Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/77 oldal   Bejegyzések száma: 763 
A mindennapos viták ártanak az egészségnek
  2022-11-24 22:48:12, csütörtök
 
  A mindennapos viták ártanak az egészségnek - dolgok, amelyek miatt a legtöbb pár veszekszik:

Minden házasságban vannak hullámvölgyek, olyan házasság egész egyszerűen nem létezik, ahol nincsenek viták. Ez teljesen természetes is, hiszen egy-egy egészséges vita sokkal hasznosabb, mintha a problémákat mindig a szőnyeg alá söpörnénk. A cikkben bemutatjuk azokat a dolgokat, amelyek miatt a párok között rendszeresen vagy bizonyos időközönként viták alakulhatnak ki. Ezeket a vitákat azért is jobb elkerülni, mivel ártanak az egészségnek.

Nagyon sok kapcsolat az intimitás hiánya, a kevés együttlét miatt romlik meg, megy tönkre. Sok oka lehet annak, hogy a párok egyre kevesebb alkalommal bújnak össze. A több évnyi vagy netalántán évtizednyi házasság bizony kemény, embert próbáló küzdelem néha, hiszen egy házasságért, kapcsolatért minden egyes nap küzdeni kell és dolgozni kell azon, hogy működjön.

A házasságok jelentős hányada akkor bomlik fel, amikor a feleség a menopauza szakaszába lép. Megváltozik a test működése, hormonális hatások nyomják rá a bélyeget a hangulatra, de sok egyéb tünet is nehezítheti a hölgyek életét. Azt szokták mondani, ha a menopauzát túléli a pár, akkor már életük végéig együtt fognak maradni. Hogy mi a titok? Beszélni kell róla. Nem csak általános dolgokról, hanem az intimitásról és az ezzel kapcsolatos problémákról is. Mert ha egy nő emiatt utasítja el mindig a párját, de nem indokolja meg a libidócsökkenést, akkor a férje sem fogja tudni, hogy mi változott meg. Egy házasság akkor működhet igazán jól, ha nem léteznek tabuk.

Sajnos sok házasság laposodik el, mert a napi néhány mondatos általános kérdéseken és válaszokon kívül másról nem is nagyon beszélgetnek a párok. Márpedig legalább egy félórás beszélgetéssel kellene zárni a napot, hiszen a kommunikáció közelebb hozza egymáshoz a párokat és sokkal meghittebbé teszi a kapcsolatokat, nem beszélve arról, hogy így kölcsönösen meg tudják egymással osztani a gondokat és a boldogabb pillanatokat. Márpedig együtt még a terheket is könnyebb cipelni, mint egymagunkban.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Jó tudni
  2022-11-23 19:50:13, szerda
 
  7 sokkoló pszichológiai jelenség, ami mindenkire hatással van, még is csak kevesen tudnak róluk

A pszichológia tudománya segít jobban megérteni, hogyan működik az elménk, és hogyan befolyásolják tudattalan hatások gondolatainkat, döntéseinket, érzelmeinket, észleléseinket, viselkedésünket és cselekedeteinket, akár tudatosan, akár tudat alatt, akár tudattalanul. Minél többet tudunk a különböző bonyolult és észbontó paradoxonokról, annál jobban fogjuk tudni irányítani elménket és segíteni a személyes fejlődésünket.

Itt van tehát 7 olyan pszichológiai jelenség, amiről talán még sosem hallottál, de mégis nagy hatással van az életedre

1. Közönséghatás
A közönséghatás a szociális beilleszkedés egy formája, amely magában foglalja az egyén pszichológiai hajlamát arra, hogy jobban vagy rosszabbul teljesítsen, ha más emberek (közönség) előtt dolgozik, mint ha egyedül teljesít. Ez a tendencia azonban még akkor is megfigyelhető, ha egyszerűen csak jelen vannak a környezetben más emberek, ahelyett, hogy csak velük dolgoznánk. Egy 2016-os tanulmány elmagyarázza: "A közönséghatás akkor jelentkezik, amikor a résztvevő viselkedése azért változik meg, mert azt hiszi, hogy egy másik személy figyeli őt".

Ez azt mutatja, hogy hajlamosak vagyunk egyszerű feladatokat pontosabban és hatékonyabban elvégezni, ha közönség előtt vagyunk, mint egyedül. Ezzel szemben egy összetett feladat elvégzésekor közönség jelenlétében rosszabbul és eredménytelenebbül teljesíthetünk, mint egyedül. Ezt a jelenséget szociális gátlásként azonosítják. Az Amerikai Pszichológiai Társaság (APA) szerint a jelenlévők jelenléte erősen befolyásolhatja a viselkedést, nemcsak az embereknél, hanem különböző állatoknál is, például főemlősöknél, madaraknál, halaknál stb.

2. A tudás átka
Ez az egyik leggyakoribb pszichológiai hatás, amelyet a legtöbben tapasztalunk, különösen oktatási és szakmai környezetben. Egy 2020-as tanulmány szerint egy olyan pszichológiai jelenségről van szó, amikor "egy szakértő azon fáradozik, hogy újrateremtse egy kezdő lelkiállapotát". Ez a kognitív torzítás akkor következik be, amikor feltételezzük, hogy valaki rendelkezik olyan háttérismeretekkel egy adott témáról, hogy megértse, amikor kommunikálunk vele. A szakértelem átkának is nevezik, ez egy olyan tudatalatti feltételezés, amely megnehezíti, hogy valaki megfelelően értékelje mások viselkedését.

