Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/12 oldal   Bejegyzések száma: 110 
Fekete nadálytő - reumára/ külsőleg
  2016-09-30 22:31:06, péntek
 
 



A fekete nadálytő gyógyhatását már az ókori rómaiak is ismerték. A növény gyökerét pépesítették, majd ezt a zúzódásokra, véraláfutásokra kenegették, de volt olyan is, hogy csonttöréseket gyógyítottak ily módon ezzel a gyógynövénnyel. Talán ezért kapta még ez a gyógynövény az összeforrasztófű vagy az összeplántáló elnevezést. Egyes helyeken nevezik még nadálygyökérnek vagy sarkosfűnek is.

A fekete nadálytő magassága akár a 130 centimétert is elérheti. A szőrökkel borított száron szintén szőrős levelek nőnek. A növény virágai harang alakúak és piros, lila vagy halványsárgás, fehéres színben pompáznak. A virágok már áprilisban elkezdenek nyiladozni és egészen szeptemberig bontogatják csodaszép szirmaikat. A növényt egész Európában megtalálhatjuk. Legfőképpen mezőkön, szántóföldeken és nedvesebb területeken érzi jól magát.

Külsőleg történő gyógyításra a gyógynövény leveleit és gyökerét lehet felhasználni borogatásként, mivel ezekben a növényi részekben található meg a legtöbb hatóanyag, mint például a kolin, a cserzőanyagok és az allantoin. A fekete nadálytő nagyszerűen orvosolja a zúzódásokat, rándulásokat és hatékonyan képes a keletkezett duzzanatokat lelohasztani. Reumás betegségek kellemetlen tüneteinek enyhítésére is kiváló ez a gyógynövény. Egyes feljegyzések szerint a fekete nadálytő a csontgyógyulást is elősegíti.

Hogyan készíthetünk ebből az értékes gyógynövényből főzetet? Egy edénybe tegyen egy liter vizet, majd szórjon bele egy maréknyi, körülbelül 100 grammnyi gyökeret. Főzze 10 percig, majd szűrje le a főzetet és még melegen használja azt borogatásként

A gyógynövényből készült pép is alkalmas a zúzódások okozta kellemetlen fájdalom csillapítására, de reumás panaszokat is enyhíthet a segítségével. A gyógynövény gyökerét darálja le. A por alakú, körülbelül 3 evőkanálnyi fekete nadálytőhöz adagoljon annyi forró vizet, hogy egy kenhető masszát kapjon. Egy adagot tegyen egy vászondarabra vagy gézlapra, majd ezt helyezze a fájó testrészre. Naponta többször is cserélni szükséges a pépes borogatást, hogy a fájdalom alábbhagyjon. A pépes kezelés alkalmas még nyaki fájdalom és visszérfekély esetén is.

A gyógynövényből tinktúrát is készíthet, amellyel aztán a fájó testrészt bedörzsölve enyhülésre lelhet. Egy befőttesüvegbe tegyen egy-két marékkal az alaposan megtisztított fekete nadálytő gyökeréből, majd öntsön a gyógynövényre gabonapálinkát. A gyökeret lepje el a pálinka, hogy a hatóanyagok alaposan kioldódjanak. Két hétig állítsa az üveget napos, meleg helyre, majd ezt követően szűrje le és már használhatja is.

Belsőleg nem javasolják a fekete nadálytő leveleinek és gyökerének fogyasztását, mert olyan alkaloidot tartalmaz, amely súlyos májkárosodást okozhat. Nyílt sebre sem javasolják az alkalmazását, hiszen ebben a formában is könnyedén felszívódhat és a véráramba kerülhet.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Mezei poloska elleni védekezési lehetőségek
  2016-09-29 21:07:33, csütörtök
 
  A poloskák távol tartásához készítsd el a következő keveréket:

Végy elő egy kézi permetezőt, amibe legalább fél liter folyadék belefér. Tekerd le a tetejét, majd engedd fel félig langyos csapvízzel.

Ezután tedd bele a következőket:

- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- fél kávéskanál ecet

Ezután egyszerűen várj pár percet míg elolvad a szódabikarbóna és tekerd fel a szórófejet.
Az ajtókat, ablakokat spricceld be vele, de mehet a teraszokra, erkélyekre, virágtartókra.

