Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/28 oldal   Bejegyzések száma: 275 
Az olajos magvak gyógyhatásairól
  2020-06-29 11:26:40, hétfő
 
 



Olajos magvakkal a pajzsmirigy és szívünk, érrendszerünk egészségéért :

Hazánk nagy részén a termőtalaj, következésképpen az ott termelt növények nagy része is szelénben igen szegény. A szelén, pedig a pajzsmirigy egészsége szempontjából nagyon fontos nyomelem.

Brazil dió
Az utóbbi évek tanulmányai azonban a szelén más jótékony hatását is igazolták (KISEL 10 tanulmány), nevezetesen, hogy a szív- és rendszeri megbetegedések okozta halálozást nagyon jelentős mértékben képes csökkenteni, főleg az idősebb korosztályokban (70 év felett az említett svéd vizsgálat szerint a csökkenés mértéke csaknem 50%!!).

Az olajos magvak fontos szerepet tölthetnek be a pajzsmirigy, a szív és érrendszerünk egészséges működésében

Napi 2db brazil dióban már benne van az a 200 mikorgramm szelén, ami szükséges a szervezetünk számára.

A dió
A dió barna színét a héjába lévő magas jód koncentrációnak köszönheti. A kezünket is megszínezheti, ami ártalmatlan jelenség. A dióból, ha napi 7-10 szemet elfogyasztunk, akkor máris biztosítottuk szervezetünk számra a szükséges jód bevitelt.

A szelénnek és a jódnak ezzel a természetes kombinációjával nagyon sok pajzsmirigy betegség kialakulását előzhetnénk meg.

A pisztácia
A pisztáciában egy másik nagyon fontos mikroelem található nagyobb mennyiségben, ez pedig a réz. A réz hiányában a mátrix metalloproteináz enzimrendszerek nem működnek tökéletesen, melynek következtében a nagy artériák háromrétegű falai meggyengülnek, hajlamossá válnak a kiöblösödésekre (aneurizma), valamint az érfal belső rétege a váráramlás hatására leválhat (ezt nevezzük disszekciónak), aminek a következtében életveszélyes vérkeringési zavarok alakulhatnak ki, gyakran drámai hirtelenséggel.

A pisztáciából elég napi 10 szem ahhoz, hogy a rézbevitel optimális mennyiségét biztosítsuk a szervezetünk számára.
Mind a három olajos mag igen kiváló, többszörösen telítetlen zsírsavakban is igen gazdag. Ezek a zsírsavak határozott védelmet nyújtanak a szívinfarktussal és a stroke-kal szemben.

Rosttartalmuk sem elhanyagolható, így az emésztést is jótékonyan befolyásolják.

Végül, de nem utolsó sorban, még nagyon finomak is.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Hogyan hűtsék magukat az idősebbek a forróságban?
  2020-06-29 11:22:23, hétfő
 
  Az idősebb korosztály számára nagyobb veszélyt jelent a mostani forró időjárás, mivel szervezetük kevésbé képes alkalmazkodni a meleghez, mint a fiatalabbaké. Ráadásul esetükben gyorsabban kialakul a test dehidratációja is.
Az idősebbek szervezete nehezen alkalmazkodik a forró hőmérséklethez, mivel testük kevésbé képes elviselni a hőmérséklet hirtelen változásait, az esetleges krónikus betegségek pedig negatívan befolyásolják a szervezet reakcióit a melegre. Bizonyos gyógyszerek gátolhatják az izzadást és megváltoztathatják a test hőmérséklet szabályozását.

10 praktikus tanács idősebbeknek kánikula idejére

1, Igyanak sok vizet, attól függetlenül, hogy szomjasnak érzik-e magukat, kerüljék az alkoholt és a koffeint.

2, Fogyasszanak hűsítő ételeket, akár otthon készített jégkrémet, fagyasztott gyümölcsöket.


3, Kerüljék a nehéz ételeket, helyette könnyű csirkét, salátát vagy tésztát egyenek.

4, Helyezzenek hideg vizes törölközőt a nyakukra.

5, Ülés közben lógassák bele a lábukat egy lavór hűsítő (nem túl hideg) vízbe

6, Tartsák otthonukat minél hűvösebben, a legforróbb időszakban eresszék le a redőnyöket.

7, Könnyű pamut ruhát viseljenek, ami hagyja lélegezni bőrüket.

