Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/70 oldal   Bejegyzések száma: 696 
Csodaszép arcbőrért- egyszerű az otthoni elkészítése
  2016-01-31 21:03:07, vasárnap
 
  Törjünk össze egy hámozott főtt krumplit!

Egy kanál pürét keverjünk össze egy kanál tehéntúróval, egy kanál olívaolajjal vagy mandulaolajjal, és gyógyszertárban kapható glicerinnel.

Ha az így elkészült maszk túl vékony lenne, adjunk hozzá kevés keményítőt, rizslisztet, vagy zablisztet.

A masszát gőzön, vagy a radiátoron melegítsük fel, majd vigyük fel a megnedvesített arcra, nyakra, dekoltázsra.

15-20 perc után meleg vízzel mossuk le a maszkot, utána pedig hideg vízzel öblítsük le a bőrfelületeket.

Az eljárást 3-4 naponta alkalmazzuk, 4-6 héten át.
Forrás: ripost Link
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
A teafogyasztás hasznossága
  2016-01-31 20:35:23, vasárnap
 
 



A tea hasznos hatását az egészségre rengeteg tanulmány bizonyította :

- 1. Egy felfedezés amit 2008-ban publikáltak azt mutatta, hogy azoknál az embereknél, akik teát fogyasztottak kevésbé volt valószínű a májproblémák kialakulása, mint például a zsírmáj, a májzsugor és a krónikus májproblémák.
- 2. Tanulmányok úgy találták, hogy a napi három bögre tea fogyasztása csökkentette a depresszió valószínűségét.
- 3. A tea bizonyítottan csökkenti a valószínűségét a stroke és szívproblémák előfordulásának és azok közt, akik legalább 3 bögre teát fogyasztanak naponta 21%-al kevesebb eséllyel fordultak elő ezek a betegségek , mint a naponta csak egy bögre teát fogyasztóknál.
- 4. Egy 2014-ben publikált meta-analízis szerint, a rendszeres teafogyasztás csökkentheti a kettes számú diabétesz kialakulását .
- 5. A napi egy bögre zöldtea fogyasztása csökkentheti a mélnyálkhártya rák kialakulását 11 %-al . A zöldtea emellett csökkentheti a prosztatarák esélyének kialakulását is.
- 6. Egy 2001-es tanulmány szerint a tea fogyasztása megelőzheti a vakságot és hatékonyan növelheti a látóképességet , köszönhető nagyszámú antioxidánsoknak, amik a teában találhatók.

A már felsorolt hasznos hatásai mellett, a tea még ennél is több módon segítheti az ön egészségét:

--1. A teában található antioxidánsot védelmet nyújtanak az öregedés pusztítása ellen és javítják bőrét.

-- 2. A tea 1/3-al kevesebb koffeint tartalmaz a kávénál, ami azt jelent, hogy egy két decis bögre teában csak 30-40 mg koffeint található, míg ugyanennyi kávéban 135 mg, ami azt jelent, hogyha teát fogyaszt kávé helyett, akkor csökkenti az esélyét a fejfájás illetve az emésztési valamint alvási problémák kialakulásának.
--3. Egy kutatás azt mutatta ki, hogy azok az emberek a csontjai, akik legalább 10 évig fogyasztottak teát erősebbek voltak azokénál, akik nem fogyasztanak teát. Ez azt jelenti, hogy a tea védi a csontokat.
--4. A tea azzal segít leküzdeni a betegségeket, hogy erősíti az immunrendszert. Egy kutatás azt találta, hogy azoknál az embereknél, akik naponta 5 bögre teát fogyasztottak egy hónapig magasabb aktivitással működött az immunrendszer a vérben, mint azoknál, akik tea helyett kávét fogyasztottak.
--5. A teában lévő aktív vegyületek segítik csökkenteni a gyulladások számát, ami segít megelőzni olyan betegségek kialakulását, mint a köszvény, depresszió, valamint a kardiovaszkuláris betegségek.
--6. A tea kalóriamentes ital, ami telítettségérzetet okoz. Ha fogyni szeretne fogyasszon pár bögre zöldteát naponta. Úgy találták, hogy a zöldtea segíti az anyagcserét és segít a kalóriák elégetésében is.

Néhány egészséges tea, amit nyugodtan fogyaszthat.

1. Fekete tea
Egy tanulmány szerint a napi 3 vagy több bögre fekete tea fogyasztása csökkenti a stroke esélyét, 21%-al. Emellett a fekete tea tartalmaz antioxidánsokat, mint példáuul a thearubiginok és a theaflavinok, amik bizonyítottan csökkentik a koleszterin szintet.