Meg fogod látni, hogy egyszerűen el fogják kerülni az otthonodat a poloskák. Egy ilyen permetezés hetekig távol tartja nem csak poloskákat, de a molylepkéket és más olyan rovarokat is akik melegedni jönnek a lakásokba.

Próbáld ki, és oszd meg ismerőseiddel is.
Forrás : Link

Másik blog szerint :
Forrás : Link

A CIKKET TANÁCSOS VÉGIGOLVASNI A LINKEN

Javaslat ami nem biztos hogy működik :

"Készítsen fokhagyma spray-t:
Öntsön 2 bögre vízbe (500ml), 4 teáskanál szárított foghagymaport, és keverje fel jól az oldatot. Az elkészített oldattal kezelje le az ablakpárkányokat, külső falszakaszokat az ablak körül, és egyéb olyan területeket, amit gyakran látogatnak a mezei poloskák. A fokhagyma szaga elvileg távol tartja őket. Mivel sajnos nem volt lehetőségünk kipróbálni ezt a lehetőséget, nem tudunk a módszer mögé állni teljes bizonyossággal. Ha ön kipróbálta, kérem feltétlenül számoljon be a tapasztalatairól itt a hozzászólás résznél.

Vagy használjon mentaolajat/levelet:
A menta illatát is sok helyen említik meg a mezei poloska távol tartására. 10 csepp mentaolajat, vagy 2 teáskanál őrölt mentelevelet kell összekeverni 500 ml vízben."

Más forrás szerint (Csákvári Hédy): Mezei poloska ellen ültessük a következő növényeket : gyöngymenta, menta, sarkantyúvirág (böjtfű), petúnia, retek, baradicskóró

 
 
0 komment , kategória:  Hasznos-ötletes  
Méregtelenítő ital
  2016-09-28 13:12:40, szerda
 
 



Itt az ideje az őszi nagytakarításnak. A télre készülve nem csak lakásunkban, hanem szervezetünkben is rendet kell raknunk ahhoz, hogy a hidegebb idők beálltával erős immunrendszerrel ellen tudjunk állni az esetleges betegségeknek.

Az alábbiakban egy olyan természetes keveréket mutatunk, mely segítségével könnyen megtisztíthatjuk szervezetünket a lerakódott méreganyagoktól. A feldolgozott élelmiszerek, a cukros, túl sós, vagy zsíros ételek, az alkoholos, szénsavas italok fogyasztása következtében egy idő után a májunk annyira leterhelődhet, hogy nem tudja már megfelelően kiválasztani a méreganyagokat. Az alábbi keverék segítségével hatékonyan megszabadulhatunk a toxinoktól.

Hozzávalók: 6 citrom, 3 grapefruit, kb. 9 cm-es gyömbérgyökér, vagy 5 evőkanál gyömbérpor, 4 cikk fokhagyma, néhány friss mentalevél, egy fél liter felforralt víz, 3 evőkanál lenolaj, 1 teáskanál őrölt kömény.

Elkészítés: a citromok, és a grapefruitok levét csavarjuk ki egy tálba. A gyömbért, a fokhagymát, és a mentalevelet turmixoljuk össze, adjuk hozzá a citrom, és a grapefruitlevet, a vizet, a köményt, és a lenolajat. Alaposan keverjük össze a hozzávalókat, majd a nap folyamán igyuk meg az egészséges alapanyagokat tartalmazó levet.


Reggel éhgyomorra mindenképp igyunk belőle egy pohárral, a többit pedig akkor fogyasszuk, amikor kedvünk tartja.

A gyümölcslevet bárki fogyaszthatja kúraszerűen, de különösen azoknak ajánlott, akik rendszeresen isznak alkoholt, szénsavas italokat, vagy sok zsíros, és édes élelmiszert fogyasztanak. Azok, akik valamilyen májbetegségben szenvednek, hetente 2-3 alkalommal fogyasszák ezt a levet, mindaddig, amíg állapotuk javulni kezd.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Körömápolás otthon
  2016-09-28 13:00:59, szerda
 
  Így növeszd gyorsan a körmeid, amelyek csak nehezen fognak letörni: egy egyszerű, 4 hozzávalós keverék kell hozzá!

