Regisztráció  Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/22 oldal   Bejegyzések száma: 210 
Grízes tészta baracklekvárral
  2010-11-30 16:39:03, kedd
 
 


Grízes tészta baracklekvárral

Hozzávalók:
fél kg tészta
kevés olaj
2 dl búzadara
ízlés szerint só
2 dl víz
1 kis üveg baracklekvár

Elkészítése:
Megfőzzük a tésztát. Megpirítjuk az olajon a búzadarát és felengedjük 2 dl vízzel. Megsózzuk. Pár percig keverjük, majd belekeverjük a megfőtt tésztát.

Forrás: teletál
 
 
0 komment , kategória:  Receptek / főételek  
Káposztás kocka
  2010-11-30 16:36:17, kedd
 
 


Káposztás kocka

Hozzávalók:
50 dkg száraztészta
1 kg káposzta
2 ek olaj
ízlés szerint cukor
ízlés szerint bors
ízlés szerint só

Elkészítése:
A káposztát nagy lyukú reszelőn reszeljük le, sózzuk be, tegyük félre fél órára, azután nyomjuk ki a levét. A felforrósított zsiradékon karamellázzunk meg 1 kávéskanálnyi cukrot (kevergetve addig hevítsük, amíg szépen megbarnul), majd adjuk hozzá a káposztát, és folytonosan keverve pirítsuk, a végén borsozzuk is meg. A tésztát főzzük ki, forgassuk bele a pirított káposztába, s - időnként átforgatva - együtt is forrósítssuk át.

Forrás: teletál
 
 
0 komment , kategória:  Receptek / főételek  
Mediterrán pennesaláta
  2010-11-30 16:34:07, kedd
 
 


Mediterrán pennesaláta

Hozzávalók:
5 db paradicsom
1 tk ételízesítő
25 dkg majonéz
40 dkg penne tészta
5 dkg póréhagyma
20 db mozzarella golyó
10 db olívabogyó
1 dk bazsalikom
1 ek olívaolaj
5 dkg füstölt szalonna

Elkészítése:
A tésztát enyhén sózott vízben kifőzzük, lehűtjük, majd kevés olívaolajjal elkeverjük. Az apróra vágott paradicsomot hozzáadjuk a majonézhez, beletesszük a felkarikázott póréhagymát, a mozzarellát, a zamatos olívabogyót, az ételízesítőt, a bazsalikomot és a pirított füstölt szalonnát. Egyenletesen elkeverjük, a tésztára öntjük, majd lazán összeforgatjuk. Tálalásig hűtőbe tesszük.

Forrás: teletál
 
 
0 komment , kategória:  Receptek / főételek  
Francia tésztarakottas
  2010-11-30 16:32:18, kedd
 
 


Francia tésztarakottas

Hozzávalók:
25 dkg tépett csusza tészta
1 tk ételízesítő
2 gerezd fokhagyma
40 dkg cukkíni
40 dkg gomba
1 ek olaj
3 dl tej
10 dkg trappista sajt
1 marék dió
fél ek vaj
ízlés szerint őrölt bors

Elkészítése
A megtisztított zúzott fokhagymát összekeverjük a tejjel, majd a vajas rántással besűrítjük. Ízlés szerint sóval, ételízesítővel és frissen őrölt borssal fűszerezzük. A cukkínit és a gombát felszeleteljük, 3 percre gyöngyöző vízbe mártjuk, kiszedjük, és lecsepegtetjük. Kivajazunk egy lapos tűzálló tálat, az aljára elsimítjuk a fele mennyiségű kifőzött tésztát, ráterítjük a gombát és a cukkínit vegyesen. A maradék tésztával egyenletesen beborítjuk. Az így elkészült rakottast a fokhagymás, fűszeres tejmártással lefedjük, majd meghintjük reszelt sajttal és vágott dióbéllel. Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.

