Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/16 oldal   Bejegyzések száma: 155 
A teafaolaj jó hatásai
  2019-05-31 20:49:27, péntek
 
  1. A pattanások gyógyítása.

A teafaolajat előszeretettel alkalmazzák pattanások kezelésére, a természetes fertőtlenítőszer nem csak a pórusokat tisztítja ki, de a pattanásokat okozó baktériumokat is elpusztítja.

A bőrgyógyászattal és bőrbetegségekkel foglalkozó Indian Journal of Dermatology, Venerology and Leprogy szaklapban 2007-ben megjelent tanulmány szerint az 5%-os teafaolaj helyi alkalmazása hatékonyan gyógyítja az enyhe, vagy közepesen súlyos pattanásos állapotot.

- Cseppentsen egy csepp teafaolajat egy megnedvesített vattapamacsra és gyengéden itassa át vele az érintett területet lefekvés előtt. Másnap reggel langyos vízzel mosson arcot. Naponta ismételje.
- Készítsen arcmaszkot 4-5 csepp teafaolaj és egy teáskanál nyers, organikus méz felhasználásával. A keverékkel kenje be az érintett területet, hagyja hatni 15 percig, majd vízzel mossa le. Hetente egyszer alkalmazza.

2. Körömgomba ellen.

A teafaolaj gombaölő és fertőtlenítő hatásának köszönhetően sikeresen kezeli a lábköröm gombás megbetegedéseit. Segíti a gomba elpusztítását, valamint csökkenti a betegség tüneteit, mint a gyulladás, a duzzadás, valamint a köröm elsárgulása vagy megvastagodása.

- Cseppentsen 1-2 csepp teafaolajat az érintett körömre, majd masszírozza gyengéden a körömbe és a köröm melletti területbe. Naponta egyszer ismételje, amíg a fertőzés meg nem szűnik.
- Cseppentsen 3-4 csepp teafaolajat egy kis lavór langyos vízbe, áztassa bele lábát 15 percig, majd alaposan szárítsa meg. Naponta egyszer alkalmazza.

Teafaolajjal ráadásul nem csak a körömgombát, de a lábgombát is kezelheti.

3. A korpa kezelése

A teafaolaj gombaölő hatásainak köszönhetően sikeresen gyógyítja a korpásodást, valamint csökkenti a fejbőr szárazságát és viszketését is.

A bőrgyógyászattal foglalkozó American Academy of Dermatology szaklapban 2002-ben megjelent tanulmány szerint az 5%-os teafaolajat tartalmazó sampon hatékonyan kezeli a korpásodást, mivel gombaölő hatása a korpát okozó Pityrosporum ovale élesztőgomba ellen is hat.

- Heti 1-2 alkalommal használjon 5%-os teafaolajat tartalmazó sampont hajmosás során.
- Keverjen el 1-2 csepp teafaolajat rendszeresen használt samponjában és mosson vele hajat heti 1-2 alkalommal.

4. A bőrkiütések kezelése.

Fertőtlenítő és antibakteriális hatóanyagainak köszönhetően a teafaolaj remek megoldás a bőrkiütések kezelésére. Az esszenciális olaj segíti a kiütések gyorsabb gyógyulását és megvédi őket a fertőzésekkel szemben. Ráadásul csökkenti a hegesedést és a kiütések által okozott egyéb maradandó bőrelváltozásokat is.

1. Tegyen néhány csepp teafaolajat egy tiszta fülpucoló pamacsra.
2. Finoman ütögesse a kiütésbe.
3. Naponta 3-4 alkalommal ismételje, amíg a kiütés meg nem szűnik.

5. A szemölcsök gyógyítása.

Teafaolajjal a szemölcsöket is kezelheti, amely apró dudorokat a bőr felső rétegét érő vírusos fertőzés okozza. A teafaolaj vírsölő és fertőtlenítő hatásának köszönhetően segíti a vírus leküzdését és a szemölcs megszüntetését.

A kiegészítő gyógykezelésekkel foglalkozó Complementary Therapies in Clinical Practice szaklapban 2008-ban megjelent tanulmány szerint a teafaolaj alkalmazható a gyakran előforduló szemölcs kezelésére, amelyet a human papilloma vírus okoz.

1. Keverjen el 4-5 csepp teafaolajat egy teáskanálnyi mandula- vagy olívaolajban.
2. Kenje a keveréket az érintett felületre.
3. Hagyja néhány órán át hatni, majd meleg vízzel mossa le.
4. Néhány héten át napi 1-2 alkalommal ismételje.

Teafaolajjal a nemiszervek környékén megjelenő szemölcsöket is kezelheti.


6. A vaginális fertőzések kezelése.

Ez az esszenciális olaj erős gombaölő és antibakteriális hatású, ezáltal segíti a vaginális fertőzések, mint a vaginitis, a bakteriális vaginitis, és a candida kezelését. Ráadásul a kellemetlen illatokat is megszünteti.