Aki nem jár rendszeresen manikűröshöz, nehezen tudja megőrizni körmei szépségét. Ha nem ápoljuk, akkor kikezdi őket a szél, a hideg, a túl erős napfény, és a számtalan vegyi anyag, amivel nap, mint nap kapcsolatba kerülünk. A mosogatószer például körmeink egyik legnagyobb ellensége.

Ha nincs időnk rendszeresen szakemberhez járni, készítsük el otthon az alábbi természetes alapanyagokat tartalmazó körömápoló szert.

Hozzávalók:
1 evőkanál szárított kamilla,
1 evőkanál bojtorjángyökér,
1 evőkanál orbáncfű,
1 evőkanál szárított útifű,
1 liter felforralt víz.


Elkészítés:

1. Az összes hozzávalót tegyük bele a felforrt vízbe, fedjük le, és hagyjuk egy órán át ázni.

2. Szűrjük le a főzetet, és adjunk hozzá néhány cseppet kedvenc illóolajunkból.

3. Töltsük az egészet egy öblös tálkába, és kezdődhet is a kozmetikai kezelés.

4. Áztassuk bele mindkét kezünket a tálba, és maradjunk így egy fél órán keresztül.

5. Mikor lejárt az idő, nem kell lemosnunk a kezünk, csupán krémezzük be alaposan egy jól hidratáló krémmel.

6. Hetente négyszer kényeztessük kezeinket a gyógynövényes fürdőben.

7. Az eredmény már 7 nap múlva látható lesz.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
Borostyán - csak külsőleg !
  2016-09-27 22:11:44, kedd
 
 



Friss, élénkzöld borostyánlevelek.
A borostyán már a középkorban sem volt ismeretlen, hiszen kenőcsöt készítettek belőle, amelyet aztán sebek kezelésére és különféle bőrbetegségekre használtak. Az ókorban több jelentése is volt a borostyánnak. A férfiak hittek abban, hogy ha koszorút készítenek ebből a gyógy- és dísznövényből és azt a fejükre helyezik, akkor akármennyi alkoholt ihatnak, mégsem fognak lerészegedni. Egy másik hiedelem szerint ha egy szerelmespár borostyánágat kap valakitől, akkor a szerelmük soha el nem múló lesz, és az egymás iránt érzett hűségük is sírig tartó lesz.

A borostyán (Hedera helix) egy kúszónövény, amely előszeretettel éldegél a fák törzsein. Örökzöld levelei fényesek, virágai pedig sárgászöld színben pompáznak. A csillogó, bőrszerű borostyánlevelek hatóanyagai a flavonoidok, a triterpén szaponinok, az illóolaj és a szterolok. A növényben található flavonoidok görcsoldó hatással rendelkeznek, míg a szaponinok egyes baktériumokkal veszik fel eredményesen a harcot.

A borostyánlevelek gyógyhatását már Hippokratész is felismerte, aki fülfájásra, fejfájásra, lépbetegségekre és hasmenésre használta ezt az örökzöld, gyógynövénynek számító kúszónövényt.

A borostyán külsőleg hatásos lehet különféle gyulladások, fekélyek, égési sérülések, idegi eredetű fájdalmak és cellulitisz ellen.

A régebbi korokban a növény leveléből készült tinktúrát alkalmazták hörghurut kezelésére, a növényből készült főzettel pedig a különféle bőrbetegségeket gyógyították. Hogyan készíthetünk főzetet borostyánból? Forraljon fel egy liter vizet, majd adagoljon hozzá egy-két evőkanál szárított, összevagdalt borostyánlevelet. Ezt követően szűrje le, majd öntse a fürdővizéhez. A borostyánlevelek főzetét borogatásra használták, legfőképpen a korpás fejbőrt és a reumától fájdalmas testrészeket kezelték vele.

Fitoterapeuták nem igazán javasolják a borostyánt otthoni gyógymódként, vagy legalábbis belsőleg történő felhasználását, mert akár súlyos mellékhatásokkal is számolni kell a növény használatakor. Ilyen mellékhatások lehetnek például a hányinger, a hányás, a láz vagy arcbénulás, de a súlyos mérgezés akár halálhoz is vezethet. A gyógyszeripar készít belőle tablettákat, kivonatokat, tinktúrákat. Ezeket bátran lehet alkalmazni, viszont a borostyánlevél-készítményeket még feldolgozott formában sem javasolják terhesség vagy szoptatás, illetve kétéves kor alatt.