Forrás: teletál
 
 
0 komment , kategória:  Receptek / főételek  
Pármai spagetti
  2010-11-30 16:30:32, kedd
 
 


Pármai spagetti

Hozzávalók:
50 dkg spagetti
15 dkg húsos
15 dkg füstölt szalonna
1,5 dl tejszín
2 gerezd fokhagyma
5 dkg reszelt parmezán sajt
kevés olaj
ízlés szerint só
ízlés szerint bors

Elkészítése:
A tésztát a szokásos módon, bő, forrásban lévő, sós vízben kifőzzük. A szalonnát csíkokra vágjuk, serpenyőben megpirítjuk, majd hozzáadjuk a felszeletelt fokhagymát. Felöntjük a tejszínnel, borsozzuk és belekeverjük a reszelt parmezán sajt felét. A lecsöpögtetett tésztát a szalonnás-tejszínes mártásra szedjük és összemelegítjük. A maradék reszelt parmezán sajttal meghintve kínáljuk.

Forrás: teletál
 
 
0 komment , kategória:  Receptek / főételek  
Stíriai metélt
  2010-11-30 16:28:07, kedd
 
 


Stíriai metélt

Hozzávalók:
35 dkg tehéntúró
12 dkg liszt
2 db tojás
4 dkg porcukor
fél dl tejföl
1 csipet só

a krémhez:
5 dkg vaj
1 dl tejföl
5 dkg porcukor
1 mk reszelt citromhéj
3 db tojás
10 dkg mazsola
kevés vaníliás porcukor a tetejére
1 csipet só
2 dkg vaj és 2 evokanál zsemlemorzsa (tepsi kikenéséhez)

Elkészítése:
Az áttört tehéntúrót, a lisztet, a tojást, a cukrot, a tejfölt és egy csipetnyi sót sima tésztává gyúrunk, ezután 3 cm vastagra kinyújtjuk. A tésztát széles csíkokra metéljük, és forrásban lévő, sós vízben kifőzzük. Leöblítve lecsöpögtetjük. Közben a vajat habosra keverjük a tojássárgákkal, a tejföllel, a reszelt citromhéjjal, majd belekeverjük a tojásfehérjékből vert kemény habot. A főtt tésztát megforgatjuk a mártásban, belekeverjük a forró vízben megmosott és leszárazott mazsolát, ezután a vajjal kikent és a zsemlemorzsával meghintett tepsibe beleterítjük. Közepes lángon megsütjük, és a vaníliás cukorral meghintve tálaljuk.

Forrás: teletá,l és mindmegette ( kép)
 
 
0 komment , kategória:  Receptek / főételek  
Sonkás kocka
  2010-11-30 16:24:48, kedd
 
 


Sonkás kocka

Hozzávalók:
25 dkg nagykocka tészta
20 dkg főtt füstölt sonka
2 dl tejföl
3 db tojás
1 mk törött fekete bors
ízlés szerint só
2 ek olaj (tepsi kikenéséhez)
2 ek zsemlemorzsa

Elkészítése:
A tésztát a szokásos módon megfőzzük, meleg vízzel leöblítjük, lecsöpögtetjük, és melegen tartjuk. Közben a sonkát ledaráljuk vagy felkockázzuk. Saját zsírján egy-két percig pirítjuk, és teljesen kihűtjük. A tojássárgákat a tejföllel simára keverjük, és sóval, borssal ízesítjük, majd hozzáadjuk a pirított sonkát. Beleforgatjuk a főtt tésztát, és óvatosan hozzáadjuk a tojások fehérjéből vert kemény habot is. Az egészet jól összekeverjük. Egy kisebb tepsit az olajjal kikenünk, és a zsemlemorzsát beleszórjuk, majd belesimítjuk a sonkás-tojásos tésztát. Előmelegített, forró sütőben pirosbarna kérget sütünk a tetejére. Forrón, kockákra vágva tálaljuk.

