Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/36 oldal   Bejegyzések száma: 352 
4 koleszterinszint-csökkentő egyszerű módszer
  2020-09-30 21:59:30, szerda
 
  A vezető halálokok között első helyen szerepelnek Magyarországon a szívvel kapcsolatos betegségek. Míg ezek korábban főként a férfiak betegségei voltak, addig ma már egyre több nő is érintetté válik. Egészséges táplálkozással, illetve aktív életvitellel azonban mintegy 60-70 százalékkal mérsékelhetjük a szívbetegség kialakulásának kockázatát.

A szív- és érrendszeri betegségek kialakulásában nagy szerepet játszik a megemelkedett koleszterinszint. Ha magas a szervezetünkben ez az érték, akkor megvastagodnak és így merevebbé válnak az artériák falai, ami akadályozhatja a megfelelő véráramlást, és emiatt nem jut elegendő oxigénhez a szervezet. Ezzel szemben ha tartósan alacsonyan tartjuk a koleszterin szintjét, minimalizálhatjuk a szívkoszorúér-betegség kialakulását.

4 olyan módszert javasolunk, amelyek segíthetnek az ideális koleszterinszint elérésében és fenntartásában.

A napi többszöri étkezés sokkal egészségesebb, mintha kétszer alaposan belakmároznánk. A kutatások szerint a koleszterinértékek még akkor is csökkenő tendenciát mutatnak, ha a napi hatszori étkezés során esetlegesen több zsíros táplálékot eszünk.

A mediterrán országokban rendszeresen fogyasztanak olívaolajat, amely nagyon hasznos a szervezet számára. Főként diabétesz esetében mutatták ki a pozitív hatását. Azoknál a cukorbeteg személyeknél, akiknél magas koleszterinértéket mértek és egy bizonyos ideig egyszeresen telítetlen zsírsavakban gazdag olívaolajat kaptak, megnövekedett a HDL-, míg csökkent az LDL-koleszterin szintje. Mindemellett az olívaolaj súlycsökkenő hatása is megmutatkozott.

A legújabb kutatások szerint a narancslé rendszeres fogyasztása is támogathatja a koleszterinszint csökkenését. Kutatások azt igazolják, hogy már napi három pohárnyi frissen facsart narancslé is érzékelhetően pozitív befolyással bírhat. A kísérleti alanyoknál növekedett a HDL, azaz az úgynevezett jó koleszterin szintje, míg csökkent a rossznak nevezett LDL értéke. Érdemes tehát rendszeressé tenni az étrendünkben ezt a finom és könnyen elkészíthető italt.

A fahéjnak is számos pozitív hatása ismeretes. Ez a kellemes ízű fűszernövény pozitívan hat a koleszterinszint alakulására, mely szintén cukorbeteg személyek esetében bizonyosodott be. Kiderült, hogy nemcsak az LDL szintjét, hanem az összkoleszterinszintet is csökkenti. A fahéjat számos esetben használhatjuk, hiszen sokféle étel, sütemény ízesítéséhez kiváló fűszer lehet.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Sziklaugró pingvinek
  2020-09-30 01:28:18, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Állatvilág  
Szibériai tigris
  2020-09-30 01:27:25, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Állatvilág  
Skót felföldi marha
  2020-09-30 01:26:28, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Állatvilág  
Hasznos tudnivalók a vitaminokról
  2020-09-29 22:12:34, kedd
 
  Szent-Györgyi Alberttől
,,Ha pontosan megértjük a vitaminok működését és megfelelően alkalmazzuk őket, akkor az emberi szenvedést olyan mértékben tudjuk majd csökkenteni, amit ma még a legnagyszerűbb elme sem képes elképzelni."

A vitaminok olyan szerves vegyületek, amelyek támogatják a szervezet biokémiai folyamatait.

Szervezetünk a legtöbb vitamint nem tudja előállítani, vagy nem megfelelő mennyiségben, ezért kell gondoskodnunk róla, hogy pótoljuk a hiányt.

A vitaminok két csoportra oszlanak. Az egyikbe a vízben oldódók (B, C) a másikba a zsírban oldodó vitaminok(A, D, E, K) tartoznak .Tulajdonságaikat illetően az a különbség, hogy a vízben oldódó vitaminok hamarabb távoznak a szervezetből, míg a zsírban oldódokat hosszabb ideig tárolja a szervezet.

