Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/27 oldal   Bejegyzések száma: 261 
Fényre kihantolva
  2008-08-31 05:37:58, vasárnap
 
  FÉNYRE KIHANTOLVA
In memoriam 1956


mikor alig viselhető a kín
hogy a köröm a tenyérhúsba váj
az ajakról cseppenő drága vér
mikor megáll az ér, nem szól a száj

mikor izzó csikk a bőrbe égett
hangtalanná rándult a kiáltás
sorba feszültek a kötélvégek
szél viszi tűzbe omló hús szagát

mikor minden hóhér megcsömörlik
kegyelmet maga a bíró kiált
csak nevek zakatolnak évekig
és újratemetnek egy korosztályt

foszló kátránypapír sír szelekben
fényre kihantolt lázas fájdalom
megcsuklanak a drótozott kezek
porból markolták a szabadságot


Budapest, 2008. augusztus 30.

Lengyel Károly
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Reális félelem...?
  2008-08-30 04:03:20, szombat
 
  Reális félelem a 3. világháború kirobbanása?

Itt az ideje, hogy komolyan elkezdjünk foglalkozni a harmadik világháború kitörésének gondolatával - vetette papírra az aggasztó mondatot Nikolaj Sokov posztszovjet biztonságpolitikai szakértő a grúziai konfliktust bemutató, elgondolkodtató írásában.


A szakember szerint érdemes átgondolni, hogyan is robbantak ki a világháborúk a múltban és nem lehet nem észrevenni a hasonlóságot a jelenlegi helyzettel. A nagyhatalmak közti ellentétek természetesen messze túlmutatnak a kaukázusi térség problémáin, "casus belli"-nek azonban tökéletes lehet a mostani konfliktus.

Annak idején az első világháború is egy teljesen értelmetlen tettnek, Ferenc Ferdinánd (az osztrák uralkodó család legbölcsebb és legvisszafogottabb tagja) meggyilkolásának következtében robbant ki, Oroszország ugyanis úgy érezte, hogy nem hagyhatja magára szerb barátait, amikor Ausztria, előrelátható módon teljes haderejével támadást indított.

A mostani kaukázusi konfliktusban a szakértő szerint az a legveszélyesebb, hogy Saakashvili grúz vezető nem elég megbízható ahhoz, hogy a háború elkerülhető legyen. Az USA korábban is kérte arra, hogy semmiképp se kerüljön közvetlen konfliktusba Oroszországgal, amikor azonban ezen kérés ellenére bekövetkezett a katonai összecsapás is, akkor a grúz vezető rögtön Amerikától kért katonai segítséget az oroszok ellen. A szakértő szerint az amerikai haderő mindenképp megjelenik majd Grúziában, így Saakashvili bátrabban fickándozhat, az amerikaiak pedig nem tudnak majd kihátrálni, ezért egyik pillanatról a másikra igen komoly háborúban találhatják magukat. Bármi is lesz a konkrét kirobbantó ok, minden bizonnyal az orosz-ellenesség és Grúzia-pártiság terjed majd el mozgósító ideológiaként...

Sokov szerint abban azért bízhatunk, hogy két feltörekvő nagyhatalomnak, Kínának és Indiának semmiféle érdekeltsége nincs a konfliktusban, így ha sikerül komolyabb háború nélkül átvészelni azt az átmeneti periódust, míg a világgazdaság központja ezen országokba tevődik át, akkor értelmét vesztheti az amerikai-orosz konfliktus. A szakértő bízik abban, hogy a gazdasági trendekre való tekintettel ehhez talán csak néhány évet kell kibekkelni.

A BBC tudósítója szintén kihangsúlyozta, hogy mindenképp jó jelnek tekinthető Oroszország kelet felé fordulása a nyugati kapcsolatok megromlásával. Ezt a lépést semmiképp nem szabad egy nyugat-ellenes blokk formálódásaként felfogni, Kína ugyanis például igencsak integráns része már a világgazdaságnak és a területi integritást, valamint a nemzeti szuverenitást sérthetetlen értékeknek tartja nemzetközi diplomáciai kapcsolataiban.

