Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/9 oldal   Bejegyzések száma: 83 
A fene sem akart kapitalizmust
  2011-01-30 23:18:46, vasárnap
 
  Nem a kapitalizmusra szavaztunk 1990-ben!

Olvasom az álságos nyilatkozatokat, amelyekkel televan mostanában a média minden csatornája - jobbról, meg balról is...

Ezekben a véleményekben mind-mind olyan gondolatok vannak megfogalmazva hazánkról- problémáinkról, melyeket úgy írta, mondta, nyilatkozta a kigondolója, mintha arról a rettenetes PAKTUMról az életben nem is hallottak volna, mintha soha meg sem kötötték volna Antall Józseffel az élen!!! Egyedül Boross Péternek volt annyi "bátorsága", hogy 2003-ban leírja (Antall József halálának 10. évfordulója kapcsán) hogy jó volt megkötnie azt a PAKTUMOT és hogy a FÉLISMERET, meg a TUDATLANSÁG nem tudta ebben megakadályozni!!! Itt lehet az újságcikket elolvasni:
http://furaila.xfree.hu/212714

Csakhogy ezzel a FÉLISMERETTEL és TUDATLANSÁGGAL szavazott a nép a régi-új képviselő jelöltekre 4, azaz négy választáson, ami nem volt más, mint a szocializmusnak hazudott egypárti diktatúrában jól bevált SZAVAZÁS!!!

Mennyi munka és anyagi költségráfordítással juttattuk a parlamentbe, vagyis törvényhozó helyzetbe a - FÉLISMERETEK és TUDATLANSÁG jegyében - képviselő jelölteket??!!!

Dávid Ibolya azt nyilatkozta 2006-ban, hogy kiépültek a demokrácia intézményei az elmúlt 16 évben!!! Ő is - meg akikkel lepaktáltak - azóta is demokráciának hazudja az elmúlt 20 évet!!! Pedig, szó nem volt itt demokráciáról!

Milyen demokrácia az, amelyikben egy olyan PAKTUM szerint politizálnak, hoznak törvényeket, melyet titokban, a MAGYAR NÉP TUDTA NÉLKÜL KÖTÖTTEK MEG??? Milyen demokrácia-intézmény az, amelyikben még most is [az MSZMP- egypárti diktatúra és jogutódja, az MSZP} kompetensei - ugyanúgy és ugyanazokat kontraszelektálva, mint az előző rendszerben - gyakorolhatja a bürokratikus hatalmat?

Csakhogy, "hála" annak a rettenetes PAKTUMNAK, az újnak hazudott politikai hatalom képviselői is - törvényhozó helyzetbe kerülve - kettős nyomás-prés alá vehették Magyarország lakosságát! Míg az előzőnek tartott, szocialistának hazudott hatalmi "elit" a SZU-tól és később a szétesése után az orosz és ukrán maffiózó hatalomtól kapta a támogatást, addig az új hatalmi elit (MSZP, MDF, SZDSZ) a nyugati pénz-olligarcháktól....
Csakhogy mindkét hatalmi elitnek addig van LÉTJOGOSULTSÁGA a törvényhozásra, míg vannak akik rájuk szavaznak. Azért ez az iszonyú harc a szavazópolgárok kegyeiért. Azért a tengernyi hazugság (az igazság elhallgatása)....

Ebből a szempontból végtelenül elkeserítőnek tartom a pesterzsébeti helyzetet!
Itt, semmilyen nemzetinek tartott "fejtágításnak" nincs befogadója!!!!
De nem is lehet ezen csodálkozni, hiszen itt bezártak minden felnőttképző intézményt, dolgozók iskoláit és a vasas munkások által épített- valamikori "MUNMKÁSOTTHON", a CSILI is piacosított kulturális rendezvényeknek helyt adó intézmény lett. Olyan a programajánlója, mint egy árlap...
Itt aztán konzerválódtak a bolsevik demagógiát oktató tanárféleségek, mint parlamenti- és önkormányzati képviselők.

A kerületi utódpárt, az emeszpé elnökasszonya is azt vágta az arcomba legutóbb az orvosi rendelőben, hogy: "Kapitalizmust akartatok, akkor most mi a gond?"

Hát, az a gondom, hogy a fene sem akart kapitalizmust!

Sokkal inkább meg akartunk szabadulni a magukat szocialistának hazudó egypárti diktatúra intézményekre, a magánéletünkre rátelepedő- hatalmukkal visszaélő függetlenített kisz- emeszempé- és szakszervezeti titkáraitól. Nekünk munkásoknak, elegünk lett abból, hogy mindig a nadrágszíj meghúzást ajánlgatták, miközben a vezetők meg dőzsöltek az anyagi javakban!!! Azt akartuk, hogy hagyjanak végre dolgozni és legalább olyan jó pénzért, mint ahogy - ott a rothadónak hazudott - nyugati országokban dolgoznak a munkások!!!

.-.-.-.-.-.-.-

Direkt előkerestem egy 1990-ből való MDF-es kampány-szöveget és bemásoltam a képtáramba. Itt meg lehet nézni:

http://furaila.xfree.hu/213604

Jól látható, hogy egyetlen szóval sem említik a "KAPITALIZMUST", amire mi állítólag szavazhattunk volna. Sokkal inkább bíztunk abban az ígéretükben, hogy:

"Mi igazságot akarunk szolgáltatni a meghurcoltaknak ... a jog szellemében." "...a nemzetnek mindenki tehetségére, tudására szüksége van, ezért csak az érdemteleneket akarjuk eltávolítani..." "Mi nem a népet akarjuk leváltani, hanem a népet megnyomorító rendszert akarjuk megváltoztatni... "

Készakarva sem lehet erre a programra ráfogni, hogy a kapitalizmust ajánlgatta volna a népnek!!! Pont ellenkezőleg... Ebből logikusan következik, hogy meg sem fordult a fejünkben az a "rothadó" kapitalizmus, amikor 1990-ben- itt a Bp. XX. kerületében is MDF-es többségű önkormányzat alakult és az országgyűlésbe is MDF-es képviselőt juttattunk!

Csakhogy, kiderült az MDF-ről is, hogy HAZUDOTT és mindaz, amivel kampányolt csak az egyszerű nép megtévesztésére, a hatalom megszerzésére irányult!!!

-.-.-.-.-.

