Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 49 
Torokfájásra - gyógynövények
  2019-09-29 21:58:36, vasárnap
 
 



Az őszi, hideg hónapokban gyakran küzdünk torokfájással, ami nemcsak nagyon fájdalmas, de nagyon kellemetlen is lehet. A torokfájás nem más, mint a szervezet immunválasza a vírusos és bakteriális fertőzésre. Torokfájás esetén duzzanat és gyulladás alakul ki a torokban. A természet torokfájás esetén is kínál megoldásokat és lehetőségeket. Ezek a gyógynövények - ellentétben a gyógyszerekkel - nem okoznak mellékhatásokat.

A zsályát lehet használni gyulladásos állapotok kezelésére, és nagyon hatékony gyógynövény a fájdalom csillapításában. A bíbor kasvirágot főleg immunerősítőként ismerik az emberek. Mára már bebizonyosodott, hogy eredményesen harcol a baktériumok ellen, és a gyulladás csökkentésében is kitüntetett szerepet játszik.

A zsálya és a bíbor kasvirág együtt is nagyon hatékony. Ebből a két gyógynövényből készíthet egy toroköblögetőt, amellyel bizonyos időközönként gargalizálhat is. Forraljon fel egy csésze vizet, majd adjon hozzá egy-egy teáskanál zsályát és bíbor kasvirágot. Hagyja a gyógynövényeket negyedórán át ázni, majd szűrje le. Amikor lehűlt, óránként vagy kétóránként gargalizáljon a főzettel. A főzetet egy spricnis üvegbe is beletölthetni és ezzel is befújhatja a fájó és duzzadt torkot.

Az édesgyökér nemcsak Dél-Ázsiában, de Európában is egy őshonos gyógynövény. Hatásában nagyon hasonlít az aszpirinhez, mivel csökkenti a fájdalmat, így torokgyulladás esetén is rendkívül hatásos.

Torokfájás esetén a citromos víz is sokat segíthet. A citrom ugyanis antioxidánsokban gazdag C-vitamint tartalmaz, amely enyhíti a torokgyulladást és elősegíti a gyógyulást.

A gyömbér antibakteriális és gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik, amely szintén enyhítheti a torok fájdalmát. A gyömbér nagyon hatékony bakteriális légúti fertőzés esetén. Hogyan készíthet gyömbérteát? Forraljon fel 2 dl vizet, majd adjon hozzá egy ujjnyi meghámozott, lereszelt gyömbért. Negyedóra múlva vegye le a tűzhelyről a forrázatot, tegyen a bögrére fedőt és hagyja további 15 percig állni. A teát édesítheti mézzel és facsarhat bele citromot is. A gyömbértea segít a fertőzés leküzdésében, csökkenti a gyulladást és a torokfájdalmat is enyhíteni tudja.

A fahéj egy nagyszerű fűszer, hiszen antioxidáns és antibakteriális hatással rendelkezik. A kínai orvoslásban is használják torokfájdalom enyhítésére. Ez a fűszer nagyon hatékony a fertőzések elleni küzdelemben.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
A citromhéj jótékony hatásai
  2019-09-29 13:05:05, vasárnap
 
 



Sokan nem tudják, de a citrom igazi vitamin forrása a héjában rejlik, sokkal több vitamint és tápanyagot tartalmaz, mint maga a gyümölcs húsa.


Jó hatású kanyaró, szívdobogás és hisztéria ellen - ha már más szer nem használ -, fejfájás, máj- és tüdőbaj ellen, valamint gyomorgyulladás, savtúltengés, reuma, szédülés, skorbut, vízkór, váltóláz, giliszta, tífusz, izomsorvadás, veszett eb harapása és torokgyík ellen.

Sok jó tulajdonsága mellett ki kell emelni azt, amelyet a cisztákra és a daganatokra fejt ki. Ez a növény kipróbált gyógymódja minden típusú ráknak. Van aki azt állítja, hogy nagyon hatékony a rák minden fajtája ellen. Egyesek úgy tartják, hogy olyan, mint egy mikrobaellenes spektrum a baktériumfertőzések és a gombák ellen, hatékony a belső paraziták ellen, szabályozza a vérnyomást és leküzdi az idegi bántalmakat.

A CITROMHÉJ 10 JÓTÉKONY HATÁSA, AMIRŐL KEVESEN TUDNAK:
1. erősíti a csontokat
2. csökkenti a stresszt
3. méregtelenít
4. megakadályozza a rák kialakulását
5. csökkenti a koleszterinszintet
6. megszünteti a szívproblémákat
7. ápolja a fogakat és az ínyt
8. serkenti a fogyást
9. megszünteti a bőrproblémákat
10. tisztítja a belső szerveket

LÁSSUK MIÉRT AJÁNLOTT A TALPON ALKALMAZNI A CITROMHÉJAT!

A fent felsoroltak mellett a citromhéj rendkívül előnyös abban az esetben is, ha krónikus izületi fájdalommal küzdünk, képes ugyanis nagyon rövid időn belül orvosolni azt. Kétféle módon használhatjuk:

1. Helyezzünk citromhéjat egy üvegedénybe és öntsünk rá olívaolajat. Zárjuk le az üveget és hagyjuk állni 2 hétig. Egy kevés géz lapra öntsünk egy keveset ebből a citromhéjas olajból és alkalmazzuk az érintett területen. Hagyjuk hatni ezt a kötés egy teljes éjszakán át.
2. Reszeljük le a citrom héját, keverjük össze egy kevés mézzel és ebből készítsünk a fentihez hasonlóan kötést, amit hagyjunk hatni 2 órán át.
Forrás : Link
Fontos : csak bió citromhéjat használjunk ! CzI )
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Élesztő és a szobanövények
  2019-09-29 12:58:02, vasárnap
 
  Ki gondolta volna, hogy az élesztő nem csak a finom péksütemények elkészítéséhez használható? Az élesztőt sokan használják táplálékkiegészítőként is, mivel köztudottan jó hatással van a szervezetre, de remek növényápoló is. Az élesztő gazdag ásványi anyagokban és mikroelemekben. Vízben feloldva az élesztőből olyan anyagok bocsájtódnak ki, amelyek elősegítik a növények gyorsabb növekedését. Ellenállóbbak lesznek tőle a virágok és az átültetést is jobban fogják bírni. Csak egyetlen dologra kell figyelned: az élesztő, csak meleg földben fejti ki a hatását.

Hogyan tápláld a virágföldet élesztővel

Hagyományos élesztő

1 kg hagyományos élesztőt oldj fel 5 liter vízben. Mielőtt ezt a készítményt a virágaidra öntenéd, tovább kell hígítani. Az 5 liter élesztős folyadékot 50 liter vízzel kell elkeverni.
( EZ AZÉRT MEGFONTOLANDÓ - SZERINTEM AZ 1 kg elírás lehet : CzI )
Porélesztő

10 g porélesztőt oldj fel 10 liter vízben és kavarj hozzá 2 evőkanál cukrot. Hagyd állni 2 órán keresztül, majd öntsd bele 50 liter vízbe.