(pénzcentrum)


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Honlapunk: http://nemzettelhazaert.blog.extra.hu/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Aug. 20-án sem tudtam ünnepeln
  2008-08-29 17:42:12, péntek
 
  Olvastam a sok ünnepinek szánt beszámolót augusztus 20-ával kapcsolatban. Már akkor
feltolult emlékezetemben-lelkemben aug. 20-ával kapcsolatban a sok átlétlt rossz emlék.
De csak mostanra tisztult le, hogy miért nem szeretem augusztus 20-át, Putyint és az orosz hadsereget?
Tegnap meséltem régi időkről egy olyan nőnek, aki 2006-ban jött haza Olaszországból. Oda ment férjhez és miután felnőttek a gyerekei, elvált és hazajött. Mint ahogy a határon túl élő magyarok többsége, úgy ez a nő sem érti, hogy miért éltünk úgy, ahogy és miért volt sokunknak szükségünk bizonyos stratégiákra, hogy kibírjuk, vagy túléljük az un. történelmi szocializmust.

Eszembe jutott az elmúlt héten hogy mennyire nem tudok ünnepelni augusztus 20-án!

Senki nem érti, hogy miért. Én sem értettem, de közben felidéztem a múlt történéseit és rájöttem, hogy például 1968 miatt.
Amikor is, mint a Varsói Szerződés katonái, a Magyar Néphadsereg
bizonyos alkulatai bemasíroztak a SZU hadseregével az akkori
Csehszlovákiába, hogy leverjék a "Prágai Tavasz" nevű forradalmat.

Nos, legtöbb embernek ez csak egy történelmi dátum, amit jobbnak tart
elfelejteni. Csakhogy mi (200-600 ezer fős inváziós hadsereg - bolgár,
lengyel, magyar, és NDK-s fiatal sorköteles katonái és rokonaik)
elszenvedői voltunk annak az időszaknak és nem tudunk úgy tenni,
mintha meg sem történt volna. Mert, akit akkor bevetettek ebben az
akcióban, soha senkinek nem beszélhetett róla!!!
Évekig nem mehetett semmilyen túrsita csoporttal, még a KISZ-szel sem
Csehszlovákiába, semmilyen külföldi országba. Úgy kezelték egész
életében, mint egy REF (rendőri felügyelet)-est!!! És, ráadásként megkapta a zöld
csomagolást 50 éves koráig. Vagyis, mint tartalékost, mindig akkor
hívták be, amikor a családnak a legnagyobb szüksége lett volna a fiúi,
vagy apai támaszra...

Ehhez még vegyük hozzá, hogy szép számmal voltak, akiket meg azért kezeltek
REF-esként, mert rokoni kapcsolatban voltak halálra- vagy
életfogytiglanra ítélt 1956-os szabadságharcossal....
Ez elég volt ahhoz, hogy ne legyen magánéletük és senkinek, aki
hozzájuk tartozott akár házastársként, barátként, szerető párjaként, vagy
gyermekként, mert olyan ellenőrzöttségben kellett tengetni életüket és
olyan ellenőrzöttségben kellett felnevelni gyermekeiket...

Sajnos a rendszerváltozás nevezetű felfordulás sem hozott változást az ő életükben, legfeljebb annyiban, hogy már kétfelöl követték nyomon sorsukat/sorsunkat a szolgálatosok. Mert náluknál senki nem tudta, vagy tudja a mai napig jobban, hogy ki az akit el kell lehetetleníteni.
Másfelöl, pedig az új "rend" őrei által kiépített biztonsági szolgálatosok legalitásban végzik ugyanezt - esetleg az előzőekkel párhuzamosan.

Ezek után senki ne várja tőlem, hogy lelkesedjek Putyinért, vagy akár
az orosz hadseregért és augusztus 20-áért!!!

Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megegyezés - kivel?
  2008-08-29 12:04:36, péntek
 
  A Magyar Szociális Fórum - Szociális Kerekasztal reagálása Gyurcsány Ferenc javaslatára

