Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Vergődés
  2012-06-30 02:24:03, szombat
 
  Magyar Hírlap ONLINE


2012.06.25.


A napokban ezzel a kifejezéssel summázta Zebi, tiszteletbeli osztályfőnökünk, volt magyartanárunk az ötvenedik érettségi találkozón az akkori életérzést, a kilátástalanságot, a vergődést. Ezerkilencszázhatvankettőt írtunk, elballagtunk a volt Ciszterciből, a József Attila Gimnáziumból, miközben a kommunisták vértől jóllakottan terrorizálták a nemzetet. Kádár pribékjei még akasztottak, tízezrek börtönökben vagy rendőri megfigyelés alatt, erőszakkal, zsarolással sikerült a parasztság nagy részét beverni a téeszekbe, az aknásított, szögesdróttal felcicomázott nyugati határzár az érettségi utáni jövőképünket csak ,,színesítette". Többünket az osztályból a származásunk miatt úgymond ,,ikszes" - osztályidegen - kategóriába soroltak, reményünk sem lehetett egyetemre bejutni. Aztán nagy nehezen mindenki elvégzett valami felsőbb iskolát. Igaz, előtte meg kellett ismerkednünk a munkásosztály életének különböző stációival, többnyire betanított munkásként kezdtük. Egyszóval vergődtünk, de ki akartunk törni a zsákutcából. Végül is sikerült. Ki orvos, ki tanár, ki agrármérnök, ki ügyvéd lett, ki amerikai katona Vietnamban, szinte mindnyájan középosztálybeliek lettünk, de közülünk senki sem gazdagodott meg. Mivel ötven évvel ezelőtt is egyívásúak voltunk, most, a jubileumi találkozásunknál sem gondolkodtunk másképp a jelenlegi helyzetről. Egyetértettünk azzal, hogy a magyar társadalmat újra zsákutcába akarják szorítani, bélyegeket akasztgatnak különböző társadalmi csoportokra, sőt az országra is, akárcsak akkor.

Akkor voltunk sötétben bujkáló ellenforradalmárok, disszidensek, osztályidegenek, a szocializmus építésének ellenségei. Ma vagyunk antiszemiták, rasszisták, kirekesztők, Európa-ellenesek, és még ki tudja, mifélék. Kik terjesztik, kik gerjesztik e hazugságokat, valótlanságokat? Tulajdonképpen személyiségük milyenségében, szellemiségükben ugyanazok: kommunista utódok vagy az elvetélt internacionalista eszme követői, akik nem tudnak belenyugodni, hogy nyolc év után kicsúszott a hatalom a kezeik közül. De a társadalmi feszültség folyamatos fenntartásában érdekeltek az álliberalizmus hívei, a gyökértelenek, akik tudatosan ártanak hazájuknak bel- és külföldön egyaránt. Vannak közülük jócskán a politikában, a sajtóban, az értelmiség meghatározott köreiben. Bár valójában a nemzet egészéhez képest kisebbségben vannak, de hangjuk, sivalkodásuk messze hallatszik.
A rendszerváltás elmúlt huszonkét évében hol erősebben, hol gyengébben, de az utóbbi időben már nap mint nap polgárháborús helyzetet stimulálnak. Ha kell, egyetlen bíróság által el nem ítélt magyar írókból fasisztát, nyilast fabrikálnak. A szintén el nem ítélt, zsidók által igazolt Horthy Miklós kormányzóból háborús bűnöst csinálnak, de ennyi sem elég, mert a cigányok után elővették az antiszemita kártyát, és kezdődik elölről minden: a magyarok antiszemiták. S ezt harsogják újságjuk hasábjain, a televíziójukban, rádiójukban. Európát már fellázították ellenünk, de kudarcba fulladt a teljes lejáratási kísérletük. Már éppen levegőhöz jutottunk, amikor most újra a külföldhöz fordultak magyarságot ,,tisztelő" honpolgáraink. Előbb a magyar származású, Nobel-békedíjas Elie Wieselt - aki vissza is adta a magyar kitüntetését - vezették félre az állítólagos fasiszta magyar író meséjével. Csak nehogy visszaadja a Nobel-békedíját is a norvégoknak, tekintve, hogy a fasizmus oda is belopózott, hiszen ezen eszmék hódolója, Anders Breivik csaknem száz fiatalt mészárolt le.