Ha van egy szép virágoskerted mindenképpen érdemes kipróbálnod ezt a megoldást. Ha csak a szobanövényeidet szeretnéd ápolni, akkor az élesztős tápanyag negyedét is elegendő elkészítened. Arra figyelj, hogy csak akkor öntözd meg a növényeidet az élesztős vízzel, ha a lakásban elég meleg van, mert az élesztő csak akkor fejti ki a hatásait. A kerti növények esetében is tavasszal és nyáron érdemes alkalmazni ezt a módszert, amikor megfelelő az időjárás. Ha havonta kétszer élesztős vízzel öntözöd a növényeket, sokkal gyorsabban fognak nőni és erősebbek lesznek.
Forrás : Link

Másik forrás szerint :
Az élesztő a legjobb műtrágya a virágok számára! Mutatjuk hogyan alkalmazd!


Szobanövényeinknek folyamatos tápozásra van szüksége, soha ne feledkezzünk róluk, hiszen a tápanyag-, és fényszegény környezetben hajlamosak hamar elpusztulni.
Különösen a virágzási szezonban ajánlott odafigyelni jobban a szobanövényünk igényeire. Használjunk természetes tápot, az élesztőnél jobbat nem is választhatnánk!

Az élesztő, mint természetes virágtáp!

Szükségünk lesz:
10 gramm élesztőre
1 evőkanál cukorra
1 liter langyos vízre

Alkalmazás:
1.kavarjuk el az élesztőt egy kevés hideg vízben
2.adjuk hozzá a cukrot, majd ezt is oldjuk fel
3.hagyjuk állni egy órán keresztül
4.ezután az oldatot adjuk hozzá az 1 liter langyos vízhez

A téli, és őszi időszakban havonta egyszer öntözzük az élesztős táppal növényeinket, nyáron tíz naponta egyszer.Az eredmény szinte azonnal látható lesz.

Az élesztő számos B-vitamint, és fitohormont tartalmaz, melyek mind szükségesek a növényeink számára. Serkenti a növekedést, és ellenállóbbá teszi a betegségekkel szemben.

Ezt az élesztős módszert még a profi szakemberek is alkalmazzák, éppen ezért nyugodtan kipróbálhatod te is.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Hasznos-ötletes  
Szabó Gyuri bácsi- füvesmester receptjeiből
  2019-09-29 12:52:42, vasárnap
 
 



Gyuribácsi, ismertebb nevén a ,,bükki füvesember" a gyógynövények szakértője. Színte mindenre tud valami természetes gyógymódot. Rengetegen követik, és előadásokat tart, hatalmas sikerrel. Most itt egy lista, amin szinte minden betegségre megtalálható a gyógymód, vagy a megelőzése, részletesen leírva. Érdemes elolvasni, és tovább osztani, hogy mindenkihez eljussanak ezek a gyógymódok.



AGYDAGANAT: minden nap egyszerű petróleummal, amit háztartási boltokban lehet kapni a 2 nyaki ütőeret kell bekenni és belemasszírozni napjában többször.

AGYI VÉRELLÁTÁS: félig megtöltünk egy kisebb dunsztos üveget megpucolt fokhagymával és 2 dl.almaecettel leöntjük. Ezt érleljük legalább egy héten keresztül, majd a két nyaki eret két oldalt időnként bekenjük és beledörzsöljük az érbe.

AGYI EREK TISZTÍTÁSA: Cavinton helyett: 3 gr. kis téli zöld meték és 3 gr. orvosi veronika ezt leforrázzuk 2 dl vízzel 10 perc állás után megisszuk, naponta 2x 1-1 csésze.

ALLERGIA ÉS ASZTMA: Vagy martilaputea, vagy útifű tea, vagy fehér pemetefűtea, kígyószisztea,ezerjófűtea. 1 csapott evőkanál, 2dcl. forrásban levő vízzel leöntjük, 10 perc állás után meginni.
EGY ÉVIG KELL INNI, ÉS TELJESEN TÜNETMENTES LESZ AZ EMBER.

A legjobb köptető: ökörfarkkóróból készült tea: 1 csapott ek. tea, 2 dl. forróvízzel forrázni, 10 perc állás után inni.

ARANYÉR: Az aranyeret tökéletesen lehet gyógyítani útifűvel, de csak a frissel. Itt nem jó a lándzsás útifű pedig az a jobbik, abban van több hatóanyag, hanem a nagy útifű kell !!! Letépjük,megmossuk,megcsipkedjük körömmel és az eres oldalával befelé egy kis szivarkát csavarunk belőle és odatesszük az aranyerünkhöz. Reggel egyet, este egyet - 12 órán keresztül ott lehet tartani, ott marad. Nekem is volt aranyerem, elmúlt 6-8 hét alatt. Érdemes használni, de mint mondtam csak a friss útifű jó. A száraz nem alkalmas erre, mert akkor már nem kezdi termelni az aukubin nevű anyagot.

ARCÜREGGYULLADÁS: diólevél egy cs. evőkanál tea, 2 dl. forróvízzel forrázni, 10 perc állás után naponta 1x2x felszívni és próbálni bent hagyni az orrüregben, úgyis egy idő után kifolyik. A szájat és torkot öblögetni ugyanevvel a teával, a megmaradt megáztatott diólevelet éjszakára a fájós helyre dunsztkötésben rakjuk rá a területre.
A papsajt tea hidegen készül, 2-3 órát állni hagyjuk, és ezzel kenegessük be az orrjáratot.

Mandulagyulladás esetén: közönséges galajteát kell inni.
Náthára és köhögésre a bodzavirágból készült tea a leghatásosabb.

BÉLRENDSZER:Amikor a bélrendszerünk nem jól működik. begyulladnak a beleink és ott pang a salak a bélrendszerünkben, a vastagbélben. Érdemes kitisztítani, úgy, hogy csinálunk egy hashajtást, nem túl erős, egy gyenge hashajtóval. Úgy hívják, hogy gyújtoványfű egy csészével megiszik belőle, az biztos, hogy székletet csinál, és kitisztítja a beleit, két nap is meg lehet csinálni egymás után, még akkor sem száradunk ki. Nagyon lényeges, hogy tiszta legyen a vastagbelünk. Gyulladásra a diólevél, szintén a diólevél - 6-8-10 héten keresztül iható napi egy csésze. Crohn betegségre is lehet alkalmazni a diólevél teát, korlátlanul egy ideig iható. De Crohn betegségnél megy is a hasa az illetőnek. Amíg a hasa megy, addig a vadsóska vagy lósóska magját kell használni, megenni - megdarálni, megenni úgy a leghatékonyabb. Lehet teát is csinálni belőle. Egy evőkanálnyit kell naponta megenni belőle, egy csészével a diólevéllel meginni és akkor elmúlik. Csak addig kell használni, amíg a hasunk megy, utána abba kell hagyni.

BŐRRÁKRA: diólevél, fehérfagyöngy, bíborhere virág 3-3-3 grammot összekeverünk, csinálunk belőle egy tinktúrát, és ezzel kell kenegetni a rákos szemölcsöt, vagy foltot és teljesen leszárad, majd tünetmentes lesz az ember. Naponta 2 csészét is el kell fogyasztani ebből az italból.

Ciszta, vagy mióma a petefészken: diólevél tea ½ l készíteni, ebből 2 dl. -t meginni és a maradék 3 dl-rel irrigálni, éjszakára, pedig a megáztatott füvet a hasra tenni és átkötni.

CUKORBETEGSÉG: Esetén a Béta sejt ellustul, és szinte várja az inzulint.
Megelőzésre: szederlevél tea bármennyi, bármikor vagy: kukoricahéj tea vagy: fehér babhéj tea 1-1 csésze, de ezt ritkán kell inni
Ha már kialakult a cukorbetegség és 6-7 körül van a cukor, akkor 3-4 hónapos olyan diéta, hogy nagyon kevés szénhidrátot szabad enni. Sokat kell mozogni. A cukor legfelső határa 6 mmol.
Fekete áfonya teát kell fogyasztani napi 1 litert, mivel ez inzulinpótló.

