Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 28 
Használati javaslat - élethez
  2011-06-30 21:29:47, csütörtök
 
  Adj többet, mint amennyit elvárnak tőled, és ezt örömmel tedd!

Akármihez fogsz, szenvedéllyel csináld végig!

Harapd el szavaid, ha kritizálni akarsz, de a dicséreteket a tetőről is kiáltsd!

Mikor azt mondod: Szeretlek, érezd komolyan!

Mikor bocsánatot kérsz, nézz az illető szemébe!

Bízz az emberekben, de láss keresztül a hímezett hazugságokon!

Te egyedüli lélek vagy, aki valamiben a legjobb a világon. Ezért bízz magadban és találd meg azt a valamit, ami lekötelezve az emberiség javát szolgálja!

Sose nevesd ki senki álmait! Akinek nincs álma, annak nincs is sok mindene. Ha te az emberekben magadat is megismered, az a te lelki biztonságodat fejleszti.

Szeress mélyen és szenvedélyesen! Akkor is, ha fájdalmas lehet a szakítás, ez az egyetlen módja annak, hogy teljessé tedd az életed.

Nézeteltérésben küzdj becsületesen - gúnyolódás nélkül!

Ne ítélj el senkit a rokonain keresztül, vagy az első benyomásból!

Tanulj mások hibájából!

Ha valaki kérdez tőled valamit, amire nem akarsz válaszolni, mosolyogva kérdezz vissza:
miért akarod ezt tudni?

Jusson eszedbe, hogy a nagy szerelem és a nagy siker nagy rizikóval jár!

Az igazságot és a kegyelmedet soha ne hagyd el! Akaszd e kettőt nyakadba, hogy mindig és mindenhol a szíved közelében legyen!

Ha vesztettél, ne veszítsd el a tanulságot!

Jusson eszedbe a TTF. Tisztelet magad iránt, Tisztelet mások iránt, és Felelősség a saját tetteidért.

Ne hagyd, hogy egy kis nézeteltérés tönkretegyen egy nagy barátságot!

Amint rájöttél, hogy hibáztál, igyekezz azt kijavítani!

Mosolyogj, miközben felveszed a telefont! A hívó érezni fogja a hangodból, hogy jó szándékkal gondolsz rá.

Forrás: internet
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Szemtorna: gyakorlatok
  2011-06-29 06:36:01, szerda
 
  Szemtorna: gyakorlatok, akár az irodában is

(A cikk szerzője : Dr. Papp Júlia, szemész szakorvos; forrás : webbeteg )

A cikk hosszú, de érdemes elolvasni mert szakszerű és hatékony, kivitelezése egyszerű.



A szemészetben is egyre nagyobb teret hódít a hagyományos orvoslás mellett a természetes, alternatív vagy kiegészítő gyógymód. Utóbbiak közé tartozik a szemerősítő torna, "szemjóga" is.

A szemtorna módszerének atyja William Horatio Bates amerikai orvos (1860-1931). Elméletének alapja, hogy a szemek "csak" érzékszervek, passzív fogadók, az észlelés valójában az agyban történik, ahol a kép háromdimenziós élménnyé áll össze. A jó látás feltételei ezzel összefüggésben 90 százalékban pszichikai eredetűek.

A szemproblémák hátterében a helytelen nézési szokások miatt kialakult károsodás feltételezhető. Szerinte a szemüveg viselése rögzíti ezeket a rossz szokásokat. Bates tréningjének célja a látószervet visszavezetni a helyes nézési technikához, így segítségével a szemüveget véglegesen félre lehet tenni.


A módszer vitathatatlan előnye, hogy a gyakorlatok könnyen elsajátíthatóak, és a megfelelően kiválasztott betegségek (kancsalság, összetérítési gyengeség, szemizom bénulás, alkalmazkodási képtelenség esetén) esetén óriási eredmények érhetők el.

Néhány szemtorna gyakorlat:

Pislogás, "tenyerezés" - Tudatos pislogás, a szem és környékének enyhe masszírozásával. Hatására cserélődik a könnyfilm, javul a szem vérellátása, a szem körüli izmok ellazulnak.

Tekintés - A gyakorlat lényege a mozdulatlan egyenes fejtartás mellett csak a szemmel a fő tekintési irányokba (jobbra, fölfele, balra majd lefele) nézés, a szélső helyzetekben pedig a szem pihentetése.

