Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
Az őszödi beszéd titkos üzenete a mának
  2016-01-31 04:52:41, vasárnap
 
  2006-ban még nem volt szüksége a Fidesznek a győzelemre, hiszen tudták, hogy még mindig túl sok az előző rendszer ,,sara", amit hálátlan feladat lett volna nekik eltakarítani a szoc.libek helyett...
*
Ennek a hálátlan feladatnak aztán nem nagyon örült Gyurcsány Ferenc sem.
Ezt megtudhatjuk a 2006 szeptember 17-én nyilvánosságra került, ,,őszödi beszéd"-ként elhíresült szónoklatból. Gyurcsány Ferenc, akkori miniszterelnök, 2006. május 26-án (egy hónappal a választási győzelem után) az MSZP frakció zárt balatonőszödi ülésén záróbeszédet tartott.
*
Ez a beszéd - pontosabban a szeptemberi nyilvánosságra kerülése - ÜRÜGYÜL szolgált a Kossuth téri tüntetésekre...
https://www.youtube.com/watch?v=DqaaLNw2e2Q
*
*
*
Ami elgondolkodtató az egész beszéd-részletben azt kiemeltem.
Ezekhez a következőket fűzném.
1. ,,Amit az azt megelőző hónapokban titokban meg lehetett csinálni úgy, hogy nehogy a választási kampány utolsó heteiben előkerüljenek olyan papírok, hogy mire készülünk, azt megtettük."
*
Az, hogy mire készültek kiderült az elkövetkezendő hónapokban, években. Valóban nehéz helyzetben voltak és vannak, mert attól a perctől fogva, hogy fölszámolták az osztálytársadalmat és a munkásosztályt... - mint baloldali- szocialista pártnak - megszűnt a politikai életbeli létjogosultságuk. Az sem véletlen, hogy az MSZP-ből kiválva később Demokratikus Koalíció nevet vették föl...
Az, amire készültek, az a PROVOKÁCIÓ, amivel minden áron ki akarták váltani az egyébként jogos népharagot.
*
Mint, ahogy az a tv-székház ,,ostrománál" megtörtént, és amiről nyilvánvaló, hogy megrendezett esemény volt... Gergényi végig ott állt a tér szélén és onnan figyelte az eseményeket.
*
Valószínű, hogy az a területfejlesztési törvénybe bújtatott, a NATO-val kapcsolatos törvény tervezete is már le volt papírozva...
Arra gondolok, amit csak 2008-ban tudtak a parlament elé terjeszteni és elfogadtatni.
*
http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?SID=&pid=10145&n=furaila&blog__
*
Akkor, amikor ennek a törvénynek érvényt fognak szerezni, megkezdődhet a NATO európai támaszpontjának magyarországi kiépítése, 11 katonai körzetre osztva hazánk területét.

*
*
2. ,,Nyilvánvalóan végighazudtuk az utolsó másfél-két évet."
*
*
3. ,,Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz."
*
Bizony, nem tehettek mást, minthogy hazudják a szocialista voltukat, hazudják az ateista baloldaliságukat, miközben a legvadabb templomos kapitalistákká lettek...
*
*
Arra a hazugságra épült az egész III. Köztársaság, amit elhallgattak a magyarországi lakosok elől.
*
Azért nem írok NÉP-et, mert olyan már az 1980-as években sem létezett. A szocialista embertípus kinevelésével megtörtént az ,,internacionalitás", majd 1990 után ennek az embertömegnek a fokozatos kihalásával a régi-új hatalomnak szüksége volt arra a TÖMEGEMBERRE, aki jó fogyasztó- kozmopolita- EU-polgár. Ezzel előidézték önnön politikai feleslegességüket. Ezért voltak kénytelenek hazudozni és a valódi TÉNYEKET ELHALLGATNI.
*
*
4. ,,Annyival vagyunk túl az ország lehetőségein, hogy mi azt nem tudtuk korábban elképzelni, hogy ezt a Magyar Szocialista Párt és a liberálisok közös kormányzása valaha is megteszi."
*
Ki kellett tartaniuk, míg ki nem pusztult az az ,,internacionalista-szocialista" embertípus, akit a baloldalinak és szocialistának nevezett hatalmi elődök neveltek ki. Annyira rettegtek és rettegnek egy jogos elszámoltatástól, hogy még a HAZAÁRULÁSRA is képesek. Az ,,ország lehetőségeinek" elveszítése után már csak a külföldi érdekeltségű felvásárlókra számíthattak. Jól jött számukra a máig érvényben lévő 1982. évi 6-os számú Törvényrendelet (Tvr.) 9. cikkelyének 2. szakasza! Ez alapján az IMF Magyarországon 1982. óta napjainkig korlátozás nélkül vásárolhat ingatlanokat, lakásokat, házakat, cégeket, üzemeket, vállalatokat (egyszóval mindent, ami megvehető és privatizálható adósság fejében).
*
*
5. ,,"És persze még gondolkodhatunk nagyon sokáig, meg kib..ott sok elemzést el lehet végezni, hogy melyik társadalmi csoportot hogy fogja végezni(?), azt tudom nektek mondani.""
*
Már akkor nyilvánvaló volt -, amikor NATO- és EU-tagország lettünk - hogy semmi és senki nem mentheti meg a lepusztításos-önmagától kipusztuló megsemmisüléstől azt a társadalmi csoportot, amelyikhez tartozóit munkás-paraszt státuszban ért az 1990-es rendszerváltozás!
*
Ezek a munkások eleinte még megnyerhetők voltak arra, hogy az MSZP-re szavazzanak, mert abban bíztak, hogy hátha még átmenthető lehet számukra is valami abból, amit valójában ők építettek föl. És ez a szocializmusnak hazudott társadalmi formáció volt. Viszont, ahogy teltek-múltak az évek, egyre nyilvánvalóbbá kezdett válni számukra is, hogy a baloldali politikusokra sem lehet már számítani a sorsuk jobbrafordulásában. Sőt, már egyik pártéra sem!
*
*
6. ,,És közben egyébként nem csináltunk semmit négy évig."
*
Dehogynem csináltak! Hatalmas költséggel végig kampányolták politikai lózungjaikkal a négy évet! És megtehették? Meg! Miért is? Hát, nem tudjátok, hogy a magát jobboldalinak kommunikálókkal megkötötték a PAKTUMOT?
Ebben az országban évtizedek óta mindenki HAZUDIK a tényeken alapuló IGAZSÁG ELHALLGATÁSÁVAL!
Gyurcsány Ferenc az őszödi beszédében IGAZAT MONDOTT! Bevallotta: - ,,Végighazudtuk az utolsó másfél-két évet."
*
És? Mi történt ez után a vallomás után?
Egy egész ország felháborodva tüntetésbe kezdett... a ,,hazug Gyurcsány" ellen.
*
*
Csapda volt bizony a Gyurcsány-beszéd, meg a TV-székház ostroma, meg a Kossuth téri tüntetések is.
*
Gergényi ott volt az ,,ostrom alatt" civilben - állítólag ballonkabátban álldogált a Szabadság téren és tisztes távolból szemlélte az eseményeket.
*
Az október 23-át megelőzően történt események jórészt feltáratlanok. Nem tudjuk, ki vezette az MTV székházának szakmailag gyalázatos "védelmét", ugyanakkor rendőröktől nyert értesülések szerint az ottani eseményeket négy hétig az állomány "vadítására" használták. Például a rendőrség egyes szervezeti egységeinek állományát érthetetlen okokból összezárva tartották október 23-a előtt, közben pszichológiailag megalapozott módszerekkel "készítették fel" őket a 23-ai "randalírozók" elleni engesztelhetetlen fellépésre. A rendőröktől tapasztalt agressziónak ez volt az egyik oka.
*
*
*
Az biztos, hogy a Gyurcsány-beszéd kiszabadította a szellemet a palackból és tömegeket mozgatott meg eleinte. Azonban, október 23-án a rendőrség kegyetlenül lecsapott a békés tüntetőkre rányomott provokátorokra.
http://furaila.xfree.hu/43588
*
Semmit nem értek el a tüntetésekkel. Hiszen, Gyurcsány bizalmi szavazást kért maga mellett 2006. október 6-án. Természetesen, 207-en 165 ellenében bizalmat szavaztak Gyurcsány mellett.

https://hirkozpont.magyarorszag.hu/hirek/bizalmi20061006.html

*
A szavazási eredmény ÜZENETE A MÁNAK:
Nyugodtan tovább lehet hazudni és semmit sem csinálni havi egy milliós javadalmazásért a parlamentben!


Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Holokausztok
  2016-01-28 03:46:21, csütörtök
 
  Ellentmondásos a kétféle holokauszt politikai és társadalmi megítélése. Nem véletlenül, hiszen, az 1945 után - a ,,született" plebejusból a 60-as évekre urbánussá vált - amolyan ,,fényes-szelek"- nemzedéke - életutat megjártak még itt élnek közöttünk, hirdetve az 1945 utáni szocialistának hazudott rendszer MINDEN előnyét.
A fényes szelek plebejus-népi nemzedékéhez tartozóknak alanyi jogon ,,járt" az új 1945 utáni hatalomtól minden, ami a későbbi nemzedékhez tartozóknak már NEM járt, hanem csak ADHATÓ volt!
Igen, az is igaz, ami Csoóri Sándor életrajzában szerepel, hogy ,,akkor diktatúra
volt"... http://hu.wikipedia.org/wiki/Cso%C3%B3ri_S%C3%A1ndor
*

Csakhogy, az ellen nem lázadhatott ám akárki! A NEHÉZ-SORSÚVÁ válók kiváltképpen NEM!

Példaképpen szolgáló írás ennek bizonyítékáról:

Nehéz-sorsúság keresztje a múltban és a jelenben

http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?SID=&pid=128978&n=furaila&blog

Negatív megkülönböztetések (diszkriminációk) sora érte az 1945 utáni, illetve közvetlen az 50-es évek elején születetteket.
http://furaila.xfree.hu/259949
*
*
Ki kell végre mondani, hogy a kommunista eszmék jegyében is milliókat irtottak ki a világ számos országában, köztük Magyarországon is!

Ráadásul, ez a népirtás nem egy-két évig tartott, hanem évtizedekig.

1.) NEHÉZ-SORSÚAK az "osztályidegennek" kikiáltott "burzsuj-reakciós elemek". Azok (és utódaik), akiket 1956-ig sikerült likvidálniuk - az 1945 után hatalomra kerülő, magukat kommunistának és szocialistának hazudóknak.
*
De nem jártak jobban azok sem, akik túlélték a ,,hazai" recski- és a hozzá hasonló büntető- és átnevelő tábort. Mert, mint ilyenek, soha nem élhettek szabad életet, hanem a társadalom peremére kontra-szelektálva, egyfajta belső emigránsként tengődtek.

1.1. Mert, aki túlélte a II. világháborút valamilyen fogságban, majd a háború befejeztével hazavergődött, az fasiszta ellenségként lett nyilvánítva, ami kiterjedt utódaira is.

1.2. Aki túlélte a málenkíj robotot a Szovjetunió szibériai településein, az hazavergődve soha többé nem lehetett szabad, mert örökre rásütötték a láthatatlan skarlátbetűt, amit belül a lelkében kellett viselnie, mint a II. világháborúban a zsidóságnak kívül a ruháján a sárga csillagot, és ezt örökítették tovább a mit sem sejtő utódaikra is, mert nem beszélhettek róla;

1.3. Aki túlélte a ,,hazai" recskihez hasonló büntető- és átnevelő-tábort, az valójában soha többé nem lehetett szabad, mert olyan rendőri felügyelet alatt tengethette életét, ami miatt rokonai is messzire elkerülték és az is csodával volt határos, ha családot alapíthatott...viszont, a mit sem sejtő utódai is megörökölték ezen NEHÉZ-SORSÚSÁGOT szüleiktől;

1.4. Nehézsors jutott azoknak a horthysta kertgazdálkodást megvalósító kisbirtokos földműves - ,,kuláknak" kikiáltott - magángazdáknak és utódaiknak, valamint, az éppen polgárosodó értelmiségieknek, vagy a szakmát tanuló iparos - saját műhellyel rendelkezős - mesterembereknek, akiknek nem volt lehetőségük Nyugatra emigrálni sem oda menekíteni családtagjaikat, belső emigránsként, a társadalom peremére kontraszelektáltan kellett leélniük életüket.
*
Van egyetlen-egy és végképpen tragikus körülmény, amiben megegyeznek és ez: annak eltussolása, hogy az 1945-öt- és főleg 1956-os véres megtorlást követően megtörtént az a HELYCSERÉS TÁMADÁS, amivel részben fölszámolták, átnevelték és proletarizálták a Horthy-korszak polgárosodó középosztályát és a kertgazdálkodást megvalósító kisbirtokos parasztságot.
Kitermelte az alulról fölhozott és ,,kiemelt" kádereivel az új hatalomhoz hűséges elvtelen- réteget, akit meg lehetett vásárolni a saját fajtája tönkretételére.
*
*

2.) Az 1956-os népfölkelésben és szabadságharcban elesettek, bebörtönzöttek, kivégzettek és üldözöttek, valamint utódaik NEHÉZ-SORSA egy nagyon fájó sajgó seb a nemzet testén, lelkén...

2.1. Hiszen, a túlélőknek és utódaiknak ,,halálraítélt"- belső-emigránsként kellett meghalniuk, mint számkivetetteknek!

2.2. Utódaik nehéz-sorsát sajátlagos megfigyelők kísérték figyelemmel 1990-ig, amit kiterjesztettek az un. 1990 utáni rendszerváltozás éveire is - ami a mai napig tart.

2.3 Az 1956-os népfölkelésben érintett magyar családok és családtagok is belső emigránsként kellett, hogy tengessék az életüket, mert a szocialistának hazudott politikai diktatúra kidolgozta és "sikerrel" alkalmazta velük szemben a negatív megkülönböztetés (diszkriminációs kontraszelekció) minden formáját.

Ezen NEHÉZ-SORSÚAKNAK és utódaiknak még a rendszerváltozás nevezetű felfordulásban is el kellett szenvedni az élet minden területén a szocializmus nevezetűből átörökölt negatív megkülönböztetést (diszkriminációt); ami miatt nem tanulhattak tovább sem nappali tagozatú középiskolában, sem fölsőfokún, sem a dolgozók esti iskoláiban...

A munka melletti továbbtanulást sem támogatta bárki számára a munkahely, hiszen az is káder-függő volt!
http://xfree.hu/kep_show.tvn?kid=159788&aid=242463

*

Abszolút előnyt élveztek azok, akik ,,a Magyar Szabadság Érdemrend(1), a Munkás Paraszt Hatalomért Emlékérem(2), a Szocialista Hazáért Érdemend(3), illetve akinek szülei a Magyar Ellenállók Antifasiszták Szövetsége azon tagjai, akik fegyveres harcokban vettek részt(4) a munkásmozgalom mártírjai(5), a Magyar Népköztársaság fegyveres testületeinek hősi halottai(6), nemzeti gondozottak(7). ,,.

Külön felhívnám a figyelmet arra, hogy ez a Jelentkezési lap még az 1980-as években is érvényben volt. (A dátum zöld kiemelővel.)
http://xfree.hu/kep_show.tvn?kid=159784&aid=242463

*

Mindezek miatt a negatív megkülönböztetések miatt 1990-ben eljött volna az ideje ezen nehézsorsúak szociális felzárkóztatásának.
Amiért ez akkor elmaradt, egy egész generáció kihalt és utódaik mit sem sejtve fizetik a zsidóság elleni holokausztot elszenvedők sokadik nemzedékének is a kárpótlást!
*
Sőt, el kell viselniük a további negatív megkülönböztetést a társadalom peremére szorítottságot... Hiszen, a fenti példa is mutatja, hogy - az ,,antifasiszta ellenállók fegyveres harcosai" (és utódaik) a ,,munkásmozgalom mártírjai" (az 1956-os ÁVH-s tömegbe lövetők) és utódaik - TANULTSÁGUKAT igazoló diplomáikat a mai napig úgy használhatják, mint egyfajta JOGOSÍTVÁNYT a hatalomban való részvételre!
Ott vannak mindenhol, ahol dönthetnek egy egész ország polgárainak sorsáról, életről- halálról, törvényről és törvénytelenségről, ELHALLGATOTT igazságról, hazugságról, boldogulásról, pozitív- és negatív megkülönböztetésről, mindenféle kirekesztettségről, miközben ők vádolják harsogva mindezzel a nehéz-sorsúakat.

Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A veszély még nem múlt el
  2016-01-27 11:32:00, szerda
 
  Ha visszagondolunk történelmi tanulmányainkra, akkor rájöhetünk arra, hogy mindkét világháborút megelőzte egy PROVOKÁCIÓ (I. vh: ,,szarajevói merénylet", majd a II. vh-ban: Kassa bombázása) amely események ÜRÜGYÜL szolgáltak a háborúba való magyarországi részvételre!
*
De, az 1956-os forradalom kirobbantása is valójában a jogos népharag PROVOKÁLÁSA volt, ÜRÜGYET teremtve az 1955 novemberében Ausztriából kivont szovjet hadtesteknek Magyarországon történő állomásoztatására.

A PROVOKÁCIÓ, mint ÜRÜGY - kölcsönhatásban egymással - úgy működik, mint ahogy az a tíz évvel ezelőtti események során megtörtént!

2006-os őszödi beszéd is csak PROVOKÁCIÓ volt, amellyel - az egyébként jogos - népharagot akarták kiprovokálni! Szükségük volt egy ÜRÜGYRE, amire hivatkozva ki lehetett volna az UKRAJNAIHOZ hasonló POGÁRHÁBORÚ helyzetet robbantani.

Sikerült is - Gyurcsányéknak, a titkos szolgálatok forgatókönyve szerint elérni a TV-székház ostromát. Amit egyébként, Gergényi a Szabadság tér szélén álldogálva nézett végig!

Megvolt az egész szervezve!!!!
*
*
Erről azonban 'mit sem sejtve lelkesen hozzájárultam ahhoz, hogy létrejöjjön az első CIVIL INTERNETES KÖZÖSSÉG: Polgári Hírszemle néven... Akik 2006-ban - az első civil tüntetésre - 20ezer internetes aláírást gyűjtöttek össze egyetlen hét alatt!

*

Az első un. 'Civil tüntin 2006-ban a Kossuth téren" a jövőbeli Magyarok Szövetségének elnöke is ott volt - akkor még, mint nézelődő...
2008-tól, Vukics Ferenc (napszemüvegben) mint a Magyarok Szövetségének elnöke járta az országot és az európai magyar közösségeket - előadást tartva a magyar helyzetről. Vidéki előadásaiban egy esetleges polgárháborút követő éhínségről vizionálva - mint katonatiszt - igyekezett felkészíteni a népet... Túlélő csomag összeállítását okította többek között... Akkor még nem értettem, hogy miért?

*
Azután, 2008-ban megtudtam, hogy Bajnai Gordon, terülefejlesztési törvénybe bújtatva - a 2003. évi XXVI. Törvény módosításaként - megszavaztatta a T/5311-es törvényt amely lehetővé tenné a NATO számára az egész ország területét 11 körzetre osztva - LOGISZTIKAI KÖZPONTOK KIALAKÍTÁSÁT.
http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?SID=&pid=10145&n=furaila...
*
Ennek a - megtévesztéssel megszavaztatott törvénynek - azóta sem tudtak érvényt szerezni. Ezért továbbra is folyt az uszítás ezerrel, mert a NATO mögé elbújó politikai "elitnek" szüksége lett volna az ÜRÜGYRE, hogy kiépülhessen Magyarország területén a.NATO magyarországi támaszpontja.
*
A lényeg:
AMIT UKRAJNÁBAN SIKERREL MEGVALÓSÍTOTTAK KÉSŐBB, AZT VALÓJÁBAN IDE TERVEZTÉK MAGYARORSZÁGRA!

*
A VESZÉLY MÉG NEM MÚLT EL!
*
Mármint annak veszélye, hogy újabb és újabb PROVOKÁCIÓVAL ÜRÜGYET kreáljanak a NATO európai támaszpontjának Magyarországon történő kiépítéséhez!
*
Nem véletlen, hogy Bajnai - szinte tálcán - megkapta 2008-ban a miniszterelnökséget! Majd a 2014-es kampányát egy külföldi magyarnak hazudott egyesület, a Haza és Haladás milliókkal finanszírozta!!!
*
És az sem véletlen, hogy egy volt miniszterelnök havi 4 millás javadalmazásért tanácsokkal láthatja el az EU nyugati államait! (Lásd Bajnai és Gyurcsány!)
*
PÉLDÁTLAN EZ A REJTETT (NYÍLT) HAZAÁRULÁS! Mert, hogy államtitkokat szolgáltatnak ki Magyarországról, kétsége sem lehet senkinek róla!
*
*
És, hogy miért tehetik mindezt meg büntetlenül?
*
Hááát ez már rázós kérdés és ha valaki szeretné a választ tudni, akkor gondolkodjon el azon a PAKTUMON, amit ezek a jobb- és baloldalon kiválasztódott, de egyaránt a kádári időkben szocializálódott politikai "elit"-hez tartozók MEGKÖTÖTTEK EGYMÁSSAL, és az 1993-ban újjászervezett titkos szolgálatok MEGBÍZÓI szigorúan - ha kell a szervezkedők életének kioltása árán is - BETARTATNAK!
*
A lényeg: az építést- bontást- és az újbóli ,,építést" UGYANAZ a HATALOM irányítja és ellenőrzi.,.
A gerjesztett NÉPHARAG és általános feszültség pedig része a régi rend bontási terveinek.
*
Azért, mert a forradalmi hangulat tökéletes táptalaja a további manipulációknak, melyek segítségével a háttérHATALOM ÁTMENTHETI erejét, sőt MEGERŐSÍTHETI, kiterjesztheti azt az ÚJ ,,RENDBEN".
*
Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A világon bárhol jobb magyarnak lenni, mint Magyarországon
  2016-01-24 16:36:04, vasárnap
 
  Még mindig Hosszú Katinka ügye, amiből kiderülhet hogy a világon bárhol jobb magyarnaklenni, mint Magyarországon!
*

..A magyarellenességéről hírhedt Amerikai Magyar Népszava online változatában (www.nepszava.com) olvasható BARTUS LÁSZLÓ: KATINKA című írása, melyben többek között ezt írta:

