Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
2017 a Nap éve lesz
  2016-12-31 00:12:23, szombat
 
  2017 év a Nap éve lesz, mert minden év egy planétának erejének van alárendelve. A mi kultúránk, az őseink, Napvalláshoz tartoztak, mert a Nap-ban a Teremtőt, az Istent, Atyaistent, Őstevőt, Öreg Istent, Teremt-Ő-t tisztelték. És mint tudjuk, hogy Nap mindenkire ragyog így mindenki részesül kegyeiből.
*
Számmisztikailag 1 es év lesz, ami bizony a kezdés, a magvetés ideje, és ezért amit most elültetünk, az 8 évig fog nekünk növekedni, virágzani, ezért nem mindegy hogy mit ültetünk.
*
A Nap a legfontosabb égitestünk, tömegénél, méreténél fogva is Ő a fény, a világosság, nélküle nem létezne az élet, a tudatosság, a felébredés, teremtés, újjászületés szimbóluma.
Sok szempontból fontos, mivel a fény minden kommunikációnak az alapja, hisz ez által működik a fizikai látásunk is.
Mivel 8 évig fog tartani a hatása, nem mindegy hogy hogyan kezdődik el.
Ezért szükséges hogy levonjuk ez előző év tapasztalatait, és összegezzünk, mert ha ugyan azokat a hibákat követjük el, akkor nemcsak ezt az évünket rontjuk le hanem a következő 8 évet is.
*
Ha jól tervezünk, ez nekünk 8 évig fog kamatozni.
*
A Nap mivel az újjászületéssel is kapcsolatos, megpiszkálja tudat alatt azt, ami belénk van kódolva, mert tudatosítani csak úgy lehet, hogy felhozunk valamit a tudattalanunkból.
Sokszor tudjuk, hogy mit kellene csinálni, de nem azt tesszük, sokszor hallom, hogy ,, igen, tudom, de....“ mostantól nincs már több ,,de"!
*
2017 ösztönzőleg fog hatni, mert megpiszkálva felszínre kerülnek rejtett tartalékaink, és másképp nézünk majd magunkra és a külvilágra is. Sok ember nincs is tisztában hogy milyen képessége, tehetsége van, csak éli szürke hétköznapi életét.
*
2017 az önmegvalósítás éve, mert sok ember nem azt csinálja amit szeretne, nem úgy él, nem azzal, rossz döntéseket hoz, stb, és ettől nem teljes az élete. Ahhoz hogy azt csináld amit szeretnél meg kell találnod Ön-Mag-ad, és most lesznek olyan helyzetek, konfliktusok amik majd megmutatják, hogy egy egy élethelyzet mit hozhat ki belőled, hogyan reagálod le, és ki vagy Te!
*
Az Önmegvalósításhoz hozzátartozik a helyes Önértékelés.
Az Önmegvalósítás az, ha a reális céljaimat élem meg minden olyan helyzetben amit elém tesz a sors. A sors által hozott eseményből a legjobbat hozom ki magadból és a helyzetből. Folytatása következik.
*
http://fenykert.net/.../2017-es-kivansag-aldas-boldogsag-ege.../
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
NNNNNNNaaaaaaaaaaa, ez sem most kezdődött
  2016-12-26 03:12:08, hétfő
 
  Éjjel három óta sorban állás van a tizenegy órakor kezdődő Blaha Lujza téri ételosztásra

http://24.hu/kozelet/2016/12/24/ejjel-harom-ota-sorban-allas-van-a-tizenegy-orako r-kezdodo-blaha-lujza-teri-etelosztasra/
*
Miért olyan nehéz megérteni, hogy ez az egész lopás, hazudozás NEM MOST KEZDŐDÖTT!
A Fidesz ,,csak" folytatta a munkásosztályhoz tartozók megélhetési lehetőségének elvételét!
*
A munkásosztály likvidálását EGYÜTT döntötték el, amikor EGYÜTT csődbe vitték az un. szocializmust!!!!!!!!!!!!! Az un. rendszerváltozáskor az MSZMP-ből, a KISZ-ből és a SZAKSZERVEZETI BIZOTTSÁGOKból jobb- és baloldalon kicsapódó politikusok megkötötték egymással a munkásosztály likvidálására, az un. társadalmi tulajdonú gyárak, üzemek magáncélra és külfödre történő kiárusításának FOLYTATÁSÁRA a PAKTUMOT. vajon hogyan szavazott volna a NÉP, ha tisztázva lett volna - még 1990-ben - hogy az MSZMP-s hatalom azért adta át oly "békésen" a hatalmat, mert máskülönben be kellett volna jelenteni Magyarország fizetőképtelenségét?
*
Ennek bizonyítéka az 1989-es MSZMP KB ülésein készült jegyzőkönyvek EREDETI kivonatolt részletei itt láthatók:
http://furaila.xfree.hu/234611

http://furaila.xfree.hu/256559
*
Magyar Szocialista Munkáspárt Központi Bizottság ülésein készült jegyzőkönyvekből kivonatolt részletek, melynek másolata itt olvasható:
*
http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?SID=&pid=126643&n=furaila... KB 1989-es jegyzőkönyveiből kivonatolt részletek
*
*
Ezekből a titkosított jegyzőkönyvi kivonatolt részletekből egyértelműen kiderül, hogy milyen nagymértékben LESZARTÁK A MUNKÁSOKAT és csakis kizárólag a hatalom és a pártvagyon minden áron való átmentésével foglalkoztak!!!!
-*
Miért olyan kurva nehéz megérteni, hogy azért volt szükség az un. rendszerváltozásra, mert az egyetlen párt - a Magyar Szocialista MUNKÁSPÁRT - oly mértékben telepedett rá Magyarország minden üzemére, gyárára és intézményére
*
- a FÜGGETLENÍTETT kisz- párt- és szakszervezeti bizottságaival,

- annak minden infrastrukturális hátterével és

- az alkalmazottaik bérével,

- reprezentációs költségeivel,

hogy FELÉLTÉK ezen üzemek, gyárak, és intézmények MINDEN nyereségét...



És, már az 1970-es évektől kezdődően - mindent - attól a rothadónak hazudott Nyugattól fölvett kölcsönökből kellett fizetni.



Másik bizonyíték a máig érvényben lévő 1982. évi 6-os számú Törvényrendelet (Tvr.) 9. cikkelyének 2. szakasza!
*
Ez alapján az IMF Magyarországon 1982. óta napjainkig korlátozás nélkül vásárolhat ingatlanokat, lakásokat, házakat, cégeket, üzemeket, vállalatokat (egyszóval mindent, ami megvehető és privatizálható adósság fejében. Bővebben itt látható:
http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=98200006.TVR#id=I1_1326320839250& amp;parent=
http%3A%2F%2Fnet.jogtar.hu&rpctoken=720540082&_methods
=onPlusOne%2C_ready%2C_close%2C_open%2C_resizeMe

*
És miért képesek magukat még mindig BALOLDALI szocialistának és JOBBOLDALI demokratának nevezni a legvadabb kapitalistákká vált - volt függetlenített pártvezérek?
Talán, mert megkötötték velük - a demokráciával és szabadság ígéretével kampányoló, magukat rendszerváltoztatónak hazudók - azt a bizonyos PAKTUMOT, aminek még a létezését is agyonhallgatják!

http://uzenete.blogspot.hu/.../rozsadombi-paktum-eredeti...
*

Tessék csak beleolvasni ebbe a visszaemlékezésbe, amit külön kiemelnék:

"... Ezért kötötte meg az ismert paktumot és nem tette lehetővé, hogy a tudatlanság, vagy félismeretek ezt lehetetlenné tegyék."

http://xfree.hu/kep_show.tvn?kid=225166&aid=257851

Nemhogy 1990-ben nem volt szabad a választás, hanem az azóta eltelt 26 évben sem volt az, mert azóta is a ,,TUDATLANSÁG" és a ,,FÉLISMERET" alapján mennek az emberek szavazni és NEM választani. Mert milyen egy választási lehetőség az, amikor a NÉP nem választhat jelöltet saját maga lakóközösségéből, hanem el kell fogadnia a PÁRTOKra oszlott egy-párti előd utódainak JELÖLTJEIT, akikre aztán "SZAVAZHATUNK"!?

