Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
1. A Magyar Szocialista Munkáspárt KB 1989-i jegyzőkönyvei
  2019-02-09 05:18:50, szombat
 
  A SZOCIALISTÁNAK SULYKOLT ,,FÜGGETLENÍTETT" PÁRTÁLLAM CSŐDJE
*
1. A Magyar Szocialista Munkáspárt KB 1989-i jegyzőkönyvei
*
Miért olyan nehéz megérteni, hogy - 1963-tól 1989-ig - a MAGYAR GAZDASÁGPOLITIKAI HELYZET TELJESEN KÜLÖNBÖZÖTT A VILÁG MÁS ORSZÁGÉITÓL???!
A tragédiát, a mindenre rátelepített és MINDEN BEVÉTELT FELÉLŐ (parazita) FÜGGETLENÍTETT POLITIKAI BIZOTTSÁGOK RENDSZERE okozta.
*
Vagyis, NEM az ,,ÚJ GAZDASÁGI MECHANIZMUS" szerint működő IPARI- és MEZŐGAZDASÁGI TERMELÉS csődölt be, hanem a PÁRTÁLLAM!
*
Ennek bizonyítékai az 1989-es Magyar Szocialista Munkáspárt Központi Bizottságának ülésein készült jegyzőkönyvek és a belőlük kivonatolt részletek, melyek itt láthatók::
http://furaila.xfree.hu/234611

Valamint itt olvashatók:
http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?SID=&pid=126643&n=furaila&blog_MSZMP
*
Ezekből a titkosított jegyzőkönyvi kivonatolt részletekből egyértelműen kiderül az igazság! És az is, hogy milyen nagymértékben LESAJNÁLTÁK A MUNKÁSOKAT és csakis kizárólag a hatalom és a PÁRTVAGYON MINDEN ÁRON VALÓ ÁTMENTÉSÉVEL foglalkoztak!
*
(Folyt.köv.)
*
Bóna Mária Ilona
*
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tények az iparban és a mg-ban dolgozókról (1920-2004)
  2019-02-03 11:30:00, vasárnap
 
  TÉNYEK 1920-tól a 2004-es EU-CSATLAKOZÁSIG BEZÁRÓLAG
(1-5 részek egyben)
Az IPARBAN- és a MEZŐGAZDASÁGBAN DOLGOZÓK SORSÁNAK ALAKULÁSA

