Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/8 oldal   Bejegyzések száma: 76 
A klímaváltozás és táplálékaink
  2024-03-08 21:41:05, péntek
 
  A klímaváltozás miatt sok táplálék csak az emlékeinkben él majd

Azt mindenki tudja, hogy a Föld állapota egyre rosszabb és rosszabb. A klímaválságról is mindenki hallott, amelynek következtében a Földön egyre nehezebb lesz az élet. Nemcsak a légszennyezettség, hanem a hőmérséklet-változás miatt is egyre kevesebb olyan táplálék lesz a Földön, amelyet az emberek igencsak kedvelnek. Gondoljunk csak a banánra, a kakaóbabra vagy a csicseriborsóra.

A fosszilis tüzelőanyagok elégetéséből származó üvegházhatású gázok levegőbe történő kibocsátása nemcsak légszennyezéshez, hanem vízszennyezéshez, talajszennyezéshez és szélsőséges időjárási eseményekhez is vezethet. A savas eső szintén a légszennyezés eredménye.

A szélsőséges időjárási események, az éghajlatváltozás és a globális felmelegedés egyaránt katasztrofális eseményekhez vezet. Nemcsak egyes növények, hanem a vadon élő állatok is szenvednek a globális felmelegedés és a környezetszennyezés miatt. Egyes fajok már ki is haltak, míg mások a kihalás szélén állnak. A klímaváltozás miatt a méhek száma is csökken, ami azt jelenti, hogy egyre kisebb mennyiségben kerül a piacokra például a méz. Most pedig említést teszünk azokról a táplálékokról, amelyeket a kihalás veszélye fenyeget.

A banán egy nagyszerű tápanyagforrás, amely javítja a szív és az emésztőrendszer egészségét, és még a fogyást is megtámogatja. Napjainkban egy gombás fertőzés, betegség sújtja ezt a gyümölcsöt, így a jövőben nem olyan biztos, hogy sokáig élvezhetjük ezt a táplálékot.

A földimogyoró mérsékelt környezeti feltételeket igényel, amelyek napjainkban nem igazán érvényesülnek. A földimogyorót és a mogyoróvajat is sokan kedvelik, azonban nagyon nagy a valószínűsége, hogy ezt a táplálékot sem élvezhetjük már sokáig.

Lassan a tengerekből kihalászott halak is ehetetlenné válnak a vízszennyezés miatt. Pedig a halak húsa gazdag forrása az omega-3 zsírsavaknak, amelyek pozitívan hatnak a szív- és az érrendszer egészségére.

A csokoládé boldoggá tesz. Mindenki tudja, hogy kakaóból készül, azonban a kakaóbabot is sok veszély fenyegeti: globális felmelegedés, szélsőséges időjárási viszonyok, kártevők miatt kialakult betegségek.

A vanília illata nyugtató hatásokkal rendelkezik. Azonban mivel a méhek száma drasztikusan csökken, így egyre kevesebb vaníliát termelnek évről évre. A szélsőséges időjárási viszonyok pedig a vanília éves terméshozamát csökkentik le drasztikusan.

A világ egyik kedvenc itala nem más, mint a kávé. Sok előnye létezik az egészségünkre nézve, és még a fogyást is megtámogatja. A kávébab terméshozama is drasztikusan csökken, mégpedig több okból is: aszály, növénybetegségek, erdőirtás és elsivatagosodás.

Az étrendünk szerves részét képezi a rizs, hiszen vitaminokban és ásványi anyagokban bővelkedik, és sok ételhez társítható, illetve finom is. Azonban a rizsföldeken is sok problémával szembesülnek: vízhiány, városi terjeszkedés, éghajlatváltozás és környezetszennyezés.

A csicseriborsó egy nagyszerű rost- és fehérjeforrásnak számít. Termelése azonban évről évre csökken a vízhiány, a kártevők okozta betegségek és a gyakori aszály miatt.