Vagyis, szó sem lehetett valódi VÁLASZTÁSRÓL akkor sem, amikor megszavaztatták a NATO-tagságot 1999-ben, és 2004-ben, pedig az EU-tagságot
Ezek EGYÜTT (bal- és jobboldaliak) juttatták koldus-sorsra azt a dolgozó munkás-parasztsághoz tartozókat, akiknek köszönhették karrierjüket! Azt, hogy az un. rendszerváltozáskor a volt un. szocialista vezetők rendelkeztek a változáshoz szükséges anyagi- ismereti- és kapcsolati TŐKÉVEL! EZEK EGYMÁS MELLETT ÜLTEK AZ EGYETEMI ISKOLAPADOKBAN, míg a munkásság dolgozott rájuk, eltartotta őket, miközben azok megszerezve a diplomát amit úgy használhattak és használhatnak ma is, mint JOGOSÍTVÁNYT A HATALOMGYAKORLÁSHOZ!
*
Hiszen felért egy második ,,Trianonnal":

- a szocializmus becsődöltetése,

- a munkás-parasztságra épített rendszer fölszámolása az ezekben a gyárakban dolgozó munkások utcára kerülésével, akik nem rendelkeztek sem anyagi- sem ismereti, sem kapcsolati tőkével az újrakezdéshez;

- az 1945 utáni államosított gyárak és üzemek (az oly világhírű cégek, mint IKARUS, Ganz MÁVAG, Országos Gumiipari Vállalat Taurus Gumigyára, Hajdúsági iparművek Lehel Hűtőgépgyára, Május 1. Ruhagyár, Magyar Gyapjúfonó és Szövőgyár (The Woolmark Company), Habselyem Kötöttárugyár...Tungsram (1909) Egyesült Izzólámpa és Villamossági Művek, DCM: vagyis Dunai Cementművek, Magyar Gépipar és kohászat (1947) Csepel Művek...Kőfaragó- és Épület-szobrászipari Vállalat, a Herendi- és a Hollóházi Porcelángyártó Vállalat, CAOLA...stb)
1988-tól történő kiárusítása a maradék kis ország határain belül megmaradt magyarságot, a munkás-parasztsághoz tartozó rétegét érintette végzetesen!

*

http://xfree.hu/kep_show.tvn?kid=395732&aid=253201

Tessék csak elolvasni a mellékelt képen látható idézetet! Azt, amivel a bíró megindokolta egy akkor még kiskorú pesti srác - halálra ítélésének ,,jogosságát"!
Az, pedig a munkásosztály "ÁRULÁSA" volt!
Egyértelműen kiderül a bírósági jegyzőkönyvi kivonat szövegéből, hogy: Mansfeld Pétert a munkásosztály árulásáért ítélték még kiskorúan halálra, majd akasztották föl a 18. születésnapját követően.
http://furaila.xfree.hu/146399

Kérdem én és azt hiszem, hogy jogosan - milyen büntetést érdemelnének ezek a "hivatalos" ÁRULÓK?

És ebben mindenki cinkos, aki ezt nem vallja be!

Addig álságos minden politikai és média-tevékenység és minden un. "VÁLASZTÁS"!
Így, sajnos, a 2018-as sem lesz valójában "SZABAD", mint ahogy az 1990-es sem - és az azóta összes nem volt az!

1990 óta köti őket a PAKTUM betartására tett fogadalom...
*
Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Jézus Krisztus születése így történt
  2016-12-23 08:34:38, péntek
 
  "Anyja, Mária, jegyese volt Józsefnek. Mielőtt azonban egybekeltek volna, kitűnt, hogy Mária gyermeket fogant méhében a Szentlélektől. A férje, József igaz ember volt, nem akarta őt megszégyeníteni, ezért úgy határozott, hogy titokban bocsátja el. Míg ezen töprenkedett, megjelent neki álmában az Úr angyala, és így szólt: József, Dávid fia, ne félj attól, hogy feleségül vedd Máriát, mert a benne fogant élet a Szentlélektől van. Fia születik majd, akit Jézusnak nevezel, mert Ő váltja meg népét bűneitől.
*
Ha Mária is zsidó volt, mint József, akkor az Úr angyalának nem ezt kellett volna mondania: Ő váltja meg népedet bűneitől? Persze, ezt lehet értelmezni az istenhit szemszögéből úgy is, hogy Jézus tanítását követőkre gondolt az Úr angyala, mikor azt mondta Józsefnek: "Ő váltja meg népét bűneitől" -, de lehet úgy is, hogy a születendő kisded nem lehet zsidó, mert anyja se volt az.
*
Nem is lenne gond, ha most abbahagynánk vizsgálódásunkat. Azonban, János apostol a következőképp írja le Pilátus és Jézus urunk szóváltását (18:33-36):
*
"Pilátus maga elé hivatta Jézust, és megkérdezte tőle: Te vagy-e a zsidók királya?
*
Jézus így válaszolt: Magadtól mondod ezt, vagy mások mondták neked rólam?
*
Pilátus ezt felelte: Hát zsidó vagyok én? Saját néped és a főpapok adtak kezembe. Mit tettél?
*
Ekkor Jézus így szólt: Az én országom nem ebből a világból való. Ha ebből a világból volna az országom, szolgáim harcra kelnének, hogy ne kerüljek a zsidók kezére. De az én országom nem innét való."
*
Ha Jézus zsidó volt, nem ezt kellett volna mondania?: ..., ne kerüljek ellenségeim kezére? Ha például egy magyart a magyar hatóság el akar fogatni, akkor nem azt mondja: menekülök, hogy ne kerüljek a magyarok kezére, hanem azt, hogy ne kerüljek a hatóság, vagy ellenségeim kezére. Jézus tehát nem azonosította magát a zsidókkal.
*
http://furaila.xfree.hu/273855