1. FÖLDOSZTÁS A HORTHY-KORSZAK KEZDETÉN
Tudta-e, hogy az 1920-as békediktátummal megcsonkított és jóvátétellel megsarcolt Magyarországon FÖLDOSZTÁSSAL kezdte Horthy Miklós a kormányzást?
Földreform végrehajtása vált szükségessé, azzal a szándékkal, hogy ,,a magyar földbirtok megoszlását helyesebbé tegye".
- A nincstelenek 600 öl házhelyet és legfeljebb 3 hold földet kaphattak,
- vagy törpeparcelláikat 3 holdra egészíthették ki.
- Az addigi birtokosok meglevő földjeiket legfeljebb 15 holdra pótolhatták ki.
- Földdel nem rendelkező közalkalmazottak, gazdatisztek legfeljebb 1 holdat kaphattak.
*
A reform végrehajtására létrehozták az Országos Földbirtokrendező Bíróságot.
- Földalapot képeztek megvásárlási ár ellenében. (Összesen 1,3 millió kat.hold.)
- Ebből különféle célokra (vitézi szék, közlegelők, mintagazdaságok, stb.) 190 ezer kat. holdat zároltak.
- 155 ezer holdat kishaszonbérletbe adtak, és
- végül 928491 kat. hold került szétosztásra.
425 ezer család jutott földhöz, átlagosan 1,5 kat.holdhoz.
*
A földreform az egész ország földterületének 8,5 %-át érintette. Jelentős tömegek kaptak kevés földet. Ezért, a társadalomban létező gazdasági és szociális feszültségeket továbbra sem szüntette meg. Magyarországon 372 hercegi, grófi, őrgrófi, és bárói címet viselő férfi és nő tulajdonában volt 1000 katasztrális holdat meghaladó földterület, vagyis: nagybirtok. Pl. Festetics György herceg 69423 holdas, ill. Esterházy Pál herceg 223287 holdas uradalommal rendelkezett.
*
Az arisztokrácia elfogadta a bethleni konszolidáció által teremtett rendet, de nem lelkesedett érte. Néhány elszánt Habsburg-ház legitimitását visszakövetelő ifjú kivételével - elfogadták ideiglenes államfőnek Horthy Miklóst.
Még, ha a köznemesi sorból kikerült kormányzó nem is léphetett be a keszthelyi Festetics-kastély címeres kapuján, és a főrangú hölgyek lenézően csak úgy emlegették: ,,Der Matrose" (,,az a matróz").
*
*
*
2. KERTORSZÁG és TSZ-ESÍTÉS
Az előbbiekben közölt módon földhöz jutott nincstelenek, valóságos kis KERTORSZÁGOT hoztak létre.
Megvalósították a kertgazdálkodást hazánkban...
*
Ennek vetett véget a II. világháború, majd az 1945 utáni TSZ-esítéssel ezeket a földeket kolhozosította a rákosista- majd 1956-os véres megtorlást követően a MEGTORLÓ HATALOM.
*
Valósággal földönfutókká váltak a KULÁKNAK kikiáltott gazdák és megözvegyült gazdánék, akik ekkorra már alkalmatlanok voltak az - életkoruk miatt - a TSZ-ben, vagy a gyárban való robotra!
Azt ordibálták a mozi-híradókban, hogy
- ,,AKI NEM DOLGOZIK, AZ NE IS EGYÉK!"
Az így munka- és jövedelem nélkül maradt matrónáknak nem járt az orvosi ellátás sem! "NINCSTELENSÉGI BIZONYÍTVÁNY"-t kellett kérniük a lakótömbi bizalmitól. Akkor maradhattak életben, ha még volt felnőtt gyári munkás gyermekük - aki nem maradt ott a fronton, vagy a málenkíj roboton. Akkor az ő biztosításával ellátták a kórházban, vagy az orvosi rendelőben.
*
Sok helyütt, mint pl. a Nagy-Kunságban, a TSZ egybeszántotta az ellenérték nélkül kisajátított földeket és "micsurin-búzát",meg más-szovjet "nemesítésű" gabonával vetették tele...
A kis kertgazdák földjeit, pedig többnyire parlagon hagyták, melyek elszikesedő pusztákká váltak. Min pl.: Bösztörpuszta. Lásd a kunszentmiklósi Bösztörről szóló írást, amikor még nem volt puszta!
,,... a XIX. és a XX. század fordulóján ... Bábony, Bösztör, Szedria, Bodakút, Szilos, Bakérhát meg a Paprét földjein és a 30 ezer holdas határ más részein hatszáznál több tanyában mintegy háromezer ember élt." (Idézet a könyvből)
*
*
*
3. AZ ÚJ GAZDASÁGI MECHANIZMUS: a HÁZTÁJI FÖLDMŰVELÉS és a TARTÓSÍTÓIPAR kiépülése
Az előbbiek alapján zajló HELYCSERÉS TÁMADÁSSAL, részben fölszámolták, átnevelték és proletarizálták a Horthy-korszak polgárosodó középosztályát és a kertgazdálkodást megvalósító kisbirtokos parasztságot.

Az 1970-es évekre már akkora bajban volt az akkori ifjú nemzedék, hogy TÖRVÉNYT KELLETT HOZNI AZ IFJÚSÁGRÓL. Mára már egyértelmű, hogy az 1963-as amnesztiával szabadultaktól való rettegés szülte azt a gondolatot, hogy át kell írni a MUNKA TÖRVÉNYKÖNYVÉT és attól fogva, ami addig alanyi jogon ,,JÁRT" azután már csak ,,ADHATÓ" volt.
És, hogy még egyértelműbb legyen, kinek mi jár és mi adható, azt egy külön törvényben fogalmazták meg. Ez volt az 1971. évi IV. Törvény az Ifjúságról. Ezzel a törvénnyel kezdetét vette az akkori ifjúság egyformásítása és a ,,szocialista embertípus" kinevelése...Ez a KONTRASZELEKCIÓ több évtizedig tartott és túltett az 1920-as numerus claususon.
*
http://furaila.xfree.hu/266935
*
A rossz életkörülmények kialakulásához az is hozzájárult, hogy megoldatlanná vált a lakhatásuk. Az akkori húsz- illetve huszonéves ifjaknak már nem jutott a polgárságtól - 1945-ben és közvetlen utána, ellenérték nélkül - kisajátított és állami tulajdonba vett bérlakásokból. Azok a lakások addigra szétosztásra kerültek az 1963-ban kiépített és MINDEN vállalat, üzem, intézmény élére telepített FÜGGETLENÍTETT KISZ- PÁRT- és SZAKSZERVEZETI BIZOTTSÁGOK fizetett "vezetői" és az őket feltétlen kiszolgálók között.
A gyermekgondozási segély (GYES) bevezetése- és a házgyárakban legyártott panelekből épült lakótelepi lakások sem járultak hozzá az ÚJFAJTA CSALÁDKULTUSZ kialakulásához. Ugyanis, a FÜGGETLENÍTETT apparátusok felélték az általuk irányított vállalatok- intézmények MINDEN bevételét!
Ki kellett találni valamit!
Ezt szolgálta az 1969-ben bevezetett un. ÚJ GAZDASÁGI MECHANIZMUS.
Ez azt jelentette, hogy a Horthysta középosztály gyermekei -ifjúvá serdülve- dolgozhattak a vállalatnál - a KÖTELEZŐ nyóóóócóra után másik nyóóóócat "MÁSODÁLLÁSI SZERZŐDÉSSEL"! Vagy fusizhattak valamelyik főnök magánvillájának építkezésén...