Ezeken kívül létezik még több vitaminszerű tápanyag, melyek nem vitaminok, de működésükben nagyon hasonlítanak azokra (béta-karotin, koenzim Q10, lutein, stb).

Miért fontos a megfelelő mennyiségű vitamin?

A vitaminok fontos szerepet játszanak a belső szervek őrzésében. Alapvető szükségünk van vitaminokra (és ásványokra is) az egészség fenntartásához, mivel a vitaminok csökkenthetik az olyan komoly betegségek kialakulásának kockázatát, mint a szívelégtelenség, a rák vagy a cukorbetegség, stb.

Kutatásokkal bizonyított néhány eset;
- az E-vitamin szedése jelentős mértékben csökkenti a szívkoszorúér-betegség kialakulásának esélyét
- a C-vitamin egy harmadára csökkenti a megfázás és az influenza tüneteinek jelentkezését, ami alapvetően azt jelenti, hogy a betegség néhány nap alatt lejátszódik
- a magas vitaminbevitel csökkenti a rák számos fajtájának jelentkezését.

Igazolni látszik a gyakorlatban is, hogy a vitaminok rendkívül fontosak a betegségek kezelése és megelőzése céljából.

Hogyan pótoljuk a hiányzó vitamint?

A vitaminok hatásmechanizmusának lényege, hogy az emésztőcsatornából felszívódnak és bekapcsolódnak a szervezet különböző életfolyamataiba.
Köztudott, hogy a vitaminszükséglet egy része megfelelő táplálkozással pótolható.
De nem mindig fogyasztunk olyan mennyiségű és minőségű ételt, amivel ez megvalósítható. Továbbá, nem minden élethelyzetben, életkörülményben ugyanannyi vitamint igényelünk.

Néhány példa;

- télen kevesebb napsütés ér bennünket ami miatt bizonyos vitaminok képződése lecsökken, ilyen a D-vitamin, ezért mesterséges pótlása elengedhetetlen
- ha a bevitt szénhidrát-mennyiségen belül túl sok cukor-tartalmú ételféleséget fogyasztunk, megnő a B1-vitamin szükséglet
- ha fáradékonyabbak vagyunk (több hiányállapot idézheti elő), több C-vitaminra lehet szükségünk (+ vas-ra), de elősegítendő a C-vitamin jobb arányú beépülését a cinket is célszerű fogyasztani
- ha intenzíven sportolunk, a megszokottnál nagyobb mennyiségű vitaminpótlás indokolt
- ha fogyókúrázunk, kísérjük figyelemmel, hogy a fogyasztott étrendkiegészítő tartalmaz-e plusz vitaminokat és azokat milyen mennyiségben. Amennyiben nem elegendő, pótlását ne múlasszuk el.

Elkerülhetetlen tehát, hogy a vitaminokat étrend-kiegészítő formájában vegyük magunkhoz. Tekintse meg a Vitaminok, ásványi anyagok kategóriába tartozó termékeinket. Talán Önnek is szüksége lehet valamelyikre.


Röviden emlékezzünk meg az ásványi anyagok és nyomelemek szükségességéről is;

A vitaminok mellett szervezetünkben kis mennyiségben előforduló, energiát nem szolgáltató, ugyanakkor nélkülözhetetlen anyagok a makro- és mikroelemek. Hiányuk esetén számtalan tünetet fedezhetünk fel a fáradékonyságtól a szexuális zavarokig. Sokszor eszünkbe sem jut, hogy ezek a milligrammnyi mennyiségben előforduló elemek ilyen fontos szerepet játszanak. A makroelemek csoportjába tartozik a Na, K, Ca, Mg, P. A mikroelemekhez soroljuk a vasat, a cinket, a mangánt, a rezet, krómot, szelént, jódot. A fáradékonyság sokféle betegség, hiányállapot tünete lehet. Előfordulhat, hogy egyik kiváltó tényezője a vashiányos táplálkozás, de a C-vitamin és a cink lehetséges hiánya is hozzájárulhat kialakulásához. A vas részt vesz az oxigénszállításban és -tárolásban, javítja a testi erőnlétet, valamint fokozza az immunitást. Hiányában gyengülhet az ellenálló-képesség. Vasban bővelkedő élelmiszerek például: máj, sovány húsok, száraz-bab, lencse, paraj, sóska, mák. Ha egyidejűleg C-vitamint is tartalmaz az étkezés, az nagymértékben javítja a vasfelszívódást.Ha ezek az élelmiszerek nem képezik étrendünk részét vagy kis mennyiségben fogyasztjuk, akkor étrendkiegészítő formájában pótolnunk kell.
Forrás:Házi Patika illetve : Link
 
