Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/9 oldal   Bejegyzések száma: 80 
Grabovoj- csoportos számok : anyagi gyarapodásra
  2022-11-19 23:48:15, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Perui leander
  2022-11-10 11:44:38, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ricinusolaj az otthoni gyógyító
  2022-10-29 20:55:10, szombat
 
 


A régebbi időkben gyakran alkalmazták a ricinusolajat székrekedés ellen, ma pedig leginkább a szépségápolási előnyeit használják ki sokan. A ricinusolajat azonban sok minden másra is kipróbálhatjuk, hiszen nagyon sok egészségügyi előnnyel rendelkezik. Mutatjuk is, melyek ezek.

A ricinusolaj egyik legfontosabb tulajdonsága, hogy bőrhidratáló. Rendszeres használatával a bőr nemcsak simább, hanem sokkal fiatalabb is lesz. A ricinusolaj nagy mennyiségben tartalmaz ricinolsavat, egy olyan zsírsavat, amely remekül kondicionálja a bőrt. A ricinusolaj a bőrre kenve behatol annak szöveteibe, ezért a száraz és ekcémás bőr egyik csodálatos tápláló készítménye is lehet. A ricinusolaj azért is nagyon hasznos azok számára, akik ekcémával küzdenek, mivel gyulladáscsökkentő hatással is rendelkezik és enyhíti a bőrviszketést is.

A ricinusolaj tehát kiváló gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik, mégpedig a ricinolsav erős koncentrációjának köszönhetően. Nemcsak gyulladást csökkent, hanem a vérkeringés serkentésében is aktívan részt vesz. A ricinusolajat minden esetben a bőrre kenve alkalmazzuk, hogy csökkentse a gyulladást, enyhítse a fájdalmat és a duzzanatot. Éppen ezen hatások miatt sok más betegség - például ízületi gyulladás, köszvény, izomfeszültség, menstruációs fájdalmak és ficamok - esetén is bátran használható külsőleg a ricinusolaj.

A ricinusolaj a váladékot is segít eltávolítani a tüdőből. Elősegíti a könnyebb légzést és csökkenti a gyulladást a tüdőben. Ehhez csak arra van szükség, hogy vékonyan bekenjük ricinusolajjal a mellkast.

Mire jó még a ricinusolaj?
Például segíthet a szervezet méregtelenítésében, mégpedig úgy, hogy a nyirokrendszerből hathatósan távolítja el a méreganyagokat.

A ricinusolajban található ricinolsav csökkenti a szervezetben a vírusok, a gombák és a baktériumok elszaporodásának esélyét. A ricinusolajnak kiemelkedő a gombaellenes, az antibakteriális és a vírusellenes hatása is.

Ha szájüregi fertőzésünk van, akkor nagyon hatásos lehet gyömbérrel kombinálni a ricinusolajat és ily módon öblögetni. Vegyünk egy evőkanálnyi olajat, reszeljünk bele egy kevés gyömbért és öblögessünk ezzel az eleggyel. Ne nyeljük le a keveréket!

A ricinusolaj a hason alkalmazva serkenti az immunrendszer működését. Ez növeli a fehérvérsejtek számát a szervezetben, ami pedig segíthet a fertőzések és a betegségek elleni küzdelemben.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Piros rózsák gif
  2022-10-17 15:22:13, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Üzenik a kárpátaljai magyarok
  2022-10-15 18:29:49, szombat
 
  Üzenik a kárpátaljai magyarok: ,,Visszaszáll a turulmadár a munkácsi várra!"A turulemlékmű eltávolításának hírére reagálva a helyi magyar sajtóban és hírportálokon megjelenő hírek mellett - amelyek a magyar politikusok és a kárpátaljai érdekvédelmi szervezetek álláspontját tükrözik - tegnap óta sorra lepik el a Facebookot a kárpátaljai magyarok által megosztott fotók is, amelyen Munkács és az összmagyarság szimbóluma látható.

