Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/24 oldal   Bejegyzések száma: 237 
Bodiam-kastély- Anglia
  2017-03-31 23:05:29, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Régen épült, készült  
Bannermans szigeti vár és építmény
  2017-03-31 23:04:17, péntek
 
 





 
 
0 komment , kategória:  Régen épült, készült  
Jó szakemberek szolgáltatások
  2017-03-31 22:29:53, péntek
 
  Folyamatosan bővül, ezt nem könnyű kiérdemelni, hogy rákerüljenek erre a listára :

Szőnyegtisztítás : nagyon korrekt, udvarias gyors , minőségi munka korrekt árak
http://www.szonyegtisztitok.hu/content/megrendeles


Szőnyeg vásárlás :
Gyors ügyintézés, érdemes körülnézni - sokszor ugyanaz a minőség több ezerrel olcsóbb, mint máshol.
https://drpadlo.hu/padloszonyeg

Piactéri patika ( Kispest )
Tel : 06 1 358 1600 www.piacterpatika.hu

Számítógép :
Minőségi munka, szolid árak.
http://bence-pc.hu/

Gáz szerelő - vízszerelő :
Pontos munkavégzés, kiváló szakértelem, olyat is képes megjavítani- amit az előző 8 nem .
(villanyboylerhez is ért )
Dobrai Árpád, gázszerelő mester Kispest,06 30 276 12 01

Fakivágás :
Korrekt gyors visszajelzés, szolid árak, minőségi átgondolt munka.
http://www.favagasgyorsan.hu/
Vagy : Németh Zoltán
Favágás gyorsan!
Tel: 30/235-2512
E-mail: enzo@favagasgyorsan.hu
Web: www.favagasgyorsan.hu

ÁGI MOLETT : minőségi magyar divatáruk - szinte örökös darabok méretre is igazítja is ha kell .
http://www.agimolett.hu/elerhetoseg link :Link
Megközelítés:
A 19. kerületi, Határ úti metrótól,
az 50-es villamos VÉGÉBE szálljon fel,majd a Baross utcai megállóban szálljon le-szemben a másik oldalon van ( az utcai rész nagyon szolid belül viszont egy kincsestár )
Telefon: 06-1-291-3046 (vezetékes szám)

Kiss Kázmér : kisállatok hamvasztása
Igen humánus együttérző szolgáltató. Telefon : 06 20 321 5858 .
Szolid árak, jelenleg 30 eFt . Szállítanak hozzák-viszik és kegyeletteljesen bánnak az állatokkal.
Csak ajánlani tudom !

Redőnyös : vigyázat !!!!!!!
Azért hagyom mégis itt a szövegben, mert a visszajelzések alapján többen érdeklődtek.
Korrekt visszajelzés, középáras, változás esetén előre és gyorsan jelez, minőségi munka, rövid határidő :
http://www.ablaklux.hu/redony.html
Cím: Budapest 1149 Angol utca 32. E-mail: info@ablaklux.hu Tel: 06 20 775 16 99
HA VISZONT ELROMLIK 4 hónapot is várhatok mire kijavítják. Úgy jártam, hogy anyaghibás redőnyöm garancia után fél évvel ötször leszakadt! 4 hónap mire kitalálták, hogy kicserélik - természetesen pénzért - még akkor is ha nem mi vagyunk a hibásak- pedig előzetesen azt ígérték, hogy a csere ingyenes lesz ...... Addig leszakadt redőnnyel mintha barlanglakásban éltünk volna.
Este kiderült, hogy nem lehet teljesen leengedni a redőnyt- a felső részén hézagok vannak és a leeresztőzsinór un. pöcke is kiugrott.
3 éven belül ki kellett cserélni mind a 4 ablakon a redőnyöket - de ezt már mással -és ez működik !
SZÓVAL HA LEHET MINDENKI VÁLASSZON MÁST !
 
 
0 komment , kategória:  Jó szakemberek- szolgáltatások  
Fűzfa, a természet aszpirinje
  2017-03-31 11:06:23, péntek
 
 



A fűzfa (Salix) fajok őshazája Ázsiában, Észak-Amerikában és Közép-Európában van. Ez a fa nagyon kedveli a folyók menti árterületeket, de megtalálható árkok partján és nedves területeken. A népgyógyászat már ősidők óta alkalmazza a fűzfa kérgét lázcsillapításra, illetve fájdalmak mérséklésére. A fűzfakéreg eredményesen csillapítja a mozgásszervi megbetegedések miatt kialakult fájdalmakat és a reumás panaszokat. A fűzfa a fűzfafélék családjába tartozik. Ágai lefelé, a föld felé hajolnak. Tavasszal először a barkákkal örvendeztetnek meg bennünket, majd csak ezután fejlődnek ki a fa levelei. A fűzfa egy lombhullató fa.