Néhány nappal ezelőtt ötven amerikai kongresszusi képviselő levelet írt Orbán Viktor miniszterelnöknek a magyarországi antiszemitizmus és a szexuális kisebbségekkel szembeni intolerancia miatt. Közben jön a hír, hogy a tiszteletre méltó, agg főrabbit, Schweitzer Józsefet egy ismeretlen az utcán a zsidósága miatt inzultálta. Csak kapkodjuk a fejünket. Mi történik itt Magyarországon békeidőben? Az egyszerű halandó mondhatná, a hülye nem veszi észre, hogy két éve, a polgári kormányzás kezdete óta összehangolt támadás folyik Magyarország ellen. Vajon kiknek az érdeke hazánk meggyengítése? Nyilvánvalóan ugyanazoknak a hatalmi köröknek és belföldi szekértolóiknak, akik összehozták nekünk Trianont. Arcuk nincs, morálisan értékelhetetlenek, mégis befolyásosak. Pedig a liberalizmusnak ez a válfaja nem ért el sikert a rendszerváltás óta. Nem tudott felmutatni eredményeket a politikában. Ugyanez elmondható a szocialistákról is, akik csak választási sikereket könyvelhettek el maguknak, de kormányzati sikerekről aligha beszélhettek. Egyedül az ország lejáratásában értek el valamit. Hál' istennek csak múló sikereket.

A kérdés az persze, hogy miként védekezzünk az alaptalan, hazug s tudatosan elferdített vádak ellen. Nem könnyű felvenni a kesztyűt. Mert aki hangosan védekezik, gyanússá válik. A hallgatás is rossz. Talán a higgadt, folyamatos érvelés? Ez lehet az orvosság. Mindenesetre jó lenne elérni, hogy végre senki ne hallgasson a hazugság bülbülszavú balliberális apostolaira.


Stefka István

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Odaszóltak telefonon...
  2012-06-10 10:03:00, vasárnap
 
  Tiborca története, IV. fejezet, 21. rész

Odaszóltak telefonon, avagy a szemtanú sorsa


Visszaugorva két évet időben - folytatva a történetet azzal - amikor Pesterzsébet akkori alpolgármesterét felkerestem a közeli könyvtárban megtartott fogadóóráján...
Sajnos, személyesen nem tudtam vele találkozni, mert akkor éppen elmaradt az a bizonyos fogadó-óra - alpolgármester más- hivatali elfoglaltsága miatt. Azonban, a könyvtáros készségesen meghallgatta azokat, akik akkor éppen megkeresték problémáikkal körzetük képviselőjét.
Így került sor rám is és a könyvtáros nagyon figyelmesen meghallgatott és szinte mindenben megegyezett a véleményünk. Nem lehet azon csodálkozni, hogy ő is - mint közművelődési szakember - fontosnak tartotta, hogy minderről, főleg az országos felnőttképzési atlasz projektjéről tájékoztassam Szabados Ákost. Nem sokkal később kaptam egy telefont a polgármesteri hivatal egyik ügyintézőjétől (titkárnőjétől) hogy ,,az alpolgármester úr ekkor és ekkor tudna fogadni..." Lelkesedésem határtalan volt! Izgatottan készültem a találkozóra. Vittem magammal az összes dokumentációt...

Szabados Ákos, aki akkor még ,,csak" az emeszpé képviselőjelöltjeként megválasztott - a kulturális ügyekért felelős - alpolgármestere volt a testületnek, egészen kedvesen fogadott. Már kipakoltam az anyagokat, amikor bejött valaki a szobájába és telefonhoz hívta.
"Odaszólt valaki a fontos elvtársak közül..."
Majd, amikor visszajött, már nagyon elutasítóvá vált. Még udvariasságból megígérte, hogy segít, de bizony, a későbbiekben letagadtatta magát és nem segített. Sőt! Előfordult, hogy még el-elmentem a helyi ünnepségekre, de rossz volt látni, ahogy elsápadt, amint megpillantott. Még a köszönésemet sem fogadta!

