Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 33 
Középdöntőben ma a Szkítia zen
  2011-05-29 02:48:12, vasárnap
 
  Vasárnap középdöntőben a Szkítia

A Talentometer középdöntőjében is szüksége lesz a zenekarnak a közönségre.
Sat, 2011/05/28 - 16:29Bejelentkezés
Regisztrálj!Contact the authornyomtatóbarát verzióKüldés ismerősnekKategóriák: ZeneSzkítiaMájus 29-én újra megmérettetik a Szkítia a Talentometer tehetségkutató verseny középdöntőjében. Ismét kell a közönség szvazata, így aki teheti, támogassa a nagyszerű formációt!
Május 29-én a népzene/világzene kategória középdöntőjével ér véget az a közel fél éve tartó könnyűzenei verseny amit a Szerencsejáték Zrt és az A38 hajó szervezett.

A hosszú vetélkedő után 5 különböző zenei műfaj több száz jelentkezőjéből műfajonként már csak a két legszerencsésebb lehet ott a június 12-i fináléban, ahol már komoly szakmai díjakért folyik a verseny.

Egyedül a Szkítia zenekar képviseli a tiszta magyar hangot és a nemzeti értékeket ebben a versenyben, "idegen pályán" mozogva a nehezen kimondható és érthető zenével kisérletező előadók (AS WE FLY AWAY, BAMBI BEATZ, ETAP, FOR NOTES, TSUNAMI FUSION BAND, ZEROPOZITIVE, HIP-HOP) között.

A zenekar eddig mindig a közönség támogató szavazataival jutott tovább, amire a középdöntőben még inkább szükségük van. Mivel a versenyszabályzat értelmében egy zenekart továbbra is a közönség juttathat a döntőbe, kérünk minden rajongót és szimpatizánst, hogy minél nagyobb számban jöjjön az A38 Hajóra (XI.ker. Petőfi híd, budai-hídfő), és szavazzon május 29-én, vasárnap a Szkítia zenekarra!

Mutassuk meg a szeretet és az összefogás erejét, valamint azt, hogy ennek az egyre népszerűbb, csak tiszta forrásból építkező folk-rock műfajnak van létjogosultsága a magyar zenei életben és színpadokon, legyen az földön vagy vízen.

A SZKÍTIA zenekar sikeres továbbjutás esetén ősszel, egy ajándék koncerttel köszöni meg valamennyi támogatójának a részvételét.

(Szent Korona Rádió)

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
...rendvédelmi dolgozóknak
  2011-05-29 02:39:05, vasárnap
 
  Rövid, nyílt levél a rendvédelmi dolgozóknak!

Igaz, ti vagy a kollégáitok vegzáltak, vertek, fújtak le könnygázzal minket 2006-ban. Ám a magyar ember mindig nagylelkű volt, még az ellenfeleivel szemben is. Költőt idézek:
,,Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret
s csak ő, kivel a kenyeret megosztom.
Sok tévelygés és sok kanyar
után jutottam el ide:
ha bűnös is, magyar...."

Ám amikor elolvastam a szórólapotok 8 pontját, akkor visszarettentem.
Ti még most sem álltok ki a nemzet mellett, s csak magatokra gondoltok?
Ti még most sem értitek, hogy 2006-ban értetek is tüntetünk?
Hányan hallgattátok pedig a Kossuth téren, amint felvázoltam a jövőt?
Amint kértem, hogy: gondolkozzatok!
Vegyétek észre azt, hogy ti is sorra kerültök.
Rátok sem lesz szüksége ennek a törvénytelen rendszernek, amely jogfolytonos a Rákosi-kádár diktatúrával!
A Húsvéti Alaptörvény óta persze lehet azt mondani, hogy már nem jogfolytonos azzal, de ez is hazugság, hiszen nem tértünk vissza a történeti alkotmányhoz, csak látszatra.
Nos, amíg ti nem juttok el oda, hogy Dzsida Jenő szavai szerint ne legyen más testvéred csak a magyar, addig mi, nem támogathatunk benneteket!

Én azonban segítek. Kijavítom nektek a 8 pontos követeléseteket, s ezzel gyertek ki az utcára! Íme:

Nemzetünk védelmében követeljük - nemcsak a rendőrök -, de mindenki számára:

1. ,,Halálpálya" helyett, kiszámítható, tisztes megélhetést biztosító Életpályát mindenkinek!
2. A Történeti Alkotmány a nemzeté, a szerzett jogoktól az alapján: nem fosztható meg senki!
3. Az egy főre lebontva kisebb GDP-t produkáló lengyel bérszintet biztosítsák mindenkinek!
4. Minimálbér tízszeresénél senki ne kaphasson többet, de minden bér legyen inflációkövető!
5. Senkit ne lehessen éhbérért dolgoztatni az állítólagosan törvényes ,,közhatalomnak" se!
6. A munka, lakhatási jog, egészségmegőrzés biztosítása a "minket képviselő" állam feladata!
7. Korszerű és nemzetvédő államot akarunk, de a bevált történelmi hagyományaink alapján!
8. Követeljük a bankárkaszt kiszolgálása helyett a jogok és kötelezettségek egyensúlyát!

Ha ezzel a 8 ponttal fogtok tüntetni, ha a teljes társadalom érdekében léptek fel, akkor úgy fogunk hozzátok viszonyulni, ahogy 1956-ban viszonyult a nép a rendőrséghez!

Ne feledjétek! Akkor egyetlen rendőr sem volt hajlandó a tömegbe lőni! Az általatok írt 8 pontot pedig felejtsétek el, mert az egyéni jó, csak a közjó után valósulhat meg! BG
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az évszázad magyar pere
  2011-05-26 00:20:36, csütörtök
 
  Az évszázad magyar pere!
5000 milliárd eurós nemzeti kincs a tét!

2009. június 01. hétfő, 14:54
http://karpatiharsona.info/images/stories/file/upload_documents/Az%20evszazad%20m agyar%20pere_2009.pdf
Több az energia-készletünk, mint
Kuvait összes olaja!

Vén István feltaláló 20 milliárd forintos kártérítésre perli a MOL-t az ún. gádorosi NSZ.3 termálkút ügyében. A tározóból 5000 milliárd euró értékben 20 milliárd tonna kőolaj-egyenértéknek megfelelő geotermikus energiát lehet kinyerni 25 év alatt. Vén István pechére a MOL-lal kezdett volna közös bizniszbe még 1992-ben. 5 milliárd forint névértékű kárpótlási jeggyel akarta megcsinálni az évszázad üzletét: egy 5000 KW-os villamos-erőművet az NSZ.3-as kútra. Több energia van itt, mint Kuvait összes olaja! Tervéből bukás lett: a feltaláló börtönbe került és immár 15 év óta áll a geotermikus villamos-erőmű ügye. Most úgy tűnik, fordult a kocka, és bírósági per lesz szeptemberben. A 15 éve tartó huzavona a kút tulajdonjoga körül bonyolódik.


A legnagyobb nemzeti kincs

A szolnoki székhelyű Kőolajkutató Vállalat hazánk legnagyobb mobilizálható, több ezer köbkilométeres, ún. nagyentalpiájú geotermikus tározó rendszerére talált rá 1981-ben az Orosháza melletti Gádoroson. Az állami vállalat szakemberei ekkor még nem tudhatták - hiszen csak földgázmezőket kerestek - hogy az NSZ.3-as keresztnevet kapott kút, az ország egyetlen olyan ismert helye, ahová a feltörő több mint 180 fokos termálvize miatt, előbb-utóbb megérné egy 5000 KW-os erőmű telepítése is. A Kórógy és a Mágocs-erek határolta terület középpontjában meglelt ,,forrást" még ugyanebben az évben az állami vállalat mérnökei ledugattyúztatták, elzárták. 1985 decemberében a 13 kilométerre arrébb fekvő Fábiánsebestyén külterületén a cég fúrómesterei ismét rábukkantak erre a tározóra, ám a tengervíz itt már - a gádorosival ellentétben - 300-400 atmoszférás túlnyomással tört fel 180-200 Celsius fokon. A ritka geotermikus adottságokkal rendelkező kutat ekkor már nemzetközi figyelem kísérte.