Ez a mentális előítélet arról árulkodik, hogy képtelenek vagyunk "megtanulni" vagy figyelmen kívül hagyni azt, amit már tudunk. Ezt gyakran tapasztalják tanárok, oktatók és más szakértők, mivel nehezen tudnak elmagyarázni egy témát valakinek, aki nem rendelkezik ugyanilyen szintű ismeretekkel. A tudás átka hatással lehet az ember kommunikációjára, empátiájára, kreativitására, termelékenységére és személyes fejlődésére. "A tudás átok lehet: Ha egyszer már megszereztünk egy bizonyos ismeretet, az hajlamosít arra, hogy torzítsa vagy beszennyezze az érvelési képességünket egy kevésbé tájékozott szemszögből" - magyarázzák a kutatók.

3. Születésnap-szám hatás
Jobban kedveled a saját születési dátumod számát, mint más számjegyeket? Ha igen, akkor a születésnap-szám hatás néven ismert kognitív torzítást tapasztalod. Ez egy olyan tudatalatti mentális tendencia, amely arra késztet minket, hogy a születési dátumunkban szereplő számokat jobban mindig szívesebben válasszuk, mint bármely más számot. Eredetileg Shinobu Kitayama és Mayumi Karasawa japán pszichológusok tanulmányozták 1997-ben, és ez az egyik olyan pszichológiai jelenség, amelyet világszerte megfigyelnek az embereknél. Ezt a tendenciát azonban befolyásolhatja a személyiség, a nem és az életkor.

Mivel a születésnapunk alapvetően az énérzetünkhöz kapcsolódik, hajlamosak vagyunk a születésnapunkban szereplő számokat előnyben részesíteni. Azok a személyek azonban, akiknek gyenge az önbecsülésük, hiányzik az önszeretetük vagy gyűlölik magukat, nem feltétlenül tapasztalják a születésnap-szám hatást. Ehhez a jelenséghez kapcsolódik egy másik hasonló előítélet, az úgynevezett névbetű-hatás, amikor az ember a nevében szereplő betűket, különösen a kezdőbetűket részesíti előnyben, és úgy véli, hogy az ilyen betűk vagy betűsorok szerencsét hoznak. Az ilyen mentális hajlamok gyakran befolyásolhatják a valós életben hozott döntéseinket.

4. Google-hatás
Más néven digitális amnéziának is nevezik, ez egy olyan mentális tendencia, hogy nem emlékszünk vagy elfelejtünk olyan tényeket, amelyek könnyen megtalálhatók az online keresőmotorok, például a Google vagy a Bing segítségével. Mivel az információk könnyen elérhetők, nem szívesebben tároljuk őket a memóriánkban. Erről a hatásról először egy 2011-es tanulmányban számoltak be, amelyben a kutatók kifejtették, hogy "az internet a külső vagy tranzaktív memória elsődleges formájává vált, ahol az információkat kollektívan tároljuk magunkon kívül". A tanulmány megállapította, hogy nehéz problémák megoldása során arra vagyunk "felkészülve", hogy a "Google-t" vegyük figyelembe, és ha tudjuk, hogy a jövőben könnyen hozzáférhetünk az információhoz, akkor kevésbé valószínű, hogy magát az információt idézzük fel, helyette inkább azt, hogy hol érhetjük el az információt.

Ez azonban nem jelenti azt, hogy az offline tanulási és információmegőrzési képességünk sérülne. A Google-hatás inkább arról szól, hogy milyen típusú információkat és milyen részletességgel tartunk elég fontosnak ahhoz, hogy megjegyezzük őket.

5. Tamagotchi hatás
Ez egy nagyon gyakori pszichológiai jelenség, amiről valószínűleg még nem hallottál, de már biztosan tapasztaltad. Az a személy, aki ezt a pszichológiai tendenciát tapasztalja, hajlamos érzelmi kötődést kialakítani egy géphez, eszközhöz, robothoz vagy más digitális tárgyhoz. Ez a jelenség a japán Tamagotchi játékról kapta a nevét, amely egy 1996-ban megjelent virtuális háziállat. "A Tamagotchi, egy digitális képernyővel ellátott kézi tojás, amelyet etetni és gondozni kellett, valószínűleg a mesterséges háziállat mozgalom előfutárának tekinthető 1996-ban" - magyarázza egy 2015-ös tanulmány.

Ezt a hatást bárki megtapasztalhatja, mivel az emberek úgy vannak bekötve, hogy kötődést alakítanak ki bármihez, amihez kapcsolódni tudnak. A Tamagotchi virtuális háziállatok mesterséges intelligenciát (AI) alkalmaznak, amely tükrözi az emberi személyiséget, viselkedést és érzelmeket. Ezért ez a pszichológiai jelenség inkább azoknál az embereknél figyelhető meg, akik introvertáltak, félénkek vagy nehezen kommunikálnak nyíltan.

6. Zeigarnik-hatás
Hajlamos emlékezni egy olyan feladat részleteire, amely félbeszakítás miatt maradt befejezetlenül? A pszichológia szerint hajlamosabbak vagyunk arra, hogy könnyebben felidézzünk egy részben befejezett tevékenységet, amelyet megszakítottak. A Bluma Zeigarnik litván-szovjet pszichológusról elnevezett hatás szerint a feladat megszakítása inkább javítja, mint csökkenti későbbi emlékezőképességünket. Ez egyike azoknak a pszichológiai hatásoknak, amelyek a memóriánkkal kapcsolatosak. Ez lehetővé teszi, hogy a megszakított vagy be nem fejezett feladatokra jobban emlékezzünk, mint a sikeresen befejezettekre.

