Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 29 
Nekem van baj a fejemmel?
  2019-07-30 10:53:14, kedd
 
  - KÉRDEZEM AZOKTÓL, AKIK ÉRDEKE A TÖRTÉNELMI TÉNYEK ELHALLGATÁSA, ELHALLGATTATÁSA.

EZ A JEGYZET ARRÓL SZÓL - többek között - hogy 1956. OKTÓBER 25-én APRÓ ANTAL, mint az un. KATONAI BIZOTTSÁG vezetője - ADOTT PARANCSOT a KOSSUTH TÉRI SORTŰZRE. A fotót is közzétettem a HALOMRA LŐTT FEGYVERTELEN ÁLDOZATOKRÓL. Akiket TEHERAUTÓRA DOBÁLTAK és elszállítottak ismeretlen helyre!
*
Majd a gyászoló édesanyák, menyasszonyok, feleségek - november 1-én feketébe öltözve - a PÁRTHÁZ elé vonultak és KÉRTÉK HALOTTAIK KIADATÁSÁT. Nem kapták meg őket!!!!
Marosán György, pedig azt ordítozta, hogy:
- ,,KERGESSE MÁR EL VALAKI EZEKET A GYÁSZRUHÁS KURVÁKAT!"
*
A halottak között ott volt BÓNA ZSIGMOND nagybátyám is! Akit nagymamám hiába várt haza aznap. Amikor sikerült kiderítenie, hogy mi történhetett a fiával, akkor ő is felvette a fekete ruháját és beállt az halottait követelő "gyászruhás kurvák" közé!!!!!!!!!!!!
*
Természetesen, soha nem tudta meg, hogy mi lett a fiával!
1968-ban halt meg és haláláig nem vette le a gyászruháját!!!!!!
*
Nem szoktam a véleményemről írni, de most lett elegem!!!! Ezért, közzéteszem, hogy: SZERINTEM AZOKNAK VAN KURVA NAGY BAJ A FEJÜKBEN AKIK EZEN MA MÁR RÖHÖGNEK ÉS ODASZAVAZNAK AZOKNAK, A MAGYARSÁGOT ELÁRULÓKNAK, AKIK ELŐDEI MINDEZT ELKÖVETTÉK, MIKÖZBEN HABZÓ POFÁVAL GYŰLÖLKÖDVE FASISZTÁZNAK!!!!!!!!!!!!!!!!
*
EZEKNEK VAN NAGY BAJ A FEJÜKBEN!
ERRE MONDHATNÁM, HOGY "AZ Ő BAJUK!". CSAKHOGY, NEKIK IS VAN SZAVAZATI JOGUK ÉS EZZEL MÁR ÉN IS ÉS A HOZZÁM HASONLÓ NEHÉZ-SORSÚ MAGYAR EMBERNEK IS VAN GONDJA, MERT A FEJÜNK FÖLÉ SZAVAZHATNAK MINDENFÉLE TÖMEGGYILKOS HAZAÁRULÓKAT!!!!
*
Persze, vidáman élhetik fasisztázós- sikeres életüket, mert az a magyar népet eláruló PAKTUM még mindig védi őket!
NEKEM MEG EZ NEM TETSZIK!!!! NAGYON NEM!!!!!!!!!!!
*
Bóna Mária Ilona
*
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az őszödi beszéd titkos üzenete a mának
  2019-07-29 10:04:24, hétfő
 
  2006-ban még nem volt szüksége a Fidesznek a győzelemre, hiszen tudták (a 2005-ben létrehozott Nemzeti Konzultációs Testülethez özönlő panaszáradatból) hogy még mindig túl sok az előző rendszer ,,sara", amit hálátlan feladat lett volna nekik eltakarítani a szoc.libek helyett...
Ennek a hálátlan feladatnak aztán nem nagyon örült Gyurcsány Ferenc sem.
Ezt megtudhatjuk a 2006 szeptember 17-én nyilvánosságra került -,,ŐSZÖDI BESZÉD"-ként elhíresült szónoklatból. Gyurcsány Ferenc, akkori miniszterelnök, 2006. május 26-án (egy hónappal a választási győzelem után) az MSZP frakció zárt balatonőszödi ülésén záróbeszédet tartott. Ez a beszéd - pontosabban a szeptemberi nyilvánosságra kerülése - ÜRÜGYÜL szolgált a Kossuth téri tüntetésekre...
https://www.youtube.com/watch?v=DqaaLNw2e2Q