Visszajövök
- olvasható az egyik sokak által megosztott képen, a lakosok pedig arra buzdítják egymást, hogy minél többen terjesszék a fotót.
Forrás : Link
Érdemes a Magyar Nemzet teljes cikkét elolvasni (CzI)

Z. Pintye Zsolt írása:

A munkácsi turul vigasztalhatatlan...

Mit szólna Árpád vezér, aki még cölöpvárat látott a munkácsi hegy tetején? Mit szólna Szent István, aki úgy vélte, kővár kell oda? Mit Szent László, aki pénzt adott arra, hogy nagyobb, erősebb vár legyen? Mit szólna IV. Béla? Aki talán hozzáfűzné, a tatár Munkácsot elpusztította, de a várat nem tudta bevenni! Mit szólna Caroberto, aki olasz mestereket hívott, legyen erősebb, szebb, élhetőbb? Mit Nagy Lajos, aki egyszerre volt magyar és lengyel király, és aki tudta, ez a vár jelenti a ,,békét" a keleti végeken? Mit mondana most Korjatovics Tódor, Hunyadi János, Szilágyi Erzsébet, Mátyás király, akik szintén birtokolták? Mit szólna Mária királyné, Szapolyai János, Báthori István, a nádor?

Vajon Zrínyi Ilona és a vezérlő fejedelem sem kapná fel a fejét arra, hogy a turult az ukrán címer háromágú szigonyára cserélik?

Akkor, amikor Orbán Viktor Berlinben kiáll az ukránok mellett, agresszornak nevezi az oroszokat, és kiáll az ukránok uniós csatlakozása mellett?

A turul megy. Volt már így. Pedig támogattuk, segítettük a vár felújítását. Pedig támogatjuk, segítjük az ukránok szabadságharcát...
A turul megy, az ukrán szigony érkezik. Ott terpeszkedik majd a büszke vár felett. De tudom, hiszem, sose fogja magát otthon érezni...
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mangosztán
  2022-10-14 20:15:52, péntek
 
 Az Alzheimer-kór egy idegrendszeri sorvadással járó betegség. A beteg agyában plakkok rakódnak le és az agysejtek pusztulásnak indulnak, aminek következménye a fokozatos szellemi leépülés. A beteg memóriája és gondolkodási folyamatai romlanak, sokszor azt sem tudja, hol van, nem ismeri meg a családtagjait, esetleg még rájuk is támad. Ez a rettegett betegség nemcsak az érintett életminőségét rontja, hanem a gondozó hozzátartozók életét is jelentősen megkeseríti.

Kutatók felfedezték, hogy az ún. civilizációs betegségek kialakulásában központi szerepet játszik a gyulladás. A krónikus betegségek - mint az ízületi gyulladások, a szívbetegségek, cukorbetegség, allergiák, autoimmun betegségek, Alzheimer-kór stb. - hátterében a szervezetben zajló gyulladásos folyamatok állnak. A gyulladás kutatása ezért nagy figyelmet kapott az elmúlt években.
Alzheimer-kór

Az Alzheimer-kórral kapcsolatban azt a felfedezést tették a vizsgálatok során, hogy azoknál a betegeknél, akik egyéb problémájuk (pl. ízületi gyulladás vagy szívbetegség) miatt valamilyen gyulladáscsökkentő gyógyszert szedtek, később alakult ki az Alzheimer kórképe. A gyulladáscsökkentők tehát korlátozták, de legalábbis késleltették a degeneratív folyamatot.
Létezik azonban a szintetikus gyulladáscsökkentőknél is hatékonyabb természetes megoldás!
Bizonyára meglepő, de az Alzheimer-kór romboló hatásának ellensúlyozására a világ talán legfinomabb ízű gyümölcsét ajánljuk: a mangosztánt.
Mangosztán

A mangosztán nem csupán finom íze miatt vált népszerűvé. Gyógyhatásairól az első tudományos beszámolót több száz évvel ezelőtt készítették. Kínában például a Ming-dinasztia orvosai számtalanszor megemlítik feljegyzéseikben a mangosztánt. A gyümölcs részeit számos betegség és tünet kezelésére használták. A legendás angol uralkodónak, Viktória királynőnek köszönhető - akinek ez volt a kedvenc gyümölcse -, hogy a világ nagyközönsége is megismerhette ezt a növényt.