- Adjon 2-3 csepp teafaolajat egy kis tál meleg vízhez és alaposan keverje el. Naponta egyszer, néhány héten át alkalmazza mosakodás közben.
- Adjon 3-4 csepp teafaolajat és 3 csésze fehérbor ecetet egy kádnyi langyos vízhez. Üljön a vízbe 20-30 percen át, minden másnap alkalmazza, ameddig szükségét érzi.

Megjegyzés: Amennyiben terhes, ne alkalmazza a teafaolajat.

7. A kellemetlen testszag megszüntetése.

A kellemetlen testszagok megszüntetésére is alkalmazhat teafaolajat, amely antimikrobiális hatóanyagai segítik a testszagot okozó baktériumok elpusztítását.

Összehúzó hatása miatt segíti a túlzott izzadás kezelését és biztosítja teste kellemes illatát az egész nap során.

1. Keverjen el 2 csepp teafaolajat 2 evőkanálnyi vízben.
2. Vattapamacs segítségével kenje a keveréket hónaljaira, illetve egyéb olyan testfelületeire, ahol izzadni szokott.
3. Naponta egyszer alkalmazza a kellemetlen testszag megszüntetésére.

8. A száj egészségének fenntartása.

Akár rossz a lehelete, ínygyulladástól szenved, vagy fogkő kínozza, a teafaolaj remek megoldás. Antibakteriális és gyulladáscsökkentő hatásának köszönhetően segíti a káros baktériumok elpusztítását és megnyugtatja a gyulladt fogínyt.

A fogászattal foglalkozó Australian Dental Journal szaklapban 2004-ben megjelent tanulmány szerint a teafaolajat is tartalmazó gél helyi alkalmazása hatékonyan kezeli a fogínygyulladást.

- Adjon 1 csepp teafaolajat fogkréméhez és használja naponta kétszer, fogmosás során.
- Adjon 2 csepp teafaoljat egy pohár meleg vízhez és alkalmazza szája öblögetésére naponta legalább egyszer.

Megjegyzés: Semmiképp ne nyelje le a teafaolajat, mivel annak mérgező összetevői mellékhatásokat okozhatnak, mint például hányingert.

9. A mellkasi lerakódások kezelése.

A teafaolaj természetes köptető hatású szer, amely segíti a mellkasi lerakódások gyógyítását. Ez a probléma a torokfájás, köhögés, megfázás, tüdőgyulladás, vagy egyéb légzési probléma gyakori tünete. A teafaolaj segíti a slejm felszakítását és a torok baktériumainak elpusztítását.

- Töltsön meg egy tálat nagyon forró vízzel, adjon hozzá pár csepp teafaolajat. Hajoljon a tál fölé és fedje be fejét egy törölközővel. Lélegezze be a gőzt amennyi ideig csak tudja, mélyeket lélegezve. Ismételje napi 2-3 alkalommal, amíg a probléma meg nem szűnik.
- Tegyen egy cseppet az esszenciális olajból egy zsebkendőre és néhány óránként szagolja meg azt, csökkentve a mellkasi problémákat.

10. A fejtetű elpusztítása.

A korpa kezelése mellett a teafaolaj természetes rovarölő szer is, amely segíti a fejtetű elpusztítását és a viszketés kezelését.

A parazitológiával foglalkozó Parasitology Research Journal szaklapban 2012-ben megjelent tanulmány szerint a teafaolajat is tartalmazó szerek segíthetik a parazita okozta fertőzés megszüntetését.

1. Keverjen el egy teáskanál teafaolajat 3 evőkanál olívaolajban.
2. Igény szerint adjon a keverékhez egy teáskanál eukaliptusz olajat.
3. A keveréket alkalmazza haján és fejbőrén.
4. Fedje be fejét egy zuhanysapkával vagy törölközővel.
5. Hagyja 20 percen át hatni, majd mossa meg haját rendszeresen használt samponjával.
6. Amikor félig megszáradt haja, alkalmazza a tetűfésűt az elpusztult tetvek eltávolítására.
7. Hetente kétszer alkalmazza néhány hónapon át.

Megjegyzés: Ne alkalmazza a teafaolajat közvetlenül fejbőrén.

Figyelmeztetések:

- A teafaolaj alkalmazása előtt végezzen bőrtesztet, ezáltal kizárva a lehetséges bőrirritációt.

- A teafaolajat mindig csak külsőleg alkalmazza, semmi esetre ne nyelje le.

- A terhes vagy szoptatós nők számára nem ajánlott a teafaolaj alkalmazása.

Amennyiben érzékeny a bőre, hígítsa a teafaolajat olívaolajban vagy egyéb hígításra alkalmas olajban használat előtt. A hígítatlan teafaolaj viszketést, irritációt, és bőrpírt okozhat.

