Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
Ez egy 2018. február 12-i Sajtóklub-adás felvétele
  2018-02-26 18:38:41, hétfő
 
  https://www.echotv.hu/adasok/2018/02/12/sajtoklub/4848
*
Sajnálom, hogy csak most jutottam hozzá. Meghallgattam és kétségbe vagyok esve, mint minden eddigi választási kampány előtt 1990 óta!
*
Kétségbe vagyok esve, mert:
1.) Ezek az un. értelmiségi, nemzeti sajtósok nem kíváncsiak a történések eredőjére! Nem is érdekli őket, hogy pl. Gyurcsány Ferenc pontosan azért HAZUDHAT büntetlenül bármit a szavazópolgároknak, amiért a Sajtóklub illusztris kvaterkázói az ő HAZUGSÁGAIN oly jókat nevetgélhetnek - BÜNTETLENÜL!
Hát NEM nevetgélhetnének, mert miattuk minket, vétlen hátrányos helyzetű magyar nemzetben gondolkodó átlagpolgárokat fognak büntetni a Gyurcsány HAZUGSÁGAIT igaznak hívő volt melósok, vagy melósból lett "kiemelt" káderek!
*
2.) Az, hogy Gyurcsány és elvbarátai oly jókat hazudozhatnak a szavaikon csüggő híveiknek, az ugyanannak köszönhető, mint ami miatt a Sajtóklub sajtósai oly jókat röhögcsélhetnek!
- Ez, pedig az a bizonyos PAKTUM, ami mindkét oldalnak köszönheti jelenlegi pozícióját!!!!
*
3.) Mit szólnának a balos hívők, ha megtudnák végre, hogy miért is volt szükség arra a rendszerváltozásra? Ugyanis a volt baloldali káderek még mindig úgy tudják, hogy azért kellett rákényszeríteni a dolgozó népre a kapitalizmust, mert ok magát jobboldalinak valló politikusnak ez volt minden szíve-vágya! És GYurcsány sem vallja be előttük az igazat mert akkor még talán eszébe jutna az egyszeri baloldali szimpatizánsnak, hogy bizony ám! a baloldali vezetőkből lettek a legvadabb KAPITALISTÁK és a legájtatosabb templomos lovagok és lovaginák! És ahelyett, hogy Gyurcsány mamájának gyűjtenének, jól fejbekólintanák a milliárdos fiacskáját, hogy miért nem gondoskodik szegény fagyoskodó anyukájáról?!! A sajtósoknak is a torkukon akadna a röhögcsélés (remélem) ha megtudnák, hogy az un. rendszerváltozással munkások milliói kerültek a gyáraik és üzemeik privatizációja után az utcára és onnan a temetőbe! Már azért is megérdemelnék, mert ezek az 1990-ben munkás sátuszban lévők elődei még a Horthy-korszak középosztályához tartozó mesteremberei és a kergazdálkodást megvalósító kisbirtokos "kulákjai" voltak. akiket 1945 és főleg 1956 utáni megtorlások éveiben lenulláztak, kisemmiztek és a gyárakba tereltek 3 múszakban, teljesítménybérben való robotolásra!
*
4.) Jelentem, hogy alább kéretik adni azt a röhögcsélést, mert 1990 után milliónyi munkás státuszú vétlen munkás került az utcára, majd a temetőbe! Gyurcsány ezt a gyűlöletet szítja és a maga malmára hajtja a vizet - kihasználva az emberek tudatlanságát a balsorsuk okát illetően!
*
A lényeg: jobb- és baloldalon minden közszereplő az okozatokon csámcsog és csámcsogtatja hallgatóságát, sunyin elhallgatva azt a tenger-sok szenvedést okozó okot, ami minden rosszat (okozatot) előidézett!!!
Kérdésem: meddig akartok ti jobb- és baloldali közszereplők (médiások és politikusok) hazudni a választópolgároknak? Meddig még? A történelmi tényeken alapuló IGAZSÁG ELHALLGATÁSA IS HAZUGSÁG! A LEGALJASABB FAJTÁBÓL! Mert amiről nem tudunk az ellen vagyunk a legvédtelenebbek. Ezt használja ki Gyurcsány is meg az összes- ilyen-olyan oldalas politikus...
*
Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
2. A múltat be kellene végre vallani
  2018-02-26 14:06:12, hétfő
 
  2. GYERTYAGYÚJTÁS ÉS KETTŐS MÉRCE, FEBRUÁR 25-ÉN

Miért NINCS erkölcsi alapja az ilyen központi megemlékezés meghírdetésének?
A KETTŐS MÉRCE MIATT!
Amiatt, mert megkötötték egymással jobb-és baloldalon kiválasztódott politikusok 1990-ben a PAKTUMOT, aminek még a létezését is agyonhallgatják!
Tessék csak beleolvasni ebbe a visszaemlékezésbe, amit külön kiemelnék:

“...Ezért kötötte meg az ismert paktumot és nem tette lehetővé, hogy a tudatlanság, vagy félismeretek ezt lehetetlenné tegyék."

http://xfree.hu/kep_show.tvn?kid=225166&aid=257851

A PAKTUM miatta a mai napig ünnepelhetnek 1956-os népfölkelés és szabadságharcosok emlékére megtartott emlékezéseken azok és jogutódaik, akik a legfőbb GYILKOSAI voltak a 13 napos harcban résztvevőknek.