A döglődő TSZ-ek, meg kiosztottak un. "HÁZTÁJI MEGMŰVELÉSRE" a parlagon lévő földjeikből a TSZ-tagok között - szedrződést kötve a TSZ-szel arra vonatkozóan, hogy mit termesztenek, vagy tenyésztenek!
Lehetett dolgozni a TSZ-ben kötelezően letöltött 8 órai munkavégzés után másik 8-at a HÁZTÁJIBAN!!!!
A MAGYAR földművesek fóliázásba kezdtek és láss csodát, a földek is újra teremtek és olyan gyümölcs- és zöldségtermés-bőség volt, hogy a meglévő konzervgyárak nem győzték a tartósításukat!
Kiépült egy új IPARÁG: a TARTÓSÍTÓ- ÉS FELDOLGOZÓIPAR...
Ráadásként, elláttuk a Szovjetuniót, meg a környező országokat is - a többnyire háztájiban megtermelt gyümölcs- és zöldségfélékkel.
Igazságtalanság lenne elhallgatni, hogy a TSZ-eknek is jól jött a bevétel, mert végre volt miből fejleszteni! Olyan "MINTAGAZDASÁGOKKAL" büszkélkedhettünk, mint pl. a BÁBOLNAI.
*
Az a legtragikusabb, hogy ez sem menthette meg a szocialistának hazudott magyar államot a csődtől és az utána következő un. rendszerváltoztató HATALOM-ÁTMENTÉSTŐL!
*
*
*
4. A SZOCIALISTÁNAK NEVEZETT PÁRTÁLLAM CSŐDJE
A HELYCSERÉS támadással nem csak az új "elit" réteg alakult ki az 1980-as évekre, hanem az új munkás-parasztság, amelyikért már nem fájt senkinek a szíve.
Az akkorra MUNKÁSSÁ váló- gyökértelen (saját családi múltját sem ismerő) tönkretett családokat már könnyű szívvel áldozta föl a magát még 1990 után is szocialistának és munkáspártinak becézgető PÁRTVEZETÉS, és az őket kiszolgáló nagy-létszámú FIZETETT APPARÁTUSHOZ tartozó ,,T"ÁMOGATOTTAK!
A kiemelt ,,T"-vel az Aczél György által - MSZMP KB kulturális ügyekért felelős pártvezér - kitalált és évtizedekig alkalmazott negatív megkülönböztetésre (diszkriminációra) utalok.
Az úgynevezett RENDSZER-VÁLTOZTATÁS felért egy második ,,Trianonnal":
- a szocialistának nevezett pártállam csődje, valamint
- a munkás-parasztságra épített rendszer fölszámolása
- az un. ,,társadalmi" PÁRT-ÁLLAMI TULAJDONBAN LÉVŐ GYÁRAK PRIVATIZÁCIÓJA miatt a DOLGOZÓ MUNKÁSOK UTCÁRA KERÜLÉSÉVEL egy EGÉSZ NEMZEDÉK MEGSEMMISÜLÉSÉT IDÉZTÉK ELŐ.
A munkásosztályhoz tartozók teljesen vétlenek voltak abban, hogy nem rendelkeztek:
* sem anyagi-
* sem ismereti,
* sem kapcsolati tőkével az újrakezdéshez;
Történelmi bűntett volt az 1945 utáni államosított gyárak és üzemek
(az oly világhírű cégek, mint IKARUS, Ganz MÁVAG, Országos Gumiipari Vállalat Taurus Gumigyára, Hajdúsági iparművek Lehel Hűtőgépgyára, Május 1. Ruhagyár, Magyar Gyapjúfonó és Szövőgyár (The Woolmark Company), Habselyem Kötöttárugyár...Tungsram (1909) Egyesült Izzólámpa és Villamossági Művek, DCM: vagyis Dunai Cementművek, Magyar Gépipar és kohászat (1947) Csepel Művek...Kőfaragó- és Épület-szobrászipari Vállalat, a Herendi- és a Hollóházi Porcelángyártó Vállalat, CAOLA, Magyar Hajó és Darugyárat, A MEDIKOR-t, a BAKONY MŰVEK-et, a VIDEOTON-t, az ORION-t, a FÉG-et stb...stb...stb..stb).
1988-tól történő privatizációja és kiárusítása! Következménye:a maradék kis ország határain belül megmaradt magyarságot, a munkás-parasztsághoz tartozó rétegét érintette végzetesen!
A TSZ-parasztokat, pedig másodszor is megfosztották földjeiktől. Mert a privatizációval nem ők jutottak hozzá az 1945 utáni kisajátításkor elvett földjeikhez, hanem azok az un. ,,zöldbárók"-ká váló kádári pénzeszsákok!
*
Az új középosztály - akihez tartozók a kádári időkben szerezték viszonylagos jómódúságukat - ÁTGÁZOLT ezen az ÚJ MUNKÁS- PARASZTSÁGON, miközben a mai napig azt hazudja, hogy a szociális igazságosság és a demokrácia nevében politizál!
*
*
*
5.) Az egész a PRIVATIZÁCIÓVAL kezdődött.
https://vilaghelyzete.wordpress.com/2016/06/30/privatizacio-a-film-elkeszult-a-te nyfeltaro-dokumentumfilm-a-nemzet-kiarusitasarol/

