Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/38 oldal   Bejegyzések száma: 371 
Bálna szivárvány lehelete( mozgó)
  2012-06-30 20:51:27, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mozgó képek-gifek  
Balerina(csili-vili)
  2012-06-30 20:49:16, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mozgó képek-gifek  
Aranyrózsaszál ( mozgó)
  2012-06-30 20:48:23, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mozgó képek-gifek  
Álomtündérkék(mozgó)
  2012-06-30 20:47:27, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mozgó képek-gifek  
Álomőrzők(mozgó)
  2012-06-30 20:46:34, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mozgó képek-gifek  
Kisállatok angyala(mozgó)
  2012-06-30 20:45:33, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mozgó képek-gifek  
Rózsafonat (csili-vili)
  2012-06-30 20:44:41, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mozgó képek-gifek  
Kérdésekre válaszol a Füvesember / 1
  2012-06-30 12:20:53, szombat
 
  Az olvasó kérdez, a füvesember válaszol

Szabó György, a mindenki által ismert füvesember válaszol az olvasók kérdéseire.

Kérdés:
Egy családtagomnak krónikus vastagbél gyulladása van, ami nagyon sok gondot okoz neki. Azt tudjuk, hogy ez nem olyan betegség, ami véglegesen gyógyítható lenne. Azt szeretném kérdezni, hogy van-e valamilyen gyógynövény-tea, ami ennek a betegségnek az enyhítését segítené elő. A választ előre is megköszönöm.
Tisztelettel: B. P. a.
Válasz:
Tisztelt B. P. A.!
A vastagbélgyulladást megszünteti a diólevél teája. Most már nem jó a diólevél, tele van gombával, ezért vegyen gyógynövényboltban. 6 héten keresztül minden reggel éhgyomorra igyon meg egy csésze teát belőle. Elkészítés módja: 1 csapott evőkanál diólevelet forrázzon le 2,5 dl forrásból levett vízzel, 15-20 percig letakarva kell állnia. Leszűrés után fogyassza el egyszerre. Ha a gyulladás hasmenéssel jár, egy csapott evőkanál vadsóska magot rágjon el minden nap, addig, amíg a hasmenés tart. A diólevél kúrát félévenként meg kell ismételni, ha visszajön a gyulladás. Amennyiben kérdése van, este 18-20 között hívjon a 06-46/390-105-ös számon.
Üdv. Gyuri bácsi bükki füvesember

Kérdés:
T.Szabó György!Szeretnék először is gratulálni az Alkotói Díjához! Igen sokan ismerjük Önt, de eddig nem volt ilyen lehetőség a segítségkérés ilyen formájához. Mivel sok érdeklődő fog írni,igyekszem rövidre fogni a kérésemet. Három évvel ezelőtt kezdődött a problémám a bal alsó lábszáramon. Orbáncnak indult,de kezdetben (jó fél évig)semmit nem csináltak vele. Azután kezdett begyulladni,piros,tüzes lett és lilás foltok(véraláfutásos) jelentek meg rajta.3-4 helyen a bőr alatt váladék is érezhető foltokban. Jártam az angiológián, érsebészeten, bőrgyógyászaton, sebészeten,de az alkalmazott gyógyszerek és kenőcsök nem segítettek. Használtam viszérkenőcsöket,farkasalmalapu borogatást,körömvirágot,svéd-cseppet,jelenleg pedig az orvosi somkorót. A baj most már tetőzik azzal,hogy a gyulladás szélein kezd a bőr alatt megkeményedni valami, ami még jobban fokozza a fájdalmat és félek a trombózistól. 52.éves nő vagyok. Kérem,ha van ötlete és tud segíteni,írjon a címemre.Nagyon várom és köszönöm a türelmét.
Tisztelettel J.A.
Válasz:
Tisztelt J.A!
Köszönöm a gratulációt. Négy hétig minden este igyon meg egy csésze orbáncfű teát. Reggel egy csésze diólevél teát. A lábszárát térdtől lefelé naponta többször mossa le egy csésze diólevél teával, - öntsön a teából egy kicsit a tenyerébe, és azt kenje rá a lábszárára. A teák elkészítési módja: 1 csapott evőkanál füvet öntsön le 2,5 dl forrásból levett vízzel, 15-20 perc állás után szűrje le, és igya meg.
Üdv. Gyuri bácsi bükki füvesember