Ha gyógyászati célra feldolgozatlan állapotban nem is használhatjuk ezt a dekoratív kúszónövényt, akkor ültessük el a kertünkbe vagy balkonládába, az erkélyre, mert nagyon szépen mutat akár a kerítésen, akár a falon, főleg ha még valamilyen virágos növényt, például kúszórózsát is ültetünk mellé.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
A K2-vitamin
  2016-09-27 21:56:14, kedd
 
  A K-vitamin egy zsírban oldódó vitamin, amelynek több feladata is van, hogy szerveztünk megfelelően tudjon működni. Egyik ilyen szerep a véralvadás szabályozása, vagyis segítséget nyújt a fehérjék összetapadásában. Ezen kívül a K-vitamin fontos a csontok növekedéséhez, regenerációjához, a kalcium felhasználásához, a sejtek növekedéséhez és az idegsejtek egészségének megőrzéséhez. Amennyiben szervezetünk K-vitamin-hiánnyal küzd, akkor fennáll a veszélye a csontritkulásnak, az érelmeszesedésnek, a szív- és érrendszeri megbetegedéseknek, illetve a csontjaink törékennyé is válhatnak.

A K-vitaminnak két formája ismert, a K1- és a K2-vitamin. A K2-vitaminnak elsősorban a csontképzésben van kiemelkedő szerepe. Körülbelül 30 éves korunkra érjük el a maximális csonttömegünket. Az életkor előrehaladtával csontjaink mennyisége jelentősen lecsökken, pontosabban a csontok gyorsabban bomlanak, mint ahogyan újraképződnek. A K2-vitaminnak tehát a csontképző folyamatban van jelentős feladata és a kalcium-anyagcsere szabályozásában vesz részt. Segítségével a kalcium a csontokhoz akadálytalanul el tud jutni, be tud épülni, így segítve elő, hogy a csontok egészségesek maradjanak, vagyis a szerkezetük és sűrűségük is megfelelő legyen.

A K2-vitamin abban is segítséget nyújt, hogy a kalcium a csontokban és ne más helyeken rakódjon le. Ahhoz, hogy a folyamat gördülékenyen menjen végbe, egy oszteokalcin nevű fehérjére van szükség, amely segíti a kalcium csontokba való beépülését is, de ehhez mindenképpen szüksége van a K2-vitamin jelenlétére. Egy vizsgálat során kimutatták, hogy ha a szervezetben nincs elegendő K2-vitamin, akkor ez jelentősen csökkenti az aktív oszteokalcin fehérje szintjét, amely a csonttörés veszélyét hordozza magában. Mivel a változókor után a nőknél jelentősen csökkenhet a csontsűrűség, ezért mindig ügyelni kell a K2-vitamin pótlására. Egy másik kutatás során pedig azt bizonyították be, hogy a K2-vitaminnak igenis nagyon fontos szerepe van abban, hogy a kalcium nehogy az artériák falán rakódjon le, vagyis ennek a vitaminnak kitüntetett szerepe van az érelmeszesedés megelőzésében is.

Az élelmiszerek nagy része csak kis mennyiségben tartalmaz K2-vitamint, de azért a tejtermékekben és a fermentált élelmiszerekben van belőle valamennyi. A feta sajtban, a kéksajtban vagy a cheddarban van némi K2-vitamin, de jelen van például a csirkében vagy a marhában, az állati zsírokban és belsőségekben is. K1-vitamin elég nagy mennyiségben megtalálható a zöld leveles zöldségekben, de a K2-vitamin szinte csak az erjesztett, savanyított zöldségekben és ételekben található meg, mint például a kefir vagy a savanyú káposzta. Érdemes ezt a vitamint pótolni, ha K2-vitamin-hiánnyal küzdünk, még akkor is, ha a vastagbél baktériumai is termelnek valamennyit ebből a vitaminból.
Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  Vitaminokról  
Vadkacsák
  2016-09-27 21:34:10, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Állatvilág  
Vaddisznó
  2016-09-27 21:32:44, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Állatvilág  
Tigrismama és a picik
  2016-09-27 21:31:28, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Állatvilág  
Az érelzáródás otthoni gyógyítása
  2016-09-26 20:36:32, hétfő
 
  Ez egy komoly betegség, amelyet ráadásul nehéz felfedezni. Kialakulásának pontos okai még mindig tisztázatlanok, ám a szakértők úgy hiszik, az artéria belső falának károsodásával kezdődhet a folyamat.