És gyilkosként vettek részt az 1956-os népfölkelés leverését követő véres megtorlásban...

http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?SID=&pid=70638&n=furaila&blog
_cim=In memoriam Bóna Rudi

Alábbiakban idézet következik az
,,1956 DIDERGŐ LÁNGJAI - IN MEMORIAM BÓNA RUDI"
c. írásból:

,,"Egy zárkában Göncz Árpáddal
A megtorlás legfontosabb perei (lásd 56-os Intézet "Megtorlás és emlékezés" c. gyűjteményét) - nyilvánvalóan csak az ábécérend okán - azonos oldalon szerepel két ügy: dr. Bibó István államminiszter és társai (dr. Göncz Árpád és Regéczy-Nagy László) büntetőpere illetve a Széna téri fiúké, "Blaski József és társai" címszó alatt.
A reformkommunistákra, azokra, akik nem eltörölni, hanem csak jobbítani akarták a szocializmusnak nevezett diktatúrát, vonatkozott az 1963-ban meghirdetett közkegyelem - ily módon napjaink közéletének legismertebbjei (Göncz Árpád, Fónay Jenő, Mécs Imre, Eörsi István, Haraszti Sándor, Márton András, Vásárhelyi Miklós,stb) néhány év vagy hónap letöltésével szabadulhattak .
,,A gyermekharcosoknak azonban nem kegyelmezett a Rendszer: Bóna Rudinak és társainak az utolsó percekig végig kellett szenvedni a rájuk kiszabott büntetést."
Bóna Rudinak a letöltött 11 év múltán még kettőt a rácsok között kellett töltenie, hiszen közvetlenül a "szabadság" első napjaiban tiltott módon akarta elhagyni az országnyi börtönt - a disszidálási kísérletet pedig, mint ismert, a szocialista demokrácia őrei szigorúan büntették.
13 év múltán az összes ajtó bezárult körülötte..., szó szerint és átvitt értelemben is. Az 1990. esztendő számára már túlságosan későn érkezett meg.
- Volt egy délelőtt, amikor fél órán át fontosnak látszott egykori zárkatársa számára, Göncz Árpád tűzte kopottas zakójára a boldog-boldogtalannak osztogatott érdemérmet, de az a tűzfényes csillagóra is elmúlt, jöttek a légszomjas órák, az éhezés hónapjai és az elfeledés, ahová Őt az ünneplők lökték.
Bóna Rezső 1996. november 28-án halt meg a János Kórházban. ...
de csak a következő évben, 1997. március 4-én temették el.!
Bóna Rudi urnáját egy "Puli-4" típusú talicskára téve. A mártírok parcellájában néhány centi mélységű földbe helyezték a hamvakat s mert pap sem volt jelen, az urnát letakarták egy nemzeti zászlóval.
A bajtársak egyike ima helyett egy emigráns költő két versét olvasta fel
*
Az 1956-os kölyökharcos Mansfeld Pétert a munkásosztály árulásáért ítélték még kiskorúan halálra, majd akasztották föl a 18. születésnapját követően.
http://xfree.hu/kep_show.tvn?kid=395732&aid=253201&htr=1

Mit érdemelnének Az 1990 előtti és utáni MUNKÁSOSZTÁLYT elárulók?

Azok, akik zavartalanul kiárusíthatták az országot privatizáció címén - saját magánvagyonaikat gyarapítandó - a dolgozó munkásság feje fölül! Mi ez,. ha nem ÁRULÁS?


Hiszen felért egy második ,,Trianonnal":

- a szocializmus becsődöltetése,

- a munkás-parasztságra épített rendszer fölszámolása az ezekben a gyárakban dolgozó munkások utcára kerülésével, akik nem rendelkeztek sem anyagi- sem ismereti, sem kapcsolati tőkével az újrakezdéshez;

- az 1945 utáni államosított gyárak és üzemek (az oly világhírű cégek, mint IKARUS, Ganz MÁVAG, Országos Gumiipari Vállalat Taurus Gumigyára, Hajdúsági iparművek Lehel Hűtőgépgyára, Május 1. Ruhagyár, Magyar Gyapjúfonó és Szövőgyár (The Woolmark Company), Habselyem Kötöttárugyár...Tungsram (1909) Egyesült Izzólámpa és Villamossági Művek, DCM: vagyis Dunai Cementművek, Magyar Gépipar és kohászat (1947) Csepel Művek...Kőfaragó- és Épület-szobrászipari Vállalat, a Herendi- és a Hollóházi Porcelángyártó Vállalat, CAOLA, Magyar Hajó és Darugyárat, A MEDIKOR-t, a BAKONY MŰVEK-et, a VIDEOTON-t, az ORION-t, a FÉG-et stb...stb...stb...!
...stb)
1988-tól történő kiárusítása a maradék kis ország határain belül megmaradt magyarságot, a munkás-parasztsághoz tartozó rétegét érintette végzetesen!
*
Kérdem én és azt hiszem, hogy jogosan - milyen büntetést érdemelnének ezek a "hivatalos" ÁRULÓK?

És ebben mindenki cinkos, aki ezt nem vallja be!