Gyurcsány Ferenc ,,Megegyezés" című javaslatai nem adnak megfelelő választ a munkanélküliségre, sem a dolgozó rétegek és a nélkülözők súlyosbodó megélhetési gondjaira. A konvergencia program érintetlenül hagyásával nem lehet javítani az életkörülményeken. Ahhoz, hogy a munkanélküliségből és a foglalkoztatás alacsony mivoltából, a megélhetéshez szükséges rendszeres jövedelem hiányából fakadó bajokat orvosolni lehessen, rendszerkorrekcióra van szükség, új egyensúly megteremtésére tőke és társadalmi érdek között az utóbbi javára - áll abban a nyilatkozatban, amelyet a Magyar Szociális Fórum Szociális Kerekasztala adott ki pénteken a miniszterelnök szerdai előterjesztésére reagálva.
Az MSZF-SZK szerint Gyurcsány Ferenc terve változatlanul a nagytőke javára billenti a mérleg nyelvét, annak dacára is, hogy a szociális kiadásokat nem akarja csökkenteni. Mindössze azt látni, hogy a neoliberális vadkapitalista módszereket árnyaltabb módszerekkel váltanák fel, az árakra és a piacra bízva a profit gyarapítását, illetve a nemzetközi pénzügyi körök Magyarországgal szemben támasztott elvárásainak teljesítését. Ezt látszik alátámasztani, hogy a kormány Gazdasági Érdekegyeztető Fórum néven új keretet hozott létre az Országos Érdekegyeztető Tanáccsal szemben, hogy a szakszervezetek beleszólási jogának mérséklésével tágabb teret biztosítson a kormány és a gazdasági csoportok érdekérvényesítésének. Az MSZF-SZK egyetértő szolidaritásáról biztosítja a szakszervezeti szövetségeket, hogy elutasítják ezt a kísérletet.
A terv pozitív eleme, hogy mellőzi az egykulcsos adó bevezetését, azaz a magasabb jövedelműeket jobban adóztatja, adósáv eltolást tart szükségesnek és - legalábbis közvetlenül - nem sújtja a minimálbérből élőket. Ugyanakkor nem hagy kétséget afelől, hogy a foglalkoztatási és a megélhetési problémák orvoslása helyett a tőke versenyképességének növelését tartja elsődlegesnek.
Nekünk úgy tűnik, hogy a megegyezés nem a súlyosbodó megélhetési gondok enyhítését, hanem a hatalmon maradást szolgálja. A javasolt intézkedések között nem látunk olyant, amely ne volna elfogadható a döntő helyzetben lévő pénzügyi és politikai köröknek, amelyeknek támogatása nélkülözhetetlen a Gyurcsány-kormány fennmaradásához. Lehet, hogy a kormány eléri a célját, és kihúzza a választásokig, de megegyezés a társadalommal csak akkor születhet, ha a megtermelt javakból a jelenleginél nagyobb arányban részesülhetnek azok, akik megtermelik. Ehhez mindenekelőtt a gazdasági növekedés serkentésére és az elosztás átrendezésére, a foglalkoztatás bővítésére van szükség. Fel kell hagyni az olcsó munkaerőre épülő gazdasági prosperitás tézisével, és emelni kell a munkabéreket, hiszen a bérjövedelmek 60 százaléka létminimum közeli, illetve alatti, és nem biztosítja a folyamatos életvitelhez szükséges igen szerény szükségletek kielégítését sem. Korlátozni kell a transznacionális korporációk nyereségének kivitelét az országból, újra kell tárgyalni a magyar állammal kötött szerződéseiket. A spekulációs tőzsdei tranzakciókból származó nyereségre progresszív adó kivetését tartjuk célszerűnek.
Június 20-án meghirdetett rendszerkorrekciós stratégiáját a Magyar Szociális Fórum - Szociális Kerekasztal a demokratikus erők széles összefogásával kívánja a társadalompolitika rangjára emelni, mert ebben látja társadalmi állapotaink tényleges javításának békés és demokratikus útját.
2008. augusztus 29.
a Magyar Szociális Fórum - Szociális Kerekasztal Koordinációs Bizottsága

sajtókontakt: 06 30 5927371
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Fejezzük be!
  2008-08-29 11:49:53, péntek
 
  Szeptember 17-én 16 órától a Rendszerváltó Fórum, vonulásos demonstrációt szervez a Corvin közből a Kossuth térre! A demonstrációra várunk minden szervezetet, és személyt, akinek elege van az újabb következményekből, aki látja, hogy sajnos hiába küzdünk az állami stratégiai vagyon privatizációja, jelkép emlékműveink felszámolása, a közerkölcs rombolása, termelő gazdák tönkretétele, a magyar kis és középvállalkozások ellehetetlenítése, kórházaink bezárása, oktatási rendszerünk tönkretétele, a nyugdíjrendszer csődbe juttatása, és még ki tudja mi mindennel szemben, újabb száz és ezer csapás éri a nemzetet, amíg a kiváltó ok, a jelenlegi hazaáruló, nemzetpusztító, csaló, hazug, tolvaj ,,államirányítás" a helyén marad.