Ez egy komoly betegség, amelyet ráadásul nehéz felfedezni. Kialakulásának pontos okai még mindig tisztázatlanok, ám a szakértők úgy hiszik, az artéria belső falának károsodásával kezdődhet a folyamat.

Az érelzáródás a test különböző pontjain is bekövetkezhet, és koszorúér betegséget, nyaki ütőér betegséget, perifériás artéria betegséget, de akár szívrohamot és stroke-ot is okozhat.

A problémát okozó, vagy súlyosbító tényezők lehetnek a nagymértékű dohányzás, a magas zsírtartalmú étkezés, a testmozgás hiánya, a túlsúlyosság, az egyes vagy kettes típusú cukorbetegség, a magas vérnyomás, és a magas koleszterinszint. Emellett olyan gyulladásos megbetegedések szövődményeként is kialakulhat, mint az ízületi gyulladás, a lupus, vagy egyéb gyulladásos állapotok.
A leggyakrabban az eltömődött ereknek nincsenek tünetei, csak akkor jelentkeznek, amikor a probléma nagyon súlyos lesz. Ilyen tünetek lehetnek a mellkasi fájdalom, a légszomj, a rendszertelen szívverés, a gyengeség, a szédülés, az étvágytalanság, a szorongás, a hányinger, és az izzadás.



Egyéb, az különféle érelzáródásokhoz kapcsolható tünetek lehetnek még a lábfájdalom, a hideg lábfejek, a test egyik oldalának érzéketlensége, az egyik kar vagy láb mozgásképtelenné válása, és a látás megromlása vagy elvesztése teste egyik oldalán.
Mivel az érelzáródás lassan alakul ki, elengedhetetlenül fontos idejében diagnosztizálni a betegséget. A modern orvosságok és gyógykezelések, valamint az otthoni gyógymódok segíthetik állapota rosszabbra fordulásának megelőzését, és a komoly szív-érrendszeri betegség kialakulásának megakadályozását.

Itt találja az érelzáródás kezelésének és megelőzésének tíz leghatékonyabb módját:

1. Fokhagyma

A fokhagyma az érelzáródás egyik legjobb gyógymódja, hiszen fogyasztása tágítja a vérereket és javítja a vérkeringést.

Az Alabama egyetem 2007-es kutatása szerint a fokhagyma 72%-kal jobban ellazítja a vérereket, mint a placebo. Emellett a fokhagyma csökkenti a koleszterinszintet, és csökkenti a szívroham vagy a stroke beközevkezésének esélyét.

- Adjon 3 gerezd aprított fokhagymát egy csészényi tejhez, és forralja fel. Hagyja kihűlni, és esténként, lefekvés előtt fogyassza.
- Emellett rendszeresen használjon fokhagymát főzés közben, vagy orvosa beleegyezésével fogyasszon fokhagyma tartalmú étrendkiegészítőt.

2. Kurkuma
Gyógyitja az elzáródott ereket, és szívvét egészségessé teszi, amely során jobban is teljesíti majd feladatát. A kurkumin, a kurkuma fő összetevője gyulladáscsökkentő és antioxidáns hatású, amely miatt megakadályozza a vérlemezkék vérröggé alakulását.

Emellett a kurkuma kivonat csökkenti az alacsony sűrűségű lipoproteinek (LDL) vagy más néven a rossz koleszterin szintjét, így megelőzi a lerakódást és csökkenti az artériákban felhalmozódott, az elzáródást okozó sejteket. A vérereket nyugtatja, így csökkenti a szívroham és a stroke kockázatát.

- Adjon egy teáskanálnyi kurkuma port és egy kevés mézet egy csésze meleg tejhez. Jól keverje el, és naponta 1-2 alkalommal fogyassza.
- Fogyasszon kurkuma értendkiegészítőket. Az ajánlott napi beviteli adag 400-600 mg, naponta háromszor. Azonban ezt mindenképpen beszélje meg orvosával.
- Emellett használjon bátran őrölt kuurkumát főzéskor.