Eszembe jut 2007. októbere a Kossuth téren, ahol előadtuk kb 50 embernek a Gyurcsány pokolra jut című népszínművet. Egy idős hölgy azt mondta:

"Szégyelljék magukat, hogy itt hangoskodnak!!! Mintha nem maguk akarták volna a kapitalizmust!!"

Ez az asszony sem tudja (honnan is tudhatná?) hogy 1989-BEN MEDGYESSY ,,Petike"-je azt a kétségbeesett kijelentést tette az egyik MSZMP KB ülésen, hogy úgy áll a helyzete az országnak, BE KELL JELENTENI MAGYARORSZÁG FIZETŐKÉPTELENSÉGÉT!!! Tessék mán belekukkantani ezekbe a jegyzőkönyvekbe, melyeket szintén bemásoltam a képtáramba:

http://furaila.xfree.hu/140848

Nahát, hogy mit nem olvashatunk ezekben a jegyzőkönyvekben???? Majd leesne az álla a sok nyögdíjas pesterzsébeti szavazónak, ha meglátná!!! Igaz is, miért nem hozzák nyilvánosságra ezeket a JEGYZŐKÖNYVEKET? Miért kell még 20, keservesen eltelt év után is a "félismeretek" és a 'tudatlanság" alapján szavazgatnunk HAZUGSÁGGAL kampányolókra?

Szeretném, ha tudatosulna végre minden írástudóban, hogy:

NEM A KAPITALIZMUSRA SZAVAZTUNK 1990-BEN!

Nagyon sokat ártanak Magyarországnak és a benne élőknek az ilyen tudatlan hangadók! De a legtöbbet a tanult szakemberek, akik még most is a nyugati pénzeszsákokra mutogatnak, mint minden bajunk okozóira!!! Mintha nem kellettek volna az ország kiárusításához azok a politikusféleségek, akik gátlástalanul megtették azt!!??

De leginkább azok ártanak mindannyiunknak, akik még mindig úgy tartják be a PAKTUM 20 pontjában megfogalmazottakat, mintha nem is aszerint cselekednének!!!

VÉGTELENÜL FELHÁBORÍTANAK EZEK A BŰNBAKKERESŐ NYILATKOZATOK "TANULMÁNYOK", mert a valós problémáinkról, nemzeti tragédiáinkról, sorskérdéseinkről terelődik el a figyelmünk... és mindaddig, míg örökösen határon kívülre mutogatnak, addig ezek a politikusféleségek újra és újra - folyamatosan hazudhatnak és megtehetik, mert évtizedekig ezeket a HAZUGSÁGOKAT tanították az iskolákban, mint az egyetlen "IGAZSÁGOT"!!!

Az sem véletlen, hogy pont ebben a kerületben nem találtam egyetlen-egy felnőttképzési intézményt sem 1998-ban, amikor a diplomamunkám témájául ezt választottam!!! Itt a bizonyíték arra, hogy a tudatlan ember a legmanipulálhatóbb... Itt még mindig ugyanazok a megmondók és ugyanazzal a hazugságáradattal, amivel 66- illetve 54- és 20 évvel ezelőtt manipulálták a hiszékenyeket...

A mi kerületünkben olyan jóhiszemű szegény emberek élnek, akik Gyurcsány mamájának gyűjtési akciót akartak rendezni, amikor a milliárdos Gyurcsány Ferenc arról mesélt könnyes szemekkel, hogy neki milyen szegény az anyukája, aki a kicsi lakásában fagyoskodik, mert nincs pénze a fűtésre!!!

ITT abba is hagyom a felsorolást, mert talán egyenlőre ennyi is sok lehet egy értő olvasó számára.

Bóna Mária Ilona
 
 
2 komment , kategória:  Általános  
Elborzasztó tényre derült fény
  2011-01-28 10:23:28, péntek
 
  A kormányzó menekültügyi biztosa

Elborzasztó tényt emel a napvilágra a Horthy - a kormányzó című film...

Kiderült, hogy a negyvenes évek első felében azért nem tudtunk szakítani a német birodalommal, mert külföldi szervezetek azt akarták, hogy a hozzánk menekültek biztonságban legyenek. Ha Horthy szembefordult volna Hitlerrel - ahogy tervezte - akkor a nácik megszálltak volna bennünket, és nagy tömeget deportáltak volna Németországba.

A magyarság tehát feláldozta önmagát. A negyvenes évek második felében mégis gyakran épp azok bélyegeztek ,,utolsó csatlósnak" minket, akikért vérünket ontottuk a Donnál, majd a keleti fronton.

Ma pedig a filmet azok hallgatják agyon - sőt néha címkézik is - akik továbbra is tudatlanságban akarják tartani a társadalmat. Más, eddig elhallgatott történelmi tényeket is felszínre hoz a film neves és elismert történészek megszólaltatásával.

Minél több magyarnak látnia kell a Horthy-filmet, hogy megértse múltunkat - és JELENÜNKET...


A kormányzó menekültügyi biztosa

Száztíz esztendeje, 1896-ban született id. Antall József, aki a második világháború éveiben a magyar földre menekült üldözöttek legendás védelmezőjévé lett, aki a sok tízezer menekült ellátását, jogvédelmét megszervezte. 1945 után kisgazdapárti politikusként újjáépítési miniszteri posztot töltött be Tildy Zoltán, később pedig Nagy Ferenc kormányában. Az 1940.-es évek végétől kezdődően - kényszerűen - több, mint két évtizeden át visszavonultan élt. Azonban politikai ellenfelei is elismerték mindazt, amit annak idején az erdélyi magyar, zsidó, lengyel, francia, olasz és még sok - közöttük több száz orosz - menekültért tett. Amiért aztán 1944 tavaszától megjárta a Gestapó börtöneit, amiért 1945 után magas kitüntetéseket kapott, és amiért százezrek gondoltak rá később mint megmentőjükre.