Ez a jelenség gyakran megfigyelhető a szappanoperákban vagy a folytatásos képregényekben, ahol a cliffhangert használják arra, hogy a közönséget türelmetlenül várják a következő epizódot vagy számot. A Zeigarnik-effektus azonban különbözik az Ovsiankina-effektustól, amely arra utal, hogy hajlamosak vagyunk a megszakítás után a legkésőbbi adandó alkalommal újrakezdeni egy feladatot.

7. Baader-Meinhof-jelenség
Más néven gyakorisági illúzió, ez a rendelkezésre állási torzítás egy fajtája, amikor túlbecsüljük bizonyos események valószínűségét. Ezért úgy tűnik, hogy valamit gyakrabban veszünk észre, miután megtanultunk egy új információt, ez pedig elhiteti veled, hogy a helyzet nagy gyakorisággal fordul elő.

Egy 2019-es tanulmány a Baader-Meinhof-jelenséget kognitív torzításként (a gondolkodás szisztematikus eltérése) magyarázza, amely akkor jelentkezik, "amikor az embernek új tapasztalata van, vagy valami újat tanul, és hirtelen gyakrabban kezd vele találkozni, még akkor is, ha az egész idő alatt ott volt előtte is". Úgy vélik, hogy a jelenség két különböző folyamatot foglal magában -

a. A szelektív figyelem torzítása: A számunkra fontos információk vagy dolgok megfigyelése, miközben a többit figyelmen kívül hagyjuk.

b. Megerősítési torzítás: Olyan információk keresése, amelyek alátámasztják a hiedelmeinket és észleléseinket, miközben elkerüljük a meglévő bizonyítékokat, amelyek ellenkezhetnek a hiedelmeinkkel.
Forrás : facts Link
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
6 pszichológiai trükk, amivel olvashatsz mások gondolataiban
  2022-11-23 19:23:29, szerda
 
  Nem kell semmilyen szuperképesség ahhoz, hogy olvasni tudj az emberek gondolataiban, ez egy tanulható készség. Ebben pedig rengeteget segít ez a pár pszichológiai trükk.
Íme 6 egyszerű módszer, amellyel hatékonyan olvashatsz az emberek gondolataiban:

1) Testbeszéd
A kommunikáció nem csak arról szól, hogyan beszélsz. A testbeszéd a kommunikáció nem verbális módja, ahol a fizikai viselkedésen keresztül közvetítesz információt. Az olyan nem verbális jelzések, mint a hangszíned, arckifejezésed, tekinteted és gesztusaid, üléspozíciód, testtartásod sokat elárulnak a személyiségedről.

A testbeszéd egyértelműen elárulja, hogy valaki mire gondol. A gondolataink mindig tükröződnek a cselekedeteinkben, ezért érthető, hogy az ember testbeszéde közvetlen kapcsolatban van azzal, hogy az illető mit érezhet vagy gondolhat. Az arckifejezés és a testtartás kiváló forrásai egy személy érzelmeinek megfejtésének.

Ha például stresszesek vagyunk, a homlokunk ráncosodik, hasonlóképpen a fej oldalra billentése beszélgetés közben azt jelzi, hogy valóban érdeklődünk a beszélgetés iránt. Ha valaki örül, a mosolya a szeméig ér, és ráncba szedi a szemét. A szem körüli ráncok hiánya esetlegesen hamis mosolyra utal.

Állva vagy ülve, ha valaki lába az Ön irányába mutat, az azt jelenti, hogy kedvező véleménnyel van Önről. Ha a beszélgetőpartnered lába valaki más irányába mutat, akkor valószínű, hogy inkább azzal a személlyel szeretne beszélgetni, és nem veled. Másrészt, ha keresztbe tett karral, de kissé lábujjheggyel ül vagy áll, az azt jelenti, hogy érzelmileg elhatárolódik a beszélgetéstől.

Hangunkat, kézmozdulatainkat és más nonverbális jelzéseinket nem tudjuk önként manipulálni. A testbeszéd tehát csalhatatlanul tükrözi az ember gondolatait. A testbeszéd elemzése a gondolatolvasás egyik fontos alappillére.

2) Olvasd el a szem jeleit
A szemek mindent elárulnak egy emberről, nem hazudnak, és teljesen igaz, hogy a szem tükör a lélekhez. Ha egy ember szemébe nézel, rengeteg információt nyerhetsz az érzelmi állapotáról. A szemek jelezhetik a bizalmat, a bizalmatlanságot, az elégedettséget, a félelmet, a biztonságot és az érzések széles skáláját. Tudunk mosolyt színlelni, de a pupilláinkat nem tudjuk irányítani.

A szemkontaktus felvétele, amikor beszélgetünk valakivel, a bizalom és az érvényesülés jele. A közvetlen és hosszan tartó szemkontaktus a romantikus érdeklődés jele is. A pupilláink kitágulnak, amikor a szerelmünkre vagy valamire nézünk, amit szeretünk, és amikor a pupillák összehúzódnak, az az elutasítás jele. Másrészt a szemkontaktus kerülése az érdeklődés hiányának a jele, vagy annak, hogy valamit rejtegetünk.

Gyakran nézünk felfelé, amikor megpróbálunk felidézni valamit, vagy vizualizálni egy eseményt vagy képet. A lefelé nézés azonban azzal jár, hogy nem nézünk a másikra, ami ezért a behódolás jele lehet.