Ami elgondolkodtató az egész beszéd-részletben azt kiemeltem.
1. ,,Amit az azt megelőző hónapokban titokban meg lehetett csinálni úgy, hogy nehogy a választási kampány utolsó heteiben előkerüljenek olyan papírok, hogy mire készülünk, azt megtettük." (Gyurcsány Ferenc)
Komment:
Az, hogy mire készültek kiderült az elkövetkezendő hónapokban, években. Valóban nehéz helyzetben voltak és vannak, mert attól a perctől fogva, hogy fölszámolták az osztálytársadalmat és a munkásosztályt... - mint baloldali- szocialista pártnak - megszűnt a politikai életbeli létjogosultságuk. Az sem véletlen, hogy az MSZP-ből kiválva később Demokratikus Koalíció nevet vették föl...
Az, amire készültek, az a PROVOKÁCIÓ, amivel minden áron ki akarták váltani az egyébként jogos népharagot. Mint, ahogy az a tv-székház ,,ostrománál" megtörtént, és amiről nyilvánvaló, hogy megrendezett esemény volt... Gergényi végig ott állt a tér szélén és onnan figyelte az eseményeket.
Valószínű, hogy az a területfejlesztési törvénybe bújtatott, a NATO-val kapcsolatos törvény tervezete is ,,már le volt papírozva"... Arra a Bajnai Gordon által területfejlesztési törvénybe bújtatott (a 2003. évi XXVI. Törvény módosításaként) T/5311-es sz. törvénymódosításra gondolok, amit csak 2008. április 22-én tudtak a parlament elé terjeszteni és elfogadtatni.
http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?SID=&pid=10145&n=furaila&blog__
(Csak zárójelben jegyzem meg, hogy akkor, amikor ennek a törvénynek érvényt fognak szerezni, megkezdődhet a NATO európai támaszpontjának magyarországi kiépítése, 11 katonai körzetre osztva hazánk területét.)
*
Kiemelés a beszédből:
2. ,,Nyilvánvalóan végighazudtuk az utolsó másfél-két évet." (Gyurcsány Ferenc)
3. ,,Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz." (Gyurcsány Ferenc)
Komment:
Bizony, nem tehettek mást, minthogy hazudják a szocialista voltukat, hazudják az ateista baloldaliságukat, miközben a legvadabb templomos kapitalistákká lettek...
Arra a hazugságra épült az egész III. Köztársaság, amit elhallgattak a magyarországi lakosok elől. Azért nem írok NÉP-et, mert olyan már az 1980-as években sem létezett. A szocialista embertípus kinevelésével megtörtént az ,,internacionalitás". 1990 után ennek az embertömegnek a fokozatos kihalásával a régi-új hatalomnak szüksége volt arra a TÖMEGEMBERRE, aki jó fogyasztó- KOZMOPOLITA- EU-polgár.
Az un. BALOLDALI politikusok ezzel előidézték önnön politikai feleslegességüket. Ezért voltak kénytelenek hazudozni és a valódi TÉNYEKET ELHALLGATNI.
*
Kiemelés a beszédből:
4. ,,Annyival vagyunk túl az ország lehetőségein, hogy mi azt nem tudtuk korábban elképzelni, hogy ezt a Magyar Szocialista Párt és a liberálisok közös kormányzása valaha is megteszi." (Gyurcsány Ferenc)
Komment:
Ki kellett tartaniuk, míg ki nem pusztult az az ,,internacionalista-szocialista" embertípus, akit a baloldalinak és szocialistának nevezett hatalmi elődök neveltek ki. Annyira rettegtek és rettegnek egy jogos elszámoltatástól, hogy még a HAZAÁRULÁSRA is képesek. Az ,,ország lehetőségeinek" elveszítése után már csak a külföldi érdekeltségű felvásárlókra számíthattak. Jól jött számukra a máig érvényben lévő 1982. évi 6-os számú Törvényrendelet (Tvr.) 9. cikkelyének 2. szakasza!
Bővebben itt látható:
http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=98200006.TVR#id=I1_1326320839250& amp;parent=
http%3A%2F%2Fnet.jogtar.hu&rpctoken=720540082&_methods=
onPlusOne%2C_ready%2C_close%2C_open%2C_resizeMe
Ez alapján az IMF Magyarországon 1982. óta napjainkig korlátozás nélkül vásárolhat ingatlanokat, lakásokat, házakat, cégeket, üzemeket, vállalatokat (egyszóval mindent, ami megvehető és privatizálható adósság fejében).

*
Kiemelés a beszédből:
5. ,,"És persze még gondolkodhatunk nagyon sokáig, meg kib..ott sok elemzést el lehet végezni, hogy melyik társadalmi csoportot hogy fogja végezni(?), azt tudom nektek mondani."" (Gyurcsány Ferenc)
Komment:
Már akkor tudtam, amikor NATO- és EU-tagország lettünk, hogy semmi és senki nem mentheti meg a lepusztításos-önmagától kipusztuló megsemmisüléstől azt a társadalmi csoportot, amelyikhez tartozóit MUNKÁS-PARASZT státuszban ért az 1990-es rendszerváltozás. Ezek a munkások eleinte még megnyerhetők voltak arra, hogy az MSZP-re szavazzanak, mert abban bíztak, hogy hátha még átmenthető lehet számukra is valami abból, amit valójában velük építtettek föl. És ez a szocializmusnak hazudott társadalmi formáció volt. Viszont, ahogy teltek-múltak az 1990 utáni évek, egyre nyilvánvalóbbá kezdett válni számukra is, hogy a baloldali politikusokra sem lehet már számítani a sorsuk jobbrafordulásában. Sőt, már egyik pártéra sem!
*
Kiemelés a beszédből:
6. ,,És közben egyébként nem csináltunk semmit négy évig." (Gyurcsány Ferenc)
Komment:
Nem derült ki semmi újdonság, hiszen ebben az országban évtizedek óta mindenki HAZUDIK a tényeken alapuló IGAZSÁG ELHALLGATÁSÁVAL!
Gyurcsány Ferenc az őszödi beszédében IGAZAT MONDOTT!
Bevallotta: - ,,Végighazudtuk az utolsó másfél-két évet."
És? Mi történt ez után a vallomás után?
Egy egész ország felháborodva tüntetésbe kezdett... a ,,hazug Gyurcsány" ellen. Kár volt, mert csupán PROVOKÁCIÓS CSAPDA volt a Gyurcsány-beszéd, meg a TV-székház ostroma, meg a Kossuth téri tüntetések is...
Gergényi ott volt az ,,ostrom alatt" civilben - állítólag ballonkabátban álldogált a Szabadság tér szélén és tisztes távolból szemlélte az eseményeket.
Az október 23-át megelőzően történt események jórészt feltáratlanok.
Nem tudjuk, ki vezette az MTV székházának szakmailag gyalázatos "védelmét", ugyanakkor rendőröktől nyert értesülések szerint az ottani eseményeket négy hétig az állomány "vadítására" használták. Például a rendőrség egyes szervezeti egységeinek állományát érthetetlen okokból összezárva tartották október 23-a előtt, közben pszichológiailag megalapozott módszerekkel "készítették fel" őket a 23-ai "randalírozók" elleni engesztelhetetlen fellépésre.
A rendőröktől tapasztalt agressziónak ez volt az egyik oka. Ezért aztán, 2006. október 23-án a rendőrség kegyetlenül lecsapott a békés tüntetőkre a rájuk ,,nyomott" provokátorok ürügyén. .
http://furaila.xfree.hu/43588
Semmit nem értek el a tüntetésekkel. Hiszen, Gyurcsány bizalmi szavazást kért maga mellett 2006. október 6-án. Természetesen, 207-en 165 ellenében bizalmat szavaztak Gyurcsány mellett és amellett.
https://hirkozpont.magyarorszag.hu/hirek/bizalmi20061006.html

A szavazási eredmény ÜZENETE A MÁNAK:
Nyugodtan tovább lehet hazudni és semmit sem csinálni havi egy milliós javadalmazásért a parlamentben!
*
Bp. 2016. április 16.
*
Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lakóhelyem, fideszes segédlettel balfék libernyákok gyűjtője
  2019-07-29 09:29:34, hétfő
 
  A FIDESZ ÁTENGEDTE LAKÓHELYEMET AZ "ELLENZÉKNEK"!
AZOKNAK, AKIKRŐL OLYAN ELMARASZTALÓN BESZÉLT LEGUTÓBB IS TUSVÁNYOSON!