Kérdés:
Tisztelt Szabó György, Gyuri bácsi!
29 éves kétgyermekes anyuka vagyok, kislányom 2 és fél, kisfiam 5 és fél éves. Kisfiamat 2 éves korától gastroenterológiára hordom, a hasnyálmirigy elégtelen müködése miatt. Azóta folyamatosan kreont szed, hogy lassítsuk az anyagcserét. Kínkeserves minden evés, minimális mennyiség után fordul ki az étel a szájából. Egyszerre nem tud jóllakni, sokszor enne keveset. Nagyon vékony, a súlya mindíg az alsó határon van. Már minden vitamint, étvágyjavítót kipróbáltunk de hiába. Belebetegszem, hogy annak ellenére, hogy minden jót megveszünk, megfőzünk semmi nem használ. Sajnos a folyadékot is erőltetnem kell. A kislányom is hasonló rossz evő, de ő legalább iszik. Kérem ha tud segítsen, adjon tanácsot mert mint minden szülőnek nekünk is ők az életeink. Szívből gratulálok az Alkotói Díjhoz!
Bízalommal várom válaszát, tisztelettel: egy aggódó anyuka.
Válasz:
Egy aggódó Anyukának
Köszönöm a gratulációt. Az 5 éves kisfiát 4-5-ször fürdesse meg kakukkfű teás fürdőben. 2 liter forrásban lévő vízzel öntsön le két evőkanál kakukkfüvet, 20 percig fedő alatt áztassa ki. Szűrje le és öntse a fürdővizébe, ülőfürdőt készítsen. 20 percig maradjon a fürdővízben a fia, de közben a vizet ne hagyja kihűlni. Utána burkolja be fürdőlepedőbe és fektesse le. A kislányát is megfürdetheti így. A gyerekeknek adjon fekete áfonya, fekete szeder, fekete ribizli lekvárt, vasat tartalmaznak. Reggel, délben és este is egy kiskanállal egyenek meg a gyerekek. Ha kérdése van, hívjon este 18-20 óra között a 06-46/390-105-ös számon.
Üdv. Gyuri bácsi bükki füvesember

Kérdés:
Kedves Szabó György! Anyukámnak térdizület kopása van és azt szeretném kérdezni,hogy ezen műtét nélkül lehet e segíteni? És ha igen akkor hogyan?
Válasz:
Tisztelt Cím!
Az édesanyjának a térdizület kopására javaslom az étkezési zselatin pakolást. Sokat segít, de nem biztos, hogy a műtét elkerülhető. A fájdalmat csökkenti biztosan. Készítsenek az étkezési zselatinból 2 dl kocsonyasűrűségűt. A térdét kenje be reggel és este és hagyja beszívódni. Beépül a két porc közé. Az ízületi kopásnak az az oka, hogy a csont állománya már ritka, és ezért épült be a csontba az ízületekben lévő anyag, amin mozog az ízület. Ezért javaslom, hogy hetente egy tyúktojás héját egye meg. A megfőzött tojás héjából belülről a hártyát távolítsa el, tegye a tojáshéjat sütőbe és 3-4 percig süsse meg. Ezután törje össze apróra és keverje joghurtba, és úgy egye meg.
Üdv. Gyuri bácsi bükki füvesember