Becslések szerint a tározó hasznosítható energiakészlete meghaladja Kuvait Állam teljes olajkészletét. Egy valóságos ,,geológiai atomkazánnal" állunk szemben, amelyben az évmilliókkal ezelőtt bezáródott tengeriszapot a Föld belsejében mindenütt jelenlévő radioaktív anyagok bomlásánál felszabaduló energia hevítette fel. A 25 év alatt kitermelhető 20 milliárd tonna kőolaj-egyenértékű energiakincs nemcsak a Kárpát-medence, hanem egész Közép-Európa energiaellátásában jelentős szerepet foglalna el. Nagy előnyünk Izlanddal szemben, amely ma geotermikus nagyhatalom, hogy ott a különböző helyeken felbukkanó kitöréseket kell befogni hasznosításra, míg hazánkban minden egyes fúrt kúton szabályozhatóan tör fel az elementáris energia. Mivel a víz oldott földgázt is tartalmaz, azt akár le is választhatjuk. A nedves tározórendszer oldott földgázkészletét néhány százmillió tonnára becsülhetjük, ami több mint a ma sokat emlegetett makói gázmező vélelmezett készlete. Az NSZ.3-as 0106/7 hrsz. termálkutat 1991-ben felújították, és próbatermelést végeztek rajta. Hőteljesítménye 20-30 MW-ra kalkulálható, amelyre a fent említett jellemzők miatt 5000 KW-os villamos erőmű telepíthető.

Kié a kút tulajdonjoga?

A Kőolajkutató Vállalat bányaszolgalmi jogát 1984-ben jegyezték be az NSZ.3-as mélyfúrásra. Akkor a Magyar Állam volt a föld tulajdonosa. Aztán jött a rendszerváltás, és az 1990. évi LXV. tv. 107.§. (2) alapján a termálkút és az ahhoz tartozó terület Gádoros Nagyközség Önkormányzatának tulajdonába került. A képviselő-testület tagjai már korábban is kezdeményezték az ingatlan ,,f" alrészletét képező termálkút hasznosítását. Ehhez azonban sem tőkéjük, sem erre szakosodott vállalkozójuk nem volt. 1993. október 14-én ,,Adásvételi előszerződés" keretében az önkormányzat eladta a 0106/7 hrsz. ingatlant Vén Istvánnak azzal a kötelezettséggel, hogy az apportálást követően, a vevő 94 százalékos többségi tulajdonában lévő Első Magyar Geotermikus Villamos-erőmő Kft..-jének 5 éven belül villamos- és hőerőművet, valamint desztillációs és frakcionáló üzemet kell létesítenie. Vén István pechére a MOL-lal kezdett volna közös bizniszbe még 1992-ben, ám egy évvel később már 5 milliárd forint névértékű kárpótlási jeggyel akarta megcsinálni az évszázad üzletét A vállalkozó ugyanis nagyszabású kárpótlásijegy-felvásárlási akciót hirdetett. Annak érdekében, hogy felhívása kellő számú érdeklődőre találjon, néhány hónapos fizetési határidővel 120 százalékos árat ígért a jegyekért a vállalkozó. A felvásárlási akcióba - régi '56-os bajtársai segítségével - a Történelmi Igazságtétel Bizottság (TŐB) és az Antall-kormány több politikusa is besegített. Az akció olyan jól sikerült, hogy a geotermikus erőmű felépítéséhez több ezer ügyfél ajánlotta fel az egymilliárd forintot is meghaladó összértékű kárpótlási papírját. Vén István állítja: tettével egyszerre több ellenséget is szerzett. A beruházás alapjául szolgáló gádorosi meddő olajkútra ugyanis nemcsak ő, hanem a MOL Rt. is kidolgozott titokban egy geotermia-projektet. A nagyszabású felvásárlási akció pedig nem esett ínyére a jegyek alacsony árában érdekelt spekulánsoknak sem.

Geotermiai lottóötös

Nagy dobás volt, hogy 1981-ben eltalálták a Békés-Csongrád megyék alatti, több ezer köbkilométeres geotermikus tározót, amit a pannon rétegek alatt fekvő hatalmas töréstáblák, rétegek zártak közre. Lehet, hogy száz újabb fúrással sem érnénk célt, úgyhogy ezt az eredményt nevezhetjük ,,geotermiai lottóötösnek" is. Sajnos a közeli fábiánsebestyéni fúrás környezeti katasztrófával fenyegetett, így a kb. 100 MW-os vadkitörést el kellett fojtani. A két fúrás által eltalált tározó legalább 3000 méter mélyen van, a ,,felszínközeli" rétegekből 180-200 C fokos nedves gőz tör fel, a mélyebb - 8-10 km-re is lenyúló - törések átlagos hőmérséklete pedig a 250 C fokot is meghaladja. A tározóval ma egyetlen kapcsolat az NSZ.3-as mélyfúrás. Ezért megy a harc. Meg az ország energiaellátásának nagy üzletéért.

Sokan inkább akarnak jó felárral orosz vagy közel-keleti energiát, mintsem, hogy kitermeljük az energiafüggőségünk enyhítésére és egy új iparág megalapozására alkalmas, nagyentalpiájú geotermikus tározóinkat.

Hazugságok és börtönévek

A történet további fejleményei mégis több kérdést vetnek fel: még negyedéves elmaradása sem volt a kifizetésekkel Vén Istvánnak, amikor csalás gyanújával 1994-ben a vállalkozót előzetes letartóztatásba helyezték a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói. Az erre vonatkozó rendőri indoklás többek között idézte a MOL Rt. azon nyilatkozatát, miszerint a Vén által magáénak mondott mélyfúrás valójában nem az Első Magyar Geotermikus Villamoserőmű Kft.-é, hanem az olajipari nagyvállalaté. A MOL arra hivatkozott, hogy mivel az 1993-as adásvételi szerződést a földhivatalok csak 1996. október 1-jén vezették át a tulajdoni lapra, így azok semmisnek tekinthetők. A MOL Rt. a rendőri, majd bírósági eljárásban azt is kijelentette, hogy Vén István 1990-ben bejegyzett szabadalma működésképtelen és a terve ,,kivitelezhetetlen". A vállalkozót - aki 56-os forradalmi tevékenysége miatt már korábban ült négy évet a kádári börtönökben - végül kilencévi börtönbüntetésre ítélték, ám a bíróság végül is az ítéletét hét év letöltendő börtönbüntetésre enyhítette. Időközben a földhivatal - amely a vállalkozó szerint szándékosan késett a tulajdonjog bejegyzésével - Vén István nevére írta a kút tulajdonjogát.

A MOL új céget alapított a geotermikus energiára

Tavaly a MOL a Green Rock Energy ausztrál céggel közösen CEGE néven társaságot alapított azzal a céllal, hogy az Magyarország piacvezető energiatermelő társaságává váljon. Időközben az NSZ.3 kút mélyfúrására a MOL bejegyzett bányaszolgalmi jogot szerzett. Vén István most a perújítást követő szeptemberi tárgyaláson azt kéri a bíróságtól, hogy az olajtársaság bányaszolgalmi jogát töröljék, hiszen a 0106/7 hrsz. alatti terület nem a MOL-é, hanem az övé. A 15 évvel ezelőtt kezdődött per és következményei a következő részben olvashatók.


Tároló paraméterek USA (Texas, Louisiana)
Magyarország (Nagyszénás-Fábriánsebestyén)
Települési mélység [m] 4 800 3165 - 4034
A tároló kőzetek típusa törmelékes kőzetek (homokkő) karbonátos kőzetek (dolomit) Kvarcporfir
Réteghőmérséklet [oC] 150 190
A tárolókőzet porozitása [%] 20 - 30 3 - 4
A tárolókőzet permeabilitása [mD] 20 - 120 11 - 120
A tárolt fluidum térfogata [Mm3] 10 a harmadikon 10 az ötödiken
A tároló nyomásgradiense [MPa/km] 13,5 - 18,1 20,0
Árpási Miklós A geotermikus energiahasznosítás Magyarországon - 2008


A fábiánsebestyéni vadkitörés katasztrófája

1985 decemberében Fábiánsebestyén külterületén hatalmas geotermikus energiatározóra bukkantak. A tengervíz 180-200 Celsius hőmérsékleten és 300-400 atmoszférás felszíni túlnyomással tört fel. Azonban az ún. FÁB.4 környezeti katasztrófával fenyegetett, így a kb. 100 MW-os vad kitörést el kellett fojtani.

Történt ugyanis, hogy a fúrásponton a 6 colos súlyosbító oszlop kiépítése során a lyukegyensúly megbomlott, ezért a biztonsági tolózárat felszerelték, majd a kitörésgátlót rázárták. Ekkor 50 bar túlnyomás jött létre, és a biztonsági tolózár leszakadt. A főfúrómester a baleset során életét vesztette. A 160 C fokos gőz olyan nagy nyomással tört a felszínre, amekkorát eddig a világon sohasem tapasztaltak.