Mágus királyok: Gáspár, Menyhárt, Boldizsár
*
Máté apostol a 2:1-2. versben azt írja, hogy a kisded Jézust keletről "bölcsek" jöttek meglátogatni, akik a zsidók újszülött királyát keresték. Tudjuk, hogy ez nagy aggodalmat okozott Heródesnek, olyannyira, hogy megparancsolta a kémjeinek, hogy kövessék a bölcseket, és tudják meg, hol van az újszülött. A bölcsek is észrevették, hogy bajban vannak és sikerül elillanniuk a zsaruk szeme elől. Minden bizonnyal ők tanácsolták Szent Józsefnek és Szűz Máriának, hogy meneküljenek. Eredménye az lett, hogy Heródes legyilkoltatta a két éven aluli fiúgyermekeket. De vajon hová menekült Szt. József és Szűz Mária a kisdeddel? Feltehetőleg keletre, a bölcsek hazájába, ahol biztonságban érezhették magukat. Vajon milyen nevelést kaphatott ott a felcseperedő Istenfia? A következőkből talán némi fény derül az utóbbi kérdésre.
*
Kérdéses viszont az is, hogy valójában kik jöttek napkeletről az újszülöttet meglátogatni. Királyok, bölcsek vagy mágusok? Nem mindegy ugyanis. Az Oregon Katolikus Nyomda (Oregon Catholic Press) által kiadott Mai Misekönyv-ben (Today's Missal, 1999. november - 2000. április. 52. oldal.) Máté apostol evangéliumában a "bölcsek" helyett "mágusokat" (magi) ír (2:1-2), mely a Hastings-féle Bibliai Értelmező Szótár (Hasting' Dictionary of the Bible) szerint a "pap" szóval rokon értelmű. Valamint a Perzsiában élő médek főpapjai is mágusok, akik nem szemita és nem árja fajtájúak voltak. Talán turániak? Kr.e. 721-ben fellázadtak a perzsa uralkodó ellen, aki egy részüket Számáriába telepítette.
*
Elképzelhető, hogy Szűz Mária e nép kései sarja volt? Számos jel arra mutat, hogy Isten fiának anyja nem volt zsidó. A talmud (Sanhedrin 106a) szerint pedig hercegnő volt. Tudjuk, hogy Jézus az Olajfák hegyére járt imádkozni, ahol egy templom állt. Szintén a talmud szerint e templomban Szűz Mária leány korában szent táncokat táncolt. Zsidó templomba a nők be se tehették lábukat. Milyen vallás temploma volt tehát az Olajfák hegyén, ahova Jézus imádkozni járt? A turáni mágusok az újszülött herceget jöttek meglátogatni a Pártos Birodalomból? Onnan, ahol a médek éltek félezer évvel korábban?
*
Elgondolkodtató az is, hogy Jézus az utolsó vacsorán a kehelyben lévő bort vérével azonosította, melyből mindnyájan ittak az újszövetség szentesítésére. E cselekedet is a turáni népeknél szokásos vérszövetségre emlékeztet, mikor a kehelyben lévő borba néhány csepp vért is vegyítenek. Árpád népe is vérszövetséget kötött, mielőtt elfoglalta a Kárpát-medencét. A kereszténység felvétele előtt a magyaroknak is mágusai, magyarul táltosai voltak, és a turáni népek családjába tartozónak vallják magukat. Érdemes megemlíteni azt is, hogy Jézus arámi nyelven beszélt, melynek bölcsője Mezopotámia volt. Vajon milyen nyelven beszélt az apostolokkal? Megannyi kérdés. Magyar Jézusról beszélni azonban - mai értelmezésben - túlfeszítettnek mutatkozik, de ha Jézust Szűz Mária révén fajtánk-bélinek, azaz turáni születésűnek mondjuk, akkor valószínű helyes úton járunk.
*
Az itt felsoroltakat még a következők is alátámasztani látszanak. Pilátus nem látta Jézus bűnösségét bizonyítottnak. Mosta kezeit, és tett egy utolsó kísérletet megmentésére. Megkérdezte az egybegyűlteket, hogy kit szeretnének szabadon bocsátani az ünnep alkalmából: Jézust vagy Barabást? A zsidó tömeg a zsidó Barabást választotta, és "feszítsd meg őt" rivallt Jézusra. A tanítványok, a majdani apostolok is keletre mentek téríteni. Talán saját fajtájuk körében jobb eredményt és biztonságot reméltek?
*
Radics Géza
2012.12.13.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bonyolult világkép, ha valaki nem bal- vagy jobboldali
  2016-12-20 13:40:39, kedd
 
  BONYOLULT VILÁGKÉP, HA VALAKI NEM JOBB- ILLETVE BALOLDALI -IZMUSBAN (nacionalizmus, szocializmus, demokratizmus... stb.) GONDOLKODIK
*
VÉGH KÁLMÁN ismerősöm írta:
*
"Most már értem miért vagy "mindkét oldalról " nem megértésnek kitéve ! Nagyon bonyolúlt világképed van, nem is következetes...!" *
*
VÁLASZOM:
*
Az én világképem mentes minden demagógiától. Nem befolyásolja sem a baloldalinak nevezett, sem a jobboldalinak nevezett -izmus. Minden egészséges lelkivilágú embernek a teremtett világ természeti környezetéhez igazodó természetes világképe van!
*
Ez a világkép a MÚLTban gyökerezik, és olyan JELENBEN él, amely előre vetít egy élhető(bb) JÖVŐképet.
*
*
MÚLT- JELEN- ÉS JÖVŐIDŐNK

http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?SID=&pid=145702&n=furaila...

*
Minden ember az életidejét időben és térben éli le. Az időre vonatkozóan három dimenziót ismerünk: jelen-, múlt- és jövőidő.
*
A jelen embere magában hordozza múltját és jövőjét, azon egyszerű biológiai képlet alapján, hogy születésünkhöz egy férfi és egy nőivarú ember egyesülése szükséges.
- Őket 2-2 ember, az utóbbiakat 4-4 ember nemzette.
- Ükszüleink biológiailag szükséges létszáma már 16 személy.

Ha, gondolatban megrajzoljuk a képletét, akkor látjuk, hogy fejére fordított piramis csúcsaként hordozzuk az ősök génállományának készletéből esetenként kialakult - egyszeri és megismételhetetlen - saját génkombinációnkat.
A piramis egy-egy emeletét nemzedéknek (generációnak) nevezzük.
*
Házasodáskor a házastárs genetikai piramisa új génállományt kapcsol be a megszülető emberke génvariációjába.
*
*
A múlt, tehát nemcsak velünk, bennünk is él - mérhetetlen színes változatosságot felmutatva.
Ebből következik az az alapvető kíváncsiság, hogy igyekszünk megismerni saját, leszármazási (genealógiai) múltunkat, mert csakis annak ismeretében alakulhat ki identitásunk, hovatartozás-tudatunk.
*
Annak tudása, hogy a magyar- és más- (nemzeti kisebbséghez tartozó) családok, magántörténelmükkel részesei a magyar nemzet történelmének, lehetővé teszi az egészséges nemzettudat kialakulását, mellyel már egyenrangú tagjai lehetünk saját hazánknak és minden további nemzetek közösségének.
*
Ezzel el is érkeztünk az ember térbeli életéhez, mert minden ember a Föld nevű bolygó bizonyos területére születik és többnyire ott is éli le az életidejét.
*
Ezzel, megörököljük a jövő milyenségének és minőségének felelősségét.
Ezzel a felelősségérzettel és tudattal kell megkeresnünk a helyünket a társadalmi, gazdasági valóságban.
*
*
A jelen embere, az egyén elsősorban magánember, aki a magánéletét általában családban éli le. A család, viszont a társadalom legkisebb egysége. E legkisebb társadalmi egység minősége meghatározója a társadalmi minőségnek. Csak a jó családi háttér biztosíthatja az egyén számára a stabilitást, az elérhető célok megvalósulását.
*
Olyan jövőért kellene munkálkodni, amelyikben az egyén jövedelméből otthont tud teremteni, családot tud alapítani és születendő gyermekei számára - míg kicsik - gondoskodni tud asszonyáról, gyermekei anyjáról is - és ha megöregszik, vagy beteg lesz, akkor is erkölcsi- anyagi méltósággal élhessen.  Ez a jövő!
*
Addig is, míg ez megvalósul, a társadalmi intézmények nem vonulhatnak ki
- az otthonteremtés,
- a gyermeknevelés- és oktatás,
- a betegellátás,
- az időskorúak gondozása
költségeinek - legalább részleges átvállalásából!
*
Olyan ,,átvállalásra" gondolok, amikor az egyén kreativitásával, vagyis alkotói szakértelmével - pályázati úton nyert pénzekkel - megvalósíthatja álmait. Így teremtve önmaga, és mint jövendő munkaadó: embertársai számára is jövedelmi forrást, munkahelyet.

*
*
A jelen emberének nagy kötelessége még, hogy visszataláljon a természethez, mert eredetileg annak része. Ezért, meg kell ismernünk azt a természeti környezetet, ami körülvesz bennünket. Meg kell ismernünk, hogy harmonikusan együtt tudjunk élni vele, óvni, védeni tudjuk azt, hogy utódaink - a jövőben élők is élvezhessék.
*
*
Az ember - minden idők embere - nemcsak természeti lény. Nemcsak külső-belső fizikai-biológiai tulajdonság aival egyedi, egyszeri és megismételhetetlen, hanem lelki alkatával is.

