Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/9 oldal   Bejegyzések száma: 83 
Himalája só - tengeri só
  2019-12-30 10:33:38, hétfő
 
 



Nagyon sokféle só létezik manapság a boltok polcain. Csak kapkodjuk a fejünket és nehezen választunk. Alább a címben szereplő kétféle sóról olvashat hasznos információkat.

A tengeri só természetesen keletkezik, a tenger vizeiből nyerik, és olyan fontos ásványi anyagokat tartalmaz, mint kálium, kalcium és magnézium. Más étkezi sóval ellentétben sokkal hatékonyabb a vérnyomás csökkentésére és a még az egészséges veseműködést is biztosítani tudja. Ha a tengeri só sötétebb árnyalatú, akkor az azt jelentheti, hogy sok szennyeződést tartalmaz és akár még nehézfémek is lehetnek benne.

A himalájai sót a földből bányásszák kézzel. A himalájai só egyes feltételezések szerint sokkal egészségesebb a tengeri sónál is, mivel sokkal több ásványi anyagot tartalmaz annál.

Én egyik só mellett sem teszem le a voksomat. Mindkét sóról olvashat 9 állítást, így döntse el Ön, hogy melyik só mellett dönt végül.

A himalájai só előnyei:

Amennyiben rendszeresen használja, úgy növelheti az ásványianyag-bevitelt.
Olyan ásványi anyagokat tartalmaz, mint magnézium és kálium, amelyek jó hatással vannak a szív működésére, az izmoknak is szükségük van erre a két ásványi anyagra.
A himalájai só csökkenti a légzőszervi problémák- például asztma - során fellépő tüneteket.
Ez a só csökkenteni tudja a gyulladást.
A himalájai só növeli az inzulinérzékenységet.
Hatására javul az érrendszeri egészség.
Reggelente egy pohár vízben feloldott csipetnyi só elősegíti, hogy nagyobb energiával kezdje a napot.
Ha himalájai sót tesz a vízbe és ebben áztatja a lábát, úgy könnyen megszabadulhat az ízületi fájdalmaktól, mivel a só nemcsak a gyulladást, de a lábduzzanatot is minimalizálja.
A himalájai só felhasználásával frissítő arcpermetet is készíthet. Egy spricnis üvegbe öntsön desztillált vizet, adjon hozzá egy teáskanálnyi sót és pár csepp levendula-illóolajat. Rázza fel az üveg tartalmát és már használhatja is.

A tengeri só előnyei:

Mivel a tengeri só is sok ásványi anyagot tartalmaz, így használatával tápanyagokkal látjuk el a szervezetünket.
A tengeri só javítja a bőr barrier funkcióját és csökkenti a bőrgyulladást.
Ez a só megakadályozza a fogszuvasodás kialakulását.
Ezzel a sóval lábfürdőt alkalmazva szintén csökkenthetők az ízületi gyulladás tünetei.
A tengeri só elősegíti a megfelelő perifériás vérkeringést.
A tengeri só hatásos lehet a pikkelysömör megszüntetésében.
A tengeri só nemcsak a vérkeringésre, hanem az izomerőre is pozitívan hat.
A tengeri só segít fenntartani a kiegyensúlyozott vércukorszintet.
A tengeri só segít rendezni a vérnyomást és normális szívverést biztosít.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Bőrünk vitaminjai
  2019-12-29 05:17:21, vasárnap
 
  Vitaminokra szüksége van az emberi szervezetnek. Számtalan vizsgálatot végeztek azzal kapcsolatban, hogy a bőrünknek szüksége van-e bármiféle vitaminra, és ha igen, akkor az egyes vitaminoknak milyen hatása van a bőr szerkezetére.

Az egészséges és kiegyensúlyozott táplálkozással elegendő ásványi anyagot és vitamint juttathatunk a szervezetünkbe, így megőrizhetjük az általános egészségi állapotunkat, amelybe a bőr egészsége is beletartozik.

A bőrnek vitaminok közül elsősorban A-vitaminra van szüksége. Ezt bevihetjük kiegészítő formájában a szervezetünkbe, de természetes forrásból is. A-vitaminban gazdag táplálékok többek között a tojás, az édesburgonya, a sárgarépa, és a sötét leveles zöldségek.