Bizony, Isten útjai sokszor kifürkészhetetlenek!

Akkor, azon az iskolakarácsonyon ő is hozzájárult - ha közvetve is - ahhoz, hogy eldöntsem: feladom a küzdelmet a tanári pályára kerülésért!
Lám-lám, tizenkét évvel később, szintén ő volt az utolsó csepp abban a keserű ,,pohárban", amitől elhatároztam, hogy nem politizálok tovább!

Hogy lehetséges, hogy örökösen vissza kell tolatnom az ÉLET HOLTVÁGÁNYÁRA?
Miért? Hiszen, mindig, minden élethelyzetben ,,csak" arra vágytam, hogy az élet dolgait, örömeit, bánatait meg tudjuk beszélni egymással!

Ezzel kapcsolatban is egy Schweitzer-i idézet jut eszembe: ,,Egész életemben igyekeztem tartózkodni attól, hogy társadalmi kérdésekről nyilatkozzam... egyáltalán nem azért, mert nem érdekeltek a nemzetközi események, vagy a politika. Nagyon is érdekelnek, és igen aggódom miattuk. Egyszerűen úgy érzem, hogy a külvilághoz való viszonyomnak közvetlenül teológiai, filozófiai és zenei munkásságomból és gondolkodásomból kell kinőnie. Inkább az egész emberiség problémáit igyekeztem megközelíteni, semmint belebonyolódni az egyik, vagy másik csoport ellentmondásaiba. Ember akartam lenni, aki a másik emberrel beszél."


Persze, nem is értem miért csodálkozom, hiszen valójában az volt az eredeti szándékom, hogy én segítsek az alpolgármesternek abban, hogy Budapest XX. kerületében is legyen felnőttképzés!


Hiszen, az itt élő - többségében munkás származású, kis jövedelmű embereket találta a rendszerváltozás a legnehezebb helyzetben.
Hiszen, az itt élők azért szavaztak 1990-.ben a változásra, mert azt hitték, hogy a külvárosi jellegű életmódot felválthatja majd a kertvárosiasodás.
Hiszen, arra szavaztak, hogy majd valódi demokráciát fog megvalósítani a magát rendszerváltoztatónak hirdető Magyar Demokrata Fórum és helyi jelöltjei.
Hiszen, 1990-ben én is ezért szavaztam rájuk, mert ezt szerettem volna megvalósulni látni és ehhez folyamatosan jelentkeztem, hogy segíteni szeretnék.
Én naiv! Hogyan is hihettem mindebben? Hogyan hihettem, ha nekem is lesz diplomám, akkor majd a közelébe fognak engedni a feladatoknak?
Hiszen ugyanazok a diplomahalmozók és patronáltjaik jelentek meg minden pártban, mint akik csődbe juttatták a szocializmust - vagyis, amit annak hazudtak!
Hiszen, ők azok, akik a legjobban becsmérelték a kapitalizmust, ők lettek a legdurvább ,,vadkapitalisták", a legelszántabb (saját magáncélra) privatizátorok...iskolabezárók...a kultúra és az élet minden területét piacosítók!
Miért is gondoltam, hogy majd megbeszélhetem valamikori kollégámmal azt, hogy van ez az országos felnőttképzést feltérképező ,,projekt" és majd őt érdekelni fogja, mint kulturális és oktatási ügyekért felelős politikust!?
Hogyan is hihettem, hogy majd pont velem, a ,,varrónővel" fogja megbeszélni azt, hogy ha így folytatják, akkor olymértékben fog ellehetetlenülni - pont az a munkás"osztály"hoz tartozók tömege, amelyik érdekében gyakorolták évtizedekig a hatalmat, hogy tömegével ki fognak halni.
Hiszen, már most 90 éves nénikék és bácsikák temetik 40-es, 50-es fiaikat és lányaikat! Pont ezek a volt melósok fognak tömegével az utcára kerülni, mert őket érte az úgynevezett rendszerváltozás a váltáshoz szükséges eszközök nélkül!
Pont miattuk szerettem volna beszélni a volt Magyar Szocialista Munkáspárt vezető személyiségével minderről! Mert az ugye nem kell már ennyi év elteltével bizonygatnom, hogy a Magyar Szocialista Párt jogelődjéhez való kötődés a mai napig megmaradt MINDEN tagjában és annak vezető személyiségeiben.
Hiszen, Gyurcsány Ferenc, az ifjú kommunista még milliárdossá vált korában is a szegény kisjövedelmű és a fűtésen takarékoskodó édesanyjára hivatkozott kampánybeszédeiben. Ezzel aztán olyannyira meghatotta a ,,munkás" hallgatóságát, hogy azon mód gyűjteni akartak a milliárdos politikus szegény anyukájának!
Fel sem merült gondolataikban, hogy miért nem segít szegény anyukáján a milliárdossá váló fia? Annyira vakon elhittek mindent, amit ezek a magukat rendszerváltoztatónak felmutató politikusok még mindig hangoztattak. És ez nem volt más, minthogy még most is a legszegényebbek érdekeit képviselik!

