Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/29 oldal   Bejegyzések száma: 285 
A gyertyaláng...
  2014-09-30 21:35:29, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Wass Albert  
A leghatalmasabb...
  2014-09-30 21:25:56, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Bölcs gondolatok  
A banánhéj jótékony hatása
  2014-09-30 20:46:49, kedd
 
 


1. Ragyogóan fehér fogak:
Egy hétig minden nap dörzsölje át a fogait banánhéjjal körülbelül egy percig. Ezzel a módszerrel a fogai fehérebbek lesznek.

A banánban akkor található a legtöbb cukor, mikor a banánhéj egészen megfeketedik.

2. Szemölcsök:
A banánhéj segít megszabadulni a szemölcsöktől és megakadályozza az újabbak kialakulását. Ehhez csak dörzsölje át banánhéjjal az érintett területet vagy kötözze egy éjszakára a héjat az érintett területre.

3. Egye meg:
A banánhéjat is el lehet fogyasztani, csak keressen néhány indiai receptet. Ezenkívül a csirkehúst is omlóssá teszi, ha a héjat a húsra helyezi.

4. Pattanások:
Minden nap 5 percig masszírozza át az arcát és a testét banánhéjjal, így megszabadulhat a pattanásoktól - az eredmény egy héten belül láthatóvá válik. A banánhéjat használja addig, míg a pattanások teljesen el nem tűnnek.

5. Ráncok:

A banánhéj hidratálja a bőrt. Adjon tojássárgáját egy összetört banánhéjhoz. A keveréket vigye fel az arcára, és hagyja fent 5 percig, majd mossa le.

6. Fájdalomcsökkentő:
A banánhéjat tegye közvetlenül a fájó területre. Hagyja ott 30 percig, amíg a fájdalom el nem múlik. A növényi olaj és a banánhéj keveréke is csökkenti a fájdalmat.

7. Pikkelysömör:
Tegye a héjat a pikkelysömörös területre. A banánhéj hidratálja a bőrt és csökkenti a viszketést. Hatékonyan gyógyítja a pikkelysömört, az eredmény pedig szinte azonnal látható lesz.

8. Rovarcsípések:
A banánhéjjal masszírozza át a szúnyogcsípéseket, így azonnal megszüntetheti a viszketést és a fájdalmat.

9. Cipő, bőr és ezüstfényező:
Ha a banánhéjjal átdörzsöli a cipőt, bőrt vagy ezüstöt, rögtön fényessé teheti őket.

10. UV védelem:
A banánhéj megvédi a szemeket a káros UV sugaraktól. Bizonyosodjon meg róla, hogy a banánhéjat kint hagyta a napon, mielőtt bedörzsölné vele a szemeit. Az is bizonyított, hogy a banánhéj csökkenti a szürkehályog kialakulását.

Néhány fontos tipp:
- A legjobb eredmény érdekében használjon friss banánhéjat.
- A meghámozott banánt ne tárolja túl sokáig. Amint meghámozta, fogyassza is el, a héjat pedig rögtön használja fel.
- A banánt tárolja hűvös, száraz helyen, és tartsa távol a melegtől és a napfénytől.
- A banánhéjat sose tárolja hűtőben.
Forrás:drtihanyi

Másik változatban :
A banánt általában mindenki szereti, de a héját a legtöbben a kukába dobják. Pedig rengeteg mindenre használhatjuk! Most álljon itt 10 tipp arra, hogyan hasznosítsd újra a finom déligyümölcs értékes héját.

Fényesítsd a cipőket! A banánhéj belső felével dörzsöld át a cipőd, majd puha ruhával töröld át. Csillogni-villogni fog.Trágyát a rózsáknak! A banánhéj magnéziumban és kalciumban gazdag, ezért a virágok meghálálják, ha a földjükbe beássunk egy banánhéjat.Csípések és viszketések: Rovar- vagy pókcsípés esetén, vagy ha pikkelysömörben szenved valaki, az érintett bőrfelület fájdalmát, érzékenységét csökkenti, ha átdörzsöljük a banánhéj belső felével.

Fényt az ezüstnek! Egy banánhéjat turmixolj le egy kis vízzel, majd egy puha rongyra kenve dörgöld át az ezüstből készült evőeszközt, egyéb használati tárgyakat.Védekezz a levéltetvek ellen! Kedvenc növényeid köré áss be banánhéjakat, távol tartják ezeket a kártevőket.Új életre kel a bőr! Nem, most nem a te bőrödről van szó, hanem a bőrdzsekikről és a bőrkanapéról. Ismét a banánhéj belső felét használd dörzsölésre, majd jöhet a tiszta, puha rongyos áttörlés.