3. Cayenne bors
A cayenne borsban található kapszaicin megakadlyozza a rossz koleszterin, vagy LDL oxidációját. Emiatt csökkenti a vér rossz koleszterinszintjét, amely az érelzáródás egyik fő oka. Javítja a vérkeringést és csökkenti a szívroham és a stroke esélyét.

- Adjon fél-1 teáskanálnyi őrölt cayenne borsot egy pohár meleg vízhez, néhány héten át napi 2 alkalommal igya.
- Orvosa beleegyezésével cayenne tartalmú étrendkiegészítőket is fogyaszthat.

4. Citrom
Magas C-vitamin tartalmú, erős antioxidáns, amely segíti a vérnyomás helyes szintre állítását és a vérerek gyulladásának csökkentését. Emellett csökkenti a rossz koleszterinszintet és az oxidatív károsító folyamatok megakadályozásával tisztán tartja az ereket.

- Keverje el egy citrom levét egy pohár meleg vízben, adjon hozzá egy kevés mézet és őrölt fekete borsot. Néhány héten át napi 1-2 alkalommal fogyassza.
- Ha másik módszert választana, forraljon egy teáskanálnyi citromhéjat 4 pohárnyi vízben 20 percig. Néhány hétig napi 3-4 alkalommal igyon meg egy csészényit a keverékből.

5. Gyömbér
Az elzáródott erek gyógyítója, hiszen a benne található gingerol és shogaol pozitív hatással van a szív-érrendszerre. A gyömbér fogyasztása megakadályozza a vérerekben a lerakódásokat, csökkenti a már bekövetkezett lerakódás mértékét. Csökkenti a koleszterinszintet és megakadályozza az LDL oxidációját.

- Igyon meg naponta 2-3 csészényi gyömbérteát. A teát egy teáskanál frissen reszelt gyömbérrel készítse, amelyet 5 percig hagyjon állni egy csésze meleg vízben, majd szűrje le és ízesítse egy kevés mézzel.
- Ehelyett éhgyomorra ehet egy kis darab nyers, friss gyömbért, vagy ha orvosa is beleegyezik, gyömbérkapszulákat is fogyaszthat.

Megjegyzés: Ne kövesse a gyömbértartalmú gyógymódot, ha gyomorproblémái, gyomorégése, vagy epehólyag problémái, esetleg epeköve van.

6. Görögszéna mag
A görögszéna magjaj saponin-t tartalmaz, amely csökkenti az erek elzáródását okozó LDL koleszterin szintet, és ezáltal az elzáródás mértékét is. Emellett magas élelmirost tartalma alapvető fontosságú a rossz koleszterinszint csökkentésében.

- Éjszakára áztasson vízbe egy teáskanálnyi mennyiségű görögszéna magot. Másnap reggel fogyassza el éhgyomorra a magvakat, és a vizet is, amelyben ázott.
- Másik lehetőség, ha egy teáskanálnyi görögszéna magot egy csészényi vízben öt percig forral. Az italt szűrje le, ízesítse egy kevés mézzel, és napi 1-2 alkalommal fogyassza.

A fenti gyógymódokat naponta, néhány hónapig kövesse.

7. Vörös élesztős rizs
A vörös élesztőt tartalmazó rizs segít az artériák elzáródásának megszüntetésében és a szívroham kialakulási kockázatának csökkentésében. Természetes monacloinokat tartalmaz, amely csökkenti az LDL koleszterin szintjét.

Emellett fitoszterolokat, béta-szitoszterolokat, kampeszterolt, stigmaszterolt, izoflavonokat, és rengeteg ásványi anyagot tartalmaz, amelyek jó hatással vannak a szív-érrendszer egészségére.

- A vörös élesztős rizst ugyanúgy elkészítheti, mint bármelyik fehér vagy barna rizst.
- Fogyasszon vörös rizsből készült tablettákat, ám annak megfelelő adagolásáról és arról, hogy az ön állapotának jót tesz-e ez a gyógymód, mindenképp kérdezze meg orvosát.

8. Lenmag
A lenmag az alfa-linolénsav (ALA) egyik legjobb forrása, amely segíti a vérnyomás és a gyulladás csökkentését. Emiatt artériái tiszták és lerakódásmentesek maradnak, és szervezete egyészségi állapota is javul. A lenmagban található rostok kötődnek az LDL koleszterinhez, és segítik az elzáródott erek megtisztítását.