BIZONYÍTÉK: nálunk a Fidesz polgármesterjelöltje az aki MSZMP-s MSZP-s és DK-s-ként 21 éve polgármester!!!!!!!!!!!!! NINCS A FIDESZNEK SAJÁT JELÖLTJE! VAGYIS, A FIDESZ JELÖLTJE, az, aki 2006-ban ogy képviselő is volt plusz meg polgármester is.
Akkor, amikor Gyurcsány bizalmi szavazást kért maga ellen, akkor Szabados Ákos is benne volt abban a 207 mellette szavazóban, akik (165 ellenében) bizalmat szavaztak Gyurcsánynak.
https://hirkozpont.magyarorszag.hu/hirek/bizalmi20061006.html
A szavazási eredmény ÜZENETE A MÁNAK: Nyugodtan TOVÁBB lehet HAZUDNI és SEMMIT sem CSINÁLNI - munkás-parasztságon árulón átgázolni, hazát árulni - havi egy milliós javadalmazásért a ,,magyar"- és az EU parlamentben, valamint a TÁRSADALMI élet MINDEN területén!
Akinek ez nem tetszik megkaphatja bármikor azt, amit 2006-ban és az azt követő 2 évben megkapott rendőrterror formájában!

http://furaila.xfree.hu/43588
*
Ehhez még vedd hozzá, hogy az MSZP, meg a DK, és a Jobbik is indít "ellenzéki" jelöltet!!!
Ez azt jelenti, hogy Budapest XX. kerülete, Pesterzsébet végérvényesen VÖRÖS ZÓNÁVÁ fog válni!!!
*
2010 óta egyébként is itt landolt az összes, máshonnan kiszorult, munkásságot 1989-től folyamatosan eláruló és beáldozó balfék libernyák!!!!!
*
Bóna Mária Ilona
*
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Cím nélkül a pártos gyűlölködőkről
  2019-07-28 12:40:11, vasárnap
 
  A II.világháború utáni bosszú népéhez tartozók az 1945, de legfőképpen az 1956-os véres megtorlások idején MINDEN nemzetstratégiailag fontosabb pozíciót elfoglaltak!

Az 1963-as amnesztiával szabadult 56-osoktól annyira rettegtek, hogy még a Munkatörvénykönyvét is átírták! Ami addig JÁRT a dolgozó népnek, azután már csak ADHATÓ volt!!!!!!!
És, hogy legyen aki eldönti, hogy kinek mi jár, és mi adható, azt az MSZMP KB részéről Aczél György által kidolgozott hármas t-vel (tilt, tűr támogat) szabályozták. Ezt nevezik kontraszelekciónak. (Horthy idejében a numerus clausus is ezt célozta, csak sokkal lazább formában - mégis, máig lefasisztázzák miatta!)

1963-ban építették ki a FÜGGETLENÍTETT KISZ- MSZMP és az ágazati szakszervezeti bizottságok rendszerét! Ez a hatalmas élősködő poliprendszer vitte csődbe a az un. szocialista államot! Mert rátelepítették ezeket az ingyenélőket MINDEN gyárra, üzemre és MINDEN járásban, minden nagyobb városban és a főváros minden kerületében kiépítették a hálózatát saját irodaházzal, az ottani alkalmazottak bérével infrastrukturális- reprezentációs és propaganda költségeivel

Valósággal FELÉLTÉK a legsikeresebb vállalatok, üzemek MINDEN BEVÉTELÉT!!!!!!!!!!!

EZÉRT VÁLT SZÜKSÉGESSÉ AZ UN. RENDSZERVÁLTOZTATÁS!!!!!!!

És, ahelyett, hogy ezeket bármiért is elszámoltatták volna, megkötötték velük a máig érvényben lévő PAKTUMOT!
https://www.facebook.com/mariailona.bona/posts/1637212192981437

Úgyhogy, komcsi-libsik POFA BE BE! Mert hálásabbak is lehetnétek a magyaroknak ezért a PAKTUMÉRT, AMI legalább 3 millió magyar munkássá lefokozott ember halálát okozták!!!!!!!!!
*
Munkássá lefokozott (erőszakkal proletarizált) apám mondta az 1998-as kampány idején, hogy
- "Nincs értelme egyik mellett sem kampányolni, mert az egyik 19, a másik 1 híján 20."
Akkor nem értettem és haragudtam érte! Akkor még a PAKTUMRÓL sem tudtam!!!

