Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/20 oldal   Bejegyzések száma: 192 
A felemelkedés hegye
  2016-07-31 23:24:03, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Spirituális-Fantazi  
Emberfészek
  2016-07-31 23:22:52, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Spirituális-Fantazi  
Pajzsmirigyműködés serkentése
  2016-07-31 23:02:21, vasárnap
 
 


A pajzsmirigy szabályozza az anyagcserénk, ezáltal óriási hatással van egész szervezetünkre. Ha felgyűlnek testünkben a káros anyagok - az úgynevezett toxinok -, bekövetkezhet a pajzsmirigy-alulműködés.

Az alábbiakban két olyan növényt mutatunk be, amelyek szabályozzák a pajzsmirigy működését, és nyári időszakban különösen könnyen beszerezhetőek. Na és egyébként is, ki ne imádná őket?

A répalé, egy egyszerű és remek orvosság. Ha pajzsmirigy-elégtelenségben szenvedsz, javasoljuk, hogy még ma kezdj el frissen facsart házi répalevet inni, ha eddig még nem tetted meg. Nemcsak rendben tartja a pajzsmirigy-működést, hanem szuper jó antioxidáns, és védelmet nyújt a rák ellen is. A répaléhez hasonló hatása van a zeller- és céklalének is. Mindhárom klorofillban gazdag, ami tisztítja a vért és a nyirokrendszert.

A sárgadinnye egy másik olyan növény, amely kiváló gyógyszere a pajzsmirigynek. Francia kutatók szerint, a sárgadinnye húsa a tirozin nevezetű aminosav kinézetéhez és felépítéséhez hasonló hatóanyagokat tartalmaz, amelyek hatással vannak a pajzsmirigy által termelt hormonokra.

Hogy mi is történik pontosan?
Ezek a hatóanyagok közvetlenül serkentik a tirozin jódozását, ami segíti a pajzsmirigyen belül a hormonok előállítását. Ha alulműködésben szenvedünk, a sárgadinnye hatóanyagai megtapadnak a sejtek felületén, ezáltal serkentve őket, hogy szorgalmasabban ,,dolgozzanak".
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Teák magasvérnyomás ellen
  2016-07-31 22:57:05, vasárnap
 
  Teák magas vérnyomás ellen:
A három legkönnyebben elérhető teakeverék - amely bizonyítottan vérnyomáscsökkentő hatású - a hibiszkusztea, a fagyöngytea és a zöld tea. A teák hatását a növényi színezőanyagok egy bizonyos csoportjára, a flavonoidokra vezetik vissza. A zsír és a cukor ezt a hatást azonban hátrányosan befolyásolhatja, ezért a teákat ajánlatos cukor nélkül inni.

Hibiszkusztea
A vörös színű hibiszkusztea gyümölcsteaként népszerű. Előnye, hogy egy kis citromlével hidegen is ízletes, és kitűnő szomjoltó. Mivel kalóriaszegény, korlátlan mennyiségben fogyasztható. A hibiszkusztea rendszeres fogyasztása megelőzi a magas vérnyomást. Ezen kívül ismert a gyógyhatása megfázásoknál, érelmeszesedésnél és magas koleszterinszintnél. A hibiszkusztea a májat is védi a betegségektől. Magas vérnyomás elleni teaként hatékony megelőző szer. Elkészítése: 6 evőkanál teát öntsünk fel egy liter forró vízzel, és hagyjuk állni 5-8 percig. Tudományosan is vizsgálták a hibiszkusztea vérnyomásra gyakorolt hatását. A Bostoni Egyetem kutatói 65 résztvevőt vontak be a vizsgálatba, akik 30 és 70 év közöttiek, és 120-150 Hgmm vérnyomásértékekkel rendelkeztek. Míg az egyik csoport 6 héten át minden nap 3 csésze frissen főzött hibiszkuszteát ivott, itt a vérnyomásuk átlagosan 7,2 Hgmm-rel csökkent, addig a kontrollcsoport placebót kapott, és csak 1,3 Hgmm-rel csökkent a vérnyomásuk.

Zöld tea
A zöld tea nemcsak antioxidánsokkal van tele, amely segít a vérben leküzdeni a szabad gyököket, hanem védi a fogakat a szuvasodástól, és elősegíti a fogyást is. A rákos megbetegedéseknél is támogató hatást tulajdonítanak neki. A minket érdeklő tulajdonságaihoz tartozik a vérnyomást szabályozó hatása. Mivel a zöld tea rendszeres fogyasztásával csökkenthető a vérnyomás, hatékony szernek számít magas vérnyomás ellen. Hátránya, hogy nagyon sokáig éberen tart. A kávé vagy a fekete tea élénkítő hatása gyorsan fellép, és csak néhány óráig tart, a zöld tea viszont sokkal hosszabb ideig hat.

