Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/27 oldal   Bejegyzések száma: 268 
Hogy jön ehhez...?
  2007-08-31 23:15:41, péntek
 
  Hogy jön ehhez Gyurcsány Ferenc?
2007. augusztus 31. 13:49

Gyurcsány Ferenc nem hajlandó szembenézni a következményekkel, egyszerűen azért, mert ő maga is tudja, hogy alkalmatlan a kormányzásra - szögezte le Navracsics Tibor az ötpárti sajtótájékoztatón.
A Magyar Gárda kapcsán ötpárti nemzetközi sajtótájékoztatót hívott össze az MDF, amelyen részt vett Dávid Ibolya, Navracsics Tibor, Eörsi Mátyás, Harrach Péter és Gyurcsány Ferenc.

Most legalább a nemzetközi közvélemény is szemtanúja lehetett annak, hogy Gyurcsány Ferenc két tényezővel is hadilábon áll: az egyik az előzetesen megállapított normák, a másik pedig az igazmondás - kezdte beszédét Navracsics Tibor, miután a miniszterelnök a kiszabott 5 perc helyett 20 percen át fejtette ki véleményét.

A Fidesz frakcióvezetője utalt rá: a mai problémák gyökere jórészt arra vezethető vissza, hogy Gyurcsány Ferenc 2001-es magyar politikába való belépése a gyűlölet politikáját is meghozta a magyar közéletbe. A Fidesz frakcióvezetője emlékeztetett a kormányfőhöz köthető 23 millió románnal való riogatásra, az általa meghirdetett köteles kampányra, s arra, hogy Gyurcsány az elnöke annak a pártnak, amelynek egyik országgyűlési képviselője zsidókon viccelődött, és jelenleg is az MSZP tagja, de ugyanígy párttag az a politikus is, aki Deutsch-Für Tamást a Fidesz kettes számú "díszzsidójának" nevezte.

"Úgy gondolom, hogy amit ma Gyurcsány Ferenc tett, az ismét a gyűlölet politikája, annak a jele, hogy komoly problémák vannak ma Magyarországon, s a miniszterelnök nem tudja ezeket megoldani - hangsúlyozta Navracsics Tibor utalva a kormányfő nemzeti szocializmust vizionáló szavaira. Ezt megelőzőleg Gyurcsány példákon keresztül próbálta bizonyítani, hogyan is kapcsolódik szerinte a Fidesz a Jobbikhoz, a Magyar Gárda alapítójához. Navracsics kijelentette: Gyurcsány nem ért a kormányzáshoz, csak egyvalamihez, a hisztériakeltéshez, s ez a mai megszólalása is ennek a példája volt. A politikus hangsúlyozta: kétségtelen, hogy vannak gondok Magyarországon, kétségtelen, hogy a Magyar Gárda rossz az országnak, s a Fidesz kezdettől fogva azon az állásponton van, hogy a jogállamot védeni kell és a jogállamnak meg kell védenie magát. "A Fidesz - Magyar Polgári Szövetség a törvény és a rend pártja, nem pedig a hisztéria pártja, mint az MSZP" - szögezte le a párt frakcióvezetője. Mint fogalmazott, azt várják a kormánytól, hogy hagyja békén az ártatlanokat és büntesse meg a bűnösöket.

A képviselő rámutatott: Gyurcsány Ferenc ma egy lapra tesz fel mindent. Ha gyurcsány ferenci mélységekbe mennék le - fogalmazott a frakcióvezető -, azt mondanám, hogy az MSZP egy antiszemita párt, mert nem zárja ki tagjai közül az antiszemitákat. De nem mondom ezt, mert nem szállok le gyurcsányi mélységekbe - jegyezte meg Navracsics Tibor. Mint mondta, a Fidesz 1988-ban azért alakult meg, hogy demokrácia legyen Magyarországon, míg Gyurcsány nem a demokráciáért dolgozott, hanem a KISZ főállású funkcionáriusa volt abban az időben. "És most Gyurcsány Ferenc gyanúsít minket azzal, hogy diktatúrát akarunk kiépíteni. Hogy jön ehhez Gyurcsány Ferenc? Hogy jön ahhoz Gyurcsány Ferenc, a Magyar Köztársaság miniszterelnöke, hogy a legnagyobb ellenzéki pártot azzal gyanúsítja, hogy nemzeti szocializmust akar megvalósítani? Hogy jön Gyurcsány Ferenc ahhoz, hogy lefasisztázza a jobboldaliakat, hogy azt mondja tegnapelőtt egy sajtótájékoztatón, hogy a fasiszták itt járnak közöttünk, nemzetinek, konzervatívnak, jobboldalinak vallják magukat? Miniszterelnök úr, én nemzetinek, konzervatívnak, jobboldalinak vallom magam, ön szerint fasiszta vagyok?" - tette fel a kérdéseket Navracsics Tibor.

