Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/19 oldal   Bejegyzések száma: 188 
Ez a fa gyógyit Téged legjobban
  2020-08-31 20:57:57, hétfő
 
  A kelta papok réges-régen egy érdekes horoszkóp rendszert állítottak fel. A születési dátumok szerint bizonyos kategóriákba sorolták az embereket, és a csillagjegyek helyett bizonyos fa kategóriákat határoztak meg. Nézd meg, születésed szerint milyen fa vagy, és milyen jellemző tulajdonságaid vannak. A hozzád tartozó elemzést se felejtsd elolvasni lent!

Január 01. - Január 11. - fenyő
Január 12. - Január 24. - szilfa
Január 25. - Február 3. - ciprus
Február 4. - Február 8. - nyárfa
Február 9. -Február 18. - cédrus
Február 19. - Február 29. - erdeifenyő
Március 1. - Március 10. - szomorúfűz
Március 11. - Március 20. - hárs
Március 21. - tölgy
Március 22. - Március 31. - mogyoró
Április 1. - Április 10. - vörösberkenye
Április 11. - Április 20. - juharfa
Április 21. -Április 30. - mogyoró
Május 1. - Május 14. - nyárfa
Május 15. - Május 24. - gesztenye
Május 25. -Június 3. - kőrisfa
Június 4. - Június 13. - gyertyán
Június 14. - Június 23. - fügefa
Június 24. - nyírfa
Június 25. -Július 4. - alma
Július 5. - Július 14. - fenyő
Július 15. - Július 25. - szilfa
Július 26. - Augusztus 4. - ciprus
Augusztus 5. - Augusztus 13. - nyárfa
Augusztus 14. - Augusztus 23. - cédrus
Augusztus 24. - Szeptember 2. - erdeifenyő
Szeptember 3. - Szeptember 12. - szomorúfűz
Szeptember 13. -Szeptember 22. - hársfa
Szeptember 23. - olajfa
Szeptember 24. - Október 3. - mogyoró
Október 4. - Október 13. - vörös berkenye
Október 14. - Október 23. - juharfa
Október 24. -November 11. - mogyoró
November 12. - November 21. - gesztenyefa
November 22. - December 1. - kőrisfa
December 2. - December 11 - gyertyánfa
December 12. - December 21. - fügefa
December 22. - bükkfa
December 23. - December 31. - almafa

Almafa (szenvedély, szerelem)
Kedvességed és szépséged késő öregkorodig megőrzöd. Rajtad, mintha nem fogna ki az idő múlása. Akkor vagy a legjobb formában, ha érzed, hogy szerető emberek vesznek körül, és érzed, hogy fontos vagy. Szeretsz kacérkodni, de, ha megtalálod az igazit, akkor hűséges vagy egy életre. Fantáziadús, de kiegyensúlyozott személyiség jellemez.

Kőrisfa (ambíciós)
Téged nem érdekelnek a kritizáló megjegyzések, tisztában vagy belső és külső értékeiddel. Ambíciós vagy, tehetséges és vakmerő. Szereted a változatosságot, a monotonitás nem szórakoztat. Megbízható személynek tartanak. A házasságban, párkapcsolatban nem szereted, ha rövid pórázon tartanak.

Bükkfa (kreatív)
Fontos számodra a külső megjelenés, a pénz és gazdagság, és szereted mindig előre kreatívan megtervezni az élet nagy dolgait. A bükk az egyik legerősebb fa, így ez jellemző az ebben a jegyben születettekre is. Határozottak, nehezen tágítanak elképzeléseiktől. Ezek az emberek megbízhatóak és hűségesek.

Nyírfa (természetközeli)
Barátságos vagy kreatív. Szereted a természetközeli életet, de nagy kalandozásokra mégsem vállalkozol. Inkább a kényelmes erdei sétákat, a nyugalmat szereted. Barátságos, élénk személyiség jellemez.