A 2004-es EU-CSATLAKOZÁST KÖVETŐEN a maradék mezőgazdaságunkat is padlóra küldték, mert nem volt EU-kompatibilis!
* Vagyis, pl.: azért kellett nagy-létszámú tehenészetben a jól tejelő szarvasmarhákat vágóhídra küldeni, mert NEM EU-SZABVÁNY-szerinti volt az állatok tartása és fejése... Láttam meglett férfiakat sírni, amint felhajtották a teheneit a platós kocsikra és vitték utána a vágóhídra!
* Az ezekre a tehenészetekre épült MAGYAR TEJIPART szintén felszámolták!
* Ugyanez vonatkozott a cukorrépa-termesztésre és a rá épülő CUKORGYÁRTÁSRA, amit teljes mértékben felszámoltak!

Emlékezzünk csak arra például, hogy milyen harcunkba került az európai AKÁCOK megmentése és ezzel a méztermelés és a méhészetek megmentése is!
https://index.hu/gazdasag/2014/03/11/az_akacert_harcolunk_brusszellel/
*
Annyira nyilvánvaló, hogy minderre nem lett volna szükség, ha a politikai ,,elitnek" nem lett volna létkérdés hatalmának átmentése és az egyébként jogos elszámoltatástól való megmenekülése!
*
A RENDSZERVÁLTOZTATÁSRA sem a magyar népnek volt szüksége, hanem a szocialistának sulykolt pártállamot csődbe vivő POLITIKAI VEZETŐINEK!
*
28-30 év távlatából nyilvánvaló, hogy inkább feláldozták az egész magyar ipart, a mezőgazdaságot és az ebből élő VÉTLEN MUNKÁS-PARASZTSÁGOT.
Azért volt szükség a PAKTUMRA is, meg a NATO- és EU-tagságra is, hogy átmenthesse hatalmát.
https://www.facebook.com/mariailona.bona/posts/1637212192981437

Így működik ez már évtizedek (évszázadok) óta a modernnek nevezett világpolitikában: a BONTÁST és ÉPÍTÉST ugyanaz a (háttér)HATALOM irányítja.
*
- Vége a sorozatnak -
*
Bóna Mária Ilona
*
Az összes, 1-5-ig a Facebookon:
https://www.facebook.com/mariailona.bona/posts/2045615218807797
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
5. Az egész a privatizációval kezdődött (Tények 1920-2004)
  2019-02-03 11:20:44, vasárnap
 