Összetérítő szemmozgás - "Kancsalítás" az orrhegyre. Kifele térő kancsalítás, rövidlátás és összetérítési nehezítettség esetén javasolt.

Akkomodálási gyakorlatok - Az alkalmazkodáshoz szükséges izomrendszer gyakorlata. A gyakorlat lényege egy fixált kép, szöveg távolítása-közelítése.

"Takarás" - A gyenge, ellustult szem látásának fejlesztése, erősítése a feladat. Az erős, jó szem teljes letakarásával - megfelelő méretű, színű könnyen felragasztható öntapadós szemtapasz vagy a szemüveg lencséjére rögzíthető takaró anyag segítségével.

Fúziós gyakorlat - Ez a gyakorlat az agyat tanítja meg a két szem felől érkező információk összehangolására, "fúziójára". Műszer segítségével egymást kiegészítő, de kissé különböző képeket vetítenek külön-külön, majd mindkét szem elé. Gyakorlással az agy megtanulja egyszerre észlelni őket. Pl. a madár a kalitkába kerül, a bohóc kezében ott a karika és a fején a kalap. Kancsal gyerekek esetén az agy az egyik képet letiltja: üres a kalitka, nincs karika a bohóc kezében. Így kialakítható a kétszemes látás.

Lazító, "relaxációs" gyakorlatok - belső szemizmok kifáradásának megelőzési módja a munkamegszakítás, az izmok ellazítása. Közeli fixálás közben távolba kell tekinteni, elrévedni.

Mikor ne tornáztassuk a szemünket?
Veszélyes túlzás azt gondolni, hogy a módszer megold szinte minden szemészeti problémát! A látásunkba is kerülhet ez a helytelen felfogás, mert sok betegség esetén a hagyományos módszerek elhanyagolása teljes látásvesztéshez vezethet. Örökletes színvakság, daganatok, cukorbetegség okozta szemfenéki elváltozások, szürkehályog, zöldhályog esetén nem várhatunk gyógyulást az eljárástól. Az ideghártya leválás esetén az intenzív szemmozgás akár ronthat is a betegségen.

 
 
0 komment , kategória:   Betegségekről  
Hőség- hatások-tünetek
  2011-06-25 19:06:51, szombat
 
  A következő napokban ugyan lehűl majd az idő, de most éppen hőségriasztás van érvényben az ország több régiójában is. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és az ÁNTSZ Országos Tisztifőorvosi Hivatal nyomatékosan kéri az érintett területeken élőket és az ott tartózkodókat, hogy a nagy melegben fogyasszanak több folyadékot, s délelőtt 11 és délután 3 óra között lehetőleg ne menjenek a tűző napra. Javasolják, hogy a leégés ellen megfelelő öltözködéssel és napvédő készítmények alkalmazásával védjék az emberek a bőrüket.

Hőkollapszus
A meleg miatti ájulás (banális hőségkollapszus) esetén az eszméletvesztés rövid ideig tart: néhány pillanattól pár percig, de sosem húzódik 15 percnél tovább. A beteg az ájulás előtt gyengeséget, émelygést érez, jelentkezhet fülzúgás vagy a látás elhomályosulása, az egész test hirtelen leizzadása.

Napszúrás
Az enyhe panaszok fejfájás, szédülés, kábultság, émelygés, hányinger formájában jelentkeznek. A beteg kerüli a fényt, szívesebben tartózkodik hűvös, elsötétített helyiségben. Súlyos esetben a testhőmérséklet hirtelen, jelentős emelkedése következik be (akár 39-40°C is lehet). A nagyfokú fejfájás mellett a tarkó kötöttsége, merevsége alakul ki. A beteg tudata zavart lehet, eszméletét elveszítheti. Csecsemők esetében jellegzetesen visító sírás, a kutacs feszülése és elődomborodása észlelhető. A csecsemő enyhe fizikai ingerekre is erős védekező mozgásokkal reagál.

Hőguta
Amennyiben magas külső hőmérsékleti viszonyok mellett végzett nehéz fizikai munka során termelődő hőmennyiséget a szervezet nem képes leadni, a testhőmérséklet akár a 41 °C fokot is elérheti, és kezdetben fejfájással, szédüléssel, hányingerrel, hányással, majd tartós expozíció esetén akár tudatzavarral, eszméletvesztéssel, vagy más idegrendszeri tünettel járó hőguta alakulhat ki.