Cédrus (megbízható)
Kiváló alkalmazkodó képességgel rendelkezel, ismerőseid szeretnek a közeledben tartózkodni, hiszen tudják, hogy bármikor számíthatnak a segítségedre. Imádod a kreatív dolgokat, a rutinos, megszokott dolgok fárasztanak. Tehetséges vagy és szorgalmas, gyorsan és határozottan döntesz.

Gesztenye (őszinte)
Optimista vagy jókedvű. Imádsz takarékoskodni, de néha már úgy tűnhet, hogy kicsit fösvény vagy. Kissé kritikus vagy, ezért nehezen találsz tartós párkapcsolatot. De ha egyszer valakit megszeretsz, akkor igazán hűséges tudsz lenni. Nagyon fontos számodra a család, a biztonságos otthon.

Ciprus (hűséges)
Nem szeretsz magányos lenni, ezért mindig hangos és vidám társaság vesz körbe. Nem létezik számodra lehetetlen, mindent a legnagyobb kreativitással próbálsz megoldani.

Szilfa (nemesség)
Szereted a visszafogott, de elegáns öltözködést. Ha valaki megbánt, könnyen megbocsájtasz neki, szereted, ha a te kezedben van az irányítás, és te dönthetsz. Praktikusság, hűség, és kedvesség jellemez.

Fügefa (érzékeny)
Határozott, erős személyiség jellemez, nem tűröd, ha megszabják, hogy, mit kell tenned. Nagyon jó a humorérzéked, szeretsz lazítani, kikapcsolódni, nevetni, szórakozni. Fontos számodra a család, a barátok, a gyerekek, de imádod a háziállatokat is. Gyakorlatias vagy intelligens.

Fenyő (titokzatos)
Hangulatod nagyon gyorsan váltakozik, sokszor vagy makacs és elégedetlen. Kritikus vagy barátaiddal szemben, sokszor önzőnek tartanak. Számos barátod van, de ellenségeid is akadnak.

Mogyoró (eredeti)
Megértő vagy és kedves, érzéked van hozzá, hogyan járjál kedvébe mindenkinek. Népszerű vagy, de szeszélyes, sokszor harcolsz a társadalmi problémák felszámolás, az igazságtalanság ellen.

Gyertyán (ízléses)
Mindig betartod a szavad, megbízható vagy. Zárkózottság jellemez, ritkán mutatod meg igazi énedet az ismerőseidnek. Lelkiismeretes vagy, de nem mindig bízol önmagadban és a döntéseidben.

Hárs (kételkedő)
Érzékeny lelked van, imádod a barátaid, és gyakran feláldoznád magad értük. Azonban nem mindig van elég erőd hozzá, hogy segítsél. Féltékeny, de hűséges típus vagy, imádsz panaszkodni.

Juhar (független)
Nem szereted a sablonos öltözködést, a rutint, mindent megteszel azért, hogy más legyél, mint a többiek. Kreatív vagy, de félénk és tartózkodó. Mindig szomjazol az új, érdekes dolgokra.

Tölgy (bátorság)
Nagyon bátor vagy, szereted az új dolgokat kipróbálni, de óvatosan közelíted meg őket. Független vagy, és tettrekész, nem esik nehezedre döntéseket hozni.

Olajfa (bölcsesség)
Nagyon érzelmes személyiség vagy, ugyanolyan intenzitással éled meg az élet jó és rossz dolgait is. Kiegyensúlyozott vagy, vidám, és nem szereted az erőszakot. Szeretsz olvasni, imádod a misztikus témákat.

Erdeifenyő (különleges)
Nagyon határozott jellemmel rendelkezel, tudod, hogy szervezd meg az életed, hogy a lehető legkellemesebb légkör vegyen körbe. Szenvedélyes vagy, de gyakran hamar kialszik a láng. Sok energiát fektetsz az igazi megtalálására.

Nyárfa (bizonytalan)
Nehezen hozol döntéseket, csak akkor szeded össze a bátorságod, ha nagyon muszáj. Fontos számodra, hogy legyen melletted egy megbízható partner. Hajlamos vagy a filozofálásra, érdeklődsz a művészetek iránt.