Modern korunkra elmondható, hogy a mangosztán népszerű gyümölccsé vált világszerte. Hatásaival kapcsolatban jelenleg a világ számos országában készítenek tanulmányokat. Az elmúlt években kiderült, hogy a mangosztán gyógyhatásairól szóló történetek és feljegyzések nem csupán mítoszok. A kutatások után bizonyítottá vált, hogy a mangosztán olyan esszenciális tápanyagok tárháza, amelyek nélkülözhetetlenek a normális növekedéshez, fejlődéshez és általános egészséghez.

Dr. J. Frederic Templeman, az egyik legismertebb mangosztánkutató saját elmondása szerint korábban sohasem támogatta az étrend-kiegészítőket, egészen addig, amíg nem találkozott a mangosztánnal.

A főállásban az Egyesült Államokban és Kanadában is praktizáló orvos-fizikus számos vizsgálatot végzett már a Délkelet-Ázsiából származó csodagyümölccsel és annak természetes kivonatával, a mangosztán gyümölcslével.

Dr. Templeman röviden a következőképpen foglalta össze a mangosztán jelentőségét: ,,Meg vagyok győződve arról, hogy a mangosztán kétséget kizáróan gyógyászati szempontból a leghatékonyabb étrend-kiegészítő." A kísérletek eredményeit, saját tapasztalatait, valamint az ázsiai népi gyógyítók által megosztott gondolatokat Dr. Templeman a ,,Mangosztán, az X-faktor" című írásában foglalta össze - a könyv címe egyértelmű utalás a mangosztán jelentőségére.
Mangosztán az X-faktor
Time Magazin

Egy, a világhírű ,,Time" magazinban 2004. február 24-én megjelent cikkben a mangosztán gyulladáscsökkentő tulajdonságairól írtak. A vizsgálat során a mangosztánt ismert és népszerű gyulladáscsökkentőkkel hasonlították össze. Az eredmények szerint a mangosztán éppen olyan hatékonynak bizonyult a gyulladások ellen, mint a mesterséges gyógyszerek. Másik tanulmány szerint a mangosztán hatóanyaga számos, ízületi gyulladás és köszvény ellen felírt gyógyszernél is hatékonyabb gyulladáscsökkentő, ráadásul az egyéb gyulladáscsökkentőkre jellemző mellékhatások nélkül!

A mangosztánnal kapcsolatos kutatások nagy része a gyümölcs egyedi xantontartalmára irányul. Egyesek szerint az, hogy a mangosztánban sikerült kimutatni közel 20 xantonvegyületet, forradalmi áttörést jelenthet az orvostudomány jövőjére nézve.

A xantonok növényi eredetű tápanyagok. A természetben kis számban fordulnak elő, egyedül a mangosztán gyümölcsében vannak jelen koncentráltan, nagyobb mennyiségben. A xantonok nagyon erős antioxidáns hatású vegyületek, amelyek támogatják a szervezet és az immunrendszer egészségét.

A japán Tohoku Egyetem tudósai azt tapasztalták, hogy a mangosztánból származó xanton, a gamma-mangosztin potenciális gyulladáscsökkentő hatást fejt ki az agysejtekre. Megállapították, hogy ez a vegyület gátolja annak az enzimnek az aktivitását, amely főszerepet játszik a gyulladás kifejlődésében. Feltételezték azt is, hogy a gamma-mangosztin segíthet mérsékelni az agy gyulladásos eredetű betegségeit is - például az Alzheimer-kórt!
A mangosztán rendszeres fogyasztása kifejezetten ajánlott időskori elbutulás, Parkinson- és Alzheimer-kór ellen!

Vér-agy gáton is átjutó gyógynövény !
Gyakran okoz problémát a demenciás betegeknél alkalmazott gyógykezelések esetén, hogy a felírt gyógyszer hatástalan, mivel nem képes átjutni a vér-agy gáton, ezért nem jut el a célsejtekig sem. A vér-agy gát az agyat védi a káros anyagoktól, csak az ártalmatlan anyagokat engedi az agysejtekig. A mangosztán hatóanyagai képesek átjutni ezen a védelmi gáton, így ez a kiváló gyümölcs segít a már kialakult betegség lefolyását lassítani, sőt akár vissza is fordíthatja a betegség folyamatát.