8, Próbáljanak napközben klimatizált helyen tartózkodni, pl. bevásárlóközpontban, könyvtárban, kávézóban.

9, Napközben többször zuhanyozzanak le úgy, hogy a víz hőmérsékletét testhőmérsékletük alá állítsák be.

10, Vékony törölközőbe csomagoljanak jeget és annak segítségével hűtsék testüket (a jég közvetlenül ne érintkezzen a bőrfelülettel).
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Hőségriasztás(teendők)  
Az er(ny)ő legyen Veletek :-)
  2020-06-28 23:07:48, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Hasznos-ötletes  
Akasha krónika (kép)
  2020-06-28 23:04:07, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Spirituális-Fantazi  
Méz és fahéj
  2020-06-28 22:45:47, vasárnap
 
  A fahéj az egyik legrégebbi fűszer a földön. A fahéjban található illóolaj a mézben található hidrogén-peroxidot előállító enzimmel együtt a leghatékonyabb természetes mikróbaellenes hatóanyag, amely megakadályozza a baktériumok és gombák elszaporodását a szervezetben.

Összeállítottunk egy listát, hogy a fahéj-méz kombó milyen bajokra nagyon hatékony.

Rák kockázatának csökkentése
Nemrégiben megerősítést nyert, hogy a méz és a fahéj csökkenti a gyomorrák kialakulásának kockázatát.

Szívbetegség
Kombináld a mézet fahéjas porral amiből keverj ki pasztát. Egy szelet kenyérre kenve, rendszeresen fogyasztva a reggelire lekvár helyett csökkenti a koleszterinszintet és megvéd a szívrohamtól.

Ízületi gyulladás
Egy pohár forró vízhez adjunk két evőkanál mézet és egy teáskanál fahéjport. A kapott keveréket reggel és este fogyasszuk. Rendszeres fogyasztása hatékonyan gyógyítja a krónikus ízületi gyulladást.

Epehólyag-fertőzés
Keverjünk össze egy pohár meleg vizet, két evőkanál fahéjport és egy teáskanál mézet. Rendszeresen fogyasszuk a keveréket. Ez megöli az epehólyag mikrobákat.

Koleszterin
Adj hozzá két evőkanál mézet és három teáskanál fahéjat egy nagy csésze teához. A keverék rendszeres fogyasztásával, a koleszterin szintje 10% -kal csökken.

Meghűlés
Keverj össze egy evőkanál mézet és egy ¼ evőkanál fahéjat. Fogyaszd három napig a hideg, krónikus köhögés, valamint a eldugult arcüreg, orrüreg kitisztítására.

Gyomorfájdalom
A méz és a fahéj keveréke hatékonyan gyógyítja a gyomorfájdalmat. Rendszeresen fogyasszuk fekély esetén.

Az immunrendszer
A fahéj porral kombinált méz jelentősen javítja az immunrendszert és védi a szervezetet a baktériumoktól és vírusoktól.

Influenza
Spanyol kutatók felfedezték, hogy a méz olyan természetes összetevőt tartalmaz, amely képes a vírusok elpusztítására és az influenza elleni védelemre.

Meddőség
Az ókori görögök napi két evőkanál mézet használtak, mielőtt házaséletet éltek a meddőség kezelésére. Japánban, Kínában és a Távol-Keleten úgy vélik, hogy egy csipetnyi fahéj és fél teáskanál méz bedörzsölése az ínybe, kezelheti a nők meddőségét. A keverék a nyálon keresztül szívódik fel, és kerül be a szervezetbe.

Fogyás
Forraljunk fel a mézet és a fahéjport egy pohár vízben. A keveréket minden reggel üres gyomorra fogyaszd, fél órával a reggeli előtt. Rendszeresen fogyasztva segít a fogyásban.

Rossz lehelet
A dél-amerikai emberek meleg vízzel, egy teáskanál mézzel és fahéjjal mossák a szájukat. Ez egész nap friss leheletet biztosít.

Pattanás
Kombináld a mézet és a fahéjat, keverd jól össze.. Kend a pattanásokra elalvás előtti. Másnap reggel öblítsd le az érintett területet.

Rovarcsípés
Keverj össze két evőkanál langyos vizet és egy evőkanál mézet. Adj hozzá egy teáskanál fahéjport, és jól keverd össze. Kend a keveréket a rovarcsípésre. Két percen belül megkönnyebbülést fogsz érezni.