Fagyöngytea
Ha a zöld tea egészségesebb alternatíváját keressük, jól járunk a fagyöngyteával. A fagyöngyöt már ősidők óta csodaszerként ismerik, amelynek varázserőt is tulajdonítottak, azonban hogy teaként magas vérnyomás ellen is fogyasztható, azt csak kevesen tudják róla. Pedig a fagyöngytea rendkívül hatékony szer magas vérnyomás ellen, amit a tudomány is alátámasztott.
Forrás : Link

Megjegyzés: a fagyöngytea készítésénél olvassuk el a használati útmutatót - csak áztatni szabad (CzI)
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Megkezdődtek a pitypang gyökér klinikai
  2016-07-31 22:45:59, vasárnap
 
 



A sokak által csak "gyomnak" nevezett növény megtalálható szinte bárhol, kertekben, az utcákon és a parkokban, és a legújabb biztató eredmények arra utalnak, hogy az egyik leghatásosabb ellenszer a rák elleni harcban.

A kanadai Windsor Egyetem korábbi valamint legújabb kutatásai során úgy találták, hogy a pitypang vagy gyermekláncfű gyökere különösen hatékony a rák kezelésében és legyőzésében, sokkal inkább, mint az immunrendszert elpusztító kemoterápia.

Ahogy az egyetem sajtóközleményében megjegyezte, a kutatók annyira biztosak benne, hogy sikerült kifejleszteniük a helyes adagolást, hogy hamarosan klinikai vizsgálatokra kerülhet sor egy speciális összetételű pitypang tea használatával.

Dr. Siyaram Pandey, a Windsor Egyetem biokémikusa és a kutatás igazgatója, valamint kutatótársai laboratóriumban sikeresen kimutatták, hogy a pitypang gyökér kivonat a rákos sejtek apoptózisát okozza (programozott sejthalál), miközben az egészséges sejtek épen maradnak.

"Ez fantasztikus hír," -- mondta Pandey. "Már régóta várunk ezzel a bejelentéssel, és most valósággá vált."

A pitypang gyökér formula, melyet a Pandey laborban használnak körülbelül ötször koncentráltabb mint azok a kivonatok, melyeket meg lehet vásárolni, és bebizonyosodott, hogy megöli a leukémia, a melanoma és a hasnyálmirigyrák sejteket a laboratóriumi egerekben, áll az egyetem sajtóközleményében. A vizsgálatok során megállapították, hogy a rákos sejtek 48 órán belül elpusztultak.

Caroline Hamm, a Windsor Regionális Rákkutató Központ onkológusa kérelmet nyújtott be a közegészségügyi minisztériumhoz, hogy a kutatásokat humán klinikai vizsgálatokkal folytathassák.

"A projekt kezdete óta sikerült felmérnünk a gyermekláncfű egy egyszerű vizes oldatának hatását különböző emberi rákos sejttípusok esetében laboratóriumban, és megfigyeltük hatékonyságát a humán T-sejtes leukémia, krónikus myelomonocytás leukémia, hasnyálmirigy- és vastagbél rák ellen, toxicitás nélkül a nem rákos sejtekre. Továbbá ezek a hatékonysági vizsgálatok megerősítést nyertek állatkísérletek során (egér), melyekbe humán vastagbélrák sejteket ültettünk," -- írják a Windsor Egyetem honlapján.

Klinikai vizsgálatok kezdődtek 30 beteggel, akik már kimerítették az összes többi rák kezelési lehetőséget.

További egészségügyi előnyök:

A pitypang számos más pozitív egészségügyi hatással rendelkezik.
A pitypang zöld részei rendkívül fontos vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaznak, mint a B6-vitamin, tiamin, riboflavin, C-vitamin, vas, kalcium, kálium, folsav, magnézium és mangán. Fogyasztása jelentősen hozzájárul a javasolt napi K-vitamin bevitelhez. Úgy tartják, hogy egyes flavonoidjai, mint a zeaxantin és kriptoxantin konkrét gyógyító tulajdonságokkal rendelkeznek. A zeaxantin úgy tűnik, hogy védelmet nyújt a retina számára a nap UV sugaraival szemben, míg a cryptoxantin potenciális védelmet nyújt a szervezetben a száj és a tüdő ráksejtek kialakulása ellen.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Ezért vonzod be a problémát újra és újra ....
  2016-07-31 22:31:13, vasárnap
 
 



Ismerős az érzés, amikor újra és újra ugyanazokkal a megoldandó feladatokkal, problémákkal találkozol? Mintha minden ismétlődne... Csak a szereplők változnak körülötted, de a főszerepben még mindig Te vagy...

A vonzás törvénye értelmében mi vonzzuk magunkhoz az adott problémát, a gondolatainkkal, érzéseinkkel, tetteinkkel.