A sáfrány drága fűszer, de nagyon előnyös az egészségünkre. Az egyre kevesebb csapadék és a szélsőséges időjárási viszonyok miatt azonban egyre kisebb a sáfrány terméshozama is.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kerékpársáv-az embertelen
  2023-10-02 19:19:11, hétfő
 
  Nálunk is elkezdték a kerékpár sáv felfestését .
Kegyetlen és embertelen intézkedés, akadályozza az itt élők egészségügyi és szociális ellátását.Nem beszélve a parkolási lehetőségekről mert azt megtiltották.
Sokan mozgásukban akadályozottak, kérdés hogyan jutnak el szakrendelésre, hogyan kaphatnak ebédet, és ha szakember kell (villany, gáz-vízszerelő stb) hogyan és honnan hozza az eszközöket a munkájához .Hiába tiltakozunk ......
Gondolatszabadság még van a fővárosban .......
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
FÖLD NAPJA 2023 - április 22.
  2023-04-20 09:56:34, csütörtök
 
  Egy nap a holnapért, a klímáért! Létünk alapja az élővilág változatosságának megőrzése - erre figyelmeztet a 33. magyar és az 53. világméretű Föld napja, melynek kiemelt témája maradt a biológiai sokféleség megőrzése is. Az emberiség túlterjeszkedése agyonnyomja a vadvilágot, túlfogyasztunk és túlterjeszkedünk, ezt jelzi évről évre a WWF Élő bolygó jelentése. Az emberiség beavatkozása a természet évezredes egyensúlyába veszélyezteti a vadonélők, köztük a beporzó rovarok, növények létét. A biológiai sokféleség csökkenésének 60%-áért étrendünk, pontosabban az állatok takarmánya felel. Sebezhetőségünkre figyelmeztetett a koronavírussal a természet - legyen az idei Föld napja is önszerveződő, közösségépítő! Tegyünk végre, kezdjük ma!

Mit tehetsz Te?
Sokat. Építs közösséget, zöldítsd környezetedet, ültess fát, termelj haszonnövényeket, komposztálj, éheztesd a kukát, szigetelj, közlekedj közösen, ne vásárolj csomagoltat, élj műanyagok nélkül, válts környezetbarát szerekre, félkész, kész helyett egyél friss hazait, egyél kevesebb állatit... ajándék a környezetnek, egészségednek. Minden héten.

A Föld napja mára a legnagyobb önszerveződő környezeti megmozdulássá vált Magyarországon.
Cselekvő ünnep, amely mindnyájunk jövőjéről szól. Kb. 8 évünk maradt a cselekvésre.

Cselekedj Te is! A szemétszedés, a szelektív gyűjtés már nem elég...
Forrás :Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Üzenik a kárpátaljai magyarok
  2022-10-15 18:29:49, szombat
 
  Üzenik a kárpátaljai magyarok: ,,Visszaszáll a turulmadár a munkácsi várra!"



A turulemlékmű eltávolításának hírére reagálva a helyi magyar sajtóban és hírportálokon megjelenő hírek mellett - amelyek a magyar politikusok és a kárpátaljai érdekvédelmi szervezetek álláspontját tükrözik - tegnap óta sorra lepik el a Facebookot a kárpátaljai magyarok által megosztott fotók is, amelyen Munkács és az összmagyarság szimbóluma látható.

Visszajövök
- olvasható az egyik sokak által megosztott képen, a lakosok pedig arra buzdítják egymást, hogy minél többen terjesszék a fotót.
Forrás : Link
Érdemes a Magyar Nemzet teljes cikkét elolvasni (CzI)

Z. Pintye Zsolt írása:

A munkácsi turul vigasztalhatatlan...

Mit szólna Árpád vezér, aki még cölöpvárat látott a munkácsi hegy tetején? Mit szólna Szent István, aki úgy vélte, kővár kell oda? Mit Szent László, aki pénzt adott arra, hogy nagyobb, erősebb vár legyen? Mit szólna IV. Béla? Aki talán hozzáfűzné, a tatár Munkácsot elpusztította, de a várat nem tudta bevenni! Mit szólna Caroberto, aki olasz mestereket hívott, legyen erősebb, szebb, élhetőbb? Mit Nagy Lajos, aki egyszerre volt magyar és lengyel király, és aki tudta, ez a vár jelenti a ,,békét" a keleti végeken? Mit mondana most Korjatovics Tódor, Hunyadi János, Szilágyi Erzsébet, Mátyás király, akik szintén birtokolták? Mit szólna Mária királyné, Szapolyai János, Báthori István, a nádor?

Vajon Zrínyi Ilona és a vezérlő fejedelem sem kapná fel a fejét arra, hogy a turult az ukrán címer háromágú szigonyára cserélik?