2. Zöld tea
A zöld tea már régóta nagyon népszerű a gyógyászati tulajdonságai miatt: segíti a fogyást, megelőzi a cukorbetegséget, megelőzi a szívbetegségeket, csökkenti a rák kialakulásának esélyét, megelőzheti az Alzheimer és Parkinson-kórt, megelőzi a magas vérnyomás kialakulását és hasznos a bőr számára is.

3. Oolong tea
Az oolong tea nagyon jó zsírégető, emellett pedig tartalmaz B3 vitamint, ami rendkívül jó itallá teszi azok számára, akik méregteleníteni szeretnének.

4. Fehér tea
A fehér tea katekint tartalmaz, ami segít harcolni a rákkal az Amerikai Rák Szövetség szerint. A fehértea rendszeres fogyasztása segíthet csökkenteni a rák visszatérésének esélyét a mellrák túlélőknél.

5. Kamilla tea
A kamillateában található antioxidáns segíthet megelőzni a cukorbetegséget és a veseproblémákat.

6. Kasvirág tea
A kasvirág tea általában segít megelőzni a fertőzéseket és segít harcolni több betegséggel is.
Forrás : drtihanyi
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Citromlé diéta
  2016-01-31 19:26:47, vasárnap
 
 



A diéta Theresa Cheung nevéhez kötődik, aki 7 jó tanáccsal is szolgál a diétázók számára.

"Röviden és tömören, a citromlé serkenti az emésztést. A jó emésztés nélkül lehetetlen a szervezet számára biztosítani azokat a tápanyagokat, amelyek a fogyáshoz szükségesek. Ezen kívül a citrom megnöveli a fogyást-segítő C-vitamin, kalcium, pektin és quercetin szintjét."

Nagyon fontos azonban megjegyezni, hogyha gyomorégése van, illetve vese vagy epehólyag problémája, vagy esetleg citrus-allergiája, akkor ezt a diétát nem Önnek találták ki. Hogy a fogak számára se jelentsen problémát a citromlé, sose mosson fogat közvetlenül a citrom elfogyasztása utána. Várjon legalább 30 percet a fogmosással.

Cheung akkor kezdett érdeklődni a citromok "szuperereje" iránt, miután meglátogatott néhány "egészséges farmot".

"A pácienseknek először mindig citromlevet adtak ezeken a helyeken. Másrészről minden táplálkozással kapcsolatos könyv, amelyen dolgoztam, mindig arra ösztönözte a diétázókat, hogy a napot kezdjék egy kis citromlével."

Cheung olyan egészséggel kapcsolatos cikkeket író újságíró, aki körülbelül 10 éve ír egészséggel és diétával kapcsolatos könyveket. A citromlé diéta mögött meghúzódó tények és bizonyítékok Dr. Marylin Glenville, táplálkozási szakértő nevéhez köthetőek.

De hogy rátérjünk a diétára: mik azok a méreganyagok, amelyektől érdemes megszabadulni, és hogyan kerülnek egyáltalán a szervezetbe?

Cheung ezt egyszerűen azzal magyarázza, hogyha az étrend során az ember sok sót, adalékanyagot, tartósítószert és telített zsírt fogyaszt, akkor gyűlnek fel a szervezetben a méreganyagok. Ezen kívül ezek a káros anyagok a környezetünkből a füst és a vegyszerek segítségével is a szervezetbe juthatnak.

A Cheung által javasolt 7 alapelvet ezért érdemes beépíteni a napi étrendbe egy hét időtartam alatt.

"Ha viszont úgy érzi, hogy több időre van szüksége, nyugodtan építse be az alapelveket az életébe lassabban. Mindig koncentráljon csak az egyik alapelvre, és csak akkor térjen át a következőre, ha már nem okoz gondot az előző. Néha, ha egyszerre történik sok változás, az ijesztő és nyomasztó lehet, ezért az embernek magának kell kitapasztalni, mi a legjobb saját magának és a gyomrának."

A citromlé diéta 7 alapelve

Első nap:
Az első dolga az legyen minden reggel, hogy iszik egy kis citromleves vizet. Nap közben ne felejtsen el sok (legalább 6-8 pohár) folyadékot (főleg vizet) fogyasztani - ha még sportol is, akkor a szervezetének még több vízre lesz szüksége.
- Ha a napot egy pohár citromleves vízzel kezdi, akkor kiválóan serkentheti az emésztését és elősegítheti a bélmozgásokat.
- A kora reggeli citromlé elkészítéséhez facsarjon ki egy egész citromot egy pohár meleg, desztillált vízbe. Azonnal ébredés után igya meg, aztán haladjon a megszokott, reggeli rutinjával és teendőivel. Hogy a citromlé kifejthesse a hatását, 30 percig ne egyen vagy igyon semmi mást.