Kérdés:
18 éves vagyok, néhány hónapja kiderült, hogy magas a vérnyomásom., amire az orvos gyógyszert rendelt. Nem szeretném már ilyen fiatal kortól a gyógyszereket rendszeresen szedni. Gyuri bácsi mit ajánlana erre, hogy a gyógyszereket elhagyhassam ?
Válasz:
Tisztelt 18 éves!
Valóban nem jó már 18 évesen a gyógyszerekre rászokni. Nagyon jó vérnyomáscsökkentő teakeverékem van. Megrendelhető a 06-46/390-278-as telefonszámon.
Üdv. Gyuri bácsi bükki füvesember

Forrás boon.hu
Megjegyzés : a teljes nevek kiírása a weboldalon található
 
 
6 komment , kategória:  Gyuri bácsi füvesmester  
Kérdésekre válaszol a Füvesember /2.
  2012-06-30 12:16:27, szombat
 
  Az olvasó kérdez, a füvesember válaszol - második rész

Szabó György, a mindenki által ismert füvesember válaszol az olvasók kérdéseire.


Kérdés:
Tisztelt Gyuri bácsi!
Nagy tisztelője vagyok munkájának.Egészségügyi dolgozóként tudom, hogy milyen nagy jelentősége van a gyógynövényeknek a szintetikus gyógyszerekkel szemben.Tanácsért fordulok Önhöz. Egy rutinvizsgálat alkalmával derült ki anyukám csökkent csontvelőműködése. Kórosan alacsony a fehérvérsejtszáma, a vörösvértestek száma, a haemoglobinja és a trombocytája is. Szeretném megtudni, hogy valamilyen gyógyteával segíthetünk-e ezen az állapoton? Nem tudom melyik gyógynövény használható vérszegénységre.
Válaszát előre is köszönöm, tisztelettel: M.ZS
Válasz:
Tisztelt M.ZS!
Az édesanyjának 6 héten keresztül minden reggel egy csésze csalánlevél teát ajánlok. Elkészítése: 2,5 dl forrásból levett vízzel öntsön le egy csapott evőkanál csalánlevelet. Fedő alatt tartsa 15-20 percig, majd leszűrés után éhgyomorra egyszerre igya meg. Javaslom továbbá a fekete ribizli és fekete áfonya lekvárt vagy szörpöt. Tel: 06-46/390-278

Kérdés:
Kedves Szabó György!
86 éves férfi vagyok, állandósult időskori székrekedéssel küszködöm. Tudom, hogy több mozgás kellene (már nehezen megy), több folyadék (igyekszem, de akkor WC-re szaladgálok) és rostos ételek (amire futja).
Válasz:
Tisztelt 86 éves férfi!
Önnek a gyújtoványfű teáját javaslom, egy csészével igyon belőle minden nap a déli étkezés után. Az elkészítése a következő: egy púpozott teáskanál teát forrázzon le 2,5 dl vízzel, letakarva állnia kell 15-20 percig, utána szűrje le és igya meg. Tel: 06-46/390-278

Kérdés:
Kedves Gyuri bácsi!
Az Észak Magyarországban olvastam, hogy ezen a héten lehetőségünk van kérdezni öntől, így kihasználva az alkalmat szeretnék feletenni egy kérdést, melynek megválaszolásában remélem a segítségemre lesz. 23 éves vagyok és alapvetően vékony testalkatú, melyet a szüleimtől örököltem, alapvetően ideges típus vagyok és tudom is, hogy ezen milyen gyógynövények segítenek (macskagyökér), viszont valamilyen étvágyjavító, vagy ha létezik ilyen “testsúly gyarapodásban segítő" gyógynövény keverék után szeretnék érdeklődni.
Előre is köszönöm válaszát:
R.V.
Válasz:
Tisztelt R.V.!
A vasat tartalmazó növények, gyümölcsök étvágyjavítók, pl. a csalánlevél, fekete szeder, fekete áfonya, - ezeket gyümölcs vagy lekvár, szörp formájában is fogyaszthatja, - illetve fekete ribizli, kökény. Napi egy csésze tea vagy egy teáskanál lekvár elég. A macskagyökéren kívül jó nyugtató az orbáncfű is, és ez még az epeműködést is segíti. A csalánlevél, orbáncfű elkészítése a következő: egy púpozott teáskanál teát forrázzon le 2,5 dl vízzel, letakarva állnia kell 15-20 percig, utána szűrje le és igya meg Tel: 06-46/390-278