Utalt arra, hogy a kormányfő hiszterizálja az országot, miközben az egyetemisták utcára vonulnak a tandíj miatt, az egészségügyi rendszer lényegében nem működik, a közlekedési dolgozók sztrájkolni fognak, a nagycsaládosok nem tudnak megélni. Az elmúlt egy évben szétromboltak mindent, ami még működött Magyarországon, és nem hajlandók semmit sem tenni a megoldás érdekében - fogalmazott a fideszes politikus. Gyurcsány Ferenc nem hajlandó szembenézni a következményekkel, egyszerűen azért, mert ő maga is tudja, hogy alkalmatlan a kormányzásra - szögezte le Navracsics Tibor.

A Fidesz frakcióvezetője újságírói kérdésre válaszolva megismételte: a Magyar Gárda rossz Magyarországnak, rossz a Fidesznek, Gyurcsány Ferenc érdekeinek felel meg, "ennek megfelelően nem tartjuk jó és szükséges egyesületnek a Magyar Gárdát". Ugyanakkor azt is látni kell - tette hozzá -, hogy az alkotmány a gyülekezési törvény keretében biztosítja a gyülekezési szabadságot állampolgárainak. A Magyar Gárdát bejegyezték, és mi kezdettől fogva azt mondjuk, hogy amint arra okot látnak az állami szervek, tegyék meg azt a lépést, amely a Magyar Gárda beszüntetésére irányul - jelentette ki Navracsics Tibor, miután felolvasta a vonatkozó passzusokat arról, mely esetekben tagadhatták volna meg az egyesület bejegyzését a hatóságok.

fidesz.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Konferencia lényege...
  2007-08-31 15:44:12, péntek
 
  Baloldaliak és keresztények közös fellépése egy igazságosabb és testvériesebb társadalomért
Budapest, 2007. augusztus 31.



Igazságosabb és testvériesebb társadalomért címmel szeptember 11-én konferenciát rendeznek Budapesten a Központi Papnevelő Intézetben.

A szervezők célja, hogy feltárják és megjelöljék azokat a baloldali és katolikus szociális-etikai értékeket, amelyek alkalmasak lehetnek arra, hogy kiutat mutassanak az ország erkölcsi-politikai-társadalmi válságából.
A tanácskozást, melynek két főelőadója Gazsó Ferenc professzor, az MSZP Társadalompolitikai Tagozatának tiszteletbeli elnöke, és Goják János professzor, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Iustitia et Pax Bizottságának főtitkára, a Magyar Szociális Fórum és Szociális Kerekasztala kezdeményezte, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia szakbizottsága pedig társadalmi felelősségének tudatában felkarolta. Társszervezője a Professzorok Batthyány Köre, valamint a Konrad Adenauer Alapítvány, amely egyben a rendezvény támogatója is.
A konferencia szervezői rendezvényükkel olyan értékrendet és modellt kívánnak felmutatni, amelynek alkalmazása elősegítheti a szellemi és erkölcsi kibontakozást, és az állampolgárok igazságosságon alapuló anyagi gyarapodását. Arra hívják nyitott és vitára is módot nyújtó tanácskozásuk résztvevőit, hogy az egyetemes emberi jogok és a demokrácia követelményeinek érvényesítésén keresztül mutassanak kivezető utat a társadalmi-politikai-erkölcsi válságból. A szociális igazságosság elvének jegyében erősítsék a megrendült társadalmi kohéziót és a nemzeti együvé tartozás tudatát. A közjó érdekében segítsenek felülemelkedni a politikai és ideológiai ellentéteken.
A tanácskozás Dr. Náray-Szabó Gábor akadémikus megnyitójával veszi kezdetét, és Dr. Simó Endre, a Magyar Szociális Fórum szervezőjének zárszavával ér véget. Felkért hozzászólók Dr. Szabó Endre, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének elnöke, Ángyán József professzor, egyetemi tanár és Szalay István tanszékvezető főiskolai tanár.
A rendezvényt sajtónyilvánosság előtt tartják, német szinkrontolmácsolással. +++


Mellékelten csatoljuk a részletes programot tartalmazó meghívót.

Sajtókapcsolat: Dr. Simó Endre 06 30 592 73 71 és Broczky Beáta 06 30 371 60 12
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az igazságosabb és testvériese
  2007-08-31 15:41:40, péntek
 
  Magyar Szociális Fórum Professzorok Batthyány Köre

Az igazságosabb és testvériesebb társadalomért

a Magyar Szociális Fórum, a Konrad Adenauer Alapítvány és a Professzorok Batthyány Köre
konferenciája


Időpont:
2007. 09.11.
Helyszín:
Központi Papnevelő Intézet
(1053 Budapest, Papnövelde u. 5-7.)