Második nap:
A C-vitamin ereje
A mai napon, azon kívül, hogy reggel a citromlé elfogyasztásával indítja a napot, valamint hogy sok folyadékot iszik nap közben, meg kell bizonyosodnia arról, hogy legalább ötször fogyaszt gyümölcsöt és zöldséget, mivel ezzel biztosíthatja azt, hogy a szervezete elegendő C-vitaminhoz juthasson hozzá.
- Ideális esetben kétszer gyümölcsöt, három esetben pedig zöldséget kellene fogyasztania. Egy adagnak a nyers zöldség esetében 1-2 csészényi, a főzött zöldség esetében pedig 1 csészényi számít. A gyümölcs esetében egy adag egy közepes méretű gyümölcs, ami lehet alma, banán, narancs vagy citrom.
- Ha elfogyasztja egy nyers citrom húsát és levét a nap során, valamint ezen kívül még legalább négyszer gyümölcsöt és zöldséget is fogyaszt, akkor biztos lehet benne, hogy a szervezete elegendő C-vitaminhoz jut.

Harmadik nap:
Citromlé az étkezések során
Ha már megszokta, hogy reggelente egy pohár citromlével indítson, illetve napi ötször megeszik valamilyen zöldséget vagy gyümölcsöt is, akkor továbbléphet a következő alapelvre: a vércukorszint kiegyensúlyozására.
-A vércukorszint kiegyensúlyozása a fogyás felgyorsításának egyik legjobb módja. Ez azért lehetséges, mert ha a vércukor szint túl alacsony, akkor a szervezet kiéhezik az édes és hizlaló ételekre.
-Amikor a vércukorszint túl magas, akkor az inzulinszint is tetőzik a szervezetben. Az inzulin egy olyan hormon, amely segít abban, hogy a vércukor (glükóz) a vérből a sejtekbe kerüljön és energiává alakuljon át. Más szavakkal, az inzulin elősegíti a zsír eltárolását. Ez az oka annak, hogy az ingadozó vércukorszint együtt jár a hízással.
Számos tanulmány bebizonyította már, hogy a magas inzulinszint összefüggésbe hozható az elhízással.

Negyedik nap:
Csökkentse az elfogyasztott cukor mennyiségét
- Habár a hízásnak többféle oka is lehet, egy dologban mindenki egyetért: a cukor sokat ront a helyzeten.
- A cukor miatt túl sok inzulin termelődik, ezért a vércukorszint lezuhan. Ha a vércukorszintje nem stabil, akkor nem csak az elfogyasztott táplálék fog sokkal nagyobb valószínűséggel zsírrá alakulni, hanem Ön is többször fogja megkívánni a magas kalóriatartalmú, cukorban gazdag táplálékokat, amelyek egy rövid időre megemelik, majd lecsökkentik a vércukor szintjét.
-Ez egy olyan ördögi kör, ami miatt a fogyás szinte lehetetlenné válik, az ember pedig fáradtnak és ingerültnek érzi magát. A cukor nagyon megdolgoztatja a májat is, megzavarja az emésztési folyamatot, mivel elvonja a szervezetből a tápanyagokat - főleg azokat, amelyek a fogyáshoz és az általánosan jó közérzethez lennének szükségesek. A megoldás azonban igen egyszerű: csak le kell csökkenteni az elfogyasztott cukor mennyiségét.
-Próbálja meg csökkenteni az elfogyasztott, feldolgozott szénhidrátok mennyiségét. A legtöbb feldolgozott szénhidrátot a fehér kenyér, a tészta és a rágcsálnivalók tartalmazzák, mivel ezek tele vannak liszttel és más tápanyagokkal, amelyek elég gyorsan átalakulnak a szervezetben cukorrá. Ez a cukor aztán a trigliceridekben kerül eltárolásra, amelyeket hétköznapibb néven zsír részecskéknek nevezünk.
-Ezen kívül, ha lehetséges, ne fogyasszon mesterséges édesítőszereket. Ezek ugyanis elősegítik, hogy a szervezet kiéhezzen a cukorra és a szénhidrátokra.

Ötödik nap:
Az étrend körülbelül 25 százalékának egészséges proteinekből kéne állnia (diófélék, magok, tojás, sovány hús és alacsony zsírtartalmú tejtermékek), 40-50 százalékban egészséges szénhidrátokból (teljes kiőrlésű gabonafélék, hüvelyesek, zöldségek és gyümölcsök, 25 százalékban pedig egészséges zsírokból.
-Sokan sok mindent gondolnak az alacsony zsírtartalomról, viszont azt fontos tudni, hogy ezzel nem lehet fogyni. Igaz, hogy a zsír sok kalóriát tartalmaz, de ha fogyni szeretne, a zsír elengedhetetlen a szervezet számára. Csak meg kell bizonyosodni róla, hogy megfelelő mennyiségű zsírt eszik. Ha az étrendje során kevés zsírt fogyaszt, akkor hangulatingadozás, meddőség, bőrproblémák és hízás fordulhat elő.
-Az egészséges zsírok (például az olíva olajban található telítetlen zsír) és az esszenciális zsírok (az olajos halban, diófélékben és magvakban található omega-3 és -6 zsírsavak) segítik a fogyást, mivel késleltetik a szénhidrátok véráramba jutását, ezáltal stabilizálják a vércukor szintjét és alacsonyan tartják az inzulinszintet. Valójában az esszenciális zsírok kiváló hormon- és vércukor szabályozók.