 
0 komment , kategória:  Vitaminokról  
Őszi depresszió ellen
  2020-09-29 21:07:29, kedd
 
  Ősszel mindenki egy kicsit szomorú lesz, hiszen már korábban sötétedik, hamarosan hideg lesz odakint, és egyre többet kell bent ülnünk a lakásban. Azok is joggal félnek, akikre hatással vannak az évszakok, akik ősszel és télen hajlamosabbak az úgynevezett szezonális depresszióra.

Mit lehet tenni a lehangoltság elkerülése érdekében? Mivel vidíthatjuk fel magunkat, mi hatásos a kedvetlenség ellen? Sok mindent tehetünk annak érdekében, hogy ne uralkodjon el rajtunk a depresszió.

A csoportos fitneszórák nagyon hasznosak, hiszen nemcsak a testünknek teszünk jót, de a lelkünk is felüdül, ha nem egyedül magányosan tornázunk, hanem az ismerőseinkkel együtt. Jóga után beülhetünk a barátainkkal egy csésze kávéra vagy teára, és akár más programokat is szervezethetünk, hogy minél jobban érezzük magunkat a lehangoló őszi napokon.

A szociális kapcsolatok ápolása, a barátokkal és a családtagokkal közös programok is nagyon sokat segíthetnek a jobb hangulat megteremtésében és fenntartásában.

Ősszel és télen több időnk van pihenni, önmagunkkal foglalkozni, bátran kényeztessük magunkat egy gyertyafényes fürdővel. Az esti fürdőzésnek nagyon sok pozitív hatása van, hiszen megnyugtatja az idegrendszert, és az alvás minőségét is javíthatja.

A rendszeres mozgás még depresszió esetén is nagyon hatásos. Tanulmányok arról számoltak be, hogy már napi 20-30 perces mérsékelt mozgás is segíthet a depresszió tüneteinek enyhítésében. Lehet mozogni odabent is, vagy eljárhatunk fitneszterembe, uszodába, de a szabadban végzett testmozgás is nagyon hasznos a szervezet számára.

Amíg csak lehet, töltekezzünk fel napfénnyel, hiszen ez elősegíti, hogy D-vitamin termelődjön a szervezetünkben, ami erősíti az immunrendszerünk működését, így javíthatjuk a betegségekkel és a fertőzésekkel szembeni jobb védekezést.

A barátokkal vagy a családdal való közös kirándulás is nagyszerű program lehet, segíthet elűzni a szomorúságunkat, ami a hideg idő beköszöntével nálunk is bekopogtathat. Menjünk a barátainkkal szaunába vagy uszodába, de buszos kirándulásokat is szervezhetünk. Még akkor is, ha az idő nem éppen kedvező, egy-egy baráti találkozó nagyon jó hatással lehet mind a testi, mind a lelki egészségre.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
3 gyógynövény az egészségünk védelmében
  2020-09-29 21:04:44, kedd
 
  Szerencsére egyre többen fordulnak a természet adta növényekhez, pontosabban a gyógynövényekhez. Igaz, hogy ezek nem csodaszerek, ahhoz, hogy elérjük a kívánt eredményt, ismerni kell a hatóanyagokat és a felhasználási módot, hiszen ellenkező esetben előfordulhat, hogy kellemetlenséget okoznak. Tehát a gyógynövényekkel is csak óvatosan szabad bánni, és vigyáznunk kell, mikor és mennyit fogyasztunk belőlük. Abban azonban biztosak lehetünk, hogy sokkal kevesebb mellékhatásuk van, mint a gyógyszereknek.

A cikkben 3 olyan gyógynövényről írunk, amelyek nagyon hasznosak lehetnek, ha egészségügyi problémákkal küzdünk, így mindig jó, ha van belőlük a konyhánkban.