Ma már ismerem az un. RENDSZERVÁLTOZTATÁS FORGATÓKÖNYVÉT IS, AMIT MÉG 1989-BEN DOLGOZTAK KI A TITKOS SZOLGÁLATOK (III/III-asok) íróasztalán!!!!
https://www.facebook.com/mariailona.bona/posts/1877314798971174?__tn__=K-R

Ezek már megtörténtek és nem lehet megváltoztatni, azonban, a magyar hazát meg kell menteni - pillanatnyilag a KÜLSŐ ellenségtől, amit belülről is támogatnak az ellenzékinek nevezett ellenségek, akik - mint Gyurcsány is a térképről is el akarják törölni Magyarországot!
Úgyhogy, nekem ne károgjatok a tényfeltáró írásaimra, ti HAZAÁRULÓ- HÁLÁTLAN balfék libernyákok!
*
Bóna Mária Ilona
*
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Videók az 1956-os forradalomról 1. Sebszaggatás végignézni
  2019-07-27 00:23:14, szombat
 
  ÚJABB ÉS ÚJABB VIDEÓKAT KAPOK az 1956-os FORRADALOMRÓL
1. rész: FÁJDALMAS SEBSZAGGATÁS végignézni ezeket a videókat és ezekről írni. Ugyanakkor jó lenne, ha végre kibeszélhetném magamból, de nekem nem lehetett és még most sem lehet.
Egész életemben - 10 éves korom óta - ellenségekkel vagyok körülvéve, akiknek soha nem beszélhettem őszintén arról, hogy milyen hatalmas lelki trauma volt számomra az 1956-os forradalom és az utána következő iszonyatos testi-lelki-szellemi MEGTORLÁS! Aminek nem akar vége szakadni, amiatt a PAKTUM miatt, ami TÖKÉLETES VÉDELMET NYÚJT a megtorló bitorlóknak és utódaiknak.
https://www.facebook.com/mariailona.bona/posts/1637212192981437
De tudnotok kell, hogy amikor meghallom, vagy látom Gyurcsány-Dobrev-Apró Klárát sikeresen tündökölni, akkor nekem olyan érzésem van, mintha egy fémből készült vörös csillaggal vájkálnának a szívemben! Gondoljatok csak bele abba, hogy milyen érzés lehetett a II. világháborúban az üldözések idején a zsidók számára a ruhájukra varrt sárga csillaggal járni-kelni!
Nekem a vörös csillagot nem a ruhámon kellett- kell hordanom, hanem beleégetve a lelkemben! Nekem azért is NAGYON-NAGYON FÁJ EZ AZ EGÉSZ, mert rettenetesen igazságtalannak tartom, hogy azért a hatalmi provokációért, amivel előidézték az október 23-i tüntetést, senkinek még a haja szála sem görbülhetett meg az elmúlt 63 évben! Pedig, az színtiszta HAZAÁRULÁS volt!
http://xfree.hu/kep_show.tvn?kid=832048&aid=276520
Tudom, máig halovány sejtésük nem volt, és ma sincs az embereknek arról, hogy maga a kommunista állam megbízásából gyártották és terjesztették azokat a röplapokat! Tudom, hogy milyen komolyan vették - főleg az akkori fialok a ,,FELHHÍVÁST", a tüntetést és a fegyveres harcot is, hiszen, valóban nagyon nagy volt a kommunista diktatórikus nyomás rajtuk! Amit mindenképpen le akartak rázni a magyar emberek magukról! Viszont, a hatalom részéről nem számítottak ilyen hatalmas népi megmozdulásra, főleg nem fegyveres ellenállásra. Habár a fegyvertelen tüntetőkre mért sortüzek is HATALMI PROVOKÁCIÓK voltak, amire már a magyar fiatalok fegyverrel válaszoltak! Ez volt az ÜRÜGY, ami miatt aztán ,,indokolttá" vált a szovjetek újabb csapatainak behívása Magyarországra.
LÁSSUK HÁT A VIDEÓKAT!
AZ 1956 KATONAI TÖRTÉNETE c. videóhoz ajánlom a következő. KIEGÉSZÍTÉSEK elolvasását. Azokról a történelmi tényekről lenne szó, amit a videó készítői ELHALLGATTAK!!!
https://www.youtube.com/watch?v=aVfUixwHYtM
IDÉZET a videó kommentátorának szövegéből.
,,Október 31-én Hruscsovék az újabb agresszió mellett döntöttek." Ekkor párhuzamosan a budapesti kivonulással, folyamatosan szivárogtak be a határon a friss szovjet csapatok."(3.25 percnél)
KIEGÉSZÍTÉS:
,,... Hruscsovék az újabb agresszió mellett döntöttek."
Nem véletlenül, hiszen a magyar vezetők HÍVTÁK ŐKET!

HEGEDÜS ANDRÁS, akkori miniszterelnök 1955-1956
,,1956. október 24-én, a nép és kormányának követelésére kénytelen volt átadni a hatalmat Nagy Imrének. "Október 28-án ő írta alá antedatálva a szovjet hadsereg segítségül hívásáról szóló kérelmet. Október 28-án elvesztette KV és PB tagságát, majd október 29-én a Szovjetunióba menekítették"
https://hu.wikipedia.org/wiki/Heged%C3%BCs_Andr%C3%A1s_(politikus)
*
(Folytatása következik.)
*
Bóna Mária Ilona
*
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Beszolgáltatás és aratás
  2019-07-26 14:19:31, péntek
 
  BESZOLGÁLTATÁS és ARATÁS
(Részlet)
A nagy idillt egyre gyakrabban zavarták meg a tanyán megjelenő idegen emberek, akiket nagyapa eleinte be sem akart engedni a házba...