- Fogyasszon el 2-4 evőkanálnyi lenmagot naponta.
- Adjon egy evőkanálnyi lenmagot smoothie-jai, levesei, vagy frissen facsart gyümölcs- és zöldségleveihez.
- Szórjon lenmagot salátái és otthon készített péksüteményei tetejére.

9. Gránátalma
Antioxidáns hatású fitokemikáliákban gazdag, amely segíti a keringési rendszer védelmét az oxidációtól, amely lerakódást és vérrögök kialakulását okozza az artériákban. Emellett a gránátalma stimulálja a nitrogén-oxid termelését a vérben, amely segíti az erek tágítását, megtisztítását, és a vérnyomás helyes szintre állítását is.

- Egyen meg naponta 1-2 friss gránátalmát.
- Naponta egyszer fogyasszon el egy pohárnyi frissen facsart gránátalmalevet.

10. Testmozgás
Rendszeres testmozgással gyógyíthatja a merev, elzáródott artériákat. A megfelelő testmozgási rutin kialakítása és az egészséges étrend követése erősítheti szívét és segítheti a szívproblémák kialakulási kockázatának csökkentését, vagy a már létező problémák orvoslását. A testmozgás ezen felül a plusz kilók lefogyására és az egészséges testsúly elérésére is fenntartására is remek módszer.

- Végezzen aerobic mozgásformákat, mint a gyaloglás, futás, kerékpározás, vagy ugrókötelezés. Erősíti szívét és javítja szív-érrendszeri egészségét.
- Végezzen szív-érrendszerre jótékony hatású mozgásfajtákat, amelyek segítik szíve egészségének fenntartását és vérerei tisztán tartását.
- Próbálja ki a légzőgyakorlatokat és a jógát, amelyek megnyugtatják lelkét és megszabadítják testét a rá nehezedő stressztől.

Konzultáljon orvosával, hogy milyen típusú testmozgás felel meg a legjobban az ön állapotának és milyen mozgásformákat végezhet.

Extra tippek:

Kerülje a feldolgozott vagy gyorsételeket, és sült vörös húsokat se fogyasszon, mert azok érelzáró hatásúak lehetnek.
Hagyja abba a dohányzást.
Ne fogyasszon nagy mennyiségben alkoholos italokat.
A stressz csökkentése érdekében meditáljon.
Étrendjébe vezesse be a babok és teljes kiőrlésű termékek fogyasztását.
Egyen minél több élénk színű gyümölcsöt, mint a narancs, a tök, a mangó, a paradicsom, a görögdinnye, és a feketeáfonya.
Élvezze a kora reggeli napfényt és töltse fel szervezetét D-vitaminnal, amely segíti az artériák merevségének csökkentését.
Naponta fogyasszon el 2-3 evőkanálnyi extra szűz kókuszolajat, amely csökkenti a érfal melletti lerakódások mértékét.
Igyon meg napi 1-2 pohár tiszta, organikus vörösáfonya levet, amely védi szívét és javítja egészségét.
Extra szűz olívaolajjal főzzön annak koleszterin szintre és oxidatív stressz okozta károsodás csökkentésére gyakorolt jótékony hatásai miatt.
Orvosa beleegyezésével fogyasszon napi 100-300 mg B12-vitamin tartalmú étrendkiegészítő kapszulát.
Heti legalább két alkalommal egyen hideg vízben élő halakat, mint a makréla, a tonhal, a pisztráng, a hering, vagy a lazac.
Orvosa beleegyezésével fogyasszon omega-3 kapszulákat.
Csökkentse cukorbevitelét, illetve minden olyan étel fogyasztását, amely növeli vércukorszintjét.
Igyon meg napi 2-3 csészényi zöldteát, ezáltal artériái tiszták maradnak a rossz koleszterintől.
Napi pár szem dió elfogyasztása segíti az artériák megtisztítását.

Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
     1/12 oldal   Bejegyzések száma: 110 
2016.08 2016. Szeptember 2016.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 110 db bejegyzés
e év: 4199 db bejegyzés
Összes: 49208 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 156
  • e Hét: 1119
  • e Hónap: 14110
  • e Év: 189985
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.