Kérdés:
Tanácsát kérem
1. valami jó teakeveréket
2. és annak beszerzését illetően!
Tudásában, tapasztalatában bízva várom válaszát!
Köszönettel: T.GY.
Válasz:
Tisztelt T.GY!
Jó teakeveréket talál minden gyógynövény üzletben. Ha jó ízű teakeveréket szeretne, javaslom a kakukkfű, útifű, apróbojtorján és borsmentát egyenlő arányban összekeverni. Bármelyik gyógynövényboltban kaphatók az összetevők. A keverék elkészítése a következő: egy púpozott teáskanál teát forrázzon le 2,5 dl vízzel, letakarva állnia kell 15-20 percig, utána szűrje le és igya meg Tel. 06-46/390-2787

Kérdés:
Tisztelt Szabó György!
Érdeklődni szeretnék, hogy fekélyes a lábam, tudna-e erre ajánlani valamit.Esetleg Önnel személyesen hogyan tudom felvenni a kapcsolatot. Jó egészséget kívánok Önnek!
Köszönettel:M.J.
Válasz:
Tisztelt M.J.!
A lábszárfekélyre napi egy csésze diólevél teát javaslok külsőleg. Elkészítése: egy púpozott teáskanál teát forrázzon le 2,5 dl forrásból levett vízzel, letakarva állnia kell 15-20 percig, utána le lehet szűrni, és egy keveset öntsön a kezére és térdtől lefelé dörzsölje be a lábszárába a teát. A diólevelet, amiből a tea készül éjszakára tegye a sebre dunsztkötésben. Javaslom, hogy nézesse meg a vércukorszintjét orvosnál vagy patikában. Tel: 06-46/390-278.

Kérdés:
T.Szabó György!
Szeretnék érdeklődni,hogy van e gyógynövény a pajzsmirigy göbösödésre,cisztára,ami elmulasztaná és nem kellene megműteni.
Válaszát előre is köszönöm.
Válasz:
Tisztelt Cím!
Pajzsmirigy göbösödésre a közönséges galaj teáját ajánlom, de hívjon fel minket, mert hosszú leírni a használatát. Tel: 06-46/390-278.

Forrás: boon.hu

Megjegyzés : a weblapon szereplő teljesen kiirt neveket rövidítettem, ott teljes egészében olvashatóak.
 
 
7 komment , kategória:  Gyuri bácsi füvesmester  
A füvesember titkai:
  2012-06-29 11:27:32, péntek
 
  Szinte minden nyavalyára tud gyógyírt a bükki remeteként ismert 75 éves Szabó Gyuri bácsi. A legtöbb gyógyteát mégis a cukorbetegség és a klimax elmulasztására kérik. A közkedvelt gyógyító inkább tűnik kedves füves bácsinak, mint remetének.

Mint a gyerekek, szájtátva hallgatjuk, amit gyermekkori huncutságairól, katonaélményeiről, az erdő titkairól mesél. Gyógyító képességéről magától nem beszél, kérdezni kell, nem dicsekvős fajta.

– Ha valaki eljön hozzám, hogy segítsek, akkor megteszem, amit tudok – foglalja össze tömören. – Mintha a tudás benne lenne a génjeimben. Olyan dolgok jönnek elő a fejemből, hogy magam is elcsodálkozom. Hatéves korom óta dolgozom. Hajnalban keltem, mentem a gazdához a tehenészetbe. Kihordtam a tejet, utána mentem az iskolába. A családom egy Herbólya nevű kis bányászfaluból, a Bükk aljáról származik. Nemzedékről nemzedékre szállt a gyógynövények ismerete a családban. A nagyanyám mondta, hogy már az ő szépanyja is javasasszony volt. Húsz unoka közül engem választottak ki a hagyomány folytatására. Egy fényképet kellett megnéznünk, amin egy férfi állt a távolban, az erdő szélén. Én néztem a legelmélyültebben, talán megérezték rajtam a természet határtalan szeretetét. A nagymama kezdett el tanítani. Vallásos asszony volt, minden napját imádsággal kezdte. Megismertette velem a gyógynövényeket, szedésük helyét, idejét, a szárítási technikákat. Megtanított az emberek szeretetére, tiszteletére. 1934-től ’42-ig, nyolc évig tanított. Sok receptet hagyott rám.


