Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/12 oldal   Bejegyzések száma: 110 
A mérgező köményről
  2018-04-30 14:57:35, hétfő
 
  Mérgező növénnyel, csattanó maszlaggal szennyezett fűszerköményt vont ki a forgalomból a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) - közölte a hivatal csütörtökön a honlapján. A Nébih szerint az ügyben egyelőre három vállalkozó érintett:

a Szegeden található Chili Produkt Fűszerkereskedelmi Kft.,
a pécsi Markovics Antal egyéni vállalkozó,
valamint az Aroma Trans Europe Kft.

A vállalkozások által forgalmazott egész fűszerkömények közül :
a 2018. július 31-i és
a 2019. május 19-i lejárati idővel,
az őrölt fűszerkömények közül pedig a 2019. augusztus 31-i lejárati idővel rendelkező tételeket vonta ki a forgalomból.


A Nébih ezért felhívja a vásárlók (háztartások és vendéglátók) figyelmét, hogy a jelzett azonosító adatokkal rendelkező termékeket ne fogyasszák el, ne használják fel. A csattanó maszlag fogyasztása azonnali panaszokat okozhat, példaként említették a pupillatágulást, látási problémákat, szájszárazságot, gyengeséget, kimerültséget, szomjúságot, illetve szédülést. A Nébih azt javasolja, hogy a tünetek jelentkezése esetén a fogyasztók azonnal forduljanak orvoshoz.
Forrás : Link

Javaslatom : Ha lehet ne vásároljunk őrölt készítményeket se köményt se mást. Célszerű inkább otthon ledarálni - így van egy esély arra, hogy ha idegen anyag van benne - felfedezhetjük (CzI)
 
 
0 komment , kategória:  Hasznos-ötletes  
A nyirokrendszer tisztítása
  2018-04-28 13:07:17, szombat
 
  Nyirokrendszer tisztítása gyógynövényekkel (Szervezetünk sokkal ellenállóbb lesz)

A nyirokrendszer az immunrendszer része, segít a fertőzések, betegségek megelőzésében. Működését sok minden befolyásolja, melyet gyógynövények alkalmazásával is segíteni tudunk.

Tisztítókúrákról és méregtelenítésről elsősorban tavasszal szoktunk többet hallani. A nyirokrendszer az immunrendszerrésze, segít megvédeni szervezetünket a különböző betegségek és fertőzések ellen, valamint a daganatos elváltozásokkal szemben is. Ezért kiemelten fontos, hogy megfelelő működéséről gondoskodjunk, már csak azért is, mert minden elfogyasztott étel és ital, a különböző szervezetet érő vegyszerek, külső hatások könnyen befolyásolni tudják működését.

Nyiroktisztító kúra
Hogy a tavaszi időszak ne a betegeskedésekről szóljon, tartsunk egy tisztítókúrát, mely során nyirokrendszerünket megtisztítjuk a felesleges salakanyagoktól. Ami ugyanis a bélrendszeren keresztül nem tud távozni a szervezetből, az megmarad a nyirokrendszerben, és bekerülhet a véráramba is, könnyű táptalajt adva ezáltal a különböző betegségeknek.

Alternatív megoldások
A nyirokrendszer tisztítására több lehetőség is rendelkezésünkre áll, így például a nyirokmasszázs, a szauna és a rendszeres mozgás is, ha pedig szétnézünk a konyhában, érdemes árpát, rizst, hajdinát, zabot, búzát, burgonyát, gyökérféléket, olajos magvakat, gyümölcsöket és zöldségeket, valamint sok ásványvizet fogyasztani, hiszen ezek mindegyike serkenti a nyirokrendszer működését. Érdemes viszont kerülni az édességeket, a zsíros ételeket, a tojást, a tejet, a húsokat, a belsőségeket, a konzerveket, a füstölt árukat, valamint az alkoholt, a cigarettát és a kávét ezek ugyanis lassítják a tisztulást.
Gyógynövények alkalmazása
A megfelelő ételek mellett az alábbigyógynövényekfogyasztásával is növelhetjük a tisztító hatást.

Gyermekláncfű

A pitypang vagy pongyola néven is ismert gyermekláncfű nyersen, salátákba téve vagy teaként is nagy segítségünkre van a tisztításban. Kesernyés íze és a benne lévő hatóanyagok az egész emésztőrendszer munkáját segítik, ugyanakkor vértisztító hatású is és a nyirokrendszer pangását is segít megszüntetni. Teájához 1 púpozott teáskanál pitypanggyökeret áztassunk negyed liter vízbe egy egész éjszakán át, majd másnap forraljuk fel és szűrjük le. Reggeli előtt és után fél órával kortyolgassuk el.

Közönséges galaj
A közönséges, ragadós és tejoltó galaj szinte azonos jó tulajdonságokkal rendelkezik: az egész mirigyrendszert védi, a népi gyógyászatban a közönséges galajt daganatos megbetegedések megelőzésére és kezelésére is használták. Pajzsmirigy problémáknál a közönséges galaj a legjobb választás. Teájából mind az alul-, mind a túlműködésben szenvedők napi 1 csészével fogyasszanak.