Ha boldogok vagyunk, a szemünk megnyúlik, ráncosodik és csillog, ha pedig szomorúak vagyunk, a szemhéjak felemelkednek, ahogy a szemöldök alsó széle is. A félig lehunyt szemek fáradtságot jeleznek; a lefelé és jobbra tekintés azt jelenti, hogy a belső érzelmekre figyelsz; míg a lefelé és balra tekintés azt jelenti, hogy magadhoz beszélsz.
A pszichológusok szerint az izgalom növeli a pupillád méretét. Ez azt jelenti, hogy a pupillaméret az érzelmeinknek és elvárásainknak megfelelően igazodik. Olvass tehát figyelmesen a másik szemében, hogy megismerd a gondolatait.

3) Figyelj a hangszínre
Tudtad, hogy a hang az maga a személy azonossága?
A Barcelonai Autonóm Egyetem tanulmánya szerint a mély hangszín az érettség jele, és hogy az illető megbízható. A rendkívül mély hangok a személy sötét érzéseit jelezhetik. A határozott, magabiztos hangszín azt jelenti, hogy amiről beszélsz, az fontos. A nagy hangerővel való beszéd gyengeséget, önzést és türelmetlenséget jelez, a halk hangerő pedig tapasztalatlanságot és gátlástalanságot. A meleg és kedves hang azt jelenti, hogy az illető megpróbál közelebb kerülni hozzád.

A hanglejtés vagy artikuláció sokat elárul arról, hogy valaki szeretné, ha megértenék. Például a botladozás agresszivitást jelez, a jól definiált kiejtés azt jelenti, hogy valaki nyitott a kommunikációra, a pontatlanság pedig mentális zavartságot jelez.

Figyeltél már arra, hogy milyen gyorsan beszélsz?
Ha nem, akkor tudnia kell, hogy a nagyon gyors beszéd feszültséget és az információ elrejtésének szándékát jelzi. Míg a lassú beszéd nyugalmat jelez.

Ezért az energia, amit a beszédbe fektetsz, sokkal fontosabb, mint maguk a kimondott szavak. A hangminőségre, a beszédsebességre, a hangerőre és az artikulációra való odafigyeléssel rengeteget megfigyelhetsz egy emberről.
Összefoglalva, a hangszín sok mindent jelenthet, és legalább olyan megbízható, mint egy ujjlenyomat.

4) Figyeld meg a légzést
Az, ahogyan lélegzel, sokat elárul a mentális állapotodról és arról, hogy milyen tempóban éled az életed.
Meglepődtél?

Az emberek a " gerincük tövén" keresztül lélegeznek, amikor ellazultak. Feszültség és szorongás idején a légzésük rövid, túlzottan gyors és felszínes. Ez annak a jele is lehet, hogy az illető esetleg szégyenlős és kényelmetlenül osztja meg személyes életével kapcsolatos információit, vagy megpróbál információkat elrejteni.

5) Növeld az interakciók idejét
Ahhoz, hogy jobb legyél, időt kell töltened az emberekkel. Minél többet beszélgettek különböző témákról, annál jobban megfigyelheted a testbeszédüket, a hangszínüket, a légzési stílusukat, és megismerheted a gondolataikat. Az emberek nem fedik fel magukat könnyen idegeneknek, de ha barátságos vagy velük, lassan megnyílnak az ötleteikről, attitűdjeikről, értékeikről és gondolkodásmódjukról.
A másik ember pszichéjébe való betekintés segít többet megtudni a gondolkodásmódjáról. Ha valakivel időt töltesz, könnyebben megérted, hogyan reagál az illető bizonyos helyzetekre, mert tanúja voltál a viselkedésének.

Éppen ezért megdöbbenve nem veszed észre, ha a barátod valami váratlan dolgot tesz. Lehet, hogy nem láttad előre, ami arra utal, hogy nem töltöttetek elég időt együtt.
Gyakran előfordul, hogy egy kapcsolatban, még több év együttlét után sem értheted meg, mi jár a másik fejében. Ha tudatosan kapcsolódsz egy személyhez, az segít megérteni a tulajdonságait és azt, hogy hogyan viselkedik a legtöbb esetben.

6) Védd az energiádat
Ebben az univerzumban minden energia, így gondolatainkkal és szándékainkkal befolyásolhatjuk az anyagot, ezáltal pedig a többi embert is. Mivel, a testünk és a gondolataink energia, folyamatosan " univerzális " jeleket küldhetünk a szándékainkon és gondolatainkon keresztül.

Még akkor is energiát küldünk, amikor másokkal beszélgetünk és eszmét cserélünk. És amikor megpróbáljuk megérteni egy másik ember gondolatait és elképzeléseit, bizonyos mértékig részt veszünk azok olvasásában. Ebből tudjuk, hogy az illető egy hullámhosszon van-e, érdekli-e a beszélgetés, vagy itt az ideje, hogy változtassunk a beszélgetésen.

Hasonlóképpen, a másoktól kapott szándékok és gondolatok is befolyásolhatják az elmédet és az agyadat. Légy tehát óvatos, hogy kivel lépsz kapcsolatba, és kivel próbálsz mély kapcsolatot kezdeményezni. Mert a te mentális állapotod befolyásolni fogja a másik személy mentális beállítottságát és fordítva. Ha dühös vagy haragtartó vagy valakivel szemben a környezetedben, a barátod vagy kollégád ugyanezt az érzést fogja tükrözni. Ha pedig valaki depresszióban van, akkor te is képes leszel magadba szívni ezt az energiát, és hajlamos te is hajlamos leszel magad alatt lenni.