Akkor, amikor Orbán Viktor Berlinben kiáll az ukránok mellett, agresszornak nevezi az oroszokat, és kiáll az ukránok uniós csatlakozása mellett?

A turul megy. Volt már így. Pedig támogattuk, segítettük a vár felújítását. Pedig támogatjuk, segítjük az ukránok szabadságharcát...
A turul megy, az ukrán szigony érkezik. Ott terpeszkedik majd a büszke vár felett. De tudom, hiszem, sose fogja magát otthon érezni...
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Villámok
  2021-10-07 20:58:00, csütörtök
 
 




 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gyimóthy Gábor: Nyelvlecke
  2021-09-24 13:15:05, péntek
 
  Gyimóthy Gábor:
Nyelvlecke

Egyik olaszóra sodrán,
Ím a kérdés felmerült:
Hogy milyen nyelv ez a magyar,
Európába hogy került?

Elmeséltem, ahogy tudtam,
Mire képes a magyar.
Elmondtam, hogy sok, sok rag van,
S hogy némelyik mit takar,

És a szókincsben mi rejlik,
A rengeteg árnyalat,
Példaként vegyük csak itt:
Ember, állat hogy halad?

Elmondtam, hogy mikor járunk,
Mikor mondom, hogy megyek.
Részeg, hogy dülöngél nálunk,
S milyen, ha csak lépdelek.

Miért mondom, hogy botorkál
Gyalogol, vagy kódorog,
S a sétáló szerelmes pár,
Miért éppen andalog?

A vaddisznó, hogy ha rohan,
Nem üget, de csörtet - és
Bár alakra majdnem olyan
Miért más a törtetés?

Mondtam volna még azt is hát,
Aki fut, miért nem lohol?
Miért nem vág, ki mezőn átvág,
De tán vágtat valahol.

Aki tipeg, miért nem libeg,
S ez épp úgy nem lebegés, -
Minthogy nem csak sánta biceg,
S hebegés nem rebegés!

Mit tesz a ló, ha poroszkál,
Vagy pedig, ha vágtázik?
És a kuvasz, ha somfordál,
Avagy akár bóklászik.

Lábát szedi, aki kitér,
A riadt őz elszökell.
Nem ront be az, aki betér...
Más nyelven, hogy mondjam el?

Jó lett volna szemléltetni,
Botladozó, mint halad,
Avagy milyen őgyelegni?
Egy szó - egy kép - egy zamat!

Aki ,,slattyog", miért nem ,,lófrál"?
Száguldó hová szalad?
Ki vánszorog, miért nem kószál?
S aki kullog, hol marad?

Bandukoló miért nem baktat?
És ha motyog, mit kotyog,
Aki koslat, avagy kaptat,
Avagy császkál és totyog?

Nem csak árnyék, aki suhan,
S nem csak a jármű robog,
Nem csak az áradat rohan,
S nem csak a kocsi kocog.

Aki cselleng, nem csatangol,
Ki ,,beslisszol", elinal,
Nem ,,battyog" az, ki bitangol,
Ha mégis: a mese csal!

Hogy a kutya lopakodik,
Sompolyog, majd meglapul,
S ha ráförmedsz, elkotródik.
Hogy mondjam ezt olaszul?

Másik, erre settenkedik,
Sündörög, majd elterül.
Ráripakodsz, elódalog,
Hogy mondjam ezt németül?

Egy csavargó itt kóborol,
Lézeng, ődöng, csavarog,
Lődörög, majd elvándorol,
S többé már nem zavarog.

Ám egy másik itt tekereg,
- Elárulja kósza nesz -
Itt kóvályog, itt ténfereg...
Franciául, hogy van ez?

S hogy a tömeg miért özönlik,
Mikor tódul, vagy vonul,
Vagy hömpölyög, s mégsem ömlik,
Hogy mondjam ezt angolul?

Aki surran, miért nem oson,
Vagy miért nem lépeget?
Mindezt csak magyarul tudom,
S tán csak magyarul lehet...!