Hajhullás
Azok az emberek, akik hajhullással és kopaszodással szembesülnek, egy evőkanál mézet, egy teáskanál fahéjat és egy evőkanál olívaolajat kell összekeverniük, és a keveréket a fejbőrükbe masszírozni. Hagyd hatni 15 percig, majd öblítsd le. 5 percig, majdnem ugyanolyan hatásos lesz.

Fogfájás
Keverjünk össze egy teáskanál fahéjport és öt teáskanál mézet.. Naponta háromszor használjuk fájó fogra.

Emésztési zavar
Keverjünk össze a fahéjport két evőkanál mézzel. A keveréket étkezés előtt fogyasszuk. Javítja az emésztést, és lehetővé teszi, hogy a szervezet könnyen megbirkózzon a legnehezebb ételekkel is.

Hosszú élet
A tea mézzel és fahéjjal történő kombinációja meghosszabbíthatja életünket. Keverj össze egy evőkanál fahéjat, 4 evőkanál mézet és 3 csésze vizet. Forrald fel a keveréket és fogyassz ¼ csészét naponta 3-4 alkalommal. A bőröd lágy és szép lesz, és megakadályozza a ráncok kialakulását.

Bőrfertőzések
Keverj össze a mézet és a fahéjat, és vidd fel a keveréket a fertőzött területekre. Hagyd rajta 30 percig.

Fáradtság
Keverj fél evőkanál mézet és fél teáskanál fahéjat egy pohár vízben. Fogyaszd el az italt délután vagy minden alkalommal, amikor fáradtnak érzed magad. Ez az ital mindössze egy hét alatt növeli az életerőt.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Krónikus gyulladások ellen
  2020-06-28 22:40:34, vasárnap
 
 



A krónikus gyulladás nagyon veszélyes, hiszen hosszabb távon nagyon sokféle betegség okozója lehet. Korábbi cikkünkben olvashattak arról, hogy milyen tényezők játszanak kiemelkedő szerepet a krónikus gyulladás és a krónikus betegségek kialakulásában. Most lássuk, hogy milyen természetes gyógymódok segíthetnek a gyulladás csökkentésében és annak semlegesítésében.

A kurkuma
A kurkumában van egy gyulladáscsökkentő vegyület, amelynek kurkumin a neve. Ez a bioaktív, gyulladáscsökkentő vegyület az egyik legkiemelkedőbb hatóanyaga a gyógynövénynek. A kurkumin meggátolja a gyulladásos sejtek és fehérjék termelődését. A kurkumin olyan gyulladásos állapotok esetén segíthet, mint ízületi gyulladás, műtét után jelentkező gyulladás, hasnyálmirigy-gyulladás és rákos megbetegedés. A kurkumin sokat segíthet irritábilisbél-szindróma (IBS) és gyulladásos bélbetegség (IBD) esetén.

A kurkumin emellett erős fájdalomcsökkentő hatással is rendelkezik. A kurkumin felszívódását a fekete bors segíti elő leginkább.

A gyömbér mint gyulladáscsökkentő
A gyömbér nemcsak gyulladáscsökkentő, de fájdalomcsillapító hatással is rendelkezik. A gyömbér gyógyító tulajdonságait a benne található antioxidáns vegyületnek, a gingerolnak köszönheti. Kutatások igazolják, hogy a gyömbér nagyon hatásosan csillapítja a gyulladást rákos megbetegedések, Alzheimer-kór, Crohn-betegség és cukorbetegség esetén.

Boswellia
A boswellia vagy más néven indiai tömjén is sokat segíthet a gyulladás megszüntetésében, csökkentésében. Az indiai tömjént lehet használni ízületi gyulladás, hörghurut és szívbetegség esetén is. A tömjén erős gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító hatással rendelkezik.

A boswellia olyan savakat tartalmaz, amelyek ellenőrzésük alatt tartják a gyulladást keltő citokineket. Tudományos kutatások szerint a boswellia megakadályozza az emlő rákos sejtjeinek növekedését, illetve a hasnyálmirigytumor növekedését is gátolja. A boswellia segíthet az ízületi gyulladás csökkentésében is.

Stephania tetrandra
Ez az érdekes nevű gyógynövény Kínában őshonos. Ezt a gyógynövényt használják hörghurut esetén, de asztma, emésztési zavarok és fejfájás kezelésére is alkalmazzák.

