Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/12 oldal   Bejegyzések száma: 119 
4 vírusölő gyógygomba
  2020-02-29 22:44:14, szombat
 
  A gyógygombáknak a természetben azért van szükségük vírus és baktériumölő komponensekre, hogy túléljék a vadonban burjánzó patogének rájuk nézve is végzetes támadásait. Az egyes gyógygombákban fellelhető béta-D-glükánok úgy tűnik, hogy az emberi immunrendszerre is jótékony hatással vannak, segítő kezet nyújtanak a vírusok és baktériumok elleni harcban.

Melyek a leghatékonyabb vírus és baktériumölő gyógygombák a távol-keleti, alternatív medicina szerint?

1, Maitake
A maitake gyógygombát a leghatékonyabb vírus és baktériumölő gyógygombaként tartják számon, egy korábbi japán kutatás szerint az olyan vírusölő citokinek termelésének stimulálásával, mint a TNF-alfa (tumor nekrózis faktor), erőteljes vírus pusztító hatással bír és képes gátolni pl. az A-típusú influenza vírus terjedését. Érdekes, hogy ez a hatás tovább fokozható, ha a maitake gomba kivonatot shiitake kivonattal kombinálják.

2, Shiitake
Kutatások azt mutatták, hogy a shiitake gyógygombában található aktív vegyületek vírusölő tulajdonsággal rendelkeznek, s az alábbi vírusokkal szemben fejtenek ki szignifikáns hatást: hepatitis-C, Herpes simplex vírus, influenza vírus.

Állatkísérletekben a shiitake kivonat növelte az influenza vírussal fertőzött egerek túlélési esélyét. Egy másik kutatás szintén a shiitake gomba influenza vírus pusztító hatását találta.

3, Reishi
A reishi gyógygomba vírusellenes hatását az alábbi fertőzések esetében mutatták ki: herpes, Epstein-Barr vírus, hepatitis és influenza A-vírus. A reishi gombában a béta-glükánok mellett úgynevezett triterpén vegyületek is megtalálhatók, melyek a vírusfertőzésekkel szembeni jótékony hatások legfőbb felelősei.

4, Cordyceps
A cordyceps gomba elsősorban gomba és baktériumölő, valamint libidónövelő tulajdonságairól ismert, azonban vírusellenes hatása is számottevő, mely elsősorban annak köszönhető, hogy képes aktiválni néhány vírusölő citokin aktivitását a szervezetben.
Forrás :Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Tanácsok 40 felettieknek
  2020-02-29 22:21:17, szombat
 
  Ma a negyvenéves és az e feletti embereket nevezik körépkorúaknak, legyen szó férfiról vagy éppen nőről. Ebben az életkorban a szervezet már másként reagál olyan dolgokra, amelyek korábban is érték a testet és a lelket. A szervezet ellenállóképessége csökken, kialakulhatnak különféle betegségek, de általában a lélek megerősödik és több olyan lelki ,,támadást" is elviselünk, amelyek korábban mélyen érintettek bennünket.

40 éves kor fölött már jelentkezhet az alvászavar, főleg olyan nők esetében, akik átléptek a változókor kapuján. A szem is elkezdhet romlani, ugyanis csökken a látás képessége, és lehet, hogy már szemüvegre lesz szükségünk. Az apróbb problémáknál nem feltétlenül kell gyógyszert szedni, sok esetben elegendő, ha változtatunk az étrendünkön. Érdemes olyan táplálékokat fogyasztani, amelyek bővelkednek tápanyagokban, vagyis vitaminokban, ásványi anyagokban és antioxidánsokban.

Az alváshiány igen nagy probléma a negyven feletti korosztály esetében. Hiszen az alváshiány megzavarja az úgynevezett éhséghormonok működését, vagyis többet fogunk enni a kelleténél, ami elhízáshoz vezethet, márpedig ebben a korban az anyagcsere is lelassul, és sokkal nehezebben szabadulunk meg a súlyfeleslegtől. Érdemes a rendszeres testedzést beiktatni az életünkbe, de elalvás előtt egy órával már ne sportoljon, mert ez is megzavarja a nyugodt, pihentető alvást.