A magyar nyelv szépségeiről sokat lehetne beszélni, hiszen nem csak Európában számít egyedülállónak. Az angolok például már nem értik Shakespeare 1600-as évek körül íródott műveit, azok eredeti nyelvezetét ,,óangolnak" nevezik. Érdekes belegondolni, hogy az azóta eltelt majd' 400 évben mennyit változott a nyelvük. Velük ellentétben azonban mi, magyarok a mai napig megértjük pl. az Ómagyar Mária Siralom 1300-as évekre datált hangzását.

De hogy ne csak az én elfogultságom szóljon:

... mit mondanak a külföldiek a magyar nyelvről? Néhány idézet:

Grimm Jakab meseíró (XIX. század), aki egyben az első német tudományos nyelvtan megalkotója is: ,,a magyar nyelv logikus és tökéletes felépítése felülmúl minden más nyelvet".

N. Erbersberg bécsi tudós (XIX. század): ,,Olyan a magyar nyelv szerkezete, mintha nyelvészek gyülekezete alkotta volna, hogy meglegyen benne minden szabályosság, tömörség, összhang és világosság."

George Bernard Shaw drámaíró (az amerikai CBC-nek adott interjújában sokkal bővebben kifejtve) mondta: ,,Bátran kijelenthetem, hogy miután évekig tanulmányoztam a magyar nyelvet, meggyőződésemmé vált: ha a magyar lett volna az anyanyelvem, az életművem sokkal értékesebb lehetett volna. Egyszerűen azért, mert ezen a különös, ősi erőtől duzzadó nyelven sokszorta pontosabban lehet leírni a parányi különbségeket, az ér­zelmek titkos rezdüléseit."

Grover S. Krantz amerikai kutató: ,,A magyar nyelv ősisége Magyarországon (...) meglepő: úgy találom, hogy átmeneti kőkori nyelv, megelőzte az újkőkor kezdetét (...) az összes helyben maradó nyelv közül a magyar a legrégebbi."

Ove Berglund svéd orvos és műfordító: ,,Ma már, hogy van fogalmam a nyelv struktúrájáról, az a véleményem: a magyar nyelv az emberi logika csúcsterméke." (Magyar Nemzet 2003. XII. 2. 5. o.)

Teller Ede atomfizikus halála előtt pár évvel ezt mondta Pakson: ,,...Új jeles felfedezésem, miszerint egy nyelv van, s az a magyar." (Mai Nap, Budapest, 1991. 9.)

Nem különös-e, hogy a magyar tudomány minden erőt bevetve igyekszik lefokozni a magyar nyelvet, ám a külföldi szakvélemények ennek az ellenkezőjét hangsúlyozzák: nyelvünk egyedülálló nagyszerűségét, ősiségét, mi több, van ki a magyar nyelv Kárpát-medence-i ősi volta mellett is kiáll. A genetikai eredményekből már tudjuk: teljes joggal.)

De ne csak a nyelvünket, hanem annak teremtő erejére vonatkozó véleményekre is figyeljünk:

Isaac Asimov scifi író: ,,Az a szóbeszéd járja Amerikában, hogy két intelligens faj létezik a földön: emberek és magyarok."

Enrico Fermi olasz atomfizikustól mikor megkérdezték, hogy hisz-e az űrlakókban, azt válaszolta: ,,Már itt vannak, magyaroknak nevezik őket!"

A magyar anyanyelvű nagy matematikusok is többször vallották: hja, magyar anyanyelvvel könnyű nagy matematikusnak lenni.

VARGA CSABA: Mire lehet büszke a magyar (részlet)

És ami mosolyt csalhat az arcotokra: Gyimóthy Gábor (Firenze 1984. X. 12.) Nyelvlecke című írása. Figyeljétek meg, hogy a mozgást kifejező igére hányféle szinonimát használ! Már kétszer is nekiugrottam, hogy átszámoljam, de egyszer 63 jött ki, másszor meg 81 - de talán a számok annyira nem is lényegesek, mint a magyar nyelv gazdagságának ténye. Talán nincs is a földön még egy ilyen nyelv, mint a mienk! Szerintem joggal lehetünk büszkék rá.