Program

15.00 Regisztráció

15.30 Sajtótájékoztató

16.10 Megnyitó
Dr. Náray-Szabó Gábor akadémikus, professzor, Professzorok Batthyány Köre elnöke

16.15 Köszöntő
Hans Kaiser, volt miniszter, a KAS budapesti képviseletének vezetője

16.30 A társadalomszervezés elvei az Egyház társadalmi tanításában
Dr. Dr. Goják János professzor, Pécsi Püspöki Hittudományi Főiskola,
MKPK Iustitia et Pax Bizottsága főtitkára
17.00 Hatékony társadalomszervezés, nagyobb társadalmi igazságosság
Dr. Gazsó Ferenc professzor, Budapesti Corvinus Egyetem
Felkért hozzászólók:
Dr. Szabó Endre elnök, Nagycsaládosok Országos Egyesülete
Prof. Dr. Ángyán József egyetemi tanár, Gödöllői Szent István Egyetem
Dr. Szalay István tanszékvezető főiskolai tanár, Szegedi Tudományegyetem

18.00 Kávészünet

18.30 Vita

19.10 Zárszó
Dr. Simó Endre közgazdász, újságíró, Magyar Szociális Fórum

Moderátor: Broczky Beáta hivatalvezető, MKPK Iustitia et Pax Bizottsága

19.30 Fogadás


Részvételi szándékát kérjük, jelezze!
Tel.: +36 1 487 50 10
E-mail: schmidt.marta@adenauer.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A GMO hosszú évek óta...
  2007-08-31 15:26:11, péntek
 
  A GMO hosszú évek óta látható, hogy ellenállhatatlan!
Saját csapdájába esik ezzel valószínűleg az ember, de az üzlet az üzlet.

Tehát nem látni a következményt, de egyszer egy német filmet láttam, ahol a nyárfát génmanipulálták, és az eltelepített kis csemeték gyökérzete olyan értékelhető hatással volt a talajra, vagyis az abban lévő élő szervezetekre, amit a németek nem tűrhettek és kiszedték a fácskákat, tüzet raktak és elégették azokat, majd a kisérleti telepet is felszámolták.

Senki sem tudja, hogy a kukorica, repce, napraforgó, szója... (és még?) módosított génjei milyen hatást gyakorolnak hosszútávon a földi életre, de biztosan beépülnek ide-oda, vagy felhalmozódhat az általuk termelt méreg, mert az a lényeg, hogy ezek rovarűző, vagy őlő hatású anyagot termelnek például, ami egyébként nem jellemző ezekre a növényekre, ezért egyes permetezések kihagyhatók, olcsóbb lesz a termelés.
Természetesen elvileg a belőle készült áru is, ami jelenleg tudtommal csak energia lehet, vagyis bio-diesel, bio-etanol, bio-gáz, stb.

Nem lehet tudtommal élelmezési célokra használni ezeket a GMO növényeket, de a kiszűrésük egyre nehezebb lesz, és a megporzás hatása is kérdéses...

Vagyis ez egy óriási gond, és jelenlegi emberi tudás rengeteg megválaszolatlan kérdést hagy...
(Komment ismeretlentől)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Csak a vak nem látja...
  2007-08-31 15:20:17, péntek
 
  "...Csak a vak nem látja, mekkora cirkuszt rendez nekünk a jelenlegi -
kormánynak nevezett - maffiabanda!

Oka van ennek, hiszen ahhoz, hogy ők nyugodtan lophassanak, csalhassanak,
és rombolhassanak, el kell terelni az emberek figyelmét, gondolatát attól,
hogy a valósággal foglalkozzanak.

Ismerem - látásból, mielőtt még érdeklődnének utána valakik - az egyik
"tankelkötő hőst". Egy-két nappal az ominózus esemény után elkezdte nekem is
(többen is ott voltunk) magyarázni, hogy milyen felemelő érzés vette
hatalmába. Csak azt sajnálta, hogy kevés üzemanyag volt. De a levélben is
emlegetett "Gyuri bácsi" türelmetlen volt, és nem várta meg, hogy
üzemanyagot kerítsenek (ugyan, vajon miért is?). Azt hittem, rosszul hallok!
Ez a szerencsétlen tényleg elhitte, hogy hőstettet hajtottak végre! Amikor
megkérdeztem, szerinte az a "veterán" ki volt, nem tudta megmondani, csak
egy rendes embernek nevezte. Aztán szépen sorba szedtem (szedtük) neki, mi
is történ, s amikor rádöbbent, hogy mi a valóság, elfehéredve mondta halkan:
"Akkor engem csúnyán rászedtek!" Aztán a szerencsétlen elkezdte mondani,
hogy tárgyaltak az egyik ellenzéki párt vezetőivel (no, nem az elsőszámúval,
mert őt ismeri), és kérdezgettem, kivel is tárgyaltak, nem tudott csak egy
embert név szerint említeni,... akiről mindnyájan tudtuk, köze nincs a párt
vezetéséhez. Ekkor újra elképedt, hogy becsapták.

Hát itt tartunk most.

Ostoba, de lelkes emberek - ez az illető egyébként felső fokú végzettséggel
bír - napról bedőlnek a profi gazemberek szemét játszmáinak!

