Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 25 
6. Hirtelen-halált halt Bóna Rezső
  2018-11-29 00:58:27, csütörtök
 
  6. Rész: 1996. november 28-án meghalt BÓNA REZSŐ, akit bajtársai RUDINAK becéztek
A volt lakásának kapualjában kirabolták a nincstelen hajléktalant. A támadók más érték híján ruhájától szabadították meg a vézna áldozatot. Így találtak rá hajnalban az arra járók. - A súlyos állapotban lévő embert a pszichiátriai vizsgálat után az elmegyógyintézetbe utalta a munkáját csak kötelességből végző orvos.

BÓNA REZSŐ ,,RUDI" 1996. november 28-án HALT MEG a JÁNOS KÓRHÁZBAN. Papírok nélkül került a kórházba, rokona, gyámja nem volt - a holttestet átszállították a főváros központi gyűjtőjébe, oda, ahol az ismeretlen, azonosítatlan hullákat tárolják az elhantolásukig. FŐNAY JENŐ a POLITIKAI FOGLYOK SZÖVETSÉGÉNEK ELNÖKE, utolsó szolgáltatásul, 1996 november 30-án ,,SAJÁT HALOTTJÁNAK" nyilvánította. Más intézkedés nem történt, a ,,derék bajtársak" egészen egyszerűen elfeledkeztek a hullakamrában lévő “sajátjukról".
ÍGY FORDULHATOTT ELŐ, HOGY CSAK A KÖVETKEZŐ ÉVBEN: 1997. MÁRCIUS 4-ÉN TEMETTÉK EL. Bóna Rudi urnáját egy "Puli-4" típusú talicskára téve tolták a ,,mártírok" parcellájához, ahol néhány centi mélységű földbe helyezték a hamvakat. Amiért pap sem volt jelen, az urnát letakarták egy nemzeti zászlóval.
A bajtársak egyike ima helyett egy emigráns költő két versét olvasta fel:
“Leszünk múzeumi tárgyak..." és a "Csak a bátrak testéből nő virág..."
kezdetű sorokat. Majd a Szózatot elénekelve temették el azt, ami Rudiból megmaradt.""
*
BÓNA RUDI, legjobb barátja volt MANSFELD PÉTERNEK. Egy iskolába jártak és osztálytársak voltak.
MANSFELD LÁSZLÓ VISSZAEMLÉKEZÉSÉBŐL írt egy könyvet KÓSA CSABA, ,,ALHATTÁL-E KISFIAM?" címmel. MANSFELD LÁSZLÓ testvéröccse volt a mártír kölyökharcosnak. Az ő visszaemlékezése és a családi fotók volt a könyv alapja...

http://s7.images.www.tvn.hu/2012/07/18/15/28/www.tvn.hu_
254710b017ef4e332a70c09e9b1d630b.jpg
*
KÓSA CSABA így jellemzi a kölyökharcost:
,,MANSFELD PÉTER
Ez a fiú ilyen erényeket ismert: hit, szerelem, barátság, önfeláldozás.
Hova lettek ezek a fogalmak?
Apai ágon, bécsi német családból való, anyai ágon az Esthók talán írek.
Erről a fiúról Gárdonyi Géza édesapja jut eszembe, Ziegler Sándor bécsi iparoslegény, akiből a negyvennyolc-negyvenkilences magyar szabadságharc fegyvergyárosa lett. Utolsó pillanatig kitartó hőse.
Mansfeld Péter. Német-ír vér - magyar szív.
Hit, dac, bátorság, szabadságharc."
*
MANSFELD PÉTER 1956. NOVEMBER 7-e után visszament a gyárba, a MÁVAG-ba - ahol IPARI TANULÓ VOLT.
BÓNA REZSŐ RUDI 1956-ban a ,,SZÉNA TÉRI FIÚK" EGYIK HARCOSA VOLT ÉS ,,BLASKI JÓZSEF ÉS TÁRSAI" NEVÉN SZEREPELT A PERES ELJÁRÁS ELLENÜK.
A reformkommunistákra, azokra, akik nem eltörölni, hanem csak jobbítani akarták a szocializmusnak nevezett diktatúrát, vonatkozott az 1963-ban meghirdetett KÖZKEGYELEM. Ők (Göncz Árpád, Fónay Jenő, Mécs Imre, Eörsi István, Haraszti Sándor, Márton András, Vásárhelyi Miklós,stb) néhány hónap letöltése után szabadulhattak. Ennek ellenére, ebből a pár hónapból is POLITIKAI TŐKÉT KOVÁCSOLHATTAK az un. rendszerváltozásban.
,,A GYERMEKHARCOSOKNAK azonban NEM KEGYELMEZETT a MEGTORLÓ HATALOM.
BÓNA RUDINAK és társainak az utolsó percekig végig kellett szenvedni a rájuk kiszabott büntetést."
Dr. VÁGÓ TIBOR a LEGFELSŐBB BÍRÓSÁG NÉPBÍRÓSÁGI TANÁCSÁNAK ELNÖKE a következőképpen indokolta meg a büntetések kiszabását:
- ,,Igen nagy a vádlottaknak a társadalmi veszélyességük, akik kapitalista restaurációra törekedtek..." ,,... valamennyien MUNKÁSSZÜLŐK GYERMEKEI, úgy kell vizsgálni, mint ,,OSZTÁLYÁRULÓKAT".
MANSFELD PÉTER: halál.
BLASKI JÓZSEF: életfogytiglan.
BÓNA REZSŐ: tíz esztendő.
HOLECZ ISTVÁN: öt esztendő.
EGEI ATTILA: négy esztendő.
FURKA LÁSZLÓ: három esztendő.
MANSFELD PÉTER Még ott, a bíróságon, az ítélet-hirdetés után odasúgta BÓNÁNAK és BLASKINAK:
- ,,Ti egyszer kiszabadultok. Mondjátok meg édesanyámnak, hogy az utolsó gondolatom ő volt."
MANSFELD PÉTER MÉG KISKORÚ VOLT, AMIKOR HALÁLRAÍTÉLTÉK, majd a 18. születésnapját követően. akasztották föl. De úgy ám, hogy 13 percig hagyta a hóhér szenvedni!