Amennyiben a teafaolaj kiszárítja bőrét, viszkető vagy égő érzést tapasztal, vagy bőre kipirosodik, hagyja abba az olaj alkalmazását.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Az almaecet jó hatásairól
  2019-05-30 20:16:04, csütörtök
 
  Minden nap egy alma, az orvost távol tartja - szól a mondás, és ugyan ez igaz az almaecetre is. Az almaecet egy olyan speciális ecetfajta, amit almából állítanak elő és a színe is az alma levéhez hasonlít, jellegzetes borostyán színű. Az elmúlt évszázadokban az almaecetet a legkülönbözőbb dolgokra használta fel az emberiség, rovarirtásra, kávégép tisztításra, páncél fényesítésre vagy akár salátaöntet készítéséhez.
Az almaecet pektinekben, vitaminokban, ásványi anyagokban és bioflavonoidokban rendkívül gazdag. Tartalmaz foszfort, káliumot, kalciumot, B-vitaminokat és sok más, értékes összetevőt.

Nézzük meg, mik az almaecet legkiemelkedőbb jótékony hatásai. A legjobb eredmény eléréséhez mindig organikus eredetű, szűretlen almaecetet alkalmazzon.

1, Segít kontrollálni a vércukorszintet
Szervezetünk inzulint termel annak érdekében, hogy szabályozni tudja a vér glükóz szintjét. Az almaecet antiglikémiás hatásának köszönhetően javítja az inzulin szenzitivitást.

Azoknak, akik inzulin rezisztenciába szenvednek, minden étkezés során el kellene fogyasztaniuk egy adag almaecetet. Egy teáskanál almaecetet egy pohár tiszta vízben kell feloldani.

Ezt a természetes koktélt napjában háromszor kell fogyasztani.

2, Fehéríti a fogakat
Ha fogai sárgás színűek, próbálja ki ezt a természetes fogfehérítő készítményt. Minden fogmosás előtt öblögessen almaecettel, majd mossa meg alaposan fogait.

Az almaecet nem csak megtisztítja fogait a szennyeződésektől, de elpusztítja a fogra és ínyre lerakódott baktériumokat is.

3, Segít megszüntetni a székrekedést
Az almaecet vízoldékony rostokat, pektineket tartalmaz, melyek elősegítik a belek mozgását. Ez teszi az almaecetet egy olyan természetes folyadékká, mely képes leküzdeni a kellemetlen székrekedést.

Adjon 2 evőkanál almaecetet egy pohár tiszta vízhez és fogyassza napjában háromszor. A még jobb hatás érdekében, keverjen hozzá szőlő vagy almalevet.

4, Segíti a fogyást
A nyers, szűretlen almaecet rendszeres fogyasztása segíti a normál testsúly elérését. Egy tanulmány szerint azoknál a résztvevőknél, akik 12 héten keresztül rendszeresen fogyasztottak almaecetet, szignifikáns testsúly csökkenés következett be.

5, Táplálja a hajat
Készítsen természetes hajkondicionálót almaecetből és vízből. Az almaecet táplálja a hajat, fényesebbé és puhább tapintásúvá varázsolja hajtincseit.

A korpa ellen is kiváló. Az almaecet elpusztítja a korpát okozó gombákat és helyreállítja a fejbőr pH-egyensúlyát. Korpás fejbőr esetén hagyja haján 15 percig az almaecet és víz keverékét, majd öblítse le alaposan.

6, Ragyogóvá varázsolja bőrét
Az almaecet segít eltüntetni a bőrhibákat, csökkenti a ráncokat és tónusosabbá teszi bőrét.

Vattakorong segítségével vigye fel az almaecetet az érintett területekre, majd hagyja megszáradni. Természetes bőrtonik készítéséhez 50-50%-ban keverjen össze almaecetet tiszta vízzel.

7, Segít megszüntetni a lábgörcsöt
Sokan szenvednek az éjszaka jelentkező lábgörcstől. Az almaecet segít megszüntetni a fájdalmat a benne található értékes ásványi anyagoknak köszönhetően.

8, Hatékonyan kezeli a megfázást és köhögést
Keverjen össze egy teáskanál almaecetet mézzel és meleg vízzel. Adjon hozzá egy kevés reszelt gyömbért. Naponta 3 alkalommal fogyasszon egy teáskanállal az elkészített mixtúrából.

9, Harcol a fertőzések ellen
Az almaecet antiszeptikus hatásának köszönhetően hatékonyan harcol a baktériumokkal és gombákkal szemben. Segít megszüntetni a fülgyulladást, húgyhólyag gyulladást és a candida fertőzést.

10. Csökkenti a koleszterinszintet
Az almaecet csökkenti a rossz koleszterin szintjét (LDL) és növeli a jó koleszterin, a HDL szintjét.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Csillagfátyol gif
  2019-05-29 22:22:05, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mozgó képek-gifek  
Kakukkfű és kakukkfűolaj gyógyhatásairól
  2019-05-26 21:56:42, vasárnap
 
 



Aki reggelente kávé helyett egy csésze kakukkfűteát iszik, hamarosan érzi gyógyító hatását: szellemileg felfrissít, jót tesz a gyomornak, elmulasztja a reggeli köhögést és általában jó közérzetet teremt.