A gondolatolvasás mellett magas fokú önismeretre is szükséged van ahhoz, hogy megvédd az energiádat. Tudatosnak és önmagadra összpontosítónak kell lenned, hogy jobban tudj olvasni egy másik ember elméjében. Ez azt jelenti, hogy empatikusnak is kell lenned a másik emberrel szemben - ez egy alulértékelt emberi tulajdonság.
Forrás :facts :Link
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
A tartós és egészséges kapcsolathoz vezető út
  2022-11-14 23:06:37, hétfő
 
  Mindenki boldog, hosszú kapcsolatban szeretne élni. Mindenki arra vágyik, hogy megtalálja az igazit és aztán haláluk napjáig boldogan éljenek. Nem is olyan könnyű az igazira lelni, de valójában nem megtalálni nehéz a másik felünket, hanem a boldog házasságot fenntartani, hiszen a házasságért tenni kell minden egyes nap.

Olyan házasság nem létezik, ami boldog és csak magától boldog. A házasfelek is változnak az évek során és maga az élet is produkálhat olyan dolgokat, olyan nehézségeket, amelyek bizony próbára teszik a kapcsolatot. Nem lehetetlen azonban a boldog kapcsolat megteremtése és fenntartása. A cikkben most 4 olyan dolog kerül felsorolásra, amelyek nagyon lényegesek minden kapcsolatban. Mert ha ezek az apró dolgok kimaradnak, úgy a kapcsolat is hamar kihűl és bizony nagyon nehéz felszítani azt a lángot, amely éppen kialudni készül.

Igen, sokkal könnyebb a másikban meglátni a hibát, mint saját magunkban. Könnyebb azt mondani a párunknak, hogy te rontottad el, te hibáztál és te vagy a felelős ezért vagy azért. Nem könnyű beismerni, ha mi követtünk el egy kisebb vagy éppen nagyobb hibát, de nem lehet örökké csak a másikat felelősségre vonni, mert előbb-utóbb bizony nála is betelik az a bizonyos pohár. Felnőtt emberek vagyunk, így mindig vállalnunk kell a tetteink következményeit, és ami a leglényegesebb, hogy tudnunk kell bocsánatot kérni és megbocsátani. Enélkül nem megy.

Sok pár nem mer érvelni, nem akar konfrontálódni, ezért a szőnyeg alá söprik a problémákat. Végül már nem is lehet állni azon a bizonyos szőnyegen, annyi minden összegyűlt alatta. Az őszinteség mindig kifizetődő. Ha úgy kezdünk el egy kapcsolatot, hogy mindig azt mondjuk, amit a másik hallani akar és eltitkoljuk az igazságot, akkor az a kapcsolat nem őszinte.

Amikor már nincs a házasságban intimitás, nincsenek apró puszik, forró csókok és simogatások, akkor gyanakodhatunk, hogy valami nincs rendben a kapcsolatunkkal. Az, hogy férjhez mentünk, megnősültünk, még nem jelenti azt, hogy a párunk nem igényli a törődést és a kényeztetést. Az érintésnek hatalmas ereje van. Nemcsak a házasfelek közötti kapcsolatot fűzi szorosabbra, de a simogatásnak, az érintésnek léleksimogató ereje is van.

Minden házasság más és más. Egyesek állandóan együtt vannak, míg mások csak ritkán találkoznak. Nem létezik általános recept, kinek ez, kinek az válik be. Azonban bizonyos időközönként jólesik kicsit közösen kimozdulni, vagy csak egy-egy napot, délutánt, estét együtt eltölteni. A közös tevékenységek, programok közelebb hozzák egymáshoz a párokat. A közös élmények szorosabbra fűzik azt a bizonyos köteléket. Minél több közös emlékünk van a párunkkal, annál közelebb érezzük őt magunkhoz. Minél közelebb érezzük őt magunkhoz, annál kevesebbszer akarjuk őt megbántani. Mert tudjuk, hogy mennyire szeretjük és mennyit is jelent nekünk.

Amennyiben kvázi egészséges kapcsolatban élünk, úgy nagyobb az esélyünk arra, hogy testileg és lelkileg is egészségesek maradunk, hiszen ma már számtalan tanulmány számol be arról, hogy a házasságban élők egészségesebbek a magányosabb társaikkal ellentétben.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Kereszténység
  2022-10-31 14:44:50, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Nem kérek a halloweenből én sem !
  2022-10-31 14:44:10, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Nincs másik hazánk...
  2022-10-26 15:30:40, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Ha a Turulmadár visszatér
  2022-10-21 13:35:09, péntek
 
  Üzenik a kárpátaljai magyarok: ,,Visszaszáll a turulmadár a munkácsi várra!"
Ha a turulmadár visszatér
Félelem járja át a szíveket,
a turulmadár láttán,
tán a magyarság jelképe
csapásokat mér az ellen hátán?

Nem bántott az senkit, csak állt
kitárt szárnyakkal, büszkén,
fején ékes koronával,
nemzetünket őrző valójával.

Nem egy forrasztott fémtől,
hanem, a jelképtől félnek!
Egy nemzet ellen elkövetett
bűnre emlékezteti őket!

A múlttól való félelem miatt,
a magyarságot lábbal taposnák,
nemzetünk hős nagy asszonyát,
Zrínyi Ilonát is gyalázták!

Egyszer a turulmadár visszaszáll,
Munkács büszke várára,
barbár tettüket nem feledve,
vigyáz nagy Magyarországra.