Már hogy lett volna érdeke Budapest XX. kerületében, Pesterzsébeten élők számára az, hogy bezárjanak minden felnőtt-képző oktatási intézményt ahol dolgozóként, munka mellett is tudtak volna továbbra is továbbtanulni?
Hogy lett volna érdeke bárkinek is az, hogy a Csili Művelődési Központ - amit a vasas munkások építettek föl a saját maguk által összeadott kis túlórapénzeikből, valamint a saját két kezük munkájával - programjaiból kirekesztődjenek? Hiszen ők már nem tudták megfizetni a piacosított kultúrházi programokat!!!
Hiszen, pont ezeket a munkásokat érte a leglepusztultabb állapotban a rendszerváltozásnak mondott felfordulás! Ők voltak azok, akik semmivel nem rendelkeztek abból, amire oly nagy szükségük lett volna ahhoz, hogy változtatni tudjanak!
Nem rendelkeztek sem anyagi- sem tudásbéli tőkével! Számukra a ,,kapcsolati tőkét" is csak a kocsmai ivócimborák jelentették. Aző kapcsolati tőkéjüket azok a bartáok, volt munkatársak jelentették. akik 1990-re magukévá tették azt az életfelfogást, hogy "Csak az a tiéd, amit megeszel és megiszol!".

Ekkor már a főiskolán megírtam mind-erről részletesen a tapasztalataimat és el is küldtem a Főiskola Campus c. újságjában meghirdetett szociográfiai pályázatra.

Azért bátorodtam neki oly nagyon, mert tanulásmódszertanból pont ezt a témát dolgoztam ki és küldtem el a tantárgy oktatójának, aki jelessel díjazta ezt a dolgozatomat...

Pár hónappal később továbbgondoltam a témát és két hónapon keresztül, éjjel-nappal ezen dolgoztam. Pont augusztus 31-én hajnalban fejeztem be, amikor szólt a csengő - vészjóslón, mert anyu összeesett és nem tudott felállni többé, mert eltörte a combnyakát...

Miután anyut a kórházban biztonságban tudtam, feladtam postán a Magyar Naplóban meghirdetett ,,MAGYARSÁG ÖNKÉPE AZ EZREDFORDULÓN" című szociográfiai pályázatra, ,,Bízom Külkertesben!" jeligével. Előtte azonban lefénymásoltam és floppyra is elmentettem...
Ebből idéztem a Filó Katalinnak írott levelemben is...a Bokros-csomag igazságtalanságával kapcsolatban. Tiborca története, IV. f. 20. r.
Ezzel bosszantottam Lezsák Sándort is... a rendezvényein.
Felkerestem, mint MÚK-os újságíró, Kósa Csabát, akkori elnököt is...
Felkerestem még oly sok "helyzetben" lévőt, de hiába... mindig megszólalt a telefon előtte...
Majd amiért senki nem válaszolt nekem sem erre sem más témafelvetésemmel kapcsolatban... Személyesen is felkerestem sorra ezeket a kompetenciával rendelkező személyeket.