Vajákosok utódja

Itt egy kicsit elkalandozunk egészen varázslatos irányba. Gyuri bácsi elmeséli, hogy a nagymama friss pókhálót használt a kitisztított seb gyógyítására.

- Később pont magyar kutatók vették észre, hogy a pókháló penicillint tartalmaz – szól közbe Gyuri bácsi lánya, Szabó Zsuzsa.

Majd kibeszéljük a kanadai indiánok vajákosát, akinek rákellenes szerétől a cukorbetegek is jobban lettek. Kiderül, Gyuri bácsi teájában is az az anyag van, mint az indiánéban. Megtudjuk, hogy az óriási pöfeteggomba spórája is kiváló sebgyógyító, de vigyázni kell vele, mert ha szembe kerül, vakságot okoz. Ki gondolta volna, hogy az orbáncfű hatóanyagát AIDS gyógyításra is használják? Jó hatással van az immunrendszerre. Majd visszakanyarodunk a nagymamához, aki kapcát égetett szerelmi kötés gyanánt. Természetesen csak a használt zoknipótló volt megfelelő!

– A hitnek ebben nagy szerepe van – mosolyog Gyuri bácsi. – A nagymama nem csak a füvekhez értett, remek pszichológus is volt!

– Gyuri bácsinak mi volt az eredeti szakmája?

A lánya csak nevet: ha mind elmondja, holnap is itt ülünk!

– Meteorológustól a kárpitosig minden voltam. Írhat kereskedőt is. A szocialista érában szabályszerűen tiltották a gyógynövényekkel való orvoslást. 1979 júliusában az Egészségügyi Világszervezet, a WHO kimondta: a népi gyógyászat, és a népi gyógymódok hátrányos megkülönböztetését ezennel megszűntnek nyilvánítjuk.


Áldják a cukorbetegek

Gyuri bácsi híre szájról szájra járt: van egy bácsi a miskolci piacon, aki csodát tesz a füvekkel. Olyat – csalánnal, aranyvesszővel – amit más nem tud.

– A legfontosabb tudnivaló: mikor, hol milyen füvet kell szedni. A kis téli zöld például agyértágító, a Cavinton hatóanyaga. Az üde szusztea egy orvos feleség vásárlómnak a nyolc éve tartó bronchitiszét mulasztotta el. Aki a macskamenta teát issza egész télen, az sose lesz náthás – mosolyog a cikk szerzőjére, aki beszélgetés közben eltrombitált egy csomag zsebkendőt. – A gyógyszereknek mellékhatásai vannak, a gyógynövényeknek nincs. A gyógynövények lassabban hatnak, de a hatásuk tartósabb. A szervezet száz százalékban felismeri, és felhasználja.

– Cukorbetegek százai foglalják imába a nevét. Nem mesélne erről?

– A legsúlyosabb cukorbeteg vevőmet már kilenc éve kínozta a kór, inzulinozta magát. Elkezdte inni a teát, ma 4,5 a cukra, jól van, és semmilyen szövődmény nem tapasztalható.

Forrás: nők lapja cafe
 
 
0 komment , kategória:  Gyuri bácsi füvesmester  
     1/38 oldal   Bejegyzések száma: 371 
2012.05 2012. Június 2012.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 371 db bejegyzés
e év: 4676 db bejegyzés
Összes: 49208 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 728
  • e Hét: 1691
  • e Hónap: 14682
  • e Év: 190557
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.