Honfitársaim! Ideje lenne már felnőni. Megtanulni, ki kicsoda, s észrevenni,
ha ugratnak bennünket. A naivitásból elkövetett bűntett még ugyanaz marad,
legfeljebb még ki is röhögik az elkövetőt.

Miért élvezik egyesek, hogy ők egy társadalom hülyegyerekei, s rajtuk
röhögnek a szemét ugratók? S főként, honnan veszik ezek az ostoba, együgyű -
akár egyszerű, akár diplomás - idióták a bátorságot, felhatalmazást ahhoz,
hogy ostobaságuk miatt a maffiózók egy egész országot egrecírozzanak? Mert
például a tank elkötői okot adtak arra, hogy a kormánymaffia szolgalelkű
rendőrei - a rend, biztonság és az ország nyugalma megőrzésének címén -
tisztességes tiltakozókat, a kormány büntetőjogi felelősségre vonását
követelőket üldözzenek.

A hályogos szemű idióták miatt a lakájlelkű média tömegeket csap be azzal,
hogy a tiltakozókat veszélyes bűnözőknek állítják be. Olyanoknak, akik
anarchiát akarnak, holott ez nem igaz!

Mi rendet és igazságot akarunk! Emberhez méltó, a XXI. század
Közép-Európájának megfelelő életszínvonalat, munkát, méltó fizetést,
tisztességes életviteli lehetőséget, egészséges környezetet és színvonalas,
megfizethető szolgáltatásokat. Mi biztonságos életet akarunk, és azt, hogy a
bűnözőket keményen vonják felelősségre. Legyenek azok akár miniszterek
is,... Azt akarjuk, hogy az ország választott vezetői ne csalással
kerüljenek pozícióba, és megbízatásukat olyan szolgálatnak tekintsék, aminek
a közjót kell előmozdítania. Azt akarjuk, hogy az ország vezetői ne úgy
tegyék dolgukat, mint akik parancsolhatnak nekünk, hanem legyenek tisztában
azzal, hogy a választó a megbízójuk, és ők csak alkalmazottak, akiknek egy
dolguk van, a választó minél jobb életének biztosítása!
Ezt a törekvésünket torpedózzák meg a hályogos szemű idióták, akik -
legyenek bármennyire iskolázottak is - gyermeteg viselkedésükkel lehetőséget
adnak a mai kormánykoalíciónak a csoportosan elkövetett szervezett
bűnözésre. és a totális diktatúrára, elnyomásra!

Bizony, csak a vak, vagy az előbb említett szerencsétlen agyú - még akár
jóakaratúnak is mondható - emberek nem látják, mit is tesz velük, általuk,
velünk a maffiakormány!

Elegem van az ostoba emberekből. A naiv, talán jóakaratú, de ostoba
hőbörgőkből éppen úgy, mint a siránkozó, tehetetlen szenteskedőkből. Ideje
lenne végre, hogy a forrófejű bambák is, de a magamutogató szenteskedők is
eltakarodjanak a színtérről, s végre felelősen gondolkozó, okos, higgadt
emberek lépjenek a közéletbe. Akik tudják, mikor minek van itt az ideje.
Mert - ahogy a Prédikátor könyve mondja a Szentírásban - :

"Mindennek megszabott ideje van, megvan az ideje minden dolognak az ég
alatt.
Megvan az ideje a születésnek, és megvan az ideje a meghalásnak.
Megvan az ideje az ültetésnek, és megvan az ideje az ültetvény kitépésének.
Megvan az ideje az ölésnek, és megvan az ideje a gyógyításnak.
Megvan az ideje a rombolásnak, és megvan az ideje az építésnek.
Megvan az ideje a sírásnak, és megvan az ideje a nevetésnek.
Megvan az ideje a gyásznak, és megvan az ideje a táncnak.
Megvan az ideje a kövek szétszórásának, és megvan az ideje a kövek
összerakásának.
Megvan az ideje az ölelésnek, és megvan az ideje az öleléstől való
tartózkodásnak.
Megvan az ideje a megkeresésnek, és megvan az ideje az elvesztésnek.
Megvan az ideje a megőrzésnek, és megvan az ideje az eldobásnak.
Megvan az ideje az eltépésnek, és megvan az ideje a megvarrásnak.
Megvan az ideje a hallgatásnak, és megvan az ideje a beszédnek.
Megvan az ideje a szeretetnek, és megvan az ideje a gyűlöletnek.
Megvan az ideje a háborúnak, és megvan az ideje a békének." (Préd. 3:1-8)

Tudom, ilyen tudathasadásos, lázas állapotban nehezen talál magára egy
nemzet. De hiszem, hogy a láz kiírtja a fertőzést, a kórokozókat, s
kiizzadjuk magunkból az utálatosságokat!
S végre felébredünk lázálmunkból, megtisztítjuk magunkat, tisztességgel
felöltözünk (díszbe öltöztetjük lelkünket), és józan fejjel, határozottan
fogunk hozzá a betegség nyomainak eltakarításához, a rendteremtéshez,... nem
törődve azzal, mit ugatnak a kutyák,...
Isten segítsen ebben minket!"