Kiszáradás
Az izzadás folyadék- és elektrolit- (só) vesztéssel jár, és ezek pótlása nélkül kiszáradáshoz (dehydratio, exsiccosis) vezet. Ennek lehet tünete a fáradékonyság, az étvágytalanság, szédülés, fejfájás, a szapora szívverésérzés, hányinger-hányás, az izomgörcsök és az eszméletvesztés.

Vízmérgezés
A másik szélsőséges esetben a nagyfokú verejtékezés során kialakult só- és vízhiányos állapot nagy mennyiségű folyadékbevitellel való rendezése, egyidejűleg a konyhasó pótlása nélkül úgynevezett vízmérgezést okozhat, melynek vezető tünetei közé tartozik a látászavar, valamint az izomgörcsök.

Hőkimerülés
A hőártalmak olyan típusa, mely hosszabb idő, általában több nap alatt fejlődik ki. A vízhiányos forma kialakulását a víz bevitelének hiánya vagy a víz fokozott vesztése (hányás, hasmenés) hozza létre. A sóhiányos forma legtöbbször verejtékezés következtében alakul ki, vagyis a verejtékezés intenzitásával a víz és ásványi anyagok pótlása nem képes lépést tartani. Fejfájás, szédülés, hányinger, hányás jelentkezhet, a beteg ingerlékeny, bágyadt lehet. A pulzus szapora, szabálytalan. Kezdetben egyes kis izmok izolált görcse jelentkezik, később nagy terjedelmű, fájdalmas rángások alakulnak ki.

Hőpangás
Nagyfokú fizikai terhelés következtében, leginkább közepesen meleg (25-30°C), párás környezetben alakul ki. Gyakrabban fordul elő a terheléshez kellőképpen nem szokott, előzőleg kevés folyadékot fogyasztó személyeknél. Veszélyeztetettek az idősek és a túlsúlyosak is. Tünete a nagyfokú izzadás, hányinger, hányás, szapora légzés, szapora pulzus. A beszéd és a járás zavara alakulhat ki, létrejöhetnek izomgörcsök is.

Forrás: dívány
 
 
0 komment , kategória:   Betegségekről  
Őszibarack és gyógyhatásai
  2011-06-25 18:39:40, szombat
 
  Őszibarack és őszibarackfa

Termése (maga a barack) erősít, fiatalít, szépít, regenerálja a sejteket.
Vékony ága (tea) mosást végez a szervezetben (60%).
Magja Hepatitisz B vírus ellen, illetve légúti vírusok ellen javasolt.


A őszibarackfáról levágott 60-70 cm hosszú ágat törjük össze, és tegyük 3 L vízbe. 1-2 dl vízzel többet önthetünk hozzá, a párolgás miatt. Forrástól számítva főzzük fél óra hosszat lassú tűzön. Ha kész, és kihűlt, mézzel édesíthetjük. Kortyolgassuk minél lassabban.
A kúra 10 napig tart. 3 dl igyunk belőle naponta.

Fontos: A receptek nem helyettesítenek orvosi kezelést. Mindenkire máshogyan hatnak. Meg kell figyelni, hogy jót tesz-e az elkészített tea. Ha igen, akkor folytassuk a kúrát.
Forrás: spirituálisnagyi

 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Sárgabarack és gyógyhatásai
  2011-06-25 18:36:08, szombat
 
  Sárgabarack

Termése (maga a barack) rákmegelőző és több vitamint tartalmaz.
Vékony ága (tea) arclemosó, szépítőszer.
Forrás: spirituálisnagyi
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Dió és gyógyhatásai
  2011-06-25 18:33:42, szombat
 
  Dió és diófa

Termése (maga a dióbél) menzeszből eredő fájdalmak csillapítása.
Vékony ága (tea) erősen salaktalanít.
Kérge (tea) haj, köröm általános szaruerősítő.
A kérgével ugyanaz az eljárás, mint az ággal.


A diófáról levágott 60-70 cm hosszú ágat törjük össze, és tegyük 3 L vízbe. 1-2 dl vízzel többet önthetünk hozzá, a párolgás miatt. Forrástól számítva főzzük fél óra hosszat lassú tűzön. Ha kész, és kihűlt, mézzel édesíthetjük. Kortyolgassuk minél lassabban.
A kúra 10 napig tart. 3 dl igyunk belőle naponta.