Ezért a Világbank javaslatára bevonták a kitörések elfojtására szakosodott amerikai Red Edert nevű céget. A kitöréselhárítás során a 160 tonna össztömegű fúrócsövet elvitték, majd a fúrótornyot ledöntötték, és alkatrészekre bontva elszállították. A sérült kitörésgátló helyébe pedig újat szereltek. A 47 napos megfeszített munka után 1986. január 31-én a kutat végleg lezárták. A magas hőmérséklet és nagy nyomás ugyanis felrepeszthette volna a béléscsövet, és a vízgőz kimoshatta volna a föld felső laza rétegeit kráterszerő üreget képezve. Ez pedig ellenőrizhetetlen vad kitöréshez vezetett volna.

Vén István 20 milliárd forintos kártérítésre perli a MOL-t. Iratokkal állítja, hogy az olajtársaság okirat-hamisítást és csalást követett el, hogy rátegye kezét a gádorosi termálkútra. Ez jelenleg az egyetlen műszaki kapcsolat az egész geotermikus tározóval, amelyre 5 db paksi atomerőműnyi kapacitás telepíthető - teszi hozzá a feltaláló. A kút és a tározó, mint szúnyogcsípés az elefánt hátán!

Sok-sok kutat kellene fúrni, azokra magyar tulajdonú erőművek épülhetnének, hogy jelentősen csökkenjen az orosz gázfüggőségünk. Kinek érdeke, hogy 15 éve nem termel a nemzeti kincs? Mindenesetre az oroszok már a MOL-ban vannak.

Megalakult az Első Magyar Geotermikus Villamoserőmű Kft.

Vén István feltalálónak, akinek turbina szabadalmát 1990-ben bejegyezték, nem volt olyan volumenű tőkéje, amivel megépíthette volna a villamoserőművet a gádorosi NSZ.3-termálkútra. Ezért 1992-ben a MOL Rt.-vel kezdett tárgyalásokba, hiszen úgy tájékoztatták, hogy a termálkút az olajtársaság tulajdonában van. Nem tudta, hogy a 1990 évi LXV. tv. 107.§. (2) alapján az állami tulajdon jelentős része az önkormányzatokhoz került. ,,Az 1993-as bányatörvény alapján derült ki számomra, hogy ki a valódi tulajdonos" - tette hozzá Vén István, aki ekkor elhatározta, hogy megveszi a kút körüli földeket. Voltak külföldi befektetők, akik szerződtek volna Vén úrral, de csak akkor, ha feláll a cég, a projekt és a kezükbe kerül a kút a földekkel együtt. Megalapította tehát az Első Magyar Geotermikus Villamoserőmű Kft.-t (EMGV).

Kárpótlási jegyek mizériája

Vén terve az volt, hogy a megvásárolt földeket felértékelteti a föld mélyében rejlő geotermikus energiára hivatkozva, apportként beviszi a kft.-be, felemeli a törzstőkét, ami már elegendő lesz a hitelfelvételhez. A földek megvásárlásához pénzre volt szüksége, ekkor jött kapóra a kárpótlási jegyláz. 56-os múltja miatt jó kapcsolatokat ápolt a TIB-bel (Történelmi Igazságtételi Bizottság) és a POFOSZ-szal (Politikai Foglyok Szövetsége), akik segítettek abban, hogy 13 megyében jegyeket vásároljon. Előre 20%-ot fizetett ki, majd 90 nap elteltével további 100%-ot ígért, noha akkoriban jó, ha a címérték fele árában elkeltek a jegyek. Összesen 1,22 milliárd névértékben vásárolt jegyeket. Bár 700 milliót kifizetett, 1994 tavaszán fizetési késedelembe került, egyszerre több mint 3000 ember jelentette fel. Furcsa módon ugyanis egy hónap múlva bizonyos csoportok 50% alá vitték a kárpótlási jegyek árfolyamát, amit a vizsgálat 6 hónapja alatt már 18%-ra süllyesztettek, azaz az EMGV által ténylegesen mindenkinek kifizetett 20%-os előleg értéke alá. Ezzel összefüggésben érdekes adatokkal szolgál dr. Petri Edit ,,Kárpótlás és kárrendezés Magyarországon 1989-1998" c. műve. A szerző táblázatai szerint a ,,kárpótlási maffia" 30-40 milliárd forintot ,,keresett" az egész folyamat során.

Lecsukták

Vén Istvánt 1994 áprilisában tartóztatták le különösen nagy kárt okozó csalás bűntette miatt, hiszen a kárpótlási jegyek egy részét nem fizette meg. A nyíregyházi városi ügyészség 1994-s vádirata szerint az EMGV ,,sem az érintett földterületek tulajdonjogát, sem a kutat, sem a geotermikus energia kutatására és kitermelésére feljogosító koncessziót, továbbá a bánya-, vízügyi- és környezetvédelmi szakhatósági engedélyeket sem igyekezett megszerezni." Ezzel szemben már 1993 októberében együttműködési megállapodást kötött a gádorosi tsz-szel, amely szerint a ,,kút földterületének cseréjét a földkiadó bizottság elősegíti. (...) Vén István a tsznek pénzeszköz végleges átadása címen 5 millió forintot befizet." Az 1995. júliusi adásvételi szerződésben pedig leírták, hogy Vén 1993 őszén az adásvételi előszerződés aláírásakor kifizette a 3,9 millió forint vételárat. Az ügy azért haladt ilyen lassan, mert a pénzből a szövetkezet tagosította a földeket, aztán adták el. Az átírási késedelem miatt - furcsa módon a békés megyei földhivatalok roppant lassan dolgoztak - Vén István nem apportálhatta a megvásárolt ingatlanokat, így a befektetések függőben maradása a Kft.-nél fizetési késedelmet generált. A nyomozó hatóságok miért nem vették figyelembe a nyilvánvaló dokumentumokat?

Hazudott a MOL?

1994 márciusában a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei rendőrkapitányság felkérte a MOL-t, hogy nyilatkozzanak a termálkút tulajdonjogával kapcsolatban. MOL-válasz: ,,Az 1991-92-ben történt átszervezések eredményeként létrejövő MOL Rt. a jogelőd minden tulajdonát - így összes kútját és lemélyített fúrását is - apportként örökölte. A Nagyszénás-3. sz. fúrás ma is a MOL Rt. tulajdonát képezi."

Másodsorban a MOL bagatellizálni akarta az NSZ.3 kút jelentőségét, hogy nevetségessé tegye Vén István terveit: ,,Véleményünk szerint a grandiózus tervnek, a vállalkozásnak több erősen kérdéses műszaki-gazdasági problémája van."

Csak akkor a MOL miért alapította meg az ún. Geotermia Projektet, és 1995 végén miért kötött szerződést egy amerikai céggel, hogy a terület geotermális lehetőségeit felmérje? Az elkészül tanulmány szerint 64 MW-os erőmű telepíthető a kútra, a megtérülési idő pedig csak 5 év.

Bejegyezték a MOL bányaszolgalmi jogát

Vén Istvánt 1995 őszén csalás miatt 9 évre ítélték, amit 1996 elején hét évre mérsékeltek. Eközben 1997-ben a MOL megállapodást kötött a Kőolajkutatóval, a MOL bányaszolgalmi jogot jegyeztetett be az NSZ.3 kútra. Az indoklás roppant ,,zavaros", eszerint a MOL a kút kezelője, bár hogy ez jogi értelemben mit takar, nem lehetett tudni. Sőt 1997 őszén a Békés Megyei Földhivatal saját adatait meghamisítva azt mondja: ,,A korábban is bányaszolgalmi joggal védett kutak tulajdonosává a MOL Rt. vált."

Vén nem hagyta magát, barátai, rokonai - míg ő börtönben volt - újabb társaságot alakítottak Geopower 2000 Kft. néven, amely tárgyalásokba bocsátkozott a MOL-lal. Az olajtársaság arról tájékoztatta a Geopowert, hogy ők az NSZ.3 kútnak csak kezelői és nem tulajdonosai, így azt a Geopowernek nem is tudják eladni. A MOL tehát már 1997-ben tudatában volt annak, hogy a büntetőeljárásban Vén István terhére hamisan tanúzott, de ezt a mentő körülményt nem siettek közölni a hatósággal.

Összejátszottak?

2002-ben a Kincstári Vagyoni Igazgatóság (KVŐ) Békés megyei kirendeltsége úgy nyilatkozott, hogy a ,,kút nem képezi a Magyar Állam tulajdonát, amelynek a KVŐ vagyonkezelésében kellene lennie." Az ÁPV Rt. ellenben 2003-ban úgy tájékoztatta a Geopowert, hogy az ,,Államháztartásról szóló 1992. évi XXXVŐŐŐ. Tv. 109. § alapján a termálkút a Magyar Állam tulajdonában van, a vagyonkezelést pedig a KVŐ végzi. A KVŐ megerősítette a MOL véleményét." Pedig egy évvel korábban azt mondta a KVŐ, hogy nem övék a kút. A tulajdoni lap alapján a termálkút a földdel együtt Vén Istváné 1995 óta, akkor vette meg Gádoros önkormányzatától.