BÓNA RUDIVAL a tíz esztendőt napra letöltették.
Miért is? Emlékeztek azokra a RÖPCÉDULÁKRA, melyeket a Magyar Néphadsereg repülőgépeiről szórtak már 1956 augusztusában? Ezért senkit nem vontak felelősségre! A kölyökharcosok még 1957-ben is folytatni akarták a harcot. Az októberi röpcédulákat akarták másolni és terjeszteni. EGEI ATTILA még csak 14 éves volt, amikor több évi börtönre ítélték. Azonban a SZABADULÁSUK UTÁN SOHA TÖBBÉ NEM LEHETTEK SZABADOK!
A társadalom peremére száműzött ,,BÖRTÖNTÖLTELÉKEK" voltak míg meg nem haltak!
*
Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ma 14 éve, hogy meghalt Bubik István
  2018-11-28 16:32:53, szerda
 
  TUDOM, MA ADVENT-KEZDET VAN. Ennek ellenére ismét a HIRTELEN-HALÁLLAL HALT emberekről írok. Nem tehetek mást, hiszen számomra még NEM JÖTT EL A BÉKÉS- ÜNNEPI VÁRAKOZÁS IDEJE.
Az alábbi, korabeli tudósítást olvastam a halálának körülményeiről: http://www.blikk.hu/blikk_aktualis/20041129/autobalesetben_meghalt_bubik_istvan
LÁTOM, HOGY MÁR EZ IS ELTŰNT AZ INTERNETRŐL. Pont, mint minden más, amire hivatkozva eddig írtam valaha is! MIÉRT?
Na, látjátok, erre sincs válasz évtizedek óta!
Ezért sem hagyhatom abba a TÉNYFELTÁRÓ OKNYOMOZÁST!
Még szerencse, hogy nem csak a linket mentettem el, hanem a szöveget is kimásoltam, amit most megkeresek és megosztom veletek.
Nagyon figyelmesen olvassátok el a tudósítást, mert vannak benne olyan kérdések, amire én már azóta megadtam a válaszokat! A következő posztban majd azt is közzéteszem.
Bóna Mária Ilona
*
*
*
""Autóbalesetben meghalt Bubik István

2004-11-29 00:10:29

Szerző: Sebes Erzsébet, Máté Sándor, Csupor Réka, Ábrahám Dolly
Ceglédbercel - Autóbalesetben elhunyt Bubik István ( 46).


A színész tegnap kora reggel autóval igyekezett Budapestre Szolnokról, amikor frontálisan ütközött egy szembejövő Forddal. Bubikot egy órán keresztül próbálták újraéleszteni - mindhiába.


Bubik István szombaton azért utazott le Szolnokra, hogy megnézze a Táncjáték című darab premierjét, amelyet régi barátja, Funtek Frigyes rendezett. Mint a társulat tagjaitól megtudtuk, nagyon tetszett neki a produkció, és jókedvűen csatlakozott kollégáihoz az előadást követő banketten. Jó hangulatban szórakoztak, majd Bubik még elment pihenni a Tisza Szállóba, ahol szoba volt foglalva számára.
Azt egyelőre senki sem tudja, hogy Bubik miért hajnalban indult haza. Tegnap ugyanis nem volt előadása az Új Színházban, ahol egyébként öt darabban játszik.
Barátságtalan, ködös, nyirkos hajnal volt, amikor beült imádott, öreg bogárhátú Volkswagenjébe. Talán arra gondolt, hogy szeme fényét, 3 éves kislányát ő ébreszti majd. Akkor még nem sejthette, hogy a sors milyen igazságtalan. Hogy valahol Cegléd és Ceglédbercel között, a 4-es főúton véget ér egy ragyogó színész karrierje. És élete is.
Reggel 6 óra 50 perckor a nedves-jeges úton valószínűleg megcsúszott - lehet, hogy elaludt? - és áttért a szemközti sávba, ahol frontálisan ütközött egy Ford Focussal.
A borzalmas csattanás után Bubiknak nem volt esélye: nem volt bekötve, így szörnyethalt.
A Volkswagen az oldalára fordult, a régi, 1966-os kasztni a darabjaira hullott.


A baleset helyszínén némán helyszíneltek a rendőrök. Ôk is megdöbbentek a látottakon: Pista legendás kalapja most a hideg betonon hevert. A kesztyűtartóban a színész személyes tárgyai, az ajtóban egy kötött pulóver. Az utastér harmonikaként nyomódott össze. A művészt tűzoltók vágták ki a roncsból, a mentők egy órán keresztül küzdöttek az életéért, de már nem tudtak segíteni rajta. A színész mostantól csak lélekben jár majd haza kislányához.
Bubik István, nyugodj békében!


(A tragédiáról készült képriportot tekintse meg címlapunkon!)


"Csak a ceglédi kórházban tudtuk meg a férjemmel, kivel is karamboloztunk"
A Fordot Papp László (60) vezette, mellette felesége ült. A légzsáknak köszönhetően a sofőr karcolás nélkül szállt ki az autóból, feleségét a biztonsági öv mentette meg, őt kulcscsonttöréssel szállították a ceglédi kórházba. A Blikk kórházi ágyánál kereste fel a karambol egyik túlélőjét, Papp Lászlónét (56):
- Seattle-ben élő lányomat, Emíliát vittük Ferihegyre, onnan tartottunk hazafelé, Karcagra - idézte fel a baleset előtti pillanatokat Pappné. - Jeges volt az út, a ködben alig lehetett látni, ezért az uram lassan és nagyon óvatosan vezetett.


Gyorsan hajtott a művész?
Lukácsi Zsuzsa, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a Blikknek elmondta: az elsődleges vizsgálatok szerint Bubik István nem az út- és látási viszonyoknak megfelelően vezetett. Egyelőre vizsgálják a baleset pontos körülményeit, így azt is, fogyasztott-e alkoholt valamelyik sofőr.
Tegnap kora délelőtt szomorú, sírással küszködő színészek gyűltek össze az Új Színházban. A színház Bubik Istvánt saját halottjának tekinti.
Egy konvojban haladtunk, egyszer csak a szemközti sávban feltűnt a Volkswagen, nagy sebességgel közeledett, majd minden előzmény nélkül áttért a mi sávunkba. "Mit csinál ez az őrült?!" - kiabálta a férjem, mindketten megkapaszkodtunk, de többre már nem maradt idő, a következő, amire emlékszem, a nagy csattanás. Csak a kórházban tudtam meg, hogy Bubik művész úrral ütköztünk. Szerettük őt, nagyot alakított az István, a királyban, higgyék el, nem tehetünk a haláláról - nyelte könnyeit a túlélő.