Fontos: A receptek nem helyettesítenek orvosi kezelést. Mindenkire máshogyan hatnak. Meg kell figyelni, hogy jót tesz-e az elkészített tea. Ha igen, akkor folytassuk a kúrát.
Forrás: spirituálisnagyi
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Körte és gyógyhatásai
  2011-06-24 19:57:51, péntek
 
  Körte és körtefa

Körtefa
Termése (maga a körte) csonterősítő, ,,B" vitaminban gazdag.
Vékony ága (tea) méregtelenít, regenerálja a májat.


A körtefáról levágott 60-70 cm hosszú ágat törjük össze, és tegyük 3 L vízbe. 1-2 dl vízzel többet önthetünk hozzá, a párolgás miatt. Forrástól számítva főzzük fél óra hosszat lassú tűzön. Ha kész, és kihűlt, mézzel édesíthetjük. Kortyolgassuk minél lassabban.
A kúra 10 napig tart. 3 dl igyunk belőle naponta.

Fontos: A receptek nem helyettesítenek orvosi kezelést. Mindenkire máshogyan hatnak. Meg kell figyelni, hogy jót tesz-e az elkészített tea. Ha igen, akkor folytassuk a kúrát.
Forrás: spirituálisnagyi
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Szilva és gyógyhatásai
  2011-06-24 19:54:46, péntek
 
  Szilva és szilvafa

Szilvafa
Termése (maga a kékszilva) fogerősítő, gátolja az ínysorvadást.
Vékony ága (tea) csonterősítő.


A szilvafáról levágott 60-70 cm hosszú ágat törjük össze, és tegyük 3 L vízbe. 1-2 dl vízzel többet önthetünk hozzá, a párolgás miatt. Forrástól számítva főzzük fél óra hosszat lassú tűzön. Ha kész, és kihűlt, mézzel édesíthetjük. Kortyolgassuk minél lassabban.
A kúra 10 napig tart. 3 dl igyunk belőle naponta.

Fontos: A receptek nem helyettesítenek orvosi kezelést. Mindenkire máshogyan hatnak. Meg kell figyelni, hogy jót tesz-e az elkészített tea. Ha igen, akkor folytassuk a kúrát.
Forrás: spirituálisnagyi
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Birs és gyógyhatásai
  2011-06-24 19:51:06, péntek
 
  Birsalma és birsalmafa

Birsalmafa
Termése (maga a birsalma) csonterősítő, csontregeneráló.
Vékony ága (tea) a csontok gyorsabb összeforrását segíti elő.


A birsalmafáról levágott 60-70 cm hosszú ágat törjük össze, és tegyük 3 L vízbe. 1-2 dl vízzel többet önthetünk hozzá, a párolgás miatt. Forrástól számítva főzzük fél óra hosszat lassú tűzön. Ha kész, és kihűlt, mézzel édesíthetjük. Kortyolgassuk minél lassabban.
A kúra 10 napig tart. 3 dl igyunk belőle naponta.

Fontos: A receptek nem helyettesítenek orvosi kezelést. Mindenkire máshogyan hatnak. Meg kell figyelni, hogy jót tesz-e az elkészített tea. Ha igen, akkor folytassuk a kúrát.
Forrás:spirituálisnagyi
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Meggy és gyógyhatásai
  2011-06-24 19:47:49, péntek
 
  Meggy és meggyfa

Meggyfa
Termése (maga a meggy) csakratisztító.
Vékony ága (tea) vérképzést segíti, tisztítja a vért.
Kérge (tea) epekőoldó, az epe működését harmonizálja.


A meggyfáról levágott 60-70 cm hosszú ágat törjük össze, és tegyük 3 L vízbe. 1-2 dl vízzel többet önthetünk hozzá, a párolgás miatt. Forrástól számítva főzzük fél óra hosszat lassú tűzön. Ha kész, és kihűlt, mézzel édesíthetjük. Kortyolgassuk minél lassabban.
A kúra 10 napig tart. 3 dl igyunk belőle naponta.

A kérgével ugyanaz az eljárás, mint az ággal.

Fontos: A receptek nem helyettesítenek orvosi kezelést. Mindenkire máshogyan hatnak. Meg kell figyelni, hogy jót tesz-e az elkészített tea. Ha igen, akkor folytassuk a kúrát.

Forrás: spirituálisnagyi
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 28 
2011.05 2011. Június 2011.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 28 db bejegyzés
e év: 1671 db bejegyzés
Összes: 49208 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 226
  • e Hét: 1189
  • e Hónap: 14180
  • e Év: 190055
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.