Addig álságos minden politikai és média-tevékenység és minden un. "VÁLASZTÁS"!
Így, sajnos, a 2018-as sem lesz valójában "SZABAD", mert arra még mindig a ,,TUDATLANSÁG" és a ,,FÉLISERET" alapján mennek majd az emberek SZAVAZNI és nem választani! Minden párt képviselőjét és jelöltjét 1990 óta köti a PAKTUM betartására tett fogadalom...
*
Bóna Mária Ilona

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
1. A múltat be kellene végre vallani
  2018-02-22 18:34:33, csütörtök
 
  1. rész: A SZOCIALISTA ÁLLAM CSŐDJE - az MSZMP KB 1989-es ülésein készült JEGYZŐKÖNYVEK bizonysága szerint
*
Tudomásul kellene végre venni, hogy DÜLEDEZŐ HÁZRA NEM LEHET (demokratikus) EMELETET RÁÉPÍTENI, mert össze fog dőlni és maga alá fogja temetni a benne élőket!
*
Elsősorban, meg kellene végre tudniuk az embereknek, hogy MIÉRT is vált SZÜKSÉGSZERŰVÉ az un. RENDSZERVÁLTOZÁS!
Mert, addig, míg ezt nem tesszük meg, olyan,mintha egy düledező házra építgetné az aktuális ilyen-olyan oldalas hatalom a DEMOKRATIKUS államát!
*
Nem lehet a düledező házra emeletet ráépíteni, de még a tetőteret sem lehet beépíteni! Ugyanez történt 1989-90-ben, amikor a becsődölt szocializmus romjaira építgetik a hatalomra kerülő pártok az ilyen-olyan- állítólagos demokráciát!!!!! Ezt kellene már végre megérteni, hogy azért volt szükség a rendszerváltozásra, mert máskülönben be kellett volna a szocialista állam csődjét jelenteni!!!!! Olvasd az MSZMP KB 1989-es jegyzőkönyvének erre vonatkozó részletét!
Az MSZMP-s hatalom azért adta át oly "békésen" a hatalmat, mert máskülönben be kellett volna jelenteni a magyar állam fizetőképtelenségét?
*
Ennek bizonyítéka az 1989-es MSZMP KB ülésein készült jegyzőkönyvek EREDETI kivonatolt részletei, melyek itt láthatók:
http://furaila.xfree.hu/234611
http://furaila.xfree.hu/256559
*
Magyar Szocialista Munkáspárt Központi Bizottság ülésein készült jegyzőkönyvekből kivonatolt részletek, másolata itt is olvasható:
*
http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?SID=&pid=126643&n=furaila&blog_MSZMP
*
Ezekből a titkosított jegyzőkönyvi kivonatolt részletekből egyértelműen kiderül az igazság! És az is, hogy milyen nagymértékben LESAJNÁLTÁK A MUNKÁSOKAT és csakis kizárólag a hatalom és a pártvagyon minden áron való átmentésével foglalkoztak! Ez a MUNKÁSSÁG már nem volt azonos azzal, amelyik megvalósította proletárdiktatúrát, hanem sokkal inkább volt azonos azokkal, akiken MEGVALÓSULT az!
*
MEG KELL TUDNI VÉGRE AZ UTÓKORNAK, hogy az 1945-öt és főleg 1956-os véres megtorlást követően megtörtént az a HELYCSERÉS TÁMADÁS, amivel részben fölszámolták, átnevelték és proletarizálták a HORTHY-korszak polgárosodó középosztályát és a kertgazdálkodást megvalósító kisbirtokos parasztságot. Ezeket, az akkorra munkássá váló, tönkretett családokat már könnyű szívvel áldozta föl - a magát még 1990 után is szocialistának és munkáspártnak becézgető - pártvezetés és tagság...
Na, ez az, amiről nem tudnak sem a belhoni, sem a külhoni magyarok!
*
(Folyt.köv.)
*
Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Paktum és a Menekültek menedéke
  2018-02-21 12:20:38, szerda
 
  Az IGAZSÁG (tényeken alapuló) ELHALLGATÁSA IS HAZUGSÁG

Még a nagy alkotmányozási láz idején, 2011-ben eltettem egy Heti Választ, pontosan az ápr. 28-i számát, melyben megjelent az Alaptörvényről egy hosszú cikk "RADIKÁLISABB IS LEHETNE" címmel. Ebben egy idősebb és egy ifjabb politikus nyilatkozik erről-arról...
http://xfree.hu/kep_show.tvn?aid=271067&kid=172933&sort=
*
A kinagyított és kiemelt részletben olvasható hogyan nyilatkozik Boross Péter, a köztársasági elnöki (,,államfői") tisztségről
*
,,Az államfő, aki a nemzet egységét hivatott jelképezni, nincs ebben a helyzetben." ,,Végül a törvénykezési joga megmaradt, szerintem fölöslegesen..."
*
Így már érthető az is, hogy miért vált a magyarság történelmének meghamisítójává - a TÉNYEKEN alapuló IGAZSÁG ELHALLGATÁSÁVAL - Áder János, amikor olyan harciasan kiállt a zsidóságot ért HOLOKAUSZT-KULTUSZ ÁPOLÁSA mellett.
http://pestisracok.hu/ader-magyarorszag-is-felelos-a-roma-holokausztert/
*
Áder János vagy nem ismeri a magyar történelmet, vagy szándékosan hazudik, hogy bűntudatot keltsen a magyarság maradékaiban... http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?SID=&pid=131114&n=furaila&blog
A németek által megszállt országban történtekről úgy beszélni bármilyen holokausztról, mint ahogy Áder János beszélt, az enyhén szólva történelemhamisítás!
Annál is inkább, mert a Horthy-korszakban élő magyarság felelősségéről beszél akkor, amikor a valóságban pont az ellenkezője történ!
*
Éppen ezért, itt az ideje, hogy a HORTHY-korszakkal kapcsolatban megtudja az utókor - és Áder János is - azt az IGAZSÁGOT, hogy a menekültek menedéke volt akkoriban Magyarország

Itt kell szólni id. Antall Józsefről, aki a második világháború éveiben a magyar földre menekült üldözöttek legendás védelmezőjévé lett, aki a sok tízezer menekült ellátását, jogvédelmét megszervezte.
http://furaila.xfree.hu/251800
Id. Antall József (aki apja volt a későbbi ,,rendszerváltoztató" miniszterelnöknek, ifj. Antall Józsefnek) a Belügyminisztérium munkatársa lett 1932-től, ahol elsősorban szociális ügyekkel foglalkozott.
http://xfree.hu/kep_show.tvn?kid=273994&aid=251800&htr=1
*
A legnagyobb feladata a menekültügy megszervezése és irányítása volt.
A trianoni békeszerződés alapján
- elszakított terültekről érkezett magyarokkal, majd
- a zsidó menekültekkel,
- a francia szökevény foglyokkal,
- az olasz katonákkal,
- a délszláv és
- az orosz katonai és polgári személyek ügyével foglalkozott.
http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?SID=&pid=114109&n=furaila&blog.