A kerti kakukkfű, latin nevén Thymus vulgaris, egyike a mi éghajlatunkon gyakran használt gyógy-és fűszernövényeknek, amely eredetileg a Földközitenger vidékéről származik.

A kakukkfű hatóanyagai

A kakukkfű nagy mennyiségű illóolajat tartalmaz, akár 50% timolt is, emellett karvakrolt, borneolt, tujanolt, linaloolt, geraniolt, cimolt és pinént, ezeken kívül pedig keserűanyagokat, flavonoidokat és gyantát. Az olaj fő hatóanyaga, a timol 25-ször hatásosabb a mikroorganizmusok ellen, mint a fenol, amely egy vegyi fertőtlenítőszer.

A kakukkfű illóolaj gyógyhatásai

- Légcsövekre hörghurut, szamárköhögés és asztmás panaszok esetén. A kakukkfűolaj oldja a hörgők görcsét, feloldja a váladékot, és felszaggatja a köhögést.

- Gyomor- és bélpanaszokra szolgáló teákban is megtalálható. Enyhíti a puffadást, és az emésztést is elősegíti. Ezért zsíros, nehezen emészthető ételek fűszerezésére is alkalmas.

- Enyhe bódító és gyulladáscsökkentő hatása is ismeretes, éppen ezért borogatásokhoz és fájdalomcsillapító kenőcsökhöz is használják.

- Hildegard von Bingen szerint a kakukkfű általános erősítőszerként is alkalmazható.

- Havivérzéssel kapcsolatos problémákra. A kakukkfű vérbőséget okoz a genitáliák környékén, ezért vágyserkentő növényként is használják. Az ajurvédikus gyógyászatban sikerrel alkalmazzák frigiditás és impotencia esetén is.

- Mindenféle parazitára.

- Fejfájásra, reumás fájdalmakra,

- Torok és a gége gyulladására.

- Húgyúti és húgyhólyag fertőzések kezelésére,

- A kakukkfű-olajat bénulás, szélütés, szklerózis multiplex, izomsorvadás, reuma és ficam esetén is használjuk

- A kakukkfű idegerősítő hatással bír, így alkalmazhatjuk idegkimerültség, szellemi tompultság és stressz esetén is.

A kakukkfű felhasználási területei

Kakukkfűtea

Egy teáskanál szárított és aprított kakukkfűre öntsünk 1/4 liter forró, de nem lobogó vizet. A teát 15 percig lefedve hagyjuk állni. Ha nem fednénk le, az értékes illóolajok elpárolognának, de így a fedőn lecsapódnak, és visszacsepegnek a teába. Köhögés, hörghurut vagy szamárköhögés esetén napi 1-5 csészével fogyasszunk el belőle. Egy kis mézzel édesíthetjük.

Gargarizálás

A kakukkfű teája - gyulladás csökkentő hatása miatt - hatékony szájnyálkahártya gyulladás és torokfájás esetén. A gargarizálás után a kakukkfű teáját ne nyelje le, hanem köpje ki! Az ajánlott gargarizálási szám: 10-15.

Kakukkfüves reumafürdő

Készítsen teát 100g kakukkfűből és 1 liter forró vízből a fentiekben leírtak alapján. A leszűrt folyadékot adja hozzá a fürdővízhez. A kakukkfüves fürdő jótékony hatású reuma, bronchitis, ideggyengeség és bőrhibák esetén.

Kakukkfűolaj széntablettán

Tegyünk 4 csepp kakukkfűolajat egy hagyományos széntablettára. Torok- és mandulagyulladás esetén naponta 2-3-szor egy tablettát szopogassunk el. Súlyos esetekben 2 csepp borsikaolajjal is alkalmazhatjuk.

Kakukkfű-tinktúra rekedtségre

Déli napsütésben szedett virágzattal lazán megtöltünk egy üveget, 38-40%-os gyümölcs- vagy gabonapálinkával felöntjük, és két hétig állni hagyjuk a napon, vagy vegyünk valamelyik gyógynövényes boltban egy zacskó kakukkfüvet (nem filteres kakukkfű teát, hanem kakukkfüvet). Általában 40 vagy 50 grammos adagot lehet venni. Szükség lesz még fél liter töményebb szeszesitalra (pl. vodka). NAGYON FONTOS!!! Semmiképpen NE tiszta szeszt vegyünk, ez ugyanis önmagában halálos!

Tegyük bele valamilyen zárható üvegbe a kakukkfüvet, és öntsük rá az alkoholt. Zárjuk le az üveget.

Áztassuk egy hétig, és néha (naponta 1-2-szer) rázzuk fel. Ezek után szűrjük le egy másik üvegbe, és kész a varázsital! Ízlésünk szerint tehetünk hozzá cukrot, vagy édesítőszert is.