A hétköznapi ember, a kizsákmányolt dolgozó, a sanyargatott vállalkozó, a halálra ítélt nyugdíjas, a jövő nélküli fiatal számára egy megoldás maradt, hogy kitörjön a diktatórikus hatalom köré is font börtönéből, és a gyakorlatban is érvényesítse a néphatalom, a népfenség, a népszuverenitás elvét. Ezt a jogot egyelőre még nem vehették el tőlünk, gyakorlati érvényesülésére, pedig csak akkor van lehetőség, ha százezres létszámban jelenünk meg, és szűntetjük meg elnyomásunkat, országunk tönkretételét.

A Kossuth téri események óta nyakunkba vettünk még két év elnyomást, túlságosan is itt van már az ideje, hogy megszüntessük!

Várunk mindenkit, hívunk mindenkit! Aki ezt olvassa, kérjük adja tovább, tegye közzé, mondja el minden ismerősének, ha elegen leszünk szeptember 17. lehet a népszuverenitás napja, a valódi rendszerváltás megkezdésének ideje!



Fáber Károly

Rendszerváltó Fórum


--
Rendszerváltó Fórum
Web: refor.extra.hu
E-mail: refor@mailbox.hu

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Silvytől hoztam! (furaila)
  2008-08-29 11:19:43, péntek
 
  Kopp...kopp TVN!!!
2008-08-28 14:49:51, Csütörtök





KOPP...KOPP...KOPP TVN VEZETŐSÉGE!!! ....Van itt valaki?,... hogy rendet csináljon ebben a KÁOSZBAN?!...Vagy legalább arra érdemesítsenek minket, hogy informáljanak arról, hogy KARBANTARTÁS MIATT "ZÁRVA" ... EMIATT HÖLGYEIM ÉS URAIM, NE FÁRASSZÁK MAGUKAT!!!!...LEGALÁBB ENNYIT.... és MI MEGKÖSZÖNNÉNK!


Aki számára látható a beirásom, vigye magával és tegye fel a saját blogjába .....hátha történik már valami végre, ami pozítiv is lesz a blogolók számára!






5 komment , kategória: Általános


Szép napot mindenkinek!
2008-08-28 12:12:05, Csütörtök






...Ha egyáltalán látható, ugyanis tegnap reggel 9:51 óta NEM LÉTEZEM!!!...legalább is a TVN-nél...de köszönöm jól vagyok ÉLEK ÉS VIRULOK!....

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Polgárok Háza négy éve ...
  2008-08-29 11:09:19, péntek
 
  A Polgárok Háza négy éve a nemzet szolgálatában


Ünnepi estet rendeztek a Polgárok Háza megnyitásának negyedik évfordulója alkalmából 2008. augusztus 28-án, Budapesten a Polgárok Házában. A zsúfolásig megtelt díszteremben Hende Csaba, a Szövetség a Nemzetért Alapítvány elnöke, az Országyűlés jegyzője köszöntötte a résztvevőket. Mint mondta a 1600 m2 nagyságú házat, a huszonötezer adományozó négyszázmillió forintjából vették meg, újították fel, s működtetik mindmáig. Csodaként értékelte, hogy a nehéz gazdasági helyzet ellenére az elmúlt években nem kellett bezárni az épületet a látogatók előtt.

A Polgárok Háza - Hende Csaba szerint - rendeltetésszerűen végzi hivatását. Az épületben működik közéleti- , képzőművészeti szalon, Budai Ilona népdalkör, Vörösmarty Mihály Versbarátok köre, az Echo Televízió közönségtalálkozója stb. A programok közül kiemelte: ősszel újraindul a Civil Akadémia, melynek első vendége lesz Bogár László közgazdász, aki ,,Nemzetprogram" címmel tart előadást. Az előadók között található Csath Magdolna, Tóth Gy. László, Fritz Tamás, Ángyán József, Járóka Lívia valamint Járai Zsigmond és Bethlen Farkas.