*
Boross Péter az egyik felelős egyébként azért a PAKTUMÉRT is, melynek "köszönhetően" csakis azok villoghatnak a hatalomért folytatott harcban, akik betartják a PAKTUMOT! Ez vonatkozik MINDEN eddigi parlamenti pártra is!
1990 után nem lett volna semmiféle baloldaliságnak létjogosultsága. Akkor hogyan fordulhat elő, hogy még mindig itt ronthatják életünket? Ez csakis annak az agyonhallgatott PAKTUMNAK "köszönhető"! Nézzük csak hogyan nyilatkozik erről Boross Péter a 2003-as - Antall Józsefre emlékező - írásában, amit külön kiemelnék:
*
"... Ezért kötötte meg az ismert paktumot és nem tette lehetővé, hogy a tudatlanság, vagy félismeretek ezt lehetetlenné tegyék."
*
http://xfree.hu/kep_show.tvn?kid=225166&aid=257851
*
Nyakig benne vagyunk egy újabb választási kampányban, ami miatt a TUDATLANSÁG" és a "FÉLISMERETEK"-re alapozva rendeznek a pártok a rendszerváltoztatás 28. évében is!
*
Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
5. A Magyarok Világszövetségének története
  2018-02-15 13:15:49, csütörtök
 
  II. FEJEZET/3. rész:1938-ra jellemző a NÉPISÉG megjelenése az irodalomban, valamint a NÉPI-URBÁNUS ellentét kialakulása
*
Ami a MAGYAR FÖLDOSZTÁST illeti: 1920-ban jelentős tömegek kaptak kevés földet. Ez azonban nem volt elegendő ahhoz, hogy a társadalomban létező gazdasági és szociális feszültségek megszűnjenek.
1938-ban, Magyarországon 372 hercegi, grófi, őrgrófi, és bárói címet viselő férfi és nő tulajdonában volt 1000 katasztrális holdat meghaladó földterület, vagyis: nagybirtok. Pl. Festetics György herceg 69423 holdas, ill. Esterházy Pál herceg 223287 holdas uradalommal rendelkezett.
*
A mintául szolgáló FINN MODERNIZÁCIÓVAL számos MAGYAR ÍRÓ FOGLALKOZOTT.
A finn földkérdés rendezése, a paraszt-polgárosodás sikeres északi mintája elsősorban KODOLÁNYI JÁNOS (Suomi, illetve Suomi titka) és ERDEI FERENC (Parasztok) munkáin keresztül ,,szivárgott be" Magyarországra a két háború között.
KODOLÁNYI utazóként kiemelte a modern tömegközlekedési és telefonhálózatot, amelyek az elzárt településeket kapcsolták be Finnország véráramába.
ERDEI, pedig azt emelte ki, hogy a két háború között Finnországban kisajátítottak minden 200 hektár fölötti földbirtokot, és azokon 20 hektár alatti parasztbirtokokat alapítottak. ,,Itt volt legenyhébb a földreform, viszont itt volt a legjobb a birtokmegoszlás már korábban is" - írta, amikor a balti államok földosztásához hasonlította a finn agrárreformot a Parasztokban.
A nagy előfutár és kortárs, SZABÓ DEZSŐ kivételével a mozgalom meghatározó egyéniségei egyaránt a húszas években robbannak be a magyar irodalmi életbe.
*
A népi írók - közvélekedés szerint: DARVAS JÓZSEF, ERDÉLYI JÓZSEF, FÉJA GÉZA, GULYÁS PÁL, ILLYÉS GYULA, KODOLÁNYI JÁNOS, NÉMETH LÁSZLÓ, SZABÓ PÁL, TAMÁSI ÁRON, VERESS PÉTER és mások - az 1930-as években szociográfiai művekkel hívták fel a figyelmet a falusi viszonyok lehetetlenségeire.
Ugyanők - Gulyás Pál, Fülep Lajos, Németh László, legkivált Sárközi György közreműködésével és szerkesztésében - az évtized közepén, 1934 és 1938 között, politikai elgondolásokat is kifejezve, kiadták folyóiratukat: a VÁLASZ-t..
*
A NYUGAT harmadik nemzedékének tagjai között - a sokféle irányból érkező és tartó költőkre egyaránt jellemző volt az élénk szociális érdeklődés, mégpedig nem csupán világnézeti területen, hanem határozott elköteleződés módján. A jelenős tehetségek - így, vagy úgy - vállalták a nagy nemzedék örökségét, de előbb-utóbb mindegyik függetlenedni akart.
A nemzedék legjelentősebbjei: SZABÓ LŐRINC, ILLYÉS GYULA, JÓZSEF ATTILA.
JÓZSEF ATTILA tájékozódott a legtöbb irányban, 1929-re ő került szembe legélesebben a NYUGAT-tal, BABITS elleni kritikáival...
*
ERDÉLYI JÓZSEF, lázongó népbarát indulatai a perbefogott Lovaspoló a Vérmezőben csaptak a legmagasabbra. Később, zsidóellenessége jut érvényre a VIRRADAT-ban megjelentetett Solymosi Eszter vére c. versében.
*
A JELENBEN is téma SOLYMOSI ESZTER, a kis libapásztor lányka rituális meggyilkolása. Nem árt, ha elgondolkodunk azon a bizonyos nyilatkozaton, amit egy magát nemzetinek valló és neki helyeslő ifjabb politikus nyilatkozgatott 2011-ben a HETI VÁLASZ-nak!
- "... ahogy azt sem értem, hogy az ügyészség miért maradt önálló hatalmi ág. Nem tudom miért nincs kormányfelügyelet alatt. Ha például az 1880-as években sem lett volna ott, még ma is tartana a tiszaeszlári per, így viszont a koronaügyész odament Nyíregyházára ejtette a vádat és vége lett a nemzetközileg kínos pernek."
http://xfree.hu/kep_show.tvn?aid=256215&kid=83010&sort=
*
Boross Péter szerint helyes volt, hogy a ,,koronaügyész" akkor ejtette a gyilkosok elleni vádat!
MI A TITKOS ÜZENETE ENNEK?
Az, hogy büntetlenül továbbra is lehet gyilkolászni az egyszerű magyar embert! Mert, a mindenkori FELMENTÉS PAKTUM formájában 28. éve érvényben van!
*
Visszatérve, SOLYMOSI ESZTER-hez, szeretném felhívni a figyelmet arra, hogy 2013-ban bejárta az internetet egy eltitkolt MUNKÁCSY-nak tulajdonított festmény is, melynek témája az a rituális gyilkosság, amelynek a kis magyar lányka áldozata lett.