Id. Antall József a Belügyminisztérium munkatársa lett 1932-től, ahol elsősorban szociális ügyekkel foglalkozott. A legnagyobb feladata a menekültügy megszervezése és irányítása volt. A trianoni békeszerződés alapján elszakított terültekről érkezett magyarokkal, majd a zsidó menekültekkel, a francia szökevény foglyokkal, az olasz katonákkal, a délszláv és az orosz katonai és polgári személyek ügyével foglalkozott.
Az erdélyieken kívül az első külföldi menekültek Ausztriából és Csehszlovákiából érkeztek 1938-39-ben. Ők, részben politikai menekültek, részben zsidónak minősülő személyek voltak. Ők több tízezres tömeget jelentettek. A velük való bánásmód különös figyelmet igényelt, hiszen Budapestnek számolnia kellett a náci külügyminisztérium erőteljes tiltakozásával, amely a magyar kormányzatot már úgyis túlzott liberalizmussal vádolta a zsidókkal való bánásmód miatt.
Azonban Magyarország már a második világháború kitörése előtt is az üldözöttek menekítésének szervezett központja volt, ami ebben az esetben nemcsak a befogadást, hanem a továbbmenekítést is jelentette.
Mint jellemzőt említendő itt, hogy 1939 júliusában a magyar külügyminiszter tudtával, Antall József szervezésében az Erzsébet királyné és a Carl Dusan tehergőzhajók közel 900 - zömmel cseh, szlovák, felvidéki, kárpátaljai, német és osztrák - zsidót szállítottak a Duna torkolatában fekvő Sulinára, ahol a vesztegzárat kijátszva a nyílt tengeren átszállították őket a Palesztinába induló Noemia Julia nevű panamai teherhajóra. Az utat a magyar külügyminisztérium biztosította. 1940 májusában egy bolgár lobogó alatt hajózó gőzösön Pozsonyból vittek száz zsidót a Duna-torkolathoz, s az utat a magyar hatóságok biztosították.
Május 24-én, Mohácsnál váratlan műszaki problémák léptek fel, amelyeket órákon belül meg kellett oldani, hiszen a késedelem az utasok életét és továbbjutását veszélyeztette. Ekkor Antall József saját hatáskörében úgy rendezkedett, hogy a helybeli kikötőhatóságok megfelelő képzettségű hajótisztet bízzanak meg a hajónak jugoszláv vizekre történő átvezetésére.
Néhány óra múlva már jugoszláv vizeken voltak az üldözöttek, és végül elérték céljukat.

Id. Antall József, a magyar törvények közé 1936-ban becikkelyezett - a háborúk esetén a katonai foglyokkal és menekültekkel foglalkozó- második genfi egyezményt nemhogy maradéktalanul betartotta, hanem az egész menekültügyet szociális kérdéssé nyilvánította. Ebben a vonatkozásban a magyar felfogás túllépte a nemzetközi jogban rögzítetteket, humanizmusával egyedülálló példát szolgáltatott Európában.
Például, már 1939. szeptember végén Antall József utasította a menekülteket fogadó határkörzetek közigazgatási vezetőit, hogy zsidóként egyetlen személyt se vegyenek nyilvántartásba, mindenkit keresztény papírokkal lássanak el. Ez alól csak azok képeztek kivételt, akik minden körülmények között ragaszkodtak hitük valós bejegyzéséhez. Megkülönböztetés nélkül mindenkit elhelyeztek ideiglenes, később végleges táborokba, a zsidóságukhoz ragaszkodókat pedig a budapesti és vidéki zsidóközösségek gondjaira bízták, természetesen nekik is folyósították a segélyeket, a szeretetadományokat.
A zsidókkal való megkülönböztetett bánásmód természetesen a németek állandó tiltakozását váltotta ki, amely változatlanul újra és újra hangot kapott, egészen Magyarország német megszállásáig. A már Magyarországon tartózkodók csoportjait 1941-ben újabb tömegek követték, elsősorban a németek által elfoglalt Lvów, Stanislawów és Kolomija környékéről.
A magyar belügyminisztérium IX. osztálya a Duna kanyarban - Esztergom környékén - helyezett el jelentős számú lengyel zsidót. Számukra óvodákat (Szentendre, Leányfalu, Csobánka), Budapest környékén (Rákosfalva és Csillaghegy) pedig kollégiumi rendszerű iskolákat szervezett. Balatonbogláron is sok zsidó fiatalnak nyújtott tanulási lehetőséget a Lengyel Ifjúsági Táborban, valójában az akkori Európa egyetlen lengyel gimnáziumában. A német tiltakozások miatt 1943-ban változtatni kellett az iskolarendszeren, hivatalosan megszüntették a lengyel zsidó iskolákat, viszont titokban Vácon megszervezték a 150 férőhelyes Lengyel Tiszti Árvák Otthonát, ahol valójában zsidó gyerekek éltek és tanultak.

A folytatás olvasható a MENEKÜLTEK MENEDÉKE című könyvben. Megjelent a Mundus Magyar Egyetemi Kiadó kiadásában, Budapesten, 1997-ben, Kapronczay Károly szerkesztésében, Id. Antall József emlékirataiból.

Ui.: Nem szeretném Wallenberg menekítő érdemeit kisebbíteni, de az mindenképpen elgondolkodtató, hogy Id. Antall Józsefről semmit nem tudunk, míg Wallenbergnek már szobrot is állítottak Budapesten ugyanazért a ténykedéséért...
Ideje lenne átértékelni az ISMERETEK alapján az egész Horthy-korszakot!
Ideje lenne erről a történelmi korszakról is végre a tényeket tanítani és tanulni a bolsevista értelmezések helyett!

Bp.2007.02.23.

(Bóna Mária Ilona)
 
 
4 komment , kategória:  Általános  
A Köztársaság téri pincebörtön
  2011-01-26 15:48:40, szerda
 
  A Köztársaság téri pincebörtönök titkai
2009. március 23. hétfő, 10:55 halas.net

1992-ben, a Magyar Televízió egyik szerkesztő-riporterét, Dézsi Zoltánt - azzal a feladattal bízták meg, készítsen filmet a Köztársaság téri pincebörtönök titkairól. A 120 perces kétrészes filmet Pincebörtön címmel, nem sokkal az 1994-es tavaszi választások előtt mutatta be a Magyar Televízió.. A film egykori csatornázási dolgozók, titkárnők, egykori rendészek, ÁVH-sok, kábelszerelők segítségével igyekezett hitelt érdemlően bizonyítani, hogy a Magyar Szocialista Párt (MSZP) alapjaiban az egykori pincebörtönre épült amelynek titkait 1956 óta rejti az épület. Dézsi Zoltán ma is lankadatlanul kutat-keres, annál is inkább, mivel az új metróvonal építése során fény derülhet a még rejtőzködő titkokra is. Ez majd kiderül hamarosan, az interjúból. Riporter kollégánk , Németh B. László ugyanis a napokban megkereste Dézsi Zoltánt.
Németh B. László szerkesztő-riporter beszélgetése Dézsi Zoltánnal

- Hogy került több emelet mélységben pincebörtön a nyilvánosház alá?