Napi 2-3 evőkanálnyit fogyasszunk belőle (de ne közvetlenül alvás előtt, mert köptető hatású). Ez a tinktúra nagyon szépen rendbehozza a hangot, nyugtatja a torkot, és még finom is!

Kakukkfű-olaj

Déli napsütésben szedett virágzattal lazán megtöltünk egy üveget, és hidegen préselt olívaolajjal felöntjük, hogy az olaj két ujjnyi vastagon ellepje. Két hétig a napon vagy meleg kályha közelében állni hagyjuk.

Figyelem! Magas vérnyomásban szenvedőknek kimondottan nem ajánlott, mivel a kakukkfű serkenti a vérkeringést és emeli a vérnyomást. Viszont az alacsony vérnyomásban szenvedőknek kimondottan ajánlott.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
A fenyőgyanta gyógyhatásairól
  2019-05-26 21:52:59, vasárnap
 
 



Fenyőgyanta (kolofónium) - Az erdei fenyő természetes kivonata. Kristályos, szilárd halmazállapotú. A szappan szilárdságát fokozza. A fenyőgyanta kenőcs hasznos a reuma, seb, leégés, pattanás, ráncosodás ellen.

A fenyőszurok vagy fenyőgyanta a fenyőfélék kérgén helyenként kicsurranó, áttetsző, kellemes illatú, sárgásbarnás ragacsos nedv. A fenyőfélék természetes védekezés gyanánt termelik ki magukból a szurkot, ott, ahol letörik egy ág vagy másképp sérül a kéreg

A fenyőszurok a házipatikák jelentős, régről használt szere. Kenyérkovásszal összegyúrva gennyes sebek, kiütések gyógyítására használták. Disznózsírral összefőzve a tehén berepedt tőgyét gyógyította meg. A juhfaggyúval összefőzött gyantát bőrkeményedés puhítására, megrepedezett bőr gyógyítására használták. Vékony rétegben rákenték egy gyalult deszkára, huzatos helyen megszárították, majd lesúrolták. A porszerű gyantát állatok lábszársebeire hintették. Az igásökrök sérüléseinek gyógyítására is sikeresen alkalmazták. A kézbe, lábba beletörött tövis eltávolítására folyógyantát használtak. Rákenték a sértett testrészre, és rajta hagyták egy ideig. Amikor levették, a tövis is kijött vele.

A csángók szerint a fogat tisztítja és erőt ad a gyalogláshoz. Idős pásztorok pedig azt tartják hogy azért erős a foguk, mert gyerek koruktól kezdve gyantát rágnak.

A kozmetikai cikkeket gyártó iparban a fenyőgyanta ma is a szőrtelenítő kenőcsök alapanyagául szolgál.

Fenyőgyanta tinktúra - köhögéscsillapító, segít a dohányzásról való leszokásban, csökkenti az arra való hajlamot.

A tinktúrához 200 ml alkoholban elkeverünk 3-4 evőkanál fenyőgyantát, üvegben lezárva meleg helyen tartjuk 3 napig, időnként felrázva.

Javallat: köhögéscsillapítóként 3-4-szer naponta egy teáskanállal, egy evőkanál mézzel összekeverve fogyasszuk, segít a dohányzásról való leszokásban, csökkenti az arra való hajlamot.

Fenyőgyantakenőcs - reumás fájdalmak, ízületi gyulladás, érszűkület, visszérfekély kezelésére

7 evőkanál zsiradékot (disznózsír, kacsazsír, olivaolaj) felolvasztunk, hozzáadunk 1-1 evőkanál gyantát és méhviaszt, teljes felolvadásig keverjük, majd a tűzről levéve hozzáadunk 1 evőkanál megcukrosodott mézet. Még melegen üvegbe töltjük, 3 hónapig tárolható.

A kenőcs gyógyhatása: reumás fájdalmak, ízületi gyulladás, érszűkület, visszérfekély, trombózis, övsömör, nehezen gyógyuló sebekre, tumoros daganatok, izom fájdalmak, pikkelysömör, égések, napozás utáni leégés, furunkulus, szőrtüszőgyulladás, fiatalkori pattanás, borotválkozás utáni kenőcs, ráncosodás ellen, kézápoló, rovarcsípések ellen, 2 hónapi masszírozás után kihull a tyúkszem.