De, valahogy MINDIG MEGSZÓLALT A TELEFON és attól fogva bedugult az emberek rokonszenve velem és mindazzal kapcsolatban, amiért felkerestem őket.
És ez nem volt más, mint az azokért a munkásokért való aggódás, akiket olyan méltatlan állapotban ért a rendszerváltozás és akik lepusztultsága olymértékben fokozódott, hogy a legbiztosabb úton haladtak az önmaguktól való kihaláshoz.
Ennek egyik példája én lettem volna, ha bele tudtam volna a rám kiosztott ,,szerepbe" nyugodni.
Sajnos, kortársaim nem voltak ennyire lázadók és bizton bíztak volt politikusaikban. Így járt ,,Fa Mihály" barátom is, aki akkoriban már egyedül élt az amputált lábú édesanyjával. Felesége, volt osztálytárs- barátnőm az általánosban és a varróiskolában - elhagyta, mert meg akarta valósítani önmagát...
Hiába Magyaráztam ,,Misinek" mindezt, amikor felhívott telefonon... Hiába próbáltam visszavezetni ősei nyomdokaiba... ő inkább a halálba itta magát.
De én ezt már láttam előre, hogy ez lesz a vége...
E nemzedék munkás státuszba került tagjait addig is és folyamatosan elárulta az a párt és politikusai, akik továbbra is - még napjainkban is - az érdekük hangoztatásával kampányoltak- kampányolnak...
Hát, persze, hogy gyorsan kitessékelt az alpolgármester úr!
És, így jártam és járok azóta is mindenhol, mindenkivel...
Amikor végre elérem, hogy fogadjanak, és egyáltalán szóba álljanak velem: a ,,munkás-varrónővel" - akinek az érdekeit képviselni hangoztatják - MINDIG ODASZÓL VALAKI ,,FÖNTRŐL" TELEFONON...
Tetszik ismerni ezt a módszert?
Pont ennek az ,,odaszólásnak" köszönhette oly sok mai politikus is a diplomáját!
Csakhogy, velem kapcsolatban, pedig pont az ellenkezője miatt ,,szóltak oda"! Figyelmeztették az éppen aktuális megkeresett politikust, ,,közéleti személyiséget", hogy én nagyon veszélyes lehetek rá és a közös politikai játszmáikra nézvést...

De könyörgöm miért is?

Mit is írt Kertész Imre a Sorstalanságban? Amikor ,,Köves György" (aki maga az író a könyvben) hazajött a koncentrációs táborból, az egyik szomszéd bácsi a házból azt mondta neki: ,,Felejtsd el!" ,,Köves György" felháborodva mondta:
- ,,Hogyan felejthetném el, hiszen egy éven keresztül, minden nap, minden órájában nekem tovább kellett lépni. Ezért, nem tehetek úgy, mintha az az egy év történése meg sem történt volna!"
Meg is írta a Sorstalanság című regényében, hogy mások se felejtsék el!


Innen szeretném tudatni honfitársaimmal, hogy én sem tudom elfelejteni az eddig megélt évtizedeket, mert MINDEN év MINDEN hónapjának, MINDEN napjának, MINDEN órájának, MINDEN percében nekem is tovább kellett lépni!
Méghozzá úgy, hogy nekem is viselnem kellett és kell a mai napig azt a magyarság ellen alkalmazott numerus clausus-jelképet, a hármas T-ből a Tiltással megbélyegzettek T-betűjét!
Ezt a negatív megkülönböztetést - ami még most is érvényben van és sikerrel alkalmazhatják az olyanokkal szemben, akiket a SZÁRMAZÁSUK MIATT TÖRVÉNYEN KÍVÜL HELYEZTEK 1945- MAJD 1956 UTÁNI MEGTORLÁS ÉVEIBEN.
Éppen ezért, nekem ezt a "vörös T (skarlát) betűt" beleégették a lelkembe, mint valami billogot!

Nekem még most is ezt viselve kell élnem!

De úgy ám, hogy én meg sem tudhatom hogy egészen pontosan MIÉRT is?