- Olvastam egy olvasói levelet, és ez az olvasó arról írt, hogy ő bizony az ötvenes évek elején a földalatti vállalatnál, a nyolcadik kerület egyik munkahelyén, mint rab dolgozott , és utána a Kossuth térnél szabadult. Aztán ugyanettől az olvasótól volt még egy olyan gondolat, hogy a Népszínház utca és a Csokonai utca sarkán lévő ÁVH-s - akkor még úgy tudtuk, ÁVH-s épületben volt 4 vagy 5 emelet mélyen. Ott volt a cellája és egyszer nyitvahagyta az őr az ajtót - ezt írja az olvasói levélben - és bekukkantott egy másik ajtón keresztül egy folyósóra.. A folyósón keresztül azt látta, hogy lámpák égnek és messzire jön-megy a folyósó a föld alatt. Magam is elmentem a Csokonai utca arra a részére, ahol ez az épület volt. Könnyen nem lehetett megtalálni. Ugyanis a Csokonai utca 14., a második ház a Népszínház utcától - ez valamikor még a háború előtt nyilvánosház volt. Amikor a nyilvánosházakat államosították, akkor a belügyhöz kerültek. Kiválóan alkalmas volt a nyilvánosház épület ... - egyébként belügyi épület - szeparált részek, diszkrét diszkrét ki-be járás, sok-sok szoba - és a Kat-Pol kapta meg később, illetve a vidéki Pest-Megyei ÁVH..

- Mi volt ez a Kat-Pol?

- A Kat-Pol a katona-politikai osztály, a leghírhedtebb terror osztag volt, még az ÁVH egyik elődje, amelyet szétvert az ÁVH. Aztán Pest-Megyei ÁVH lett, és amikor a Pest-Megyei ÁVH-hoz tartozott - akkor volt ez az olvasó ott, mint rab. Ennek a háznak a sorsát szerettem volna feldolgozni, hogy milyen az a ház a rendszerváltás után. A külföldi emigráns magyarok is megkeresik - mert később aztán később találkoztam ilyenekkel is - és be akartak menni. Azt mondják, hogy itt raboskodtunk - nosztalgia utat akartak tenni a régi börtönükben. Ez volt a Csokonai utca 14. Ezt a házat elkezdtem vizsgálni. Bementem, megkaptam az engedélyeket. Akkor még támogattak. A környező házak lakói is nyitottak voltak Elmentem a szomszédba, ahol elmondták a régi lakók, itt bizony a Pest-Megyei ÁVH volt. Az az az időszak, ami a legnehezebb volt, és akkoriban ki sem lehetett nézni az ablakon. Oda sem lehetett menni az ablakhoz.

- Mármint a szomszéd házakból...

- Így van. Becsöngetett hozzájuk egy ÁVH-s, hogy ki nem szabad nézni, semmit nem szabad - a szellőztetést nem tudom, hogy oldották meg ... Aztán jelentkezett egy másik tanú - pontosabban nagy munkával megtaláltam - aki a Bánki Donát Műszaki Főiskolára járt, akkor még Technikum - az szemben van a Csokonai utca másik oldalán. És ez a tanú elmondta, hogy előadás alatt kinéztek az ablakon, fönntről lenéztek és látták, hogy egy leponyvázott teherautó oldalát kinyitják és összekötözött, majdnemhogy pucér embereket dobálnak, mint zsákokat dobálják, és viszik be ezeket az embereket a házba. És hát nagyon megrendülten mondta ez a riportalany, hogy hát kis batyukat látott és ebből gondolta, hogy ezek vidékiek. Később addig jutottam, hogy Dunapataj, Apajuszta környékéről kulákokat vittek oda. Az volt az érdekes, hogy mindenki arról beszélt, hogy a házba csak vittek, vittek, vittek embereket, és senki nem jött ki.
Ebből gondoltam én, hogy a háznak több kijárata van. A pinceszinten, vagy valahol a föld alatt. A lényeg az, követve az ÁVH-s logikát, amely azt mondotta, hogy titkos összeköttetések voltak a különböző házak között. Végül is akkor összegyűjtöttem azokat a sötét multú épületeket, amelyeket érdemes felkeresni és ezeket bemutatni. Így a Csokonai utca mellett voltam az Andrássy út összes ÁVH-s épületében. Nem csak a 60. .ban, a 60. volt majdnem a legkevésbbé ÁVH-s ház - az a legenda, a 60. Az igazi központ a 66., 68., 70. volt.
Ezek az ÁVH-sok tömbökben gondolkodtak -. Aki járt arra, az pontosan tudja, hogy állandóan falat bontottak, ajtót nyitottak tűzfalakon át. Titkos ajtók - egyfolytában ez ment. Lefedték, befedték, az osztályellenséget próbálták megzavarni. Hát így sikerült.
Tehát nagyon érdekes helyszín volt az Andrássy út 66 is. Ott volt az ÁVH legkeményebb osztaga. Találtam foglyokat, akik elmondták, hogy a mínusz 2 emeleten raboskodtak. Aztán találtam egy dokumentfilm részletet, ahol Rajk László szeretője Bakszant Olga és munkatársa maga mondja el, hogy ő is a mínusz 2-n volt, ami a pincéhez mínusz 2, és ő beszélt például - ő, nem én, tehát a filmben csak a tanúkra hagyatkoztam, arról beszélt, hogy ő tudta, hogy ott van a savas kád. És beszélt azzal az orvossal is, aki azért kérte leszerelését idegi alapon, mert ezt a savas kádat nem tudta feldolgozni.

- Mi volt ez a savas kád?

- A savas kád - így mondta pontosan Bakszant Olga a filmben: a szóhasználatát is tudom idézni: annyira megdöbbentett - "Volt ott a savas fűrdőő..." - így mondta.