Ha változást akarsz elérni és a problémát megoldani és nem újra és újra megélni szeretnéd, akkor engedd el a következő viselkedési mintákat:

1. PANASZKODÁS
Ha folyton újra és újra mindenkinek, akivel találkozol, a problémádról mesélsz, akkor soha nem fogsz megszabadulni tőle. Az események újbóli átélése folyamatosan annak az állapotában tart, mintha a probléma folyamatosan jelen lenne az életedben és a részeddé válna.

Tulajdonképpen erőt adsz neki ahhoz, hogy az életed részévé váljon. Minden alkalommal, amikor beszélsz róla, a probléma rezgését veszed fel és így ebben a rezgési állapotban folyamatosan hasonló helyzetekkel fogsz találkozni.

Sokan a múltban átélt negatív tapasztalataikról, válásukról, korábbi rossz munkahelyükről...stb. tartanak beszámolót. De amíg felidézed az élményeket, újból átéled a régi érzéseket. Ezek szintén mágnesként vonzzák hozzád negatív tapasztalásaidat ismét.

Megoldás: tudatos ember vagy, aki képes irányítani, hogy miről beszéljen és miről ne. Szokj le a panaszkodásról! És kerüld a panaszkodókat!

2. FOLYAMATOS FÉLELEM A PROBLÉMÁK MIATT
Úgy tartja a mondás, hogy jobb félni, mint megijedni. Várjuk a legrosszabbat, készüljünk fel rá, és akkor nem érhet meglepetés. Lehet ez a mondás bevált, amikor megszületett. Azonban a mai világban, amikor a teremtőerők felgyorsultak, az állandó aggódással és félelemmel csak problémát generálunk.

Ha valaminek a fogadására készülünk, az villámsebességgel érkezi meg az életünkbe.

Sokan tudják, hogy a negatív gondolkodás, az aggodalmak, a félelmek problémákat generálnak. Azonban annál kevesebben tesznek az ellen a gyakorlatban, hogy a negatív gondolatok helyett pozitív érzéseket válasszanak.

Megoldás: Figyeld a gondolataidat. Amikor azon kapod magad, hogy aggódsz vagy éppen a fejedben harcos párbeszédet folytatsz egy még meg sem történt sérelem miatt, akkor mond azt: Állj. Tudom, hogy bármi is történik az életemben, képes vagyok azt megoldani. Most viszont a jelenre koncentrálok. A MOST-ban leszek!

3. AZ ÁLDOZAT SZEREP VÁLLALÁSA
Egy kialakult helyzetért folyton a körülményeket, a környezeted okolod. ,,Szegény én." ,,Szerencsétlen én." - mondod magadról. Mindenki hibás a kialakult helyzetért, csak te nem. Te vagy az, aki elszenvedi ezt a helyzetet. Ezzel azt üzened az univerzumnak és a környezetednek: szerencsétlen vagyok, erőtlen, aki nem képes felelősséget vállalni a saját életéért.

Mindannyian kerülhetünk rossz kapcsolatba, rossz munkahelyre. De a mi döntésünk, hogy onnan méltósággal felállunk, bízva abban, hogy nekünk sokkal jobbat tartogat a sors. Ahogyan az is a mi döntésünk, ha ott maradunk és azzal nyugtatjuk magunkat, hogy a jelenlegi helyzetben, nehéz körülményekben, nekünk úgysem jár jobb...és tovább panaszkodunk és sajnáltatjuk magunkat.

Megoldás: Ismerd fel az erődet! Körülményeid alakítója lehetsz a döntéseiddel, a hiteddel. Sorsodért Te felelsz. Te döntesz. Így meg van a hatalmad, hogy jó helyzeteket, jó embereket és jó körülményeket teremts magad köré!

Mindenki ott tart ebben a pillanatban, ahová a gondolatai, a tettei, a belső meggyőződései vezették. Ezért felesleges irigykedni és felesleges azt gondolni, mi hátránnyal indulunk az Élet nevű játékban.

Hidd el, hogy sorsodat alakítod és képes vagy a problémáidra megoldást találni. A teremtő erő minden embernek isteni ajándéka. Nem veheti el tőlünk senki! Éljünk vele!
Szerző: Sándor Judit Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
A fény felé
  2016-07-31 20:57:13, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Spirituális-Fantazi  
Spirituális bolygó
  2016-07-31 20:56:06, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Spirituális-Fantazi  
Angyalfelhő az égen Szeged 2016
  2016-07-31 08:37:34, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Angyalok   
Angyali energia
  2016-07-30 21:18:07, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Angyalok   
     1/20 oldal   Bejegyzések száma: 192 
2016.06 2016. Július 2016.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 192 db bejegyzés
e év: 4199 db bejegyzés
Összes: 49208 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 452
  • e Hét: 1415
  • e Hónap: 14406
  • e Év: 190281
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.