Fehérebb fogakat! A banánhéjban lévő mangán, magnézium és kálium segíthet fehérebbé tenni a fogaidat, ha minden fogmosás előtt két percig dörzsölöd vele a fogaidat - nyilván ismét a fehér részével.

Zúzódások és karcolások: A banánhéjban lévő kálium segíti a gyógyulási folyamatokat, ha bedörgölöd vele a sebet.

Szemölcsök, tűnés! Egy darabka banánhéjat ragassz a kezelendő szemölcsre minden éjszaka, egy héten át. A benne lévő kálium megakadályozza, hogy továbbterjedjen, segít abban, hogy a szemölcs eltűnjön és megelőzi a kiújulását.

Hibátlan bőr! Aknés, pattanásos az arcod? Egy érett banánhéj belső felével dörgöld át, majd a maradékot ne mosd le, csak mielőtt lefeküdnél. Az aknék és pattanások gyorsabban kitisztulnak a segítségével, és kisebb az esély, hogy visszatérnek.
Forrás:talpignő
 
 
0 komment , kategória:  Hasznos-ötletes  
Gránátalma
  2014-09-30 20:35:33, kedd
 
 



Az egyiptomiak úgy hitték, hogy a gyümölcs hozzásegít az örök élethez, ezért a halottakkal együtt temették el őket. Az ősi hagyományok csak érdekességek, azonban a gránátalmának számos jótékony hatása van az egészségre.

A gránátalma hajra gyakorolt jótékony hatása
1. Megakadályozza a rák kialakulását:
A kínaiaknál a szerencse gyümölcsének tartják, a görög esküvőkön pedig hagyomány szerint mindig megtalálható gyümölcs.
Mivel a gránátalma nagy mennyiségben tartalmaz antioxidánsokat, A-, C-vitamint, valamint vasat, ezért könnyedén felveszi a harcot a szabadgyökökkel, így megállítja a sejtkárosodást és megakadályozza a rák (különösen a prosztata-, mell- és tüdőrák) kialakulását.

2. Megakadályozza a szívbetegségek kialakulását:
A gránátalmában lévő antioxidánsok csökkentik a ,,rossz" koleszterolszintet (LDL), és növelik a ,,jó" koleszterolt (HDL), így a gránátalma megakadályozza a szívbetegségek kialakulását. A gyümölcs leve serkenti a vérkeringést a szívben, így a szív egészséges marad.

3. Erősíti az immunrendszert:
Egy közepes méretű gránátalma a C-vitamin napi bevitelének 15%-át tartalmazza, amely erősíti az immunrendszert.

4. Egészséges bőr:
A C-vitamin hozzájárul a kollagén termeléséhez, ami elengedhetetlen az egészséges bőrhöz. A gránátalma magjaiból kinyert olajjal bekenhető az egész test: az olajban lévő antioxidánsok megvédik a bőrt a szennyeződésektől, így megelőzik az öregedést és a bőrrák kialakulását. Segítik a bőrsejtek regenerálódását, illetve eltávolítják az elhalt hámsejteket, így a bőr egészséges és ragyogó lesz.

5. Megakadályozza a csontritkulás kialakulását:
A naponta fogyasztott gránátalma erősíti a csontokat, így megakadályozza a csontritkulás kialakulását.

6. Egészséges artériák:
Az artériák elmeszesedése naponta fogyasztott gránátalmával megelőzhető.

7. Vérnyomás:
A naponta fogyasztott gránátalmalé akár 5%-kal is csökkentheti a magas vérnyomást.

8. Megakadályozza fogkő kialakulását:

Naponta egy pohár gránátalmalével megakadályozható a fogkő kialakulása.

9. Megszünteti a hasmenést:
A gránátalmával megszüntethető a hasmenés.

10. Szabályozható vele a testsúly:
Mivel a gránátalma tele van antioxidánsokkal, ezért naponta fogyasztva segít a testsúly szabályozásában.

11. Megakadályozza a sejtkárosodást:
A gránátalmában található nagy mennyiségű antioxidáns elpusztítja a szabadgyököket, amelyek általában nem csak megtámadják, de károsítják is a sejteket. A gyümölcs rendszeres fogyasztásával azonban a sejtek és a szövetek is egészségesek maradnak.