A gyógynövény gyökere erős gyulladáscsökkentő hatássokkal rendelkezik. Ez a gyógynövény is csökkenti a gyulladást generáló citokinek termelődését. Mindemellett a rákos sejtek elszaporodását és a tumor növekedését is megakadályozza.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Összefüggés a pajzsmirigy és az emésztés között
  2020-06-28 17:08:06, vasárnap
 
  Manapság egyre többen szenvednek valamilyen pajzsmirigy-rendellenességben. Van, akinek alulműködik, másoknak túlműködik a pajzsmirigye, de az autoimmun pajzsmirigybetegség sem ritka, amikor az immunrendszer a pajzsmirigy szövetét pusztítja el.

A pajzsmirigybetegségnek számtalan tünete lehet. A szimptómák között szerepel a súlyvesztés, a hízás, a depresszió, a szorongás, a fázékonyság, a hajhullás, a bőrszárazság, a hidegérzékenység.

A pajzsmirigy egy pillangó alakú szerv, amelynek nagy szerepe van a hormonháztartás és az anyagcsere működésében is. A pajzsmirigyrendszer működése hatással van az emésztésre, és a kutatások azt mutatják, hogy az emésztésnek is köze van a kialakult pajzsmirigybetegségekhez. Amennyiben a pajzsmirigy nem működik megfelelően, úgy az emésztéssel is lehetnek gondok, sőt egyes feltételezések szerint akár még bélgyulladás is kialakulhat.

Amennyiben valakinek hosszú időn keresztül nem megfelelő az emésztése, azaz gyakran észlel puffadást vagy más emésztési gondot, ez előbb-utóbb okozhat valamilyen pajzsmirigy-működésbeli zavart.

A pajzsmirigyhormonok működését nagyban meghatározza a táplálkozásunk. A túl kevés vagy a túl sok jódban gazdag táplálék is megzavarhatja a pajzsmirigy helyes működését. Sokan elkerülik a jódozott só fogyasztását, mert attól tartanak, hogy ez megemeli a vérnyomásukat. Jódozott só helyett tengeri sót fogyasztanak, így viszont nem kap elegendő jódot a szervezet. Még azok a személyek sem biztos, hogy megkapják a napi jódadagukat, akik odafigyelnek a jódbevitelre, hiszen az ivóvízben található klór és fluorid meggátolhatja a jód megfelelő felszívódását.

A pajzsmirigy-rendellenességek kialakulásának a másik oka a nem megfelelő mennyiségű szelén fogyasztása. Hazánkban nagyon sok ember szenved ennek az elemnek a hiányától.

Amennyiben valakinek nem megfelelő az emésztése, akkor lehet, hogy a bélflóra egyensúlya borult fel. Ez okozhat olyan tüneteket, mint puffadás, reflux vagy fokozott gázképződés. A felborult bélflóra azt jelenti, hogy a rossz baktériumok túlzottan elszaporodnak, amelyek szelént ,,vonnak el" a szervezettől, így a szervezet szelénhiányban fog szenvedni. A szervezetben gyakran szaporodnak el az E. coli baktériumok, amelyek szintén negatívan hatnak a pajzsmirigyhormonok termelődésére.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:   Betegségekről  
Az alma egészséggel ajándékoz meg
  2020-06-28 17:05:33, vasárnap
 
 



Az alma egy nagyon egészséges gyümölcs. Nemcsak sütés és főzés során használhatjuk fel, hanem nyers változatban is sokféleképpen fogyaszthatjuk. Készíthetünk belőle salátát, turmixitalt, a lereszelt almát joghurttal is összekeverhetjük. Lássuk, miért olyan hasznos, ha naponta legalább egy almát elfogyasztunk.

Az alma sok rostot és tápanyagot tartalmaz
Az alma tele van értékes rosttal, amely nagyon hasznos lehet emésztési zavartok esetén. Éppen olyan hasznos hasmenésnél, mint székrekedésnél. Tele van antioxidáns C-vitaminnal, de ezen kívül megtalálható még benne a mangán, a réz, az E-, B -, B2- és a B6-vitamin is. Polifenolokban is gazdag, amelyek szintén számtalan egészségügyi előnnyel rendelkeznek.

Csökkenti a szívbetegség kockázatát

Amennyiben rendszeresen fogyasztjuk az almát, úgy jelentősen lecsökkenhet a szívbetegség kialakulásának a kockázata. Az alma ugyanis oldható rostban gazdag, amely segít csökkenteni a vér koleszterinszintjét.