Czakó István
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Aki felvételét kérte a Gárdába
  2007-08-31 00:00:03, péntek
 
  Aki felvételét kérte a Magyar Gárdába
2007. augusztus 30. 18:20 Magyar Nemzet

Reiner Péter - ahogy mondja - egész életét a nemzet felemelkedésére tette föl. Több száz erdélyi út áll mögötte, a Ceausescu-diktatúra idején a romániai ellenzékkel tartott fent szoros kapcsolatot, az MDF alapításában is részt vett. Származása szerint zsidó, a magyar nemzet tagjának tartja magát. Lakásában minden bútor, kerámia Székelyföldet idézi, kertjének dísze a Hargitáról csemeteként hozott, ma már háromméteres ezüstfenyő. Szerinte nem engedhető meg, hogy egy gyalázatos történelmi időszak miatt bárki megtagadja az Árpád-ház szimbólumát. Azt vallja: a zsidóságnak szembe kell néznie azzal, hogy egyes tagjai milyen módon segítették a gyilkos kommunista diktatúra működését. Reiner Péter felvételét kérte a Magyar Gárdába. Arról kérdeztük: miért?

Semmit, ami ma történik a politikában, a közéletben, az emberek lelkében, nem lehet anélkül megérteni, hogy ne látnánk át, mi történt tavaly október 23-án - kezdte a választ Reiner Péter. - Amikor először ütött a rendőr, azt kiabáltam: fiúk, 62 év után újra zsidót vertek az utcán?! A rendőr, vagy bárki is volt az, várt egy pillanatot, és a kétségbeesett kérdésem után újra rám vágott egy óriásit a tonfával. Ütött még egyet azért, mert zsidó vagyok.

- Ön ott volt a Magyar Gárda várbéli fogadalomtételénél. Mint zsidó származású magyar állampolgár, miért nem az antifasiszták demonstrációján vett részt?

- A Magyar Gárda több alapítójával is igen jó személyes viszonyban vagyok. Amit egyelőre tudni lehet a gárdáról, az nekem nagyon szimpatikus. A nemzeti hagyományok ápolása, a magyar nemzeti önazonosság hirdetése most mindennél fontosabb. Jelenleg ugyanis pontosan az folyik az országban, hogy a hatalom ezeket a pilléreket rombolja le.

- A gárdisták Árpád-sávot viselnek. Önnek mint jelent ez? Mostanában a zsidók közül a sokan, antifasiszták, magukat baloldalinak nevezők náciveszélyt, kirekesztést, antiszemitizmust látnak ebben a szimbólumban.

- Az Árpád-sáv a magyar nemzethez való tartozás egyik legősibb jelképe. Én egész életemben ezért a nemzetért éltem. Az Árpád-ház jele pedig mindazt kifejezi, amit az életem céljának tartok. Az, hogy kiforgatják az Árpád-ház jelképének jelentését, nem azok felelőssége, akik nemzetben gondolkoznak. Az Árpád-házi szimbólumot egy gyilkos rendszer egy történelmi pillanatig kisajátította. De a becsülete megmaradt, vagy ha nem, akkor azt újra vissza kell adni, büszkének kell lenni rá. Nem engedhetjük meg, hogy elvegyék tőlünk. Sem a náci-fasiszták, sem a velük riogatók. A magyar nemzet nem egyetlen népből áll. És a magyar nemzet nem egyetlen országban él. Most éppen hétben. Én már nem hiszek a jobboldali-baloldali, konzervatív-liberális felosztásban. Egy dolog érdekel: valaki vagy elkötelezett a nemzete iránt, vagy nemzetellenes.

- A zsidók is szétszórtan élnek a világban, és nekik is van egy anyaországuk, Izrael. Az ön származása alapján nem volna meglepő, sőt talán sok szempontból az volna a természetes, ha Izraelről mondta volna el az előbbi néhány mondatot.

- Nekem Izrael nem a hazám. Nekem Magyarország, a Kárpát-medence a hazám. Azok közül, akik manapság nagyon szeretnek Izrael-barátként feltűnni, sokan köpönyegforgatók. A szovjet diktatúrában a hangadó zsidók jó része a hivatalos retorikát követte: Amerika az ellenségünk, Amerikának barátja Izrael, az ellenségem barátja pedig nekem is ellenségem, tehát Izrael ellenség. Akik ebbe a sorba évtizedekig beálltak, most meg Izrael-pártiak, azok hogyan lehetnek hitelesek akár a magyarok, akár a zsidók előtt?

- Nyilván túl kellett élni. Az a nép ezt megtanulhatta már.