Vörös berkenye (derűs)
Vidám vagy és energikus. Imádod az izgalmas pillanatokat, független vagy, szenvedélyes, és ha megbántanak, nehezen bocsájtasz meg.

Dió (szenvedélyes)
Ellentmondásos személyiség vagy, sokan kissé furának tartanak. Nyughatatlan vagy, féltékeny, és nehezen kötsz kompromisszumot.

Szomorúfűz (melankolikus)
Szereted a szép dolgokat, gyakran észreveszed mindenben a pozitívumot. Szép, de melankolikus külső jellemez. Szeretsz álmodozni, könnyű téged befolyásolni. Vágysz egy tartós párkapcsolatra, de nehezen találod meg az igazit.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
A cukkiniről
  2020-08-30 22:34:37, vasárnap
 
 



A cukkini a vetést követően nagyon hamar csírázni kezd, néhány hét múlva pedig rengeteg termést hoz. Én minden nyáron ültetek a kertembe, mert nagyon szeretem, finom és sokféle étel készíthető belőle. Nincs külön kedvencem, mivel szeretem a belőle készült leveseket, köreteket és salátákat is. Ha elegendő napfény éri és sok vizet kap esténként, akkor akár néhány tő cukkini is szinte egész nyáron ellát bennünket. Érdemes zsengébb állapotban felhasználni, mert amikor már nagyon magvas, akkor nem annyira ízletes.

A cukkini sokféle tápanyagot tartalmaz
A cukkini rengeteg értékes vitamint, ásványi anyagot és növényi vegyületeket tartalmaz. A sok rost mellett kiemelkedő mennyiségben található benne A-, K-, B6-, valamint C-vitamin, továbbá sokféle ásványi anyag, mint például kálium, magnézium, folát, foszfor, réz, cink, kalcium, illetve vas és tiamin is. Ebből a hosszas felsorolásból is jól látszik, mennyire egészséges ez a zöldség.

A cukkini és az antioxidánsok
A cukkini különösen antioxidánsokban nagyon gazdag, mely elengedhetetlen a káros hatású szabad gyökökkel szembeni küzdelemben. Ha elegendő antioxidánst fogyasztunk, akkor az oxidatív stresszel szemben is védelmet élvezhetünk. Ez azért nagyon lényeges, mivel ez gyulladást okoz a szervezetben, ami ha tartóssá válik, krónikus betegségek okozója lehet.

A cukkini elsősorban karotinoidokban, főként béta-karotinban, luteinben és zeaxantinban gazdag. A karotinoidok támogatják a szív, a bőr és a szem egészségét, illetve egyes kutatások szerint rendszeres fogyasztásuk hozzájárulhat a prosztatarák kialakulásának megakadályozásához is.

Szerecsendiós cukkinikrémleves

Hozzávalók:

2 kisebb cukkini
1 közepes fej hagyma
2-3 gerezd fokhagyma
olívaolaj
ízlés szerint só, bors
szerecsendió
zöldségalaplé
2 dl sovány tejföl
Elkészítése:

Dinsztelje meg a kétféle hagymát az olívaolajon, majd adja hozzá a kockára vágott cukkinit és a zöldségalaplevet. 20 perc múlva ízesítse a fűszerekkel, végezetül öntse fel egy kevés meleg levessel elkevert tejföllel. Le is turmixolhatja a levest, majd tálaláskor friss kaporral vagy más fűszernövénnyel megszórhatja.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
A kurkumáról
  2020-08-30 22:28:06, vasárnap
 
  Indiában előszeretettel használják ezt az aranysárga fűszert. Nemcsak azért, mert sok-sok betegséget gyógyít és gyulladást csökkent, hanem azért is, mert nagyon kedvelik ezt a kissé kesernyés ízvilágot. Egyes helyeken még teát is főznek ebből a gyógy-és fűszernövényből, amelyet aztán rendszeresen fogyasztanak, mivel a kurkumából készült teának valóban csodálatos és pozitív hatásai vannak. A gyulladás csökkentése mellett eredményesen csökkenti a fájdalmat is.