Az alma tehát polifenolokban is bővelkedik. Az egyik ilyen polifenol vegyület szerepet játszik a vérnyomás csökkentésében.

Kutatások igazolják, hogy a flavonoidok magas bevitele mintegy 20 százalékkal csökkenti az agyvérzés kialakulásának a kockázatát.

A flavonoidok a szívbetegségek kialakulásának kockázatára is hatással vannak, mert csökkentik a magas vérnyomást, illetve a rossz, vagyis az LDL-koleszterin szintjét.

Még a cukorbetegség ellen is védelmet jelenthet

Az alma akár még a cukorbetegség kialakulásának megelőzésében is segíthet. Amennyiben minden nap elfogyasztunk egy-egy almát, úgy akár 25 százalékkal is csökkenhet ennek a krónikus betegségnek az esélye.

Az almában lévő polifenolok segítenek a hasnyálmirigy béta-sejtjei károsodásának a megelőzésében. A béta-sejtek inzulint termelnek a szervezetben, és ezek gyakran mutatják a sérülés jeleit a 2-es típusú cukorbetegségben szenvedő embereknél.

Prebiotikus hatás

Az alma mintegy prebiotikumként működik, ezáltal elősegíti a jó baktériumok elszaporodását, így nemcsak a bélflóra egyensúlyának fenntartásában vesz aktívan részt ez a gyümölcs, de az elhízástól, a szívbetegségtől és a 2-es típusú cukorbetegség ellen is védelmet élvezhetünk általa.

Még a memóriára is pozitívan hat

Az alma rendszeres fogyasztása megállíthatja az agyban a neurotranszmitterek csökkenését, márpedig ez nagyon fontos, hiszen ezek a neurotranszmitterek szükségesek a jó memória fenntartásához.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Gyomorégést csillapítók
  2020-06-28 16:58:32, vasárnap
 
  A gyomorégést más néven savas refluxnak is nevezzük. A gyomorégés kiváltó oka lehet a stressz vagy a nem megfelelő táplálkozás. A gyomorégés egy emésztési zavar, ilyenkor savas folyadék áramlik fel a nyelőcsövön, amely nemcsak nagyon kellemetlen, de nagyon fájdalmas is lehet.

A savas reflux tünetei
A gyomorégés kellemetlen tüneteket is generálhat. Melyek ezek? Étkezés közbeni vagy utáni böfögés vagy böfögési kényszer, nyelési nehézség, gombócérzés a torokban, köhögés, savas, keserű íz a szájban.

A savas refluxot kiváltó okok
Mi okozhat gyomorégést? Egyes gyógyszerek rendszeres használata, mint a szteroid gyulladáscsökkentők okai lehetnek a savas reflux kialakulásának.

A stresszes helyezetek gyakorta felerősítik a reflux tüneteit, így aki ebben a betegségben szenved, mindenképpen sajátítson el valamilyen stresszoldó technikát. Ilyen lehet a meditáció, a mélylégzés technika. A mélylégzés helyreállítja a pulzusszámot, ez által a stressz kellemetlen tünetei is csökkennek.

Az életkor előrehaladtával az emésztési funkciók is csökkennek és romlanak, így idősebb személyek gyakran küzdenek a reflux problémájával.

Sok betegség is oka lehet a betegség kialakulásának. Ilyen betegség a mellékvesekéreg-fáradtság vagy a pajzsmirigybetegségek.

A Helicobacter pylori okozta fertőzés is oka lehet a gyomorégés kialakulásának, hiszen ez okozhat gyomorfekélyt és más gyomorproblémákat, illetve még a bélflóra egyensúlyát is felboríthatja.

Természetes megoldások
A gyomorégés ellen természetes megoldások és módszerek is léteznek. A legjobb, ha mindenki megtalálja a neki legmegfelelőbbet.

A nagy étkezések elkerülése

Aki ebben a betegségben szenved, jobb, ha elkerüli a nagy étkezéseket, hiszen a savas reflux általában ezt követően jelentkezik.

Az ideális testsúly elérése
A savas reflux egyik kiemelkedő oka a hasüregben keletkezett túlzott nyomás kialakulása. Azonban ha kisebb lesz a hasunk körtérfogata, ez a probléma varázsütésre meg is szűnhet.