A mangosztán a Föld egyik legkoncentráltabb antioxidáns összetevőkkel bíró gyümölcse. Erősíti az agyat, a szívet, az emésztőszerveket, immunerősítő és fiatalító hatású. Fogyasztása vitalizál, élénkít és felfrissít.

Nem véletlen tehát, hogy korunk egyik legújabb szupergyümölcseként üdvözölhetjük a mangosztánt. A modern tudomány, a népi gyógyászat és a klinikai tapasztalatok mind egyetértenek abban, hogy a mangosztán fogyasztása nagy előnyökkel jár.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hideg vagy meleg víz? Melyiket igyuk?
  2022-10-09 18:09:11, vasárnap
 
  Milyen vizet igyunk, hogy egészségesek maradjunk: hideget, melegebbet vagy langyosat? Az tény, hogy inni muszáj, hiszen víz nélkül körülbelül három napig bírnánk, aztán következik a dehidratáció és a kiszáradás. Víz nélkül nem élhetünk, és mivel a szervezetünk nagy része is víz, ezért szükségünk van erre a folyadékra. Ráadásul a testünk sejtjei és szervei ezernyi funkciójához is szükségünk van vízre.

Jó, de milyen vizet igyunk?

Mikor ne igyunk hideg vizet? Megfázás és influenza esetén a lehető legrosszabb döntés, ha hideg vizet vagy hideg folyadékot fogyasztunk, hiszen ez csak súlyosbítja a tüneteket. Nem véletlen, hogy betegség alatt jobban is kívánjuk a forró citromos teát vagy a csirkehúslevest. Hiszen a forró, a meleg italok és levesek gyógyító erővel bírnak, megnyugtatják az amúgy is fájó és irritált torkot, és még a betegség időtartamát is lecsökkenthetik, illetve a tünetek is jelentős mértékben enyhülhetnek.

Egyes kutatások arra mutatnak rá, hogy vannak olyan migréntől szenvedő egyének, akiknél a hideg víz és más hideg italok felerősítik a migrénes tüneteket, azaz sokkal fokozottabban fáj a fejük és természetesen a migrén más tünetei is megjelenhetnek.

A kínai hagyományos gyógyászat úgy tartja, ha ebéd vagy vacsora közben meleg ételt fogyasztunk és emellé hideg italt iszunk, az nagyfokú egyensúlyhiányt okozhat az emberi szervezetben. Nem véletlen, hogy a kínai kultúrában a meleg ételek mellé minden esetben meleg vagy forró italokat szolgálnak fel.

A hideg víz ivása nemcsak hátrányokkal, előnyökkel is járhat. Egy tanulmány arról számolt be, ha edzés közben hideg vizet iszunk, akkor ezzel elkerülhetjük a szervezet túlmelegedését. A hideg víznek más pozitív hatása is van. Ha testmozgás közben fogyasztjuk, az edzésünk is sokkal sikeresebb lesz.

Alapvetően a víz nagyon egészséges. Jót tesz az emésztésnek és minél többet iszunk a nap folyamán, annál jobban oda tudunk figyelni a kalóriabevitelre, azaz kevesebbet fogunk enni, hiszen többnyire nem éhesek vagyunk, hanem szomjasak. Ha megtanuljuk, hogy a testünk nem mindig éhséget jelez az agyunknak, hanem bizony sok esetben ezt összekeveri a szomjúsággal és ilyenkor valóban nem a hűtő, hanem a csap felé igyekszünk, akkor jelentős súlytöbblettől szabadulhatunk meg.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Villámok
  2021-10-07 20:58:00, csütörtök
 
 
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gyimóthy Gábor: Nyelvlecke
  2021-09-24 13:15:05, péntek
 
  Gyimóthy Gábor:
Nyelvlecke

Egyik olaszóra sodrán,
Ím a kérdés felmerült:
Hogy milyen nyelv ez a magyar,
Európába hogy került?