Gyógyteakeverék
Nem csak a nyirokrendszer tisztítására, de a duzzadt nyirokmirigyek esetén is javasolt az alábbi teakeverék fogyasztása: 100 g zsurló, 300 g körömvirág, 100 g cickafark és 100 g csalán. Naponta másfél-két liternyi teát fogyasszunk el, szépen, lassan kortyolgatva.

Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Hová kell ÚTLEVÉL Európában ?
  2018-04-27 20:58:24, péntek
 
  Hova kell útlevél Európában? Nem mindenhol elég a személyi vagy a jogosítvány
Európán belül is kell néhány országba útlevél.

Gyakori kérdés, hogy Nagy-Britannia a Brexit után is látogatható lesz-e mindössze személyi igazolvánnyal, de abban is bizonytalanok sokan, hogy milyen dokumentumok kellenek, ha az úti cél Törökország, Horvátország, Ukrajna, Oroszország vagy éppen Svájc.

Érdemes a beutazás feltételeiről már jó előre tájékozódni, hiszen így, ha nincsen útleveled, akkor még felár nélkül pótolhatod, ha időben igényelsz. Az ügymenet megsürgetése azonban súlyos tízezrekbe kerül.

Útlevél Európán belül Magyarország 2004-ben, május 1-jén lett tagja az Európai Uniónak, így ettől kezdődően magyar állampolgárként az érvényes személyi igazolvány is elegendő ahhoz, hogy bármelyik tagállamot felkeresd. Ez a 2018 januárja óta kiadott új típusú személyi igazolványokra is érvényes.

Mivel a dokumentumok elvesztése jókora bonyodalmat okoz, akkor is érdemes a személyi igazolvány mellé útlevelet vinni, ha az úti cél a következő, útlevél nélkül látogatható országok egyike.
Az Európai Unió tagállamai: Ausztria, Belgium, Bulgária, Ciprus, Csehország, Dánia, Egyesült Királyság, Észtország, Finnország, Franciaország, Görögország, Hollandia, Horvátország, Írország, Lengyelország, Lettország, Litvánia, Luxemburg, Málta, Németország, Olaszország, Portugália, Románia, Spanyolország, Svédország, Szlovákia, Szlovénia.

Az Európai Gazdasági Térség tagjaként személyi igazolvánnyal látogatható: Izland, Lichtenstein, Norvégia.

További szerződés, megegyezés alapján: Andorra, Albánia, Koszovó, Bosznia-Hercegovina, Macedónia, Montenegró, Moldova - kivétel Dnyeszter-melléki Moldáv Köztársaság -, San Marino, Monaco, Svájc, Szerbia, Vatikán.

Személyazonosításra alkalmas dokumentum a fényképes jogosítványkártya, így az Európai Unió tagállamaiban ez helyettesítheti a személyi igazolványt. A diákigazolványt, a régebbi, papír alapú jogosítványt, bank- és hitelkártyákat, klubok, szervezetek fényképes törzskártyáit azonban nem fogadják el.

A régi személyi igazolvány ugyancsak problémát okozhat a repülőtereken.A schengeni határokat elhagyva szükséges, hogy az útlevél még az utazás megkezdésétől számított néhány hónapig érvényes legyen.

Ez akkor is fontos, ha csak átutazol olyan országon, ami a zóna határain kívül esik.

Kötelező az útlevél Fehéroroszországba, Ukrajnába, Oroszországba és Törökországba, sőt, az utóbbi kettő a vízumot is megköveteli. Ugyancsak vízum- és útlevélköteles, népszerű célpont Kína, Mongólia, Thaiföld, Kuba, Jemen, Vietnám és az Egyesült Államok.

14 év alatti gyermekek esetén szintén elegendő ezekben az országokban a személyi igazolvány, de szülői nyilatkozat is szükséges annak a szülőnek a részéről, aki nem utazik vele. Javasolt azonban ehelyett inkább útlevelet váltani, illetve a születési anyakönyvi kivonat másolatát is elvinni.

Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Hasznos-ötletes  
Remény....
  2018-04-26 00:04:12, csütörtök
 
  Nincs remény félelem nélkül, és nincs félelem remény nélkül.
( Baruch Spinoza )



 
 
0 komment , kategória:  Bölcs gondolatok  
A kifogásaid megvárnak...
  2018-04-25 00:28:45, szerda
 
  A kifogásaid megvárnak, a lehetőségeid nem.



 
 
0 komment , kategória:  Bölcs gondolatok  
Űr
  2018-04-24 22:40:53, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Csillagászat  
Hubble felvétel
  2018-04-24 22:38:57, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Csillagászat  
Kozmosz
  2018-04-24 22:37:09, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Csillagászat  
Zöld hely
  2018-04-24 22:31:18, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Szép helyek  
Szent Gellért tér 2018 április
  2018-04-24 22:29:41, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Szép helyek  
     1/12 oldal   Bejegyzések száma: 110 
2018.03 2018. április 2018.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 110 db bejegyzés
e év: 1532 db bejegyzés
Összes: 49208 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 361
  • e Hét: 1324
  • e Hónap: 14315
  • e Év: 190190
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.