http://s9.images.www.tvn.hu/2016/04/04/16/05/
www.tvn.hu_c11ba49108a2483c0346ff3af063454f.jpg

Eme festmény kapcsán azonnal megindult Munkácsy ellen a lejáratós média-hadjárat.
*
De, hogy pontosabb információink is legyenek, miről szól a ,,TISZAESZLÁRI-PER", ezen a linken található könyvet ajánlom elolvasásra.

http://xfree.hu/kep_show.tvn?aid=271067&kid=172935&sort=

Részlet a könyvből: http://xfree.hu/kep_show.tvn?aid=271067&kid=172936&sort=

Egy korabeli tanúvallomás:
http://xfree.hu/kep_show.tvn?aid=271067&kid=172938&sort=
*
Visszatérve 1938-hoz, amikor JÓZSEF ATTILA, ,,önként" feküdt a sínekre... Akkoriban is a sznob középszert kellett volna ,,kiszolgálni". ,,...az igazat mondd ne csak a valódit;" -gondolatával árulja el magát. (Thomas Mann üdvözlése 1937 január.)
József Attilát végül, az a szörnyű ellentmondás kergette az őrületesen elviselhetetlen életérzésbe, hogy nem kaphatta meg Flórát! Kristálytisztán átélhető minden gyötrelme, amit megírt Illyés Gyuláné a ,,József Attila utolsó hónapjairól" c. könyvében.
*
Valójában az történt, hogy József Attila hatalmas intellektualitása sehova ,,nem fért be"! A ,,proletárok" (plebs) is kiverték maguk közül, amikor szemináriumot akart tartani nekik Csepelen. (Csengey is megjárta ezzel.) Az ,,uraknak" (urbánus) viszont nem volt elég úri...
A munkaadóknak, pedig túlontúl intellektuális volt. A verseit sem tudta úgy megjelentetni, hogy az folyamatos megélhetést biztosított volna számára. Egy ilyen ,,lángoló" elmének elfogadhatatlan az a vegetálás, amire élete utolsó időszakában kényszerült testvére balatoni nyaralójában...
*
A kor ellentmondásossága tükröződik ebben a versében is: a kommunizmus szót fasiszta jelzővel írja: ,,fasiszta kommunizmusét -,,
*
József Attila: VILÁGOSÍTSD FÖL
(részlet)
VILÁGOSÍTSD föl gyermeked:
A haramiák emberek;
a boszorkák - kofák, kasok.
- Csahos kutyák nem farkasok!
Vagy alkudoznak, vagy bölcselnek,
de mind-mind pénzre vált reményt;
ki szenet árul, ki szerelmet,
ki pedig ilyen költeményt.

mivelhogy rend kell a világba,
a rend pedig arravaló,
És, vígasztald meg, ha vigasz
a gyermeknek, hogy így igaz.
Talán dünnyögj egy új mesét,
fasiszta kommunizmusét -
hogy ne legyen a gyerek hiába
s ne legyen szabad, ami jó,
*

Sajnos, a magyarok 1938-ban megtartott II. Világkongresszusáról és a MAGYAROK VILÁGSZÖVETSÉGÉNEK megalakulásáról nem találtam - a bevezető szövegben olvashatón kívül - adatot. Viszont, találtam egy könyvet, melynek
,,Magyarok világkongresszusainak tárgyalásai" a címe és megrendelhető: 18.000,- Ft-ért, itt:
https://www.antikvarium.hu/konyv/harsanyi-zsolt-suranyi-miklos-a-magyarok-vilagko ngresszusanak-targyalasai-548830
*
(Folyt. köv.)
*
Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Rájöttem, a balosoknak fogalmuk sincs magyar állampolgárságr
  2018-02-14 10:14:12, szerda
 