  Az IPARBAN- és a MEZŐGAZDASÁGBAN DOLGOZÓK SORSÁNAK ALAKULÁSA 1920-tól a 2004-es EU-CSATLAKOZÁSIG BEZÁRÓLAG

5.) Az egész a PRIVATIZÁCIÓVAL kezdődött:

https://vilaghelyzete.wordpress.com/2016/06/30/privatizacio-a-film-elkeszult-a-te nyfeltaro-dokumentumfilm-a-nemzet-kiarusitasarol/

A 2004-es EU-CSATLAKOZÁST KÖVETŐEN a maradék mezőgazdaságunkat is padlóra küldték, mert nem volt EU-kompatibilis!
* Vagyis, pl.: azért kellett nagy-létszámú tehenészetben a jól tejelő szarvasmarhákat vágóhídra küldeni, mert NEM EU-SZABVÁNY-szerinti volt az állatok tartása és fejése... Láttam meglett férfiakat sírni, amint felhajtották a teheneit a platós kocsikra és vitték utána a vágóhídra!
* Az ezekre a tehenészetekre épült MAGYAR TEJIPART szintén felszámolták!
* Ugyanez vonatkozott a cukorrépa-termesztésre és a rá épülő CUKORGYÁRTÁSRA, amit teljes mértékben felszámoltak!

Emlékezzünk csak arra például, hogy milyen harcunkba került az európai AKÁCOK megmentése és ezzel a méztermelés és a méhészetek megmentése is!
https://index.hu/gazdasag/2014/03/11/az_akacert_harcolunk_brusszellel/
*
Annyira nyilvánvaló, hogy minderre nem lett volna szükség, ha a politikai ,,elitnek" nem lett volna létkérdés hatalmának átmentése és az egyébként jogos elszámoltatástól való megmenekülése!
*
A RENDSZERVÁLTOZTATÁSRA sem a magyar népnek volt szüksége, hanem a szocialistának sulykolt pártállamot csődbe vivő POLITIKAI VEZETŐINEK!
*
28-30 év távlatából nyilvánvaló, hogy inkább feláldozták az egész magyar ipart, a mezőgazdaságot és az ebből élő VÉTLEN MUNKÁS-PARASZTSÁGOT.
Azért volt szükség a PAKTUMRA is, meg a NATO- és EU-tagságra is, hogy átmenthesse hatalmát.
https://www.facebook.com/mariailona.bona/posts/1637212192981437

Így működik ez már évtizedek (évszázadok) óta a modernnek nevezett világpolitikában: a BONTÁST és ÉPÍTÉST ugyanaz a (háttér)HATALOM irányítja.
*
- Vége a sorozatnak -
*
Bóna Mária Ilona
*
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
4. A szocialista pártállam csődje (Tények 1920-2004)
  2019-02-03 11:16:01, vasárnap
 