Amikor majd Isten és Mária,
a madárral szövetséget kötnek,
akkor majd újból száll a fohász,
hogy,, a magyarok nyilaitól
ments meg uram minket!"
Sándor Kinga
Gödöllő 2022-10-15
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
A leggyakoribb pszichikus képességek teljes listája
  2022-10-13 23:30:53, csütörtök
 
  A pszichikai képességek közül a legtöbb összefügg egymással.
Például az automatikus írás beleillik a tisztánlátásba; ez egy módja az átjövő üzenetek fogadásának és közlésének.

Még a médiumképesség is magában foglalja a tisztánlátást és a tisztánhallást. Az átfedések elég gyakoriak, amikor a pszichikai képességeket kezdjük vizsgálni...

A pszichikai képességek 8 típusa

Telepátia
Gondoltál már valaha egy barátodra vagy szerettedre, és aztán BING! üzenetet vagy hívást kapsz az illetőtől?
A telepatikus képességed figyelmeztetett arra, hogy a barátod fel akar hívni téged.
A telepátia gyakori az embereknél.

Az anyák (különösen) és az apák ösztönösen tudják, mikor van szükségük a gyermekeiknek rájuk; a barátok pontosan a megfelelő pillanatban kapnak késztetést arra, hogy elérjék őket.
Az emberek még fizikai érzéseket és érzelmeket is képesek telepatikus úton küldeni vagy fogadni.
A telepátia összekapcsolható a tisztánlátással és a tisztánlátással - a cikk későbbi részében mindkét témáról beszélni fogunk.

Egyesek még telepatikus álmokat is átélnek, amelyekben alvás közben interakcióba lépnek és információkat kapnak barátaiktól és szeretteiktől.
Amikor felébrednek, vagy hallanak az adott személytől aznap, vagy megtudják, hogy amiről álmodtak, az a valóságban is megtörtént.

Tisztánlátás
Ha tisztánlátó vagy, akkor egyszerűen tudsz dolgokat anélkül, hogy bármilyen okod lenne rá. Az információ csak úgy beugrik a fejedbe, amikor szükséged van rá.

Ezek az információk gyakran konkrét részleteket is tartalmaznak.
Lehet, hogy üzeneteket kapsz azokról az emberekről, akikkel kapcsolatba kerülsz, vagy akár olyan dolgokat is tudsz azokról, akikről nem akarsz tudni.
A tisztánlátás különböző módokon is megnyilvánul.
Például kaphatsz részleteket emberekről és eseményekről, ha egy hozzájuk tartozó tárgyat tartasz a kezedben (más néven pszichometria).

Automatikus írás
Néha elbambulsz írás közben, és a naplódban meglepően pontos üzeneteket találsz?
Lehet, hogy a szellemvezetőid vagy az őseid üzeneteit csatornázod, amikor írsz.

Az automatikus írás olyan, mintha a szellemeket csatornáznád az írásodon keresztül.
Vannak, akik szándékosan kapcsolódnak a Felsőbb Tudatosságukhoz, mielőtt leülnének írni.
Mások csak úgy átváltanak a tudatos írásról az automatikus írásra, anélkül, hogy észrevennék.
Tipp: Ha szeretnéd erősíteni ezt a látnoki képességet, állítsd magad elé azt a szándékot, hogy írás közben kapcsolatba lépsz a szellemvezetőiddel.

Akár egy imát vagy éneket is kitalálhatsz, hogy elindulj.
Vedd elő a naplódat, állíts be egy időzítőt 10-15 percre, és kezdj el írni, ami csak eszedbe jut. Próbáld meg nem irányítani, hogy mi jön feléd.

Csak engedd meg magadnak, hogy írj.
Feltétlenül írj dátumot az automatikus írási munkamenet lapjaira, hogy visszanézhess, és feljegyezhesd az írásodban bekövetkezett "találatokat".

Medialitás vagy csatornázás
Az automatikus íráshoz hasonlóan a médiumok által felvett üzenetek is érkezhetnek különböző entitásoktól, szellemvezetőktől, angyaloktól. A médiumok még az elhunyt barátoktól és szeretteiktől származó üzeneteket is átadhatják.

A médiumoknak éles határokat kell felállítaniuk a szellemvilággal; ellenkező esetben a szellemek a nap és az éjszaka minden szakában megpróbálhatnak kapcsolatba lépni velük.
Ha ezt tapasztalod, egyszerűen tudasd a szellemekkel, akik kapcsolatba akarnak lépni veled, hogy csak délelőtt 10 és este 6 óra között fogadod az üzeneteket.

Legyél határozott a szabályok tekintetében, és győződj meg róla, hogy véded az energiád és az otthonod. Megkérheted az őrangyalodat, hogy legyen “kidobó", hogy a szellemek ne tartsanak ébren egész éjjel, vagy ne legyenek főnökösödők az üzenetek megosztásával kapcsolatban.

Tisztánhallás
A medialitás és a csatornázás tisztánhallásként is megnyilvánulhat.
Azok az emberek, akik üzeneteket kapnak más létezési síkokról, gyakran “hallják" a kapott üzeneteket.
Sokszor teljes hanghallucinációkat kapnak, vagy olyan ultrafinom hangokat hallanak, amelyeket mások egyszerűen nem tudnak tisztán érzékelni.

Sok parapszichológus hiperérzékeny eszközöket használ, hogy hangokat és hanginformációkat rögzítsen az általuk vizsgált helyszíneken.
A tisztánhalló emberek speciális felszerelés nélkül is képesek ténylegesen hallani vagy megérteni az üzeneteket.