Hát megfürdették a sósavban a d elik venseket, aztán már jobban volt kedvük vallani - már akinek volt még energiája vagy ereje, ha túlélte. Egyébként a savas kád legendáját az is alátámasztja, hogy volt a Szűcs testvérek esete - mind a ketten hithű kommunisták voltak - egyiküket nyugatról csalták haza, ahol egyébként, mint magyar kém teljesített szolgálatot. Természetesen árulás volt a vád ellenük. És az egyik Szűcs testvérről a boncoló orvos annyit írt le, hogy a bőrfelület teljesen elpusztult. Mi ott a 66. pincében megtaláltunk egy saválló kádat. Ami már csak nyomaiban volt - nézegette is a mérnök, nem is én találtam meg, hanem a háznak a gondnoka: Ni, hát itt van egy saválló betonnal... egy nagy teknő , és nincs funkciója.... Utána forgattam még a Fehér Házban, amit ma hívnak így és annak ...

- Bocsánat, a Margit híd hídfőjénél... ma képviselő ház...

- Ez szintén egy nagyon sötétmúltú épület. Péter Gábor eleve egy olyan épületet terveztetett, ami az ÁVH-nak készül. Tehát az az épület, egy az egyben, mai állapotában ugyanúgy néz ki, mint ahogy az ÁVH megtervezte. Péter Gábor kétszintes mély börtönt tervezett oda - és hát mindenféle összeköttetéssel a föld alatt. Ezen a környéken még a házzal szembeni épületekben is csak belügyesek lakhattak. Tehát aki ott volt polgári egyén, azt kitelepítették. Beköltöztek a munkás-elvtársak - a munkásosztály erőszak-szervezetének képviselői. Amikor mi '92-ben forgattunk, már csak a rácsok nyomai voltak meg. De még egy gondnok elmondta, hogy a háznak saját csatorna-zsilip rendszere van - a Dunába.

- Ez mire volt akkor jó?

- A kihallgatások során nagyon sokan meghaltak - és hát mégse kelljen minden halottnak halottaskocsi, meg ...

- Keresztül a városon...

- Keresztül... milyen macera... dehogy is! Sutty, bele a Dunába! Egy az egyben ...

- Csak nem azt mondod, hogy ezeket az embereket ledarálták?

- Van egy tanúm szintén a filmben benne van: aki '57-ben került abba a házba, akkor már Belügyminisztérium volt, ugye ÁVH már nem volt. Tizennyolc éves titkárnő volt. Egyszer egy iratköteggel lemegy a pincébe és ott járkál, ahol egyébként még ott voltak rendesen a cellák, cellasorok, börtönök. És benézett egy szobába, elmondja a filmben, hogy látott egy szobát. A szoba közepén volt egy tölcsér alakú valami, egy gép, elektromos gép - és a falon embermagasságtól fölfele, barna fröccsent nyomok. Hát teljesen meg volt rökönyödve. Fölment a főnökéhez, aki már tudta: neki már jelentették, hogy a kis hölgy lennt járt a pincében és azt mondta: hogyha maga nem akar a Dunába kerülni azon a berendezésen keresztül, akkor bizony hallgasson erről, és ne kíváncsiskodjon.

Még egy érdekes adalék: hogy a Duna azon a szakaszán nagyon jó volt a kapás - de ez már valóban a legsúlyosabb horror. És hát a horgászoknak is feltűnt. Mi történt? Megtiltották ott a pecázást. Van még egy érdekes ház - szintén a filmemben szerepel - ez a Garibaldi köz és Zoltán utca sarka. Az akkoriban a 17-ben volt a Magyar Dolgozók Pártja központi vezetősége és a Rákosi is. Az egész tömb belügyes tömb volt, ÁVH-s belügyes tömb, még később a III/III is ott volt. És a Garibaldi - Zoltán utcai ház pedig a belügyi őrségnek volt a háza, illetve a belügyesek laktak ott. Nos, annak a pincéjében is voltak börtönök, sőt, a Garibaldi utca egész utca alatti része börtön volt. Mégpedig - elmondják a tanúim - hogy olyan börtön volt, kihallgató szoba, ahol parafa volt a falon. Ugyanis fölhallatszódott - ezek a szerencsétlenek, ahogy segélyt kértek meg... meg könyörögtek életükért - és a környékbeliek ezt hallották. És hogy hogy oldották meg a problémát? Parafával bélelték ki...

- Leszigetelték...

- Igen, és akkor onnantól kezdve ez megoldódott. Az '56-os forradalom alatt rövid ideig szabad volt a sajtó, és akkor megírták azt, hogy a Rákosi bunker építésénél több, mint száz ember dolgozott titkos munkahelyen - és ezek eltűntek. Nos annak a pincéjében találtak a nyolcvanas évek közepén csontvázakat. Véletlenül ezek a szerencsétlenek, akik ott dolgoztak Rákosi bunkerjén, azok oda lettek lebetonozva. Az Akadémia utca 17-hez, tehát a belvárosi háztömbök alá építettek Rákosi Mátyás számára egy szabályos metró-megálló méretű bunkert. 65 méter mélyen van. Azért van ott 65 méter mélyen, mert közel a Duna. Rákosi Mátyás dolgozószobájából nyílegyenesen vezetett volna a tervek szerint az út - ez egy ferde lift - ez már nem készült el, mert Rákosi megbukott. De elkészült a Rákosi Mátyáshoz tartozó méregdrága bunker. Rákosi és a párt legfelső vezetői 65 méter mélyen, ott húzták volna meg magukat atomháború esetén, és a Toldi mozinál volt az alagút kijárata. A Toldi mozinál, illetve a mai Szabadság téren ma is megtekinthető, mert be van kötve a metróba. Na most ugyan ez, ha egy központi vezetőség első titkárának jár, jár a Budapesti Pártbizottságnak is - és hát a Köztársaság téri épület a háború után épült - 1962-ig benne volt az építési törvényben, hogy minden középület alá kell építeni bunkert.

- Légó pincét...

- Így van. Légó pincét. Na most - az ötvenes évek elején épült a Köztársaság tér, klasszikus pártháznak - és hát építettek oda is légoltalmi bunkert, ami aztán később a pártházba szorult, illetve oda bezárt embereknek a halálos csapdájává, kvázi: pincebörtönévé vált. Az a borzasztó, hogy ezt nem találták meg '56-ban, mert mindenki a pincében kereste. Nem a pincében kellett keresni: a titkári szoba, mindig az első emeleten volt, ebből volt a lejárata, csak akkora vasbeton henger volt, a pincében nem is tűnt föl, hogy ott van valami. Metró technológiával készült. Minden, ami a föld alatt van Budapesten, igazából csak a metró mélységben tud lenni, mert ott van a kiscelli agyag, a márga. Az összes többi kavics, ebben hihetetlen nehéz, majdnem reménytelen költséges épületeket, mély-épületeket felépíteni. Fölásatták a Köztársaság teret, meg is találhatták volna az egyik lejáratot - dehát, arra ráhordták a földet. Ahol ástak, mindenhol leástak hat méterig, hét méterig - és víz jött föl.