Hatodik nap:
Fogyasszon sok friss táplálékot
-Fogyasszon minél több friss, feldolgozatlan táplálékot: zöldséget, gyümölcsöt, teljes kiőrlésű gabonaféléket, tésztát, rizst és hüvelyeseket (például borsó és bab), amelyek természetüknél fogva tele vannak tápanyagokkal. A feldolgozatlan táplálékok nem tartalmaznak olyan adalékanyagokat, mint a mesterséges színezék és tartósítószer, viszont tele vannak rostokkal, amelyek stimulálják az emésztést és lelassítják a szénhidrátok véráramba jutását. Ezen kívül nem tartalmaznak vegyszereket, amelyek megterhelhetnék a májat, ezáltal pedig megnehezítenék az emésztést és a zsírégetést. Minél több nyers, feldolgozatlan táplálékot eszik, annál több tápanyag jut a szervezetébe, amely aztán elősegíti a méregtelenítést.

Hetedik nap:
Mindegy, mennyire egészségesen étkezik, ha az emésztése mégis rossz, akkor nem fog a szervezete hozzájutni azokhoz a tápanyagokhoz, amelyek serkentik az anyagcserét és elősegítik a fogyást.
- A citromlé fogyasztásával alapból javul az emésztés, de ha a következő tippeket is betartja, akkor még jobban hozzájárulhat ahhoz, hogy az emésztése megfelelő legyen.
- Ha nem rágja meg megfelelően az ételt, akkor sokkal fárasztóbb a szervezet számára a táplálék feldolgozása.
- Két falat között mindig engedje le a kezeit, és hagyjon időt magának. Az, hogy hogyan eszik, ugyanolyan fontos, mint hogy mit eszik.
- A gyomor és a belek nagyon érzékenyek a stresszre. Ezért van, ha idegesnek vagy feszültnek érzi magát, akkor az emésztés leáll, így elősegíti, hogy a szervezet felkészülhessen a fuss-vagy-üss reakcióra.
- Fontos, hogy nyugodtan egyen, ez ugyanis serkenti az emésztést.
Ha már nagyon fáradt, vagy mentálisan és fizikailag kimerült, már ne egyen semmit. Három órával lefekvés előtt egyen utoljára, mivel a szervezetnek is pihenésre van szüksége, nem pedig arra, hogy egész éjszaka emésszen.
- Kapcsolja le a tévét, így az evésre koncentrál, és nem eszi túl magát. A túlevés során a gyomor túl sokat, a szív pedig keményebben dolgozik, mert a szervezetnek meg kell emésztenie a plusz táplálékot.
- Ha befejezte az étkezést, de még mindig éhes, várjon 20 percet, mielőtt még többet enne. Körülbelül 20 percbe telik ugyanis, míg az agy ,,beéri" a gyomrot, és rájön, hogy az már tele van.
- Legyen aktív: A rendszeres aerobikos edzés (legalább 30 perc heti 5-6 alkalommal) stimulálja az emésztő-izmokat, ezáltal a szervezet jobban meg tudja emészteni a táplálékot és sokkal hatékonyabban képes megszabadulni a salakanyagoktól.
Forrás: drtihanyi
 
 
0 komment , kategória:  Diéták és fogyókúrák  
Minden csapást az alapján ítélj meg...
  2016-01-31 15:32:40, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Bölcs gondolatok  
Magunkban hordunk...
  2016-01-31 15:30:58, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Bölcs gondolatok  
Idegeskedni annyi...
  2016-01-31 15:29:11, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Bölcs gondolatok  
7 tanács a nyugodt élethez...
  2016-01-31 15:28:22, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Bölcs gondolatok  
Ha életed során...
  2016-01-31 15:26:34, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Bölcs gondolatok  
Ha valami....
  2016-01-31 15:06:07, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Bölcs gondolatok  
Ha szorult helyzetben vagy ...
  2016-01-31 15:05:07, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Bölcs gondolatok  
     1/70 oldal   Bejegyzések száma: 696 
2015.12 2016. Január 2016.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 696 db bejegyzés
e év: 4199 db bejegyzés
Összes: 49208 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 80
  • e Hét: 1043
  • e Hónap: 14034
  • e Év: 189909
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.