az 1960-as években befejezték a 8 általánost, a nagyvárosi gyárak összetoborozták őket a KISTELEPÜLÉSEKRŐL és szakmát tanulhattak...
*
Csak a fővárosi munkásszállókon - évfolyamonként - elhelyezett 1200-1500 építőipari- főleg fiú- szakmunkástanuló helyzete egyenesen tragikus volt, mert ők a három tanulóévük alatt csak a szálló-munkahely-képző-kocsma-szálló útvonalat ismerhették meg a fővárosból, a világ egyik legszebb városából! Miért volt ez annyira tragikus?
*
Azért, mert a tizennégy éves gyerekek, a fővárosba kerülve úgy jártak, mint amikor egy növényt gyökér nélkül kitépünk "őshonos" helyéről és úgy akarjuk az idegen talajba átültetni.
*
*
*
Mindezt csak azért írom le újra és újra, mert még mindig nincs tisztában az utókor azzal a tragikus ténnyel, hogy akiket 1990-ben MUNKÁS-PARASZT státuszban talált a rendszertváltó HATALOM azokon megvalósult a proletárdiktatúra!
Tetszik érteni?
Ők és őseik voltak az 1945 utáni erőszakos kollektivizálás és proletarizálás ÁLDOZATAI és VESZTESEI.
*
Azok meg, akik azt hazudták, hogy az ő érdekükben gyakorolják a hatalmat, azok vitték csődbe az un. szocializmust és jobb- meg baloldalon kicsapódva felszámolták - rendszerváltozás címén - a munkásosztályt. Azt a munkásosztályt, amelyiket ők hoztak létre ERŐSZAKKAL,1945 és 1956 után!
*
Azért sem lehet erről sehol olvasni és hallani, mert félő, hogy a szavazópolgárok rájönnének arra, ami annyira nyilvánvaló volt már 1990 után is, hogy a MUNKÁSOSZTÁLY MEGSZŰNTÉVEL, MEGSZŰNT a BALOLDALISÁG LÉTJOGOSULTSÁGA IS!!!!
*
TANULSÁG:
Munkások ezreit kifosztó és likvidáló RABLÓBANDÁVAL NEM LEHET DEMOKRÁCIÁT, SEM IGAZSÁGOS TÁRSADALMAT ÉPÍTENI.
Éppen ezért, bűn volt, amikor egymással PAKTUMOT kötöttek!
Ez olyan, mint amikor futni hagynak egy SOROZATGYILKOST: mindaddig fennáll a veszélye az újragyilkolásnak, míg nem kérik rajta, vagy tőle senki számon a tönkretett, vagy KIOLTOTT ÉLETEKET!
*
Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
2017.07 2017. Augusztus 2017.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 9 db bejegyzés
e év: 250 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 174
  • e Hét: 333
  • e Hónap: 2578
  • e Év: 34308
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.