- Érdekes, hogy elkezdték a metrót építeni, abbahagyták - és jó pár évvel később nyitották meg... És senki nem tudta, hogy közben, mit csinálnak.

- Hát gyakorlatilag ez a metróépítéshez volt kapcsolva, szigorúan titkos munkahelynek, úgyhogy nagyon sokan nem tudták, hogy mit építenek. A föld alatt ki tudja, hogy mi lesz abból - a részletek pedig.... Az volt a munkahelyek neve: titkos munkahelyek. A Köztársaság téren is volt egy ilyen. A kijárata - a valamikori szobor-emlékmű alatt volt. Illetve volt az Erkel színháznál is kijárata és a másik a gázművek felé. Ezt a függőleges vasbeton aknát bebetonozták a pártház '61-es, '62-es újjáépítésénél. Már, mint csak tömör vasbeton-henger van meg. Lemegy 65 méter mélyre...

- A kijáratát a metróban nem lehet megtalálni?

- Nem, nem lehet megtalálni, mert amikor a metrót átadták, akkor már ez nem volt járható. Ennek több oka van: egyrészt a talajvíz is - nem kell rögtön a titok után loholni - egyszerűen arról van szó, hogy a metró egy veszélyes üzem, állandóan figyelni kell, tehát ott nem lehetnek nagyon fölös leágazások. De ez az objektum, ez metró-technológiával épült és a Köztársaság tér közepére megy be, a színház oldalában. Ezt mi fölmértük két fajta elektromos sugárzással, méréssel. Ugyanazt adja ki - egy T alakú szabályos föld alatti alakzatot - és ugyanezt mondják a tanúim. November negyedikén hajnalban elsőnek a Köztársaság térre törtek be a szovjet csapatok, tehát alig két-három nap volt a keresésre. Ezalatt hoztak egy fúrógépet - mint ahogy én is a filmben fölfúrtam a teret a mérések után - na most több sikertelen fúrás után a fúrógép belefúrt egy vasbeton szelvénybe..

- Milyen mélyen van az?

- 30 - 40 mérter mélyen. Egyezik azzal, hogy ott kiscelli agyag van, tehát ott lehet. Dehát ezt sem én, sem ők annak idején nem tudtuk. Lefúrtak. Átfúrták a vasbeton födémet, lement az a cső. És utána - ezt a filmből lehet hallani - lent megkocogtatják a csövet - mint egy börtön-posta ... és fönt pedig visszaválaszolnak hogy... és akkor így, ezzel a kopogtatásos módszerrel tudták meg a föntiek, hogy lent hányan vannak - és kik vannak? Ez volt az egyik kapcsolat a lentiekkel. Először a vész- szellőző rendszeren keresztül szóltak föl egy tanúmnak, aki beszélt a lentiekkel, a pártházba szorult emberekről van szó, akik nem tudták, hogy mi zajlik fönt - nők, gyerekek, rendőrök - így mondták. De többen voltak, több csapat. Szóltak, hogy nem működik a levegőztető rendszer. Na most ezt azért kell tudni - ez is a filmben benne van - a pártház tetején volt a... így mondta a riport: exthausztor - és az biztosította a levegő meg az elektromos ellátást. Miután ezt szétlőtték, ezért a föld alatti rendszer nem működött. Vélhetően, akik ott voltak, vagy oda szorultak, vagy oda zárták őket, azok meghaltak... megfulladtak, éhen haltak, szomjan haltak. Erre is vannak adalékok, mégpedig két tanúm van, akik '57 tavaszán takarították el a holttesteket -és így mondták: térdig jártunk a holttestekben...

- Azért érdekes ez, amit mondasz, mert a Köztársaság téren most is metró épül, és ugye az MSZP most szabadult meg a Köztársaság téri székházától - és a mellette lévő épülettől, egyszerre. Szerinted, kiderülhet még valami?

- Nagyon bízom benne, hogy a metró kiszolgáló egységei beleütköznek valamibe - de teljesen el vagyok zárva, nemcsak én, a nyilvánosság is a metró építés minden egyéb részletétől. Én ugyan hetente kijárok a Köztársaság térre, de senkivel nem állnak szóba. De, még azért lehet bízni ebben, hogy a metró valamelyik szelvényében találko ik. A másik: a pártházat eladták, és az eladásban úgy szól, hogy a legfontosabb elem a mélygarázs. Mert mélygarázs nélkül nem lehet semmit csinálni - hogy nem csinálnak a pártház alá mélygarázst, hanem a Köztársaság téren egy egyszintes mélygarázst fognak építeni. Hát itt lóg ki számomra a lóláb, hogy a legegyszerűbb lenne ledózeroltatni az egész pártházat, mert amúgy is műszakilag elavult, történelmileg súlyos múltú, nem védett az épület. Lebontani, csinálni egy nyolcemeletes mélygarázst és kész. Na de benne van a szerződésben tudtommal, hogy erre nincs mód. Lehet átalakítani, de nem lehet semmi egyéb dolgot végezni - úgyhogy a pártházból nem fog semmi kiderülni. Amúgy pedig a metró maga volt az elvtársakat összekötő hálózat - tehát nem véletlemül megy így a metró: Keleti pályaudvar, Köztársaság tér, Szabad Nép Székház, Deák téren az Országos Rendőrfőkapitány és megy a Kossuth tér felé a metró...

- Arról nem próbáltál filmet csinálni, hogy mindezekért a szörnyűségekért kit, kiket és mikor vontak felelősségre - akár a rendszerváltás után is?

- A rendszerváltás egyik fontos eleme volt, hogy elmaradt a bocsánatkérés, így a megbocsájtás is. És hát természetesen a felelősségrevonás is. Akit felelősségre vontak, az egyszem Dudás a mosonmagyaróvári sortűzért. De gyakorlatilag senkinek semmi baja nem lett semmiért.

- Sőt! Bocsáss meg, hogy közbevágok: az '56-os forradalom fegyverrel történő leverését egy Na és!-sel is el lehet intézni...