"Ezek tulajdonuknak tekintik az embert. Zseniket akarnak a jobbágyaikká tenni olyan emberek, akik semmihez nem értenek. Azt képzelik, hogy nem elég valakinek jól úszni, engedelmesnek is kell lennie a nímand vezetőknek, akik belefulladnának a vízbe, ha belelöknék őket. Meg kell nyerniük az ő jóindulatukat. Ez nem polgári mentalitás. Nem szabad emberek világa. Hogyan bánnak ezek a többi úszóval, akik nem szólnak? És azok miért hajlandók mindent eltűrni?"
*
*
*
Az egész írás visszarepített engem a 40-50 évvel ezelőtti időkbe. Mert van igazságtartalma mindannak, amit írt Bartus László Katinkával kapcsolatban.
*
Csakhogy, legalább 50-40 évvel ezelőtti állapotokról ír úgy, mitha az most törtnét volna meg és úgy, mint ahogy abban a szocialistának hazudott diktatúrában történt!!!
*
*
Köztudott volt még évekkelévtizedekkel ezelőtt, hogy 1945 után NEM az anyák-apák nevelték gyermekeiket, hanem az ÁLLAMI gyermekintézmények. Bölcsőde, óvoda, iskola, szakmunkásképző, ipari tanuló iskolák... katonaság... úttörő- és a Kommunista Ifjúsági Szövetség (KISZ) táborai és tanfolyamok.
*
Most - gondolatban - kövessük figyelemmel egy akkori tizennégy éves falusi fiú életútját! Gondoljunk abba bele, hogy az akkori körülmények között mekkora befolyása lehetett a falun maradt, megözvegyült édesanyának az onnan elszármazó fiára, ha csak három-havonta láthatta, akkor is egy-egy hétvégén?!
*
*
Írtam korábban Domján Editről, hogy őt is már az általános után azonnal beiskoláztak egy gyorstalpaló bentlakásos középiskolába. Ahol is egy-egy szobában tizenkét emeletes vaságy és egy szék volt - az ágy emeletén alvók számára - az össze berendezés... stb. Domján Edit is úgy járt, mint azok általában, akiket ,,kiemeltek"... Úgy kezelték ezeket a ,,szocialista" TEHETSÉGEKET, mint általában mindent, amit un. ,,TÁRSADALMI TULAJDONBA" vettek! Szőröstül-bőrüstül bekebelezte az az intézmény, amelyikben tehetségét kibontakoztathatta. Nem lehetett magánélete, mert igényt tartott még arra is a hatalom kinyújtott karjaként működő intézmény vezetősége.
*
Akkoriban nem(sem) lehetett a problémákról beszélni, mert akkor magadra haragítottad a Párt ,,illetékesét": ,,miaznemteccikarenccer?" kérdést szegezve szerencsétlen elégedetlenkedőnek.
(Azért is gondoltam a rendszerváltozás elején, hogy minden körzeti szakorvosi rendelőben kellene működnie pszichológusnak is. Szörnyű, hogy MÉG MINDIG ideggyógyászatra küldik a lelkileg összeroppanó embereket! Talán, ettől merevedett meg a közgondolkodásban az a nézet, hogy aki lelki tanácsra szorul, az ,,BOLOND" és inkább nem panaszkodik...)
*
*
Van erre a problémára egy közismert szerelmespár esete: Domján Edit és Szécsi Pál.Mindketten a halálba menekültek az elviselhetetlen életérzés elől.
*
Ruttkai Éva és Latinovits Zoltán is hasonlón mehetett keresztül. Latinovits ,,kiszállt", Ruttkai, meg belebetegedett és hamarosan belehalt.
*
Még az oly ,,dörzsölt" ember is, mint Gobbi Hilda is azt mondta: ,,nagyon jól lehet élni ebben az országban, csak semmit ne akarjon az ember!"
Ezt akkor mondta, amikor már belefáradt abba küzdelembe, hogy legyen a nemzetnek színháza, meg a színészeknek múzeuma és ,,otthona".
*
*
A népi káderekből lett vezetők - középszerűségükkel és tekintélyelvűségükkel - annyira rátelepedtek a hatalmukkal mindenre és mindenkire, hogy egészen egyszerűen nem lehetett hova menekülni előlük, csak a halálba. Vagy az alkoholizmusba, ami megint-csak egy elhúzódó agonizálással volt/van egyenlő.
*
*
Mit jelentett ez azoknak az ifjaknak, akik az 1968-as évekre váltak szakmunkásokká? Akik teljesítménybérben ledolgozták a napi kötelező nyooocórát, aztán, a másik nyooocat meg a fusiban és már csak arra maradt energiájuk, hogy a kocsmában emelgessék a poharakat, meg meg...ják az ott található, erre ,,szakosodó" női személyeket.
*
Azt hiszem a Bikini Lojzija is erről énekel, amikor azt mondja: ,,Csókolom! Megszakadhatok?"
https://www.youtube.com/watch?v=utHVf3MuhY0
*
*
Általában, ugyanilyen körülmények között telt el egy faluról a fővárosba került munkásszállón elhelyezett tizennégy éves gyereknek az ifjúvá serdülés időszaka még évtizedeken keresztül.
*
*
2012-ben jelent meg a közismert színésznek, Szabó Győzőnek a Toxikóma c. könyve, amely szintén erről szól. Pontosabban, arról, hogy a vidékről a nagyvárosba szakadt gyermekek hogyan élik meg a szülői felügyelet alól való kikerülést... Hogyan próbálják meg a szülői ház szeretetteljes hiányát drogokkal, pótszerekkel pótolni.
*
Ezek a gondolatok motoszkáltak bennem, mióta csak felütötték ezt a Hosszú Katinka-ügyet...
*
Egyébként, Hosszú Katinkát fantasztikusan motíválja egy szabadon gondolkodó szerelmetes férfi, aki a partnere mindenben. Nagyon jó inspirátora Katinkának, hogy az az edzője és menedzsere, akit a legjobban szeret!
*
Bizony, még mindig nagyon rossz itthon magyarnak lenni!!! Ez a saját tapasztalatom! Iszonyatos nyomás alól szabadultam mindig föl, amikor átléphettem Magyarország határait! Minden alkalommal azt éreztem: bárhol jobb magyarnak lenni, mint itthon! És ezt tanúsíthatom!
*
Mert, itthon is a Bartushoz hasonló áskálódás, vádaskodás, lekicsinylés megy az élet minden területén!!!
Megértem Katinkát és férjét, amikor elégedetlenek a magyarországi körülményekkel!
*
Bóna Mária Ilona


http://24.hu/sport/palyan-kivul/2016/01/06/hosszu-katinka-nem-irja-ala-a-szovetse gtol-kapott-szerzodest/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bontás és építés magyar módra
  2016-01-23 19:12:48, szombat
 
  BONTÁS ÉS ÉPÍTÉS MAGYAR MÓDRA
,,A gerjesztett népharag és általános feszültség pedig része a régi rend bontási terveinek. A forradalmi hangulat tökéletes táptalaja a további manipulációknak, melyek segítségével a háttérhatalom átmentheti erejét, sőt megerősítheti, kiterjesztheti azt az új rendben."
*
2006-os őszödi beszéd is csak PROVOKÁCIÓ volt, amellyel - az egyébként jogos - népharagot akarták kiprovokálni! Sikerült gyurcsányéknak és a titkos szolgálatnak! A TV-székház ostromát Gergényi a Szabadság tér szélén álldogálva nézte végig!
*
Megvolt az egész szervezve!!!!
*
Létrejött az első civil internetes közösség Polgári Hírszemle néven... Akik 2006-ban 20ezer internetes aláírást gyűjtött össze egyetlen hét alatt!
Az első un. 'Civil tüntin 2006-ban a Kossuth téren" a jövőbeli Magyarok Szövetségének elnöke is ott volt. akkor még, mint nézelődő...
Vukics Ferenc (napszemüvegben) mint a Magyarok Szövetségének elnöke járta az országot és az európai magyar közösségeket - előadást tartva a magyar helyzetről. Vidéki előadásaiban egy esetleges polgárháborút követő éhínségről vizionálva - mint katonatiszt - igyekezett felkészíteni a népet... Túlélő csomag összeállítását okította többek között... Akkor még nem értettem, hogy miért?
*
Azután, 2008-ban megtudtam, hogy Bajnai Gordon, terülefejlesztési törvénybe bújtatva - a 2003. évi XXVI. Törvény módosításaként - megszavaztatta a T/5311-es törvényt amely lehetővé tenné a NATO számára az egész ország területét 11 körzetre osztva - LOGISZTIKAI KÖZPONTOK KIALAKÍTÁSÁT.
http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?SID&pid=10145&n=furaila...
*
Ennek a - megtévesztéssel megszavaztatott törvénynek - azóta sem tudtak érvényt szerezni. Ezért továbbra is folyt az uszítás ezerrel, mert a NATO mögé elbújó politikai "elitnek" szüksége lett volna az ÜRÜGYRE, hogy kiépülhessen Magyarország területén a.NATO magyarországi támaszpontja.
*
A lényeg: Amit Ukrajnában sikerrel megvalósítottak később, azt valójában ide tervezték Magyarországra!!!!!!!!!!!!!
*
A veszély még nem múlt el!!! Mármint annak veszélye, hogy újabb és újabb PROVOKÁCIÓVAL ÜRÜGYET kreáljanak a NATO európai támaszpontjának Magyarországon történő kiépítéséhez.
*
Nem véletlen, hogy Bajnai - szinte tálcán - megkapta 2008-ban a miniszterelnökséget! Majd a 2014-es kampányát egy külföldi magyarnak hazudott egyesület, a Haza és Haladás milliókkal finanszírozta!!!
*
És az sem véletlen, hogy egy volt miniszterelnök havi 4 millás javadalmazásért tanácsokkal láthatja el az EU nyugati államait! (Lásd Bajnai és Gyurcsány!)
*
PÉLDÁTLAN EZ A REJTETT (NYÍLT) HAZAÁRULÁS! Mert, hogy államtitkokat szoilgáltatnak ki Magyarországról, kétsége sem lehet senkinek róla!
És, hogy miért tehetik mindezt meg büntetlenül?
Hááát ez már rázós kérdés és ha valaki szeretné a választ tudni, akkor gondolkodjon el azon a PAKTUMON, amit ezek a jobb- és baloldalon kiválasztódott, de a egyaránt a kádári időkben szocializálódott (és utódaik) politikai "elit"-hez tartozók megkötöttek egymással és az 1993-ban újjászervezett titkos szolgálatok MEGBÍZÓI szigorúan - ha kell a szervezkedők életének kioltása árán is - BETARTATNAK!
*
A lényeg: az építést- bontást- és az újbóli ,,építést" UGYANAZ a HATALOM irányítja és ellenőrzi.,.
*
,,A gerjesztett népharag és általános feszültség pedig része a régi rend bontási terveinek. A forradalmi hangulat tökéletes táptalaja a további manipulációknak, melyek segítségével a háttérhatalom átmentheti erejét, sőt megerősítheti, kiterjesztheti azt az új rendben."


Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ürülék és térdig érő szemét a volt MSZP-s székházban
  2016-01-23 19:08:51, szombat
 
  Ürülék és térdig érő szemét a volt MSZP-székházban
http://nol.hu/.../Urulek_es_terdig_erU_szemet_a_volt_MSZP-sze...
*
Nem pontos az MSZP megnevezés, mert eredetileg a Magyar Szocialista Munkáspárt, vagyis MSZMP székháza volt ez az épület. A benne székelő MSZMP-nek az un. rendszerváltozáskor lett Magyar Szocialista Párt a neve.
Akkor, amikor már elkezdték FÖLSZÁMOLNI a MUNKÁSSÁGOT és a Magyar Szocialista MUNKÁSPÁST jogutódjaként lebontotta azt, amit addig szocializmus építésének neveztek.
*
Amit egyébként oly szorgosan ÉPÍTTETTEK - az 1970-es évektől kezdődően, NYUGATI KÖLCSÖNÖKBŐL - az 1945 után helycserés támadással létrehozott ÚJ MUNKÁS-PARASZTSÁGGAL. Majd, ugyanők, de már MSZP-sekként, nagy erőkkel nekiláttak a szocializmus BONTÁSÁNAK, egyidejűleg a munkás-parasztság fölszámolásának.
*
Tették mindezt UGYANŐK: a volt MSZMP-ből kétoldalt jobb- és baloldalinak neveztetve magukat - hogy azután, DEMOKRÁCIÁT hazudva: FELÉPÍTHESSÉK azt, amit RENDSZERVÁLTOZÁSNAK neveznek...
*
A lényeg: az építést-bontást és az újbóli ,,építést" UGYANAZ a HATALOM irányítja és ellenőrzi.
*
,,A gerjesztett népharag és általános feszültség pedig része a régi rend bontási terveinek. A forradalmi hangulat tökéletes táptalaja a további manipulációknak, melyek segítségével a háttérhatalom átmentheti erejét, sőt megerősítheti, kiterjesztheti azt az új rendben."
http://valamiamano.blogspot.de/.../wikileaks-rothschild-akta....


Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Trafó-karbantartás, mint figyelmeztetés...
  2016-01-23 17:57:14, szombat
 
  TRAFÓ-KARBANTARTÁS, mint figyelmeztetés arra, hogy: nem érdemes a HATALOMMAL szemben kritikus írásokat közzétenni
https://www.facebook.com/mariailona.bona/posts/973978215971508
*
*
Kilenc évig voltam első generációs panel-lakó.
Nagyon nehezen szoktam meg azt az életformát, főleg a három gyerekkel. Ezért aztán nem lehet azon csodálkozni, hogy titokban arról ábrándoztam: egyszer lesz egy kicsi- kertes házunk.
1981-ben, anyám agyvérzését követően már annyira mehetnékem volt vissza a közelébe - oda ahol fölnőttem - a kertvárosba, hogy meghirdettük a lakásunkat.
*
Végül is, a harmadik gyerek első születésnapján sikerült anyámék közelébe költözni: egy jó külsejű, egyszobás közműves-kertes házba...
*
*
*
Amiért ezt az egész történetet megírtam egy szociográfiában a TUDÓSÍTÁS MAGYARORSZÁGRÓL címűben, a történetet abból folytatom.
*
(részlet)
*

""A száműzetésből hazatérők boldogságával élték meg ezt a nyarat. Ez a nyár a rendszerváltozáskor gyakran eszébe jutott Katinak...
*
Úgy látszik valahol, valakik nagyon rossznéven vették ezt a boldogságot, mert hamarosan méricskélő, tanakodó emberek jelentek meg a házuk előtt, majd hatalmas markoló- és földgépek. Kiderült: egy nagyméretű transzformátorházat telepítenek a házuk elé, a ház egyetlen szobájának az ablaka alá. Könyörögtek, kérvényeztek az akkori Tanács "Illetékeséhez", de még csak szóra (válaszra) sem méltatták az 500 forintos okmánybélyeggel benyújtott levelet! Amikor Katalin a babakocsival kimenni sem tudott a házból, mert valóságos árokrendszerrel vették körül, sírva kérlelt, hogy ne tegyék tönkre három kisgyereke életét! Az volt a válasz:
- "Ez közérdek, és ha sokat ugrál beteszik a kertjébe! Nézzen csak körül, van máshol is ilyen!"
*
Azóta is ott terpeszkedik a trafó a házuk előtt. Kati mostanában körbeültette bársonykával, ami egész jól tűri a mostoha körülményeket, mert még virágzik is és még a Gaz is kipusztul mellőle.

(Mellesleg: száz méterre lakatlan terület "kínálja magát", mint trafótelepítési lehetőséget.)
*

Arra hivatkoztak akkor, 1981-ben, hogy:
- ,,Megnőtt az áramigény a környéken, mert "szaporodik a lakosság".

Mindezt gúnyos mosollyal kísérve mondta az ügyintéző tanácsi- mindenható hatalmi kompetát, miközben nyomatékosan végignézett Katin és három kicsi gyerekén.

*
Mostanában pedig azért zárnak be minden bölcsődét, óvodát, iskolát, sportpályát, kulturális létesítményt, mert annyira fogy a lakosság! Hogy van ez? Az akkori "szaporulat" fölszívódott, vagy ennyire biztosak benne, hogy ki fog pusztulni?""

(Részlet vége.)

*
*
*

A trafótelepítést nem tudtuk megakadályozni. 1999-ig egy 4x3 méteres monstrum magasodott a házunk előtti járdán, a kicsi ház egyetlen szobájának (gyerekszoba) ablaka alatt. Amiért nem vagyok egy beletörődős fajta, ezért addig kérvényeztem, míg végül kicserélték egy ugyanolyan teljesítményűre, de kisebbre.
http://s3.images.www.tvn.hu/2016/01/23/14/43/www.tvn.hu_
def9b4b17b5108eca258478282d006f4.jpg

*
Azért voltam olyan kitartó, mert ráment az egész életem arra, hogy lakjak valahol. Hogy legyen egy hely, ahova gyerekeket szülhetek és nevelhetek. Éppen ezért, változatlanul sorsközösséget vállaltam és vállalok a textiliparban, teljesítménybérben dolgozó nőtársaimmal, valamint a panelrengetegben lakásra befizető- vagy kényszerű- kölcsönfelvétellel építkezésbe kezdő kortársaimmal.
*
A Tudósítás Magyarországról..." című szociográfiámat is ebben az elkötelezettségben írtam meg 1996-98-ban. Ezzel középdíjat nyertem a Magyar Írószövetség által meghirdetett, a Magyar Naplóban megjelenő szociográfiai pályázaton. Itt, a blogom képtárában megtekinthető az emléklap és egy palóc írótársam verse http://furaila.xfree.hu/55534

Az történt, hogy 1996-ban meghirdette a MAGYAR ÍRÓSZÖVETSÉG a Magyar Naplóban a ,,MAGYARSÁG ÖNKÉPE AZ EZREDFORDULÓN" c. szociográfiai pályázatát. Két évig tartott, míg el tudták bírálni a több, mint 2000 pályaművet.... melyekből olyan tragikus "ÖNKÉP" bontakozott ki az Írószövetség előtt, amit azóta sem voltak hajlandók fölvállalni!
*
Az IGAZSÁG ELHALLGATÁSA A LEGALATTOMOSABB HAZUGSÁG, mert az ellen még esélyünk sincs a védekezésre, amiről nem tudunk!
*
Így fordulhatott elő, hogy - a MÉDIA TELJES KIZÁRÁSÁVAL - 1998. december 5-én a Gellért Szálló Tea-Szalonjában átadták a díjakat.
http://xfree.hu/kep_show.tvn?kid=194889&aid=257487