A barátok még nem tértek magukhoz:
• Eperjes Károly: - Nagyon szerettem őt. Hiszem, hogy a lelke továbbra is itt van köztünk. Aki szereti és szerette őt, azt kérném, imádkozzon érte, mert most van a legnehezebb úton, és hitem szerint egyben a legfinomabb úton.
• Rudolf Péter: - A tévéből tudtam meg. Szörnyű, hogy ez az elpusztíthatatlannak tűnő férfi nincs többé. A hír nagyon megviselt. Bár sohasem játszottunk együtt, nemrég megnéztem az önálló estjét. Akkor megbeszéltük, hogy hamarosan együtt kávézunk.
• Császári Attila: - Utoljára Mizsér Jenő temetésén találkoztunk, és most ő is halott. Az 1989-es pesti öttusa- világbajnokságon Eperjes Szamócával olyan hangulatot teremtettek, amelyről azóta is beszélnek. Bubik dobolt. Ott volt minden öttusaversenyen.
• Gáspár Sándor: - A barátaim hívtak reggel. Nem szégyellem, sírva fakadtam. Most sem tudom leplezni a könnyeimet, és nem is akarom. Már a főiskolán jó barátok voltunk. Az utóbbi tíz évben egy öltözőnk volt a Tháliában is, és itt az Új Színházban. Nagyon szerettem.""
*
A másolat hiteléül: BMI
*
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
5. Hirtelen halált halt Bubik István
  2018-11-28 16:25:28, szerda
 
  5. Rész: 2004. november 28-án MEGHALT BUBIK ISTVÁN
Bubik István is annak lett az áldozata, hogy hívták mindenhova és nem mondhatott nemet...
Elment Szolnokra egy bemutató és egy bankett miatt.
Agyon marasztalták még szállodai szobát is béreltek neki, csakhogy maradjon.
http://s9.images.www.tvn.hu/2016/11/29/14/58/www.tvn.hu_
5973f5655786eb1abfefedc1f6278edd.jpg
Valakik tudták, hogy másnap reggel 9-kor megbeszélése lesz. Méghozzá arról tárgyalt volna egy közismert (nép)zenésszel, T.B.-val - hogyan fogják járni az iskolákat ZENÉS irodalmi és történelmi ismeretterjesztés céljából...Ez ugye nagyon NEM kellett azoknak, akik mindent elkövetnek, hogy a magyarság lepusztuljon, hogy azután ,,önmagától" kihaljon!

(Azt is tudhatták, hogy Bubik képes volt egyik pillanatról a másikra álomba zuhanni.)

A lényeg, hogy nem tudták hogyan eltéríteni, mint azzal, hogy hirtelen lehívták Szolnokra, de úgy, hogy szervizben volt a pöttöm kis bogárhátú Volkswagenje, amin még dolgoztak volna. A baleset után is ott lifegett a figyelmeztető cédula a kormányon, hogy mire vigyázzon, mert azzal még baj van.
Ja, és ugyanaz volt a kis bogaras autójának szerelője, mint a Gyurcsány mellett 2006-ban hűségesküt tevő Szabados Ákos polgármesternek- és országgyűlési képviselőnek...
https://hirkozpont.magyarorszag.hu/hirek/bizalmi20061006.html

Egyébként, itt Pesterzsébeten, a polgármester - évtizedek óta - nagy bogaras gyűjtő hírében áll. Ugyanakkor, senkinek nem tűnik föl, hogy miből telik neki a muzeális bogárhátúra? Mert-hogy neki nem csak az az egy kocsija van... és nem azzal közlekedik, az is biztos! Az csak a gyűjteményének tartozéka.
http://s9.images.www.tvn.hu/2016/11/29/14/59/www.tvn.hu
_90426e13c888d6256d8650739c8e13bc.jpg

*
Gondolom, Bubik István akkor verte ki végképpen a biztosítékot, amikor kijelentette a Hír TV-ben 2004. október 23-a előestéjén, hogy:
- ,,... figyelmezzetek az írókra emberek, mert ők előre látják mindazt, amit az egyszerű halandó nem".
*
Na, én ekkor határoztam el, hogy elmegyek a nagybátyámhoz és megkérem, mutasson be Bubiknak, mert ők jó szomszédi- szinte atyaian baráti kapcsolatban voltak.
Nagybátyám, mint ahogy az egy önállóan gazdálkodónak a fia, sok-mindenhez értett a tanult szakmáján kívül és sok szerszámmal, tanáccsal mindig segített Bubiknak, aki szinte saját maga építette föl a kőművessel a házát...
http://xfree.hu/kep_show.tvn?aid=273634&kid=479139&sort=

És akkor ,,megbízott" felajánlotta, hogy elvisz kocsival és meglátogatjuk együtt nagybátyámat. Ez volt a baj, mert nagybátyám úgy tett, mintha én ott sem lennék. Sőt, amikor kísérőmet körülvezette a portán, sokáig elmaradtak valami miatt.
Amikor előkerültek kibökték, hogy:
- ,,Bubik soha nincs mostanában itthon és ne is ábrándozz arról, hogy majd találkozhatsz vele!"