Forrás: teletál
 
 
0 komment , kategória:  Receptek / főételek  
Tojásos galuska
  2010-11-30 16:22:41, kedd
 
 


Tojásos galuska

Hozzávalók:
40-50 dkg lisztből készített galuska
4 db tojás
4 ek olaj
1 dl tejföl
1 tk só
1 mk törött fekete bors

Elkészítése:
A tojásokat a tejföllel, a sóval és a borssal habosra keverjük. Az olajat felforrósítjuk, majd a frissen főtt, meleg vízzel leöblített és lecsöpögtetett galuskát rátesszük. Jól átforrósítjuk, ezután ráöntjük a tojást, és kevergetve addig pirítjuk, amíg a tojás megszilárdul a galuskán. Fejes salátát kínálunk mellé.

Forrás: teletál
 
 
0 komment , kategória:  Receptek / főételek  
Juhtúrós sztrapacska
  2010-11-30 16:21:23, kedd
 
 


Juhtúrós sztrapacska szalonnapörccel

Hozzávalók:
60 dkg burgonya
30 dkg finomliszt
2 db tojás
5 dkg füstölt szalonna
5 dkg zsír
5 dkg juhtúró
3 dl tejföl
ízlés szerint só

Elkészítése:
A megtisztított nyers burgonyát finom lyukú reszelőn lereszeljük, és azonnal összekeverjük a liszttel. Hozzáadjuk a felvert tojásokat, az olvasztott, de már nem forró zsírt és 1 teáskanálnyi sót. A masszának galuskasűrűségűnek kell lennie. Ha nagyon sűrű (vagyis nem szaggatható), néhány evőkanálnyi vizet is hozzáöntünk. Bő, forrásban lévő sós vízbe beleszaggatjuk a galuskákat, és megfőzzük. Közben a füstölt szalonnát apróra összevágjuk, zsírját kiolvasztjuk. A leszűrt zsírt összekeverjük egy dl tejföllel, amibe beleforgatjuk a leszűrt és meleg vízzel leöblített galuskát. A tetejére rámorzsoljuk a juhtúrót, tejföllel gazdagon meglocsoljuk, és a tetejére szórjuk a szalonnapörcöt.

Forrás: teletál
 
 
0 komment , kategória:  Receptek / főételek  
Juhtúrós sztrapacska
  2010-11-30 16:21:23, kedd
 
 


Juhtúrós sztrapacska szalonnapörccel

Hozzávalók:
60 dkg burgonya
30 dkg finomliszt
2 db tojás
5 dkg füstölt szalonna
5 dkg zsír
5 dkg juhtúró
3 dl tejföl
ízlés szerint só

Elkészítése:
A megtisztított nyers burgonyát finom lyukú reszelőn lereszeljük, és azonnal összekeverjük a liszttel. Hozzáadjuk a felvert tojásokat, az olvasztott, de már nem forró zsírt és 1 teáskanálnyi sót. A masszának galuskasűrűségűnek kell lennie. Ha nagyon sűrű (vagyis nem szaggatható), néhány evőkanálnyi vizet is hozzáöntünk. Bő, forrásban lévő sós vízbe beleszaggatjuk a galuskákat, és megfőzzük. Közben a füstölt szalonnát apróra összevágjuk, zsírját kiolvasztjuk. A leszűrt zsírt összekeverjük egy dl tejföllel, amibe beleforgatjuk a leszűrt és meleg vízzel leöblített galuskát. A tetejére rámorzsoljuk a juhtúrót, tejföllel gazdagon meglocsoljuk, és a tetejére szórjuk a szalonnapörcöt.

Forrás: teletál
 
 
0 komment , kategória:  Receptek / főételek  
     1/22 oldal   Bejegyzések száma: 210 
2010.10 2010. November 2010.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 210 db bejegyzés
e év: 841 db bejegyzés
Összes: 33933 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2652
  • e Hét: 32153
  • e Hónap: 94640
  • e Év: 509936
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.