1952 nyarán sok baja támadt az egyik hízóval, amit be kellett szolgáltatni. Az oktondi állat még el sem érte a szerződésben előírt súlyát, már abbahagyta a hízást, nem volt hajlandó enni. Nagyapa szekérre rakta és bekocsizott vele a városba.
Nyár volt, kánikula. A gabonának több, mint a felét learatták. A cséplőgép már a szomszédos tanyákon dolgozott. Szükség volt minden munkabíró férfira, dolgos kézre! A városi ismerősök és rokonok is mind kijöttek segíteni. Ekkor már tilos volt napszámost fogadni, vagyis pénzt fizetni a munkáért. Ezért, aztán dolgozott nálunk - az iparengedélyét bevont kunszentmiklósi - órásmester, cipészmester, meg még nem tudom, hogy ki...
Apa is kivette a pesti gyárban a szabadságát és lehozta anyát és a kishúgomat is a tanyára. Apa, miután készített rólunk, meg a tanyáról egypár felvételt, (mert nagyon szeretett fényképezni), átöltözött, kaszát vett a kezébe és ő is beállt aratni.
http://xfree.hu/kep_show.tvn?kid=9982&aid=33600
Piroska nénikém volt a marokszedője is, meg a kévekötője, én, pedig a "segítője". Anyát kímélték az ilyen "durva" munkától.
Délben, terített asztalok várták az aratókat. Az asztalon ott illatozott a birkapaprikás. Idősebbik nagybátyám is előkerült valahonnan és ő vágta le, majd dolgozta föl a birkát a paprikáshoz.
Nagymama hokedlikra készített lavórokban langyos vízzel, törölközőkkel a karján várta a munkásokat. Mosdás után a felnőttek asztalhoz ültek és akkor jött a csalódás, mert nekünk a húgommal, csak a hokedli mellé készített fejős-széken jutott hely. Vigasztalódtunk aztán, mert a húsleves után - a kedvencünket: a mákosnudlit - tette nagymama, egy mázas cseréptálban elénk.
Nagypapa mérgelődött, hogy: neki meg
- "ezzel a disznóval köll bajlódni". "Törvény, az törvény!" - mondogatta, és elindult a renitens hízóval a városban lévő Beszolgáltató Minisztérium hivatalos helyiségébe. Ott megmázsálták a gutaütés környékezte jószágot és amiért 1-2 kg híja volt, azt mondták:
- "Na papa, hizlalja még egy kicsit, és majd akkor jöjjön vele vissza, ha annyi lösz a súlya, amennyinek a passzus szerint lönni köll!" Hiába mondta, hogy:
- "Már napok óta nem öszik szögény pára!"
A Hivatal emberei hajthatatlanok voltak.
Nagyapa az esti szürkületben, az állatorvossal együtt tért vissza. Valamit belekevertek a disznó ennivalójába, meg kapott injekciót is és így kihúzta még egy hétig.
Közben, befejeződött az aratás. A cséplőgép is nálunk dolgozott.
http://xfree.hu/kep_show.tvn?kid=9992&aid=33600
A kicsépelt gabonát sorra hordták föl a gazdasági épület padlására. A szalmát óriási asztagokba rakták. Ezeket az asztagokat később szekérre rakva behordták a tanyaudvarba, vagy a közelébe. Ezen a képeken látható, hogy a kis szekérre egy egész asztag gabonát föl lehetett - szakszerűen - rakni.
http://xfree.hu/kep_show.tvn?kid=292026&aid=33600
Nagymama a házban csomagokat állított össze a nálunk dolgozó ismerősöknek, rokonoknak. Volt, akinek nem is fért föl egyszerre a bicikli csomagtartójára a zsák liszt, a zacskó mák, a dió, a szárazbab, a téli vágásból maradt füstölt- kolbász és csülök... Mondta is a kilenc gyerekes jövedelem nélkül maradt - műhelyéből kisajátítás miatt kikergetett - órásmester:
- "Nem baj, majd inkább tolom hazáig!" (Hét kilométerre volt az a bizonyos "hazáig".)
Volt, akinek két, összekötött lábú, rikácsoló, vágni való jércét kötöztek a csomagtartóhoz. Hogy elcsendesítsék a jércéket, kiselejtezett harisnyát húztak a fejükre. Volt, akinek kacsa hápogott a csomagtartóra szíjazott fonott kosárban. Neki egy szakadt nagykendő jutott elcsendesítés céljából.
Miért volt szükség erre az ,,elcsendesítésre"? Csak évtizedekkel később jöttem rá arra, hogy - akkoriban - az ilyen ,,illegális" módon élelemhez jutottakat ,,FEKETÉZÉS" címén, bizony előállították a rendőr őrszobákon.
Volt, akinek egy zsák zsenge zöldbab és friss zöldség jutott...

SZÉNAGYŰJTÉS
A nyár vége-felé ugyanazzal a módszerrel, mint a szalmát - hordták be a téli takarmánynak való szénát. Volt a legelőnek mindig egy olyan része, ahol nem legeltettünk azon a nyáron.
Ez, többnyire a Bakér partján és környékén volt. Itt, bizonyos rendszerességgel - attól függ mekkora volt a szárazság - lekaszálták- és szép rendbe, majd kazalba hordták a füvet.
Ez volt csak izgalmas mozzanata gyerekkoromnak! Csodálatos volt megtapasztalni, hogy micsoda nyüzsgő élet költözött ezekbe a száradó rendekbe! Éppen ezért, nagyon óvatosak voltak a szénahordók - nehogy szétdúljanak egy-egy madárfészket, vagy még időben szóljanak a macskának, ha egérfészekre bukkantak. Gyönyörű gyíkokat láttam villámgyorsan elszaladni, amint a biztonságos búvóhelyül szolgáló széna hirtelen eltűnt felőlük. Láttam "félelmetes" sikló sietős, kígyózó tovasiklását.
Ilyenkor mindig megnyugtattak, hogy:
- "Nem kell félni, mert nem bánt! Ez nem kígyó, hanem sikló! Jobban fél tűled, szőgény, mint té tüle!"
Láttam fészkéről felröppenő madárszülőket, "akik" halált megvető bátorsággal, zuhanórepüléses fejcsippentéssel próbálták elüldözni a "betolakodókat". Ezek körül a fészkek körül mindig hagytunk egy kis szénát, mondván:
- "Ezek a madarak és majd a felnövekvő fiókáik szödik össze a sok férget a gyümölcsfákról, így segítve az embernek. Isten Édenkertjében minden élőlénynek mögvan a maga dolga..."
Akkor még nem tudtam, hogy egy életre szólón magamba szívhattam azokat az illatokat. Lelkem láthatatlan "fényképezőgépével" rögzíthettem a méh- és rovarzümmögéses, színes pillangós rétet; a kék égen úszó bárányfelhőket; a hirtelen kitörő nyári záporesőket, amint a szikes talajon, a repedésbe befolyó víztől pillantok alatt életre kelt a természet.
Láttam a Bakérban kikelő ebihalakat és azt: hogyan lesz belőlük béka.
Láttam a víz fölött szálló csodálatos szitakötőket, a víz felszínén úszkáló rovarokat, vízipókokat...
Soha nem felejtem el, amint nagyapa egyre gondterheltebben meg-megállt munka közben. Előttem van, amint egy alkalommal letörölte a verejtéket homlokáról és azt mondta, miközben felnézett a magasban trillázó pacsirtára:
- "Ez is csak fönt a magosban, az Úr szabad egiben mondja a magáét!"
Ekkor vált számomra a "magasságos égen" trillázó pacsirta a szabadság szimbólumává. http://xfree.hu/kep_show.tvn?aid=33600&kid=293345&sort=