  RÁJÖTTEM, HOGY A BALOSOKNAK FOGALMUK NINCS MIT JELENT A SAJÁT MAGYAR ÁLLAMPOLGÁRSÁGUK , mert oly mértékben nem ismerik a magyarság valós tényeken alapuló történelmét, hogy a BELHIONIAK jó része sem szavazhatna, mert az a szavazat a nemzetellenes hazaárulók malmára hajtaná a vizet. Azoknak a politikusoknak kedvezne, akik még a térképről is el akarják törölni Magyarországot.
https://magyarkozosseg.net/gyurcsany-nyiltan-kimondta-magyar-allamisag-megszuntet ese-celja/
*
RÁJÖTTEM, Íhogy fogalmuk nincs ezeknek a BELHONI magyar állampolgároknak arról, hogy 1920 június 4-e előtt milyen is volt MAGYARORSZÁG! Fogalmuk nincs arról, hogy MAGYARORSZÁG a világon az egyetlen olyan ország, amelyik ÖNMAGÁVAL HATÁROS!
*
AKKOR MOST TESSÉK JÓL MEGNÉZNI EZT A SZÉTSZAGGATOTT TÉRKÉPEN LÁTHATÓ ORSZÁGOT!
*
Európa történelmében védőszerepet játszó MAGYAR NEMZET 1920. június 4-e óta - elvesztette ÖSSZNÉPI KÉPVISELETÉT.
A hétfelé szaggatott és harmadában hozzá ellenségesen viszonyuló, idegen uralom alá kényszerített magyarság - a trianoni békediktátum alapján - elvesztette területének és azok lakóinak több, mint kétharmadát!
Ők és leszármazottaik kaphatják vissza magyarságuk elismerését a hivatalos MAGYAR ÁLLAMPOLGÁRSÁGGAL és szavazati joggal.
*
Tudom, hogy az Alaptörvényben kellett volna ezt megtenni, azonban az Alaptörvény sem legitim... És itt van az egész konfliktusnak az eredője! Mert az Alaptörvény is csak átmenetileg funkcionál. Addig, míg felnő egy olyan nemzedék, amelyik a TUDÁS BIRTOKÁBAN KIKÖVETELI AZ ALKOTMÁNYOZÁSHOZ VALÓ JOGOT!
*
Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
4. Magyarok Világszövetségének története
  2018-02-10 23:07:14, szombat
 
  II. FEJEZET/2. rész: TÁRSADALMI- KULTURÁLIS VISZONYOK 1938-BAN, A MAGYAROK II. VILÁGKONGRESSZUSA ÉVÉBEN
Erre az időszakra a legjellemzőbb a ,,HÁBORÚS KÉSZÜLŐDÁS" kifejezés.
Már március 12-13-án megtörténik Ausztriának Németországhoz történő csatlakozása.
ELŐZMÉNYEK
Az I. világháborús vereség nyomán Ausztriának Németországhoz történő csatlakozását (,,Anschluss") az 1919. évi saint-germani békeszerződés megtiltotta; Hitler hatalomra kerülése után pedig Ausztriában nem volt egységes az ez iránti vágy. Az Ausztria függetlenségének kérdéséről népszavazást kezdeményező Schuschnigg kancellár (németek által követelt) lemondása után megtörténik Ausztria német megszállása.
Hitler 13-án aláírta a ,,csatlakozásról" szóló okmányt. Ausztria önálló államisága megszűnt: 1945-ig Ostmark néven a Harmadik Birodalom részévé vált.
*
A németek és a Volksbund

A kisebbségi népiskolai oktatásról szóló 1923. évi rendelet a nemzetiségi községekben létesítendő elemi iskolák három típusát vezette be:
- A-típusúban a tannyelv az illető nemzetiség tannyelve;
- a B-tipusúban fele-fele arányban,
- míg a C-tipusúban a tan-nyelv a magyar.
A lakosság 6,9 %-át kitevő, félmilliós lélekszámú német nemzetiség kisebbségi népiskoláinak 75 %-a C-tipusú volt.
*
A nemzetiszocializmus németországi hatalomra jutása után elindult a harc a német tannyelvű oktatásért.
Voltak ifjak, akik a németországi ösztöndíjak segítségével, az ott folytatott képzésük során náci befolyás alá kerültek.
Az Imrédy-kormány 1938. november 26-án engedélyezte a Volksbund der Dautschen in Ungarn (Volksbund) megalakulását, amire 1939.április 30-án, Tolna megyei községben került sor...
A Volksbund 1942-ben kb. 300ezres tagsága a magyarországi németségnek csak 40 %-át tette ki, s a volksbund-istáknak is csupán a kisebbsége volt meggyőződéses nemzetiszocialista. Ezért, indokolatlan volt 1945-ben a kollektív felelősséget az egész magyarországi németségre kiterjeszteni a nácizmus támogatása címén.
*

Menekültek menedéke volt ekkoriban Magyarország

Itt kell szólni id. Antall Józsefről, aki a második világháború éveiben a magyar földre menekült üldözöttek legendás védelmezőjévé lett, aki a sok tízezer menekült ellátását, jogvédelmét megszervezte.

Id. Antall József (aki apja volt a későbbi ,,rendszerváltoztató" miniszterelnöknek, ifj. Antall Józsefnek) a Belügyminisztérium munkatársa lett 1932-től, ahol elsősorban szociális ügyekkel foglalkozott.

A legnagyobb feladata a menekültügy megszervezése és irányítása volt.
A trianoni békeszerződés alapján
- elszakított terültekről érkezett magyarokkal, majd
- a zsidó menekültekkel,
- a francia szökevény foglyokkal,
- az olasz katonákkal,
- a délszláv és
- az orosz katonai és polgári személyek ügyével foglalkozott.