CUKORBETEGSÉG1: Nagyon rosszul étkezünk, keveset mozgunk. Maga a mozgás elég ahhoz, hogy ne alakuljon ki a cukorbetegségünk
Nekünk van ez a cukorteánk (DIABESS), amit a Országos Gyógyszerészeti Intézet törzskönyvezettmmár, a patikában kapható.
Ha a cukorbetegség kialakult akkor - epekövesek kivételével - ez a tea kiválóan működik.

CSONTHÁRTYAGYULLADÁS, CSONTBETEGSÉG: Mindenféle gyulladásra jó a diólevél, és emellett pedig vasat kell etetni - a szederlevélben nagyon sok a vas. Vagy céklát, vagy a fekete ribizlinek a levelét. Vagy magát a fekete ribizlit, vagy magát a fekete szeder gyümölcsöt, és hihetetlen, hogy a diólevél mi mindent tud csinálni. Kívülről-belülről.

CSONTRITKULÁS: Tyúktojást megmosni, ha kiürítettük a fehérjét és sárgáját, akkor belül van egy vékony hártya, azt ki kell húzni belőle, megszárítani, leőrölni és naponta egy kávéskanállal belekeverni az ételbe.

EKCÉMA: A friss útifű levele nagyon jó. Zölden kell szedni, és beledörzsölni az ekcémás helyre, ha száraz már nem használ.

EMÉSZTÉSJAVÍTÁS: Sav vagy koleszterin gond lehet, nem jól indul az emésztés, de a rágásunkkal van a legtöbb baj. Nem rágunk rendesen.

EPE: Amikor már probléma van az epénkkel, akkor érdemes a tyúkhúr mellett a veronikát használni.

EPEKŐ: minden, este sok retket kell enni, de csak este, mert napközben szinte mérgezi a
szervezetet a retek.

FOGINYSORVADÁS: két növényt ajánlunk. Az egyik a diólevél teájával kell ecsetelni a
fogínyünket, a másik pedig a fagyalkéreg, de ez egy mérgező növény, csak ecsetelni szabad vele,kiköpni és utána kimosni a szánkat, viszont hihetetlen jó fogínysorvadásra.

FOGÍNYGYULLADÁS, ÉS SZÁJÖBLÖGETÉSRE A LEGJOBB: 3 gr /egy csapott evőkanál/ diólevél 2 dl. felforralt víz, 10 perc állás után beletenni valamilyen kis üvegbe és minden fogmosás után ezzel öblögessünk.

FÜLGYULLADÁS: Mindenféleképpen azt kell megnézni, hogy jó e az agynak és a fülnek a vérellátása - nyaki ultrahang. Ha ott minden rendben van, azért belül lehet még egy kis elzáródás, szűkülés, vagy egy gyulladás a hallójáraton belül. Kakukkfű teával ki kell mosni, naponta kétszer-háromszor. Fültisztító pálcikára kakukkfűtea, ezzel kitisztítani kétszer-háromszor és a kövirózsának a levét belecseppenteni, egy-két-három cseppet. Ha a fültőmirigy is be van gyulladva, akkor hátul körömvirág kenőccsel bekenem. Ez általában jól működik. Magának a hallásnak a javítására is jól működik ez a módszer.

GERINCSÉRV: A gerincsérvnél az a gond, hogy a két csigolya összecsúszik, hiányzik a síkosító anyag kettőjük közül, és el van meszesedve. Ahogy mondtam fokhagymás almaecettel be kell kenni, lemosni a meszet róla, utána étkezési zselatint elkészíteni, rákenni, rászárad, lemosni (naponta kétszer legalább), a vékony hártyát nem szabad lemosni, és fekete nadálytő krémmel bekenni, és be fog épülni 6-8 hét múlva a zselatin a két porc közé.
És ha kicsi a gerincsérv még vissza is húzódik.

GYOMOR problémák gyomorfekély, nyombélfekély, reflux, nyelőcsőfekély: Mindenképpen az alapbajt kell meggyógyítani. Az alapbaj pedig a gyomorideg, gyomorhurut, a hurutos gyomor rengeteg savat termel, és az felbüfög, rengeteg savat termel és az marja a nyelőcsövet, a számat, a hangszalagjaimat teszi tönkre.

GYOMORÉGÉS: Étkezésnél, minden falatot legalább 60x meg kell rágni, az íze is ilyenkor jön ki az ételnek. A hurutos gyomor savat termel és ettől ég a gyomor, ennek kiváltó oka a gyomorideg.
6 hétig 1 csapott evőkanál orbáncfű 2 dl. forróviz, 10 perc állás után minden nap meginni.
A savtermelés csökkentésére fehérakácvirág tea.
Lúgosításra fehér árvacsalán tea.
A 6 hetes kezelés után 6 hét pihenő és megint lehet kezdeni elölről.
2 naponta meg kell inni 2 dl. vízben feloldott 1 teáskanál szódabikarbónás vizet.

HAJ-növesztő: Diólevél teával. Bekenni. Hajmosás után a diólevél teát rajta hagyni.

KORPÁS ÉS ZSÍROS HAJ: 3 gr. Diólevelet le kell forrázni 2 dl. vízzel, majd 10 perc után be kell dörzsölni a megmosott hajba és 10 percig rajta hagyni, majd leöblíteni. Ha nem öblítjük le, akkor a hajhagymákat működésre serkenti és hajnövekedés lesz.
Van egy még jobb: Egy fél citromlé, ugyanannyi tejszínnel és 4-6-8 csepp mandulaolajjal
összekeverni és azt beledörzsölni hajmosás után a hajba, és ezt egy fél óra után le kell mosni, mert akkorra a mandulaolaj beszívódik a hajhagymákba, hihetetlenül jó korpásodásra és hajnövekedésre.

HASMENÉS: Nem jó a kamillatea, mert teljesen szétroncsolja a bélbolyhokat.
Diólevél tea fogyasztása 6 hétig.
Vadsóskamag nyersen darálva.

HOMLOK, ORR, FÜL ÉS ARCÜREGGYULLADÁS: diólevél egy cs. evőkanál tea, 2 dl. forróvízzel forrázni, 10 perc állás után naponta 1x2x felszívni és próbálni bent hagyni az orrüregben, úgyis egy idő után kifolyik. A szájat és torkot öblögetni ugyanevvel a teával, a megmaradt megáztatott diólevelet éjszakára a fájós helyre dunsztkötésben rakjuk rá a területre.
A papsajt tea hidegen készül, 2-3 órát állni hagyjuk, és ezzel kenegessük be az orrjáratot.

IDEGRENDSZER ERŐSÍTÉSE: Akarattal, azt mondják, az idegeinkkel rendbe hozni akarattal lehet. De vannak ideg erősítő teák - a citromfű és az orbáncfű. A citromfüvet korlátlan ideig lehet inni, az orbáncfüvet nem.
És van egy csodálatos teánk: Van egy menta, az a neve, hogy bugás macskamenta. Ez volt a
magyar táltosok itala. Csapodi: Hihetetlenül jó az immunrendszerünkre is.