Forrás: Transylvania, 40 évf. 2. szám. illetve : Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Felveszik a védőoltást-nyájimmunitás-oltakozik
  2021-02-16 20:19:25, kedd
 
  Szerintem a vírus megfertőzte a magyar nyelvet
Felveszik az oltást. Miért ? Leesett ?
Nyájimmunitást emlegetnek. Birkanyájnak vagy Arany János után szöcskenyájnak néznek bennünket .
Oltakozik - ez is mást jelent :annyit, hogy önmagunkat oltjuk vagy egymást - a magyar nyelvet értők szerint.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Link : Ha kórházba kerülnénk hasznos tanácsok
  2020-12-17 22:46:41, csütörtök
 
  Link  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Jótékonykodás formáiról
  2020-10-30 11:35:53, péntek
 
  A jótékonykodás legegyszerűbb formái: ha segíteni szeretnél, de nem tudod, hogyan állj neki

Jótékonykodni nem csak nagy összegek felajánlásával lehetséges, a valódi segítségnyújtásnak számos módja van.

Másokon segíteni öröm, és gyakran jóval egyszerűbb is, mint azt a legtöbben gondolnák. Olykor már apró figyelmességek is sokat nyomhatnak a latban. Szerencsére itthon is számtalan kezdeményezés, szervezet és alapítvány ügyködik azon, hogy a rászorulók mindennapjai könnyebben teljenek, és ebben partnerre lelnek azokban, akik felismerték, hogy a jótékonykodás, a másokra való odafigyelés az élet fontos része.

Ha te is késztetést érzel arra, hogy hozzájárulj hátrányos helyzetű embertársaid életszínvonalának, kilátásainak javításához, akkor az alábbi ötletekből inspirációt nyerhetsz. A jótékonykodás nem csak pénzadományban nyilvánulhat meg: bár sok esetben arra van a legnagyobb szükség, más módon is előremozdítható a nemes ügy.

Kezdd a környezetedben!Talán az a legegyszerűbb, ha a saját környezetedben kezded a segítségnyújtást. Amennyiben élnek az otthonod közelében idősek, betegek, akiknek a napi feladatok elvégzése is problémát jelent, lehetőségeidhez mérten akár át is vállalhatsz ezekből valamennyit.A karantén idején sok lakóközösségben előfordultak hasonló esetek: a fiatalabbak bevásároltak a vírus által veszélyeztetett szomszédaiknak, vagy megsétáltatták a szobafogságra nem kényszeríthető kutyusaikat. Ezek a kedvességek nem kerülnek nagy erőfeszítésbe, és nem csak a járványhelyzet napjaiban lehetnek jelen az életünkben.

A városban járva-kelve is kiválaszthatod a számodra szimpatikus kezdeményezéseket, támogatásra szoruló személyeket. Találkozhatsz például a kézműves portékáikat, kertjük terméseit áruló idősekkel vagy a lapjukat áruló hajléktalan emberekkel is.

Neked felesleges, másnak aranyat érhet
Napjainkban az adományok között valószínűleg a használt ruha áll az első helyen. Sokan érzik helyesnek, hogy az általuk már nem kedvelt darabot kidobás helyett inkább a különböző karitatív szervezeteken, alapítványokon keresztül a rászorulókhoz juttatják el.
Ugyanakkor nagyon fontos szem előtt tartani, hogy csak olyan ruhákat szabad így elajándékozni, amelyek ki vannak mosva, hordhatók és jó állapotúak, hiszen a segélyszervezeteknek nincs kapacitásuk arra, hogy a javításukkal foglalkozzanak. A Magyar Vöröskereszt arra is felhívja a figyelmet, hogy az adományozásra szánt ruhának mindig legyen használati értéke a célcsoport számára: nem mindenki tud hasznosítani például egy báli ruhát.

A ruhákon túl más, hasonlóan jó állapotú használt cikkeknek is hasznát vehetik a rászorulók, sőt sok esetben inkább ezekre van kereslet. Lecserélt bútorokat, háztartási gépeket, bicikliket, de még szemüvegkereteket is több helyen várnak az alapítványok. Érdemes megnézni az internetes oldalaikat, hiszen olykor listákat is összeállítanak az aktuálisan szükséges tárgyi adományokról - ezeket akkor is tanulmányozhatod, ha jótékony céllal vásárolnál valamit, ami valóban kézzelfogható segítséget jelent. Általánosságban elmondható, hogy tartós élelmiszerre mindig szükség van, a hűvösebb idő beköszöntével pedig a meleg paplanok, hálózsákok iránti érdeklődés növekedése várható.