Kubatov Gábor országgyűlési képviselő, a Polgárok Háza igazgatója szerint a Polgárok Háza - a bibliai Ige szerint is - jó alapokra épült. A támadások ellenére ebben a házban a nemzeti kultúra alapvető értékeit mutatják be. Kubatov szerint a Polgárok Háza dolgozói a ,,szellemi csata" győztesei, mert a szembenálló erők, a hazudozás intézményesített formái ellen ők a maradandó értékeket mutatják fel, s hirdetik a hit, a becsület és tisztesség fontosságát.

Varga Mihály országgyűlési képviselő, a Fidesz alelnöke a pártja nevében mondott köszönetet azoknak az adakozóknak, akiknek nemes adományaiból felépült a Polgárok Háza, a szellemi munícióval együtt. Varga Mihály szerint sok felhő árnyékolja be a közös jövendőt. Évek óta nem a nemzet érdeke szerint zajlanak az események és a fontos döntések. Óvodák, iskolák, szakmunkásképzők ezreit zárták be az elmúlt években. Ma Magyarország ,,sivatagosodik": a termőtalaj válik terméketlenné. Arra tanítják az embereket, hogy éljen fel mindent, még a jövőjét is, majd a költségeket más kifizeti helyetted, miközben ez hazugság. Ellenfeleire utalva Varga kijelentette: ők meggazdagodni szeretnének, mi pedig a közösségi vagyon megmaradásáért küzdünk. A Fidesz alelnöke szerint egyre többen érzik magukat becsapottnak, akik elhitték, hogy dübörög a gazdaság, mégsem találnak maguknak munkát. Valamennyien érezzük bőrünkön a növekvő létbizonytalanságot. A Fidesz alelnöke szerint e rossz politizálásnak hátat kell fordítani s az alkalmatlan vezetőket le kell váltani. Hogy mikor jön el ennek az ideje, lesz-e előrehozott választás, arról nem szólt a Fidesz alelnöke.


Frigyesy Ágnes
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A félelem ára
  2008-08-29 03:23:57, péntek
 
  A félelem ára

Mára cáfolhatatlan bizonyítékok hosszú sora jelzi, hogy a többséget alkotó Nemzet az Őszödi Böszme hazugságbeszéde óta felébredt Csipkerózsika álmából, viszont a tüntetéseken való aktivitása minimálisra csökkent. Ez szerintem két okra vezethető vissza.

Egyrészt: a 2006. október 23-i tüntetés résztvevői elleni brutális rendőri fellépés,- ami a legsötétebb Rákosi korszakot elevenítette fel,- másrészt a bérrabszolgaságba kényszeríttet sokaság részéről a munkahely elvesztésének fenyegető réme, ami sajnos, Demoklész kardjaként lebeg a fejük- fejünk főlőtt. Tartok tőle, hogy az általam felsorolt két ok, a hallgatag többséget ismét távol fogja tartani a szeptember 17.-re tervezett tüntetésünktől. Ördögi kör, amit a Globális Tőke, és Helytartója, a Nemzetáruló kormány kényszerzubbonya szabott ránk, akaratunk, és beleegyezésünk ellenére. Pedig a végső cél, a magyarság teljes kifosztása, és módszeres, lassú elsorvasztása.

Nagy kérdés, hogy mikor ismeri fel a tönkretett, megnyomorított sokaság a saját érdekeit, hogy leveti e, levetjük e, a tizennyolc éve ránk erőltetett kényszerzubbonyt? Kockázat nélkül pedig nincs előrejutás. Fontoljunk meg magyarok! El kell végre dönteni, mi a fontosabb. Gyerekeink, unokáink jövője, vagy a félelem vasmarokszorítása, ami arra ösztökél minket, hogy a zsarnoki hatalom kénye, kedve szerint éljünk, végső pusztulásra ítéltetve. Gondoljátok, gondoljuk meg honfitársaim. Legyünk ott minél többen szeptember 17-én 16 órakor a Corvin kőznél,- a VIII-ik kerület, József körút és az Üllői út sarkán,- a puszta létünk védelmében, a valódi rendszerváltozásért tartandó tüntetésünkön, hogy lemondásra kényszerítsük ezt a fejünk tetején táncoló Nemzetáruló Kormányt, és az álliberális, álellenzéki szövetségesét.