*
Az emberi léleknek szüksége van a hitre.
Szükségünk van hitre jelenben, múltban és jövőben; hitre önmagunkban, embertársainkban, de legfőképpen a Teremtő mindenhatóságában.
*
A hit erejével fölvértezett, megerősödött ember nem érzi magát elveszetten egyedül ebben a globalizálódó világunkban.
A hit erejével megerősödött embert nem lehet meggátolni az önmagával szembeni igényes életfelfogás kialakításában sem!
Az ilyen ember nemcsak egyenjogú-, hanem egyenrangú polgára lehet hazájának..
*
Pesterzsébet, 2003. március 4.
*
Bóna Mária Ilona

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Akiknek nincs erkölcsi alapjuk megemlékezni Horthy Miklósról
  2016-12-19 13:18:31, hétfő
 
  KINEK, vagy KIKNEK NINCS ERKÖLCSI ALAPJUK MEGEMLÉKEZNI NAGYBÁNYAI HORTHY MIKLÓSRÓL?
*
Annak ellenére, hogy egyetértek a szívhez-szóló szövegű megemlékezés minden gondolatával, háborgó lélekkel gondolok arra, hogy van-e erkölcsi alapja bárkinek is ebben az országban megemlékezni Horthy Miklósról mindaddig, míg NEM RÉSZESÜLNEK LEGALÁBB ERKÖLCSI KÁRPÓTLÁSBAN A NEHÉZ-SORSÚAK (és utódaik)!
*
*
1.) Azokat a NEHÉZ-SORSÚAKAT, az osztályidegaennek kikiáltott "burzsuj-reakciós elemek"-et és utódaikat, akiket 1956-ig sikerült kiirtani, vagy életterüket elvenni - az 1945 után hatalomra kerülő, magukat kommunistának és szocialistának hazudóknak!
*
De nem jártak jobban azok sem, akik túlélték a ,,hazai" recski- és a hozzá hasonló büntető- és átnevelő tábort. Mert, mint ilyenek, soha nem élhettek szabad életet, hanem a társadalom peremére kontra-szelektálva, egyfajta belső emigránsként tengődtek.
*
1.1. Mert, aki túlélte a II. világháborút valamilyen fogságban, majd a háború befejeztével hazavergődött, az fasiszta ellenségként lett nyilvánítva, ami kiterjedt utódaira is.
*
1.2. Aki túlélte a málenkíj robotot a Szovjetunió szibériai településein, az hazavergődve soha többé nem lehetett szabad, mert örökre rásütötték a láthatatlan skarlátbetűt, amit belül a lelkében kellett viselnie, mint a II. világháborúban a zsidóságnak kívül a ruháján a sárga csillagot, és ezt örökítették tovább a mit sem sejtő utódaikra is, mert nem beszélhettek róla;
*
1.3. Aki túlélte a ,,hazai" recskihez hasonló büntető- és átnevelő-tábort, az valójában soha többé nem lehetett szabad, mert olyan rendőri felügyelet alatt tengethette életét, ami miatt rokonai is messzire elkerülték és az is csodával volt határos, ha családot alapíthatott...viszont, a mit sem sejtő utódai is megörökölték ezen NEHÉZ-SORSÚSÁGOT szüleiktől;
*
1.4. Azoknak a horthysta kertgazdálkodást megvalósító kisbirtokos földműves - ,,kuláknak" kikiáltott - magángazdáknak és utódaiknak, valamint, az éppen polgárosodó értelmiségieknek, vagy a szakmát tanuló iparos - saját műhellyel rendelkezős - mesterembereknek, akiknek nem volt lehetőségük Nyugatra emigrálni sem oda menekíteni családtagjaikat, belső emigránsként, a társadalom peremére száműzötten (kontraszelektáltan) kellett leélniük életüket.
*
*
2.) Azokat a NEHÉZ-SORSÚAKAT, akik az 1956-os népfölkelésben és szabadságharcban elesettek, bebörtönzöttek, kivégzettek és üldözöttek, valamint utódaik sorsa egy nagyon fájó sajgó seb a nemzet testén, lelkén...
*
2.1. Hiszen, a túlélőknek és utódaiknak ,,halálraítélt"- belső-emigránsként kellett meghalniuk, mint számkivetetteknek!
*
2.2. Utódaik nehéz-sorsát sajátlagos megfigyelők kísérték figyelemmel 1990-ig, amit kiterjesztettek az un. 1990 utáni rendszerváltozás éveire is - ami a mai napig tart.
*
2.3 Az 1956-os népfölkelésben érintett magyar családok és családtagok is belső emigránsként kellett, hogy tengessék az életüket, mert a szocialistának hazudott politikai diktatúra kidolgozta és "sikerrel" alkalmazta velük szemben a negatív megkülönböztetés (diszkriminációs kontraszelekció) minden formáját
*
*
*
Van egyetlen-egy és végképpen tragikus körülmény, amiben megegyeznek és ez: annak eltussolása, hogy az 1945-öt- és főleg 1956-os véres megtorlást követően megtörtént az a HELYCSERÉS TÁMADÁS, amivel részben fölszámolták, átnevelték és proletarizálták a Horthy-korszak polgárosodó középosztályát és a kertgazdálkodást megvalósító kisbirtokos parasztságot.
*
Kitermelte az alulról fölhozott és ,,kiemelt" kádereivel az új hatalomhoz hűséges elvtelen- réteget, akit meg lehetett vásárolni a saját fajtája tönkretételére.
*
*
Ezen NEHÉZ-SORSÚAKNAK és utódaiknak még a rendszerváltozás nevezetű felfordulásban is el kellett/kell szenvedni az élet minden területén a szocializmus nevezetűből átörökölt negatív megkülönböztetést (diszkriminációt); ami miatt nem tanulhattak tovább sem nappali tagozatú középiskolában, sem fölsőfokún, sem a dolgozók esti iskoláiban...
*
*
A csatolt linken az alábbi szöveggel fejezi be megemlékező beszédét Bertha Szilvia:
*
"Élete eredményeivel és hibáival, sikereivel és kudarcaival, álljon mindannyiunk előtt példaként!
Isten áldja Horthy Miklós emlékét!"
*
*
MONDJA EZT EGY OLYAN POLITIKUS, AKINEK FOGALMA NINCSEN MINDARRÓL, AMIT EL KELLETT SZENVEDNIÜK 1945, ÉS 1956 UTÁNI MEGTORLÁSOK és az 1990 utáni, un. RENDSZERVÁLTOZÁS IDEJÉN mindazon NEHÉZ-SORSÚAKNAK, akikkel a mai napig fizettetik a zsidóság ellen elkövetett un. "holokauszt" miatti jóvátételt! Aki, vagy akik - parlamenti képviselőségük idején, - minden évben megszavazták az az-évre kitűzött jóvátételi keretet!
*
https://www.facebook.com/berthaszilvia.hu/posts/563000087234123:0
*
Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ma gyászolok
  2016-12-16 18:34:49, péntek
 