*
Közben, 2000-ben a Budapesti Történeti Múzeum, ,,A XX. század ujjlenyomata" című pályázatára megküldtem ezen szociográfia ,,Gyermeknevelés színterei: 1972-1989" c. fejezetét. Ez a munkám bekerült a Múzeum levéltárába és ebből egy rövid idézet angol nyelvű változatát ,,feltették" a világhálóra. (Ezt a blogom megnyitása után letiltották.)
*
*
Most, 2016-ban is megtalálják a módját annak, hogy megkeserítsék az életemet, életünket ezzel a TRAFÓVAL, mert mikor is végezzék el az éves karbantartást - az áram kikapcsolaásával? Naná, hogy januárban, a legnagyobb hidegben!

http://xfree.hu/kep_show.tvn?kid=55068&aid=269875

*

Ezzel nem is lenne semmi gond, ha nem maradtak volna villanyáram nélkül fél napra a környék lakói! Mint kiderült, őket legalább előzőleg értesítették!
Csak nekem, nekünk nem szólt senki! Egészen biztos, hogy figyelmeztetésnek szánták írásaim miatt. Ezzel is tudtomra adták, hogy bármikor akár még az utcára is tehetnek és megfagyhatok, mint oly sokan 1990 óta!


http://xfree.hu/kep_show.tvn?kid=55069&aid=269875


Ezért írtam a facebookos oldalamra ezt a kétségbe esett beírást, mert évtizedek óta ilyen- és még sokkal rettenetesebb kellemetlenségekkel keserítik meg az életemet/életünket.


Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Himnusz születésének napja: a Magyar Kultúra Napja
  2016-01-22 02:13:35, péntek
 
  Január 22-e a MAGYAR KULTÚRA- a HIMNUSZ születésének napja

Kölcsey Ferenc 1823-ban, a nemzeti újjászületés hajnalán írta a Himnuszt. A vesztett csatákból, a szabadságharcok bukásából arra a következtetésre jutott, hogy a nemzet sorsát ,,bal sors" irányítja. Ezért Istenhez fordul segítségért, hogy az évszázadok óta tartó csapások után hozzon jobb jövőt a nemzetre.
Erkel Ferenc megzenésítésében vált nemzeti himnuszunkká; a jelentősebb nemzeti ünnepek, sportesemények alkalmával, a Magyar Rádió és a Televízió éjjeli mûsorzárásakor mindig elhangzik.

Először 1844-ben csendült fel a pesti Nemzeti Színházban.
http://nemzetismeret.hu/?id=4.12
*
*
Kölcsey Ferenc: Himnusz
*
A magyar nép zivataros századaiból
*

Isten, áldd meg a magyart
Jó kedvvel, bőséggel,
Nyújts feléje védő kart,
Ha küzd ellenséggel;
Bal sors, akit régen tép,
Hozz rá víg esztendőt,
Megbünhödte már e nép
A multat s jövendőt!

Õseinket felhozád
Kárpát szent bércére,
Általad nyert szép hazát
Bendegúznak1 vére.
S merre zúgnak habjai
Tiszának, Dunának,
Árpád hős magzatjai
Felvirágozának.

Értünk Kunság mezein
Ért kalászt lengettél,
Tokaj szőlővesszein
Nektárt2 csepegtettél.
Zászlónk gyakran plántálád3
Vad török sáncára,
S nyögte Mátyás bús hadát
Bécsnek büszke vára.

Hajh, de bûneink miatt
Gyúlt harag kebledben,
S elsújtád villámidat
Dörgő fellegedben:
Most rabló mongol4 nyilát
Zúgattad felettünk,
Majd töröktől rabigát
Vállainkra vettünk.

Hányszor zengett ajkain
Ozmán5 vad népének
Vert hadunk csonthalmain
Győzedelmi ének!
Hányszor támadt tenfiad
Szép hazám, kebledre,
S lettél magzatod miatt
Magzatod hamvvedre!6

Bújt az üldözött s felé
Kard nyúl barlangjában,
Szerte nézett, s nem lelé
Honját a hazában.
Bércre hág, és völgybe száll,
Bú s kétség mellette,
Vérözön lábainál,
S lángtenger felette.

Vár állott, most kőhalom;
Kedv s öröm röpkedtek:
Halálhörgés, siralom
Zajlik már helyettek.7
S ah, szabadság nem virúl
A holtnak véréből,
Kínzó rabság könnye hull
Árvánk hő szeméből!8

Szánd meg, Isten, a magyart,
Kit vészek hányának,
Nyújts feléje védő kart
Tengerén kínjának.
Bal sors akit régen tép,
Hozz rá víg esztendőt,
Megbünhödte már e nép
A múltat s jövendőt!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Terrorfenyegetettség, mint ürügy
  2016-01-22 02:08:06, péntek
 
  ,,TERRORFENYEGETETTSÉG" - NATO
https://veol.hu/hirek/tankok-duborgese-verte-fel-a-falu-csendjet-1748884
*
Úgy látszik, hogy már semmi nem mentheti meg Magyarországot attól, hogy itt épüljön ki a NATO európai támaszpontja! Kár, hogy 2008 óta teljességgel hiába írtam erről a veszélyről napi szinten!
*
2008-ban tudomásomra jutott, hogy Bajnai Gordon, területfejlesztési törvénybe (T/5311-es) bújtatva megszavaztatta 2008. április 22-én (a 2003. évi XXVI. Törvény módosításaként) amely lehetővé tenné a NATO számára az egész ország területét 11 körzetre osztva - LOGISZTIKAI KÖZPONTOK KIALAKÍTÁSÁT.
http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?SID=&pid=10145&n=furaila...

Az 1/4. sz. melléklet Országos jelentőségű logisztikai központok és térségek felsorolását tartalmazza. Összesen 11 nagy térségre osztva Magyarország területét. Ezen térségek a mellékletben a település közigazgatási területét és annak 10 km-es környezetét jelöli.
Logisztikai központok és térségek:

I. Nyugat-dunántúli körzet Sopron (részközpont: Szombathely).
II. Észak-dunántúli körzet: Győr - Gönyű.
III. Közép-dunántúli körzet: Székesfehérvár (részközpont: Dunaújváros, Veszprém).
IV. Dél-dunántúli körzet: Baja (részközpont: Mohács).
V. Budapest körzet: Dél-Pest (Soroksár),
Dél-Buda (Nagytétény),
Csepel Nemzeti Szabadkikötő.
VI. Közép-alföldi körzet: Szolnok.
VII. Dél-alföldi körzet: Szeged (részközpont: Kisszállás).
VIII. Észak-keleti körzet: Miskolc vagy Tiszaújváros.
IX. Észak-tiszántúli körzet: Záhony (részközpont: Nyíregyháza).
X. Délnyugat-dunántúli körzet: Nagykanizsa.
XI. Közép-tiszántúli körzet: Debrecen.
*
Bajnai ezt követően - talán ezért? - szinte tálcán a miniszterelnökséget. Majd újra kampányolhatott 2014-ben ezerrel, méghozzá az ős-MDF-es HAZA és HALADÁS-sal (azóta Egyesületével) összeáll a kép.

Boross olyannyira akarta a NATO-t, hogy képes volt az akkori népszavazási küszöböt levinni, hogy érvényes legyen. Mondván, hogy:
- "...oda be kellett lépni!".
Lásd a korábbi képet az újságcikkről!
http://xfree.hu/kep_show.tvn?kid=185005&aid=242747
(Heti Válasz XI. évfolyam, 17. sz. 2011. április 28.)
*
Erre a PAKTUM minden áron való betartatása miatt volt ,,szükség". Hogy soha ne lehessen még csak beszélni sem az általa újjászervezett titkosszolgálatokról - sem az előttiről, sem semmiről, amivel tönkretették Magyarországot és a benne élőket.

Na, a lényeg: hogy megszavazta a parlament és azóta sem valósulhatott meg ez a logisztikai központ építése...

Már csak a MIGRÁCIÓS TERRORFENYEGETETTSÉGI ÜRÜGYRE volt szükség!
*
Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Soros György a Horthy-korszakkal riogat
  2016-01-20 02:53:00, szerda
 
  Soros György: Orbán Horthy Magyarországát állítaná vissza

http://index.hu/belfold/2016/01/19/soros_gyorgy_orban_horthy_magyarorszagat_allit ana_vissza/



Teheti, hogy riogat, hiszen semmit nem tudunk arról a korszakról, csak a tengersok hazugságot. Pontosabban az elhallgatott történelmi tényekről nem tudunk semmit!