Újabb elutasítás

2001-ben Vén kiszabadult a börtönből. Közben próbálták elárverezni a földeket, ám az orosházi bíróság érvénytelenítette az eljárásokat. 2003-ban Vén pert indított a MOL, a Kőolajkutató és a KVŐ ellen, ám a Fővárosi Ítélőtábla megállapította, hogy az NSZ.3 kút az állam tulajdonát képezi. A bíróság ítélete ,,meglepően furcsa" olvasva a beterjesztett iratokat. Vén úr által vélt MOL-bőncselekmények tekintetében a hatóságok ,,elévülésre tekintettel" megtagadták a nyomozást. A MOL ráadásul azt írta a Geopowernek 2004-ben, hogy ,,már maga a kezelői megbízás fogalma is ismeretlen előttünk, nem emlékszünk arra (sic!), hogy valaha is úgy nyilatkoztunk volna, hogy nekünk bármiféle kezelői megbízásunk lenne bárkitől is az állami tulajdonban lévő kutakra nézve."

Érdekes jogi evolúció zajlott tehát: 1994-ben még a MOL a tulajdonos állításuk szerint, később már csak kezelői a kútnak, ezért kapták meg a bányaszolgalmi jogot a Kőolajkutatótól, aztán már az sem. 2008-ban a 20 hektáros gádorosi ingatlant az ,,f" alrészletét képező termálkúttal és a MOL Rt. bányaszolgalmával terhelten 7,5 millió forintért, azaz a 650 aranykorona valós értékének 1/3-áért árverezték el. A termálkút több milliárdos értékéről szó sem esett!

Azonban megtámadták az eljárást, így most áll az ügy.

A MOL-nak kell bizonyítania

Vén István 2008 júliusában a Pp. 260. § (1) a) és b) pontjai alapján perújítási kérelmet terjesztett elő, amiben azt is írja: ,,az NSZ.3-as mélyfúrás jogi helyzetét speciálisan az 1995. évi LVŐŐ. törvény a vízgazdálkodásról rendezi: ,,az ingatlan tulajdonosának tulajdonában vannak: az ingatlan határain belül keletkező és ott befogadóba torkolló vízfolyások; jogszabály eltérő rendelkezése hiányában az ingatlan határain belül lévő és saját célt szolgáló vízi létesítmények."

A Fővárosi Bíróság 2009. szeptember 29-ére tőzte ki a per első tárgyalását, amelynek tárgya:
1. A MOL és Kőolajkutató közötti ,,megállapodás" semmisségének megállapítása,
2. A MOL Rt. bányaszolgalmának törlése,
3. A MOL Rt. kötelezése 20 milliárd forint kártérítés megfizetésére.

Az idéző végzése szerint ,,az alperesnek (MOL Rt.) legkésőbb a tárgyaláson nyilatkoznia kell, és elő kell adnia a védekezésének alapjául szolgáló tényeket és ezek bizonyítékait. Az ügyre vonatkozó okiratait pedig be is kell mutatnia." Somlyai Dóra, a MOL magyarországi kommunikációs igazgatója kérdésünkre nagyon szűkszavúan elmondta: ,,a bíróság még nem döntött, hogy elfogadja-e a perfelújítási kérelmet, csupán a tárgyalást tőzte ki. A bíróság 2003-ban másodfokon is jogerős ítéletében elutasította Vén István kérelmét. Azóta semmilyen új körülmény nem merült fel, mely alapot teremtene az újabb tárgyalásoknak. Folyamatban lévő ügyről további információval nem szolgálhatunk."

Kié lesz a nemzeti kincs és a hatalom?

,,Csak abban bízhatok, hogy a bíróság leállítja ezt a bűncselekmény-folyamatot. Ha igen, akkor rövid időn belül elkészülhet az 5 MW-os villamoserőmű." - mondta Vén István. Kié lesz végül a termálkúttal ,,műszaki kapcsolatban" álló irdatlan geotermikus tározó energiája, a belőle származó pénz, és a hatalom? Hiszen ahhoz még jó néhány kutat kellene fúrni. A MOL csupán 2008-ban alapította Cege Zrt. Néven közös vállalatát egy ausztrál céggel geotermikus energia kiaknázásra. Érdekes egybeesésként a gádorosi termálkutat is tavaly árverezték. 15 évig mit csinált a MOL? Vén Istvánnak már 1990-ből bejegyzett szabadalma van ez ügyben, akkoriban kanadai és izraeli befektetőknek jó lett volna az a technológia. A MOL közben titkos tárgyalásokat folytatott nyugati cégekkel a 90-es évek közepén. Hogyan érvényesülhetnek a magyar nemzeti érdekek? Hogyan szűnhetne meg Magyarország egyoldalú orosz gázfüggősége?

A MOL Nyrt. részvény- és tulajdonosi szerkezete

A HÁLÓZAT gátolja a geotermikus energia kitermelését?

Vén István 2004-es vádindítványában ügyészek, főügyész, bírók, rendőrök ellen tett feljelentést: ,,Már 1957-1990 között kiépítették az ország energiafüggőségének rendszerét, amelyet utódaik most is devizaszivattyúként működtetnek. A kikényszerített energiaimport ma kb. 10 millió tonna kőolaj-egyenérték/év= 700 milliárd forint/év. (...)

1981-86 óta ismert, hogy Békés, Csongrád megyék térsége alatt egy világgazdasági jelentőségő geotermikus tározórendszer van (kb. 10 milliárd tonna kőolajegyenérték), amelyhez az egyetlen műszaki kapcsolat az NSZ.3 mélyfúrás. A mező kitermelésével több ezer MW villamos- és hőenergia-termelő kapacitást építhetnénk ki, az olcsó áram korlátlan exportjának lehetőségével. Az utánpótlás miatt gyakorlatilag kimeríthetetlen energiaforrásra alapított termelés pedig csökkenthetné/kiválthatná az ország végleges eladósodásához vezető olaj és földgáz importot.

,,Rendszerváló kormányok" tisztségviselőjének megtévesztésével a HÁLÓZAT ezért akadályozta folyamatosan az NSZ.3-as mélyfúrásra telepíthető villamoserőmű létrejöttét. (...) A vádlottak célja nem csak a geotermikus energia hasznosításának megakadályozása és a kárpótlási jegyek árfolyamának letörése, hanem a termálkút tulajdoni helyzetének erőszakos megváltoztatása volt. (...) Az ügyészség tíz éve szabotálja az általam alapított Első Magyar Geotermikus Villamoserőmű Kft. 5000 ügyfelének és a kárpótoltak szélesebb körének büntetőjogi védelmét."


Farkas Tibor
(forrás: ingatlanmagazin.com)


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A kollektív bűnösség elvéről
  2011-05-25 09:17:05, szerda
 
  TÉVEDÉS TRIANONNAL KAPCSOLATBAN!

Vissza kell utasítani a - KOLLEKTÍV BŰNÖSSÉG ELVE ALAPJÁN - TRIANONBAN HOZOTT DÖNTÉST!!!

Nagyon-nagy tévedésben él az, aki azt hiszi, hogy valaha is elévülhet a Trianonban - a - kollektív bűnösség elve alapján - az össz-magyarságot büntető békediktátum felülvizsgálata!!!

Miért?

Külön felhívom mindenki figyelmét arra a nagyon fontos tényre, hogy az
egész magyar nemzetet, vagyis a népet büntették meg azok helyett a
vezetőik helyett, akik belehajszolták az I. világháborúba!!! Ugyanis, 55 év volt a hadrafoghatósági korhatár!!! Ez azt jelentette, ha valaki nem teljesítette a behívó parancsot, akkor statáriálisan (azonnal) kivégezhették!!!

Ennek, az egész magyar nemzetet sújtó büntetésnek a FELÜLVIZSGÁLATA SOHA NEM ÉVÜLHET EL!

***************************


TRIANON üzenete a mának:

Ma is ott ártanak nekünk és HAZÁNKNAK azok, akik tönkretették és fizetésképtelenné tették 1989-re Magyarországot. Vagyis, nem a magyar nép ,,kollektíve", hanem a magukat szocialistának hazudó politikusai.