12. Megakadályozza az Alzheimer-kór kialakulását:
A naponta fogyasztott gránátalma megakadályozza az Alzheimer-kór kialakulását. Ha a betegre már hatással van a kór, a gránátalma akkor is lassítja a betegség lefolyását. A gyümölcs serkenti a beteg agyát, valamint hozzájárul a napi feladatok megfelelő és aktív elvégzéséhez.

A gránátalma bőrre gyakorolt jótékony hatása

Ez a leveses, piros gyümölcs különösen jó hatással van a bőrre, köszönhetően az antioxidáns, antimikrobiális, gyulladás- és öregedésgátló tulajdonságainak. Emiatt a gránátalma gyakran hozzávalója különböző bőrápoló termékeknek.

13. Hozzájárul az egészséges bőr fenntartásához:
A kollagén a bőrben található létfontosságú anyag, amely biztosítja, hogy a bőr puha, sima és feszes maradjon. A gránátalmában található bizonyos vegyületek megakadályozzák, hogy az enzimek lebontsák a kollagént, így hozzájárulnak az egészséges bőrhöz. Ezenkívül olyan sejtek növekedését is segítik, amelyek elasztint és rostot termelnek, ezáltal biztosítják, hogy a bőr puha és rugalmas maradjon. Továbbá a gyümölcs stimulálja a keratinociták sejtosztódását, amelyek a bőr külső rétegét alkotják. Ezen sejtek növekedésével a bőr könnyebben gyógyul.

14. Segíti a sejtregenerálódást:
A bőrkárosodás gyakran vezet olyan problémák kialakulásához, mint a bőr pigmentációja és a májfoltok megjelenése. A gránátalma megvédi az epidermiszt (a bőr külső rétegét), és elősegíti a bőrsejtek regenerációját az epidermiszben és a dermiszben (a bőr belső rétege). Ezenkívül hozzájárul a természetes antioxidánsok termeléséhez, amelyek ugyancsak segítik a bőrsejtek regenerációját. Így nem csak serkenti a vérkeringést, de a szövetek helyreállítását és a sebgyógyulást is.

15. Pattanások kezelése:
A pattanások emésztési problémák vagy a hormontermelés felborulása miatt alakulnak ki. Mivel a gránátalma gazdag C-vitamin forrás, szabályozza a faggyúkiválasztást, valamint megszünteti az emésztési problémákat is, így helyreáll az egészséges vérkeringés a szervezetben. Ha szeretné eltüntetni a pattanásokat vagy sebeket, vigyen fel gránátalmalevet az érintett területre, így segíti a szövetek helyreállását.

16. Száraz bőr:
A gránátalma kis molekuláris felépítése segítségével mélyen a bőrbe jut, így hatékonyan kezelhető vele a száraz bőr. Mivel omega-5 zsírsavat tartalmaz, ezért nyugtatja a száraz, kirepedezett és irritált bőrt, valamint hidratál is.

17. Zsíros vagy kombinált bőr:
A gránátalmaolaj jó hatással van a zsíros bőrre. Gyakran használják bőrápolási termékekben, mivel megakadályozza a pattanások kialakulását, csökkenti a kisebesedést és nyugtatja az enyhén irritált bőrt.

18. Öregedésgátló:
A gránátalma öregedésgátló tulajdonságokkal rendelkezik, így külsőleg és belsőleg is képes a bőrt megfiatalítani. A gránátalmalé a nap vagy öregedés okozta károkra használható, míg a gránátalmaolaj erősíti az epidermiszt, így csökkenti a ráncokat. A gyümölcstől a bőr sima és fiatalos lesz, valamint meghosszabbítja a kollagéntermelő sejtek élettartamát. A kollagéntől és elasztintól a bőr rugalmas és fiatalos marad, valamint minimalizálódik a ráncok megjelenése is.

19. Nap elleni védelem:
A gránátalma kiváló hatással van a napsugarak okozta károkra. Mivel a gránátalma nagy mennyiségben tartalmaz antioxidánsokat, ezért védi a bőrt a szabadgyökökkel szemben, amivel így megelőzhető a bőrrák kialakulása, enyhíti a napégést és csökkenti a nap okozta sérüléseket. A gránátalma magjából készült olaj védelmet nyújt a bőrrákkal szemben, mivel olyan polifenolos antioxidánst tartalmaz, amely meggátolja a tumorok növekedését.