- Megtanult mást is. A szentimrevárosi rabbi, aki nagyon jó barátom volt, mesélte, hogy amikor Auschwitz és a szovjet haláltáborok után Recskre került 1950-ben, ávós- egyenruhában lévő zsidó suhancok kegyetlenkedtek vele. Az arcába vizeltek, és azt üvöltözték: na, hiszel-e az Istenben? Hol van most az Istened? Mi ebből a tanulság? Az, hogy a zsidóságnak magának is szembe kell néznie azzal: a soraikban lévők közül ki támogatta a diktatúrát, az elnyomást, a bűnt. Tisztázni kell, hogy a zsidóságnak mi a viszonya a diktatúrához vagy azokhoz, akik közülünk részt vettek a működtetésében. Az én apám megjárta a náci haláltábort, anyám "csak" a gettó foglya volt. A kommunizmusban is szisztematikusan rombolták a zsidó közösséget, identitást. Számomra a két rendszer, a náci és a kommunista ugyanaz. Öl és pusztít. Magyarként is, zsidóként is ezt mondom.

- Visszatérve a Magyar Gárdára: mennyire érez antiszemitizmust az egyesület tagjai között?

- Mondtam már, ismerem a vezetőik, alapítóik egy részét; Vona Gábort is, Murányi Leventét is. Ő 1956-ban a Corvin köz egyik alakulatában harcolt, a parancsnoka Renner Péter volt. Rennert később halálra ítélték, és kivégezték. Ő egyébként zsidó volt, és Murányi Levente barátom, aki, ugye, most a gárda egyik alapítója, a mai napig könnyes szemmel emlékszik Renner Péterre. Abban a gárdában, ahol az egyik alapító a zsidó származású egykori parancsnokára könnyes szemmel gondol, ki bántana engem azért, mert én is zsidó vagyok? Nem titok a zsidóságom, vállalom származásomat. Olyannyira nem érzem magam hátrányban emiatt, hogy kértem a felvételemet is a gárdába. Remélem, a korom nem akadályozza meg, hogy felvegyenek.

- És a magyarországi, ha úgy tetszik, gárdán kívüli antiszemitizmusról mit gondol?

- Antiszemitizmus mindenhol van. Nem is ez a lényeges. A lényeges az, hogy most folyik az ország kirablása. Ehhez leginkább arra van szükség, hogy maga a folyamat rejtve maradjon. Ilyenkor mindig kell valami, amivel a hatalommal szemben állókat meg lehet bélyegezni. Erre a legjobb dolog az antiszemitizmus vádját elővenni. Ha az antiszemitizmus növekszik, akkor az csak egy gerjesztett folyamat eredménye lehet, a hatalom érdeke.

- A Magyar Gárda félkatonai jellegével is tele van a sajtó. Ön, aki közel áll hozzájuk, hogyan látja ezt?

- A gárda célja újraéleszteni a magyar szellemet. Ez a fő küldetése. Három szellemi elődje van, mint ahogyan azt Vona Gábor elmondta. Egyrészt a lakiteleki gondolat, amelyet a párttá formálódó MDF a politikai csatározások során maga alá gyűrt. Aztán a Csurka-féle Magyar Út Körök, ezt a MIÉP mint pártpolitikai szereplő gyűrte maga alá. Végül pedig a polgári körök, amely valódi mozgalom lehetett volna, de az meg a Fidesz pártpolitikájának vált foglyává. Ezeket a hibákat nem szabad elkövetnie a gárdának. Ami meg a militáns jelleget illeti: Magyarországon ma félmillió ember van fegyverben, különböző őrző-védő cégek, tulajdonképpen magánhadseregek kötelékében. Ezek a cégek néhány, zömmel zsidó irányítású érdekkör kezében összpontosulnak. A Magyar Gárdától kellene félni? Ez teljesen abszurd. A gárda más céllal jött létre. Olyan céllal, amely több zsidó barátom tetszését is elnyerte, és be is kívánnak lépni a szervezetbe.

- Beszélt október 23-ról. Sokan voltunk ott, sokan láttuk, hogy mi történik, és sokan tapasztaltuk azt is, hogy a hatalom hogyan próbálja meg később eltussolni a történteket. Mire számít, idén mit ünneplünk? 1956. ötvenegyedik, vagy 2006. első évfordulóját?

- Én szeretném megtenni azt, amit a hatalom tavaly nem engedett meg. Szeretnék koszorúzni a Kossuth téren, szeretnék méltósággal, ott és akkor, azzal és úgy ünnepelni, ahogy az az én szívem szerint való. Szeretném megünnepelni mindazt, amit tavaly nem lehetett. Az ötvenedik évfordulót.

Bodacz Balázs
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Jobbik szolidáris a BKV munk
  2007-08-30 21:42:02, csütörtök
 
  A Jobbik szolidáris a BKV munkavállalóival

A Jobbik Magyarországért Mozgalom támogatja a BKV munkavállalóit a tisztességes megélhetésüket követelő sztrájkjuk nehéz, de szükségszerű lépéseiben. Felszólítjuk a kormányt, a kormányzó pártokat a családok és az állampolgárok Alkotmányban rögzített, emberi élethez való jogának betartására, betartatására és elősegítésére.