A magyar nép, amúgy kollektíve ,,csak" elszenvedője volt. Tudjuk nagyon jól, hogy az 1945 után születettek nemzedéke volt a legnagyobb kárvallottja az úgynevezett szocializmusnak, vagyis a ,,proletárdiktatúrának" hazudott politikai-egypárti (Magyar Szocialista Munkáspárt) diktatúrájának! Mert az népirtás volt a javából, hogy malenkij robotra, Recskre és hozzá hasonló büntető- és átnevelő táborokba hurcolták, üldözték és negatívan megkülönböztették, megbélyegezték
a.) az otthonaikból elűzött kitelepítetteket és utódaikat;
b.) az államhatalom által, a ,,nép nevében ellenérték nélkül" kisajátított üzleteikből- műhelyeikből a gyárakba terelteket és utódaikat;
c.) a saját földjeiken gazdálkodó parasztok erőszakos TSZ-esítésének
áldozatait és utódaikat;
d.) a fogolytáborokban felejtett, II. világháborús honvédő katonákat és utódaikat;
e.) a málenkíj robotot túlélőket és utódaikat;
f.) a recskihez hasonló büntető- átnevelő táborokat túlélőket és utódaikat;
g.) az 1956-os forradalomban és szabadságharcban elesetteket, bebörtönzötteket, kivégzetteket és üldözötteket, valamint utódaikat.

1990-től is népirtás folyt, méghozzá a legmodernebb formája. Megfosztottak bennünket a megélhetésünktől a földjeinktől az otthonainktól, vagyis még attól a lehetőségtől is, hogy egyáltalán lakjunk valahol!
Vagyis, ,,kollektíve" a vétlen magyar népet büntették azért, amiért az 1980-as évekre teljesen csődbe vitték és fizetésképtelenné tették Magyarországot!

És kik tették ezt?

Az MSZMP utódpártjának az MSZP-nek, valamint a velük paktumot kötött MDF-nek és SZDSZnek a politikusai. Tették, mert tehették, hiszen folyamatosan a dolgozó nép érdekeit hazudva megnyerték az addig a ,,munkásosztályhoz" tartozók bizalmát. Sajnos, elhitték hazug politikusaiknak, hogy az ő nevükben és érdekükben telepedtek be a gyárakba, üzemekbe, intézményekbe a függetlenített MSZMP, KISZ- és szakszervezeti bizottságaik - titkárai - külön irodával, titkársággal!!!
És akkor még nem is említettem a járási, a városi és települési függetlenített párt- KISZ- szakszervezeti titkárságokat, titkárokat a külön fizetéssel és infrastruktúra (irodák, tárgyaló termek és azok felszerelései) kisajátításával.
Így fordulhatott elő, hogy amit a munkások (szak- és betanított munkások) három-műszakban, teljesítménybérben megtermeltek, valamint a parasztság a háztájiban, a TSZ-ekben előállított termények bevételeit mind felélték ezek az egypárti diktatúrát kiszolgáló párapparátusok bürokratái.
Olyannyira, hogy már az 1970-es évektől kezdődően attól a "rothadó"-nak hazudott kapitalista Nyugattól fölvett kölcsönökből fizették a bérüket!
Mi történt aztán ezekkel a PÁRT- KISZ és SZAKSZERVEZETI APPARÁTUSOKKAL???
1989-re már igyekeztek mindenféle kft-be, offsor cégekbe menekíteni az állami, vagyis a ,,dolgozó" nép" tulajdonát!!!
Amikor 1989-re kiderült, hogy Magyarország teljes csődbe jutott, akkor Medgyessy Péter az egyik MSZMP KB ülésen drámai bejelentést tett: "olymértékben eladósodtunk, hogy be kell jelentenünk Magyarország fizetőképtelenségét..."!!!

Nahát, ezért adták át olyan "békésen" a hatalmat 1990-ben! Vagyis, csak színleg adták át, mert a vállalatokat kiprivatizálták magánvagyonukat gyarapítandó, miközben a MAGYAR MUNKÁSNAK KISZÚRTÁK A SZEMÉT 15- MEG 20 EZER FORINTOKKAL!!!! Ma ők az újgazdag milliárdosok, mert tovább hazudhatták, hogy a magyar nép érdekeiért teszik amit tehettek. Ami nem volt más, mint reformnak hazudott népirtás!!!
MAGYARORSZÁG TÖNKRETÉTELE FOLYIK ÉVTIZEDEK ÓTA. A maradék kis
országunkat és a benne élő, dolgozni vágyó népet halálra ítélve. Mert az, amit kormányzás címén a Gyurcsány-kormány elkövetett a magyar néppel szemben, az a ,,modern" népirtás kategóriájába tartozik! Tudniillik nem tettek mást, mint elvették tőlünk az életben-maradásnak, a létfenntartásnak a lehetőségét is!!! De nemcsak előlünk vették el, hanem gyermekeink és unokáink elől is!!!
ÍGY ÍTÉLTÉK BŰNHŐDÉSRE, EL SEM KÖVETETT BŰNEIÉRT - A MAGYAR NÉPET - VEZETŐI.
Tehát: felelősök vagyunk önmagunkért, gyermekeinkért, unokáinkért, mint a MAGYAR NÉP TAGJAI. A felelősség KÖTELEZETTSÉGGEL jár!
MÉGPEDIG AZZAL HOGY MEGADÁLYOZZUK a magát szocialistának hazudók TOVÁBBI NÉPIRTÁSI TÖREKVÉSÉT!!! Valamint, visszamenőleg el kell számoltatni az MSZP jogelődjét- az MSZMP-t, a KISZ-t, hogy merészelte felélni és a saját magánvagyonát gyarapítani mindazzal, amit a dolgozó nép termelt meg? Követelnünk kell, hogy: számoljanak el a "DOLGOZÓ NÉP" VAGYONÁVAL!!!!

És, nem utolsó sorban, számoljanak el az 1990-es és azt követő magántőke-felhalmozással!!!
Hogy lehetséges, hogy ugyanazok, akik a "DOLGOZÓ NÉP"-re hivatkozva rátelepedtek a dolgozó nép gyáraira, intézményeire - felélhették és magánvagyonokat képezhettek a megtermelt javakból - miközben az a "DOLGOZÓ NÉP" örökös kölcsönökért volt kénytelen kuncsorogni a vállalat- intézmény párttitkáránál, ha bármilyen, nélkülözhetetlen használati tárgyat szeretett volna vásárolni?
Most ugyanezt tették! Belehajszolták a népet a kölcsönök felvételébe, mert már ott állnak a lakásaik, kis véres verejtékkel megszerzett otthonaik, kertjeik, földjeik fölött az elárverezők- és bagóért felvásárlók!
Tömegesen válhatnak földönfutóvá a volt MUNKÁSOK, vagyis az a bizonyos
"DOLGOZÓ NÉP".- nem hagyva mást utódaikra, mint a HAJLÉKTALANSÁGOT A SAJÁT HAZÁJUKBAN!!!
Ez felelőtlenség, és nem érdemlik meg az utódaink, hogy ezt tegyék velük!!!

FELÜLVIZSGÁLATOT !

FELÜLVIZSGÁLATOT kell követelnünk, DE NEMCSAK TRIANONNAL KAPCSOLATBAN!!!

(2008.09.27-i blog-bejegyzésem felülírt másolata)

Bp. 2011. január 16.

Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Jogbiztonsági katasztrófa okán
  2011-05-25 02:59:10, szerda
 
  DR. LÉHMANN GYÖRGY (8600 Siófok Szűcs u. l. - tel. 84/313-176 és 06-20/49-39-85l) irata ==========================================================================

Jogbiztonsági katasztrófa okából

(Az Alkotmány hivatalos magyarázatából:
"Az állam az előre meghatározott szabályokat köteles magára nézve is megtartani. Ezáltal valósulhat csak meg az állampolgárt védő jogbiztonság intézménye, a jogállamiság").



Megrendítő volt az elmúlt nap délutánján telefonon hallgatnom azt, ahogy folyamatosan segítségért fordultak hozzám többen, több ezer károsultakat képviselve számomra ismeretlen honfitársaim azért, hogy segítsek.

Segítsek abban, hogy a hitelező bankok által egyoldalúan diktált, tisztességtelen, erkölcstelen és törvénytelen devizaalapú kölcsönszerződések alapján magyar emberek tízezreinek létbiztonsága ne kerülhessen veszélybe.

Szerintem nincs olyan érző magyar ember, aki ezeket a szavakat is hallva ne ígérte volna meg azt, hogy minden tőle telhető módon segít, ezért így tettem én is.