Ennek ellenére- vagy már csak azért is(!) elhatároztam, hogy mégis meglátogatom, de kísérő- és a nagybátyám tudta nélkül a következő szombat délelőtt... Mint minden, ez sem maradhatott titokban...
*
Szerettem volna Bubikkal megbeszélni írásaim témáit. A női léthez kapcsolódó sorskérdésekről írtam akkor már a Magyar Írószövetség folyóiratának - a Magyar Napló szerkesztőségében leadott jeligés szociográfiámban..
*
Az történt, hogy 1996-ban hirdette meg a MAGYAR ÍRÓSZÖVETSÉG a Magyar Naplóban a ,,MAGYARSÁG ÖNKÉPE AZ EZREDFORDULÓN" c. szociográfiai pályázatát. Két évig tartott, míg el tudták bírálni a több-mint 2000 pályaművet.... melyekből olyan tragikus "ÖNKÉP" bontakozott ki az Írószövetség előtt, amit azóta sem voltak hajlandók fölvállalni! Bizony, Jókai Anna sem, akit a nemzet írójának tartanak... Az IGAZSÁG ELHALLGATÁSA A LEGALATTOMOSABB HAZUGSÁG, mert az ellen még esélyünk sincs a védekezésre, amiről nem tudunk!
Így fordulhatott elő, hogy - a MÉDIA TELJES KIZÁRÁSÁVAL - 1998. december 5-én a Gellért Szálló Tea-Szalonjában átadták a díjakat.
http://furaila.xfree.hu/257487 http://furaila.xfree.hu/55534
http://xfree.hu/kep_show.tvn?kid=194889&aid=257487
http://xfree.hu/kep_show.tvn?aid=257487&kid=194888&sort=_
*
Sokan nem tudták rólam, hogy a Bóna-tanyán nőttem föl 6 éves koromig. Ez a hat év volt életemnek a legszebb időszaka. Ezért, úgy éreztem, hogy tovább kell adnom az ott szerzett - életre meghatározó - élményeimet, tapasztalataimat. Meg is írtam sokszor és sokféleképpen... http://furaila.xfree.hu/33600
http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?SID=&pid=458&n=furaila&blog_

Pl. 2003-ban, amit elküldtem Kunszentmiklósra Dr. Hollinger Józsefné néprajzi pályázati kiírására, Tiborca jeligével. Még díjat is nyertem a pályamunkámmal.
http://xfree.hu/kep_show.tvn?kid=111290&aid=265085

Ezt is sikerült GYONHALLGATNI, mint az összes, többi írásomat. EBBŐL AKARTAM MÁR KITÖRNI VÉGRE, és ehhez szerettem volna BUBIK ISTVÁNTÓL TANÁCSOT- ÉS SEGÍTSÉGET KÉRNI.
Hát, ezért nem volt ajánlatos engem összeereszteni Bubikkal és megjelentetni az írásaimat - legalább is szerintük - gondolom...
Ja, és nagybátyámat senki ne keresse a szomszédban, mert olyan gyorsan elköltözött onnan - Bubik István halála után, - amilyen gyorsan csak lehetett.
*
Bóna Mária Ilona
*
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tényfeltáró írásaimmal ártatlanok halálát akarom elkerülni
  2018-11-28 16:05:13, szerda
 
  Sok helyről törölték a HIRTELEN-HALÁLLAL HALTAK c. sorozatom 2., 3., és 4. részét. Pedig, a TÉNYFELTÁRÓ ÍRÁSAIMMAL - egyre reménytelenebbül - AZT SZERETNÉM ELÉRNI, HOGY NE HALJANAK HIRTELEN-HALÁLT AZOK AZ ÁRTATLAN EMBEREK, AKIKKEL KAPCSOLATBA KERÜLÖK!
Ehhez azonban, a POLITIKUSOKNAK BE KELLENE VALLANI A VALÓS TÖRTÉNELMI TÉNYEKEN ALAPULÓ MÚLTAT!
AKKOR NEM A VÉTLEN SZEMTANÚKNAK - mint pl. nekem - KELLENE MAGYARÁZKODNI ÉS SZENVEDNI!
Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
4. Hirtelen halált halt: Szüle Zsolt
  2018-11-27 17:20:16, kedd
 
  Ma 13 éve, hogy meghalt SZÜLE ZSOLT
Az a Szüle Zsolt, aki olyan nagy türelemmel és oly jó fotókat készített gyermekeimről még 1983-ban! És, akit soha többé nem láthattam viszont...
2005-ben kezdtem internetezni és így iratkoztam föl a Polgári Hírszemlére. Tőlük értesültem a polgári körök pestlőrinci (Bp. XVIII. ker.) rendezvényéről.

Nagyot dobbant a szívem, amikor ismerős névre bukkantam, méghozzá SZÜLE ZSOLT-éra.
El is határoztam, hogy mindenképpen el fogok menni arra a rendezvényre, amelyiken ő lett volna az egyik előadó. Jelentkeztem is a megadott telefonszámon.
Csakhogy, akkor még nem tudtam, hogy a számítógépen bármit írok bárkinek, azt általam ismeretlenek követhetik és nem értettem, hogy miért nem tudtam napokig belépni a postafiókomba, meg még számos kellemetlen furcsaságot.
Például.:
1. Levelező társaim sorra jelezték, hogy a tőlem kapott üzenet megnyitásakor elszállt a postafiókjuk és lefagyott a számítógépük.
2. Ennek ellenére, tovább folytattam a fórumozást az általam kiválasztott Vendégkönyvben és ott is kaptam a negatív visszajelzéseket, míg végül kimellőztek. A tényeken alapuló igazságra ott sem voltak kíváncsiak.
3. Például azt sem értettem, hogy amikor a vezetékes telefonon - valakik által nemkívánatosnak tartott - számot hívok, miért hal el a vonal a nagy csöndben a tárcsázás után? (Akkor még nem volt mobil telefonom sem. Mióta van, már tudom, hogy azzal is - talán még jobban - ugyanezt meg lehet tenni!)
*
Éppen ezért, szerettem volna SZÜLE ZSOLTTAL személyesen találkozni.
*
Csakhogy, sok kellemetlenség történt aznap, amit többnyire megbízott okozott és nem tudtam időben elindulni. Olyan helyzetet teremtett, ami miatt kénytelen voltam elfogadni ajánlatát, hogy elvisz kocsival.
Gondolataimba merülten ültem a hátsó ülésen, amiből az zökkentett ki, hogy miért haladunk oly lassan és miért teszünk akkora kerülőt. Meg is kérdeztem, de azonnal megbántam, hiszen ilyenkor ingerült elhárító és tagadó ledorongolás következett.
Megtörten elhallgattam. Magamba roskadtam az aggodalomtól, hogy nem fogok tudni SZÜLE ZSOLT-tal beszélni. Eszembe jutott az egy évvel korábbi eset, amikor ugyanígy kerestem BUBIK ISTVÁNNAL a kapcsolatot és ő is hirtelen halállal halt 2004. nov. 28-án -még mielőtt beszélhettem volna vele!
*
Végre - legalább 15 perces késéssel - megérkeztünk az épület elé. Mielőtt kiszálltam volna megbízott készségesen kijelentette, hogy meg fog várni.
Pár pillanatig tétováztam. Elbizonytalanított az is: a késés miatt éreztem, hogy nehéz lesz majd az előadást követően Szüle Zsoltot megközelíteni.
Egyetlen reménysugaram abban volt, hogy ha Szüle Zsolttal mégis tudok beszélni, akkor talán ő tanácsot fog tudni nekem adni, hogyan szervezhetném meg én is a XX. kerületben a polgári kört.
*
Ezért aztán elszántan elküldtem megbízót és besiettem a jelzett épület színháztermébe. Meglepett, hogy nem voltak székek és a sok értetlen és hüledező ember tanácstalanul álldogált.
Már akkor majdnem elsírtam magamat, amikor nyilvánvalóvá vált számomra, hogy elmarad a rendezvény, csak azt nem tudtam, hogy miért?
Sorra kérdezgettem a tanácstalannak tűnő jelenlévőket, de senki nem válaszolt csak riadt tekintetükből éreztem, hogy valami baj van...
Amint elhaladtam egy csoportba verődött társaság mellett hallottam, amint mondja az egyikőjük, hogy:

- ,,... a büfében rosszul lett és lehet, hogy szívrohamot kapott ...".
*
Reményvesztetten és megrendülten ténferegtem az utcán, keresve a hazafelé busznak a megállóját. A megállóban sajnos sokan várakoztak és nagyon-nagyon sokára jött végre a busz, már majd megfulladtam a visszafogott zokogástól.
*
Pár nap múlva egy újsághírt olvastam a Magyar Nemzetben:

2005. november 27-én MEGHALT SZÜLE ZSOLT...

http://s9.images.www.tvn.hu/2016/11/29/15/23/www.tvn.hu_
bd3222a5456d89895ff8b97e20192d4f.jpg
*
FOGJÁTOK FÖL VÉGRE - MÍG ÉRVÉNYBEN VAN A PAKTUM - ÉLETVESZÉLYES HEGEDÜS ANDRÁS POLITIKUS "ROKONÁNAK" LENNI!
*
Bóna Mária Ilona
*
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
3. Hirtelen-halált halt, Rakovszky József
  2018-11-27 17:16:59, kedd
 
  2004 nyarán találkoztam Rakovszky Józseffel és feleségével: Zsuzsa asszonnyal a Magyarok Házában. Ott nagyon megörültünk egymásnak, mert már régen nem találkoztunk. 1998-tól inkább leveleztünk. Zsuzsa már az első levelében megemlítette, hogy jó lenne, ha átvállalnék valamennyit az újságból, mert már nagyon megterhelő számukra...
http://s3.images.www.tvn.hu/2015/09/03/22/26/www.tvn.hu_
f5d2cdffb9b1ee3471e7c4218a0c52e5.jpg?htr=1

2004 nyarán, a Magyarok Házában átadtam Rakovszky Józsefnek a Makkai Sándorról szóló monográfiát. Majd Zsuzsával elindultunk haza hazafelé és hosszan beszélgettünk a Boráros téren, a kettes villamos megállójában a Petőfi híd lábánál. Ott és akkor megígértem, hogy mindenképpen megpróbálok átvállalni valamennyit a Szózatból. Sőt, Zsuzsa elmondta, hogy ő nagyon szeretné, ha az egész lapot átvenném.
Csak álltam ott előtte kukán, hogy most mit is tegyek? Én még ígérni sem ígérhetek... anélkül, hogy ne kelljen aggódnom, hogy ... oly mértékben fognak nekem keresztbe tenni, hogy... teljes kudarc bármibe is fogok...
Hiszen, már a-miatt is aggódnom kellett, hogy mit fogok mondani hol a csudában voltam ennyi ideig?
Talán, szeptemberben tudtam meg, hogy Rakovszky József 2004. augusztus 27-én ,,vétlen autóbalesetet szenvedett". Egy hónappal a baleset után belehalt sérüléseibe.

http://www.pilis.hu/index.php?mid=1151

Felidéződött - bennem az előzőekhez hasonló - tenger-sok tragikus mozzanata az életemnek és rájöttem, hogy végig célkeresztben voltam és vagyok!
* FOGJÁTOK FÖL VÉGRE - MÍG ÉRVÉNYBEN VAN A PAKTUM - ÉLETVESZÉLYES HEGEDÜS ANDRÁS POLITIKUS "ROKONÁNAK" LENNI!
*
Bóna Mária Ilona
*
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
2. Hirtelen halállal halt: O. Kovács Attila
  2018-11-27 17:09:08, kedd
 
  1999-ben valaki más is "HIRTELEN HALÁLLAL" HALT. Ő volt O. KOVÁCS ATTILA.
http://furaila.xfree.hu/278091

O. KOVÁCS ATTILÁVAL soha nem találkoztam személyesen. Mégis, nagyon sokat köszönhetek neki azokból az időkből, amikor Ő volt a helyi önkormányzati folyóirat, a PESTERZSÉBET-SOROKSÁR főszerkesztője.
1995-től nekem is volt újságíró igazolványom és voltak írásaim, melyeket nem tudtam hol megjelentetni.
http://s13.images.www.tvn.hu/2018/10/31/14/13/www.tvn.hu_
4906a43d60850d5874b71476947c4ab5.jpg

Megpróbáltam a helyi Pe-So-nál - majd Soroksár különválását követően - a Pesterzsébet újságnál házalni az írásaimmal.
1996 ,,hon(vissza)foglalásunk millecentenáriumának éve volt. Írtam egyet-kettőt-hármat ezzel kapcsolatban. És, amiért nem volt hol megjelentetni, elküldtem a Pesterzsébet éppen aktuális főszerkesztőjének, O. Kovács Attilának.
http://s13.images.www.tvn.hu/2018/10/31/14/14/www.tvn.hu_
57a9bb1d1cce68224e646fe2345feed7.jpg