A képesség egy másik kifejezésmódja az, hogy tényleges beszélgetésrészleteket hallasz - a tévében vagy a való életben - vagy meghallasz egy dalt, amely egy olyan kérdést válaszol meg, amin éppen gondolkodsz.
Ez a látnoki képesség valószínűleg sokkal gyakoribb, mint azt az emberek gondolnák.

Távolba látás
A távolbalátás a tisztánlátással áll kapcsolatban. Amikor valaki használja a távlati látás képességét, olyan képeket és környezetet láthat, mintha valóban az adott helyszínen lenne, hiába tartózkodik több ezer kilométerre tőle.
Ezt a látnoki képességet a kormányok világszerte intenzíven tanulmányozzák.

A kísérleti adatok meglátásától kezdve a diplomaták utáni kémkedésen át a katonai tervek megtekintéséig sok mindenre használható.
Képzeljük el, mi történhetne, ha az a személy, aki ráhangolódik egy távoli látásmódra, tisztán halló is lenne, és képes lenne a beszélgetések részleteit is "felvenni"!
Ha ilyen képességgel rendelkezel semmiképp se nyomozz más emberek után csak úgy, vagy ne használd arra, hogy az exeidet vagy riválisaidat ellenőrizd vele.

Prekogníció
Vannak esetek, amikor az emberek egyszerűen tudják, hogy valami történni fog, mielőtt az megtörténne. Ezt nevezik prekogníciónak.
Egyesek a prekogníciót a jósláshoz vagy a jövőbe való belátás képességéhez sorolják, és ahhoz, hogy meglássák, mi fog történni.

Ez a képesség látomásokban, álmokban, vagy akár egy kristálygömbbe, tealevelekbe vagy az égen lévő felhőkbe nézve is megnyilvánul.
Bár egyesek úgy vélik, hogy nem lehet a jövőbe látni, sok ember pontos információkat kap a jövőben bekövetkező dolgokról.
Ezt még mindig tesztelik a tudósok világszerte.

Tisztánérzés
A tisztánérzés is egy gyakori pszichikai képesség. Amikor meg tudod érezni mások érzelmeit, vagy érzed egy szoba energiáját, az a tisztánérzés működés közben.
Egyesek képesek nagyon érzelmileg terhelt terek vagy interakciók energiáját felvenni - még jóval azután is, hogy a helyzet "megoldódott".

Például néhány embert elborítanak az érzelmek, miután olyan helyeken járt, mint a koncentrációs táborok vagy a vágóhidak.
Még ha ezeket a tereket már nem is használják ugyanúgy, gyakran maradványenergia marad utánuk.

Az is gyakori, hogy az emberek érzik, hogy mások mit éreznek érzelmileg, pusztán az interakcióikat figyelve.
Ha például szemtanúja vagy annak, hogy egy régi baráti pár összefut egymással, miután már régóta nem látták egymást, akkor lehet, hogy képes vagy ténylegesen érezni az örömöt és az izgalmat, amit sugároznak, pusztán azáltal, hogy figyeled őket.

Végszó
Rengeteg más pszichikai képesség is létezik. Sok közülük meghökkentő, például valaki képes kivetíteni magát különböző helyszínekre, manifesztálni és irányítani olyan elemeket, mint a tűz, és még pszichikai sebészetet is végezhet.

Ebben a cikkben most a pszichikus képességek leggyakoribb típusait ismertettük.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Jelek, hogy mély lelki kapcsolatban vagy valakivel
  2022-10-13 23:24:17, csütörtök
 
 A mély lélekkapcsolat azt jelenti, hogy te és az a személy, akivel osztozol rajta, ugyanabból a lélekcsaládból származtok, és ebben az inkarnációban előre meghatározott céllal találkozol vele.
Ez a cél mindig a spirituális növekedéssel kapcsolatos, mivel azok az emberek, akikkel közös lélekkapcsolatot tartasz fenn, mindig fontos szerepet fognak játszani az életedben.

Taníthatnak neked valami fontosat, például a szeretetre, a megbocsátásra és más mély spirituális leckékre, vagy néha egyszerűen csak a helyes irányba lökhetnek, amikor eltévedtél.
Mivel ezek a kapcsolatok döntő szerepet játszanak a spirituális fejlődésedben, leírom a 10 legfontosabb mély lélekkapcsolati jelet, hogy segítsek neked felismerni ezeket a kapcsolatokat, hogy időben észre vedd őket, így egy lehetőséget sem fogsz elszalasztani...

A mély lélekkapcsolat 10 jele:

1. Azonnal vonzódsz az illetőhöz
Az egyik mély lélekkapcsolati jel az, hogy amikor először találkozol az illetővel, azonnal úgy vonzódsz hozzá, mint egy mágneshez.
Akár érzelmileg és fizikailag vonzódsz hozzájuk, akár csak erős késztetést érzel arra, hogy a barátjuk legyél, az a személy, aki iránt mély lelki kapcsolódást érzel, mindig ilyen hatással lesz rád.

Lehet, hogy erős késztetést érzel arra, hogy beszélgess velük, hogy megismerd őket, vagy azt az érzést, hogy tetszik az energiájuk, még mielőtt megismernéd őket.

2. Deja-vu élményed van
Amikor találkozol valakivel, akivel közös a lélekkapcsolatod, deja-vu élményt fogsz tapasztalni, ami azt a megmagyarázhatatlan érzést jelenti, hogy már láttad őt korábban.
Lehet, hogy ennek először semmi értelme, mert még csak most találkoztál velük, de az intuíciód azt fogja mondani, hogy nem ez az első alkalom, amikor találkoztok.