Az IBS, azaz az irritábilisbél-szindróma komoly és kellemetlen tüneteket okozhat, van azonban olyan gyógynövény, amely segíthet enyhíteni ezeken. Ha szereti a koriandert, és ha van lehetősége rá, mindenképpen jó, ha termeszti a kertjében, hiszen eredményesen csillapítja az IBS tüneteit. Igaz, hogy nem annyira kellemes az illata, de az íze nagyon finom, és máskor is fogyaszthatjuk, nem csak emésztési gondok esetén.

A korianderben megtalálható illóolaj hatékonyan veszi fel a harcot két gyakran előforduló baktériummal szemben, nevezetesen az E. coli és a szalmonella ellen. További jó tulajdonsága, hogy tele van antioxidánsokkal és eredményes a koleszterinszint csökkentésében is.

A migrén nagyon kellemetlen még akkor is, ha otthon ér utol bennünket a görcsös fejfájás. Bátran nyúljunk a gyömbérhez, hiszen olyan anyagokat tartalmaz, melyek blokkolják a prosztaglandin nevű gyulladást keltő anyagokat, amelyek voltaképpen felelőssé tehetők a migrénes fejfájás kialakulásáért.

Mindenki ismeri a fokhagymát, hiszen gyakran használjuk a különböző ételeink elkészítésekor, ám kevesen ismerik gyógynövényként. Hasznosságát elsősorban az antioxidáns-tartalmának köszönhetjük. A fokhagyma nemcsak a szív működésének tesz jót, hanem segít az érrendszer egészségének fenntartásában, sőt hozzájárul a koleszterinszint csökkentéséhez, és mérsékli a vérrögképződés kialakulásának a kockázatát is.

A fokhagyma egy allicin nevű vegyületet tartalmaz, ez adja a jellegzetes illatát és ízét. A benne található kénvegyületek nagyon hasznosak lehetnek egyes ráktípusok kialakulása ellen, leginkább a vastagbél- és a gyomordaganat esetében. Ezen kívül a fokhagyma gombaellenes és antibakteriális hatása is kiemelkedő, ezért hatékony lehet a gombás fertőzések gyógyításában. A megfázás elleni védelemben is számíthatunk rá, illetve ha már megfáztunk, a gyors gyógyulásban is segíthet.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Kurkumás tej gyógyhatásai
  2020-09-28 23:35:22, hétfő
 
  A kurkumás tej elkészítése:

Vegyen egy 2,5 centiméteres kurkuma darabot.
Forralja tejben 15 percig.
Szűrje le a kurkumát.
Hagyja kihűlni és igya meg a tejet.

A kurkumás tejjel számos egészségügyi probléma kezelhető, valamint hatékonyan elpusztíthatóak a káros környezeti méreganyagok és a mikroorganizmusok.

A kurkumás tej jótékony hatása
1. Légzőszervi betegség:
A kurkumás tej antimikrobiális hatású, ezért megtámadja a bakteriális és vírusos fertőzéseket. Hatékonyan kezelhetőek vele a légzőszervhez kapcsolódó problémák, mivel a fűszer felmelegíti a szervezet és azonnal enyhíti a tüdő- és homloküreg gyulladást. Ezen kívül hatékonyan kezelhető vele az asztma és a hörghurut is.

2. Rák:
Ezzel a tej meggátolható a mell-, bőr-, tüdő-, prosztata- és végbélrák növekedése, mivel a tej gyulladásgátló hatású. Megakadályozza, hogy a rákos sejtek károsítsák a DNS-t és csökkenti a kemoterápia mellékhatásait.

3. Gyulladásgátló:
A kurkumás tej gyulladásgátló hatású, ami véd az ízületgyulladás és a gyomorfekély kialakulása ellen. Az Ajurvédikus gyógyászatban ,,természetes aszpirinnek" tartják, mivel kezelhető vele a fejfájás, duzzanat és fájdalom.

4. Megfázás és köhögés:
A kurkumás tejet vírusölő és antibakteriális hatásai miatt a legjobb gyógyhatású anyagnak tartják a megfázás és a köhögés kezelése szempontjából. A tejjel azonnal enyhíthető a fájó torok, a köhögés és a megfázás.