Évekkel később tudtam meg, hogy amiért az a bizonyos beszolgáltatni való disznó belepusztult a herce-hurcába, még a jövő évi termést is lesöpörték a padlásról. Nagypapát, pedig előállították, mondván:
- "...a zsugori kulák sajnálja a disznót a városi munkásságtól, a dolgozó néptől"!
Ez a nyár volt az utolsó, amit együtt töltöttem nagyszüleimmel a Bóna-tanyán.
Apa összepakolt és felutazott velem Pestre, mert kezdődött az iskola...
Nagyapa beteg lett és 1952. november tizenötödikén, hetvenhat éves korában, agyvérzésben meghalt.
Legkisebb fia ekkor töltötte a 3 éves sorköteles katonai szolgálatát. Még csak nem is adták át neki a halotti értesítőt! Utólag közölték vele, hogy: meghalt a ,,kulák" apja!
Úgy temették el nagyapát, hogy apa is azon gyötrődött, hogy kérjen szabadságot? Az igazat nem mondhatta el, mert félt:
- "Mi lesz, ha a gyárban megtudják? Nem fognak-e racizni miatta? Mi lesz akkor a beteg feleségemmel és ki fogja fölnevelni kislányaimat?"
*
Vége a részletnek
http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?SID=&pid=130291&n=furaila&blog_

http://furaila.xfree.hu/33600
*
Bóna Mária Ilona
*
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Horthy-korszakos írásaimért becsmérlő megjegyzéseket kaptam
  2019-07-26 01:52:40, péntek
 
  Horthy Miklóst egy-emberként lefasisztázták, miközben teljesen rendbenvalónak találták, hogy egy 1956-os hazaáruló, tömeggyilkos unokája EP-i képviselő legyen!
DOBREV KLÁRÁRÓL van szó, akinek APRÓ ANTAL volt a nagyapja, aki TAGJA VOLT 1956-ban annak a KATONAI BIZOTTSÁGNAK, amelyik KIADTA A LÖVETÉSI PARANCSOT A SORTÜZEKRE!
Például: 1956. OKTÓBER 25-én a KOSSUTH TÉRI SORTŰZRE.
DOBREV KLÁRÁNAK és MINDEN UTÓDÁNAK az az ÉRDEKE, hogy semmiféle népirtásért soha, de soha ne lehessen elszámoltatni őket!

Pl.: az 1956. október 25-i sortűz, melynek áldozatait teherautóra dobálták és elszállították ismeretlen helyre!
Majd a gyászoló édesanyák, menyasszonyok, feleségek nov. 1-én feketébe öltözve a PÁRTHÁZ elé vonultak és kérték halottaik kiadatását. Nem kapták meg őket!!!!
Marosán György, pedig azt ordítozta, hogy:
- ,,KERGESSE MÁR EL VALAKI EZEKET A GYÁSZRUHÁS KURVÁKAT!"
*
Kinek a felelőssége, hogy ezek és leszármazottaik még mindig itt villoghatnak az un. közéletben?
*
PÉLDÁUL, KI TUD ARRÓL, HOGY HEGEDÜS ANDRÁS (Magyarország miniszterelnöke 1955-1956) 1994. március 16-án - MÁR a RENDSZERVÁLTOZTATÁSBAN - TANÚVALLOMÁST TETT az ÜGYÉSZSÉGEN erre vonatkozóan?
SENKI NEM TUD RÓLA, HISZEN A FIA ifj.. HEGEDÜS ANDRÁS, mint az 1956-os események ,,tudós" kutatója az ÁLLAMBIZTONSÁGI SZOLGÁLATOK TÖRTÉNETI LEVÉLTÁRÁBAN kutatgatta évtizedeken keresztül 1956 történéseit!!!!.
Naná, hogy ELHALLGATTA MINDAZT, AMI TERHELŐ LETT VOLNA A MINISZTERELNÖK APJÁRA!
Ugyenez a helyzet az APRÓ-UTÓDOKKAL IS!!!
*
Idézet HEGEDÜS ANDRÁS tanúvallomásából:
,,... a mi am orf testületünk (K.E.: Központi Vezetőség) létrehozott egy Katonai Bizottságot, ami emlékezetem szerint egészen 28-ig, mint a Párt Katonai Bizottsága szerepelt.
Ebben a Katonai Bizottságban volt
- Apró Antal,
- Fehér Lajos,
- Bata (István),
- Piros (László),
- Földes László.
Mi a Katonai Bizottságot bíztuk meg, hogy megfelelő helyzetben adja ki a tűzparancsot, - tehát mi ez az amorf (K:E:: alaktalan, torz) vezetőség voltunk azok, akik felhatalmaztuk a Katonai Bizottságot, hogy a helyzet értékelésétől függően, az ő megítélése alapján, az ő szakmai tudásuk szerint adják ki a tűzparancsot. Ez meg is történt."

(Kéri Edit - Kik lőttek a Kossuth téren '56-ban?)
*
https://issuu.com/dorian07/docs/k__ri_edit_-_kik_l__ttek_a_kossuth_/23
*

Bóna Mária Ilona
*
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
4. Nemzeti szocializmus és a Horthy-korszak
  2019-07-24 03:42:18, szerda
 
  A HORTHY-KORSZAK VÉDELMÉBEN
4. A nemzetiszocializmus németországi hatalomra jutása után elindult a harc a német tannyelvű oktatásért. Voltak ifjak, akik a németországi ösztöndíjak segítségével, az ott folytatott képzésük során náci befolyás alá kerültek.
Az Imrédy-kormány 1938. november 26-án engedélyezte a Volksbund der Dautschen in Ungarn (Volksbund) megalakulását, amire 1939.április 30-án, Tolna megyei községben került sor...
A Volksbund 1942-ben kb. 300ezres tagsága a magyarországi németségnek csak 40 %-át tette ki, s a volksbundistáknak is csupán a kisebbsége volt meggyőződéses nemzetiszocialista. Ezért, indokolatlan volt 1945-ben a kollektív felelősséget az egész magyarországi németségre kiterjeszteni a nácizmus támogatása címén.