IMMUNERŐSÍTÉS: Kakukkfű tea napi egy csésze, vagy a Béres csepp és C-vitamin /pld.
csipkebogyó, amit áztatni kell, a méregzöld színű paprika, káposztafélék, savanyú káposzta, citrom,citrusféle gyümölcsök.
Megázásos időszakban, pedig naponta inni a bugás macskamenta teát /én iszom nagyon finom.

IZÜLET:Köszvény: erdei málna levél és fekete hamvas szeder összekeverve, 1-1 csapott
evőkanállal 2 dl. forró vízzel leforrázva, 10 perc állás után naponta 2x egy-egy csésze, 2 hét alatt már eredmény van. A hús evése egy héten 1x ajánlott, még ha nincs is köszvényünk, akkor is.

KLIMAX: Ösztrogénhiány - cickafark tea, palástfű tea, pásztortáska tea összekeverve és minden nap 2x 1-1 csésze.

KÖTŐHÁRTYA-GYULLADÁS: Kötőhártya gyulladásra is kitűnő a diólevél, kívülről kell mosogatni, nem baj, ha belemegy. De jó rá a kamilla is. A diólevél jó árpára, szaruhártya gyulladásra is!

MAGAS KOLESZTERIN: nem jó, mert az érfalakban lerakódik a zsír, normál értéke 0-5.1, ha már 4 felett van az kifejezetten nem jó érték. Tyúkhúr teát kell inni, addig, amíg az érték nem lesz jó.
Egy pécsi tanár úrral beszélgettem néhány évvel ezelőtt: Mit ajánlok koleszterinre.
Mondom neki: tojást. Mit? Mondom, hogy egyen sok tojást. Aztán elkezdett gondolkozni rajta, és mondta: Tényleg, igazad van. Beviszem a koleszterint, akkor nem fog termelni, mert megkapta kívülről.

KÓLI BAKTÉRIUM: A kóli bacilusra jó a diólevél, nagyon jó baktériumölő tulajdonsága van, de akinek a kóli megjelent a szervezetében, ott gyenge az immunrendszer. Elsősorban az immunrendszert kell helyrehozni C vitaminnal, és a diólevélből kell használni - teát, ha olyan helyen van ülőfürdőt. De az alapbaj az immunrendszer.

KÖRÖMGOMBA: diólevélből készült teával mosogatni, vagy áztatni a lábat. Lábgomba esetén pedig: tölgyfakéreg teát kell használni. Éjszakai izzadás elkerülése végett a zsálya tea a legjobb esténként.

KÖTŐHÁRTYA GYULLADÁS A SZEMEN: szemvidítófű egy csapott evőkanál 2 dl. víz, leforrázni 10 perc állás után ezzel kenegetni a szemet.

LÁB : Ortopéd cipőben fáj a láb
Pásztortáska tinktúra nagyon jó vérkeringés javító, van még benne palástfű, fehér árvacsalán,
málnalevél. Nagyon jó az izomműködésre, és akkor nem fáj a lába.
Lábizzadás, vagy hidegláb: diólevélből készült teával mosogatni, vagy áztatni a lábat.

Lábgomba esetén pedig: tölgyfakéreg teát kell használni. Éjszakai izzadás elkerülése végett a zsálya tea a legjobb esténként.

Lábköröm-gomba: A diólevél rendbe tudja hozni 3-4 hónap alatt. Nem a tea, hanem maga a diólevél. Belsőleg is kell használni, és a diólevelet rá kell tenni a körömgombára.
A másik pedig a tölgyfakéreg, ennek a teájával kell ecsetelni.

Lábszárfekélyre:
Diólevelet ajánlok, térdtől lefelé naponta mosogatni kell, egy csészét rákenni, és a diólevelet rátenni a fekélyre éjszakára, tűzpiros lesz két-három napig, nem kell megijedni, be fog gyógyulni.
Ha keringési probléma az ok és szed gyógyszert, akkor a Sinkumát tessék leváltatni.
Erősíteni kell az érfalat, lehet tornáztatni, forró víz- hideg víz.
Lehet olyat használni, hogy egy fél citromot minden reggel kicsavarni reggel és felhígítani másfél decire, és háromfele elosztva meginni minden nap ebből a léből.
De mindenképpen ki kell cseréltetni a gyógyszert!

MANDULA: gyulladás esetén közönséges galajteát kell inni. Náthára és köhögésre a bodzavirágból készült tea a leghatásosabb.

MÁJ: A máj összefügg az emésztésünkkel, a koleszterin termelésével, ez nagyon fontos. A májunk megtermeli a koleszterint, az epehólyag tárolja, étkezéskor megy be a gyomorba és elindítja az emésztést. A koleszterinünknek amellett, hogy az emésztés ezzel indul, van egy olyan szerepe is, hogy amíg kevés a koleszterinünk, addig lerakódik az érfalon és védi az érfalat. Amikor még ez vékony védi az érfalat, és ez fontos, hogy ne sérüljön, rugalmas maradjon. Elsősorban a rugalmasságának segít a koleszterin. Ha megvastagodik, akkor már baj van, mert elkezd a mész lerakódni és merevedik az érfal, könnyen törik és pattan el..
A tyúkhúrnak a teája, ami - ha kell - csökkenti, és nagyon jól rendbe tartja a koleszterintermelésünket. Korlátlanul iható és ehető.
A tyúkhúr télen is zöld és salátába lehet tenni. Salátába egy héten egyszer elég egy maroknyit belevágni és megenni. Soha nem lesz a májunkkal probléma.
A koleszterinünket rendbe tudjuk tartani még veronikával. Ezt viszont este kell alkalmazni, mert altat is.

MÉREGTELENÍTÉS: Méregtelenítő szervünk három van - a máj, a vese és a verejtékmirigyek.
A verejtékmirigyeinkkel sajnos nem nagyon foglalkozunk, megöljük őket dezodorokkal
Az arcunk vagy bőrünk is például azért pattanásos, mert a szervezet nem tudja azt a méreganyagot, amit megetetnek velünk- kidolgozni, és valahol ki kell, hogy jöjjön pl. pattanás formájában. Az arcunkon vagy esetleg az egész testünkön, vagy májfoltban a testünkön bárhol.

MÁJ: A máj kezelésére - ahogy a koleszterinnél is - nagyon jók a keserű anyagok:
gyermekláncfű..
A katángban van nagyon sok, mezei katáng, katángkóró. Ez a növény is jól működteti a májunkat,de az epénket is, és emésztésjavító, székletcsinálónak is hívjuk ezt a teát.
Májra még tökéletes a pemetefűbe, a cickafarkban, az ezerjófűben. Ezeket a keserű anyagokat lehet használni megelőzésképpen, vagy ha már a májfunkció rossz, akkor mindenképpen diólevél.
A vesénk működését is segíteni kell.
Mivel méregtelenítő szervünk egyike, és a verejtékmirigyünket alig használjuk, (elfojtjuk dezodorral, különösen a hónunk alatt,) ezért próbálja a vese átveszi a szerepét.

HA MÁR CISZTA VAN A MÁJBAN AKKOR A LEGJOBB a diólevélből készült tea. 6 hétig kell inni és a leforrázott diólevelet dunsztkötésben éjszakára a májra kell tenni.