Nem is tudom, hogy ez a suttyom-terror, amiben nekem és sorstársaimnak részem van, nem kegyetlenebb-e? Mert, ez ellen nem lehet védekezni. Ez ellen nem lehet elbújni, mert megeshet, hogy aki elbújtatna, azért teszi, mert valamivel erre ösztönözték és könnyen megeshet, hogy rabtartómmá válik az illető!

Ezért, a suttyomban-lassan- és fajtársainkkal való- folyamatos ,,megöletés" miatt nem lehet bírósághoz fordulni, nem lehet kárpótlásért folyamodni, stb...
Az egészben az fáj a legjobban, hogy ehhez az élethez asszisztálva és ezt megörökölve nőttek föl gyermekeim. Mire felnőttek, ők is elfordultak tőlem, mert csak így tudják elhatárolni maguktól mindazt a rosszat, amiben nekem kényszerű részem volt és van a mai napig.

Pusztai Milona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A trianoni békediktátum katona-politikai hátteréről
  2012-06-04 06:01:44, hétfő
 
  A ,,vörös veszedelem" terjedésétől való félelem szülte ,,békediktátum"

http://www.nemzetihirhalo.hu/index.php?lap=public&iro=bmi&cikk=1#cikk

NEM 1920. JÚNIUS 4-én és nem is TRIANONBAN KEZDŐDÖTT, valójában a magyar nemzet szétszaggattatása.

Az uralkodói parancs a háború kitörésekor a Monarchia egész területén 19-42 évben határozta meg a HADKÖTELEZETTSÉGET! Ezzel szemben a magyar törvények 1912-ben 18-50 év közötti férfiak számára írt elő hadkötelezettséget.
1916 január 21-én 50 évről 55 évre emelték fel a Monarchia egész területén a korhatárt.
Ebben az esetben valóban igazságtalan a ,,KOLLEKTÍV BŰNÖSSÉG" elve alapján büntetni az egész magyar nemzetet, hiszen nyilvánvaló hogy vezetői kényszerítették a fent említett HADRAFOGHATÓSÁGGAL a háborúban való részvételre. Ezért sem évülhet el soha a Trianonban, 1920. június 4-én született békediktátum FELÜLVIZSGÁLATA! Szó nem volt a kollektív bűnösségről.
A hadkötelezettségnek eleget téve - a történelmi Magyarország területéről - kb. 3,4 millióan vettek részt az első világháborúban Ebből, több, mint félmillió elesett, 833 ezer fogságba esett, másfél millió megsebesült.

Csakhogy...

Talán, menjünk vissza az 1917 októberéig, amikor Magyarország területéről közel 1 millió ember, közöttük 500-600 ezer magyar nemzetiségű esett orosz hadifogságba.
Az ország 18-40 év közötti, fegyverfogásra alkalmas korosztályainak több, mint harmada fogolyként élte át az orosz forradalmat és polgárháborút.
A hadifoglyok legnagyobb részét Szibériában és Turkesztániában, több tízezer főt befogadó táborokban őrizték. Közülük néhányban, így Omszkban, Tomszkban és Szamarkandban, a magyarok aránya elérte a 30-50 %-ot!

1916-tól mind nagyobb számban alkalmazták a foglyokat az iparban, a bányászatban és a mezőgazdasáégban.

A táborokban 1917-ben szocialista csoportokat alakítottak, elsősorban azok az értelmiségiek, akik részt vettek a hazai munkás- és polgári radikális mozgalmakban, tartalékos tisztként a harctérre, majd fogságba kerültek. Ezek a csoportok kapcsolatokat építettek ki a bolsevik szervezetekkel.
Az 1917. októberi forradalomban kb 40 városban több ezer magyar hadifogoly vett részt.
A hatalomátvétel után, amikor a hadifoglyok visszanyerték személyes szabadságukat, ún. internacionalista katonai alakulatokat szerveztek, amelyeket a Vörös Hadsereg kötelékében minden fronton bevetettek. A magyarok aránya az internacionalista alakulatokban felülmúlta bármely más nemzetét. Összlétszámuk 100 ezer főre tehető, ebből kb. 30 ezren elestek....