  Az IPARBAN- és a MEZŐGAZDASÁGBAN DOLGOZÓK SORSÁNAK ALAKULÁSA 1920-tól a 2004-es EU-CSATLAKOZÁSIG BEZÁRÓLAG

4. A SZOCIALISTÁNAK NEVEZETT PÁRTÁLLAM CSŐDJE

A HELYCSERÉS támadással nem csak az új "elit" réteg alakult ki az 1980-as évekre, hanem az új munkás-parasztság, amelyikért már nem fájt senkinek a szíve.
Az akkorra MUNKÁSSÁ váló- gyökértelen (saját családi múltját sem ismerő) tönkretett családokat már könnyű szívvel áldozta föl a magát még 1990 után is szocialistának és munkáspártinak becézgető PÁRTVEZETÉS, és az őket kiszolgáló nagy-létszámú FIZETETT APPARÁTUSHOZ tartozó ,,T"ÁMOGATOTTAK!
A kiemelt ,,T"-vel az Aczél György által - MSZMP KB kulturális ügyekért felelős pártvezér - kitalált és évtizedekig alkalmazott negatív megkülönböztetésre (diszkriminációra) utalok.
Az úgynevezett RENDSZER-VÁLTOZTATÁS felért egy második ,,Trianonnal":
- a szocialistának nevezett pártállam csődje, valamint
- a munkás-parasztságra épített rendszer fölszámolása
- az un. ,,társadalmi" PÁRT-ÁLLAMI TULAJDONBAN LÉVŐ GYÁRAK PRIVATIZÁCIÓJA miatt a DOLGOZÓ MUNKÁSOK UTCÁRA KERÜLÉSÉVEL egy EGÉSZ NEMZEDÉK MEGSEMMISÜLÉSÉT IDÉZTÉK ELŐ.
A munkásosztályhoz tartozók teljesen vétlenek voltak abban, hogy nem rendelkeztek:
* sem anyagi-
* sem ismereti,
* sem kapcsolati tőkével az újrakezdéshez;
Történelmi bűntett volt az 1945 utáni államosított gyárak és üzemek
(az oly világhírű cégek, mint IKARUS, Ganz MÁVAG, Országos Gumiipari Vállalat Taurus Gumigyára, Hajdúsági iparművek Lehel Hűtőgépgyára, Május 1. Ruhagyár, Magyar Gyapjúfonó és Szövőgyár (The Woolmark Company), Habselyem Kötöttárugyár...Tungsram (1909) Egyesült Izzólámpa és Villamossági Művek, DCM: vagyis Dunai Cementművek, Magyar Gépipar és kohászat (1947) Csepel Művek...Kőfaragó- és Épület-szobrászipari Vállalat, a Herendi- és a Hollóházi Porcelángyártó Vállalat, CAOLA, Magyar Hajó és Darugyárat, A MEDIKOR-t, a BAKONY MŰVEK-et, a VIDEOTON-t, az ORION-t, a FÉG-et stb...stb...stb..stb).
1988-tól történő privatizációja és kiárusítása! Következménye:a maradék kis ország határain belül megmaradt magyarságot, a munkás-parasztsághoz tartozó rétegét érintette végzetesen!
A TSZ-parasztokat, pedig másodszor is megfosztották földjeiktől. Mert a privatizációval nem ők jutottak hozzá az 1945 utáni kisajátításkor elvett földjeikhez, hanem azok az un. ,,zöldbárók"-ká váló kádári pénzeszsákok!
*
Az új középosztály - akihez tartozók a kádári időkben szerezték viszonylagos jómódúságukat - ÁTGÁZOLT ezen az ÚJ MUNKÁS- PARASZTSÁGON, miközben a mai napig azt hazudja, hogy a szociális igazságosság és a demokrácia nevében politizál!
*
(Folyt.köv.)
*
Bóna Mária Ilona
*
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
3. Az "Új Gazdasági Mechanizmus", a háztáji- a tartósítóipar
  2019-02-03 11:12:15, vasárnap
 
  Az IPARBAN- és a MEZŐGAZDASÁGBAN DOLGOZÓK SORSÁNAK ALAKULÁSA 1920-tól a 2004-es EU-CSATLAKOZÁSIG BEZÁRÓLAG

3. AZ ÚJ GAZDASÁGI MECHANIZMUS: a HÁZTÁJI FÖLDMŰVELÉS és a TARTÓSÍTÓIPAR kiépülése
Az előbbiek alapján zajló HELYCSERÉS TÁMADÁSSAL, részben fölszámolták, átnevelték és proletarizálták a Horthy-korszak polgárosodó középosztályát és a kertgazdálkodást megvalósító kisbirtokos parasztságot.

Az 1970-es évekre már akkora bajban volt az akkori ifjú nemzedék, hogy TÖRVÉNYT KELLETT HOZNI AZ IFJÚSÁGRÓL. Mára már egyértelmű, hogy az 1963-as amnesztiával szabadultaktól való rettegés szülte azt a gondolatot, hogy át kell írni a MUNKA TÖRVÉNYKÖNYVÉT és attól fogva, ami addig alanyi jogon ,,JÁRT" azután már csak ,,ADHATÓ" volt.
És, hogy még egyértelműbb legyen, kinek mi jár és mi adható, azt egy külön törvényben fogalmazták meg. Ez volt az 1971. évi IV. Törvény az Ifjúságról. Ezzel a törvénnyel kezdetét vette az akkori ifjúság egyformásítása és a ,,szocialista embertípus" kinevelése...Ez a KONTRASZELEKCIÓ több évtizedig tartott és túltett az 1920-as numerus claususon.
*
http://furaila.xfree.hu/266935
*
A rossz életkörülmények kialakulásához az is hozzájárult, hogy megoldatlanná vált a lakhatásuk. Az akkori húsz- illetve huszonéves ifjaknak már nem jutott a polgárságtól - 1945-ben és közvetlen utána, ellenérték nélkül - kisajátított és állami tulajdonba vett bérlakásokból. Azok a lakások addigra szétosztásra kerültek az 1963-ban kiépített és MINDEN vállalat, üzem, intézmény élére telepített FÜGGETLENÍTETT KISZ- PÁRT- és SZAKSZERVEZETI BIZOTTSÁGOK fizetett "vezetői" és az őket feltétlen kiszolgálók között.
A gyermekgondozási segély (GYES) bevezetése- és a házgyárakban legyártott panelekből épült lakótelepi lakások sem járultak hozzá az ÚJFAJTA CSALÁDKULTUSZ kialakulásához. Ugyanis, a FÜGGETLENÍTETT apparátusok felélték az általuk irányított vállalatok- intézmények MINDEN bevételét!
Ki kellett találni valamit!
Ezt szolgálta az 1969-ben bevezetett un. ÚJ GAZDASÁGI MECHANIZMUS.
Ez azt jelentette, hogy a Horthysta középosztály gyermekei -ifjúvá serdülve- dolgozhattak a vállalatnál - a KÖTELEZŐ nyóóóócóra után másik nyóóóócat "MÁSODÁLLÁSI SZERZŐDÉSSEL"! Vagy fusizhattak valamelyik főnök magánvillájának építkezésén...