Elmeséltem, ahogy tudtam,
Mire képes a magyar.
Elmondtam, hogy sok, sok rag van,
S hogy némelyik mit takar,

És a szókincsben mi rejlik,
A rengeteg árnyalat,
Példaként vegyük csak itt:
Ember, állat hogy halad?

Elmondtam, hogy mikor járunk,
Mikor mondom, hogy megyek.
Részeg, hogy dülöngél nálunk,
S milyen, ha csak lépdelek.

Miért mondom, hogy botorkál
Gyalogol, vagy kódorog,
S a sétáló szerelmes pár,
Miért éppen andalog?

A vaddisznó, hogy ha rohan,
Nem üget, de csörtet - és
Bár alakra majdnem olyan
Miért más a törtetés?

Mondtam volna még azt is hát,
Aki fut, miért nem lohol?
Miért nem vág, ki mezőn átvág,
De tán vágtat valahol.

Aki tipeg, miért nem libeg,
S ez épp úgy nem lebegés, -
Minthogy nem csak sánta biceg,
S hebegés nem rebegés!

Mit tesz a ló, ha poroszkál,
Vagy pedig, ha vágtázik?
És a kuvasz, ha somfordál,
Avagy akár bóklászik.

Lábát szedi, aki kitér,
A riadt őz elszökell.
Nem ront be az, aki betér...
Más nyelven, hogy mondjam el?

Jó lett volna szemléltetni,
Botladozó, mint halad,
Avagy milyen őgyelegni?
Egy szó - egy kép - egy zamat!

Aki ,,slattyog", miért nem ,,lófrál"?
Száguldó hová szalad?
Ki vánszorog, miért nem kószál?
S aki kullog, hol marad?

Bandukoló miért nem baktat?
És ha motyog, mit kotyog,
Aki koslat, avagy kaptat,
Avagy császkál és totyog?

Nem csak árnyék, aki suhan,
S nem csak a jármű robog,
Nem csak az áradat rohan,
S nem csak a kocsi kocog.

Aki cselleng, nem csatangol,
Ki ,,beslisszol", elinal,
Nem ,,battyog" az, ki bitangol,
Ha mégis: a mese csal!

Hogy a kutya lopakodik,
Sompolyog, majd meglapul,
S ha ráförmedsz, elkotródik.
Hogy mondjam ezt olaszul?

Másik, erre settenkedik,
Sündörög, majd elterül.
Ráripakodsz, elódalog,
Hogy mondjam ezt németül?

Egy csavargó itt kóborol,
Lézeng, ődöng, csavarog,
Lődörög, majd elvándorol,
S többé már nem zavarog.

Ám egy másik itt tekereg,
- Elárulja kósza nesz -
Itt kóvályog, itt ténfereg...
Franciául, hogy van ez?

S hogy a tömeg miért özönlik,
Mikor tódul, vagy vonul,
Vagy hömpölyög, s mégsem ömlik,
Hogy mondjam ezt angolul?

Aki surran, miért nem oson,
Vagy miért nem lépeget?
Mindezt csak magyarul tudom,
S tán csak magyarul lehet...!

A magyar nyelv szépségeiről sokat lehetne beszélni, hiszen nem csak Európában számít egyedülállónak. Az angolok például már nem értik Shakespeare 1600-as évek körül íródott műveit, azok eredeti nyelvezetét ,,óangolnak" nevezik. Érdekes belegondolni, hogy az azóta eltelt majd' 400 évben mennyit változott a nyelvük. Velük ellentétben azonban mi, magyarok a mai napig megértjük pl. az Ómagyar Mária Siralom 1300-as évekre datált hangzását.

De hogy ne csak az én elfogultságom szóljon:

... mit mondanak a külföldiek a magyar nyelvről? Néhány idézet:

Grimm Jakab meseíró (XIX. század), aki egyben az első német tudományos nyelvtan megalkotója is: ,,a magyar nyelv logikus és tökéletes felépítése felülmúl minden más nyelvet".