Tettem ezt azzal a hátsó szándékkal, hátha meg fogja jelentetni a Pesterzsébetben.
Telt-múlt az idő és nem történt semmi. Aztán, ahogy alakult a magánéletem attól fogva, már nem is jártam utána.
Minden esetre, továbbra is nagy tisztelője voltam O. Kovács Attilának, mert igazi krónikása volt az akkori Pesterzsébetnek.
http://xfree.hu/kep_show.tvn?aid=278091&kid=1009343&sort=

Olyan részletesen és szellemiségben számolt be MÚLTRÓL, JELENRŐL és még a JÖVŐRŐL is, amelyből erőt tudtam meríteni!
Sőt, meg tudtam írni a szakdolgozatomat 1998-ban!
Amiért éveken keresztül elrakosgattam ezeket a lapszámokat, csak elő kellett keresni és beleolvasva, máris írhattam is a diploma munkámat!
http://furaila.xfree.hu/248314
*
Akkor még tagja voltam az emdéefnek. Amiért a Fidesz választási szövetségre lépett az 1998-as választások előtt az MDF-fel, azért együtt kampányoltunk helyi szinten is. Ekkor elpanaszoltam az akkori emdéefes elnöknek, Skribek Péternek, hogy én tulajdonképpen újságíró lennék, de nem jelennek meg sehol az írásaim...
(Már korábban is átadtam neki többet is - a sorsunk jobbításának szándékával megírt - írásaimból.) Ezért megkérdeztem tőle, hogy:
- ,,Szerinted miért?".
Sajnos, nem válaszolt, hanem csak nézett nagyokat. Kénytelen voltam tovább faggatni.. Megkérdeztem tőle, hogy szerinte
- ,,Miért nem válaszolt nekem O. KOVÁCS ATTILA 1996 óta?"
És, itt meg is mutattam azokat az írásokat, amiket megküldtem neki.
Sőt, oda is adtam Skribeknek, mert tudtam, hogy kampánypénzből megjelent (az ő szerkesztésében?) egy időszakos újság, a TÁTRA-TÉR ÉS KÖRNYÉKE címmel.
Erre sem mondott semmit csak nagyon gondterhelt arcot vágott.
- Majd tovább folytattam a panaszkodást a főiskolai kudarcaimmal.
- AGÁRDI PÉTERRŐL is beszéltem neki, meg
- a MÚK-ról. Még az újságíró igazolványomat is megmutattam neki...
Nem szólt egy kukkot sem, csak sóhajtozott és vakarta a tarkóját.
*
Ezt követően találtam a postaládánkban Kósa Csaba: Alhattál-e kisfiam? című könyvét.
http://s13.images.www.tvn.hu/2018/10/31/14/30/www.tvn.hu_
15ab50f37fc1a0b7ec0a0eb303be1795.jpg
*
Gondolom, talán így akart nekem üzenni akkor valaki, akivel Skribek megoszthatta a kétségeimet, gondjaimat.
Ezt követően nagyon szerettem volna találkozni a könyv szerzőjével, Kósa Csabával. Nagy nehezen rászántam magamat és átzarándokoltam Budára, hátha... De, sajnos, soha nem volt bent a MÚK-irodájában.
Mindig azt mondták, hogy hívjam föl telefonon és egyeztessek vele időpontot!
Nem mondhattam a (tirkár)nőnek:
- ,,Hogy a k@va életben hívogathatnám, amikor lehallgatják a vezetékes telefont és azonnal elhal a vonal, amikor valakivel találkozót beszélnék meg? Meg aztán hogyan mondjam el, hogy nekem még egy mobilra sem telik?"
Akkor még nem tudtam, hogy a mobilt is le tudják hallgatni! Sőt, úgy működik, ha elmegy az ember valahova, és nála van, mint egy helyzetjelző!
Éppen ezért, számomra teljességgel minek van az azóta beszerzett nyanyafon? Mert azon sem beszélek senkivel, mióta tudom, hogy az olyan lenne, mintha közvetlen a titkos szolgálatokat hívnám!
*
Akármennyire is fáj, vissza kell térnem még 1999-hez, amikor egyszer-csak az orrom alá dugja valaki (megbízott?) a Napi Magyarország on-line aznapi kinyomtatott oldalát a következő kijelentéssel:
http://s13.images.www.tvn.hu/2018/10/31/14/17/www.tvn.hu_
c5e5d77f82ff06fbd572d2d78ca59170.jpg
- Látom, mióta nem O. Kovács Attila szerkeszti a Pesterzsébetet, már nem is gyűjtöd. Gondoltam, érdekel, hogy most éppen hol dolgozik... Szerinted ő az az újságíró?
Nézem bambán a papírt, a rajta bejelölt kiemeléssel és kérdőjellel. Majd, tétován megszólalok.
- ,,Azt hiszem, hogy ő az..."
Ennyi is elég volt ...
*
Csak öt évvel később tudtam meg, hogy O. Kovács Attila egy hónap múlva: 1999. március 5-én meghalt autóbalesetben!
http://s13.images.www.tvn.hu/2018/10/31/14/18/www.tvn.hu_
160ef678f1e1d9e68abbc9cb874fcd3c.jpg
*
FOGJÁTOK FÖL VÉGRE - MÍG ÉRVÉNYBEN VAN A PAKTUM - ÉLETVESZÉLYES HEGEDÜS ANDRÁS POLITIKUS "ROKONÁNAK" LENNI!
*
Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
1. Hirtelen halállal haltak
  2018-11-27 01:28:41, kedd
 
  1999-ben halt HIRTELEN-HALÁLT vélelmezett édesapám
AMIKOR A GULÁGRÓL HAZATÉRT, AKKOR AZT KÍVÁNTA, BÁRCSAK HALT VOLNA MEG INKÁBB SZIBÉRIÁBAN!
*
Az történt, hogy úgy kezelték, mint valamim bűnözőt. Nem vehette feleségül az édesanyámat, ezért elszegődött a TSZ-hez juhásznak és ezzel kivonult a pusztába. Soha nem nősült meg és nem alapított családot. A rokonság is úgy kezelte, mint valami replást. Megpróbálta mindenki elkerülni.
http://furaila.xfree.hu/278102