MOZGÁSSZERVI BETEGSÉGEK:
A mozgásszervi problémáink 80%-a veséből ered. Ha a vesénk nem működik rendesen, akkor az adalékanyagok lerakódnak, és az egyik oka a reumának, hogy begyullad az ízület.
Amikor gyulladás van két növénnyel: réti legyezőfűvel (nálunk sajnos nem terem, mert nincs rét,csak gyep) és a fűzfa kéreggel. Mind a kettőben szalicil van, és ezek a szalicilek nagyon jó
gyulladásgátlók. Jó, ha felváltva használjuk.

ORR: Orrmandula gyulladás, vagy van egy orrpolip az orrunkban, akkor a diólevéllel kell felszívni, vagy pumpával felnyomni és a két orrjáratot kitisztítani belülről.

ÖVSÖMÖR: Az övsömörnél nagyon érdekes módon a kövirózsának a levelét kell beledörzsölni, a gyógyszer után. Erre egy nagyon jó gyógyszer van, nem vagyok a gyógyszerek híve, de ez nagyon jó gyógyszer.

PAJZSMIRÍGY, AKÁR ALUL, AKÁR FELÜL MŰKÖDIK:
Sok embernek van problémája a pajzsmiriggyel, alulműködik vagy túlműködik. A népi gyógyászatban először mindig meg kell keresni, hogy miből ered a probléma. Van egy olyan mirigyünk, hogy agyalapi mirigy, ez 11 féle hormont termel, a 11 féle hormon egyike a pajzsmirigyünket működteti, a pajzsmirigyünk az egész anyagcserénk szabályozója. Ha ez az agyalapi mirigy azt a hormont nem megfelelő módon termeli, nem megfelelően szabályozza a pajzsmirigyünk működését, akkor az egész anyagcsere folyamatunk felbomlik. Elsősorban az alapbajt kell kezelni, s ezt úgy hívják, hogy szurokfű, vad majoránna. Rendkívül jó az agyalapi mirigy működésére, korlátlan ideig iható, korlátlan mennyiséget lehet belőle meginni és nemcsak arra, hanem 11-féle hormon termelésére kedvezően hat (tejtermelés, peteérésre,hereműködésére, növekedés szabályozó, stb.), nagyon sok féle hormont termel. Megelőzésként elég hetente egyszer, tíznaponta egyszer egy csészével meginni belőle. Érdemes használni a szurokfüvet. Nálunk a Babaváró programban a keverékben szurokfű is van.

Ha már a pajzsmiriggyel baj, vagy ha nincs baj, akkor is érdemes egy galaj növényt használni. Maria Treben az írja, hogy a közönséges galaj a legjobb. Majdnem ugyanolyan hatású a ragadós is.
A harmadik a tejoltó galaj. jó a vesénkre és a mirigyrendszerünkre.
A közönséges galaj nyelvrák ellen is jó frissen készítve.
Érdemes ezzel a galajjal foglalkozni és segíteni a pajzsmirigy működését, akkor mikor már úgy alakult. Akár alul, akár túlműködik. Gargalizálni kell és utána meginni. Ha van rajtunk göb, akkor mindenképpen a göbre rá kell tenni a galajfüvet, éjszakára dunsztkötésbe. Nem hatnak gyorsan a gyógynövények, de hat-nyolc hét alatt rendbe teszik mindenképpen. És el lehet hagyni a pajzsmirigyműködést segítő gyógyszert is, kb. egy év múlva. Apróbojtorján teát korlátlan ideig kell inni: egy csapott evőkanál, 2 dl. vízzel leforrázni és naponta meginni. A diólevél teát ugyanígy kell elkészíteni, ezzel gargalizálni kell, majd szép lassan kortyokban meg kell inni. A visszamaradt diólevelet éjszakára dunsztkötésként fel kell tenni a nyakra.

PIKKELYSÖMÖR: Egy elég komoly betegség. Erre egy keverékünk van, - külső - belső, és orbáncolaj.
A külsőben mérgező növény van, a farkasalmalapu. Nagyon jól működik.
Két tea - egy külső és egy belső, és még az orbáncolajjal kell kenni, és akkor a pikkelysömör
elmúlik. Az övsömör már nem.

PORCKORONGKOPÁS, AMIKOR A ZSELÉS ANYAG KIFOGY A PORCOK KÖZÜL:
Ez is nagyon jól kezelhető egy egyszerű módszerrel, étkezési zselatinnal. Beépül, a bőrön keresztül is felszívódik. Úgy kell elkészíteni, ahogy rá van írva. Rá kell kenni, amikor rászárad, akkor le kell mosni, egy vékony hártya marad ott, ott kell hagyni és az is beszívódik, és beépül pl. a térdporc közé, vagy a gerincnél, akinek gerincsérve van. Naponta egy mokkáskanállal együnk is belőle, garantálja, hogy 6 hónap után visszatermelődik a zselé a porcok közé. De a gerincnél, gerincsérvnél először a fokhagymás almaecettel kell lepucolni a gerincét. És esetenként a fekete nadálytő tinktúrájával kell bekenni a térdét, vagy a vállízületét, vagy a
csípőízületét.

PROSZTATA : Ha éjjel 2-nél többször kell pisilni, és akadozva jön a vizelet: 1 hónapban 1x kisvirágú füzike tea 2 x 1 csészével. Meg kell tanulni a prosztata-tornát, ami abból áll, hogy a pisilést meg kell
szakítani többször, és ezzel izmosítják a prosztatájukat a férfiak. Ha már megnagyobbodott a
prosztata, akkor a következő teát kell inni, amit forrázni kell: PORCSINFŰ, KORPAFŰ,
KISVIRÁGÚ FÜZIKE, ezt össze kell keverni és 1 púpozott evőkanál teát le, kell forrázni
2,5 dl. vízzel, 10 percre lefedjük és állni hagyjuk, naponta 1 csésze.
Prosztata-megnagyobbodásra kisvirágú füzike nagyon jó rendszeresen használni, és tökmagot
kell enni, a héj nélküli tökmagot, ami úgy terem, héj nélkül. Ez egy gyógytök.

PROTÉZIS: Ha valakinek van protézise, és a protézist a lába nem fogadta be, és begyulladt neki, akkor diólevél pakolást érdemes rátenni, mert lehúzza a gyulladást róla. És belsőleg kell használni, a kocsonyát. Régen ették a sertésbőrt, régen ették a tyúkbőrt, régen tyúklábból csináltunk kiváló húslevest, és az másnapra olyan kocsonyás volt, hogy kocsonyaként ettük meg. Tessék ezt használni.

RÁK: Áttétes kivétel után
Mindenféleképpen lúgosítani kell. A ráknak az ellenszere a lúgosítás, céklalevet igyon meg minden nap, egy decit legalább. Háromnaponta egy közepes nagyságú krumpliból nyers krumpli levet.
Megreszeli, kicsavarja, megissza a levét.
A sötét színű gyümölcsöket, amiben sok az antioxidáns, tehát olyan, hogy fekete szilva, fekete
szőlő, mazsola, fekete szeder, ezeken mindenképpen igyon, egyen, amennyit tud.
Sok C-vitamin, elsősorban gyümölcsből, zöldségből. És igyon diólevél teát legalább 8-10 hétig. Ha nem szed vérhigítót, akkor a diólevél teát is ihatja.

RHEUMA: réti legyezőfű

SZÁJ: A szájon belül rengeteg problémánk van. A végbelünkben nincs annyi károkozó, mint ami a szánkban van.. Érdemes csak megelőzésként is diólevél teával gargalizálni és kiköpni. Azok a gyerekek, akik már gargalizálni tudnak, azoknak nem lenne szabad megengedni, hogy kivegyék a manduláját. A diólevél nagyon jó a mindenféle a gyulladásra, ami a szánkon belül van. Még a mandulagyulladáshoz is hatékonyabb mint bármelyik antibiotikum (leveszi a gennyet).