Bőrünk egészségét a B-vitaminok is segítenek fenntartani. Kutatások igazolják, hogy a B-vitaminok elősegítik az új bőrsejtek termelődését. A B3-vitamin csökkenteni tudja a bőr öregedésének jeleit. Egyes vizsgálatok arra mutatnak rá, hogy ez a vitamin csökkenti az öregségi foltok megjelenését és halványítja az egyéb bőrelszíneződéseket. A folsav is javítani tudja a bőr öregedési jeleit.

A B5-vitamin az aknék megjelenését szorítja vissza, emellett csökkenti a pattanások kialakulását és bőrgyulladás ellen is nagyon hatásos ez a vitamin. B-vitaminokat nagy arányban tartalmaz a hús, a tojás, a tenger gyümölcsei, a diófélék és a magvak.

A C-vitamin egy kitűnő antioxidáns. Ez egy nagyon hatásos vitamin a káros szabad gyökök okozta oxidatív stressz ellen. Számos kutatás azt támasztja alá, hogy az oxidatív stressz szerepet játszik a korai öregedésben, így a bőr korai öregedését is előidézheti. A C-vitamin mint egy antioxidáns vitamin lassítja ezt az öregedési folyamatokat. A C-vitamin természetes forrásai: citrusgyümölcsök és a zöldségek többsége, mint brokkoli, káposzta, paradicsom, paprika.

A D-vitamin elősegíti a bőrsejtek anyagcseréjét és segítséget nyújt abban, hogy a bőr regenerálódni tudjon. Ha nem megfelelő a szervezet D-vitamin-szintje, akkor különböző bőrproblémákkal kell szembe néznünk. A D-vitamin segíthet a krónikus bőrgyulladás leküzdésében, csökkenti a bőrirritációt és nagyon hasznos lehet ekcéma esetén is.

Az E-vitamin is egy kitűnő antioxidáns vitamin, amely szintén segítséget nyújt a bőr öregedési folyamatainak lassításában. E-vitaminban gazdagok a magvak, a diófélék, a spenót vagy a mangó. Az E-vitamin csökkenti a bőr hegesedését és elősegíti a gyorsabb sebgyógyulást, különösen C-vitaminnal és cinkkel együtt.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
Csontritkulásról jó tudni
  2019-12-29 05:11:29, vasárnap
 
  Manapság egyre többen szenvednek csontritkulástól. Az oszteoporózisban szenvedő betegek száma egyre csak nő, és egyre többen szenvednek csonttörést ennek a betegségnek a következtében.

A hozzáértő orvosok nagy része azt vallja, hogy a csontritkulás javarészt genetikai talajon jön létre, de sokan állítják azt, hogy a csontritkulás kialakulásában nagy szerepe van a dohányzásnak, az elhízásnak, illetve a fizikai aktivitás hiányának.

A táplálkozásnak is komoly jelentősége van a betegség kialakulásában. A nem megfelelő élelmiszerek szintén okai lehetnek a csontritkulás kialakulásának. Mégis kik a veszélyeztettek? Azok, akik túlságosan sok állati fehérjét, fehér lisztet és abból készült táplálékokat, fehér cukrot és édesítőszereket vesznek magukhoz.

Ezek a táplálékok túl nagy stresszt jelentenek a szervezet számára, gyengítik az immunrendszert. Mivel ezek a táplálékok "savasak", a véráramba kerülve elősegítik számos krónikus betegség, így a csontritkulás kialakulását is.

A savas táplálékok nemcsak gyenge, töredező csontokat eredményezhetnek, hanem okai lehetnek az állandó fáradtságnak és a depresszió kialakulásának is.

Eddig úgy tudtuk, hogy a kalciumban gazdag táplálékok segíthetnek a csontritkulás megelőzésében. Természetesen sokan úgy vélik, hogy ez igaz, ám más feltételezések szerint a kalciumpótlás hiába növeli a csontsűrűséget, az nem csökkenti a csontritkulás miatt kialakuló csonttörések kockázatát.

Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy itt önmagában csak a kalciumról van szó. Ez az ásványi anyag önmagában kevés, hogy fenntartsa a csontok egészségét. A csontritkulás megelőzéséhez számos vitamin és ásványi anyag együttes fogyasztására van szükség. Tehát a kalcium mellett fontos a magnézium, a bór, a K2-, a D3- és a C-vitamin rendszeres fogyasztása is.

A kalcium amellett, hogy önmagában nem fogja megerősíteni a csontozatot, még húsz százalékkal meg is emelheti a szívroham kialakulásának a kockázatát is - állítják egyes szakértők.

Nagyon fontos, hogy ezeket a vitaminokat természetes táplálékok útján vigyük be a szervezetünkbe. Emellett fontos elkerülni a transzzsírban gazdag élelmiszereket és nagyon lényeges egy gyulladáscsökkentő étrendet fenntartani.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Csontritkulás...  
Tüdőbetegség és a cukor - érdekes felfedezés
  2019-12-29 05:07:21, vasárnap
 
  A glükózzal kapcsolatban sok tudományos vizsgálat született már eddig. A legutóbbi kutatási eredmények azt sugallják, hogy az egyszerű cukor, glükóz befolyásolhatja az immunválaszt a tüdő környezetében. A tudósok terápiás lehetőséget látnak a cukorban a légúti betegségek leküzdésénél.

Évente egyre több ember küzd asztmával és más tüdőt érintő betegséggel. Ennek többek között a légszennyezettség is lehet az oka. Tudósok szerint a glükóz blokkolni tudja azokat a receptorokat, amelyek gyulladást keltenek - márpedig a gyulladás okozza a krónikus légzőszervi megbetegedéseket -, illetve a glükóz bizonyos légúti fertőzéseknél megkönnyítheti az immunválaszt.

A makrofágok fehérvérsejtek, amelyeknek az a fő feladata, hogy felismerje és elpusztítsa a potenciális kórokozókat és betolakodókat. A kutatók úgy gondolják, hogy ez sokkal hatásosabban működik glükóz jelenlétében. Ezeket a vizsgálatokat eddig csak egereken tesztelték, éppen ezért még semmilyen konkrétummal nem tudnak a tudósok biztatni, hiszen humán kísérletekre is szükség van. Azonban úgy vélik, hogy a vércukorszint befolyásolása képes a makrofágok tevékenységére hatni, ami akár meg is gyógyíthat egyes tüdőbetegségeket.

Az úgynevezett glükózterápiák talán alkalmasak lehetnének arra, hogy megszűnjön a légutakban kialakuló gyulladás.

A cukorterápia nem új keletű dolog. Régebben gyakran tettek kristálycukrot olyan sebekre, amelyeket nem lehetett összevarrni. A cukor megakadályozta a seb további fertőzését és elősegítette a gyógyulást, hiszen egyes feltételezések szerint antibakteriális hatással rendelkezik. A cukor hatására megszűnik a seb gennyesedése, a fertőzés elmúltával pedig a szövet regenerálódni, gyógyulni kezd.

Régebben nemcsak az antibakteriális hatása miatt használtak cukrot a sebekre, hanem azért is, mivel gyulladást is csökkent, illetve hatékonynak találták ödémával szemben is. Egyesek szerint nagyszerűen tisztítja a sebet, elősegíti az új szövetképződést és a sebgyógyulási időszakot is jelentősen lerövidíti.

A régebbi korokban más, különböző betegségeknél is alkalmazták a cukrot. Használták cukorbetegek személyeknél fekélyek kezelésére. Alkalmazták égési sebeknél, mellkasi fertőzéseknél. Használták még fertőzött, trauma okozta sebekre és fertőzött műtéti sebek kezelésére is.
Forrás : Link

Megjegyzés : a cikk szerzője sajnos nem említi de valószínűleg a barna-cukor hatásairól van szó, hiszen a finomított fehér-cukrot már több helyen betiltották (CzI)
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Univerzum karácsonyfa
  2019-12-28 19:21:45, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Csillagászat  
Falgyom - a vízhajtó növény
  2019-12-28 17:59:08, szombat
 
 



A csalánfélék családjába tartozó közönséges falgyom (Parietaria officinalis) németül az üvegfű elnevezést kapta meg, ugyanis előszeretettel tisztítottak a növény hamujával üvegeket és edényeket. Ezzel az akár egy méter magasra is megnövő, évelő, júniustól októberig virágzó növénnyel csak Európában találkozhatunk, hiszen csak itt van az élőhelye. A növény szereti a nedves és tápanyagokban gazdag talajt, és főleg ligeterdőkben és parlagokon éldegél, de a falakra is könnyedén felkúszik. Innen ered a falgyom elnevezés is.