Immár sokadik alkalommal és módon keresem újólag az értelmes, és nem csak látszólagos segítségnyújtási lehetőséget abban a szilárd meggyőződésemben, hogy a jelenleg kialakult törvénytelen állapot honfitársaim tízezreinek nyomorúságán túl az Alkotmányba és ezen belül a jogbiztonságba vetett hit teljes kudarcát, csődjét is jelenti.

Az alábbi sorok az ígéretemnek megvalósulása érdekében íródnak.

=======================

Ismerve az OTP Jelzálogbank Zrt. Mint hitelező és zálogjogosult, valamint adósok és zálogkötelezettek között 2008. január 17-én létrejött ,,DEVIZÁBAN NYILVÁNTARTOTT JELZÁLOG-TIPUS KÖLCSÖNSZERZŐDÉS" elnevezésű szerződésnek iratom mellékletében olvasható, főkötelezettségekkel kapcsolatos tartalmát,

feltételezve azt, hogy valamennyi Magyarországon aláírt, bármely hitelező által egyoldalúan meghatározott
devizalapu kölcsönszerződés főkötelezettségeivel kapcsolatos rendelkezések az általam ismert szerződéstől lényegesen nem térnek el,

tudva azt, hogy az ezeket a fajta szerződéseket elemző mindazon ügyvédek, akik a hitelezőkkel megbízási,
vagy egyéb jogviszonynál fogva nincsenek kapcsolatban - egybehangzóan, ellenvetés nélkül állítják azt, hogy a vizsgált szerződések tisztességtelenek, erkölcstelenek és törvénytelenek,

tudva azt, hogy a szerződéseket közgazdász szemlélettel és tudással elemző közgazdászok egybehangzóan,
ellenvetés nélkül állítják azt, hogy ezeknek a kölcsönszerződéseknek megkötésük után történt hitelezők általi egyoldalú megváltoztatása miatti adósi többletkiadásoknak 2/3-ad része a PSZÁF hivatalos közleményében írtakat is megsértve törvénysértően, logikátlanul és indokolatlanul lett megállapítva,

tudva azt, hogy a fentiek alapján kétségtelenül tisztességtelennek, erkölcstelennek és törvénysértőnek
minősíthető kölcsönszerződések bíróságok általi alapos érdemi vizsgálata, a vizsgálat eredményeként pedig ítélet hozatala egyetlen alkalommal sem történt meg,

tudva azt, hogy a PSZÁF hivatalos közleményei ellenére azt követően sem tett semmiféle intézkedést
kötelezettségét megszegve a törvénytelenségek kiküszöbölésére, hogy a törvénytelenségekről tudomást szerzett,

tudva azt, hogy Lengyelországban ugyanilyen jellegű és jogi megítélésű kölcsönszerződések esetén a
szerződések megkötése utáni módosítások által a Magyarországi állapothoz képest 1/3-ad többletköltsége merül fel az adósoknak,

tudva azt, hogy bírósági ítélettel érdemben még nem vizsgált kölcsönszerződések hitelezői felmondását
követő végrehajtási eljárásban a Magyar Állam eltűri azt, hogy akár bírósági végrehajtás szabályai szerint, akár bírósági végrehajtási szabályokat semmibe véve két hónap elteltével tömeges kilakoltatások történjenek,

tudva azt, hogy a Kolontári vörösiszapkárosodás miatti kártérítési perekben akadálya nem volt annak, hogy
valamennyi peres eljárásban a Fővárosi Bíróság soronkívüli eljárásban és példamutatóan, érdemi tárgyalásra, bizonyítás felvételre már az első tárgyaláson sort kerítően tárgyaljon úgy, hogy ugyanebben az időszakban a Fővárosi Bíróság devizalapu kölcsönszerződések érvénytelenségével kapcsolatos minden peres eljárásban a Polgári Perrendtartás 124. § 1. bek-ben irt 30 napos határidőt semmibe véve akár három hónappal később dönt a tárgyalhatóság kérdésében,

a szerződések érvénytelenségével kapcsolatos jogszabályok elegendő ismeretében arra a

meggyőződésre jutottam, hogy a

Magyar Állam a társadalom által vitatott erkölcsiségű szerződések vizsgálatára irányuló szándék elhallgatásával,

Legfőbb Ügyészség a károsultak nagy számára tekintettel biztosított jogi lehetőségek igénybe nem vételével,

a PSZÁF a tisztességtelen, erkölcstelen és törvénytelen kölcsönszerződések miatti állapot tudomásulvételével

olyan állapot alakult ki, hogy magyar honfitársaimnak a törvényeket minden körülmények között betartva személyesen kell küzdeni a jogbiztonság, a jogállamiság helyreállítása érdekében.
=====================

A küzdelem célját abban jelölöm meg, hogy mindaddig ne történhessen egyetlen kilakoltatás sem, ameddig legalább egyetlen bíróság előtti peres eljárásban nem dönti el a bíróság azt, hogy érvényes, vagy érvénytelen szerződés alapján történik a végrehajtás.

Erre a bírói döntésre a Fővárosi Bíróság előtt egy-két hónapon belül álláspontom szerint lehetőség van a következők miatt:

2011. február 28-án személyesen adta le keresetlevelemet elegendő számban és mellékletekkel együtt a Fővárosi Bíróságon a kölcsönszerződés érvénytelenségével kapcsolatosan, teljeskörü vizsgálatot remélve.

Mai napon telefonon érdeklődtem a Fővárosi Bíróság az ügy száma iránt, telefonon közölték a számot:

P.21.033/2011.

Valamint azt is közölték, hogy kereseti kérelmemet idézés kibocsátása nélkül elutasították, előttem egyenlőre ismeretlen okok miatt.

Tehát abban a szerencsében van részünk, hogy még egyszer idézés kibocsátása nélkül nem tudja elutasítani a Fővárosi Bíróság keresetlevelemet újabb három hónap múlva, hiszen a mostani hiánypótlás után a 132. § alapján tárgyalnia kell ebben az ügyben.

--------------------------------

A célhoz vezető utat ezek után abban látom, hogy mivel remélhetőleg egy héten belül végzést is kapok, további 45 napunk van a hiány pótlására. Ebből mindösszesen 14 napra gondolva

tisztelettel felkérek

minden Kollégámat, hogy most olyan kereseti kérelmet rakjunk össze közös erővel, melynek elbírálása után nem kell szégyenkeznünk a nemzet előtt.

Természetesen személyem a legkevésbé fontos az ügy további menetében, készséggel vállalom a jövőben is, de inkább hajlok arra, hogy az együttműködő ügyvédek döntsenek a perbeli fellépésre leginkább alkalmas ügyvéd személye felöl. Természetesen ez tőlem származó meghatalmazással bárki számára lehetséges a fenti perben.

Azt pedig elvárom a Fővárosi Bíróságtól, hogy az az egyetlen bíró, aki az ügyben dönt, tárgyalási napokra és ehhez szükséges felkészülési időszakra szakítsa meg törvénykezési szünetét. Azzal, hogy ez a bíró ha lehet ne az legyen, akinek három hónapig tartott az, hogy megállapítson keresetlevelemben olyan hiányt, amiről még most sem tudok.

====================

Amennyiben fentiekben megfogalmazott, kétségbeesett kiáltásommal egyet értenek e levelem olvasói, arra


k é r e m


Őnöket, hogy az ügy támogatása céljából keressenek meg mindenkit, akinek fontos lehet a nemzet sulyos problémájának tisztességes, alkotmányos és törvényes megoldása.

Siófokon 2011. május 24. napján.

Léhmann György
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hatalmas dráma játszódik le...
  2011-05-24 14:31:44, kedd
 
  Bogár László: "hatalmas dráma játszódik le a magyar társadalomban"
2011-05-23 19:09:18 kapos.hu

A magyar társadalom a fenntarthatatlanság számos tünetét mutatja. Egyebek között erről is beszélt Bogár László közgazdász hétfőn a Kapos pontnak. Az egyetemi oktató hozzátette: a kormány nem keresi például az államadósság felelőseit. Helyette a legpusztítóbb taktikát követve, szembefordítja egymással a társadalom vesztes csoportjait.

A magyar társadalom jövőjét leginkább a demográfiai gondok veszélyeztetik - mondta a Kapospontnak Bogár László. A közgazdász emlékeztetett arra, hogy az 1950-es években kétszer annyian születtek, mint amennyien meghaltak. A 2020-as évekre szerinte arra lehet számítani, hogy kétszer annyian halnak meg, mint ahányan születtek.