Ezzel a kenőccsel 2-3-szor naponta vékony rétegben bekenjük a beteg, fájós test részt.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Influenza természetes kezelése
  2019-05-26 21:47:58, vasárnap
 
  A megfázások és az influenzaszerű fertőzések azon betegségek közé tartoznak, amelyek főleg a téli hónapokban jelentenek problémát. Mégis, meglepően keveset tehetünk ellene, bár a gyógyszertárakban átláthatatlan mennyiségű influenza elleni szer kapható. Azt, hogy minden influenzajárványnak áldozatául esünk-e, megint csak az immunrendszerünk határozza meg, amit feltétlenül erősítenünk kell. Ha egészségesen élünk, eleget alszunk, sok folyadékot és vitaminban gazdag ételeket fogyasztunk, a következő italkúrával megelőzhető a közelgő influenza:

Egy csésze influenza és megfázás elleni bodza-, levendula- és legyezőfűvirág-teával, vagy meleg citromos vízhez tegyünk egy evőkanál aloélevet, 10 csepp Echinacea-tinktúrát, valamint 5-5 csepp teafaolajat és grapefruitmag kivonatot. Ebből fogyasszunk naponta háromszor egy csészével, amíg a tünetek teljesen el nem múlnak.

Már a fertőzés első tüneteinek megjelenésekor vegyünk forró fürdőt, amelyhez adjunk 5 csepp teafa-, kakukkfű- és fenyőtűolajat tejszínbe keverve.

Hasonlóan pozitív hatása van a mustárfürdőnek.

Jó hatása van kezdődő megfázás vagy influenza esetén. Ezen kívül a kivörösödött fejből elvezeti a felesleges vért, és segít a gyenge keringés, szédülés és légszomj esetén. Köhögés, hörghurut és tüdőbetegségek esetén is ajánlatos mustárfürdőt alkalmazni.

Lábfürdőhöz vegyünk 100 g mustárt, teljes fürdőhöz 400 g-ot. A magokat törjük szét, és 1/2-2 liter vízbe helyezzük 15 percre.

Ezután az egészet öntsük hozzá a láb- vagy kádfürdőhöz. Fürödjünk benne 10-15 percig. A víz hőmérséklete legyen kb. 38 °C. 60 °C feletti hőmérséklet tönkreteszi az enzimet, és megakadályozza a mustármag hatását. A mustárt egy lenvászon zsákon keresztül is beleönthetjük a vízbe, és a zsákot azután belelógatjuk a fürdővízbe. Megfázásban vagy hörghurutban szenvedő gyermekeknél is alkalmazhatjuk a fenti fürdőt, de ilyenkor csak a megadott mennyiségek felét használjuk. Utána feküdjünk a meleg ágyba és izzadjunk minél többet.

Esténként inhaláláshoz cseppentsünk néhány csepp teafa- és eukaliptuszolajat a párnára, ettől jobban tudunk lélegezni, és nyugodtabban alszunk.

Ha a torkunk fáj, gargarizáljunk naponta többször egy kis pohár meleg vízbe tett 5 csepp propolisz kivonattal. A friss fokhagyma, vízitorma és torma segít elűzni a nemkívánatos kórokozókat, és újra szabaddá teszi a légutakat.

Nagyon fontos, hogy elegendő táplálékot fogyasszunk.

Magas láz esetén, a bergamottolaj kitűnően alkalmas borogatásra. A bergamottolajnak hűsítő és enyhe lázcsillapító hatása is van, ezért alkalmas lázcsillapító borogatásokhoz. Párologtatólámpába is tölthetjük, amely így a betegszoba levegőjét tisztítja és frissíti.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
19 tanács férjes asszonyoknak a 19. századból
  2019-05-25 21:50:41, szombat
 
  1. ,,Tudja meg minden házas nő, hogy a család kormányzásának kétféle módja van. Az első az erőszak fenyegetésének kifejezése. A második a szeretet ereje, amely előtt még az erő is meghajol."

2. ,,Férje elméjére a feleségnek sosem szabad a gyengédségen kívül más erővel hatnia."

3. ,,Amikor egy nő hozzászokik ahhoz, hogy azt mondja, »akarom«, megérdemli uralmának bukását."

4. ,,Kerüld a férjednek való ellentmondást! Amikor egy rózsát szagolunk meg, arra számítunk, hogy illatának édességét lélegezzük be - és ugyanígy keressük a nőkben a kedvességet. Az, akinek gyakran ellentmondanak, óhatatlanul ellenszenvvel kezd viseltetni az iránt, aki ellentmond neki, ez pedig idővel csak felerősödik."

5. ,,Tedd hasznossá magad a ház körüli teendőkben!"

6. ,,Várd meg, míg férjed megosztja veled a legfontosabbakat, és ne adj tanácsot, ha nem kérte!"

7. ,,Sohase vedd magadra azt a feladatot, hogy férjed erkölcseinek csősze legyél, és szentbeszédeket intézz felé! Prédikációd legyen inkább a jó példa!"

8. ,,Gyakorold magad is az erényt, hogy ő beleszerethessen!"

9. ,,Hívd fel magadra figyelmét azzal, hogy mindig előzékeny vagy vele! Sohase kérj semmit, és rengeteg mindent fogsz kapni!"

10. ,,Tűnj mindig elbűvöltnek minden kis apróság által, amelyet érted tesz, ezáltal további hasonlókra biztatod!"