Amikor nyugdíjba ment bevonult a település szociális otthonába és ott élt egészen 1999-ben bekövetkezett HIRTELN-HALÁLÁIG. Én sem tudtam róla semmit egészen 1997-ig.
Akkor már második éve mostoha anyámat ápoltam és ő a halálos ágyán megvallotta nekem, hogy nem ő szült engem és apa is csak a ,,nevére vett"! De, hogy kik voltak az igazi szüleim, nem mondta meg. Úgy is halt meg. Ekkor voltam 52 éves! Úgy botorkáltam abban az életben, amit addig a magaménak hittem, mint egy holdkóros!
EKKOR ELKEZDTEM NYOMOZNI! Sikerült megtudnom, hogy megkereszteltek kisbaba koromban és megtudtam azt is, hogy kik voltak a keresztszüleim. Így jöttem rá, hogy keresztanyámnak volt 2 fiú testvérbátyja, akik közül az egyik még a település szociális otthonában él. Akkor, mint már írtam, azonnal felkerestem, de nem engedtek be hozzá, mondván, hogy már meghalt... A története itt olvasható:
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1964412916928028&set=a.57438879259712 1&type=3&theater
Ma már tudom, hogy neki azért kellett meghalnia, nehogy bármit is el tudjon nekem mondani a származásommal kapcsolatban!
Ekkor, felkerestem BŐDI SZABOLCS polgármestert, hogy segítsen többet megtudni a vélelmezett édesapámról és a származási múltamról. Az UNOKAHÚGOMHOZ irányított, mondván, hogy ő a SZOCIÁLIS OTTHON NŐVÉRE.
Csakhogy, a volt miniszterelnök: HEGEDÜS ANDRÁS (anyai részről) unokahúga volt - szül.: BÓNA EDIT, aki nekem is (apai részről) unokahúgom!
*
De én akkor, 1998-ban még azt sem tudtam, hogy volt egy HEGEDÜS ANDRÁS NEVŰ MINISZTERELNÖKE hazánknak 1955-1956-ban! (Aki egyébként, szintén 1999-ben halt meg Budapesten.)
https://hu.wikipedia.org/wiki/Heged%C3%BCs_Andr%C3%A1s_(politikus)
*
Gyanútlanul felkerestem EDITET és kérdezgettem vélelmezett édesapámról. Nagyon ellenségesen csak annyit mondott:
- "Gonosz, csúnya szájú embör volt. Mögérdömölte a halált!"
Gondolom, tudod, kik azok, akik úgy gondolják - kiválasztottság-tudatuknál fogva - élet-halál urai lehetnek. Edit sem esett messze nagybátyja ,,fájától"!
*
ÍRÁSAIMBÓL megtudhatod, hogy kik lőtték halomra az 1956. október 25-én, a Kossuth téri- FEGYVERTELEN tüntetőket.
http://xfree.hu/kep_show.tvn?kid=832047&aid=276520
*
HEGEDÜS ANDRÁS 1994. március 16-án (MÁR A RENDSZERVÁLTOZÁSBAN!) tett vallomást az ÜGYÉSZSÉGEN:
-,,a mi am orf testületünk (K.E.: Központi Vezetőség) létrehozott egy Katonai Bizottságot, ami emlékezetem szerint egészen 28-ig, mint a Párt Katonai Bizottsága szerepelt. Ebben a Katonai Bizottságban volt Apró Antal, Fehér Lajos, Bata (István), Piros (László), Földes László. Mi a Katonai Bizottságot bíztuk meg, hogy megfelelő helyzetben adja ki a tűzparancsot, - tehát mi ez az amorf (K:E:: alaktalan, torz) vezetőség voltunk azok, akik felhatalmaztuk a Katonai Bizottságot, hogy a helyzet értékelésétől függően, az ő megítélése alapján, az ő szakmai tudásuk szerint adják ki a tűzparancsot. Ez meg is történt."
*
NA ÉS? MI TÖRTÉN AZÓTA? Megkötötték egymással, még 1989. március 15-én a PAKTUMOT
https://www.facebook.com/mariailona.bona/posts/1637212192981437
*
Azóta is a vétlen SZEMTANÚ-ÁLDOZATOK kényszerülnek magyarázkodásra!!!!
FOGJÁTOK FÖL VÉGRE, MILYEN ÉLETVESZÉLYES HEGEDÜS ANDRÁS POLITIKUS "ROKONÁNAK" LENNI!
*
Bóna Mária Ilona
*
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az ölelés
  2018-11-24 23:55:37, szombat
 
  (A gulágból hazatért édesapám emlékére)

Az 1950-es évek legelején jártunk, amikor még jegyrendszer volt és az ellátás a legfontosabb élelmiszerekből is akadozott. Csak nagymama volt velem, akit nem szólíthattam nagymamának, mert az anyuka nevű néni megtiltotta. Ezért én is úgy emlegettem, ahogy ő: "Anyám".
Egy szép napon, bekiabált a szomszédban lakó néni, hogy
- "Eszti néni! Hoztak cukrot a sarki boltba!"

"Anyám" gyorsan a tűzhely szélére húzkodta a lábasban fövő tökfőzeléket és kézen fogott, hogy most ez egy olyan nagy dolog, ritka alkalom ám!
Mentem vele büszkén, vagyis, szegény "anyám" meg-megállt pihenni. A nagy sietség már megártott szegénykének. Ő is a feje tetejére tekerte a kis fonott kontyát és fekete fejkendőt kötött rá, mint a másik - az "igazi" - nagymamám. És ő is fekete alapon halvány-mintás ruhában járt, mintha örökösen gyászolna. Persze, lehet, hogy gyászolt, mert állandóan sírt csendesen, szinte befelé, mint a másik, az igazi nagymamám.
*
Amint megyünk végig a mi utcánkon, a másik oldalról átköszön - nagyon kedvesen - egy fiatalnak látszó bácsi. Nagyon magas volt és ballonkabát volt rajta, meg kalap.
"Anyám" visszaköszönt és arra kért, hogy én is köszönjek neki... Csak néztem csodálkozva, mert hirtelen már nem is volt olyan sietős "anyámnak".
- Mi lesz a cukorral, így? Gondoltam magamban.
Alig gondoltam végig mindezt, a hosszú bácsi már át is jött a másik oldalról és megpuszilta "anyám" arcát mindkét oldalon.. Anyám, pedig olyan kedves volt a bácsival, amilyennek addig még soha senkivel nem láttam a családból. Úgy látszik nem véletlenül volt olyan kedves, mert a bácsi az volt. Leguggolt hozzám és nekem is akart puszit adni, de én szégyenlősen "anyám" fekete szoknyája mögé bújtam. Majd, engedve, "anyám" biztatásának, előbújtam és ránéztem az "ismeretlen emberre".