- Így van! Nagyon egyszerű ez a dolog - a média segítségével előkészítették azt, ami ma zajlik. Ez egy 17 -18 éves aknamunka, amely meghozta a gyümölcsét, hogy tényleg... tulajdonképpen az sem érdekes, hogy mi történt.

- Mondd csak: mincs üldözési mániád?

- Egyáltalán nincs, egyáltalán nincs. Amúgy: megszoktam azt, hogy kemény témákkal, izgalmas társadalmi kérdésekkel foglalkozom - tehát megszoktam, hogy birizgálnak, piszkálnak, fenyegetnek. De egyáltalán...

- De bocsáss meg, konkrétumokról beszéljünk...

- Pontosan a rendszerváltáskor írtak nekem egy levelet egy volt belügyes, aki rám volt állítva. A telefonbeszélgetéseimet ő elemezte. És '89-ben szemrehányást tett nekem névtelenül - valahol megvan a levél - hogy mit papolok én a rendszerváltásról, mit csinálom én a leleplező riportokat, mikor én hoztam Nyugat-Európából egy használt VW típusú autót és azt biztos, hogy dollár... feketén váltottam át a dollárt... valami ilyesmi dolog volt - és egyáltalán... '88 -'89-ben olyan ügyekkel foglalkoztam: Gerő László százhuszonnyolc dollárja... emberrablásai Bécsből Magyarországra... Amikor konkrétan tudtuk és a televízió - akkor még volt hivatásos belügyes a TV-ben a sok-sok hivatásos televíziós besúgó mellett - tehát akkor ezzel tisztában voltam. Később pedig, volt egy szakasz, amikor azzal foglalkoztak, hogy kik hívnak engem, milyen tanúk - és igazából az én tanúimra akartak pressziót gyakorolni. Ma már a telefonálás sokkal egyszerűbb. Egyetlenegy gombnyomással le lehet bárkinek a hívás-listáját, SMS-eit, üzeneteit...

- De amikor a filmet forgattad, már nem tapasztaltál ilyet... két évvel a rendszerváltás után?

- Sokkal jobbat tapasztaltam. Ugye, akkor még nem volt ilyen fejlett a technika: a ripotalanyaim jelezték, hogy őket megkeresték, hogy ne adjanak nekem interjút - és nem értettem sehogy. Aztán rájöttem: az egyik stábhoz önkéntesen jelentkező aszisztens kolléga másolja ki a neveket a noteszemből... de nem tudhatta, hogy a filmhez kellenek ezek a riportalanyok, vagy pedig egy másik riportnak a riportalanyai... így hát például egy szénbányászhoz is elmentek, aki egy másik riport... tehát nem is ehhez a filmhez... és akkor így jött ki a lépés, és akkor mondtam neki: kollega, hát nem egyszerűbb, ha lefénymásolod? Hát be is ismerte ...őneki az volt a dolga, hogy a riportalanyaimról tájékoztatást...

- De kinek...? Könyörgöm, hát kinek, a rendszerváltás után két évvel? Kinek jelentene?

- A rendszerváltást, a rendszerváltásokat a titkosszolgálatok vezényelték le - működtek akkor is hibátlanul - a mai napig működik ez a vonal. Csak az emberek cserélődtek - és mondom, nincs közponzti agy, nincs, hogy valaki megtervezi a dolgokat, hanem mindenki ön... önmaga szűkebb köreiben működteti ezt a hálózatot. (szerintem egy konkrét ideológia mentén történik minden, és igenis van agy, amelyik a főcélokat megtervezte - azt pedig BÁRKIVEL és MINDENÁRON véghez viteti... - LoTaR)

A riport meghallgatható és letölthető a Torontói Független Magyar Rádió archívumából - 2007. okt. 17. adás

http://www.parameter.elosoft.com/adas.html

A torontói Parameter klub még ebben az évben, decemberben tervezi Dézsi Zoltán: Börtönpincék című filmje vetítését.

A film egykori csatornázási dolgozók, titkárnok, rendészek, ávéhások, kábelszerelők segítségével igyekezett hitelt érdemlően bizonyítani, hogy a Magyar Szocialista Párt alapjaiban az egykori pincebörtönre épült, amelynek titkait 1956 óta rejti az épület. A film végén a tér közepén egykor magasodó gigantikus szobor posztamense mögötti vasajtó hívja fel magára a rendező figyelmét. A zalai olajmezőkről hozatott fúrótorony napokig dolgozik a gyanús lejárat mögött, míg a gyémánt fúrófej megakad, nem megy tovább. A megismételt kísérletek is az első sejtést igazolják: a földnek ezen a pontján "anomália, súlyos anomália van", amely nem engedi tovább folytatni a kutatást; nincs tovább, íme a bizonyság. A bizonyíték hiánya - akárha a Legfelsőbb Bíróságnak a Szép utcai darabológyilkos, Pudleiner Gyula ügyében hozott ítéletében, aki egyedül nem hagyott ujjlenyomatot az áldozatok lakásán - a megdönthetetlen bizonyíték: argumentum ex silentio. A film bemutatása ellenére a szocialisták megnyerték a választást.

A hanganyagot lejegyezte: Bokodi György

forrás: quality-business.com

LETÖLTHETŐ DOKUMENTUMFILM:
(Másolja be böngészője címsorába!):
http://www.zugzwanged.org/dat/hun/pincebortonok.avi
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Értékes közösséget övező...
  2011-01-26 15:45:32, szerda
 
  Orbán: Javult a zsidóságot övező közhangulat

A magyar kormány elkötelezett amellett, hogy a társadalom értékes közösségének számító zsidóság jogait feltétel nélkül tiszteletben tartsák - biztosította Orbán Viktor kedden Brüsszelben Mose Kantort, az Európai Zsidó Kongresszus elnökét. Kantor több más európai zsidó vezetővel - köztük Feldmájer Péterrel, a Mazsihisz elnökével és Zoltai Gusztávval, a szervezet ügyvezető igazgatójával - közösen találkozott az EU soros elnökségét ellátó Magyarország miniszterelnökével (...)


*** www.nemzetihirhalo.hu *************
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tőkés közösségvállalása...
  2011-01-26 15:39:47, szerda
 
  Tőkés szerint a "következetes" keresztényeknek közösséget kell vállalniuk a zsidókkal

Az auschwitz-birkenaui munkatábor "felszabadításának" évfordulója alkalmából az ún. holokausztról emlékeztek meg az Európai Parlament brüsszeli székházában tartott ünnepségen. A rendezvényen jelen volt Ronald Lauder, a Zsidó Világkongresszus elnöke, Mose Kantor, az Európai Zsidó Kongresszus elnöke, Juli Edelstein izraeli tájékoztatási és diaszpóraügyi miniszter, valamint Elie Wiesel Nobel-díjas.... (...)