20. Bőrgyulladás:
A gránátalma-kivonat (hasonlóan bármilyen más balzsamhoz), nyugtatja a gyulladt bőrt. Gyulladásgátló hatása a benne lévő polifenoloknak és más vegyületeknek köszönhető. A gránátalma magja gyógyító tulajdonságokkal rendelkezik, ezért serkenti a sebgyógyulást a vágások és horzsolások esetében. A gránátalma fogyasztásával vagy kivonatának/olajának használatával az érintett terület nem csak gyorsabban gyógyul, de a fertőzés is megelőzhető. Továbbá a gyógyulás után nem marad vissza sebhely a bőrön.

A gránátalma hajra gyakorolt jótékony hatása

Ezzel a gyümölccsel nem kezelhetőek hatékonyan az olyan hajproblémák, mint a hajhullás, korpásodás vagy hajritkulás, viszont olyan tápanyagokat tartalmaz, amelyek közvetve jó hatással vannak a hajra. Például, a hajhullásért gyakran a vérszegénység a felelős, a gránátalma viszont serkenti a vérkeringést, így a hajhullással is felveheti a harcot.

21. Erősíti a hajhagymákat:
A gránátalmalé fogyasztásával erősödnek a hajhagymák. A gránátalma kivonatot pedig gyakran használják a hajhullás kezelésére. A gránátalmaolaj olyan savat tartalmat, amely erősíti, dúsítja és egészségessé teszi a hajat. Nem csak a fejbőr keringését serkenti, de a hajnövekedést is stimulálja.

22. Göndör haj:
A gránátalmaolajat gyakran használják forró olajos kezeléseknek vagy a sampon használata előtt, hogy ,,megszelídítsék" a göndör hajat. Az olaj hidratálja a hajhagymákat és kezelhetővé teszi a hajat, így növeli a komfortérzést és szebbé teszi a hajat.

A gránátalma kiválasztása és tárolása
Kiválasztás: A gránátalma vásárlásakor mindig válassza azokat a gyümölcsöket, amelyek gömbölyűek, a méretükhöz viszonyítva elég nehezek és szép színűek, valamint friss illatúak. A héjuk legyen vékony, de kemény, és ne legyenek rajta vágások, a teteje pedig ne legyen penészes. A nagyobb gyümölcsök levesesebbek, mint a kisebbek. A magok kukoricamagra emlékeztetnek, viszont pirosas színűek, kissé áttetszőek és vékonyabb a héjuk. A gyümölcs héjának viszont nem feltétlenül kell piros színűnek lennie: a mélypirostól a vörösesbarnáig változhat a színe, de ennek nincs hatása a gyümölcs minőségére, azonban mindig részesítse előnyben a sötétebb színű gyümölcsöket. Mivel a gránátalma a leszedése után nem érik tovább, a szüretelés után nem növekszik a cukortartalma, ezért tanácsos teljesen érett gyümölcsöt vásárolni.

Tárolás: Szobahőmérsékleten a gránátalma akár két hétig is eláll, ha hűvös, száraz helyen tárolja és közvetlen napfénynek nem teszi ki. Az egész gyümölcs akár egy hónapig is elállhat hűvös, száraz helyen, hűtőben pedig két hónapig is. Habár a gyümölcsöt nem tanácsos lefagyasztani, a magok egy évig tárolhatóak légmentesen zárt tasakban a fagyasztóban. A friss gránátalmalevet hűtőben kell tárolni, de 2-3 napon belül el kell fogyasztani. A felszeletelt gránátalmát 4 napon belül fogyassza el, mivel a gyümölcs húsa felvágás után gyorsan megromlik.

Felhasználási tippek (Fogyasztás/Elkészítés)
Ez az ízletes gyümölcs könnyedén beépíthető az étrendbe, így a szervezet több rosthoz, káliumhoz és E-vitaminhoz jut. A gránátalma többféle módon is fogyasztható: például magában, vagy más ételek részeként is, a gránátalmamagok pedig finom és egészséges rágcsálnivalók.

Fogyasztás előtt tisztítsa meg a gyümölcsöt. A héjat vágja be négy oldalt és nyissa fel. Minden negyedet tegyen vízbe, és az ujjai segítségével távolítsa el a magokat. Mivel a héj könnyebb, ezért a víz felszínén fog lebegni, míg a nehezebb magos gyümölcs a víz aljára süllyed. A vízben könnyebben meglazíthatóak a magok, így könnyebb kiszedni őket.