Használd ki, amiben jó vagy!
Mindenki jó valamiben: van, aki eligazodik a furfangos jogi szövegekben, más tehetséges az idegen nyelvekben, vagy valóságos ezermester, ami a ház körüli tennivalókat illeti. Ezek mind olyan készségek, amelyekkel a segítő szervezetek számolhatnak. A hátrányos helyzetű gyermekekkel foglalkozó alapítványok rendszeresen keresnek korrepetálásra, az iskolai anyag elsajátításának előmozdítására lelkes önkénteseket, akik akár az otthonuk kényelméből is tevékenykedhetnek feladatlapok összeállításával, webkamerán keresztül tartott órákkal.

A meseolvasás is a segítségnyújtás kedves formája.
A kórházakban, amennyiben nincs látogatási tilalom, gyakran várnak a kisgyermekek mellé meseolvasókat, és a látássérült személyek számára is készülnek önkéntesek által felolvasott hangoskönyvek. Biztosan találkoztál már olyan kezdeményezéssel is, hogy futó- vagy úszóversenyre benevező személy kilométereit lehet örökbe fogadni, amivel az illető egy nemes ügyet támogat. A sportesemények is egyre gyakrabban kapcsolódnak össze a jótékonysággal.
Forrás : Link
Megjegyzés : A cikkben még több lehetőséget is írnak
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Korlátozó intézkedések 04 29 :
  2020-04-29 20:55:25, szerda
 
  A koronavírus-járvány elleni védekezés új szakaszába lép - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök szerda este a Facebook-oldalán.

A kormányfő emlékeztetett, hogy a koronavírus miatti veszélyhelyzet 49. napján vagyunk.
A kormányülés után arról tájékoztatott: a védekezés első szakasza lezárult. Egyúttal köszönetet mondott mindenkinek, aki részt vett a "védekezés embert próbáló munkájában".
A közös erőfeszítésnek köszönhetően Orbán Viktor úgy látja a magyar egészségügyi felkészült a tömeges megbetegedések kezelésére is. "Ma már nem kell attól tartani, hogy bárki megfelelő ellátás nélkül maradna" - fogalmazott a kormányfő, idézve korábbi szavait: "a legrosszabbra készülünk, de persze a legjobban reménykedünk".
A kormányfő azt mondta: a vírus elleni védekezés új szakaszába lép. Ebben közösen megpróbálhatjuk újraindítani az életet Magyarországon, de fokozatosan és szigorú menetrend szerint kell eljárni - tette hozzá.

Ez azt jelenti, hogy az idősek és a legfertőzöttebb területen élő honfitársak feszes védelmét továbbra is fenn kell tartani. Emlékeztetett, hogy fertőzések a fővárosban és a környékbeli területeken, településeken összpontosulnak. Ezért az itt élők védelmében, vagyis Budapesten és környékén, a kijárási korlátozások érvényben maradnak - közölte.
Vidéken a kijárási korlátozás helyébe új védelmi intézkedések lépnek majd - szögezte le.
Az üzletek időkorlátozás nélkül kinyithatnak. Az éttermek, kávézók teraszai és kerthelyiségei megnyithatnak. A szabadtéri strandok látogathatóak lesznek. A 1,5 méteres védőtávolság betartása és az arc eltakarása vagy maszk viselése azonban az üzletekben és a tömegközlekedésen kötelező lesz. Az idősek védett időzónájára vonatkozó intézkedéseket fenntartják - fejtette ki Orbán Viktor, aki az időseket továbbra is arra kérte, hogy csak kellő körültekintés mellett hagyják el otthonaikat.
A többi részletszabályt csütörtökön ismertetik - tette hozzá.
Kiemelte: a kormány folyamatosan konzultál a járványügyi szakemberekkel és kéthetente felülvizsgálják a hatályban lévő védelmi szabályokat.
Orbán Viktor bejelentése végén azt is közölte, hogy péntektől a virágüzletek korlátozás nélkül nyitva tarthatnak, hiszen anyák napjára készülünk. "Isten éltesse az édesanyákat! Egyetlen magyar sincs egyedül!" - zárta szavait a kormányfő.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/8 oldal   Bejegyzések száma: 76 
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 80 db bejegyzés
e év: 415 db bejegyzés
Összes: 49208 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 452
  • e Hét: 1415
  • e Hónap: 14406
  • e Év: 190281
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.