SZEM: Szemünkre nagyon kell vigyázni. A szemünk gyógyítására két növényt használunk, az egyik a
diólevél, a másik a szemvidító fű.
A diólevél hivatalosan is ki van mutatva a szemnek a működését segíti, és csak bele kell dörzsölni fél decinyi diólevelet.
Nagyon jó látásjavító és szemfenéktisztító a diólevél.
Szürke hályog ellen ajánljuk, amikor még nem alakul ki, akkor naponta, hogy egy kicsikét csak négyszer-ötször bekenjük a szemünket, bele is kell, hogy menjen a szemfenékbe, mert ki kell tisztítani. Ha már kialakult a szürke hályog, akkor már nem használ.
A zöld hályognál viszont sokáig kell használni, egy évig, és annál használ.
Látásjavító, hogyha nem termel könnyet a szemünk, akkor száraz szem ellen lehet használni. Egyik telefonálóm visszahívott,hogy megszűnt a kettős látásom a diólevéltől. Beleteszi a kezét a diólevél-teába, és dörzsöli naponta ötször-hatszor. Nem gézzel, nem vattával, hanem kézzel.
A másik betegnél a ciszta eltűnt a szemfenékről.

Tehát: SZEMÜNKRE, HA MÁR NEM LÁTUNK JÓL: diólevél tea: egy csapott evőkanál, 2 dl. víz,
leforrázni, 10 percig áll és ezzel kenegetni, vagy beáztatott vattapamaccsal betakarni a szemet és 10 percig pihentetni.
Ha zöldhályog van, akkor 1 évig kell használni.

SZÉKLET: Sok rostos ételt kell enni. Az alma lereszelve hashajtó, ha pedig rágjuk, akkor hasfogó.
Nagyon jó széklet van a szilvától, szőlőtől, Igmándi keserűvíztől.
Ha szorulás van, akkor erősségi sorrendben az alábbi teákat lehet fogyasztani:
Gyujtoványfű-tea, mezei katáng virág hígabb széklet, kökényvirág kutyabengekéreg a legerősebb, vagy a bodza fiatal rügye.

SZÍVINFARKTUS: Baloldali hátsófali SZÍVINFARKTUS elkerülése végett 2-3 naponta 1-2 csészével kell meginni 160-as vérnyomás felett. Minden reggel fehérfagyöngyből készült teát kell inni, amit hideg vízben egész éjjel áztatunk, és reggel meglangyosítjuk, a legjobb vérnyomáscsökkentő tea. 65 éven túl 1 hónapban 1x vagy 2x cickafark tea egy nap két csésze hirtelen szívhalál
elkerülése végett.

Női SZŐRÖSÖDÉS: Androgén erősödés van az illető hölgynél, ez a férfihormon. Korlátlan mennyiségben kell inni a fodormenta teát.

T É R D ÉS BOKADAGADÁS: Vesére mindenképpen ajánlom a tejoltó galajt és azon kívül kenje be a térdét és bokáját zselatinnal,amikor meg van dagadva, akkor káposztalevéllel szívassa le a duzzanatot a lábáról. Fehérkáposzta jó csak rá, rá kell kötni és leszívja pár nap alatt a vizet.

TOROK: Nagyon jó a torkunkra az apróbojtorján, amelyik a torokfertőtlenítést végzi és amellett
emésztésjavító is. Érdemes használni.

TÜDŐ: Nagyon régi növények vannak és azok nagyon jól működnek az útifű, a kakukkfű, a martilapu, a pemetefű, az ezerjófű, mindenképpen.
Ha a hörgők le van tapadva, arra ökörfarkkóró virág kell, mert nagyon jól felszabadítja a
hörgőket, feljön a slejm.
A martilaput asztmára is lehet használni.
A kakukkfüvet, útifüvet régen használják, nagyon jó a tüdő tisztán tartására.
Régen volt olyan, hogy pemetefű cukorka, és ez még a májnak is segít a keserű anyagánál fogva.
(A tüdőfüvet már kevesebben ismerik. Érdekeségként van erre egy keverékem, most Torok barátja a neve, ebbe még beleteszem az ezerjófüvet, beleteszem a fekete nadálytő levelét hiába mondják,hogy mérgező- ,- és beleteszem még a kígyósziszt is, ezt ma már nem nagyon lehet kapni. )

TYÚKSZEM: Maria Treben a fekete nadálytő tinktúráját ajánlja. Vagy olyan cipő, ami nem csinál tyúkszemet.

VASHIÁNY: szederlevélből készült tea a legjobb.

VESE: A vesénk működését is segíteni kell. Mivel méregtelenítő szervünk egyike, és a verejtékmirigyünket alig használjuk, (elfojtjuk dezodorral, különösen a hónunk alatt,) ezért próbálja a vese átveszi a szerepét.
Ha a vesénk nem dolgozik rendesen, akkor a méreganyag lerakódik az ízületekben. Vesét működteti, tehát vízhajtó: a bodzavirág tea, aranyvesszőfű, nyírfalevél /még vesekő esetén is hatásos napi 1 csésze fogyasztása esetén/, tejoltógalaj, csalántea /de csak 6 hétig lehet inni, majd 6 hét pihenő után újabb 6 hét.

A vese működtetésére legegyszerűbb gyógynövény a bodza virág, amit nátha teának hívunk.
Nemcsak köhögést és lázat csillapít, hanem izzaszt is , és az izzadás már önmagában is tisztítja a szervezetünket, és a vesénk működését is segíti, és ezáltal hamarabb kitakarodik belőlünk az a sok szemét, amit megeszünk. Nagyon jó ízű a teája, érdemes időnként inni belőle. Korlátlan ideig iható.

A következő ilyen növény - tejoltó galaj.
Három galajfélét ismerünk: a tejoltó, a közönséges és a ragadós galaj. A közönséges és ragadós galaj fehér virágú, a tejoltó pedig sárga virágú. mindegyik galajféle rák megelőző A tejoltó galaj egyedüli a galajok közül, ami a vesét működteti. Heti egy csésze a vesénket tökéletesen rendbe fogja tartani. És ezen kívül az egész nyirokrendszerünknek, az egész mirigyrendszerünknek segíteni fog a működésében, és ez azt jelenti, hogy nem lesz belőle daganat a hónom alatt, a mellékvesén és az összes mirigyem jól fog működni, mert kapnak megfelelő támogatást ennek a növénynek a hatóanyagaiból. Dél-Amerikában is van, és úgy hívják, hogy macskakarom. (A Dávid professzor teája a
macskakarom, rák ellen ő ezt ajánlja.) A másik két növény elsősorban pajzsmirigyműködésre való.

A vesénknek a következő segítőjét úgy hívják, hogy nyírfa levél. Ukrajnából hozzák be a nyírfa vizet literszámra a piacra - ugyanazt tudja, mint a tea. Nyíregyházán árulják -, ami ugyanazt tudja,mint a tea. Tavasszal gyűjtik. Régebben megcsapoltuk a nyírfát, ferdén belefúrtunk, egy nádszálat tettünk bele, egy óra alatt három liter víz is lejött egy ilyen fából. Hihetetlenül jó a vesére. Kőmorzsoló a levelének teája is, és a vize is. Akinek veseköve van érdemes nyírfalevél teát inni Szétmorzsolja a vesekövet!!!