A kurkuma aktív vegyülete
A kurkuma egy aktív vegyületet, kurkumint tartalmaz, amely erős gyulladásgátló és gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik. A kurkuminnal kapcsolatban sok vizsgálat és kutatás folyt. A vizsgálatok azt bizonyították be, hogy a kurkuma rendelkezik annyira erős gyulladásgátló és gyulladáscsökkentő hatással, mint egyes gyulladáscsökkentő gyógyszerek, így sok esetben először érdemes a kurkumát kipróbálnunk, mielőtt bármiféle erős gyógyszerhez folyamodnánk.

A kognitív betegségek és a kurkuma
Nagyon sokféle kognitív betegség létezik. Az Alzheimer-kór kialakulását például többnyire ahhoz kötik a szakemberek, hogy erős gyulladás alakul ki az emberi szerveztben. Kutatások során igazoldódott már a kurkuma pozitív hatása, történesetesen az, hogy segíthet a gyulladás csökkentésében, ezzel együtt, a betegség tüneteinek csökkentésében és esetleges visszafordításában, azonban ehhez még sok kutatásra van szükség.

Az ízületi gyulladásra is hat
A kurkumával kapcsolatban az is bebizonyosodott, hogy nagyon hatásos lehet azon személyek részére, akik ízületi gyulladásban szenvednek. A kurkuma rendszeresen fogyasztva ugyanis jelentősen javítja az ízületi funkciókat, mindemellett a fájdalom is jelentősen enyhül.

A kurkuma betegségmegelőző csodaszerként
A krónikus gyulladás nagyon veszélyes, hiszen hosszú távú fennállása krónikus betegségek kialakulásához vezethet. Rendszeres kurkumafogyasztással azonban csökkenhet a depresszió, a szívbetegség kialakulásának a kockázata, és akár még a rákos megbetegedéseket is megelőzhetjük segítségével.

A kurkuma egy csodálatos fűszernövény, hiszen még a koleszterinszint szabályozásában is aktívan részt vesz, illetve még öregedéslassító tulajdonságokkal is rendelkezik.

Amennyiben valamilyen bőrbetegségben szenvedünk, szintén kipróbálhatjuk a kurkumát, de nemcsak a betegségek leküzdésében, hanem a bőr egészségének megőrzésében is a segítségünkre lehet.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Indián bölcsességek
  2020-08-30 22:24:08, vasárnap
 
  Talán nem véletlenül mondják az indiánokra mind a mai napig azt, hogy a természettel és a világgal legharmonikusabb nép.

A mai ember rengeteget tanulhatna tőlük.

Míg ők hosszú vilgákorszakokon átívelő civilizációkat tudtak működtetni, úgy a modern, iparosodott ember által összetákolt birodalmak világszerte már most hanyatlanak...

Egy olyan ősi írás ez, mely azt mutatja meg, írja le, hogyan maradjunk mindig, minden körülmények között EMBEREK.

Íme, a 20 pont, mely megtanította őket emberként élni, és tanítja őket ma is az igaz értékekre!

1. Kelj korán a felkelő nappal, majd imádkozz egyet egyedül. Imádkozz hangosan, az égben lakozó istenek csak így hallanak meg.

2. Imádkozz azért, hogy újra megtaláld az utad. Ne hagyd, hogy mások eltántorítsanak.

3. Mindig talált meg a saját utad, amit be kell járnod. Ne mások útjára kanyarodj rá, ami már ki van taposva.

4. Mindig légy kedves a vendégekkel. Viseld gondjukat, bánj velük jól.

5. Ne fogadj el semmit, amiről úgy érzed, hogy nem érdemelted ki.

6. Mutass kedvességet minden élő és élettelen iránt, legyen szó emberről, tárgyakról vagy állatról.

7. Tiszteld mások véleményéét, még akkor is, ha az a tied ellen való.

8. Soha ne támadj hátba senkit. A legrosszabb dolog, ha valakiről a háta mögött mást mondanak, mint a szemébe.

9. Bocsásd meg magadnak és másoknak az apróbb hibákat. Mindenki követ el ugyanis hibákat.

10. Legyél optimista és pozitív. Így jobbá teheted magad körül a világot.

11. Ne pusztítsd el a természetet. A természet a mi részünk is legbelül.

12. Mindig is gondoskodj a gyermekeidről. Ők fogják vezetni a “törzsed", a családod, ők lesznek a te hagyatékod.

13. Óvakodj attól, hogy megbántsd mások érzéseit.