Új fegyveres erők 1918-ban
,,A frontról hazaözönlött és leszerelt katonák száma 1918 decemberéig elérte az 1,2 milliót. November 9-én a hadsereg újraszervezése nagy erőkkel kezdődött el. November 13-án rendelet jelent meg a nemzetőrség , a polgárőrség és a hadsereg létesítéséről.
A hadsereg alapját az 5 legfiatalabb korosztály visszatartása, illetve behívása képezte volna. Az ütőképes haderő gyors megszervezése illúzió maradt. Oka: pénzszűke, az ország peremvidékeinek leválása, illetve megszállása; a háborús fáradtság, a pacifista (mindenfajta háborút, fegyveres harcot ellenző) tömeghangulat; belső feszültségek a minisztérium és a Pogány József vezette katonatanácsok, a hadsereg és a nemzetőrségek között; a nyílt lázadásokig vezető zsoldos-kérdés.

Károlyi 1919 februárjában aktív ellenállás szükségességét hirdeti. Az akkori hadügyminiszter, Böhm Vilmos, és államtitkára Stromfeld Aurél a szociáldemokrata pártban és szakszervezetekben szervezett munkásságra kívánt támaszkodni a hadsereg megújításában.
A Magyar Nemzeti Tanács mellett 1918 okt. 23-án megalakult a diáktanács. A forradalom éjszakáján Csernák Imre vezette Katonatanács. Ez utóbbi fegyveres akcióival kész tényeket teremtett.
A győzelem után a kormány megállapodott a Nemzeti Tanács Intéző Bizottságaival. A katonatanácsban választott bizalmiak képviselték az egyes zászlóaljak tisztikarát, illetve legénységét.
A katonatanács részt kívánt venni az ország politikájának alakításában.
A kormány és a munkás- ill. katonatanácsok viszonyát nov. 4-i rendeletben szabályozták: ,, a kormány ellenőrző orgánumai, a propaganda szervei,. De nem intézkedési jogával felruházott kormányzó hatóságok".

,,1919. március 21-én a Magyarországi Szocialist Párt megvalósítja a proletárdiktatúrát.

Létrehozza hadseregét és szövetségre lép Szovjet-Oroszországgal.
1919. május 2-án a Budapesti Központi Ötszázas Forradalmi Munkás- és Katonatanács, majd a Forradalmi Kormányzótanács határozatot hoz a munkásosztály mozgósításáról és fölfegyverzéséről! Május 3-4-re 44 ezer ember áll be a Vörös Hadsereg soraiba és az üzemi dolgozók tízezrei jelentkeznek tartalék munkásszázadokba."


Ezen adatok ismeretében, viszont már egyértelmű a bolsevik-fasiszta részvétel miatti felelősség. Csakhogy, itt sem beszélhetünk valódi önkéntességről, mert a fogolytáborokban toborzott szerencsétlen hadifoglyok a szabadulás és a hazajutás reményében álltak be ezekbe az álságos félkatonai alakulatokba!!!

Nem kellene ezt a tragikus tényt sem elhallgatni az értetlen utókor előtt!!!

A múltat be kellene végre vallani, hogy a kommunizmus kísérlete miatt veszítettük el újra és újra Magyarország kétharmadát és az elszakított területeken élő nemzettestvéreinket!!!

Mert nem csak 1920 június 4-én szaggatták szét magyar nemzetünket és hazánkat, hanem 1945 után is, amikor ismét megvalósult a bolsevik mintára ránk erőszakolt kommunista társadalmi - fosztogató és osztogató - berendezkedés.

-.-.-.-.-.-

Sőt, amikor már ez is megbukott 1956-ban, majd 1990-ben - még akkor is a vezetőik tehették tönkre Magyarországot, melynek elszenvedője az egész magyar nép!!!
Tették, mert tehették!!! Hogyan?

Úgy, hogy 1989-re már igyekeztek mindenféle kft -be menekíteni az állami, vagyis a ,,dolgozó" nép" tulajdonát!!! Amikor 1989-re kiderült, hogy Magyarország teljes csődbe jutott, akkor Medgyessy Péter az egyik MSZMP KB ülésen drámai bejelentést tett: "olymértékben eladósodtunk, hogy be kell jelentenünk Magyarország fizetőképtelenségét..."