11. ,,A férfiak a nőkhöz hasonlóan hiúk. Sose sebezd meg hiúságát, még a legjelentéktelenebb módon sem!"

12. ,,A feleségnek lehet több esze, mint férjének, de sosem szabad látszódnia, hogy ezzel tisztában van."

13. ,,Amikor egy férfi rossz tanácsot ad, sose éreztesd vele ezt, inkább apránként vezesd az észszerű felé, nyugalommal és kedvességgel!"

14. ,,Amikor meggyőzted, hagyd, hogy magáénak érezze a vívmányt, hogy rájött arra, mi a helyes és igaz! Ha pedig elvesztette türelmét, viselkedj engedelmesen vele!"

15. ,,Ha erőszakos, sose vágj vissza, és sose kérleld, hogy fékezze magát, ehelyett lépj be a szekrénybe, és öntsd ki panaszaidat Istennek az ő nevében! Az igazak imái sokra képesek."

16. ,,Válogasd meg jól női barátaidat! Legyen inkább kevés, és ne kövesd minden tanácsukat - különösen, ha azok szembemennek a fentiekkel."

17. ,,Értékeld a luxus nélküli szépséget, és a túlzások nélküli élvezetet! Öltözködj ízlésesen, de legfőképpen szerényen. "A kiknek ékessége ne legyen külső, hajuknak fonogatásából és aranynak felrakásából vagy öltözékek felvevéséből való!"

18. ,,Váltogasd ruháid fazonját színük tekintetében! Változatosságot kölcsönöz a gondolatoknak, és kellemes emlékeket idéz fel. Az ilyen dolgok apróságoknak tűnhetnek, de fontosabbak, mint gondolná az ember."

19. ,,Hasonlóképen az asszonyok engedelmeskedjenek az ő férjöknek."Férfiak, szeressétek feleségeteket, ahogy Krisztus is szerette az Egyházat, és feláldozta magát érte."Engedelmesek legyetek egymásnak Isten félelmében."
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Homoktövis olaj hatásairól
  2019-05-25 21:40:12, szombat
 
 



Az olajok, illetve az ezekkel gazdagított termékek egyre nagyobb teret kapnak a bőrápolásban, méghozzá nem is ok nélkül. Igen sokoldalúak, egyes fajtáik pedig nem csupán hidratálásra, hanem feszesítésre, ránctalanításra egyaránt alkalmazhatók.

A legelterjedtebb, legszélesebb körben használt kókusz-, olíva- vagy ricinusolajon kívül azonban érdemes másokat is kipróbálni, mert van még néhány csodaszer, ami látványos eredményt produkál a száraz, ráncos vagy problémás bőrön. Ilyen többek közt a homoktövisolaj is.Ezért olyan hatásos a homoktövisolajEzt az olajat a homoktövis terméseiből préselik ki, és gyakran szezámmagolajjal keverik. Igen gazdag vitaminokban, ásványi anyagokban és antioxidánsokban, nagy mennyiségben tartalmaz többek között flavonoidokat, karotinoidokat, A-, C- és E-vitamint, valamint különböző speciális zsírsavakat és zsírokat is - például lecitint és linolénsavakat -, melyek a bőrsejtekbe épülve fejtik ki erőteljes hatásukat.

Legfőképpen ezeknek köszönhető az, hogy érezhető és látható eredménye van. Fogyasztása a kutatások szerint hozzájárulhat a diabétesz, a szív- és érrendszeri megbetegedések megelőzéséhez, illetve a májat is védi.

Ezenkívül pedig a bőrt is sokkal szebbé teszi, de nemcsak belülről, hanem kívülről alkalmazva is.Látványos változásokat idéz elő a bőrön Összetevői miatt kiváló feszesítő, ránctalanító: mélyen a bőrbe szívódva segít a barázdák kisimításában, feltölti a mélyedéseket, és feszesebbé teszi az arcot. És nemcsak a már meglévő redőkön segít, hanem megelőzésre, az öregedés késleltetésére is kiválóan alkalmazható.

Fiatalító tulajdonságai mellett a száraz, irritált, viszkető bőrnek is igen gyors enyhülést hoz, de a gyulladások, pattanások ellen is remek megoldás. Mindezeken kívül pedig regenerál, hozzájárul a sebek gyógyulásához, és halványítja a hegeket is.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
Hüüüüüüüüüüüü nem semmi !
  2019-05-24 22:06:04, péntek
 
  Ne ámítsuk magunkat! Aki reggelire "kakaóitalt" iszik, a laboratórium ízeit nyeli, aki eperjoghurtot kanalaz,az fűrészport fal, aki bolti citromlevet tesz a teába, az a penészgomba "váladékát" kapja, bármennyire tiltakozik is. Az édeset idomított baktériumok "köpik ki", a savanyú a mikroorganizmusok "izzadmánya".