5. Ízületi gyulladás:
A kurkumás tejjel kezelhető az ízületgyulladás, és csökkenthető a reumás ízületgyulladás miatt kialakuló duzzanat is. Mivel a tej csökkenti a fájdalmat, az ízületek és az izmok rugalmasabbak lesznek.

6. Fájdalom:
A kurkumás tej kiválóan enyhíti a fájdalmat, valamint megerősíti a gerincet és az ízületeket is.

7. Antioxidáns:
A kurkumás tej kitűnő antioxidáns-forrás, amely felveszi a harcot a szabadgyökökkel, ezért sokféle betegség kezelhető vele.

8. Vértisztító:
A kurkumás tejet rendkívüli vértisztítónak tartják az Ajurvédikus gyógyászatban, mivel revitalizálja és serkenti a vérkeringést a szervezetben. Ezen kívül vérhígító hatású, és megtisztítja a nyirokrendszert és a véredényeket a különböző káros anyagoktól.

9. Méregteleníti a májat:
A kurkumás tej természetes módon méregteleníti a májat és tisztítja meg a vért, így serkenti a máj működését.

10. Egészséges csontok:
A kurkumás tejben nagy mennyiségben található kalcium, amely segít abban, hogy a csontok erősek és egészségesek maradjanak. A kurkumás tejjel csökkenthető a csontritkulás kialakulásának kockázata.

11. Egészséges emésztés:
Ez az erős fertőtlenítő anyag hozzájárul ahhoz, hogy az emésztés egészséges maradjon, valamint jó hatással van a gyomorfekélyre és vastagbélgyulladásra. Kezelhetőek vele még az emésztési panaszok és a hasmenés is.

12. Menstruációs görcsök:
A kurkumás tej kitűnő görcsoldó, ami enyhíti a menstruációs görcsöket és fájdalmat. A várandós nőkre is jó hatással van a tej, mivel megkönnyíti a szülést, a szülés utáni felépülést, segít a tejtermelésben és gyorsítja a méh összehúzódását.

13. Kiütések és a bőr kipirosodása:
A kurkumás tejtől a bőr puha, rugalmas és ragyogó lesz. Ehhez áztasson kurkumás tejbe egy vattakorongot, majd tegye az érintett területre 15 percre. A bőr már a tej használata után ragyogóbb lesz.

14. Fogyás:
A kurkumás tej segít a zsír lebontásában, ezért hatékonyan hozzájárul a fogyás sikerességéhez.

15. Ekcéma:
Az ekcéma kezeléséhez minden nap igyon meg egy pohár kurkumás tejet.

16. Álmatlanság:
A meleg kurkumás tej segíti egy aminosav, a triptofán termelését, ami hozzájárul a nyugodt éjszakai alváshoz.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
A köszvény legyőzése és megelőzése egyszerűen
  2020-09-28 23:29:29, hétfő
 
  A köszvény nagyon fájdalmas betegség, de könnyen megszabadulhatunk tőle, ha betartunk néhány életmódtanácsot. Ez a betegség akkor alakul ki, ha túl magas a test húgysavszintje, ilyenkor ugyanis nátrium-karbamid kristályok keletkeznek a szervezetben, melyek nemcsak duzzanatot okoznak az ízületekben, hanem bizony fájdalmat is.

Mi okozhat magas húgysavszintet? Leginkább a krónikus betegségek, de a pikkelysömör, a rákos megbetegedések, az enzimhiány, a vesebetegségek esetén szaporodik fel, sőt az is ok lehet, ha túl sok A- és B3-vitamin halmozódik fel a szervezetben. A húgysavszintet ételek és italok is megemelhetik, főként az alkohol, a fruktóz és a vörös hús. A köszvény leginkább a férfiak betegsége.

Könnyebb mozgásforma jelentősen segíthet a helyzeten. Mit sportoljon az, aki köszvénytől szenved? Bármilyen sport megfelelő lehet, ami nem esik nehezére a betegnek, többek között az úszás, a kerékpározás vagy a séta. Mivel elsősorban az elhízott embereket érinti ez a probléma, így a rendszeres testmozgás az ideális testsúly elérésében is segítség lehet.