Éppen ezért érzem szükségességesnek a TÖRTÉNELMI TÉNYEK ismertetését!


Annyit azonban tudnunk kell az ELŐZMÉNYEKRŐL, hogy a Horthy-korszakot megelőzte az I. világháború és annak elvesztése, majd a trianoni békediktátum...

Az I. világháború kitörésekor a Monarchia egész területén az uralkodó hatalom 19-42 évben határozta meg a HADKÖTELEZETTSÉGET! Ezzel szemben a magyar törvények 1912-ben 18-50 év közötti férfiak számára írt elő hadkötelezettséget.
1916 január 21-én 50 évről 55 évre emelték fel a Monarchia egész területén a korhatárt.
A történelmi Magyarország területéről kb. 3,4 millióan vettek részt az első világháborúban Ebből, több, mint félmillió elesett, 833 ezer fogságba esett, másfél millió megsebesült.
Károlyi 1919 februárjában aktív ellenállás szükségességét hirdeti. Az akkori hadügyminiszter, Böhm Vilmos, és államtitkára Stromfeld Aurél a szociáldemokrata pártban és szakszervezetekben szervezett munkásságra kívánt támaszkodni a hadsereg megújításában. 1919. március 21-én a Magyarországi Szocialista Párt megvalósítja a proletárdiktatúrát. Létrehozza hadseregét és szövetségre lép Szovjet-Oroszországgal. A leghírhedtebb közülük egy Cserny József nevű kalandor kb. 200 főnyi egysége volt, az un. ,,Lenin fiúk". Fekete bőrruhában(!) állig felfegyverkezve, aknavetőkkel és gyalogsági ágyúkkal tanyáztak a Teréz körút és az Oktogon sarkánál lévő, volt Batthyány-palotában.
A különítmény tagjai mintegy tucatnyi, közönséges gyilkosságot követtek el Cserny kifejezett utasítására vagy minden parancs nélkül.
Az ellenforradalminak nevezett szervezkedések felderítése a Belügyi Népbiztosság Politikai Osztályának feladata volt. A részleg tevékenységét Korvin Ottó irányította.
A vidéki fegyveres felkelések leverésére és megtorlására Szamuely Tibor újságíró, népbiztos kapott teljhatalmat a Forradalmi kormányzótanácstól. Könyörtelen és hidegvérű elszántsággal, ,,a cél szentesíti az eszközt" meggyőződésével tett eleget a megbízatásának.
Különvonatával, amelyet ,,halálvonat"-nak neveztek, megjelent az ellenforradalmi lázadások színhelyén, ott a rendelkezésére álló karhatalommal ,,rendet" teremtett, majd rögtönítélő eljárással egy személyben törvényt ült az elfogottak felett. A halálos ítéleteket a helyszínen nyomban végrehajtatta. A forradalmi törvényszékek, valamint a rögtönítélő bíróságok ítéletei alapján 153 személyt végeztek ki, közülük 119 vádlottat politikai, 6-ot katonai, 28-at közönséges bűncselekmény miatt.
*
A Tanácsköztársaság bukását követően a Nemzeti Hadsereghez tartozó Prónay-, Otenburg-, és Madary fővezérek vezette osztagok tisztogatásba kezdenek az 1919. aug. 19-én kiadott rendeletek alapján gyorsított bűnvádi eljárással ítélkeztek a vörös terror végrehajtói fölött.
*
1920. ápr. 11-én a Vérmezőn a nemzeti hadsereg felesküszik Horthy kormányzóra.
*
1920. jun. 4. A trianoni békediktátum alapján, Magyarországot a kollektív bűnösség elve alapján büntették. Elveszíti területének és azok lakóinak több, mint kétharmadát!
Pedig, mint a fenti adatok is bizonyítják, nem a nép kezdeményezte a háborút és a kötelező hadrafoghatóság miatt teljesíteni kellett a behívó parancsot.

Éppen ezért, vissza kell utasítani a kollektív bűnösség elvén alapuló vádat!

Még akkor is, ha a ,,vörös veszedelemtől" való félelem szülte!
http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?SID=&pid=137710&n=furaila... vörös veszedelemtől való félelem
*
Az 1920-as években a nagybirtokos arisztokrácia társadalmi elkülönülése volt a jellemző.

Földreform végrehajtása vált szükségessé, azzal a szándékkal, hogy ,,a magyar földbirtok megoszlását helyesebbé tegye".
A nincstelenek 600 öl házhelyet és legfeljebb 3 hold földet kaphattak, vagy törpeparcelláikat 3 holdra egészíthették ki. Az addigi birtokosok meglevő földjeiket legfeljebb 15 holdra pótolhatták ki. Földdel nem rendelkező közalkalmazottak, gazdatisztek legfeljebb 1 holdat kaphattak.
A reform végrehajtására létrehozták az Országos Földbirtokrendező Bíróságot. Földalapot képeztek megvásárlási ár ellenében. (Összesen 1,3 millió kat.hold.) Ebből különféle célokra (vitézi szék, közlegelők, mintagazdaságok, stb.) 190 ezer kat. holdat zároltak. 155 ezer holdat kishaszonbérletbe adtak, és végül 928491 kat. hold került szétosztásra. 425 ezer család jutott földhöz, átlagosan 1,5 kat.holdhoz.
A földreform az egész ország földterületének 8,5 %-át érintette. Jelentős tömegek kaptak kevés földet. Ezért, a társadalomban létező gazdasági és szociális feszültségeket továbbra sem szüntette meg.
*
Az arisztokrácia elfogadta a bethleni konszolidáció által teremtett rendet, de nem lelkesedett érte. Néhány elszánt Habsburg-ház legitimitását visszakövetelő ifjú kivételével - elfogadták ideiglenes államfőnek Horthy Miklóst. Még, ha a köznemesi sorból kikerült kormányzó nem is léphetett be a keszthelyi Festetics-kastély címeres kapuján, és a főrangú hölgyek lenézően csak úgy emlegették: ,,Der Matrose" (,,az a matróz").
*
Muszáj részletezni ezt a történelmi korszakot a numerus clausus szempontjából is, mert a mai napig emiatt nevezik Horthyt fasisztának!
A Nemzetgyűlés elfogadja az 1920:XXV. tc.-t, ami ,,numerus clausus" néven maradt meg a köztudatban.
Ennek lényege: ,,A tudományegyetemekre, a műegyetemre, a budapesti egyetemi közgazdaságtudományi karra és a jogakadémiákra való beiratkozás szabályozása."
Ezzel a tc-el korlátozták a BEIRATKOZÁS szabadságát
*
1928/29-es tanévben az össz. főiskolai hallgató 16322 fő, míg a zsidó hallgatóké 1378 fő volt. Százalékban ez mindössze 2 %-os létszámcsökkenést okozott a zsidóság köreiből kikerülő továbbtanulóknál.

(Hol van ez a negatív diszkrimináció az aczéli hármas ,,T"-hez (Tilt, Tűr, Támogat) képest!? Amit egyébként még 1990-et követően is tovább alkalmaztak a szocialista rendszer ellenségének kikiáltottakkal szemben!?)
*
Ha lassan is, de megindult egyfajta polgárosodási folyamat...

*

1920 a művelődés- és irányzattörténeti szempontból határvonalat jelentett.
A Nyugat hőskorát követő 1920-as évek - a Nyugat második nemzedékének - irodalmát és művészetét már az egyéni- és társadalmi felelősségvállalás útkeresése jellemezte.
Például, József Attila tiltakozása a trianoni békediktátum ellen a

Nem, nem soha! című versével. (Ami sorra kimaradt az összesenjeiből.)

https://www.youtube.com/watch?v=Qposl6NveOY

NEM, NEM SOHA!

Szép kincses Kolozsvár, Mátyás büszkesége,
Nem lehet, nem, soha! Oláhország éke!
Nem teremhet Bánát a rácnak kenyeret!
Magyar szél fog fúni a Kárpátok felett!

Ha eljő az idő - a sírok nyílnak fel,
Ha eljő az idő - a magyar talpra kel,
Ha eljő az idő - erős lesz a karunk,
Várjatok, Testvérek, ott leszünk, nem adunk!

Majd nemes haraggal rohanunk előre,
Vérkeresztet festünk majd a határkőre
És mindent letiprunk! - Az lesz a viadal!! -
Szembeszállunk mi a poklok kapuival!