Minden ismerősnek fog tűnni és tűnni rajtuk, az arcvonásaiktól kezdve a gesztusaikig, a viselkedésükig és a hangjukig.
Ez azért van, mert valószínűleg már találkoztál velük egy előző életedben, és bár akkoriban talán másképp néztek ki, vagy akár más volt a nemük, a lényegük ugyanaz, és te a valódi energiájukat érzékeled.

3. Úgy érzed, hogy mindent tudsz róluk
Még ha csak most találkoztál is az illetővel, úgy fogod érezni, mintha mindig is ismerted volna.
Nem feltétlenül fogsz tévedni, hiszen valóban ugyanabból a lélekcsaládból származol, és valószínűleg már sok inkarnációban találkoztatok.

Intuitív módon tudni fogod, hogy mit szeretnek, milyen emberként, vagy akár meg is fogod érezni, hogy mit készülnek tenni vagy mondani - mert már nagyon jól ismered őket.

4. Telepatikus kapcsolatotok van
Ha találkozol valakivel, akivel mélyen, lelki szinten kapcsolódsz, ösztönösen tudni és érezni fogod, hogy mit gondol vagy érez bizonyos helyzetekben.
Ez a telepátia még akkor is megtörténik, amikor nincsenek a közeledben.

Miközben a napi teendőiddel foglalkozol, spontán gondolhatsz rájuk, és egyszerűen telepatikus kisugárzást kapsz tőlük, tudva, hogy vannak és mit csinálnak.
Azt is megérezheted, ha éppen hívni fognak, sms-t küldenek neked, vagy ha összefutsz velük.
Ez azért van, mert az energetikai kapcsolat köztetek olyan erős, hogy kilométerekről is érezni tudjátok egymást.

5. A kapcsolat alapja a kölcsönös tisztelet
Ha mély lélekkapcsolatban állsz egy emberrel, a kapcsolat már az elejétől a kölcsönös tiszteleten fog alapulni, mert mivel ugyanannak a lélekcsaládnak a tagjai vagytok, nehéz lesz számotokra, hogy tiszteletlenek legyetek vagy megbántsátok egymást.

Ha valakit bántasz a lélekcsaládodból, az olyan érzés, mintha magadat bántanád, és valójában néha sokkal fájdalmasabb lehet, mintha magadat bántanád.
Ezek a kapcsolatok erőfeszítés nélkül a szereteten és a tiszteleten alapulnak, a legmélyebb szinten.

6. A velük való találkozás a sors akarata volt
Akkor tudod, hogy egy ember olyasvalaki, akivel mély lélekkapcsolatot élsz meg, ha úgy tűnik, hogy a sors “megrendezte", ahogyan találkoztatok.

Nem kell, hogy valami szokatlan legyen, de ha megnézed, hogyan találkoztatok, láthatod, hogy az univerzumnak rengeteg eseményt kellett összehangolnia, hogy ti ketten találkozzatok, mert ennek tényleg így kellett történnie.

Talán szinkronicitások történtek, vagy néhány esemény a semmiből jött, és a körülmények egyik napról a másikra megváltoztak.
Bármi is legyen az, a lélektársaddal való találkozásod a csillagokba volt írva.

7. Érzelmileg biztonságban érzed magad körülöttük
Bármi történjen is, tudod, hogy ez a személy mindig fedez téged, és bármit megbeszélhetsz vele, mert elfogadást és megértést kapsz.
Nem félsz megosztani vele a legmélyebb félelmeidet és titkaidat, vagy elmondani neki a múltban elkövetett hibáidat.

Bármit is mondasz nekik, mindig melegséggel, támogatással és feltétel nélküli elfogadással fogadnak.
Nem csoda, hogy csodásan érzed magad a közelükben!

8. Hasonló élettörténetek vannak
Amikor megosztod az élettörténetedet a lélekkapcsolati partnereddel, rájössz, mennyi közös van bennetek.
Lehet, hogy már egy bizonyos korban találkoztatok, de amikor elkezdtek mesélni egymásnak a gyerekkorotokról és a kamaszkorotokról, rájöttök, hogy az élet nagyon hasonló élményeken keresztülvezetett benneteket.

9. Egymás támaszai vagytok
Bármi történjen is, tudod, hogy ez a személy melletted lesz, amikor a dolgok nehezebbre fordulnak, nem számít, mi történik.
Ugyanígy tudod, hogy bármi történjen is az ő életében, te mindent megtennél, hogy segíts neki.

Röviden szólva, hegyeket mozdítanátok meg egymásért, és az egymás iránti barátság, szeretet és tisztelet minden akadályon túllép.
+ 1. Könnyen megbocsátotok egymásnak

Egy lélekkapcsolatban is időnként lesznek súrlódások vagy félreértések.
De ellentétben más kapcsolatokkal, egy lélekkapcsolatban a megbocsátás elkerülhetetlen, mivel az egymás iránti szeretet nagyobb, mint bármilyen negatív energia, amit egy esetleges vita hozhat.

Egy lélekkapcsolatban megvan ez a belső tudat, hogy a másik személy hosszú időre veled van szánva.
Továbbá, mivel a lelketek szorosan összefonódik, megértitek az okát annak, hogy miért tesz bármit is, így lehetetlen hosszú ideig haragudni .
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
     1/77 oldal   Bejegyzések száma: 763 
2022.10 2022. November 2022.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 318 db bejegyzés
e év: 2920 db bejegyzés
Összes: 46486 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 801
  • e Hét: 801
  • e Hónap: 64314
  • e Év: 885524
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2022 TVN.HU Kft.