Ahogy öregszünk, egyre nagyobb szükségünk van vízre, mert ez hidratálja a belső szerveinket is. Nem beszélve arról, hogy a víz energiát is szolgáltat az emberi szervezet számára. Szinte minden testi funkcióhoz szükség van vízre, így soha ne várja meg, míg szomjas lesz, óránként mindig fogyasszon el egy pohár vizet.

A testedzésbe a súlyemelésnek is bele kell tartoznia, mivel ez jót tesz a csontoknak és még az izmokat is megerősíti. Ebben a korban már nagyon oda kell figyelni a csontsűrűségre, az izmok és az ízületek állapotára. Nemcsak a testmozgást kell beiktatni a mindennapjainkba, de vitaminokban gazdag táplálékokat is magunkhoz kell venni. A D3-, a K2-vitamin, illetve a magnézium és a kalcium nyújthat segítséget a csontok megerősítésében és a csontritkulás megelőzésében.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Hasznos-ötletes  
Mitől bizsereghet a nyelv?
  2020-02-29 22:17:22, szombat
 
  Akinek rendszeresen bizsereg a nyelve, mindenképpen vezessen étkezési naplót, hogy kiderüljön, valamilyen étel okozza-e a gondot, vagy valamilyen komoly betegség váltja ki a szimptómát. A bizsergő nyelvnél ugyanis valamilyen neurológiai probléma húzódhat meg a hátterében.

A bizsergő nyelv érzését orális allergia szindróma is okozhatja. Ez az immunválasz egy adott élelmiszerre. Ilyen betegséget a pollenallergia is kiválthat. Az ételallergia megszüntetésére, elkerülésére antihisztamin szedését javasolja az orvos. De a betegség elkerülése érdekében az a legmegfelelőbb, ha a beteg étkezési naplót vezet, és így kiderül, hogy milyen táplálékokra allergiás. Az allergén kockázatának minimalizálásával elkerülhető a bizsergő nyelvet okozó betegség is.

Bizonyos gyógyszerek is okozhatnak mellékhatásként bizsergő érzést. Mielőtt bármilyen gyógyszert is szed, mindig alaposan olvassa el a tájékoztatóban leírt mellékhatásokat, és hogy milyen allergiás reakciókat válthat ki az adott pirula.

Toxinok is okozhatják a nyelv bizsergését. Például néhány nehézfémmel kezelt hal is oka lehet, ha bizsereg a nyelv. Mit lehet tennie ez esetben? Nyilván el kell kerülni az adott hal fogyasztását.

Vannak olyan fogászati alkalmazások, illetve implantátumok, érzéstelenítők, amelyek szintén okozhatnak nyelvbizsergést vagy zsibbadást. Ha csak ideiglenesen jelentkezik a probléma, akkor egy idő után el fog múlni, azaz semmiféle teendőt nem igényel. A kezelés mindig függ a beteg panaszától és attól, hogy milyen idegi károsodás keletkezett a nyelvben.

Trauma is kiválthatja a nyelv bizsergését. Például a túl forró vagy a túl hideg étel is oka lehet a nyelvben keletkezett bizsergető érzésnek. Ilyenkor sérülnek az idegi receptorok, de a szövet regenerálódását követően minden visszatér a régi kerékvágásba. Ha azonban az idegek tartósan sérültek, mindenképpen keressen fel egy orvost, hogy a diagnózist felállítását követően a kezelés is időben elkezdődhessen.

Komoly betegségek is okozhatnak nyelvbizsergést, ezért ha tartósan fennáll a probléma, akkor feltétlenül keresse fel a háziorvosát, aki továbbirányítja a megfelelő szakrendelésre.