  Gyászolom anyám-helyett-anyám-nagynénémet... és vele gyászolom a saját tönkretett életnek sem nevezhető tengődésemet...
*
Drága-jó "nénikém" olyan anyaian jóságos és mégis szigorú volt velem, amilyen soha senki!!! És mégsem lehettem ott a temetésén! Ezelőtt 9 éve, hogy megtaláltam a sírját! Miért nem tudhattam a haláláról?
*
http://furaila.xfree.hu/273798
*
Amikor már nagyon beteg volt, akkor leveleztem vele, de ő a lelkemre kötötte, hogy eldugom a papír szerinti anyám elől a leveleit, mert "nehogy azt gondolja, hogy őt nem szereted, mert akkor nagyon veszélyes tud lönni!" - mondta De, hogy ezt miért is mondta, már soha nem tudta nekem elmondani...
*
Gondolom, az örökségen nem akart velem osztozkodni a rokonság... Mint törvénytelen zabigyereknek nem járt semmi. Még az sem, amit esetleg a végrendeletében rám hagyott volna!
*
Pedig, nekem olyan emberektől nem kell és soha nem is kellett semmi, akiktől a legfontosabbat - a SZERETETET - nem kaptam meg!
*
Drága-jó nénikém nevelt 6 éves koromig egy kunszentmiklósi tanyán... az volt életem legcsodálatosabb időszaka.
*
Soha nem felejtem el, hogy milyen fontos dolgokat tanultam az ÉLETRŐL azon a kunszentmiklósi tanyán, ahol hat éves koromig felnőttem.
Például, palántaültetés közben föltűnt, hogy nénikém képes volt a legnagyobbat is egyszerűen kidobni, ha nem volt elég erős gyökérzete.
Megkérdeztem, hogy nem sajnálja-e? Azt mondta:
- "Nem tud megeredni, termést hozni gyökerek nélkül. Csak nyújtózkodik világnak, elvéve a fényt a többitől."
*
*
Ó, milyen gyakran jutott ez eszembe, amikor sorra kihaltak mellőlem kortársaim, akik valósággal gyökerestől ki lettek tépve a nemzet testéből.
Ők azok, akik a nagyobb iparvárosokban születtek akkor, amikor már 20 hét szülési szabadság után vinni kellett a bölcsődébe kicsi csecsemőjét, a szülőnőnek meg menni kellett a gyárba, 3 műszakba...
A Ratkó korszakban születettekre gondolok, amikor a "lányoknak dicsőség" volt a szülés az "asszonyoknak meg kötelesség".
Csakhogy, amíg a szülők a gyárban dolgoztak délelőtti- délutáni- és éjszakai 8 órás műszakban, addig kicsi csecsműjüket a vállalati bölcsődébe kellett leadni.
*
Nagyon nehéz volt ezeknek az akkori csecsemőknek anya nélkül a bölcsiben felnőni már 20 hetes kortól!
Előfordult, hogy etetés után ráültették őket a bilire (takarékoskodván a pelenkával) miközben egy nehéz tárgyhoz kitámasztották sőt, kikötötték a kicsinyeket, nehogy eldőljenek! Hiszen egy átlagos csecsemőnek legalább 9 hónapra van szüksége ahhoz, hogy önállóan fel tudjon ülni. Addig, bizony tilos lett volna őket ültetni!
*
Mindez 1945 és 1968 közötti 23 évig- a GYES bevezetéséig tartott!
*
Nekem szerencsém volt, mert kisgyermekkoromban az állandóságot és az otthon biztonságát egy - a tassi határban lévő, kunszentmiklósi - tanyai ház és a körülötte lévő gazdaság jelentette.
*
A családot, pedig egy fekete fejkendős, sudár magas, idős néni és egy ősz hajú, kackiás bajuszú, alacsony, szikár öregember, meg a "nénikém" képviselte.
*
Nénikémet a két idős ember Piroskának szólította, aki pedig "édősanyámnak" és "édősapámnak" őket.
*
Piroska nénikém és én: a "kis Marika", olyan elválaszthatatlanok voltunk, "mint a borsó meg a héja", mint Konrád Lorenz és az ő szárnyasai...
Azt hiszem nálam is működött az imprinting.
*
Hogyne működött volna, amikor ott, a tanyán, mindig és mindennek megvolt a felelőse, gazdája. Ott nem maradhatott senki és semmi gondozó nélkül - éppen ezért, feladat nélkül - egyetlen pillanatra sem.

*
És még 1956 nyarán is menekített ahogy tudott...
*
https://www.facebook.com/notes/b%C3%B3na-m%C3%A1ria-ilona/adj%C3%A1tok-vissza-a-g y%C3%B6kereimet-2-r%C3%A9sz-a-ty%C3%BAkok-el%C3%BCltet%C3%A9se/817217878314210
*
*
Drága "Nénikém"! Nem tudtalak soha igazán elgyászolni, hiszen évekig azt sem tudtam, hogy meghaltál-e, és mikor!
Ezért aztán még mindig úgy fáj a hiányod, mintha tegnap haltál volna meg!
*
Bóna Mária Ilona


Adjátok vissza a gyökereimet!

Ezt az írást Wass Albert: Adjátok vissza a hegyeimet! c. regénye és verse ihlette

https://www.youtube.com/watch?v=AyForoF8ong

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Magyar Luca-napi: december 13-i hagyományok
  2016-12-13 16:23:43, kedd
 
  LUCA, a magyar hagyomány egyik jeles alakja. A Gergely-naptár előtt (1582) az év legrövidebb és legsötétebb napja, a téli napforduló kezdete volt. Tehát, ezen a napon kezdődött a tél.
Innen a mondás:
,,Szent Luncának híres napja a napot rövidre szabja."
*
Luca = fény

A Luca a fényt jelentő latin ,,lux" szóból ered - ezért hozzák Szent Lucát, a szűz mártírt a világossággal, a napfénnyel kapcsolatba.

*
Ehhez a naphoz az ország minden részében sok-sok hagyomány, babona társul.
*
Tiltások, gonoszűző, férj és időjárás jósló, termékenység-varázslószokások hosszú sora kapcsolódik e naphoz, mint:
- kotyolás- lucázás,
- lucapogácsa,
- lucabúza,
- lucakalendárium,
- lucaszék,
- lucaostor,
- lucagyűrű.
*

*
Luca-napi tiltások:

A néphit úgy tartotta, hogy mivel az év legsötétebb napját követi a Luca-nap, ezért ez a nap a boszorkányok napja, ennél fogva a nők számára tiltott volt bizonyos munkák végzése; nem lehetett fonni és varrni, mosni, de még kenyeret sütni sem, mert - azt mondták - a kenyér kővé vált volna.
Nógrád megye falvaiban is különböző hiedelmek maradtak fönn még a mai napig is.
Például:
Mihálygerge: december 13-án nem volt szabad fonni, kenyeret sütni, lúgozni.

Ipolytarnóc: ott azt tartották, hogy csak a Luca nevűeknek nem szabad fonni, minden egyéb munka végezhető.
*
*
*
KOTYOLÁS- LUCÁZÁS
https://www.youtube.com/watch?v=kjrNAFngE_8