A Jobbik bojkottra szólítja fel a főváros utazóközönségét, amely a szeptember 4-i sztrájk teljes időtartama alatt érvényes: kérjük, ne vegyék igénybe a BKV járatait, ne hajtsák ezzel a BKV-nak, mint munkáltatónak,valamint a szolidaritásra nem képes sztrájktörőknek malmára a vizet!

Itt az ideje, hogy jogaink, érdekeink érvényesítéséért minél szélesebb körben összefogjunk, hiszen - az ország vezetőinek tehetetlensége, hozzá nem értése miatt - csakis egymásra számíthatunk.

A Jobbik elítél minden, az igazáért harcoló munkaközösséget, munkavállalót kijátszó, alantas módon megfélemlítő, sztrájktörőt alkalmazni akaró munkáltatói intézkedést!

Hajzer Krisztina,
a Jobbik munkaügyi kabinetjének elnöke

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szeptember 17. Előkészület
  2007-08-30 21:37:52, csütörtök
 
  Szeptember 17. Előkészület

Szeptember 17-én a magyar társadalom jelentősebb része sajnos továbbra is ugyanazt kénytelen követelni 2007-ben, mint 2006-ban.

Azóta folyamatos demonstrációk, tiltakozások, megmozdulások történtek, de érdemi változást nem sikerült elérni, a hatalom saját magának alkotta törvénykezés, a pénzzel megvehető besúgók, és provokátorok, a karhatalom erőszak gyakorlása miatt. A tűz azonban ég, és a diktatúra lassan de biztosan üszkösödik.
Szomorúságra ad okot, hogy ugyanakkor szeretett hazánk, és népünk látja kárát az erőtlen, túl hosszúra nyúlt forradalomnak. Sürgős változtatásra van szükség, amelyre van megoldás. Mindezekről kell beszélnünk szeptember 17-én, és utána módszeresen véghez vinni a terveket!

Sajnos szeptember 17-én a Kossuth téri demonstráció helyére sportrendezvényt terveznek, amely jótékonyságról, és a sport népszerűsítéséről szólna. Az időpont az 5 párt képviselői kérése alapján alakult így -mint azt a kézilabda szövetség vezetőjétől megtudhattuk.

Legyünk jóhiszeműek, és feltételezzük, hogy a képviselők elfeledkeztek a civil társadalom problémájáról, és az évfordulóról, ezért a megoldást keresve a következő E-mailt küldtük el a Fidesz, a KDNP, az MDF, az MSZP, és az SZDSZ parlamenti képviselőinek, valamint a Miniszterelnöki Hivatalnak, és a Parlament Civil irodájának.

A kérés fontossága miatt, az E-mail szövegének nyilvánosságra hozatalával szeretnénk nyomatékosítani a megoldás szükségességét.

Következzék tehát az E-mail:

Tisztelt Képviselők!

Szeptember 17-e a Kossuth téri demonstráció, a nemzeti öntudatra ébredés napja. Az öszödi beszéd ébresztette fel a társadalmat, ez volt az a pont, amikor az elfolytott elégedetlenség ezrek, tízezrek, mára milliók részéről kifejeződött, és a mai napig kifejeződik. 2007-re a széleskörű társadalmi akarat, a valódi demokrácia, és a rendszerváltás továbbra is diktatórikus elnyomás alatt sínylődik, de éppen ezért folyamatosan egyre erősödve és radikalizálódva tör a felszínre.

A civil szervezetek, és a civil személyek az egyéves évfordulón ismét az országház elé vonulva kívánják kifejezni elégedetlenségüket, követelni a kormány távozását, új választások kiírását, a történelmi alkotmány jogfolytonosságának visszaállítását, és a rendszerváltást.

Társadalmi, politikai, gazdasági, és morális probléma sújtja Magyarországot, a magyar népet. Ennek megoldása nem tűr halasztást, és ennek legfőbb gátja a jelenlegi államvezetés.

Az idei demonstráció alkotmányos joga és kötelessége a civil társadalomnak, amelynek nem szabhat gátat semmilyen rendezvény, megállapodás, vagy rendelkezés.

Felkérjük tehát Önöket, hogy segítsék elő a szeptember 17-i demonstrációt a Kossuth tér ezen a napon történő szabaddá tételével, az oda tervezett sportrendezvény időbeni, vagy térbeli áthelyezésével.

Üdvözlettel: Fáber Károly
A Rendszerváltó Fórum szervezője
Honlap: refor.extra.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ajánlat
  2007-08-30 21:36:44, csütörtök
 
  A J Á N L A T

Ma Magyarországon teljesen általános a széthúzás. Azon ország lakosai marják egymást, amely évtizedek óta nem volt olyan morális, gazdasági, szellemi, egészségi mélyponton mint ma. A kirekesztésnek így nincs, csak az összefogásnak van helye.