Vitaminok és ásványi anyagok hiánya is válthat ki ilyen tünetet, például ha nincs elegendő B-vitamin, vas, cink és kalcium a szervezetünkben.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Hasznos-ötletes  
A koenzim-Q10 és a cukorbetegség
  2020-02-29 22:12:53, szombat
 
  A koenzim-Q10 egy olyan vegyület, amely segítséget nyújt a sejteknek, vagyis energiához segíti a sejteket. Ez azért fontos, mivel így kisebb az esélye az olyan betegségek kialakulásának, mint szívbetegség, rákos megbetegedés, de az agyat érintő betegségek esélye is jelentősen lecsökken, ha koenzim-Q10-ben gazdag táplálékokat fogyasztunk.

A legutóbbi kutatások azt mutatják, hogy a koenzim-Q10 cukorbetegség esetén is az emberek segítségére lehet. A cukorbetegség kialakulásában szerepet játszhat a glükóz metabolizmus, illetve a magas oxidatív stressz is. Az emberi szervezet is képes a koenzim-Q10 létrehozására, de ez a képesség a kor előrehaladtával egyre csak csökken. Ezért nagyon fontos ennek a pótlása.

Egy kutatásba cukorbetegségben szenvedő betegeket vontak be. A csoport egyes tagjai csupán placebót, míg a többiek koenzim-Q10-kiegészítést kaptak. Az eredmények azt mutatták, hogy akik koenzim-Q10-kiegészítést kaptak, esetükben jelentősen csökkent a szérum inzulin szintje, kevesebben szenvedtek inzulinrezisztenciában és a szervezetükben az oxidatív stressz szintje is alacsonyabb volt, mint amit a vizsgálat első napján készült laborleletek mutattak. A placebocsoportban pedig egyáltalán nem tapasztaltak javulást a vérvizsgálati eredmények alapján, ahol inzulinszintet vizsgáltak és egyéb cukorbetegségre jellemző markereket elemeztek.

A koenzim-Q10 tehát természetes módon is megtalálható az emberi szervezetben, a sejtek mitokondriumai tárolják. Ez energiát szolgáltat a szervezetnek, így védve a sejteket és a szöveteket az oxidatív stresszel szemben. A szervezetben kialakuló oxidatív károsodások következtében jönnek létre a különféle betegségek.

A koenzim-Q10 nemcsak egyes betegségek megelőzésében segíthet, de az öregedési folyamatokat is lassítani tudja. Más kutatások szerint a koenzim-Q10 jó hatással van a szív egészségére, a termékenységre, de enyhíteni tudja a migrént, a fejfájást, és a demencia, a Parkinson-kór, illetve egyes rákos megbetegedések ellen is védelmet nyújthat.

A koenzim-Q10 a fogínysorvadás megelőzésében is segíthet, illetve a már elkezdődött folyamatot is lassíthatja. Ma már lehet kapni olyan koenzim-Q10-ecsetelőt, amelyet az ínybe kell masszírozni.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:   Betegségekről  
Az ízületi gyulladást magas sarkú cipő is okozhatja
  2020-02-29 22:08:14, szombat
 
  Az ízületi gyulladás nagyon kellemetlen lehet, hiszen fájdalommal jár együtt, ami jelentősen megnehezíti a mindennapokat és a tevékenységek, a munka elvégzését. Sokan gyógyszert szednek az ízületi gyulladásra, azonban ezeknek a gyógyszereknek kellemetlen és sok esetben súlyos mellékhatásaik lehetnek.

Léteznek olyan módszerek is, amelyek nagyon hatékonyan képesek csillapítani az ízületi gyulladás fájdalmat okozó tüneteit. Az egyik ilyen természetes módszer a thai chi. A thai chi lassú, gyengéd mozdulatai nemcsak a fájdalmat enyhítik, de sokat könnyítenek a merevségen, illetve sok testi funkció is visszatér a hatására.

A magas sarkú cipő egy óriási stressz a láb számára. Tanulmányok számolnak be arról, hogy az ízületi gyulladás tüneteit nagyon jól csillapítja, ha valaki papucsot vagy lapos talpú cipőt hord, hiszen így nem nehezedik annyi teher az egyébként is fájdalmas ízületekre.