A gyerekek 13-án hajnaltól kezdve - sok helyen kísértetnek öltözve - járták végig a házakat, és ha ajándékot kaptak, akkor jó termést és bőséges állatszaporulatot ígértek, míg ha az ajándék elmaradt, akkor átkot szórtak a házra.
Az egyetlen, énekléssel járó Luca-napi szokás a szerencsekívánó, termésvarázsló kotyolás.
A kotyolók házról házra jártak és kotyoltak a háziaknak, akik utána almával, dióval, kaláccsal kínálták őket.
*
Íme egy kotyoló 1879-ből, a Zala megyei Kiskanizsáról (mindezt adott dallamra énekelték):
Kitty-kotty, kitty-kotty,
adjon Isten bő bort, bő búzát,
boroczkot, vörösfarkú malacot,
szekerünkre kereket,
poharunkra feneket,
akibü ihassunk eleget.
Ajándékba tojást kaptak, de ha nem, akkor fenyegetőzni kezdtek.
"Egy csirkéjük legyen, az is vak legyen!"
*
A szalmát a gazdaasszony a tyúkok alá dugta, a vendégeket a konyhában ültette le, és úgy tartották, szerencsét hoz a tyúkokra, ha aznap legény érkezik elsőnek a házhoz.
*
A legismertebb kotyóló mondóka:
Luca, Luca, kitty - kotty, kitty - kotty
Galagonya kettő, három.
Száraz körtét várom!
Ha nem adtok hurkát,
Elviszem a Julcsát!
Ha nem adtok szalonnát,
Levágom a gerendát!
*
E napon a fonóban mulatságot is tartottak, ott volt a falu fiatalsága; ettek, ittak, mulattak. Sötétedéskor fehér lepedőben, kormos arccal mentek a fiúk a lányokat riogatni.
*
*
LUCA-POGÁCSA
Luca napon, a baromfi szaporodása érdekében sütött pogácsa, amelybe gyakran fémpénzt is rejtenek. Tollat tettek a pogácsákra, és akié megperzselődött, az közeli halálra számíthatott. A jövendőbeli neve is kiderült a pogácsákba belesütött nevekből.
A lányok jósoltak. Az egri tréfás jóslás: a gombócba gyúrt papírdarab, melyre egy-egy fiú nevet írtak. A gombócot kifőzték, amelyik legelőbb jött a víz tetejére, azt kimerték, s megnézték milyen nevű lesz a férjük.
*
LUCABÚZA
A Luca-napkor csíráztatni kezdett búzaszemek karácsonyi kizöldülése jó termést jósolt a következő évre. Tányérban, meleg helyen búzát csíráztatott e naptól kezdve a gazdaasszony, azt naponként harmatszerűen locsolgatta. Volt, ahol gyertyát vagy pohárban égő mécsest is tettek a búza közepébe. Jó jelnek számított, ha a búza Karácsonyra szárba szökkent (30-40 cm): jó jelnek veszik a jövő évi búzatermést illetően. A karácsonyi ünnepek elmúltával a kicsírázott búzát a baromfival, szarvasmarhával szokták megetetni, hogy az állatok jövő évi gyarapodását, egészségét biztosítsák vagy a rontástól megóvják. A lucabúza mind városon, mind falun máig dísze a karácsonyi asztalnak. Karácsonyi búzának is nevezik.
*
*
LUCA-KALENDÁRIUM
Lucától Karácsonyig minden nap megfigyelték az időjárást, abból következtettek a következő év hónapjainak időjárására.
*
*
LUCASZÉK
Luca-napon kezdtek hozzá a három- vagy négylábú Luca széke készítéséhez is, melyet tizenhárom különböző típusú fából karácsonyig kellett összeállítani. Szöget nem használhattak hozzá.
Karácsonykor, az éjféli misén felálltak rá, mert erről lehetett meglátni a boszorkányokat.
A templomból futva igyekeztek hazaérni az emberek, és közben mákot szórtak maguk mögé a boszorkányok elriasztására.
A széket aztán azonnal el kellett égetni.
*

LUCAOSTOR
Luca ostora - lucasugara: Luca napján kezdték fonni az ún. lucasugarat (= ostort) karácsony estéjéig.
A lucaszékhez hasonló készítmény, amelyet szintén tizenhárom nap készítenek, és karácsonyra fejeznek be. Aki elviszi a templomba, az ott megismeri a boszorkányokat, sőt a Luca-ostorral megverheti őket.
Akkor ezzel pattogtattak. Azt tartották, ezzel könnyen lehet kezelni az igavonó állatokat.
A Luca ostorát úgy kellett elkészíteni, hogy az ostort alkotó zsinegen kellett minden nap egyet csavarni, majd karácsony éjjelén pattogtatni vele.
Az ostor hangjára odagyűltek a boszorkányok. A Luca-ostor nyele fonott vessző volt. Ehhez kapcsolódott a szintén három ágból egybefonva a kenderből készült ostor. Az ostor kenderből font részére a befejezés előtt kilenc hurkot /bogot, csomót, bibircsókát/ kötöttek.

*

LUCAGYŰRŰ
Tápén, gyékény hulladékból fonták a lányok. Minden nap egy kis csomóval kellett összekötni, majd karácsony éjszakáján kellett vele befűteni, mikor az éjféli mise volt... Úgy gondolták, hogy akkor megtudták ki a boszorkány, mert a tűztől és füsttől megjelenik....
*

Szerkesztettem innen-onnan: Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szent Szirakuzai Lucia
  2016-12-13 16:19:39, kedd
 
  LUCIA

Ókeresztény szent szűz. Ünnepe: december 13.


A szent Szirakuzai Lucia /neve magyarul: világító/, az ősegyházi nagy vértanúk közé tartozik. A legendák szerint előkelő szicíliai családból származott, fiatalon felvette a keresztény vallást.
*
A legenda szerint Lucia (283 - 303 v. 304) a nemesi családból származó fiatal lány vérfolyásban szenvedő édesanyjával elzarándokolt Cataniába, Szent Ágota sírjához, hogy a szenttől kérjen gyógyulást anyjának. A csodálatos felépülés után Lucia szüzességi fogadalmat tett, anyja hozzájárulásával lemondta közelgő esküvőjét, és hozományát szétosztotta a szegények között. Kérője ezt képtelen volt elviselni, bosszúból a bíróság elé állíttatta, bűnösségének kimondása után pedig a legkülönfélébb kínzásoknak vetették alá. Végül bordélyházba akarták meggyalázni, ám Lucia testét még az ökörfogat sem tudta kimozdítani a helyéről. Mivel képtelenek voltak a leányt megbecsteleníteni, máglyára vetették, ám nem fogott rajta sem a tűz, sem a forró olaj, ezért karddal döfték át a torkát. Azonban még ekkor sem halt meg azonnal, csak miután megkapta az utolsó kenetet, lehelte ki a lelkét.
*
Alakját Itáliában és a skandináv népek körében mai napig igen nagy tisztelet övezi, a vakok és gyengén látók mellett az utcalányok, a szüzek, a menyasszonyok és a torokfájósok is őt tekintik a védőszentjüknek. Bár Siracusában évről évre megrendezik a hagyományos Lucia-napi körmenetet, a legnagyobb kultusza mégsem szülőhazájában, hanem az északi Svédországban van. Állítólag viking hajósok - akik maguk is keresztények voltak - vitték el Skandináviába a fiatal, hitéért mártírhalált választó lány történetét. A vikingek Luciát fénnyel körülvett, ragyogó lénynek képzelték el, s mivel a téli napfordulót övező sötét napokon a fény számukra igencsak nagy értékkel bírt, ez a valószínű magyarázata annak, hogy a svédeknél a Luca-napi fényfesztivállal kezdődnek a karácsonyi ünnepségek.
*
A hagyomány szerint ezen a napon - igaz, ma már nem az első kakasszóra, hanem az ébresztőóra hangjára - a család legidősebb lány gyermeke elsőként kel fel, és ,,Sankta Lucia" jelmezébe öltözik: fehér ruhát ölt magára, derekára piros szalagot köt, a fejére pedig egy égő gyertyákkal díszített zöld koszorút erősít. Miközben tradicionális Luca napi dalokat énekel, a ház lakóit kávéval és süteményekkel ébresztgeti. Ezzel a rituáléval Szent Lucia legendájának tisztelegnek, aki az éhínség idején élelmet adott a rászorulóknak.
*
A Luca-napi ünnepségek részeként minden nagyobb város megválasztja a maga Luca-menyasszonyát, s a legszebbiküket Stockholmban jelképesen megkoronázzák. Az iskolák már a déli órákban bezárnak, este pedig - főleg a gyermekek részvételével - országszerte jelmezes, gyertyás felvonulást tartanak. A nagyobb áruházakat, bevásárlóközpontokat, idősotthonokat jelmezbe öltözött Lucák keresik fel, akik, miközben tradicionális dalokat énekelnek, kifejezetten erre a napra készített süteményeket - ún. Luca-cicákat (,,Lussekatter"-nek nevezett cica-alakú sáfrányos, mazsolával díszített sáfrányos kalácsokat) és ropogós, gyömbéres kekszet - osztogatnak az embereknek.
*
Szerk. innen-onnan: BMI
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Privatizáció címén szétlopták az országot
  2016-12-12 04:00:56, hétfő
 
  EZ MIND IGAZ, DE MINDEZT KIVÁLTÓ OKOKRÓL SENKI NEM BESZÉL ÉS NEM IS ÍR!
VAJON MIÉRT???
*
http://mindenegyben.net/igy-loptak-szet-az-orszagunkat-ezt-oszd-meg-36838
*
Miért olyan nagyon-nehéz megérteni, hogy azért volt szükség az un. rendszerváltozásra, mert az egyetlen párt: a Magyar Szocialista MUNKÁSPÁRT oly mértékben telepedett rá Magyarország minden
- üzemére,
- gyárára és
- intézményére
a FÜGGETLENÍTETT kisz- párt- és szakszervezeti bizottságaival (annak minden infrastrukturális hátterével és az alkalmazottaik bérével, reprezentációs költségeivel) hogy FELÉLTÉK ezen üzemek, gyárak, és intézmények MINDEN nyereségét... És, már az 1970-es évektől kezdődően - mindent - attól a rothadónak mondott Nyugattól fölvett kölcsönökből kellett fizetni.
*
*
Az MSZMP-s hatalom azért adta át oly "békésen" a hatalmat, mert máskülönben be kellett volna jelenteni Magyarország fizetőképtelenségét!