A döglődő TSZ-ek, meg kiosztottak un. "HÁZTÁJI MEGMŰVELÉSRE" a parlagon lévő földjeikből a TSZ-tagok között - szedrződést kötve a TSZ-szel arra vonatkozóan, hogy mit termesztenek, vagy tenyésztenek!
Lehetett dolgozni a TSZ-ben kötelezően letöltött 8 órai munkavégzés után másik 8-at a HÁZTÁJIBAN!!!!
A MAGYAR földművesek fóliázásba kezdtek és láss csodát, a földek is újra teremtek és olyan gyümölcs- és zöldségtermés-bőség volt, hogy a meglévő konzervgyárak nem győzték a tartósításukat!
Kiépült egy új IPARÁG: a TARTÓSÍTÓ- ÉS FELDOLGOZÓIPAR...
Ráadásként, elláttuk a Szovjetuniót, meg a környező országokat is - a többnyire háztájiban megtermelt gyümölcs- és zöldségfélékkel.
Igazságtalanság lenne elhallgatni, hogy a TSZ-eknek is jól jött a bevétel, mert végre volt miből fejleszteni! Olyan "MINTAGAZDASÁGOKKAL" büszkélkedhettünk, mint pl. a BÁBOLNAI.
*
Az a legtragikusabb, hogy ez sem menthette meg a szocialistának hazudott magyar államot a csődtől és az utána következő un. rendszerváltoztató HATALOM-ÁTMENTÉSTŐL!
*
(Folyt.köv.)
*
Bóna Mária Ilona
*
Megjegyzés:
Az is igaz, hogy mostanra azért sírják vissza ezeket az időket, mert akkor legalább HAGYTÁK DOLGOZNI a magyar munkást és parasztot!
Most meg minimál-nyugdíjon, vagy rokkantnyugdíjon- HAJLÉKTALANNÁ válva tengődhet valahol az országban, a saját hazájában...
Az új ALAPTÖRVŐNYBŐL pl. kimaradt - a magyar emberek számára addig biztosított alapjog - a LAKHATÁSHOZ való jog! Ezért sem várható el a magyarságtól, hogy HOZZÁJÁRULJON az idegenek számára biztosított LAKHATÁSHOZ - teljes ellátással! Ezt (is) meg kellene értetni a migrációt támogatókkal.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
2. Kertország és TSZ-esítés (Tények: 1920-2004)
  2019-02-03 11:07:11, vasárnap
 
  Az IPARBAN- és a MEZŐGAZDASÁGBAN DOLGOZÓK SORSÁNAK ALAKULÁSA 1920-tól a 2004-es EU-CSATLAKOZÁSIG BEZÁRÓLAG

2.) KERTORSZÁG és TSZ-ESÍTÉS (Tények 1920-2004)