Az erdélyieken kívül az első külföldi menekültek Ausztriából és Csehszlovákiából érkeztek 1938-39-ben. Ők, részben politikai menekültek, részben zsidónak minősülő személyek voltak. Ők több tízezres tömeget jelentettek. A velük való bánásmód különös figyelmet igényelt, hiszen Budapestnek számolnia kellett a náci külügyminisztérium erőteljes tiltakozásával, amely a magyar kormányzatot már úgyis túlzott liberalizmussal vádolta a zsidókkal való bánásmód miatt.

Azonban Magyarország már a második világháború kitörése előtt is az üldözöttek menekítésének szervezett központja volt, ami ebben az esetben nemcsak a befogadást, hanem a továbbmenekítést is jelentette.
http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?SID=&pid=114109&n=furaila&blog

A folytatás olvasható a MENEKÜLTEK MENEDÉKE című könyvben. Megjelent a Mundus Magyar Egyetemi Kiadó kiadásában, Budapesten, 1997-ben, Kapronczay Károly szerkesztésében, Id. Antall József emlékirataiból.
http://furaila.xfree.hu/251800
*
(Folyt. köv.)
*
Bóna Mária Ilona

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Külhoni szavazó - világos beszéd
  2018-02-10 03:48:27, szombat
 
  - a magyarországi vasutakat, utakat, a parlamentet csak a magyarok használják, pedig benne van az őseink pénze is. Erdélyből, Felvidékről, Kárpátaljáról, Délvidékről.

Sokszor és elég sokan vádolnak minket, erdélyi magyarokat, hogy érdemtelenül kaptunk magyar állampolgárságot, szavazati jogot, úgy szólunk bele a magyar belügyekbe, hogy nem vagyunk közvetlenül érintettek, nem oda fizetünk adót, félretájékoztatott Fidesz-bérencek vagyunk.
*
Tisztázzunk, hát néhány dolgot:

1. Magyar állampolgárság: csak visszakaptuk, és nem ajándékba. Erről sem mi, sem az elődeink nem mondtak le soha. Nem hagytuk el a hazánkat, most is ott élünk magyarként. Hogy a határ átment a fejünk fölött, egyformán lehet bűnbakot keresni a kialakult határ mindkét oldalán, ebben nincs különbség közöttünk. Mindegyikünk magyar nyelven beszél, a magyar kultúrán egyformán osztozunk, és egyformán is gyarapítjuk.

2. Szavazati jog, szavazás: igen, voksoltam és voksolni is fogok. Egyáltalán nem mindegy nekem, hogy ki van kormányon Magyarországon. És nem is tartom tájékozatlanabbnak magam csak azért, mert a határ másik oldalán élek. Ugyanazok a tájékozódási lehetőségeim, mint a határon belül élőknek.

3. Nem járulunk hozzá a költségvetéshez, nem adózunk a magyar államnak: nagyon sok jelenleg használatban levő vagyontárgyhoz őseink egyformán járultak hozzá, akkor miért is ne használhatnánk közösen? Nagyon sok erdélyi vendégmunkás dolgozik Magyarországon, ott fizetve az adót.
De a legnagyobb adót akkor fizetjük, amikor az itt felnevelt, iskoláztatott gyerekeink Magyarországon letelepedve - hogy a minket ,,nagyon szeretők" szavával éljek - az ottani költségvetést gyarapítják. Ha kiszámolná valaki, hogy mennyit fizettünk a kiköltözött orvosok, nővérek, tanárok, szakmunkások felnevelésére, képzésére, lehet, a magukat ,,nettó adófizetőknek" nevező személyek nagyon meglepődnének.

4. Tessék már megmondani: az utolsó választáson kire is szavazhattunk volna?
A ,,23 millió bevándorlóval" riogató baloldalra, a román nemzeti ünnep alkalmával a román miniszterelnökkel Budapesten koccintó SZDSZ-re vagy a magyarországi választók által is mellőzött többi törpe pártra?
Maradt a Jobbik és a Fidesz, akikről úgy éreztük, hogy partnerként kezelnek. Hogy ezek ,,lopnak, csalnak, hazudnak" vagy ,,jobboldali szélsőségesek"? Mégis: a magyarországi lakosok túlnyomó része is rájuk szavazott.
Akkor miért is vagyunk mi inkább ,,Fidesz-bérencek"? Azért, mert ,,üveggolyóként" ,,kettős állampolgárságot kaptunk"?
*
Végezetül ne felejtsük:
- a külhoniak csak listára szavazhatnak..... 2014-ben is csak EGY(!!!) mandátum múlott rajtunk. 2018-ban max. KÉT(!!!) mandátum sorsát befolyásoljuk.

A mi szavazatunk csupán csak szimbolikus.

De, a határon túliaknak egy évszázadnyi konok kitartásért, a magyarnak való megmaradásért visszajár az állampolgárság, amelytől felmenőiket , vagy akár bennünket is megfosztottak és jár nekik, nekünk szimbolikus szavazati jog, mert ez igy tisztességes!