Bömbölve rohanunk majd, mint a tengerár,
Egy csepp vérig küzdünk s áll a magyar határ
Teljes egészében, mint nem is oly régen
És csillagunk ismét tündöklik az égen.

A lobogónk lobog, villámlik a kardunk,
Fut a gaz előlünk - hisz magyarok vagyunk!
Felhatol az égig haragos szózatunk:
Hazánkat akarjuk! vagy érte meghalunk.

Nem lész kisebb Hazánk, nem, egy arasszal sem,
Úgy fogsz tündökölni, mint régen, fényesen!
Magyar rónán, hegyen egy kiáltás zúg át:
Nem engedjük soha! soha Árpád honát!

1922.



*
Miközben, a kormányzat- (Klebersberg Kuno oktatási- és kultuszpolitikájával) az egyházi szervezetek is kidolgozták a maguk programját a falu átalakítására, a polgárosodás elősegítésére - a parasztság iránti érdeklődés növekedésében különös szerep jutott az irodalomnak.
*
Május 13-20 megrendezik az első könyvhetet Magyarországon, és megjelenik József Attila Nincsen apám se anyám című kötete, benne a Tiszta szívvel című verse. (Ami miatt Horger Antal professzor, kinél magyar nyelvészetből kellett volna vizsgáznia, magához hívatta és két tanú előtt kijelentette, hogy míg ő megvan, soha nem lehet középiskolai tanár, mert ,,az olyan emberre - úgymond - ki ilyen verseket ír" ... ,,nem bízhatjuk a jövő generáció nevelését".)
*
1938-ra a léegjellemzőbb ismét a háborús készülődés. Már március 12-13-án megtörténik Ausztria német megszállása. Hitler 13-án aláírta a ,,csatlakozásról" szóló okmányt. Ausztria önálló államisága megszűnt:
1945-ig Ostmark néven a Harmadik Birodalom részévé vált.
Menekültek menedéke volt ekkoriban Magyarország

Itt kell szólni id. Antall Józsefről, aki a második világháború éveiben a magyar földre menekült üldözöttek legendás védelmezőjévé lett, aki a sok tízezer menekült ellátását, jogvédelmét megszervezte.

Id. Antall József (aki apja volt a későbbi ,,rendszerváltoztató" miniszterelnöknek, ifj. Antall Józsefnek) a Belügyminisztérium munkatársa lett 1932-től, ahol elsősorban szociális ügyekkel foglalkozott.

A legnagyobb feladata a menekültügy megszervezése és irányítása volt.
A trianoni békeszerződés alapján
- elszakított terültekről érkezett magyarokkal, majd
- a zsidó menekültekkel,
- a francia szökevény foglyokkal,
- az olasz katonákkal,
- a délszláv és
- az orosz katonai és polgári személyek ügyével foglalkozott.

Az erdélyieken kívül az első külföldi menekültek Ausztriából és Csehszlovákiából érkeztek 1938-39-ben. Ők, részben politikai menekültek, részben zsidónak minősülő személyek voltak. Ők több tízezres tömeget jelentettek. A velük való bánásmód különös figyelmet igényelt, hiszen Budapestnek számolnia kellett a náci külügyminisztérium erőteljes tiltakozásával, amely a magyar kormányzatot már úgyis túlzott liberalizmussal vádolta a zsidókkal való bánásmód miatt.

Azonban Magyarország már a második világháború kitörése előtt is az üldözöttek menekítésének szervezett központja volt, ami ebben az esetben nemcsak a befogadást, hanem a továbbmenekítést is jelentette.
http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?SID=&pid=114109&n=furaila...

A folytatás olvasható a MENEKÜLTEK MENEDÉKE című könyvben. Megjelent a Mundus Magyar Egyetemi Kiadó kiadásában, http://xfree.hu/kep_show.tvn?kid=273994&aid=251800 Budapesten, 1997-ben, Kapronczay Károly szerkesztésében, Id. Antall József emlékirataiból.
http://furaila.xfree.hu/251800
*
Úgyhogy, Soros legjobb, ha befogja a pofáját és nem veszi szájára sem Horthy Miklóst, sem a Horthy-korszakot!

,,Hála" annak a hazaáruló paktumnak, a Horthy-korszakot már csak azért sem hozhatja az Orbán-kormány vissza, mert az un politikai (a jobb- és baloldali) "elithez" tartozók egyetlen-egy és végképpen tragikus körülményben megegyeznek és ez annak eltussolása, hogy az 1945-öt és főleg 1956-os véres megtorlást követően megtörtént az a HELYCSERÉS TÁMADÁS, amivel részben fölszámolták, átnevelték és proletarizálták a Horthy-korszak polgárosodó középosztályát és a kertgazdálkodást megvalósító kisbirtokos parasztságot. Kitermelte az alulról fölhozott és kiemelt kádereivel az új hatalomhoz hűséges elvtelen réteget... akit meg lehetett vásárolni a saját fajtája tönkretételére.
*
Kiépült a III/III-as pol. oszt. titkos szolg. hálózata oly mértékben, hogy az egy főre jutó számuk kettő volt már akkor amikor Boross Péter, mint belügyéres átszervezte és többnyire bújtatott polgári állásokban elhelyezte őket...
*
A HELYCSERÉS támadással nem csak az új "elit" réteg alakult ki az 1980-as évekre, hanem az új munkás-parasztság, amelyikért már nem fájt senkinek a szíve.
az új középosztály - aki a kádári időkben szerezte viszonylagos jómódúságát - átgázolt ezen az új munkásságon.
*
Visszataszító az az igyekezet, amivel minden áron bűnbakot akar Soros és követői a Fideszből és Orbánból kreálni! Aljas megtévesztése a magyar népnek!!!!!!!!!!!!!!
*
A TÖRTÉNELMI TÉNYEK ELHALLGATÁSA legaljasabb hazugságfajta, mert az ellen amiről nem tudunk, VÉDTELENEK vagyunk!
*
Ezért soroltam ilyen hosszan a történelmi tényeket, mert fontosnak tartom, hogy ezen tudás birtokában hozzunk döntéseket és ítéletet.
*
Orbán-kormány nem csak 2014/15-öt nyilvánította Holokauszt-emlékévnek, hanem 2016-ot is. 2015. augusztus utolsó munkanapján, minden tanerővel kitöltettek egy a személyével, származásával kapcsolatos kérdőívet, majd aláírattak vele egy nyilatkozatot, melyben megígérte az alábbiakat:
*
Köves Slomó - az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) vezető rabbijának javaslatát megfogadta a magyar kormány, miszerint:
- ,,,,alternatív programot is hirdetni kell" .

Megörökíteni és feldolgozni a már nagyon kevés holokauszt-túlélő
1. élettörténetét, tapasztalatait - külföldi és hazai példák mintájára -, kölcsönös ,,örökbefogadás-programokkal", életútvideókkal, családi emlékek megörökítésével - és mindezt fiatalok bevonásával.
2. Az emlékévre szánt csaknem hétmilliárdos büdzséből javítsanak a holokauszt-túlélők szociális és egészségügyi helyzetén.
3. A hiteles történelmi emlékezet érdekében egy olyan intézmény (múzeum, emlékhely, kulturális központ) létrehozását javasolja, amely a magyarok és a magyarországi zsidók ezeréves együttélését mutatja be, mert szerinte nem lehet úgy beszélni a Holokausztról, hogy ne beszélnénk a zsidóság múltjáról és jelenéről.""

Örvendezhetnek Köves Slomóék, mert a 2015/2016-os tanévben folytatódik a ,,HOLOKAUSZT EMLÉKÉV".

Ugyanis, még be sem csöngettek, de a tanévnyitó előtti napon, 2015. augusztus 31-én minden általános iskolai pedagógusnak ki kellett töltenie egy - a személyére- származási- magánéleti adatokra vonatkozó kérdőívet.
A kérdőívhez egy NYILATKOZAT is tartozik, amely a fenti program MEGVALÓSÍTÁSÁRA TETT ígéretet is tartalmazza, melynek betartására vonatkozó nyilatkozatot aláírásukkal kellett megerősíteni.

Bóna Mária Ilona

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
2015.12 2016. Január 2016.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 15 db bejegyzés
e év: 152 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 100
  • e Hét: 259
  • e Hónap: 2504
  • e Év: 34234
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.