Nahát, ezért adták át olyan "békésen" a hatalmat 1990-ben!

Vagyis, csak színleg adták át, mert a vállalatokat kiprivatizálták magánvagyonukat gyarapítandó, miközben a MAGYAR MUNKÁSNAK KISZÚRTÁK A SZEMÉT 15- MEG 20 EZER FORINTOKKAL!!!!
Ma ők lettek az újgazdag milliárdosok, mert tovább hazudhatták, hogy a magyar nép érdekeiért teszik amit tesznek. Ami nem más, mint reformnak hazudott népirtás!!!

MAGYARORSZÁG TÖNKRETÉTELE FOLYIK ÉVTIZEDEK ÓTA a vörös terror mintájára, maradék kis országunkat és a benne élő, dolgozni vágyó népet halálra ítélve.

Mert az, amit 2002-2010 közötti években - kormányzás címén a Gyurcsány-Bajnai kormány elkövetett a magyar néppel szemben, az a ,,modern" népirtás kategóriájába tartozik!

Tudniillik nem tettek mást, mint elvették tőlünk az életben-maradásnak, a létfenntartásnak a lehetőségét is!!!

De nemcsak előlünk vették el, hanem gyermekeink és unokáink elől is!!!

ÍGY ÍTÉLIK BŰNHŐDÉSRE - EL SEM KÖVETETT BŰNEIÉRT - A MAGYAR NÉPET VEZETŐI!!!

Tehát: felelősök vagyunk önmagunkért, gyermekeinkért, unokáinkért, mint a MAGYAR NÉP TAGJAI.

A felelősség KÖTELEZETTSÉGGEL jár! Ezt érezte át az un. "NÉP" a 2010-es parlamenti választásokon! Bűn lenne ezzel visszaélni!!! (Ma már tudjuk, hogy visszaélt vele!)


Meg kell akadályozni a jövőben - a baloldalinak tartottak és a velük lepaktáló joboldaliaknak - a TOVÁBBI NÉPIRTÁSI TÖREKVÉSÉT!!!

Valamint, visszamenőleg el kell számoltatni a mostani uralkodó pártok jogelődjét- az MSZMP-t, a KISZ-t, hogy merészelte felélni és a saját magánvagyonát gyarapítani mindazzal, amit a dolgozó nép termelt meg?

Számoljanak el a "DOLGOZÓ NÉP" VAGYONÁVAL!!!!

És, nem utolsó sorban, számoljanak el az 1990-et követő magántőke-felhalmozással!!!

Hogy lehetséges, hogy ugyanazok, akik a "DOLGOZÓ NÉP"-re hivatkozva - FÜGGETLENÍTETT párt- kisz- és szakszervezeti tikárokként rátelepedtek a dolgozó nép gyáraira, intézményeire - felélhették és magánvagyonokat képezhettek a megtermelt javakból - miközben az a "DOLGOZÓ NÉP" örökös kölcsönökért volt kénytelen kuncsorogni a vállalat- intézmény párttitkáránál, ha bármilyen, nélkülözhetetlen használati tárgyat szeretett volna vásárol????

Most ugyanezt teszik!!!

Belehajszolják a népet a kölcsönök fölvételébe, mert már ott állnak a lakásaik, kis véres verejtékkel megszerzett otthonaik, kertjeik, földjeik fölött az elárverezők és bagóért felvásárlók!

Tömegesen válhatnak földönfutóvá a volt MUNKÁSOK, vagyis az a bizonyos "DOLGOZÓ NÉP".- nem hagyva mást utódaikra, mint a HAJLÉKTALANSÁGOT A SAJÁT HAZÁJUKBAN!!!
Ez felelőtlenség, és nem érdemlik meg az utódaink, hogy ezt tegyék velük!!!

FELÜLVIZSGÁLATOT!

FELÜLVIZSGÁLATOT kell követelnünk, DE NEMCSAK TRIANONNAL KAPCSOLATBAN!!!


Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2012.05 2012. Június 2012.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 3 db bejegyzés
e év: 104 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 211
  • e Hét: 370
  • e Hónap: 2615
  • e Év: 34345
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.