A közönséges falgyom egyéb elnevezései: falifű, romfű. A gyógynövény Magyarországon őshonos, de fő elterjedési területe Közép- és Dél-Európa. A növény elősorban a köves és sziklás helyeket, a romokat, az üde gyomtársulásokat és a szurdokerdőket kedveli.

A növény akár az egyméteres magasságot is elérheti, levelei lándzsa formát öltenek és akár a tíz centiméteres nagyságot is elérhetik. A levelek ép széllel rendelkeznek, áttetszőek és pöttyök tarkítják azokat. A virágok bogernyőkbe tömörülnek. A levelek tövében helyezkednek el, négytagúak és zöld színben pompáznak. A növény a nyári hónapok kezdetén, azaz júniusban kezdi bontogatni csodaszép szirmait, és egészen az ősz első hónapjáig, azaz szeptemberig gyönyörködhetünk bennük. A virágai a levelek hónaljában, csomókban nyílnak. Négytagú virágai mindössze 1-2 mm nagyságúak. levelei nagyok, 8-10 centiméteresek és hegyesek, sötéten erezettek.

A gyógynövény virágos hajtását használják fel gyógyászati célokra. A virágos hajtások hatóanyagokban rendkívül gazdagok, hiszen van bennük cseranyag, keserűanyag, gyanta és glikozid is.

Ma csak elvétve találkozhatunk ezzel a gyógynövénnyel teakeverékekben. Legfőképpen vizelethajtónként és sebkezelőként használhatjuk a közönséges falgyomot.

Nemhibába kapta meg ez a növény a falgyom elnevezést, ugyanis nem igazán tekintenek rá gyógynövényként, mindössze egy haszontalan növényt láttak mindig is benne. Azonban mindig is akadtak olyan füves emberek, akik minden növényben meglátták a csodát, így a közönséges falgyomot is alkalmazták húgyúti fertőzésekre, de hólyag- és vesekövet is kezeltek a segítségével. A növényből főzetet is készítettek, amelyet aztán vízhajtásra és a reuma kellemetlen tüneteinek enyhítésére használtak.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Táplálékok ereink védelmére
  2019-12-28 17:48:42, szombat
 
  A vénák a testből a szívbe szállítják a vért, a szívből pedig az artériák vezetik el a vért a különféle szervekhez. A legtöbb esetben a verőér friss, élénk, vörös, oxidgéndús, nagy nyomású vért szállít. Az artériákban a legmagasabb a vérnyomás. Rugalmas faluk biztosítja az állandó vérnyomást a két szívdobbanás között.

A vér áramlási sebessége a verőerekben a legnagyobb, azonban a hajszálerekben és a visszerekben ez lecsökken. Az artériás nyomás olyan erő, amely a verőér falára vért fejt ki, és ez az artériák falának feszülését eredményezi. A szív teljesítményétől is függ az artériás nyomás, de a kis artériák és a hajszálerek a véráramlással szemben kifejtett ellenállásától is.

Az eltömődött artériák komoly szívbetegséghez, de még halálhoz is vezethetnek. Az artériák egészségének megőrzésében kiemelkedő szerepe van az egészséges táplálkozásnak.

Az egyik táplálék, amely segít egészségesen tartani az artériákat, a zab. A zabról bebizonyosodott, hogy csökkenteni tudja az LDL-koleszterin szintjét, ami jó hatással van az artériákra is.