Az ízületi gyulladásban szenvedő betegek szervezetében nagyfokú gyulladás mutatható ki. Nagyon hasznosak lehetnek a gyulladásgátló táplálékok. A zöld leveles zöldségek és általában a zöldségek lúgosító hatással rendelkeznek, amelyet mindenképpen érdemes rendszeresen fogyasztani, hogy a szervezetben a gyulladási markerek csökkenjenek.

A térdben jelentkező ízületi gyulladásnál a levendulaolaj nagyfokú javulást tud eredményezni. A levendulaolajjal történő masszázs már néhány héten belül megszüntetheti a panaszokat. Ez az olaj nemcsak a gyulladást csökkenti, de nyugtató hatással is rendelkezik.

A tömjénolaj is gyulladáscsökkentő hatású, de emellett fájdalomcsillapító hatását is felismerték. A tömjénnel kapcsolatban bebizonyosodott, hogy hatékonyan képes csökkenteni a gyulladásos tüneteket arthritisben szenvedő betegeknél.

Átmenetileg a chilipaprika is segíthet, amely egy kapszaicin nevű vegyületet tartalmaz, ez pedig már három hét használat után jelentősen képes a fájdalmat és a gyulladási szintet csökkenteni.

A gyömbér nemcsak melegítő, hanem gyulladáscsökkentő hatással is rendelkezik. Kutatások igazolják, hogy a gyömbér akár 40 százalékkal is képes lecsökkenteni az ízületi gyulladásból eredő fájdalmat.

A piócás kezelés is sokat segíthet. Ezek a kis állatkák jelentősen csökkentik a gyulladást és a fájdalmat.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Hasznos-ötletes  
Alma és banán hatásai
  2020-02-29 00:19:51, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Házi természetgyógyász  
Az időpazarlás 12 módja
  2020-02-29 00:16:41, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Hasznos-ötletes  
9 egészséges szokás
  2020-02-29 00:12:49, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Házi természetgyógyász  
Torokfájásra
  2020-02-29 00:07:10, szombat
 
 


Tél végén gyakran előfordul, hogy fáj a torkunk. Nem kell azonban azonnal az orvoshoz rohanni, hiszen a konyhánkban is vannak olyan gyógynövények, gyümölcsök, zöldségek és fűszerek, amelyek hatékonyan képesek csillapítani és megszüntetni ezt a kellemetlen problémát.

Egyes természetes anyagokkal történő gargalizálás sokat enyhíthet a kaparó torokfájdalmon. Ehhez nem szükséges más, csak víz és só. Engedjen egy pohárba 2 dl vizet, majd adjon hozzá fél teáskanálnyi sót. Alaposan keverje össze és gargalizáljon. Naponta 4-5 alkalommal is megismételheti a procedúrát. A só gyógyítja az irritált nyálkahártyát és segít a fertőzéstől is megszabadulni.

A baktériumok és a vírusok nem szeretik a savas környezetet, így a legjobb, amit tehet, hogy torokfájáskor naponta 3-4 alkalommal is megiszik egy-egy pohár citromos vizet. Töltsön egy pohárba 2 dl vizet, facsarjon bele egy citromot, majd fogyassza azt el.

A gyömbér, a citrom és a víz hármasa is segíthet. A gyömbérből teát is készíthet, de le is reszelheti és a vízbe, a mézzel együtt elkeverve is elfogyaszthatja. A gyömbér enyhíti a fájdalmat és csökkenti a gyulladást, míg a méz antibakteriális hatással rendelkezik.

Torokfájásra az is jó, ha zsályaport szór a vízbe, ad hozzá egy kevés sót és egy kevés almaecetet. Ez az elegy nemcsak a fájdalmat enyhíti, de vírus- és baktériumellenes hatással is rendelkezik.

Gargarizálni a következővel is lehet: öntsön egy pohárba 2 dl vizet, adjon hozzá negyed teáskanál sót és ugyanennyi kurkumát. A kurkuma gyulladást csökkent, de antioxidáns hatása is kiemelkedő. Erősítve az immunrendszert elősegíti a gyors gyógyulást.

