Regisztráció  Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/56 oldal   Bejegyzések száma: 556 
Vissza .... :-)
  2012-12-31 14:37:01, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Bölcs gondolatok  
Búék 2013 :-)
  2012-12-31 14:34:18, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Ünnepek  
Boldog új évet
  2012-12-31 14:33:00, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Ünnepek  
Korhelyleves receptje ( másnaposság ellen :-)
  2012-12-31 13:56:40, hétfő
 
 



Hozzávalók ( 4 adagra )
Az alaphoz:
200 g savanyú káposzta
1.3 L víz
2 db babérlevél
100 g csülök (füstölt)
100 g kolbász (füstölt)
0.6 db citrom leve

tejföl (20%-os)

A rántáshoz:
0.6 gerezd fokhagyma
0.3 közepes fej hagyma - vörös
2.6 evőkanál étolaj
1.3 púpozott teáskanál búzaliszt (BL55)
33.3 ml víz
2.6 csipet pirospaprika

Elkészítés:
-Hideg vízben alaposan átmossuk a káposztát.
-Feltesszük a tűzhelyre a káposztát, a vízzel felengedve, babérlevéllel, felkockázott füstölt csülökkel, füstölt kolbásszal. Addig főzzük, míg puha nem lesz a káposzta. Ha megpuhult, utánatöltjük az elfőtt vízmennyiséget forró vízzel.
-Mikor puhára főtt a káposzta, még a tűzön hagyjuk, és vele párhuzamosan gyorsan elkészítjük a rántást. Az olajat egy serpenyőbe tesszük, hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, megpirítjuk, hozzáadjuk a lisztet. Gyors kavargatással simára keverjük.
-Levesszük a tűzről, hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát, és a pirospaprikát. Ehhez azért vesszük le a tűzről a rántást, hogy a paprika és a fokhagyma ne égjen meg, ha megég, keserű lesz.
-A hozzávalók közt írt hideg vizet adjuk hozzá, és simára keverjük. FONTOS! Csak hideg vizet adjunk a rántáshoz, hogy ne legyen csomós!
-Hozzákeverjük a rántást a leveshez, jól elkeverjük, majd sózzuk, hozzáadjuk a citromlevet.
-A kész levest tejföllel tálaljuk.
Forrás:desszert.eu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek/ levesek  
Ételek és a gyulladások
  2012-12-31 13:38:42, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Spárga másnaposság ellen is
  2012-12-31 13:14:55, hétfő
 
 


Az Új Év köszöntéséhez hozzátartozik a pezsgő vagy más alkoholos italok fogyasztása, azonban ha nem sikerül a mértéket megtartani, jön a másnaposság. De ki szeretné 2013 első napját ágyban, másnaposan tölteni?

A legtöbben az óév végén valamilyen fogadalmat teszünk, hogy kevesebb süteményt eszünk, többet sportolunk, egészségesebben táplálkozunk, stb. a következő évtől kezdve. Ezekkel a fogadalmakkal nehezen fér össze, ha másnapossággal kezdjük az újévet.

A Journal of Food Science szaklapban megjelent tanulmány szerint a spárga olyan aminosavakat és ásványi anyagokat tartalmaz, melyek jótékony hatással vannak a másnaposságra, gyorsítják az alkohol lebomlását és segítik a máj méregtelenítő munkáját.

A másnaposság megelőzésének fontos eszközei:

- alkoholfogyasztás előtt együnk, az emésztőrendszerünkben lévő étel lassítja az alkohol felszívódását
- lassan igyunk
- minden egyes alkoholos ital elfogyasztása után igyunk meg egy pohár vizet, megelőzve ezzel a szervezet dehidratálódását (szerintem ez a legfontosabb)
- fogyasszunk B-vitamint
- pihenjük ki magunkat a buli után, aludjunk minél többet

Forrás:http://betegsegek.drtihanyi.hu/
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Feketebors és jó hatásai
  2012-12-31 13:03:13, hétfő
 
 


Koreai kutatók friss tanulmányt publikáltak a Journal of Agricultural and Food Chemistry című szaklapban arról, hogy a feketebors képes lehet gátolni új zsírsejtek képződését testünkben. A feketeborsban található aktív hatóanyag, a piperin, mely a bors csípős ízéért felelős, segíthet a zsírpárnák elleni küzdelemben.
A keleti alternatív medicina évszázadok óta használja a feketeborsot fájdalomcsillapításra, gyulladáscsökkentésre és különböző emésztési problémák esetén.

Korábbi tanulmányok azt mutatták, hogy a piperin képes csökkenteni a vér koleszterinszintjét és más, egészségre gyakorolt pozitív hatásai is lehetnek.

A koreai kutatók tanulmánya szerint a piperin és a feketebors kivonat erősen gátolja a zsírsejtek képződését a szervezetben bármilyen káros mellékhatás nélkül.

Természetesen a feketebors nem csodaszer és csak egészséges táplálkozás mellett (sok zöldség, gyümölcs, rost) képes kifejteni megfelelő hatást, azonban érdemes ételeinket egy kis feketeborssal ízesíteni nem csak a kulináris élvezet, hanem a megfelelő testsúly fenntartásának céljából is.
Forrás: fogyas.drtihanyi.hu
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Bagoly (mozgó)
  2012-12-31 12:53:32, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mozgó állatos képek  
A nyílt tengeren (mozgó)
  2012-12-31 12:52:26, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mozgó állatos képek  
Víz alatti élet(mozgó)
  2012-12-31 12:51:22, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mozgó állatos képek  
     1/56 oldal   Bejegyzések száma: 556 
2012.11 2012. December 2013.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 556 db bejegyzés
e év: 4676 db bejegyzés
Összes: 34105 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2778
  • e Hét: 19084
  • e Hónap: 76848
  • e Év: 981977
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.