N. Erbersberg bécsi tudós (XIX. század): ,,Olyan a magyar nyelv szerkezete, mintha nyelvészek gyülekezete alkotta volna, hogy meglegyen benne minden szabályosság, tömörség, összhang és világosság."

George Bernard Shaw drámaíró (az amerikai CBC-nek adott interjújában sokkal bővebben kifejtve) mondta: ,,Bátran kijelenthetem, hogy miután évekig tanulmányoztam a magyar nyelvet, meggyőződésemmé vált: ha a magyar lett volna az anyanyelvem, az életművem sokkal értékesebb lehetett volna. Egyszerűen azért, mert ezen a különös, ősi erőtől duzzadó nyelven sokszorta pontosabban lehet leírni a parányi különbségeket, az ér­zelmek titkos rezdüléseit."

Grover S. Krantz amerikai kutató: ,,A magyar nyelv ősisége Magyarországon (...) meglepő: úgy találom, hogy átmeneti kőkori nyelv, megelőzte az újkőkor kezdetét (...) az összes helyben maradó nyelv közül a magyar a legrégebbi."

Ove Berglund svéd orvos és műfordító: ,,Ma már, hogy van fogalmam a nyelv struktúrájáról, az a véleményem: a magyar nyelv az emberi logika csúcsterméke." (Magyar Nemzet 2003. XII. 2. 5. o.)

Teller Ede atomfizikus halála előtt pár évvel ezt mondta Pakson: ,,...Új jeles felfedezésem, miszerint egy nyelv van, s az a magyar." (Mai Nap, Budapest, 1991. 9.)

Nem különös-e, hogy a magyar tudomány minden erőt bevetve igyekszik lefokozni a magyar nyelvet, ám a külföldi szakvélemények ennek az ellenkezőjét hangsúlyozzák: nyelvünk egyedülálló nagyszerűségét, ősiségét, mi több, van ki a magyar nyelv Kárpát-medence-i ősi volta mellett is kiáll. A genetikai eredményekből már tudjuk: teljes joggal.)

De ne csak a nyelvünket, hanem annak teremtő erejére vonatkozó véleményekre is figyeljünk:

Isaac Asimov scifi író: ,,Az a szóbeszéd járja Amerikában, hogy két intelligens faj létezik a földön: emberek és magyarok."

Enrico Fermi olasz atomfizikustól mikor megkérdezték, hogy hisz-e az űrlakókban, azt válaszolta: ,,Már itt vannak, magyaroknak nevezik őket!"

A magyar anyanyelvű nagy matematikusok is többször vallották: hja, magyar anyanyelvvel könnyű nagy matematikusnak lenni.

VARGA CSABA: Mire lehet büszke a magyar (részlet)

És ami mosolyt csalhat az arcotokra: Gyimóthy Gábor (Firenze 1984. X. 12.) Nyelvlecke című írása. Figyeljétek meg, hogy a mozgást kifejező igére hányféle szinonimát használ! Már kétszer is nekiugrottam, hogy átszámoljam, de egyszer 63 jött ki, másszor meg 81 - de talán a számok annyira nem is lényegesek, mint a magyar nyelv gazdagságának ténye. Talán nincs is a földön még egy ilyen nyelv, mint a mienk! Szerintem joggal lehetünk büszkék rá.

Forrás: Transylvania, 40 évf. 2. szám. illetve : Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Felveszik a védőoltást-nyájimmunitás-oltakozik
  2021-02-16 20:19:25, kedd
 
  Szerintem a vírus megfertőzte a magyar nyelvet
Felveszik az oltást. Miért ? Leesett ?
Nyájimmunitást emlegetnek. Birkanyájnak vagy Arany János után szöcskenyájnak néznek bennünket .
Oltakozik - ez is mást jelent :annyit, hogy önmagunkat oltjuk vagy egymást - a magyar nyelvet értők szerint.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/9 oldal   Bejegyzések száma: 80 
2022.10 2022. November 2022.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 318 db bejegyzés
e év: 2920 db bejegyzés
Összes: 46486 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 801
  • e Hét: 801
  • e Hónap: 64314
  • e Év: 885524
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2022 TVN.HU Kft.