14.SOHA ne hazudj. A hazugság rossz dolog, bárkinek is hazudsz bármilyen okból.

15. legyél TELJES. Mind mentálisan mind szellemileg és fizikailag, valamint érzelmileg.

16. Mindig vállalj felelősséget a tetteidért. És gondolkodj, mielőtt cselekszel.

17. Mindig legyen meg a magánszférád.

18. ismerd önmagad. Higgy magadban és a képességeidben.

19. Hagyd, hogy az emberek kövesség a saját hitüket, vallásukat. Ne erőltesd rájuk a saját meggyőződésed.

20. Oszd meg a szerencsédet másokkal, így viszonzásul te is megkapod majd ezt.

Szerintünk érdemes megfogadni őket.

Ha valaki kitárja a szívét, és tényleg tud ezekkel a gondolatokkal azonosulni, egy merőben új életszemléletet sajátíthat el.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Indián  
Ráncok ellen
  2020-08-30 22:17:45, vasárnap
 
  Ráncaink az életkor előrehaladtával egyre inkább csak szaporodnak, eltüntetni nem tudjuk őket, csak lassítani a folyamatot.

Hozzávalók:

1 evőkanál mandula vagy olívaolaj

2 teáskanál kókuszolaj

1 teáskanál méz

1 tojás sárgája

Elkészítés:
Vízgőz fölött olvasszuk fel a kókuszolajat, majd adjuk hozzá a mandula vagy olívaolajat. Ezután keverjük bele a tojássárgát, és a mézet. Alaposan kavargassuk, míg egyenletes masszát kapunk. Hagyjuk 5 percig állni, és már használhatjuk is.

Tisztítsuk meg az arcunk, töröljük szárazra, majd kenjük fel a keveréket. Masszírozzuk bele alaposan, és hagyjuk egy fél órát pihenni.

Ezután néhány ásványvízbe áztatott vattakoronggal töröljük le az arcunkról a pakolást.

Hetente legalább egyszer ismételjük meg ezt a módszert, és rövid idő belül látni fogjuk, hogy ráncaink szinte teljesen eltűnnek.

Megszabadulni nem fogunk tőlük, viszont bőrünk sokkal ápoltabb lesz, és a keverék segítségével meg tudjuk előzni az újabb ráncok tömeges kialakulását.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
A szupersztár D-vitamin
  2020-08-30 22:08:01, vasárnap
 
  D-vitaminra minden egyes embernek szüksége van. Ez az egyik legfontosabb vitamin az emberi szervezetben, már egészen kicsi korunktól kezdve, hiszen ha nincs elegendő a szervezetünkben, nem lesz megfelelő kalciumszint sem a csontokban. De felnőttkorban is fontos, hiszen hiányában csökkenhet a csontok tömege és sűrűsége is, ami oszteoporózishoz vezethet. A D-vitamin nemcsak a csontritkulástól óvhat meg bennünket, hanem számos más, akár krónikus betegségek kialakulásától is.

A D-vitamin a szív egészségére is hat
Amikor a D-vitamin előnyeiről beszélünk, nem szabad kihagynunk, mennyire hasznos a szív számára. Amennyiben csak kevés van ebből a vitaminból a szervezetünkben, úgy megemelkedhet a szívroham kialakulásának a kockázata. Emellett javíthatja a lipidprofilokat is, azaz a D-vitamin nemcsak az LDL-koleszterin szintjét, hanem a trigliceridszintet is csökkenti. Amennyiben hiányt szenvedünk ebből a vitaminból, nőhet a magas vérnyomás és az inzulinrezisztencia kialakulásának a kockázata.