A bab kiváló forrása az oldható rostnak, amely hozzájárul az artériák rugalmasabbá tételéhez, és ezáltal a vérnyomás csökkentéséhez. A hüvelyesek, így a bab is sok antioxidánst tartalmaz, amelyek eredményesen harcolnak a gyulladással szemben. Ez azért fontos, mivel a gyulladás hozzájárul a szívbetegségek kialakulásához.

A lencsével kapcsolatban azt a megállapítást tették, hogy képes visszafordítani a magas vérnyomás okozta károsodást. Emellett a lencse tele van értékes fehérjével és rosttal, de csak nagyon kevés zsírt tartalmaz. A lencse tartalmaz még magnéziumot és káliumot is. Ez a két ásványi anyag pedig csökkenteni tudja a magas vérnyomást.

Az avokádó tele van többszörösen telítetlen zsírokkal, amelyek segítenek csökkenteni a rossz, azaz az LDL-koleszterin szintjét és megnövelni a jó, azaz a HDL-koleszterinét.

A kurkuma tartalmaz egy antioxidáns vegyületet, a kurkumint, amely blokkolni képes az artériákban a zsírok lerakódását.

A brokkoli rákellenes hatással rendelkezik és a szív egészségének megőrzésében is nagy szerepe van. A brokkoli szulforafánt tartalmaz, amelynek nagy szerepe van az artériák egészségének fenntartásában. Emellett a brokkoli gyulladáscsökkentő tulajdonsággal is rendelkezik.

Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Zöldteás arcpakolások különböző bőrtípusokra
  2019-12-26 06:28:38, csütörtök
 
  Az üzletekben rengeteg kozmetikumot talál, amely zöldteát is tartalmaz. Amennyiben nem óhajt vagyonokat költeni rájuk, próbálja ki az alábbi, otthon is elkészíthető, különböző bőrtípusokra kifejlesztett arcpakolásokat.

Hogyan alkalmazza a pakolásokat?

Először minden esetben készítsen egy adag zöldteát, a leveleket forralja fel két csészényi vízben, a főzetet hagyja kihűlni, majd szűrje le.

Rendszeres fogyasztása segíti a fogyást, hiszen méregteleníti a szervezetet.

Arcpakolás zsíros bőrre

Rizsliszttel a pattanásokat, pigmentációt, és foltokat is kezelheti. Bőrradírozó hatása mellett a felesleges faggyútól is megszabadítja arcbőrét. Rendszeres használatával bőre egészséges és ragyogó lesz.

Egy teáskanálnyi rizslisztet keverjen el egy teáskanálnyi citromlével, majd két teáskanál zöldtea hozzáadásával készítsen belőle egységes krémet. Kenje megtisztított arcbőrére, hagyja hatni 20 percig, majd hideg vízzel mossa le.

Arcpakolás száraz és normál bőrre

A cukor remek arcradír, hiszen szemcséi finoman távolítják el a szennyeződéseket és az elhalt hámsejteket.

Alkalmazás közben lassan fel is olvad, amely puhává és simává varázsolja bőrét, míg a tejszín táplálja, hidratálja, és természetesen ragyogóvá varázsolja.

Egy teáskanálnyi tejszínt keverjen össze egy teáskanálnyi cukorral, majd adjon hozzá 1-2 teáskanál zöldteát. Kenje be vele egész arcát, majd finoman, körkörös mozdulatokkal masszírozza arcába. Negyed óráig hagyja hatni, majd meleg vízzel mossa le.

Arcpakolás érzékeny bőrre

Az aludttej fehérjében, D-vitaminban, és kalciumban gazdag, hidratálja, megtisztítja, nyugtatja arcbőrét. Megszünteti az irritációkat, gyógyítja a napégést és az arcbőr elszíneződéseit, pattanások és mitesszerek ellen is hatékony.
Egy teáskanálnyi aludttejhez adjon egy teáskanál citromlevet és 1-2 teáskanál zöldteát. Negyed órára kenje arcbőrére, majd hideg vízzel mossa le.

Arcpakolás a ragyogó arcbőrért

Bőre ráncos és arcát sötétebb foltok csúfítják? Gyors és hatékony megoldásként próbálja ki ezt az arcpakolást, amely azonnal ragyogóvá és hidratálttá varázsolja bőrét.