Mégis, - szubjektív módon - megfogalmazom azokat a minimum-kritériumokat, akikkel képtelen vagyok együttműködni:
1. közveszélyesen idegbetegek,
2. a múltjuk közismerten diktatórikus szervezethez (náci párt, MSZMP stb.) kötődik és nem kérnek nyilvánosan bocsánatot, nyilvánvalóan azért, mert közéleti szemléletüket a mai napig ez határozza meg,
3. ocsmány, visszataszítóan trágár módon össze-vissza hazudoznak reggel, éjjel, meg este,
4. a személyes boldogulásukat csibész módon, pl. a köznyelvben csak "HÓKA-MÓKA" játéknak nevezett tréfa révén gondolják megalapozni, melynek lényege, hogy csaknem ingyen jutnak a privatizáció révén közvagyonhoz, melyet később drágán bérbe adnak az államnak,
5. a családról alkotott értékrendjüket a sorozatos válások, a homoszexuálisok jogairól való handabanda és könnyes szemű együttérzés jellemzi, miközben hallgatnak például a sokgyermekesekről......,
6. amennyiben közszereplők, teljes zűrzavart okoznak és felborítanak minden olyan értékrendet, melyek szükségesek a társadalmi együttműködéshez.

Őszintén remélem, hogy a kritériumaim nem túlzóak. Ennek szellemében felajánlom, hogy - a fentiek elutasítása mellett - amennyiben az hasznos, bárkivel, bármiben készséggel együttműködöm.

Budapest, 2007. augusztus 30.
Dr. Németh Miklós
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Árpád vérei 6. állomás
  2007-08-30 21:35:44, csütörtök
 
  ÁRPÁD VÉREI avagy A NEMZETI ÖSSZEFOGÁS 6. állomás

A hatalmon lévő kormány, Gyurcsány Ferenc vezetésével, súlyos erkölcsi, politikai és gazdasági válságba sodorta országunkat.

Összefogással meg kell, és meg is lehet állítani ezt a szakadékba vezető ámokfutást. Tegyük meg együtt, amíg nem késő! Szeretnénk összehívni Árpád véreit egy közös tiltakozásra és egymást erősítő együttlétre!

Drága Magyar Testvéreink! Az Árpád Vérei rendezvénysorozat hatodik állomásaként hívlak benneteket Debrecenbe, a Kossuth térre, ahol a debreceni tüntetők minden este, megszakítás nélkül demonstrálnak az igazságért, a hazugság ellen! Szeptember 8-án találkozzunk Debrecenbe, hogy folytatódhasson egy országot, nemzetet átfogó folyamat, hogy minden magyar megérthesse, változásra van szükségünk! Kérlek benneteket, támogassátok e nap sikerét, gyertek el, legyünk minél többen, és mutassuk meg, hogy a magyar nép ma is összetart! Kérem a városok szervezőit, hogy hirdessék meg ezt a programot saját lakhelyükön, illetve segítsék, szervezzék a velünk azonosan gondolkodó, hazájukat szerető és féltő Testvéreinknek a rendezvény helyszínére jutását!

Mozduljunk ki városainkból, szeljünk át megyéket, s így vigyünk biztatást, bátorítást a másrégióban élő, hazájáért tenni vágyó Sorstársainknak

Főszervező:Erdei József 06-20-372-7931
E-mail:nagy13janos@gmail.com

Várható program!
14 órakor kezdődik a Piac utca Nagytemplom felőli, kiszélesedő részén, amit mindenki Kossuth térnek nevez.

Felszólalók, fellépők:
Dr. Nagy Attila - orvos, közíró
Dr. Szeszák Gyula - nyugalmazott főügyész
Bakos Batu - Budapest Kossuth tér
Vaszlavik Gazember László - előadóművész
v. Miske László - Jászai Mari-díjas színművész
Katona Mónika - népdalénekes
v. Erdei József - előadóművész

Eddig úgy néz ki, hogy el tud jönni:
Dr. Győri L. János-irodalomtörténész
Csank Róbert-történész

Mindenképpen szeretnénk egy református lelkészt és egy katoliks papot meghívni, akik megáldják és megszentelik a zászlóinkat.
Üdvözlettel:v. Erdei József

Árpád Vérei, avagy a Nemzeti Összefogás 7. állomása:
Somogy megye / Siófok Október 13
Árpád Vérei, avagy a Nemzeti Összefogás 8. állomása:
Szabolcs-Szatmár-Bereg megye / Nyíregyháza November
Árpád Vérei, avagy a Nemzeti Összefogás 9. állomása:
Zala megye / Nagykanizsa 2008.február
Árpád Vérei, avagy a Nemzeti Összefogás 10. állomása:
Fejér megye / Székesfehérvár 2008.március
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/27 oldal   Bejegyzések száma: 268 
2007.07 2007. Augusztus 2007.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 268 db bejegyzés
e év: 2982 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 37
  • e Hét: 196
  • e Hónap: 2441
  • e Év: 34171
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.