D-vitaminra van szükségünk a kognitív hanyatlás ellen

Ez a vitamin segít megvédeni bennünket a kognitív hanyatlástól, illetve az agyat érintő gyulladások kialakulásától, azaz az agyi károsodásoktól. Az Alzheimer-kór is egy agyi károsodási folyamatnak a következménye. Ez a vitamin elősegítheti az új agysejtek képződését, illetve védelmet jelenthet a meglévő agysejtek számára is.

Az Alzheimer-kór esetében amiloid plakkok alakulnak ki az agyban, azonban a D-vitamin csökkenti ezek létrejöttét. Ez a vitamin tehát jobb kognitív funkciót is eredményez.

Az immunrendszert fokozó D-vitamin
Amennyiben alacsony a D-vitamin-szintünk, úgy nemcsak a szívbetegség, hanem a rákos megbetegedések kockázata is megnövekedhet. Számtalan kutatás bizonyítja, hogy ez a vitamin csökkenti a fertőzések kialakulásának a kockázatát, azaz ha elegendő D-vitamin van a szervezetünkben, kisebb lehet az esélye a megfázás vagy az influenza kialakulásának.

Nagyon hatásos egyes, már kialakult betegségek esetén is
A D-vitamin igencsak hasznos, amennyiben valaki olyan autoimmun betegségben szenved, mint szklerózis multiplex, Hashimoto-kór vagy egyéb pajzsmirigyproblémák, de megfelelő szintű D-vitamin esetén enyhülhetnek az ízületi gyulladás tünetei is.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Vitaminokról  
4 módszer a magas vérnyomás csökkentésére
  2020-08-30 20:04:23, vasárnap
 
  Azt már mindenki jól tudja, hogy a kezeletlen magas vérnyomás milyen negatív hatással van az egészségre, hiszen kárt tehet az érrendszerben, de oka lehet a stroke és a szívinfarktus kialakulásának is. Éppen ezért nagyon fontos, hogy amikor orvoshoz megy, méresse meg a vérnyomását, de érdemes lehet egy vérnyomásmérőt is vásárolni otthonra és naplózni az értékeket. Amennyiben csak minimális eltérések vannak, akkor is kérje ki a háziorvosa véleményét, akár a cikkben olvasható természetes módszerekkel, akár a szükséges kezeléssel kapcsolatban. Ha valaki már szed gyógyszert, csakis orvosi beleegyezéssel próbálja ki az alább felsorolt módszereket. Legfőképpen a testmozgással, de az életmódváltással kapcsolatban is beszéljen orvosával, amennyiben eddig még nem kezdett egy új életforma kialakításába.

A rendszeres testmozgás előnyei
Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a rendszeres mozgás, az aktív életmód mennyire pozitívan hat az egészségre. A testmozgás az egyik legjobban és legkönnyebben elérhető cél, amit megvalósíthatunk a magas vérnyomás csökkentése érdekében. A rendszeres testmozgás erősíti a szívet, a szív hatékonyabban pumpálja a vért, így csökkentve az artériákra nehezedő nyomást. Már heti 150 perc mérsékelt mozgás - például séta - vagy 75 perc erőteljes testmozgás - például futás - is csökkentheti a vérnyomást és erősítheti a szívet, illetve javíthatja a működését.

A kálium is hasznos
Amennyiben csökkentjük a nátriumbevitelt, enyhíthetjük az ereken a nyomást, ami már eleve vérnyomáscsökkentő hatású. Ha szeretnénk, hogy a kálium és a nátrium egyensúlyban legyen a szervezetünkben, mindenképpen javasolt visszafogni a feldolgozott élelmiszerek fogyasztását, ugyanakkor érdemes több friss zöldséget és gyümölcsöt az étrendbe iktatni.

A koffein csökkentése
Napi 2-3 kávé még nem jelent veszélyt a szervezetre, ha valaki rendszeresen fogyasztja. Kutatások szerint azonban aki magas vérnyomásban szenved, jobb, ha ennyit sem fogyaszt. Érdemes megfontolni a koffeinmentes változatot, de a gabonakávék is nagyon ízletesek és semmilyen negatív hatással nincsenek a vérnyomásra.