Két teáskanálnyi mézet keverjen el 1-2 teáskanál zöldteával, majd a keveréket vattapamaccsal egyenletesen oszlassa el arcbőrén. Negyed óráig hagyja hatni, majd hideg vízzel mossa le. Az öregedés jeleinek megállítása érdekében hetente kétszer alkalmazza.

Bőrmegújító arcpakolás

Egy hosszú munkanap után testének és bőrének is jólesik a pihenés. Az alábbi zöldteás pakolás azonnal felfrissíti és megújítja, a banán pedig hidratálja bőrét.

Egy teáskanál banán pépet keverjen össze egy teáskanál aludttejhez és 1-2 teáskanál zöldteával.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
A citromos-mézes tea elkészítése
  2019-12-26 06:25:03, csütörtök
 
  Hogyan készítsünk mézes-citromos teát?
Hozzávalók:

Két csésze víz
2 evőkanál méz
1 evőkanál friss citromlé
1 teáskanál fehér cukor

Elkészítése:

1. Először melegítse fel a vizet, hagyja egy percig forrni.
2. A vizet öntse csészékbe.
3. Adja hozzá a citromlevet és a mézet.
4. Jól keverje el a hozzávalókat.
5. A mézes-citromos tea már fogyasztható is.
6. Ebből az adagból két csésze tea jön ki.

A citrom jótékony hatása:

1. A citrom nagy mennyiségben C-vitamint tartalmaz, amely megerősíti a csontokat, gyógyítja az izmokat és hozzájárul ahhoz, hogy a bőr egészséges és ragyogó maradjon.

2. A citrommal kezelhető a megfázás és az influenza. Ehhez készítsen magának mézből, tejből és citromléből álló egészséges keveréket, majd fogyassza naponta kétszer.

3. A citrommal hatékonyan kezelhetőek a pattanások és mitesszerek. Ehhez egyszerűen vágjon félbe egy citromot, facsarja ki a levét, majd mártson bele egy vattakorongot, és kenje be a lével az érintett területeket. A pattanások hamarosan kisebbek lesznek. A citromos víz ezen kívül méregteleníti a bőrt, így az tiszta marad.

4. A citrom serkenti az emésztést. Ehhez egyszerűen szórja meg egy kis citrommal az ételeit, majd figyelje meg a változást a szervezetében.

5. Ha aggódik a fogai miatt, próbálja ki a szárított citromhéjat. Ez ugyanis kiválóan hat a fogakra.

A méz jótékony hatása:

1. A méz nagy mértékben C-vitamint tartalmaz, ezért képes felvenni a harcot a rákkal és annak tüneteivel. Mivel nagy mennyiségű káliumot tartalmat, ezért enyhíti a szédülést, hányingert és lázat.

2. Ha herpes labialisa van, a gyors felépülés érdekében próbálja ki a mézet. Vigye fel az érintett területre a mézet legalább 2-3 alkalommal, hogy azonnal láthatóvá váljanak az eredmények.

3. A méz erősíti az immunrendszert, ezért kifejezetten jobb és egészségesebb választás, mint a cukor.

4. A méz és citrom egészséges keverékével csökkenthetőek a ráncok. Először vegyen két csésze vizet, és melegítse fel. Aztán adjon hozzá citromot és mézet, majd jól keverje el. Áztasson bele egy vattakorongot és vigye fel a keveréket a bőrére. Hagyja fent 15 percig, majd hideg vízzel mossa le. Ez azokra is jó hatással van, akiknek zsíros a bőre.

5. A tej és a méz keverékével ragyogóvá tehető a bőr. Ezen kívül kiválóan tisztít, így a bőr képes tápanyagokat felszívni a bőrön keresztül is. Nem csoda, hogy a legtöbb arctisztító, kézkrém, hidratáló krém és naptej mézből készül.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Zsiráfok
  2019-12-26 05:52:05, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Állatvilág  
     1/9 oldal   Bejegyzések száma: 83 
2019.11 2019. December 2020.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 83 db bejegyzés
e év: 1442 db bejegyzés
Összes: 49208 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 156
  • e Hét: 1119
  • e Hónap: 14110
  • e Év: 189985
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.