Ha egy társadalommal egy ilyen dráma megtörténhet, akkor a közösségnek mélyen és felelősségteljesen kellene elgondolkodnia a fenntarthatóságon, azon, hogy vajon jól rendezi-e be saját létét - hangsúlyozta az egyetemi tanár. Bogár László emlékeztetett egy amerikai demográfus mondására, amely szerint a kapitalizmus a legjobb fogamzásgátló. Ahol tért hódít a piaci gondolkodás, azokban a társadalmakban a legszentebb dolog, vagyis az új élet létrehozása is piaci tranzakcióvá válik - vélekedett. A közgazdász szerint a nyugatias modernitás számára a hedonizáló életforma válik az uralkodóvá, és ebbe nem fér bele a gyerekvállalás, a következő generáció.

Bogár László beszélt a magyarság mostani lelkiállapotáról is. Szerinte tévhit, hogy ezt a gazdasági problémák okozzák. És ha ezt orvosoljuk, akkor javul a nemzet állapota. Ez a nemzet azért teljesít egyre katasztrofálisabban, mert azt látjuk az eladósodottságon, hogy évek óta 7 ezer milliárd forintot visznek el innen most már adósságszolgálatok, illetve az intézmények. Az ország egy katasztrófális alanya vagy tárgya ennek, és erről nem is illik beszélni. Ez a legsúlyosabb probléma - a közgazdász szerint.

Az egyetemi tanár feltette a kérdést: miért mehet ki ebből az országból 7 ezer milliárd forint minden évben. Szerinte egy Kaposvár méretű város orszgágyűlési képviselői vagy éppen polgármesterei nyilván 7 milliárd forintért gyilkos háborúba is bocsátkoznának a parlamentben. De az, hogy ennek az ezerszerese úgy hagyja el az országot, hogy erről beszélni sem szabad, azt gondolom, hogy a beteg állapotunk alapvető oka az, hogy hazugságban és félelemben élünk. Ez okozza az elmúlt 20 évben a társadalom lezüllését - tette hozzá Bogár László.

A közgazdász szerint aki pedig fél, az kénytelen lesz félelemből újból hazudni. A hazugság pedig félelmet szül, a félelem pedig újabb hazugságokat. Ezt hívják öngerjesztő örvénylésnek. Ebből kellene kitörni. A magyar társadalom sokat várt a mostani kormányzástól, hogy segíteni fogják, hogy kitörjön a hazugság a félelem öngerjesztő örvényéből. Azt nem állítom, hogy nem történt semmi ezen a téren. Különösen a kormányzás első hónapjaiban helyesen ismerték fel, hogy itt egy birodalmi kifosztásról van szó, ezért új egyezséget kell kötni. Ezzel az egész globális rendszerrel a kormány helyzet felismerése helyes volt.

De egy év elteltével úgy látszik, elégtelenek azok az intézkedések és tettek, hogy az ország ebből a válságból kihátráljon. Ezért én úgy gondolom, hogy nem megsértődni kell azon, hogy ha jellegzetes társadalmi csoportok kritikát fogalmaznak meg a konkrét tevékenységvel kapcsolatban, hanem ebben pontosan ezt a jelzést kell látni, hogy a magyar társadalom, a legvégső fiziológiai határokig kifosztott döntő többség a tavalyi választásokon nemet mondott erre a birodalmi kifosztásra. A magyar ársadalomnak ez a döntő többsége meg volt győződve, hogy ez a kormány már egy év alatt is érzékelhetően javíthatja a perspektíváit azzal, hogy a birodalmi kifosztásnak ennek a csatornáit átfogja alakítani. Sajnos ezt szomorú kimondani, ez nem történt meg, ezért arra kell készülni, hogy a magyar társadalomban növekedni fognak ezek a feszültségek, és egyelőre nem látni azokat a társadalmai, lélektani módszereket, amelyek ezt a feszültséget kezelni tudják - mondja a szakértő.




Bogár László a Széll Kálmán terv kiinduló pontját helyesnek tartja. Szerinte felismerték, hogy a társadalmat sújtó legfőbb probléma a rendkívül súlyos magyar államdósság. Aztán hozzáteszi,hogy szintén helyes, hogy rendkívül határozottan fel akarta tárni a felelősöket. Az a probléma, ami ezután következik. Az pontosan szembe megy ezzel a két feltételezéssel, mert nem tisztázta, hogy kit terhel a felelősség. A magyar társadalmat biztos hogy nem terhelheti, mert a tavalyi egy keresőre eső reálbér a 33 évvel ezelőtti szinten volt. Tehát katasztrófális helyzetben van a magyar társadalom. Biztos, hogy nem ő a felelős, nem ő csinálta ezeket az adósságokat - teszi hozzá.

Ennek ellenére a Széll Kálmán terv sajnos azt kell mondanom, a magyar társadalom eddig is vesztes csoportjaira hárul. Áthárítja az államadósság csökkentését. Ezek fájdalmas intézkedések. Nem azt állítom, hogy nincs itt tennivaló, van bőven teendő, de az a mód, ahogy ez a kormány végzi, nem ezen társadalmi csoportok miatt került ebbe a helyzetbe az ország. A társadalmi csoportok egy globális kifosztás tehetetlen tárgyai. A legszívfájdítóbb, hogy a kormány egész retorikája és médiában követett taktikája a lehető legrosszabb és legpusztítóbb hagyományokat követi, mert szembe fordítja az egyaránt vesztes társadalmi csoportokat és az egyaránt ártalmas és rendkívül fájdalmas és rendkívül veszélyes ez a folyamat -mondja a szakember.

Bogár László a Kapospontnak erlmondta: tavaly év végétől van fordulat. A kormány intézkedései a magyar társadalommal szegülnek szembe, és ennek rendkívül veszélyes következményei lehetnek. Nehéz ezt mondai, mert egyetemista koruk óta ismerem a kormány vezetőit, támogatom és segítem őket, eddig és ezután is. De ebben amit most csinálnak, semmiféleképpen nem tudom követni őket - zárta a közgazdász.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Magyar Vár rendezvény...
  2011-05-24 03:15:30, kedd
 
 
Kedves Magyar Váras Barátaink!

Elérkezett a majális véghajrája. Eddig is sokat dolgoztunk, de a következő héten, és főleg a hétvégén még többet kell tennünk azért, hogy sikeres legyen a magyar értékek megismertetését célzó, legnagyobb látogatottságú rendezvényünk.

Mindannyiunknak meg kell tennie azt, amit csak tud. Kérlek, hogy gyere Te is segíts a rendezvény előkészítésében és lebonyolításában.
Szívesen vesszük, hogyha újabb barátokat hozol.

A rendezvény részleteit ( ha nem ismered ) ezen a hivatkozáson megnézheted: http://www.mv.hu/majalis/2011/majalis.htm

A rendezvény szervezésében fontosabb feladatkörök felelősei:

Beléptetés - Herbály Judit - 20/2411-301
Őrség - Giszinger Károly és Szőke László - 30/9549-832
Szervezői ellátás - Ertdei Kata - 30/4018-355
Civil kapcsolattartó - Raffa István - 70/3890-918
Vásározók elhelyezése - Kovács Petár - 20/9325-847
Vásárszervező - Gál József - 20/9326-026
Előadások szervezője - Antal Edit - 30/5263-203
Hangosítás - Balogh Jóska és Tóth Feri - 20/3509-721
Vendéglovak elhelyezése - Sáringer Máté - 20/6219-545
Íjásztatás, lovagoltatás - Némethy Zoltán - 30/8579-344
Mindenes - Herpai Sándor - 30/9964-520

HA MÉG NEM VÁLLALTÁL VALAMILYEN FELADATOT, KÉRLEK, HOGY HÍVD FEL AZT, AKINEK A LEGSZÍVESEBBEN SEGÍTENÉL, MERT MINDEN KÉZRE (FEJRE, LÁBRA, STB.) SZÜKSÉG VAN !!! - TUDOD: EGYSÉGBEN AZ ERŐ

KÖSZÖNETTEL: A MAGYAR VÁR
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nyílt nap Szt. Korona Országá
  2011-05-24 03:10:54, kedd
 
  Kérjük, ha módjában áll rakja fel INTERNETES OLDALAKRA, FÓRUMOKRA, BLOGOKRA, vagy KÜLDJE TOVÁBB barátainak, ismerőseinek!
__________________________________________________________

A SZENT KORONA SZABADEGYETEM első három évének ünnepélyes lezárására NYÍLT NAPOT rendez a Szent Korona Országáért Alapítvány május 28.-án !