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bocsánatért esedezik a francia
  2011-01-26 15:37:47, szerda
 
  *** www.nemzetihirhalo.hu *************

Most épp a francia vasúttársaság esedezett a zsidók bocsánatáért

A francia állami vasúttársaság (SNCF) kedden ünnepélyesen sajnálatát fejezte ki a II. világháború alatti deportálásokban játszott szerepéért. "Az SNCF legmélyebb fájdalmát és sajnálatát fejezem ki a vasúttársaság által egykoron elkövetett tettek következményei miatt. Meghajtom magam az áldozatok, a túlélők és a deportáltak gyermekei előtt" - fogalmazott Guillaume Pepy, (...)


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
MÁV holokauszt pere 50 milliób
  2011-01-26 15:36:24, szerda
 
  *** www.nemzetihirhalo.hu *************

Meghallgatás a MÁV holokauszt perében - már most milliókba kerül az ügy

Április 22-én a bíróság meghallgatást tart az ügyben. Ha MÁV nyer, akkor is buktunk rajta legalább 50 milliót az ügy miatt. A chicagói bíróság április 22-ére meghallgatást tűzött ki abban a perben, amelyben a magyarországi holokauszt áldozatainak állítólagos örökösei beperelték a MÁV-ot, és jóvátételt követelnek, amiért a cég a II. világháború idején "közreműködött" zsidók deportálásában. (...)


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Csődbe viheti a MÁV-ot ...
  2011-01-26 15:34:26, szerda
 
  *** www.nemzetihirhalo.hu *************

Csődbe viheti a Máv-ot az újabb világháborús per

Holokauszt-túlélők és hozzátartozóik keresetet nyújtottak be csütörtökön Washingtonban a magyar állammal, illetve a MÁV-val és a Rail Cargo Hungariával (a MÁV Cargo jogutódjával) szemben, azzal a váddal, hogy a második világháború idején együttműködtek a nácikkal a zsidók kiirtásában. A kereset szerint a magyar állam, illetve a két vasúti társaság elkobozta a zsidók vagyonát, valamint gettókba és nácik által megszállt Lengyelország és Ukrajna területén található koncentrációs táborokba szállította őket, ahol százezrek pusztultak el közülük. (...)


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tulajdonjog szerinti igények
  2011-01-26 15:32:52, szerda
 
  *** www.nemzetihirhalo.hu *************

Chicagói per magyar bankok ellen

Jogos lehet a magyar bankok elleni per, amelyet a holokauszt során elvett értékek miatt indítanak Chicagóban, mert a jog szerint a letétbe helyezett értékek iránti igény soha nem évül el - mondta Feldmájer Péter, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének elnöke. A tulajdonjog szerinti igények nem évülnek el, a bankok kötelesek helyt állni a náluk letétbe helyezett vagyontárgyakért (...)

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Üldöztetés mint hamis tudat
  2011-01-26 15:29:45, szerda
 
  Lovas István: Üldöztetés mint hamis tudat

Szörnyű bűnt követett el a Magyar Nemzet: cikksorozatban tárta fel azt, hogy hat filozófiai pályaműre összesen közel félmilliárd forintot osztottak szét pályázatokon Magyar Bálint oktatási miniszter szellemi rémuralma idején.

A kedvezményezettek jó része "lukácsista" volt, azaz a Tanácsköztársaság egykori tizedelő marxista komisszárja filozófiai és esztétikai munkásságának nagy tisztelője és kutatója. Köztük Heller Ágnes, Vajda Mihály és Radnóti Sándor. A pénzek útját lapunk jó ideje sorozatban követi nyomon. Ebben 800 000 forintos szállodaszámlától kezdve szerepelnek kifizetések egészen Vajda lányának és unokájának átutalt pénzekig.

A megrettent lukácsisták védekezése az ellentámadás. Az, hogy őket csak azért tárják fel (egyik kedvenc szavukkal élve: dekonstruálják), mert nem szeretik Orbán Viktor miniszterelnököt, és boszorkányüldözés folyik ellenük.

A Klub Rádióban - amely nyilván a rákényszerített cenzúra miatt szintén leragasztott szájjal sugároz - pedig elmondták, hogy "bunkó" az az ország, amelyben már nincs filozófus, mert azokat elüldözik. Heller azt vetette a televíziónézők szemére, hogy számolni se tudnak. Mármint pénzt és a vele szembe állított értéket. Nyilván hamis tudatuk miatt, mondaná Lukács elvtárs. Mielőtt tovább mennénk, nyugtassuk meg azokat, akik a médiának minden szavát elhiszik: nálunk nem a "filozófusokat" üldözik, hanem az adófizetők pályázatokra elhasznált félmilliárdjának az útját, a támogatás hasznosulását vizsgálják. Egyszerűen azért, mert azt nem ajándékba kapták.

Az ettől a vizsgálattól - ki tudja, miért - rettegő filozófusok a Magyar Nemzetet antiszemitizmussal vádolják. Körüknek egyébként visszatérő motívuma, hogy az általuk lépten-nyomon lenézett és megvetett Magyarországon folyamatosan érvényesül a negatív diszkrimináció. Aminek, ugye, legfőbb megnyilvánulási formája az antiszemitizmus. Ami egyébként jó, mondta egy sok évvel ezelőtti interjújában Heller Ágnes, mert az "gátolja a zsidók asszimilálódását". Igaz, a "következetes" lukácsista ma egészen mást mond.

E transzcendentálisak (az anyagi világ fölött éteri magasságokban lebegő filozófusok és esztéták) pénzszerzési mechanizmusa némi túlzással hasonlít a kalábriai 'Ndrangheta módszereihez. Egyetlen óriási különbséggel. A 'Ndrangheta tagjai szeretik Calabriát, a hazájukat.

Lovas István - MN Képeslap
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/9 oldal   Bejegyzések száma: 83 
2010.12 2011. Január 2011.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 83 db bejegyzés
e év: 399 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 37
  • e Hét: 196
  • e Hónap: 2441
  • e Év: 34171
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.