A stressz
A stressz nagyon károsan hat az egészségre, legalábbis akkor, ha folyamatosan és hosszú időn keresztül jelen van az életünkben. A stressz megemeli a pulzusszámot és összehúzza az ereket, így hosszú távon oka lehet a magas vérnyomás kialakulásának.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
A Magyar Elhízástudományi Társaság - MET
  2020-08-30 16:17:38, vasárnap
 
  A Magyar Elhízástudományi Társaság - MET - öt pontból álló ajánlást fogalmazott meg az elhízás és szövődményes betegségei megelőzése érdekében. Végigolvasva ezeket, egyértelműen kiderül, hogy a megelőzés egyszerűbb, illetve nem mellékesen olcsóbb, mint a már kialakult betegség és a hozzá köthető egyéb terhek kezelése.

- Étkezz változatosan, de felezd le a fő- és kisétkezések adagját! Minden étkezés tartalmazzon friss zöldségből, gyümölcsből készült ételt, és figyelj a folyadékfogyasztásra!
- Fokozatosan növeld a mozgásaktivitásod: ajánlott a legegyszerűbb mozgásforma, a gyaloglás, ennek napi adagja néhány percről 60 percre vagy 10 ezer lépésre növelendő.
- Aludj lehetőleg hét-nyolc órát, ebből lehetőleg éjfél előtt két órát, nem túlfűtött, kiszellőztetett helyiségben, lefekvés előtt két órával pedig már ne egyél, és ne sportolj.
- A stresszoldást lehetőleg aktív szabadidős programokkal, sporttal, kirándulással, tánccal, kulturális tevékenységgel biztosítsd.
- Életmódod legyen napi és heti ritmust követő, dohányfüstmentes, és csökkentsd az alkoholfogyasztást.
- Csak a legszükségesebb vegyszereket, kozmetikumokat használd a háztartásban, és csak a kezelőorvosod által előírt gyógyszereket, illetve táplálék-kiegészítőket szedd!

Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Trükkös csalók
  2020-08-30 00:27:32, vasárnap
 
  Aljas módszerekkel próbálkoznak a csalók: a rendőrség figyelmeztet a trükkökre
Ha ismered a módszereiket, könnyebb kivédeni a trükkös csalókat.

A trükkös lopások olyan különböző módszerekkel elkövetett bűncselekmények, melyeknél a tettesek jellemzően az időskorú sértetteket saját otthonaikban megtévesztéssel károsítják meg. Az ilyen emberek a végsőkig kihasználják áldozataik életkorát, az ebből fakadó testi és szellemi állapotukat, hiszékenységüket és jóindulatukat. A rendőrség most sorra vette a leggyakoribb módszereket, hogy könnyebb legyen elkerülni a bajt.

Gyakran járják a vidéket házaló árusok és iparosok, akik olcsó, de általában nem megfelelő minőségű termékkel - ágynemű, edények, egészségügyi termékek - dunyha-, hagyatékfelvásárlási ürüggyel, javítási, szerelési ajánlattal próbálják megkárosítani az embereket. A vásárlók, megrendelők az esetek nagy részében garancia nélküli, használhatatlan, silány minőségű termékeket, szolgáltatásokat kapnak.

Az elkövetők rugalmasak, és rendkívül gyorsan alkalmazkodnak egy adott szituációhoz. Minden esetben egy cél vezérli őket, a sértett értékeinek, pénzének megszerzése. Hirtelen és hihetetlenül sok információt zúdítanak az idős emberre, elterelve annak figyelmét, vagy - egy kilátásba helyezett haszon reményében - elaltatva gyanakvását, bizalmatlanságát.

A tettesek által alkalmazott módszer lényege, hogy amíg valami hihető ürügy címén beszélgetés kezdődik, kifigyelik, hogy mennyi pénz van a sértettnél, honnan veszi azt elő, feltérképezik a lakást, mozdítható értékeket keresve. Közben persze észrevétlenül ki is kérdezik a sértettet anyagi helyzetéről, családi állapotáról és minden olyan körülményről, melyek ismeretében egy bűncselekmény a későbbiek során könnyebben kivitelezhető.