Alkoholt csak mértékkel
A savas reflux tüneteit csak rontja a mértéktelen alkoholfogyasztás. Az alkohol megvonása nemcsak a fájdalmat csillapítja, hanem akár a betegséget is megszüntetheti.

Koffeinmegvonás
A kávé is generálja és súlyosbítja a savas refluxot és annak tüneteit. Amennyiben mindig kávéfogyasztás után jelentkeznek a tünetek, úgy érdemes annak fogyasztását beszüntetni.

Ne egyen nyers hagymát és mentát!
Kutatások igazolják, hogy mind a nyers hagyma, mint a menta, mentolos ételek elősegítik a savas reflux kialakulását.
Forrás : Link
Megjegyzésem : A legtöbb esetben igen gyors segítség, 10 napig rendszeresen fogyasztva hosszabbtávon is szünetelteti a gyomorégést a barnára szárított egyszerű tyúkhúrfű. A MECSEKTEA TYÚKHÚRFÜVET javaslom ( CzI )
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
A tápanyagokban gazdag kelbimbó
  2020-06-28 16:52:30, vasárnap
 
 



A kelbimbónak kicsit keserű az íze, ennek ellenére nagyon egészséges, hiszen tápanyagokban gazdag. Még ízletes salátát is lehet belőle készíteni. A recept a cikk végén olvasható.

Kelbimbó, a tápanyagbomba
A kelbimbó nagyon sok értékes tápanyagot, azaz vitamint és ásványi anyagot tartalmaz. Megtalálható benne a K-vitamin, a C-vitamin, de van még benne mangán és folát is. A kelbimbóban található K-vitamin elősegíti a megfelelő véralvadást, de ez a vitamin a csontok egészségét is biztosítani tudja. A C-vitamin egy kitűnő antioxidáns, amely többek között elősegíti a gyorsabb sebgyógyulást, segít az erek egészségét megőrizni és az immunfunkciókat is javítja. Ez a vitamin elősegíti a vas felszívódását is.

A kelbimbó antioxidánsokban is bővelkedik
Az egyik ilyen antioxidáns a C-vitamin, amely elsősorban a citrusfélékben található meg nagy mennyiségben, de a legtöbb zöldség és gyümölcs, sőt sok gyógynövény is tartalmazza.

A kelbimbóban megtalálható egy másik antioxidáns vegyület is, a kempferol, amely csökkenti a rákos sejtek növekedését, mindemellett gyulladást is csökkent és még a szív egészségét is védelmezi.

Sok rostot is tartalmaz
A kelbimbó egy rostban rendkívül gazdag zöldség. A rostos táplálékok rendszeres fogyasztása megakadályozza a székrekedés kialakulását. A rostok megtámogatják az emésztőrendszer egészségét és még a bélflóra egyensúlyára is pozitív hatással vannak.

Amennyiben rendszeres veszünk magunkhoz rostban gazdag táplálékokat, úgy kisebb lesz a szívbetegeségek kialakulásának a kockázata. Emellett a rostban gazdag táplálékok szerepet játszanak a vércukorszint szabályozásában is.

Rozmaringos, mandulás, sült kelbimbós saláta

Hozzávalók:
35 dkg kelbimbó (apró szemű legyen)
1 marék mandula
2-3 szár rozmaring
ízlés szerint tengeri só, őrölt bors
2-3 evőkanál extraszűz olívaolaj (plusz az öntethez)
1 citrom frissen facsart leve
2-3 evőkanál balzsamecet

Elkészítése:
Készítse elő a kelbimbókat, majd egy tálban keverje el az olívaolajat, adja hozzá a sót, a borsot és a felaprított rozmaringot. Forgassa meg ebben a kelbimbókat, majd helyezze azokat egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Süsse meg, de vigyázzon, meg ne égjenek!

Közben pirítsa meg a mandulát és a többi hozzávalóból készítse el a dresszinget. Amikor a kelbimbó átpuhult, öntse egy salátástálba, adja hozzá az öntet. Majd szórja meg az egészet pirított mandulával és friss rozmaringgal.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
     1/28 oldal   Bejegyzések száma: 275 
2020.05 2020. Június 2020.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 275 db bejegyzés
e év: 3611 db bejegyzés
Összes: 49208 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 637
  • e Hét: 1600
  • e Hónap: 14591
  • e Év: 190466
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.