Ennek bizonyítéka az 1989-es MSZMP KB ülésein készült jegyzőkönyvek EREDETI kivonatolt részletei, melyek itt láthatók:
http://furaila.xfree.hu/234611
http://furaila.xfree.hu/256559
*

Magyar Szocialista Munkáspárt Központi Bizottságának ülésein készült jegyzőkönyvekből kivonatolt részletek, másolata pedig itt olvasható:

http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?SID=&pid=126643&n=furaila... KB 1989-es jegyzőkönyveiből kivonatolt részletek
http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?SID=&pid=126643&n=furaila...
*
Ezekből a titkosított jegyzőkönyvi kivonatolt részletekből egyértelműen kiderül, hogy ezek a mai napig választható vezetők milyen nagymértékben leszarták a munkásokat és csakis kizárólag a hatalom és a pártvagyon - minden áron való - átmentésével foglalkoztak 1989-ben, és azóta is!
*
Mindezért szükségessé vált az IMF-hitelfelvétel és annak az 1982-es IMF-törvényerejű rendeletnek a bevezetése, ami a mai napig érvényben van és lehetővé teszi, hogy korlátozás nélkül vásárolhat ingatlanokat, lakásokat, házakat, cégeket, üzemeket, vállalatokat (egyszóval mindent, ami megvehető és privatizálható adósság fejében. Bővebben itt látható:
http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=98200006.TVR#id=
I1_1326320839250&parent=http%3A%2F%2Fnet.jogtar.hu&rpctoken=720540082& ;_methods
=onPlusOne%2C_ready%2C_close%2C_open%2C_resizeMe

*
Az un. szocializmust becsődőltető osztályáruló HATALOMMAL kötötte meg a PAKTUMOT úgy - a magát demokratikusnak HAZUDÓ - új HATALOM,
http://xfree.hu/kep_show.tvn?kid=225166&aid=257851
hogy MINDEN FELELŐSSÉGET áthárított az egyszerű polgárra, a volt melósra, aki elveszített mindenét és mehetett a munkaügyi hivatalba munkáért könyörögni.
*
Ahol, viszont a régi-új bürokraták úgy kezelték őket, mintha ők árulták volna el a szocializmust!!! Mondván:
- ,,TI AKARTATOK KAPITALIZMUST! Hát, akkor most itt van nektek és egyétek meg, amit főztetek!"

ÉS AZÓTA IS A KAPITALIZMUST OKOLJA MINDENKI. Ez enyhén szólva tragikomikus!!!
Ezennel jelentem: 1990-ben egyetlen párt sem kampányolt a kapitalizmussal!!!

http://furaila.xfree.hu/213604
*
Nemhogy 1990-ben nem volt szabad a választás, hanem az azóta eltelt 26 évben sem volt az, mert azóta is a Paktumban megfogalmazott ,,TUDATLANSÁG" és a ,,FÉLISMERET" alapján mennek az emberek szavazni és NEM választani. Mert milyen egy választási lehetőség az, amikor a NÉP nem választhat jelöltet saját maga lakóközösségéből, hanem el kell fogadnia a PÁRTOKra oszlott egy-párti előd utódainak JELÖLTJEIT, akikre aztán "SZAVAZHATUNK"!?
*
Vagyis, szó sem lehetett valódi VÁLASZTÁSRÓL akkor sem, amikor megszavaztatták a NATO-tagságot 1999-ben és 2004-ben, pedig az EU-tagságot.
*
Boross olyannyira akarta a NATO-t, hogy képes volt az akkori népszavazási küszöböt levitetni, hogy érvényes legyen. Mondván, hogy:
- "...oda be kellett lépni!".
Lásd a korábbi képet az újságcikkről!
http://xfree.hu/kep_show.tvn?kid=185005&aid=242747
(Heti Válasz XI. évfolyam, 17. sz. 2011. április 28.)
*
*
Erre a PAKTUM minden áron való betartatása miatt volt ,,szükség". Hogy soha ne lehessen még csak beszélni sem az általa újjászervezett titkosszolgálatokról - sem az előttiről, sem a szocializmus csődbe viteléről, a munkás-parasztságra épített rendszer csődbe viteléről, sem a munkás-parasztság felszámolásáról, a társadalmi tulajdonú vállalatok tönkretételéről és kiárusításáról, sem semmiről, amivel tönkretették Magyarországot és a benne élőket.
*
*
Az egy-párti elődből: jobb- és baloldalon kiválasztódó politikai "elit" gátlástalanul megrendezte - rendszerváltozásnak hazudva - Magyarország II. "Trianontját"!
*
Mert, bizony,
- a szocializmus becsődöltetése,
- a munkás-parasztságra épített rendszer fölszámolása az ezekben a gyárakban dolgozó munkások utcára kerülésével, akik nem rendelkeztek sem anyagi- sem ismereti, sem kapcsolati tőkével az újrakezdéshez;
- az 1945 utáni államosított gyárak és üzemek (az oly világhírű cégek, mint IKARUS, Ganz MÁVAG, Országos Gumiipari Vállalat Taurus Gumigyára, Hajdúsági iparművek Lehel Hűtőgépgyára, Május 1. Ruhagyár, Magyar Gyapjúfonó és Szövőgyár (The Woolmark Company), Habselyem Kötöttárugyár...Tungsram (1909) Egyesült Izzólámpa és Villamossági Művek, DCM: vagyis Dunai Cementművek, Magyar Gépipar és kohászat (1947) Csepel Művek...Kőfaragó- és Épület-szobrászipari Vállalat, a Herendi- és a Hollóházi Porcelángyártó Vállalat, CAOLA,...stb)
1988-tól történő kiárusítása a maradék kis ország határain belül megmaradt magyarságot- - a munkás-parasztsághoz tartozó rétegét - érintette végzetesen!
*
*
Azért folyik még mindig a kétoldali politikusok között a hatalmi harc a nép feje fölött, mert mindezért soha senki nem vonta őket felelősségre! Botor gondolat mindezért egyetlen bűnbakot hibáztatni!
Gondoljunk csak a 2005-ben létrehozott Nemzeti Konzultációs Testület tanult és tudós tagjaira, akik nagyon is jól tudták, hogy mennyi sebből vérzik a magyar társadalom!
Már csak azt kellene kideríteni, hogy elkészült-e az erről szóló ELEMZÉS és az orvoslásra tett javaslatokat tartalmazó TERV????
*
Vagy - ha elkészült mindez, akkor hogyan lehetséges, hogy nem tudtunk róla?
*
Hogyan lehetséges, hogy a szavazópolgárok mit sem sejtő tömegeit félre lehetett és lehet vezetni?
*
Hogyan lehetséges, hogy még mindig minden eszköz a rendelkezésükre áll ahhoz, hogy tönkretegyék generációk életét?
*
Hogyan lehetséges, hogy szóba sem kerülhet semmiféle elszámoltatás?
*
Pedig, az elszámoltatás JOGOS ÖNVÉDELEM lett volna!
*
Ugyanis, ha valaki önmaga, vagy mások számára ártó szándékkal cselekszik és ezért őt soha nem vonja senki felelősségre, akkor mindaddig fennáll a veszélyeztetettség helyzete, míg az elszámoltatás meg nem történik! .
*
Az ÁRTÓ SZÁNDÉKOT és CSELEKEDETET tetten érjük, LELEPLEZZÜK az NEM BOSSZÚ, hanem JOGOS ÖNVÉDELEM!
*
Ha erre a LELEPLEZÉSRE és ELSZÁMOLTATÁSRA egy társadalmi berendezkedésben - ha csak egyetlen-egy személynek, akinek ÁRTANAK - nincs lehetősége, akkor az NEM DEMOKRÁCIA, hanem az ártó szándékúak diktatúrája!!!
*
Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A középszer. tekintélyelvű uralkodása
  2016-12-06 01:31:21, kedd
 