Érzékeinket (észrevétlenül) manipulálja egy világhatalommá szerveződött maffia, az ízipar, s laboratóriumokban előállított (titkos) aromákkal, ízfokozókkal megváltoztatja ízlelésünket. Veszélyben az ízlés szabadsága, a kulináris önrendelkezés joga. Nem azt esszük, amit enni vélünk. Mert semmi sem az, aminek látszik.

Az eperaromát egy Holzmindenben székelő német aromagyár állítja elő ausztrál fűrészpor, alkohol, víz és néhány titkos összetevő keverékéből.

(A Föld teljes epertermése az "eperből" készült fagylaltok, joghurtok, desszertek mennyiségének egy százalékát sem fedezné!)

Egy amerikai konszern baktériumból kávétejszínt és krémsajtot varázsol, egy másik vörös áfonyából cseresznyét, ricinusolajból őszibarack-aromát. Az Athlon nevű cég (nem vicc!) madártollból péksüteményt, a General Foods vízből, fehérjéből és gyanús zsiradékból műszalonnát.

A Procter and Gamble nevű amerikai vállalat még a gyapotszálat (pamutot) is fogyaszthatóvá teszi: a növény rostjaiból kenyeret sütnek. Az ízek e szép új világában a menthenthiol nevű vegyület a grépfrút, az acetyl-pyrolin egyik változata a ropogós kenyérhéj, a filberton a mogyoróíz illúziójáért felel.

Mint a Mátrix című filmben. Nem eperjoghurtot eszünk, hanem vizet mesterséges illúziókkal. A szagok és ízek e virtuális valóságában már a füstölt sonka és lazac sem eredeti: napjainkban a húsgyárak "folyékony füstöt", azaz műfüstöt használnak, amiben 30-90 másodperc alatt meg lehet "füstölni" a terméket. Ráadásul a vásárlókat mézédes hazugságokkal etetik.

A Danone Actimel "szuperegészséges" joghurtital egyszerre tartalmaz két (veszélyesnek tartott) édesítőszert, aszpartámot és K-aceszulfámot is.

A csalafinta íztrükkök aztán megteszik a magukét, aki gyerekkorától hozzászokott a víz-, szén-dioxid-, karamell-, foszforsav-, citromsav-, nátriumbenzoát-, koffeintartalmú italhoz (ez a kólák összetétele), annak az igazi bodzaszörp ízetlen. Az élelmiszeripar tehát "maszkírozza" az ízeket, ha kell, korrigálja és retusálja őket (mint Sztálin környezetét a korabeli fotókon), hozzászoktat bennünket a kémiai édesítőszerek, ízfokozók, sűrítőanyagok ízéhez, reklámokkal és aromákkal etet, ízfüggővé tesz.

Korunkban húszezer élelmiszer adalékot forgalmaznak (köztük hétezer aromát). E titokzatos porocskák és folyadékok nélkül, melyek összetevőit (üzleti titokra hivatkozva) sokszor még az ételre allergiás gyerekek orvosainak sem árulják el, az élelmiszer-ipari termékek többsége élvezhetetlen és eladhatatlan lenne. "Az íz az ételek lelke." Aki az ízeket befolyásolja, életünket manipulálja. Ráadásul az íz nem csak ízlés dolga. Az íz legfontosabb funkciója a táplálék ellenőrzése. Figyelmeztetés (lenne), hogy mit nem szabad megenni. Ha becsapják íz-lelésünket, elfeledtetik velünk az eredeti ízt, akkor tényleg bármit lenyelünk.

A leves hazudik - írja magyarul újfent megjelent nagyszerű pamfletjében Hans Ulrich Grimm (Kétezeregy Kiadó). De nemcsak a Knorr és a Maggi zacskós leves hazudik (a négy főre szóló adagban mindössze két gramm szárított marhahús található), hanem szinte minden.
A kenyér, a virsli (de az nagyon), a csecsemőtápszer..Érzékeinket manipulálják és átprogramozzák. Éppúgy, mint gondolatainkat. Egész életünket. Tavaly az Egyesült Államokban az asztalra került ételeknek már kilencvenhat(!) százaléka ipari termék volt.

A Fast Food Nation (gyorsétterem-generáció) már nem ismeri az ételek eredeti összetevőit, életében soha nem szagolt vargányát. "De hát végül is - mondja cinikusan az egyik aromagyár mérnöke - az élvezet fantázia dolga." Már akinek.

KI - KI VONJA LE A TANULSÁGOT, S TEGYEN MEG MINDENT A CSALÁDJA EGÉSZSÉGÉÉRT
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Androméda - háttérképnek
  2019-05-24 20:31:22, péntek
 
 



Nagyobb kép és ott nagyítható még :
Link
 
 
0 komment , kategória:  Csillagászat  
     1/16 oldal   Bejegyzések száma: 155 
2019.04 2019. Május 2019.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 155 db bejegyzés
e év: 1442 db bejegyzés
Összes: 49208 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 80
  • e Hét: 1043
  • e Hónap: 14034
  • e Év: 189909
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.