Számos kutatás igazolta, hogy akkor van kisebb esélye a köszvény kialakulásának, ha rendszeres mozgunk, ha a testsúlyunk az optimális tartományban mozog, illetve ha csak kevés húst és alkoholt fogyasztunk. Száműzhető tehát ez életünkből ez a kellemetlen betegség, amennyiben elérjük a megfelelő testsúlyt és egészségesen táplálkozunk.

Zöldségekkel is sokat tehetünk a magas húgysavszint ellen. Fogyasszunk több lúgosító zöldséget és kevesebb vörös húst. Az egyik legjobb lúgosító zöldség lehet a zeller, amit akár napi rendszerességgel is bátran ehetünk. Készíthetünk belőle zöldturmixot, vagy főzhetünk főzeléket, de adhatjuk levesbe, ragukba is. Néhány gyümölcs is hasznos lehet, legfőképpen azok, amelyek semlegesítik a húgysavat, ilyen például az eper és a cseresznye.

Mivel a sör gazdag purinban, így ennek az alkoholos italnak a bevitelét is csökkenteni szükséges. Azzal is mérsékelhetjük a köszvény kialakulásának az esélyét, ha csak mértékkel fogyasztunk húsételeket, ha odafigyelünk a cukorbevitelre, és ha lehetőség szerint nem fogyasztunk feldolgozott élelmiszereket.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Házi gyógymódok köhögés ellen
  2020-09-28 23:17:41, hétfő
 
  Itt az ősz, és sajnos ismét kezdődik a megfázásos, influenzás időszak. Hiába vigyázunk és teszünk különféle óvintézkedéseket, előfordul, hogy nem kerülhetjük el, hogy betegek legyünk. Természetesen sokat tehetünk a megelőzés érdekében, a legfontosabb az immunrendszerünk folyamatos karbantartása. Ehhez elengedhetetlen a rendszeresen mozgás, az egészséges táplálkozás, a megfelelő mennyiségű szezonális zöldség és gyümölcs fogyasztása. Az immunrendszer megerősítéséhez több vitaminra is szükség van, leginkább a C- és a D-vitaminra.

A legtöbb helyzetben, így megfázás esetén is, amikor gyakori tünet a köhögés, sokat segíthetnek a gyógynövények, hiszen nagyon jó természetes módszerek léteznek, melyek már bizonyítottak.

Az orvosi pemetefű nevű gyógynövényből cukorkát is készítenek, talán nem véletlenül, hiszen nagyon jól csillapítja a torok fájdalmát és köhögés esetén is nagyon hasznos lehet. Nemcsak cukor, hanem szirup és tea formájában is fogyaszthatjuk. Ha fáj a torkunk, az orvosi pemetefűre mindig számíthatunk.

Az édesgyökér is nagyon hasznos lehet ezeken a nehéz napokon, hiszen a hörgőgörcsök ellazítása mellett aktívan részt vesz a váladékok fellazításában is. Azok, akik magas vérnyomásban szenvednek, kerüljék a fogyasztását, mivel vérnyomásnövelő hatása van.

A kakukkfű egy mediterrán fűszer- és gyógynövény, amely nagyon hatékony a köhögés csillapításában, hiszen nyugtatja a gyulladt és irritált légutakat. Hogyan készítse el a kakukkfűteát? Forraljon fel 2 dl vizet, majd adjon hozzá egy teáskanál fűszernövényt. Szárított gyógynövény esetén ez legyen egy teáskanál, míg friss kakukkfű esetén két teáskanálnyira is szükség lehet. Hagyja állni 20 percig, majd szűrje le. Fogyassza mézzel és néhány csepp citromlével.

Ez a gyógynövény is nagyon jó a torokfájás és köhögés esetén, hiszen bevonja az irritált nyálkahártyát, megvédve ezzel a további irritációtól. Napi 3 csészével bátran elfogyaszthat belőle. Ez a tea nem csupán a torok, hanem a tüdő számára is megnyugvást hoz.

A kakukkfű még a dohányos embereknek számára is hasznos lehet, hiszen segíthet leszokni erről a káros szokásukról.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
     1/36 oldal   Bejegyzések száma: 352 
2020.08 2020. Szeptember 2020.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 352 db bejegyzés
e év: 3611 db bejegyzés
Összes: 49208 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 728
  • e Hét: 1691
  • e Hónap: 14682
  • e Év: 190557
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.