  A KÖZÉPSZER. TEKINTÉLYELVŰ URALKODÁSA 1990 ELŐTT ÉS UTÁN

*
KÖZÉPSZER. TEKINTÉLYELVŰ VEZETŐITŐL SEMMI NEM ÁLLT TÁVOLABB, MINT AZ ALAPVETŐ EMBERI ÉRZELMEK, KÖZTÜK PL. A SZERELEM.
*
Pontosabban, az IKERLÁNG-érzés!
*
https://www.youtube.com/watch?v=7jt7_w9ugiM&index=3&list=RDRuCMQW5KIHo_
*
*
EZEK A LÉLEKIRTÓK 1990 UTÁN IS OTT FOLYTATTÁK LÉLEKÖLŐ TEVÉKENYSÉGÜKET, AHOL ABBA KELLETT VOLNA VELÜK HAGYATNI LEGKÉSŐBB 1990-BEN!
*
Köztudott volt még évekkel ezelőtt, hogy 1945 után NEM az anyák-apák nevelték gyermekeiket, hanem az ÁLLAMI gyermekintézmények. Bölcsőde, óvoda, iskola, szakmunkásképző, ipari tanuló iskolák... katonaság... úttörő- és a Kommunista Ifjúsági Szövetség (KISZ) táborai és tanfolyamok.
*
Most - gondolatban - kövessük figyelemmel egy akkori tizennégy éves falusi fiú életútját! Gondoljunk abba bele, hogy az akkori körülmények között mekkora befolyása lehetett a falun maradt, megözvegyült édesanyának az onnan elszármazó fiára, ha csak három-havonta láthatta, akkor is egy-egy hétvégén?!
*
A képek itt láthatók: http://furaila.xfree.hu/273695
*
Írtam korábban Domján Editről, hogy őt is már az általános után azonnal beiskoláztak egy gyorstalpaló bentlakásos középiskolába. Ahol is egy-egy szobában tizenkét emeletes vaságy és egy szék volt - az ágy emeletén alvók számára - az össze berendezés... stb.
Domján Edit is úgy járt, mint azok általában, akiket ,,kiemeltek"... Úgy kezelték ezeket a ,,szocialista" TEHETSÉGEKET, mint általában mindent, amit un. ,,TÁRSADALMI (állami) TULAJDONBA" vettek!
*
http://valasz.hu/kronika/itt-a-bucsulevel-ezert-lett-ongyilkos-a-magyar-szineszno -szerelme-30412

*
Szőröstül-bőrüstül bekebelezte az az intézmény, amelyikben tehetségét kibontakoztathatta. Nem lehetett magánélete, mert igényt tartott még arra is a hatalom kinyújtott karjaként működő intézmény vezetősége.
*
Akkoriban nem(sem) lehetett a problémákról beszélni, mert akkor magadra haragítottad a Párt ,,illetékesét": ,,miaznemteccikarenccer?" kérdést szegezve szerencsétlen elégedetlenkedőnek.

(Azért is gondoltam a rendszerváltozás elején, hogy minden körzeti szakorvosi rendelőben kellene működnie pszichológusnak is. Szörnyű, hogy MÉG MINDIG ideggyógyászatra küldik a lelkileg összeroppanó embereket! Talán, ettől merevedett meg a közgondolkodásban az a nézet, hogy aki lelki tanácsra szorul, az ,,BOLOND" és inkább nem panaszkodik...)
*

Van erre a problémára egy közismert szerelmespár esete: Domján Edit és Szécsi Pál. Mindketten a halálba menekültek az elviselhetetlen életérzés elől.
*
Ruttkai Éva és Latinovits Zoltán is hasonlón mehetett keresztül.
*
A képek itt láthatók: http://furaila.xfree.hu/273695
*
Főleg Latinovits Zoltánt zavarta nagyon az a bürokratikus hatalmi rátelepedés a művészekre, ami az 1970-es évekre volt jellemző.
Pl. előfordult, hogy korábban bement a hivatalos próba előtt a színházba, hogy legyen elegendő ideje a teljes átlényegülésre. Ekkor azonban, mindenféle jelenléti ívek kitöltésével, meg adminisztrációs papírokkal zaklatta őt az erre fenntartott adminisztrátor...
*
Volt rá példa, hogy nem tudta fékezni jogos haragját és elkergette az őt zaklatót. Amit aztán fegyelmik követtek, mert az alkotói tevékenységet is ,,munka"-ként, a művészeket, pedig ,,munkásként" kezelő adminisztrációt végzők, akik a mindenkori hatalom kinyújtott karjaként működtek egy-egy munkahelyen - védte a szocialistának hazudott hatalom.
Latinovits szerintem ,,kiszállt", Ruttkai, meg belebetegedett és hamarosan belehalt.

*
A képek itt láthatók: http://furaila.xfree.hu/273695

*

Még az oly ,,dörzsölt" ember is, mint Gobbi Hilda is azt mondta: ,,nagyon jól lehet élni ebben az országban, csak semmit ne akarjon az ember!"

Ezt akkor mondta, amikor már belefáradt abba küzdelembe, hogy legyen a nemzetnek színháza, meg a színészeknek múzeuma és ,,otthona".
*
A népi káderekből lett vezetők - középszerűségükkel és tekintélyelvűségükkel - annyira rátelepedtek a hatalmukkal mindenre és mindenkire, hogy egészen egyszerűen nem lehetett hova menekülni előlük, csak a halálba. Vagy az alkoholizmusba, ami megint-csak egy elhúzódó agonizálással volt/van egyenlő.
*

Mit jelentett ez azoknak az ifjaknak, akik az 1968-as évekre váltak szakmunkásokká? Akik teljesítménybérben ledolgozták a napi kötelező nyooocórát, aztán, a másik nyooocat meg a fusiban és már csak arra maradt energiájuk, hogy a kocsmában emelgessék a poharakat, meg meg...ják az ott található, erre ,,szakosodó" női személyeket.
Azt hiszem a Bikini Lojzija is erről énekel, amikor azt mondja: ,,Csókolom! Megszakadhatok?"
https://www.youtube.com/watch?v=utHVf3MuhY0

*
Általában, ugyanilyen körülmények között telt el egy faluról a fővárosba került munkásszállón elhelyezett tizennégy éves gyereknek az ifjúvá serdülés időszaka még évtizedeken keresztül.

2012-ben jelent meg a közismert színésznek, Szabó Győzőnek a Toxikoma c. könyve, amely szintén erről szól. Pontosabban, arról, hogy a vidékről a nagyvárosba szakadt gyermekek hogyan élik meg a szülői felügyelet alól való kikerülést...
Hogyan próbálják meg a szülői ház szeretetteljes hiányát drogokkal, pótszerekkel pótolni.
*
A kép itt látható: http://furaila.xfree.hu/273695
*
http://www.blikk.hu/aktualis/krimi/szabo-gyozo-kitortem-a-drog-poklabol/2cxewz5_

*
*
Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
2016.11 2016. December 2017.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 14 db bejegyzés
e év: 152 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 123
  • e Hét: 282
  • e Hónap: 2527
  • e Év: 34257
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.