Ő levette a kalapját és játékosan a fejemre rakta és azt mondta:
- Olyan szép vagy, mint egy kicsi dáma! És milyen gyönyörű, fekete a szemed, úgy ragyog, akár édesanyádé! Aztán, mondd, mikor mostad meg utoljára? - kérdezte és én felnéztem nagymamára, vagyis, "anyámra", várva, hogy kisegítsen a válasszal.
Ő mondott valamit, amin a bácsi jót nevetett és miközben én egyre bizonygattam, hogy
- reggel is megmostam a szememet is, meg máshol is...
- Az nem létezik, mert látom, hogy milyen fekete még mindig.
Válaszolta kellemes férfinevetéssel közben.
- Arról én nem tehetek - pityeredtem el magamat.
És, mielőtt ismét elbújhattam volna mama szoknyája mögé hirtelen átölelt az a szép férfi és úgy ölelt, ahogy engem addig még soha senki! Vagyis nem emlékszem arra, hogy ez megtörtént volna valaha...már korábban. Egy darabig nevette, hogy "milyen nagyon aranyos kicsi lány" vagyok, már most "igazi nő!" mondta ő....
Majd a kacagás furcsa zokogásba ment át, és még akkor is ölelt engem, de úgy, mintha soha többé nem akarna elengedni...
*
Soha többé nem láttam a "bácsit". Talán, el is felejtem ezt az ölelést örökre, ha nem élne bennem - egyre erősebben - a vágy arra az egyetlen-egyszeri, édesapai ölelésre!!!!
*
Bóna Mária Ilona
*
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A gulágra elhurcoltak, ha vissza is tértek...
  2018-11-24 23:47:03, szombat
 
  ... SOHA TÖBBÉ NEM LEHETTEK SZABADOK

Néztem az előbb a tv híradót és láttam a gulágra hurcoltak megemlékezését... A szívem szakad meg ilyenkor, mert én még most sem kutakodhatok pl. a vér szerinti apám után. Aki azért nem vehette feleségül szülőanyámat, mert elhurcolták málenkíj robotra...
Amikor visszatért csont-soványan, már 4-5 éves voltam.
De én minderről semmit nem tudtam 52 éves koromig!
Azután derült ki, hogy még él az édesapám és azonnal rohantam az öregek otthonába, hogy meglátogassam.
NEM ENGEDTEK BE HOZZÁ, mondván, hogy
- "... már meghalt az előző télen tüdőgyulladásban".

Majd több,mint 1 évig kerestem a sírját a kisvárosi temetőben, amikor egy sírásó közölte velem, hogy
- "Az otthon lakóit az otthon saját sírkertjében temetik el...".

Akkor rohantam oda és amikor megláttam a fejfáján a halálának dátumát, akkor azt hittem, hogy megáll a szívem örökre és ott halok szörnyet a sírhantján!

http://s13.images.www.tvn.hu/2018/11/24/23/42/www.tvn.hu_
ffd4579bc8a9732108b3742c77fb9615.jpg

Hiszen, akkor még élt, amikor őt megkerestem és nem engedtek be hozzá!
Ez történik velem mai napság is!
Ebből mi a tanulság? Az, hogy velem szemben nem ért véget a negatív megkülönböztetés!
*
Amikor a gulágról hazatért - vélelmezett - édesapám "hirtelen halált" halt - természetes halálnak látszódva -felkerestem BŐDI SZABOLCS polgármestert, hogy segítsen többet megtudni róla.
Az unokahúgomhoz irányított. Csakhogy, a volt miniszterelnök: HEGEDÜS ANDRÁS (anyai részről) unokahúga volt akkoriban az otthon egyik ápolónője.
*
Szül. Bóna Edit nekem is (apai részről) unokahúgom Amikor felkerestem és kérdezgettem vélelmezett édesapámról, nagyon ellenségesen csak annyit mondott:
- "Gonosz, csúnya szájú embör volt. Mögérdömölte a halált!".
Gondolom, tudod, kik azok, akik úgy gondolják - kiválasztottság-tudatuknál fogva - élet-halál urai lehetnek....
*
ÍRÁSAIMBÓL megtudhatod, hogy kik lőtték halomra az 1956. október 25-én, a Kossuth téri- FEGYVERTELEN tüntetőket.
Védelmet élvezve az 1956 október 25-i Kossuth téri sortűzért való felelősségrevonást is elkerülhették.
http://xfree.hu/kep_show.tvn?kid=832047&aid=276520
HEGEDÜS ANDRÁS 1994. március 16-án (MÁR A RENDSZERVÁLTOZÁSBAN!) tett vallomást az ügyészségen: ,,a mi am orf testületünk (K.E.: Központi Vezetőség) létrehozott egy Katonai Bizottságot, ami emlékezetem szerint egészen 28-ig, mint a Párt Katonai Bizottsága szerepelt. Ebben a Katonai Bizottságban volt Apró Antal, Fehér Lajos, Bata (István), Piros (László), Földes László. Mi a Katonai Bizottságot bíztuk meg, hogy megfelelő helyzetben adja ki a tűzparancsot, - tehát mi ez az amorf (K:E:: alaktalan, torz) vezetőség voltunk azok, akik felhatalmaztuk a Katonai Bizottságot, hogy a helyzet értékelésétől függően, az ő megítélése alapján, az ő szakmai tudásuk szerint adják ki a tűzparancsot. Ez meg is történt."
*
NA ÉS? MI TÖRTÉN AZÓTA? MEGKÖTÖTTÉK EGYMÁSSAL A PAKTUMOT ÉS AZÓTA IS A VÉTLEN ÁLDOZATOK KÉNYSZERÜLNEK MAGYARÁZKODÁSRA!!!!
*
Bóna Mária Ilona
*
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 25 
2018.10 2018. November 2018.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 25 db bejegyzés
e év: 178 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 37
  • e Hét: 196
  • e Hónap: 2441
  • e Év: 34171
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.