Bogád Antal


*

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Totalitárius Terrorisztikus...
  2008-08-29 03:22:42, péntek
 
  Totalitárius Terrorisztikus Tönkretételünk


Tisztelt Bogád Antal!

Köszönet írásáért! Nagyon pontosnak és lényegre törőnek gondolom írását. Főleg 2006. október 23-ával kapcsolatban megrendítő a viszonylatok felidézése, feltárása.
Igen, új, és minden eddiginél nagyobb tüntetésre lenne szükség, ami talán felébreszthet sokakat. Igen, legyünk minél többen a Corvin-köznél!

Van egy mondat, amit 2006 októbere óta sokat idéztem mindenfelé:
2006. OKTÓBER 24-ÉTŐL 2006. OKTÓBER 23-A AZ A NAP, AMIT SOHA SEHOL SENKI MAGYAR MEG NEM BOCSÁJTHAT ENNEK A RENDSZERNEK.

A tömegek nem csupán a demoklesz kardjára figyelnek minden percükben félszemmel, hanem a zsigereikbe ivódott félelem dolgozik bennük. Tudom, mert naponta találkozom és beszélek olyan emberekkel, akik ott voltak a sűrűjében azon a napon. Akkor megfogadták, hogy mivel nem történt olyan változás, amit a szeptember 17-én indult morális forradalomtól vártak, csak akkor mennek tüntetésre, vagy tömegmegmozdulásra, ha már lőnek, vagy akkora lesz a tömeg, hogy bármilyen ellenállást elsöprő erejével semmi nem szabhat gátat akaratának és a kívánt változásoknak.

Nagy tehát a felelősége azoknak, akik utcára szólítják a tömeget! Megmondom őszintén, azt kellene hangoztatni, hogy akik március 9-én három igennel szavaztak a népszavazáson, azok lehetőleg mindenki jöjjön el szeptember 17-én a Corvin közhöz. Szinte vonulni sem kellene, mert akkora tömeg, vagyis nagyjából három millió magyar az egész belvárost megtöltené.
A következő elhatározásnak annak kellene lenni, hogy ez az összegyűlt tömeg addig ne tágítson, ameddig ez a parlament el nem tűnik a közéletből az utolsó szálig.
Ne felejtsük el: VÁLTSUNK KORMÁNYT! VÁLTSUNK ELLENZÉKET!

Kis csoportoknak nincs változtatási lehetősége, még erővel sem. Szervezettségük, összehangoltságuk majdnem a semmivel egyenlő minden jószándék ellenére. Az ok egyszerű. Ha valaki végiggondolja, hogy csak a tömegek mozgatásával kapcsolatos kommunikáció mennyi pénzbe kerülhet, akkor nagyon meg fog lepődni egy alapos számítás után. Itt kezdődik.
Akik ma változásokat akarnak, megfeszülhetnek, akkor sem jut el a szavuk ahhoz a szükséges tömeghez, akiknek a támogatása nélkül semmire sem mennek. Helybenjárás.
Milliós tömegnek kell itt összegyűlni. De milliós tömegnek enni-inni kell, annak végterméke is van - mint láttuk a Kossuth téren anno. Mindez tengernyi pénzt emészt fel.
Emlékezzünk, Prágában napokon át rázták a kulcscsomókat milliók, akik végig azt skandálták: ,,Utolsó csengetés!". Tudom, mínusz nagyon sokban Kijevben együtt maradt a milliós tömeg a parlament előtt.

A Kossuth térre a böszme válasza ugye az volt, hogy ,,Lesznek tüntetések. Lesznek. Majd megunják, hazamennek.". Ezt elneveztem ,,Na és?"-technológiának. Ami alatt azt értem, hogy olyan mértékig becsmérli szemtől szemben azt a tömeget, akiknek zsírjából él a nyomorult politikus fajzat, hogy ettől a szövegtől az emberek gondolkodása szinte lebénul, tetrekész lendülete megtörik, és valóban hazamegy. Egy ilyen mondat olcsóbb és hatásosabb egy sortűznél. Csak a gonoszságban igazán élenjárók képesek ilyen velejéig romlott szívbéli és szellemi sortüzet zúdítani saját véreikre.
A bűnösnyelvű pártelitek pedig bármilyen általuk összehívott megmozduláson azzal fejezik be, menjetek békével.
Zsibbadt országgá tették a magyarok honát. Kevés remény látszik ezt az állapotot megváltoztatni.