1. A szárított magok húsos ételekhez használhatóak:

A gránátalmamagok ehetőek, porrá őrölve pedig jól ízesíthetőek velük a húsos ételek.

2. Gránátalmalé:
Néhányan csak kiszívják a levet a magokból, aztán kiköpik őket. Ha szeretné kiszívni a gránátalma levét, egy kemény felszínen gurigassa végig. Amikor a gyümölcs már elég puha, szúrjon egy szívószálat az egyik végébe, és a gyümölcs összenyomásával szívja ki a levet. Megjegyzendő azonban, hogy ezzel a módszerrel a gyümölcs nagy része veszendőbe megy.

3. A magok különleges ízt adnak az ételeknek:
A gránátalmamagok számtalan ételre szórhatóak, így a hétköznapi ételeknek is különleges ízt kölcsönöznek. A reggeli zabkását vagy müzlit, valamint a felkockázott mangót is finomabbá teszik. A narancs-, almalé, valamint a fekete tea pedig jellegzetes ízű lesz tőle.

4. Levesek:
A gránátalmamagok számtalan leveshez adhatóak hozzá. Akár gránátalmalevest is készíthet, amibe tegyen egy kevés zöldséget.

5. Koktélok, italok és jégkrémek:
A gránátalmalének savas, citrusos íze van. A franciák sűrű, piros szirupot készítenek a gránátalmából, amit grenadinnak neveznek. Ez az alkoholmentes szirup gyakran használt alapanyag a koktélok elkészítésénél. Ezenkívül sokszor ízesítik vele a gyermekeknek készült italokat és a jégkrémeket is.

6. Saláták:
A gránátalma mindenféle salátához hozzáadható. A szezonális saláta elkészítéséhez keverjen össze friss zöldeket (például spenótot) felszeletelt körtével, pirított dióval, szétmorzsolt márványsajttal, gránátalmamagokkal és öntse le az egészet citromecettel. A gyümölcssalátához keverjen össze mangót, gránátalmamagokat és papayát, valamint ízlés szerint adjon hozzá egy kis citromlevet. A gránátalmamagokat ezenkívül a dióból, spenótból és kecskesajtból készült salátához is hozzáadhatja, egy kis mézzel ízesítve.

7. Salsa szósz:
A sült csirkéhez kiválóan illik a gránátalmás salsa szósz. A szósz elkészítéséhez a gránátalmamagokat keverje össze kis darabokra szeletelt piros paprikával és narancsdarabokkal.

8. Turmix:
A gránátalmamagokat turmixokhoz, alkoholos italokhoz és gyümölcslevekhez is hozzá lehet adni. Egyszerűen turmixolja össze a magokat, amíg folyékonyak nem lesznek, majd szűrje le a kapott folyadékot, amiből gránátalmás mojitót, bort készíthet vagy a mangós turmixba is keverheti.

9. Desszertek:
A gránátalmamagokkal a desszertek is ízesíthetők, egyszerűen csak szórja a joghurt, fagylalt, vagy csokoládétorta tetejére néhány szem málnával.

10. Ízesített gránátalmalé:
Melegítse fel a gránátalmalevet almaborral és egy fahéjrúddal. A fahéjrúd eltávolítása után az italt pohárban szolgálja fel és szórja meg gránátalmamagokkal.
Forrás:drtihanyi
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Kisnyuszi-nagykutya gif
  2014-09-30 17:21:47, kedd
 
 




 
 
0 komment , kategória:  Mozgó állatos képek  
Kiscica-nagykutya játék :-) gif
  2014-09-30 17:19:45, kedd
 
 




 
 
0 komment , kategória:  Mozgó állatos képek  
Kisbocsok és a mackómama gif
  2014-09-30 17:18:42, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mozgó állatos képek  
Cicaúszás gif
  2014-09-30 17:17:36, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mozgó állatos képek  
Cica és a kiscsibe:-) gif
  2014-09-30 17:15:59, kedd
 
 




 
 
0 komment , kategória:  Mozgó állatos képek  
Bagoly és a cicus gif
  2014-09-30 17:03:27, kedd
 
 







 
 
0 komment , kategória:  Mozgó állatos képek  
     1/29 oldal   Bejegyzések száma: 285 
2014.08 2014. Szeptember 2014.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 285 db bejegyzés
e év: 5813 db bejegyzés
Összes: 49208 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 728
  • e Hét: 1691
  • e Hónap: 14682
  • e Év: 190557
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.