MENEKÜLTEK MENEDÉKE VOLT EKKORIBAN MAGYARORSZÁG.

Itt kell szólni id. Antall Józsefről, aki a második világháború éveiben a magyar földre menekült üldözöttek legendás védelmezőjévé lett, aki a sok tízezer menekült ellátását, jogvédelmét megszervezte.

Id. Antall József (aki apja volt a későbbi ,,rendszerváltoztató" miniszterelnöknek, ifj. Antall Józsefnek) a Belügyminisztérium munkatársa lett 1932-től, ahol elsősorban szociális ügyekkel foglalkozott.

A legnagyobb feladata a menekültügy megszervezése és irányítása volt.
A trianoni békeszerződés alapján
- elszakított terültekről érkezett magyarokkal, majd
- a zsidó menekültekkel,
- a francia szökevény foglyokkal,
- az olasz katonákkal,
- a délszláv és
- az orosz katonai és polgári személyek ügyével foglalkozott.

Az erdélyieken kívül az első külföldi menekültek Ausztriából és Csehszlovákiából érkeztek 1938-39-ben. Ők, részben politikai menekültek, részben zsidónak minősülő személyek voltak. Ők több tízezres tömeget jelentettek. A velük való bánásmód különös figyelmet igényelt, hiszen Budapestnek számolnia kellett a náci külügyminisztérium erőteljes tiltakozásával, amely a magyar kormányzatot már úgyis túlzott liberalizmussal vádolta a zsidókkal való bánásmód miatt.

Azonban Magyarország már a második világháború kitörése előtt is az üldözöttek menekítésének szervezett központja volt, ami ebben az esetben nemcsak a befogadást, hanem a továbbmenekítést is jelentette.
http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?SID=&pid=114109&n=furaila&blog

A folytatás olvasható a MENEKÜLTEK MENEDÉKE című könyvben. Megjelent a Mundus Magyar Egyetemi Kiadó kiadásában, Budapesten, 1997-ben, Kapronczay Károly szerkesztésében, Id. Antall József emlékirataiból.
http://furaila.xfree.hu/251800
*
Kár, hogy Vadai Ágnes folytatja azt a rágalomhadjáratot, amit már legalább 30 éve be kellett volna fejezni!
https://www.youtube.com/watch?v=JNO8rghX9HY&feature=share&fbclid=
IwAR0pQmy0Qx9rVHvD6PLWd1aTfpBavF02PCqiXWVN2BDWfqLtpGY_ZkGLCj4
*
Bóna Mária Ilona
*
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
3. Numerus clausus és a Horthy-korszak
  2019-07-24 03:39:25, szerda
 
  A HORTHY-KORSZAK VÉDELMÉBEN
3. NUMERUS CLAUSUS
(A 2. rész folytatása.)
KÖTELEZŐ részletezni ezt a történelmi korszakot a numerus clausus szempontjából is, mert a mai napig emiatt nevezik Horthyt fasisztának!
A Nemzetgyűlés elfogadja az 1920:XXV. tc.-t, ami ,,numerus clausus" néven maradt meg a köztudatban.
Ennek lényege: ,,A tudományegyetemekre, a műegyetemre, a budapesti egyetemi közgazdaságtudományi karra és a jogakadémiákra való beiratkozás szabályozása."
Ezzel a tc-el korlátozták a BEIRATKOZÁS szabadságát.
- 1 §-ában alapvető kritériumnak a nemzethűségi és erkölcsi megbízhatóságot állította.
- A második szempont a ,,kiképezhetőség biztosításának" a lehetősége volt. (ti. mennyi hallgatót képesek fogadni az egyetemek.)
Az izraelita vallású állampolgárok jogegyenlőségét a nemzetgyűlési vita során beiktatott módosítás, a törvény 3. §. 3. bekezdése sértette meg:
,,Arra is figyelemmel kell lenni, hogy az ország területén lakó egyes népfajokhoz és nemzetiségekhez tartozó ifjak arányszáma a hallgatók között lehetőleg elérje az illető népfaj, vagy nemzetiség országos arányszámát."
Az 1928:XIV. tc. az ominózus bekezdést hatályon kívül helyezte!
A NUMERUS CLAUSUS mérlege az 1920/21.-es tanévben összes főiskolai hallgató 17048 fő, míg a zsidó hallgató 1770 fő volt.
Ez az arány 1929-ben - a Magyarok I. Világkongresszusának évében, vagyis az 1928/29-es tanévben az össz. főiskolai hallgató 16322 fő, míg a zsidó hallgatóké 1378 fő volt.
Százalékban ez mindössze 2 %-os létszámcsökkenést okozott a zsidóság köreiből kikerülő továbbtanulóknál.

Hol van ez a negatív diszkrimináció az aczéli hármas ,,T"-hez (Tilt, Tűr, Támogat) képest!? Amit egyébként még 1990-et követően is tovább alkalmaztak a szocialista rendszer ellenségének kikiáltottakkal szemben!?

1920-at követően, ha lassan is, de megindult egyfajta polgárosodási folyamat...

1920 a művelődés- és irányzattörténeti szempontból határvonalat jelentett.
A Nyugat hőskorát követő 1920-as évek - a Nyugat második nemzedékének - irodalmát és művészetét már az egyéni- és társadalmi felelősségvállalás útkeresése jellemezte. Például, József Attila tiltakozása a trianoni békediktátum ellen a Nem, nem soha! című versével. (Ami sorra kimaradt az 1945 után megjelenő összesenjeiből.)
https://www.youtube.com/watch?v=Qposl6NveOY
Szép kincses Kolozsvár, Mátyás büszkesége,
Nem lehet, nem, soha! Oláhország éke!
Nem teremhet Bánát a rácnak kenyeret!
Magyar szél fog fúni a Kárpátok felett!