Torokfájás esetén a búzafűlé is sokat segíthet. Mivel klorofillban bővelkedik, így könnyedén elpusztítja a baktériumokat, de még a fájdalom enyhítésében is segít. A klorofill még a fogfájást is csillapítja, de akkor is nagy hasznát vehetjük, ha ínyproblémákkal küszködünk.

A szegfűszeg nemcsak gyulladáscsökkentő, hanem antibakteriális hatással is rendelkezik. Forraljon fel 2 dl vizet, közben törjön össze néhány szegfűszeget. Öntse a vizet a pohárba, hagyja 10 percig állni, majd szűrje le, és már fogyaszthatja is.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Csontritkulásról jó tudni
  2020-02-29 00:01:10, szombat
 
  A csontsűrűség és a csontokban lévő ásványi anyag csökkenése csontritkulás kialakulásához vezethet. Csontritkulás kialakulhat hormonális egyensúlyhiány, D-vitamin- vagy kalciumhiány miatt. Oszteoporózis esetén a gyógyszeres kezelés mellett vannak olyan étrendi kiegészítők és táplálékok, amelyek szintén sokat segíthetnek a betegség lefolyásának lassításában.

Csontritkulás esetén segíthet a hüvelyesek, a vörös lóhere, a poloskavész, a kalciumkiegészítők fogyasztása, az alkoholfogyasztás minimalizálása, a dohányzás abbahagyása, az egészséges testsúly fenntartása, a rendszeres testmozgás és a fehérjebevitel csökkentése.

A legjobb mód, hogy a csontok sokáig erősek maradjanak, az ásványi anyagok bevitele, különösen a kalcium mennyiségének növelése. Az étkezési ecetet összefüggésbe hozták ennek az ásványi anyagnak a növekedésével, mivel az ecet megnöveli a kalciumfelvétel hatékonyságát.

A fitoösztrogénekben gazdag étrend is sokat segíthet, mivel ezek az egyik női nemi hormonhoz, az ösztrogénhez, pontosabban annak a receptoraihoz kötődnek. A csontsűrűség csökkenése nőknél a legtöbb esetben ennek a hormonnak az alacsony szintjével magyarázható.

A vöröshere is segíthet a csontvesztés megelőzésében. Egyes kutatások arra mutatnak rá, hogy legfőképpen a gerinc régiójában állítja meg a csontvesztést. Azonban ezt a gyógynövényt nem ajánlatos azoknak fogyasztani, akik hormonfüggő daganatban szenvednek, vagy esélyük van az ilyen jellegű daganat kialakulására.

A lazac különösen gazdag kalciumban és D-vitaminban, valamint jótékony omega-3 zsírokban, ezért ajánlatos rendszeresen fogyasztani a csontritkulás megelőzése érdekében.

A spenót is gazdag forrása a kalciumnak, de más keresztesvirágú zöldségek is bővelkednek ebben az ásványi anyagban, például a kelkáposzta, a brokkoli vagy a kelbimbó.

A poloskavészt gyakran a menstruáció kellemetlen tünetei esetén használják a nők, de fitoösztrogén vegyületekben is gazdag, így nagyon ajánlatos a fogyasztása azon nők számára, akik a menopauza szakaszába léptek.

Ahogy a kalcium, úgy egy másik ásványi anyag, a magnézium is elengedhetetlen az egészséges csontok fenntartásához. A csontbontó folyamatok megelőzésében a mangán is segíthet. A frissen facsart ananászlé gazdag forrása a mangánnak, de a barna rizs, a kukorica, a hüvelyesek, a diófélék és a magvak is sokat tartalmaznak belőle.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Csontritkulás...  
     1/12 oldal   Bejegyzések száma: 119 
2020.01 2020. Február 2020.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 119 db bejegyzés
e év: 3611 db bejegyzés
Összes: 49208 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 361
  • e Hét: 1324
  • e Hónap: 14315
  • e Év: 190190
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.