2011. októberben új tantárgyakkal újraindul Budapesten a szabadegyetem, a folyamatban lévő akkreditálás miatt, ezentúl másfél éves képzéssel.
Bővebben később a www.szentkoronaorszaga.hu honlapon

__________________________________________________________



NYÍLT NAP - INGYENES


BUDAPESTEN


A SZENT KORONA SZABADEGYETEMEN
Alapító: dr. Varga Tibor -Szent Korona Országáért Alapítvány


2011. MÁJUS 28.
15.00 - 21.00 óráig



,,... ASSZONY, KINEK ÖLTÖZETE VALA A NAP ..."


MINDENKIT SZERETETTEL VÁRUNK !
_______________________________________________________
ELŐADÁSOK
Dr. CSÓKAY ANDRÁS - Képzőművészet és tudomány együtt a hitben.
Dr. VARGA TIBOR - A Napbaöltözött Asszony. Babba Mária és Boldogasszony tisztelet a magyar hagyományban.
__________________________________________________________
FILMVETÍTÉS
A Szent Korona Szabadegyetemen készült filmben BALCZÓ ANDRÁSSAL beszélget dr. Varga Tibor
__________________________________________________________
A rendezvényen lezárásra kerül a március óta tartó jótékonysági árverés, a helyszínen - aki akar - 18.00 óráig még licitálhat !
A jótékonyság célja egy INGYENES kiadvány nyomdai költsége.
A kiadvány témája a
TÖRTÉNETI ALKOTMÁNY - SZENT KORONA TAN és ESZME
/dr. Varga Tibor jogtörténésszel készült beszélgetés/
Az elárverezendő képet /Muhari-Papp Sándor Balázs alkotása/ egy magánszemély ajánlotta fel
a Szent Korona Országáért Alapítvány gondozásában megjelenő ingyenes kiadvány nyomdai költségére.____________________________________________________________
Helyszín:
BUDAPEST - ANDRETTI KÁVÉHÁZ - KÜLÖNTEREM
IV. ker. - ÚJPEST - Váci út 13. /Külső-Váci út/
Újpest-Városkapu METRÓ megállóhoz közel !
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gazdatársulásokra lesz szükség
  2011-05-20 09:13:02, péntek
 
  Ha már egyszer beléptünk az EU-ba és vállaltuk, hogy olyan gazdaságpolitikát folytatunk, amely nem engedi meg a saját (magyar) gazdaságot VÉDŐ gazdaságpolitikát, akkor meg kell sürgősen vizsgálni azokat a lehetőségeket, amelyek segítségével mégis MEGVÉDHETJÜK HAZAI GAZDASÁGUNKAT.

Ennek megvalósulásához olyan közhatalomra lenne szükség, amelyik e szabályok betartásával is képes MEGVÉDENI a haza gazdaságot, mert erre a védelemre VAN LEHETŐSÉG EU-N BELÜL IS!!!

GAZDATÁRSULÁSOKAT kell létrehozni, mert ezeknek a működését nem nem tiltja az uniós jog.


Siklaky István így ír erről:

"Hazai gazdaságunkat azonban - mint látni fogjuk - e szabályok betartásával is megvédhetjük.
A védelmet jelentős mértékben az országos és helyi közhatalomnak kell - a mögé fezárkózó állampolgárokra támaszkodva - MEGSZERVEZNIE és ezt megtehetik olyan eszközökel, amelyek alkalmazását az EU-jog nem tiltja. Ilyen eszközöket ismertetünk a következőkben:


3.1. FÖLD- ÉS PIACVÉDELEM AZ EU-joggal összhangban

A vidéki gazdasági szereplők zöme - állami és önkormányzati ösztönzéssel és szervezési segítséggel - szövetkezeti formába (helyi általános szövetkezetekbe és regionális termékpálya-szövetkezetekbe) tömörül. Ezeknek az uniós jog nem tiltja a versenytársaiktól való védekezést. Ezzel a szervezeti átalakulással a gazdaság fontos területein lényegében megvalósítható a hazai termelőket és fogyasztókat védő és támogató gazdaságpolitika, minthogy LEHETŐVÉ VÁLIK,

- hogy az állam a szövetkezetek számára intézményesített hitelkonstrukciókal (jogilag nem, de ténylegesen) előnyben részesítse a hazai mezőgazdasági és kisipari-háziipari termelőket, hiszen MULTIK NEM ALAKÍTHATNAK SZÖVETKEZETEKET?

- hogy az agrárszövetkezetek jelentős EU-támogatást kapjanak, pl. beruházásaikhoz 50 %-os vissza nem térítendő támogatást, és még 30 % hitel(persze, ennek teltétele a népet szolgáló közhatalom is);

- hogy egy országos bolthálózat tagjai termékpálya-szövetkezetekel olyan szerződéseket kössenek, amelyek folytán országosan előnyben részesítik a szövetkezetio (értsd: magyar) termékeket;

- hogy a közhatalom olyan utalványokkal adjon többletjövedelmet munkavállalóinak, nyugdíjasainak és segélyezettjeinek, amelyek csak termékpálya-szövetkezetekkel szerződott boltokban válthatók be.

(Az utóbbi két pont részleteit megtalálja az olvasó A SZENT KORONA NÉPE KELET ÉS NYUGAT KÖZÖTT című füzetben, Drábik János cvikkében...)


Ez a szervezeti átalakulás lehetővé teszi a magyar föld megvédését is. Ennek kézenfekvő módja:
- a szövetkezeti alapszabályok előírják, hogy a tagok földjeiket csak a szövetkezeten belül (a szövetkezenek vagy más szövetkezeti tagnak) adhatják el vagy adhatják bérbe, kilépéskor pedig fel kell ajánlaniuk ilyen vevőnek eladsára. (Mindez addig történik így, amíg az EU-jog megakadályozza, hogy az önkormányzatok elővételi jogot kapjanak.)


Folyt. köv.: MIT VÁRHATUNK A HELYI ÁTLALÁNOS SZÖVETKEZETEKTŐL?

Szerkesztette és közreadta: Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Létbiztonság és harmónia 4.1.
  2011-05-20 08:30:43, péntek
 
  4.1. MIT JELENT AZ EU-CSATLAKOZÁS KÖZÉP-KELET-EURÓPA NÉPEI
SZÁMÁRA?

"Nyugat"-Európa országai ráléptek az integráció útjára. (A "Nyugat" politikailag értendő, földrajzilag az integrációban kis híján egész Észak- és Dél-Európa is benne van.) Az alapító atyák konföderációt akartak, de haláluk után fordulat ment végbe: a világ-pénzoligarchia uralma alá vonta, és uniós irányba fordította az integrációt (Maastricht).

Ennek jellemzői:
- A tőke, az áruk és a munkaerő szabad áramlása az unió országai között, és
- közös valuta;
más szóval azoknak a közjogi eszközöknek a megszüntetése, amelyek révén egy ország lakossága önigazgatás keretében - demokratikus törvényhozás, végrehajtás és bíráskodás révén - befolyásolhatja az állampolgárok, és az állam területén tevékenykedő külföldiek gazdasági tevékenységét, például a munkahelyek, a tömegek életszínvonala, a szociális igazságosság és a természeti környezet védelmében.

Így az Európai Unió a nemzetközi pénzoligarchia világuralmának egyik alrendszerévé süllyedt. Ez akkor is így van, ha az EU és más pénzhatalmi alközpontok között felszínes vetélkedés folyik. (A kutyák a gazda kutyái, ha marakodnak is egy-egy koncon.)

A lényeg: a pénzhatalmi diktatúra fenntartása és továbbmélyítése, amely az emberiség nagy tömegeit aláveti és kizsákmányolja. Ebben a tekintetben teljes a nemzetközi pénzoligarchia egysége. Ezt demonstrálják a "G8" és hasonló csúcstalálkozók is, amelyek egyben a kizsákmányoltak nevében fellépők egyre tömegesebb tiltakozásaira is alkalmat adnak.

Kelet-Közép-Európa népei tehát nem attól várhatják boldogulásukat, ha belépnek az Európai Unióba, és ezzel intézményesen és önigazgatásukat (szuverenitásukat) feladva beleolvadnak a pénzuralmi világrendbe, hanem ha jelenlegi átmeneti állapotukból egy hosszú távon fenntartható, az emberek, a népek egymásközti és a természeti környezettel való harmóniáját megvalósító természetes társadalmi-gazdasági rendszert építenek ki.

Egy ilyen rendszernek Magyarország számára kidolgozott terve esetleg Kelet-Közép-Európa többi népe számára is kiindulópont lehet.

(Részlet, Síklaky István LÉTBIZTONSÁG ÉS HARMÓNIA c. könyvéből)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 33 
2011.04 2011. Május 2011.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 33 db bejegyzés
e év: 399 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 174
  • e Hét: 333
  • e Hónap: 2578
  • e Év: 34308
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.