Ha ciszta van a vesénken, akkor a zsurlót kell használni, a teát, 8 hétig egyfolytában, utána 4, de inkább 8 hét szünet, és a zsurlófüvet rátenni a cisztára és dunsztkötésben rajta hagyni. Ez van a májnál is, ha ciszta van, akkor diólevél kell, belülről és pakolás kívülről.

VÉRNYOMÁS: Mindenképpen kezelni kell a vérnyomásunkat és a szívünk működését is segíteni kell. Nagyon jó gyógynövények vannak a szív és vérnyomás működésére is. Talán a leghatékonyabb erre a galagonya virágos hajtása. Vérnyomást csökkent, szívritmust szabályoz, szívideget nyugtat,érelmeszesedés ellen jó, a koszorúeret nagyon jól kitisztítja és a szív és erek inait rugalmasan tartja.
Ez utóbbi nagyon lényeges.
A virágos ág és a termés között az a különbség, hogy a virágos ágban van szívideg nyugtató, a
termésben nincs. A termésben viszont a magját ha megtörjük, akkor vérhígító van benne, tehát lehet sűrűvérűség ellen is használni. Érdemes használni, nagyon jó gyógynövény.

A másik a fehér fagyöngy levele és az ága.
A fagyöngy vérnyomás szabályozó, hideg vízben kell áztatni.
Azok az anyukák, nők, akiknek nem sikerül a baba, azoknak is tessék a fagyöngyöt használni. Az egész mirigyrendszerünkre is jó a fagyöngy, és korlátlan ideig iható.

MAGAS VÉRNYOMÁS: vagy a vesétől, vagy a szívtől, vagy a koleszterintől van.
Ha a vesétől van /ezt orvos állapítja meg, hogy jó-e a vesénk/, akkor a vízhajtásnál leírt teákat kell iszogatni naponta 2 csészével.
Ha a szívvel van a gond /orvos/, akkor a galagonya virágos hajtásából készült tehát kell naponta 2 csészével fogyasztani, a szívizmokat rugalmasan tartja, a szívritmust, pedig szabályozza.

VISSZÉR: Mindenképpen összehúzó növényeket kell. A szederlevél teája, az erdei málnalevél, az orvosi zsálya teája, és krémként lehet kezelni a körömvirággal, ha a visszér be is van gyulladva.
Ha nincs begyulladva, akkor a vadgesztenye krémjét.

POLIP, MIÓMA, CISZTA: Megölte a diólevél a polipot. Meg a cisztát is elmulasztja, meg a miómát. Azt mondják az orvosok, hogy az nem lehet, mert a mióma nem gyógyítható. Sőt az endometriózis is gyógyítható, azzal a módszerrel, amit a nép már nagyon régen tud, irrigálni kell vele és inni és pakolást is tenni rá, ha a jobb petefészken van a ciszta, akkor a jobb petefészekre tenni a füvet, amit készítettünk. Egyik nap diólevél, másik nap cickafark fél liter. Úgy működik, hogy addig kell fedő alatt tartani, amíg testmelegre kihűl, utána le kell szűrni, a szüredéket félretenni. Két decit meginni, három decivel irrigálni. Kádba feküdni, feltenni a kád szélére a lábát, beönteni irrigátorral 20 percig a méh szájánál tartani vagy tamponnal bent tartani, és a jobb petefészek tájékára rátenni éjszakára a cickafark vagy diólevél füvet. Ezt lehet 10-12 hétig csinálni.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyuri bácsi füvesmester  
Cukorbetegeknek - kapor
  2019-09-29 12:47:13, vasárnap
 
 



Ha cukorbeteg vagy és inzulinra van szükséged, akkor azt természetes módon is pótolhatod! Biztos nem tudtál arról, hogy a te otthonodban is megterem és lehet minden nap az orrod előtt van a betegségedre a megoldás!



A kapor közismert gyógy- és fűszernövény. Eredetileg a Földközi-tenger vidékén termett, ahol még a mai napig is előfordul vadon. Európába és az akkori Pannóniába a római legionáriusok hozták be.

A nyersen fogyasztott kapor értékes antioxixidáns, kiváló C-vitamin-forrás. A növény tartalmaz még: A-vitamint, riboflavint, B1-, B2-, B3-, B6-, E-vitamint, valamint folsavat, pektint, kalciumot, vasat, rezet, magnéziumot, káliumot, foszfort, cinket és igen nagy mennyiségű rostot.

A kapor a szárításra nagyon kényes dolog, mert az illóanyagok, amelyek nagyon fontos összetevői a növénynek, már 50-60 fok körül elpárolognak. A szárított zöldségként kapható nem javasolható, mert azt 75-90 fokon szárítják. Európában már több országban készítenek 100 százalékos kaportablettát, amiben csak a tiszta kapor van, kötőanyagmentesen.

Vércukorszint-csökkentő hatás

A kapor e hatását a vanádiumnak köszönheti, mert szabályozza az inzulin termelődését és megakadályozza a zsír elraktározódását. Így az elfogyasztott szénhidrát nem raktározódik el, mint zsír, hanem egyenesen az izomsejtekbe jut és energiává alakul át. A vanádiumnak koleszterinszint-csökkentő hatása is van, de előszeretettel alkalmazzák erős fogak, csontok, izmok növelésére.Fogyasztásakor szálkásabb izomzathoz jutunk, de előírás szerint kell alkalmazni, mert a vanádium túladagolása nem szerencsés. A gyakorlat azt mutatja, hogy a kapor néhány hónap alatt jelentősen részt vesz a vér cukorszintjének a csökkentésében.

Vigyázzunk! Ha egyszerre sok kaprot fogyasztunk, akkor hirtelen viszi le a vércukorszintet, ezért csak fokozatosan alkalmazzuk. Figyeljük meg, hogyan reagál rá a szervezetünk.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Élesztős hajpakolás
  2019-09-29 12:29:35, vasárnap
 
  Az élesztőben többféle vitamin található. Ezért nagyon jó hatással vannak az élesztős pakolások a hajunkra, legyen az száraz vagy zsíros haj. Ez a pakolás megerősítheti a hajszálakat, ragyogóbb és selymesebb lehet tőle a hajad. Ma szeretnénk bemutatni, hogyan lehet könnyedén elkészíteni egy tápláló hajpakolást.

Először is vegyünk elő egy nagyobb tálat, mert az élesztő mint tudjuk fel fog futni.

Élesztős hajpakolás

Hozzávalók:
5 evőkanál meleg víz,
1 evőkanál friss élesztő,
1 evőkanál cukor,
1 evőkanál méz,
2 teáskanál őrölt mustármag.

Elkészítés:
Az élesztőt tegyük a tálba és adjuk hozzá a meleg vizet, keverjük hozzá a cukrot is. Miután felfutott, tegyük bele a mézet és az őrölt mustármagot, keverjük össze, majd kenjük fel ezt a pakolást a fejbőrünkre és a hajgyökerekre. Tekerjünk a fejünkre fóliát és kössük be egy törölközővel. Egy óra múlva mossuk meg a hajunkat a megszokott módon, olyan érzésünk lesz mintha kétszer annyi hajunk lenne. Érdemes havonta legalább kétszer alkalmazni ezt a módszert, mert az élesztőben található anyagok táplálják a haj gyökereit.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
Egyszerű béltisztítás otthon
  2019-09-29 12:23:57, vasárnap
 
  Csak 1 evőkanál, és kitisztítja a beleket mindössze 2 perc alatt!