Totális kiszolgáltatottságra vetettségre pedig csak totális megmozdulás tűnik az egyetlen alapvetően megfelelő válasznak, hogy ne legyünk tovább totálisan kiszolgáltatva. Amit követően biztosan megszűnik az ezerszer is elátkozott, világgá hiába kiabált keserűségünk és annak oka.

Szeptember 17-én legyünk hát együtt legalább hárommilliónyian rettenthetetlen elszántsággal és kitartással a Corvin köznél! Semmi mással nem törődve, mint az egyetlen lehetséges és értelmes közös céllal, hogy nem tágítunk, ameddig ki nem írják az azonnali új országgyűlési képviselői választással együtt az önkormányzati választást is.
Békés eszközökkel, de totális hatalomváltásra van szükség a technikailag lehetséges legrövidebb időn belül. Ezt a tömegakaratot pedig határozottan egyértelművé kell tenni rögtön az elején, és ettől egy lépést sem hátrálni. Ez csak azoknak tűnik veszélyesnek, akiknek vaj van fejükön.

Kíváncsi leszek, lesz-e annyi elszánt magyar együtt, hogy ezt a létszükséglet diktálta változást ki lehessen kényszeríteni?

Isten óvja Magyarországot!

Budapest, 2008. augusztus 28.

Lengyel Károly
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Minimálbérre átszámítva
  2008-08-29 02:41:19, péntek
 
  A kulcsár-ügy híreit 60 000.- Ft. minimálbéri munkaviszonyban kihirdetve ( Ja, akkor még 52 000.- Ft. volt a minimálbér, kicsit részrehajló vagyok.)

Az MTI hire átszámítással: ,,Nyolc év börtönre és 230 millió forint ( minimálbéren 319 év munkaviszony) vagyonelkobzásra ítélte első fokon sikkasztás miatt Kulcsár Attilát a Fővárosi Bíróság. Öt év börtönt és 177 millió forint (minimálbéren 245 év munkaviszony)vagyonelkobzást kapott bűnsegédként elkövetett sikkasztás és pénzmosás miatt Kerék Csaba, a Britton Kft. egykori vezetője,és sikkasztás miatt 3 év börtönt és 150 millió forint ( minimálbéren 208 év munkaviszony ) vagyonelkobzást kapott Bitvai Miklós, az Állami Autópálya-kezelő volt vezérigazgatója, Garamszegi Gábor, a Betonút Rt. volt vezérigazgató-helyettese pedig 3 év börtönt és 58 millió forintos (minimálbéren 80 év munkaviszony) vagyonelkobzást kapott szintén sikkasztás miatt. Schönthal Henrik üzletembert pénzmosás és sikkasztás miatt 4 év börtönnel és 626 millió forint ( minimálbéren 869 év munkaviszony) vagyonelkobzással sújtották, ugyanakkor felmentették a bűnsegédként elkövetett sikkasztás vádja alól Rejtő E. Tibort, a K & H Bank egykori elnök-vezérigazgatóját. (MTI) 2008. augusztus 28." A közállapotok felett őrködő Magyarállam törvényalkotó és a Magyar vezetőréteg tudtával és aktív részvételével végezték áldásos tevékenységüket??? - ezt suttogják? /Érdekességként megemlítenék egy törvényalkotási aktust, ami lehetővé tette a bankokból való nagy összegű készpénz felvételét: 2002.12..31-én történt ( a 209.-es ténykedése alatt, aki előzőleg a K&H vezérigazgatója volt)- természetesen semmi összefüggés nem állapítható meg. Volt egy mindent elrendező telefon, egy bizonyos Gyurcsányi nevezetű személynek!/ Természetesen a legfőbb érték az ember ( s hazánkban nincsenek gazemberek)!!! 2008.08.28.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/27 oldal   Bejegyzések száma: 261 
2008.07 2008. Augusztus 2008.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 261 db bejegyzés
e év: 2154 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 174
  • e Hét: 333
  • e Hónap: 2578
  • e Év: 34308
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.