Forrás: Szakács Béla, Sepsiszentgyörgy

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bontás és építés
  2018-02-07 23:57:28, szerda
 
  A lényeg: a BONTÁST és ÉPÍTÉST UGYANAZ a (háttér)HATALOM irányítja és ellenőrzi.
A migránsokra úgy kell tekintenünk, mint katonákra, akiket azért küldtek Európába, hogy velük végeztessék el a bontási munkálatokat!
*
Mit is akarnak lebontani?
Az európai civilizációt létrehozó nemzetállamokat. Oly-módon, hogy a migránsok ,,segítségével" előidézzék azt a fajta lepusztultságot, ami beindíthatja a kipusztulás (kihalás) folyamatát.
Ez tenné lehetővé annak az új társadalmi formációnak - az ,,Európai Egyesült Államoknak" - a mtárix-minőségű felépítését.
Egyébként, Gyurcsány Ferenc is nyíltan azzal kampányol már évek óta, hogy: ,,... még a térképről is el kell törölni Magyarországot!".

https://magyarkozosseg.net/gyurcsany-nyiltan-kimondta-magyar-allamisag-megszuntet ese-celja/
*
Azt kellene megértenünk végre, hogy UGYANAZ a háttérből irányító hatalom, amelyik a BONTÁSI folyamatot előidézi és irányítja, átmentheti erejét, sőt megerősítheti, kiterjesztheti azt az (újjá)ÉPÍTÉSKOR az új mátrixi ,,rendben".
*
Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
3. A Magyarok Világszövetségének története
  2018-02-06 07:31:17, kedd
 
  II. FEJEZET/1. rész: A Magyarok II. Világkongresszusa 1938-ban.

Az 1938-ban megtartott Magyarok II. Világkongresszusa életre hívja a Világkongresszusok ülései között is működő, állandó ügyvivő testületként a MAGYAROK VILÁGSZÖVETSÉGÉT.
*
A világ figyelmének középpontjába került Magyarország 1938-ban:
- a Felvidék visszacsatolása,
- az Eucharisztikus Világkongresszus megrendezésének alkalmával és
- Szent István halálának 900. évfordulójára való emlékezéssel.
*
1.) 1938-ban, a - bécsi döntés (nemzetközi választott bírósági döntések) értelmében a náci Németország és a fasiszta Olaszország békés úton, döntőbíráin keresztül igyekezett kielégíteni Magyarországnak a trianoni békeszerződés felülvizsgálatára irányuló követeléseit.
A bécsi döntések révén, 1938-ban és 1940-ben Magyarország - a trianoni békeszerződés értelmében - elvesztett területeinek egyes részeit visszakapta Csehszlovákiától illetve Romániától. (A második világháborút lezáró párizsi békeszerződések aztán e döntéseket 1947-ben semmisnek nyilvánították, a visszacsatolt területek pedig újra Csehszlovákiához és Romániához kerültek.)
*
2.) 1938-ban volt az Eucharisztikus Kongresszus, melynek megrendezését az új esztergomi érsek, Serédi Juszticián szorgalmazta.
Az eucharisztia magyarul oltáriszentséget jelent, a kongresszusi mozgalom ennek jegyében Krisztus társadalmilag elismerhető és érvényesíthető hatalmát, a világban való valóságos jelenlétét hirdeti. Ennek az eszmének a tiszteletére szervezi meg a katolikus egyház 1881 óta a nemzetközi eucharisztikus kongresszusokat.
*
3.) A többszázezres tömeget megmozgató egyházi ünnepségsorozat egybekapcsolódott az 1938-as Szent István-évvel és, mint a ,,kettős szent év" rendezvényei bizonyították, hogy Magyarország a ,,béke szigete Közép-Európában".
A két utóbbi esemény, de elsősorban az Eucharisztikus Kongresszus elképesztő színpompával és nagyszabásúan került megrendezésre. A küldöttek és vendégek 33 országból érkeztek, mintegy 50 ezren, a hazai résztvevők száma néhol elérte a félmilliót is.
*
A május 25-29. között lezajlott istentiszteletek, ünnepségek, kongresszusok és körmenetek a magyar katolikus egyház erejét és a világegyházzal való egységét bizonyították. Eugenio Pacelli bíboros államtitkár, a pápa legátusa (a későbbi XII. Pius pápa) és a résztvevők többsége úgy vélte: a budapesti ünnepségek - a lelki élet elmélyítése mellett - politikailag elsősorban a nácik ellen irányulnak. (Hitler nem engedte a német katolikusokat Budapestre.) A másik fő ellenség a bolsevizmus maradt. (A vörös veszedelemtől való félelem-szülte békediktátum
... Így a magyar egyház és a Szent István-i Magyarország ismét a ,,,,két pogány között" a kereszténység, az európai civilizáció védőbástyájának szerepében érezhette magát.".
*
A kongresszus fővédnöke, a református Horthy természetszerűleg nem lehetett, így a római katolikus kormányzóné kapta ezt a feladatot.


A Szent István-év legfőbb védnöke azonban már Horthy volt, aki tudatosan igyekezett is felvállalni ezt az örökséget.
*
Mindhárom, nagyszabású eseménysorozat jó alkalmul szolgált a világ magyarjainak találkozójára is.


Élve a lehetőséggel, 1938. augusztus 16-19-én megrendezték a Magyarok II. Világkongresszusát, amikor megalapították a Magyarok Világszövetségét.
*
Kezdeti célkitűzése szerint azért, hogy támogassanak ,,minden olyan munkát, amely arra irányul, hogy a külföldön élő magyarok között a magyar nyelvet és kultúrát megőrizze és fejlessze, az összetartást ápolja az óhaza és a külföldi magyarság közötti kapcsolatokat erősbítse, a külföldi magyarok életét és a külföldön elért eredményeit állandóan figyelemmel kísérje"
A két világháború között főleg a jobboldali politikai beállítottságú és az egyházhoz hű köröket támogatta.
*
(Folyt.köv.)
*
Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
2018.01 2018. Február 2018.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 13 db bejegyzés
e év: 178 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 78
  • e Hét: 237
  • e Hónap: 2482
  • e Év: 34212
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.