Mindannyian tudjuk, mit jelent ez a fontos mondat az egész világon: “Az vagy, amit megeszel". Az anyagbevitel után a felvett anyagok az emésztőrendszerbe kerülnek, ahol a táplálékok lebontása történik.

Az emberi test nem kapja meg az alapvető tápanyagokat az élelmiszerekből, akkor romolhat az általános egészségi állapot is.

Viszont a hasznos táplálékkal egy időben mérgező anyagok és hulladékok halmozódnak fel a szervezetben, és okozhat számos egészségügyi problémát.

Ezért rendkívül fontos, hogy az egész tested tisztítsd meg legalább évente kétszer, és fogyassz egészséges ételeket.

Így tudod megakadályozni, hogy felhalmozódjon benned a számos nem kívánt káros anyag. Tisztítsd meg a bélrendszered, amilyen gyakran csak teheted.

Most bemutatunk egy csodálatos méregtelenítő orvosságot, amely képes kiüríteni a beleket mindössze 2 perc alatt.



Recept:

5 csésze forró víz
150 g szilva
150 g datolya

Elkészítés:

Forralj vizet egy edénybe, és amint eléri a forráspontját, add hozzá a datolyát és a szilvát. Főzd 15 percig, majd vedd le a tűzről, és hagyd kihűlni.

Fogyassz belőle egy evőkanállal reggel éhgyomorra. Ez a keverék javítja az emésztésed és segít megszabadulni a sok emésztési problémától, mint a székrekedés. Eltávolítja a mérgező anyagokat a szervezetből, és javítja az általános egészségi állapotodat.

Ne pazarold az időd mindenféle csodaszerre, csak próbáld ki, és érezni fogja a tested a különbséget! El leszel ragadtatva az eredménytől!
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Karmikus törvények - változást hozhatnak
  2019-09-26 23:34:27, csütörtök
 
  5 karmikus törvény, amely megváltoztathatja az életed!

A következő 5 karmikus törvény által jobban megismerhetjük az élet titkait, és jobban oda tudunk majd figyelni az apró, de annál fontosabb dolgokra, amelyek körül vesznek.

Lássuk, melyek ezek az szemléletet-megváltoztató törvények.

1. Az igazság szent
Bármilyen helyzetben is találjuk magunkat, mindig mondjunk igazat, mert a végén mindig tiszta lelkiismerettel fekhetünk le. Legyünk mindig mindenkivel őszinték, mert a hazugság hosszútávon nem kifizetődő.

2. Minden nap tanuljunk valami újat
Egyetlen egy nap se teljen el úgy, hogy ne tanulnánk valami újat. Járjunk mindig nyitott szemmel, szívjuk magunkba a tudást, és tiéd lesz az egész világ. A tudás nem csak hatalmat, hanem magabiztosságot is jelent.

3. Minden illúzió
A boldogság nem az anyagiaktól függ, ha így gondolod, akkor a boldogságod csupán illúzió. Az igazi boldogság bennünk van, nem a külső dolgokban kell keresni. Legyünk hálásak, tanuljunk a hibáinkból, és minden rendben lesz.

4. Ne csak önmagadra gondolj
A boldogság megkétszereződik, ha van akivel megosztanunk. Az öröm akkor jó, ha még van mellettünk valaki, aki velünk tud örülni. Mi is adjunk másnak örömet, lepjük meg szeretteinket valami aprósággal, és máris jobb lesz tőle a napunk.

5. Használjuk minden érzékszervünket
Ne csak a hallásunkra, látásunkra hagyatkozzunk, hanem használjuk a szaglásunkat, ízlelésünket, tapintásunkat ahhoz, hogy felfedezzük környezetünk csodáit. Mert az élet tele van apró szépségekkel, amelyek csak felfedezésre várnak, csak ehhez minden érzékszervünkre szükség lesz.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Lelki békénkért ...
  2019-09-26 23:30:35, csütörtök
 
  7 embertípus, akit jó, ha messziről elkerülsz a lelki békéd érdekében!

Az életben kapcsolatokra van szükségünk, olyan kapcsolatokra, amelyekből táplálkozhatunk, amelyek feltöltenek, és amelyek a jóra ösztönöznek. Olyan emberekre van szükségünk, akikkel szeretünk együtt lenni, akik jó hatással vannak a fejlődésünkre, és akik szeretnek és tisztelnek bennünket.

Viszont nem csak ilyen kapcsolatokkal és emberekkel találkozunk életünk során, hanem olyanokkal is, akik nem feltétlen akarnak jót nekünk. Az ilyen emberek sokszor trükkökkel próbálják elhitetni velünk, hogy szükségünk van rájuk, csak azért hogy nehogy megszakítsuk velük a kapcsolatot.

A mérgező személyek számtalan formában beléphetnek a mindennapjainkba és sokszor olyan mesterkélten furakodnak be az életünkbe, hogy sokáig észre sem vesszük, hogy ki lehet a problémáink forrása. Ezért ha teheted, és meg akarod óvni az érzelmi világodat, a következő személyektől óvakodj:

1. Manipulátorok
Sokszor akár közeli barátok, vagy akár családtagok is lehetnek manipulátorok. Ezek a személyek olyan dolgokra vehetnek rá bennünket, amelyeket magunktól sosem tennénk meg, mindehhez persze lelki zsarolást és egyéb már technikákat alkalmazva.

2. Önimádók
Olyan emberekkel tölteni az időt akiknek magukon kívül senki sem létezik igazi időpazarlás. Az önimádó embereket sosem fogja érdekelni, hogy mi van veled, vagy mi jó és mi rossz számodra. Még az is csoda, ha végighallgatják azt, amit mondasz.

3. Az időzített bombák
Ezek az emberek képtelenek kezelni a saját érzelmeiket, olyannyira, hogy érdemes lenne elgondolkodni azon, hogy megéri-e kockára tenni az idegrendszerünket és akár a testi épségünket is azért, hogy elviseljük őket?

4. Féltékeny emberek
Akik féltékenyek és irigyek rád, azok csak azt lesik, hogy mikor buksz el, semmilyen más dolgot nem nyújtanak számodra.

5. Hazugok
A hazug emberekkel nagyon vigyázz, mert a hazudozási képességük már-már zavarba ejtően kifinomult. Ha egyszer sikerül leleplezni vagy rajtakapni őket, kérdés nélkül töröld ki őket az életedből.

6. Pletykások
Amikor legközelebb egy pletykás embert hallgatsz, amint valakiről éppen eget rengető ,,titkokat" fecseg el, jusson eszedbe, hogy ugyanezt mással is meg fogja tenni, de akkor a téma már te leszel.

7. Depis emberek
A depressziós hajlamú emberek óriási mennyiségű negatív energiát képesek rád zúdítani, amivel nagyon nehéz megbirkózni. Nincs szükséged arra, hogy fölöslegesen negatív érzelmek szülessenek benned, ezért ha teheted, kerüld őket.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Gyógyító zene - link
  2019-09-26 23:04:54, csütörtök
 
  A cikk és a zene linkje :
Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 49 
2019.08 2019. Szeptember 2019.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 49 db bejegyzés
e év: 1442 db bejegyzés
Összes: 49208 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 538
  • e Hét: 1501
  • e Hónap: 14492
  • e Év: 190367
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.