Az előbbiekben közölt módon földhöz jutott nincstelenek, valóságos kis KERTORSZÁGOT hoztak létre.
Megvalósították a kertgazdálkodást hazánkban...
*
Ennek vetett véget a II. világháború, majd az 1945 utáni TSZ-esítéssel ezeket a földeket kolhozosította a rákosista- majd 1956-os véres megtorlást követően a MEGTORLÓ HATALOM.
*
Valósággal földönfutókká váltak a KULÁKNAK kikiáltott gazdák és megözvegyült gazdánék, akik ekkorra már alkalmatlanok voltak az - életkoruk miatt - a TSZ-ben, vagy a gyárban való robotra!
Azt ordibálták a mozi-híradókban, hogy
- ,,AKI NEM DOLGOZIK, AZ NE IS EGYÉK!"
Az így munka- és jövedelem nélkül maradt matrónáknak nem járt az orvosi ellátás sem! "NINCSTELENSÉGI BIZONYÍTVÁNY"-t kellett kérniük a lakótömbi bizalmitól. Akkor maradhattak életben, ha még volt felnőtt gyári munkás gyermekük - aki nem maradt ott a fronton, vagy a málenkíj roboton. Akkor az ő biztosításával ellátták a kórházban, vagy az orvosi rendelőben.
*
Sok helyütt, mint pl. a Nagy-Kunságban, a TSZ egybeszántotta az ellenérték nélkül kisajátított földeket és "micsurin-búzát",meg más-szovjet "nemesítésű" gabonával vetették tele...
A kis kertgazdák földjeit, pedig többnyire parlagon hagyták, melyek elszikesedő pusztákká váltak. Min pl.: Bösztörpuszta. Lásd a kunszentmiklósi Bösztörről szóló írást, amikor még nem volt puszta!
,,... a XIX. és a XX. század fordulóján ... Bábony, Bösztör, Szedria, Bodakút, Szilos, Bakérhát meg a Paprét földjein és a 30 ezer holdas határ más részein hatszáznál több tanyában mintegy háromezer ember élt." (Idézet a könyvből)
*
(Folyt.köv.)
*
Bóna Mária Ilona
*
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
1. Földosztás a Horthy-korszak kezdetén (Tények 1920-2004)
  2019-02-03 10:58:01, vasárnap
 
  Az IPARBAN- és a MEZŐGAZDASÁGBAN DOLGOZÓK SORSÁNAK ALAKULÁSA 1920-tól a 2004-es EU-CSATLAKOZÁSIG BEZÁRÓLAG

1. FÖLDOSZTÁS A HORTHY-KORSZAK KEZDETÉN
Tudta-e, hogy az 1920-as békediktátummal megcsonkított és jóvátétellel megsarcolt Magyarországon FÖLDOSZTÁSSAL kezdte Horthy Miklós a kormányzást?
Földreform végrehajtása vált szükségessé, azzal a szándékkal, hogy ,,a magyar földbirtok megoszlását helyesebbé tegye".
- A nincstelenek 600 öl házhelyet és legfeljebb 3 hold földet kaphattak,
- vagy törpeparcelláikat 3 holdra egészíthették ki.
- Az addigi birtokosok meglevő földjeiket legfeljebb 15 holdra pótolhatták ki.
- Földdel nem rendelkező közalkalmazottak, gazdatisztek legfeljebb 1 holdat kaphattak.
*
A reform végrehajtására létrehozták az Országos Földbirtokrendező Bíróságot.
- Földalapot képeztek megvásárlási ár ellenében. (Összesen 1,3 millió kat.hold.)
- Ebből különféle célokra (vitézi szék, közlegelők, mintagazdaságok, stb.) 190 ezer kat. holdat zároltak.
- 155 ezer holdat kishaszonbérletbe adtak, és
- végül 928491 kat. hold került szétosztásra.
425 ezer család jutott földhöz, átlagosan 1,5 kat.holdhoz.
*
A földreform az egész ország földterületének 8,5 %-át érintette. Jelentős tömegek kaptak kevés földet. Ezért, a társadalomban létező gazdasági és szociális feszültségeket továbbra sem szüntette meg. Magyarországon 372 hercegi, grófi, őrgrófi, és bárói címet viselő férfi és nő tulajdonában volt 1000 katasztrális holdat meghaladó földterület, vagyis: nagybirtok. Pl. Festetics György herceg 69423 holdas, ill. Esterházy Pál herceg 223287 holdas uradalommal rendelkezett.
*
Az arisztokrácia elfogadta a bethleni konszolidáció által teremtett rendet, de nem lelkesedett érte. Néhány elszánt Habsburg-ház legitimitását visszakövetelő ifjú kivételével - elfogadták ideiglenes államfőnek Horthy Miklóst.
Még, ha a köznemesi sorból kikerült kormányzó nem is léphetett be a keszthelyi Festetics-kastély címeres kapuján, és a főrangú hölgyek lenézően csak úgy emlegették: ,,Der Matrose" (,,az a matróz").
*
(Folyt.köv.)
*
Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2019.01 2019. Február 2019.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 7 db bejegyzés
e év: 202 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 151
  • e Hét: 310
  • e Hónap: 2555
  • e Év: 34285
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.