A módszerek tehát roppant változatosak, ám kellő körültekintéssel az áldozattá válás elkerülhető. A rendőrség arra kér mindenkit, hogy ne higgyen a megtévesztő ígéreteknek, ne engedjen illetéktelent az ingatlanába!
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Hasznos-ötletes  
Proteines hajpakolások az egészségesebb hajért
  2020-08-30 00:06:20, vasárnap
 
  Az otthon készített proteines hajpakolások egészségessebbé varázsolják a hajkoronát. Ezek a pakolások megszüntetik a hajhullást, vastagabbá teszik a hajszálakat és elősegítik a haj gyorsabb növekedését. Mivel a hajunk is keratin nevű fehérjékből áll, így a proteines pakolások segítik, hogy a haj erősebbé és selymesebbé váljon.

Viszont proteinnel nemcsak kívülről táplálhatja a haját, hanem rendszeres fogyasztásával elő is segítheti, hogy a haja minél egészségesebb és szebb legyen. Ezek a pakolások olyan más összetevőket is tartalmaznak, amelyek segítenek a haj textúrájának javításában, illetve annak lágyabb és puhább megjelenést biztosítanak.

A kókusztej például megakadályozza a hajszálak töredezését, az avokádó pedig a meglévő károsodásokat próbálja helyrehozni. A tojás fényt és erőt kölcsönöz a hajszálaknak, a shikakaipor pedig nemcsak a haj növekedését segíti elő, hanem szinte minden hajproblémán segíteni tud.

A tojás nemcsak egészségessé, de fényessé is varázsolja a hajat. Üssön fel egy kistányérban egy tojást, majd keverjen hozzá egy kanál kókuszolajat és ugyanennyi mézet. Keverje össze az elegyet, majd vigye fel a hajára. Tegyen a fejére egy zuhanysapkát és egy törülközőt, majd egy óra múlva mosson a szokásos módon hajat.

A shikakaiport a samponjához is keverheti, de vízzel egy pasztát is készíthet belőle, amelyet aztán hajpakolásként is alkalmazhat. A shikakaipor egy természetes hajkondicionáló, amely erősíti a hajat és elősegíti annak növekedését. Nemcsak tisztít, hanem megelőzi az irritációt, megszünteti a fejbőr korpásodását. A hajat erőssé, fényessé varázsolja, illetve megakadályozza a hajszálak töredezését. Mivel szaponint is tartalmaz, ezért van egy enyhe habzó hatása. Indiában már több száz éve használják ezt a port nemcsak hajmosásra, de hajápolásra is.

A túró és a kókusztej elegye is jót tesz a hajával. Keverjen össze 3-4 evőkanál túrót annyi kókusztejjel, hogy egy hajra könnyen felvihető masszát kapjon. Hagyja a haján egy órán keresztül, majd alaposan mosson hajat. A tejfehérjék a haj gyorsabb növekedését segítik elő, amellett, hogy nagyszerűen ápolják a hajat.

A túrót avokádóval is összekeverheti és ezekből is kitűnő hajmaszkot tud készíteni. Az avokádót minden esetben pépesítse, hiszen csak így tudja a hajára egyenletesen felvinni. Az avokádó értékes vitaminokkal és ásványi anyagokkal van tele, amelyek a hajat egészségessé és selymessé teszik.

Ha erősebb hajat szeretne, akkor banánpépet és kókusztejet keverjen össze és ezt használja hajpakolásként. Ez a száraz és sérült hajszálat is rövid időn belül rendbe teszi, így érdemes hetente legalább egy alkalommal ilyen természetes pakolással kényeztetni a hajkoronáját.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
     1/19 oldal   Bejegyzések száma: 188 
2020.07 2020. Augusztus 2020.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 188 db bejegyzés
e év: 3611 db bejegyzés
Összes: 49208 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 293
  • e Hét: 1256
  • e Hónap: 14247
  • e Év: 190122
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.