Ha eljő az idő - a sírok nyílnak fel,
Ha eljő az idő - a magyar talpra kel,
Ha eljő az idő - erős lesz a karunk,
Várjatok, Testvérek, ott leszünk, nem adunk!

Majd nemes haraggal rohanunk előre,
Vérkeresztet festünk majd a határkőre
És mindent letiprunk! - Az lesz a viadal!! -
Szembeszállunk mi a poklok kapuival!

Bömbölve rohanunk majd, mint a tengerár,
Egy csepp vérig küzdünk s áll a magyar határ
Teljes egészében, mint nem is oly régen
És csillagunk ismét tündöklik az égen.

A lobogónk lobog, villámlik a kardunk,
Fut a gaz előlünk - hisz magyarok vagyunk!
Felhatol az égig haragos szózatunk:
Hazánkat akarjuk! vagy érte meghalunk.

Nem lész kisebb Hazánk, nem, egy arasszal sem,
Úgy fogsz tündökölni, mint régen, fényesen!
Magyar rónán, hegyen egy kiáltás zúg át:
Nem engedjük soha! soha Árpád honát!
1922.

Miközben, a kormányzat- (Klebersberg Kuno oktatási- és kultuszpolitikájával) az egyházi szervezetek is kidolgozták a maguk programját a falu átalakítására, a polgárosodás elősegítésére - a parasztság iránti érdeklődés növekedésében különös szerep jutott az irodalomnak.

Színre lépett a paraszt költők és írók népes tábora...
Az irodalomban és a közgondolkodásban is megjelenik az urbánus (városi) és plebejus (népi) irányzat.

A plebejusok (népiesek) úgy érezték, hogy ők képviselik a nemzeti eszmét, a magyar történelmi hagyományokat.
Az urbánusok (városiak) úgy vélték, a modern korproblémák és művészi törekvések, az európai értékek megfogalmazása és érvényesítése rájuk vár.
*
Kár, hogy Vadai Ágnes folytatja azt a rágalomhadjáratot, amit már legalább 30 éve be kellett volna fejezni!
https://www.youtube.com/watch?v=JNO8rghX9HY&feature=share&fbclid=
IwAR0pQmy0Qx9rVHvD6PLWd1aTfpBavF02PCqiXWVN2BDWfqLtpGY_ZkGLCj4

*
(Folytatása következik a 4. részben.)
*
Bóna Mária Ilona
*
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
2. Menekültek menedéke volt a Horthy-korszakban hazánk
  2019-07-24 03:35:20, szerda
 
  A HORTHY-KORSZAK VÉDELMÉBEN
Nagyon jó. lenne, ha végre a következőkről is lehetne olvasni a HORTHY-KORSZAKKAL kapcsolatban:
2. MENEKÜLTEK MENEDÉKE VOLT EKKORIBAN MAGYARORSZÁG
(Az 1. rész folytatása.)
Itt kell szólni id. Antall Józsefről, aki a második világháború éveiben a magyar földre menekült üldözöttek legendás védelmezőjévé lett, aki a sok tízezer menekült ellátását, jogvédelmét megszervezte.
EZ AZT JELENTI, HOGY SZÓ SEM VOLT ARRÓL, HOGY HORTHY MIKLÓS ,,HITLER CSATLÓSA VOLT" MINT AHOGY AZT AZ IZRAELI RÁDIÓ KOMMENTÁTORA ÉS VADAI ÁGNES KÉT BALOLDALAS ,,POLITIKUS"-féleség AZT AZ ALÁBBI (az írás végén található linkre bökve hallható) INTERJÚBAN HANGOZTATJA!

Id. Antall József (aki apja volt a későbbi ,,rendszerváltoztató" miniszterelnöknek, ifj. Antall Józsefnek) a Belügyminisztérium munkatársa lett 1932-től, ahol elsősorban szociális ügyekkel foglalkozott.

A legnagyobb feladata a menekültügy megszervezése és irányítása volt.
A trianoni békeszerződés alapján
- elszakított terültekről érkezett magyarokkal, majd
- a zsidó menekültekkel,
- a francia szökevény foglyokkal,
- az olasz katonákkal,
- a délszláv és
- az orosz katonai és polgári személyek ügyével foglalkozott.

Az erdélyieken kívül az első külföldi menekültek Ausztriából és Csehszlovákiából érkeztek 1938-39-ben. Ők, részben politikai menekültek, részben zsidónak minősülő személyek voltak. Ők több tízezres tömeget jelentettek. A velük való bánásmód különös figyelmet igényelt, hiszen Budapestnek számolnia kellett a náci külügyminisztérium erőteljes tiltakozásával, amely a magyar kormányzatot már úgyis túlzott liberalizmussal vádolta a zsidókkal való bánásmód miatt.

Azonban Magyarország már a második világháború kitörése előtt is az üldözöttek menekítésének szervezett központja volt, ami ebben az esetben nemcsak a befogadást, hanem a továbbmenekítést is jelentette.
http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?SID=&pid=114109&n=furaila&blog

A folytatás olvasható a MENEKÜLTEK MENEDÉKE című könyvben. Megjelent a Mundus Magyar Egyetemi Kiadó kiadásában, Budapesten, 1997-ben, Kapronczay Károly szerkesztésében, Id. Antall József emlékirataiból.
http://furaila.xfree.hu/251800
*
Kár, hogy Vadai Ágnes folytatja azt a rágalomhadjáratot, amit már legalább 30 éve be kellett volna fejezni!
https://www.youtube.com/watch?v=JNO8rghX9HY&feature=share&fbclid=
IwAR0pQmy0Qx9rVHvD6PLWd1aTfpBavF02PCqiXWVN2BDWfqLtpGY_ZkGLCj4
*
(Folytatása következik a 3. részben.)
*
Bóna Mária Ilona
*
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 29 
2019.06 2019. Július 2019.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 29 db bejegyzés
e év: 202 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 174
  • e Hét: 333
  • e Hónap: 2578
  • e Év: 34308
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.