Gyógyászati célokra a fűzfa barnásszürke kérgét használják fel. Legfontosabb hatóanyagai a fenolos vegyületek, ezek közül is a szalicilt tartalmazza nagyobb mennyiségben. A szalicil szalicilsavvá alakul a májban és a bélcsatornában. A 19. században kémiailag módosították a szalicilsavat, így került kifejlesztésre az aszpirin, amely kevésbé viselte meg a gyomrot, éppen ezért fájdalomcsillapításra ezt használták elsősorban az emberek. Csak napjainkban fordulnak ismét a fűzfakéreg főzetéhez az emberek, ha fájdalmat vagy lázat szeretnének csillapítani.

További hatóanyagai a flavonoidok, a fahéjsavszármazékok és a cserzőanyagok. Tartalmaz még glikozidokat, oxalátokat, gyantát és enzimeket. A fűzfa kérge gyulladásgátló, fájdalomcsillapító, fertőtlenítő, lázcsillapító és vérrögképződés-gátló tulajdonságokkal rendelkezik.

Láz, fejfájás vagy ízületi panaszok csillapítására készíthetünk fűzfakéregből főzetet. A fűzfakéreg teája hatékony lehet még gyomor- és bélhurut, belső vérzések és hólyaggyulladás esetén is. Tegyen egy csészébe egy teáskanálnyi kérget, majd öntsön rá 2 deciliternyi hideg vizet. Hagyja ázni a gyógynövényt legalább nyolc órán keresztül, majd melegítse meg és szűrje le.

A fűzfa virágzatát egyes fitoterapeuták javasolják álmatlanságra és méhösszehúzódásokra. A fűzfakéregből készült főzetet borogatásra is lehet használni, amellyel elsősorban sebeket, fekélyeket és fagyott testrészeket lehetséges kezelni.

A fűzfakéreg ingerelheti a gyomor nyálkahártyáját, éppen ezért akik bármilyen gyomorproblémától szenvednek vagy érzékeny a gyomruk, kerüljék a fűzfakéregből készült főzet fogyasztását. A szalicilátokra érzékenyeknél émelygés, hányás, hasmenés, szédülés és letargia is kialakulhat. A fűzfakérget tartalmazó készítményektől tartózkodjanak az áldott állapotban lévő hölgyek és a kismamák is. Lázcsillapításra vagy vírusos betegségre kisgyermekeknek sem adható, mivel ebben az esetben megnőhet a Reye-szindróma kockázata. A fűzfakéreg hosszabb távon történő alkalmazása akár még gyomorfekélyt is kiválthat.
Forrás :Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Nyomelemek a természet kincseiben
  2017-03-31 11:01:52, péntek
 
  A nyomelemek csak nagyon kis mennyiségben vannak jelen az emberi szervezetben, vagyis csak nyomokban lelhetők fel, éppen ezért is kapta ezt az elnevezést. Akármilyen kevés is van belőlük szervezetünkben, mégis nagy szükségünk van rájuk. Az ásványi anyagokat nevezik még makroelemeknek, míg a nyomelemek a mikroelemek elnevezést kapták meg. A nyomelemek elsődleges feladata az, hogy a biokémiai folyamatokat és reakciókat biztosítsák, illetve elősegítsék az enzimek működését. Jó ha tudjuk, hogy egyes nyomelemek milyen zöldségekben, gyümölcsökben, gyógynövényekben, fűszernövényekben és egyéb táplálékokban találhatók meg, hiszen így tudunk magunknak egy kiegyensúlyozott étrendet kialakítani, vagyis életmódot váltani és egészségesen táplálkozni.

Cinkforrások: tej, tojás, húsok, tengeri hal, osztriga, tökmag, élesztő, búzacsíra, kagyló, hüvelyesek, teljes kiőrlésű gabonafélék, olajos magvak, rozmaring, zsálya, kömény, fokhagyma, koriander, pitypang, fehér mályva és kamilla.

Miben található jód? A tengeri halakban, a tojásban, a tejtermékekben, az ivóvízben, a jódozott sóban, a rákokban, a kagylókban és a halolajokban.

Miben van kobalt? A tejtermékekben, a tengeri halakban, a vesében, a húsokban, a petrezselyemben, a Cayenne-borsban, a kasvirágban és a pitypangban.


Krómforrások: tengeri halak, kagyló, rák, olaj, élesztő, szárnyasok, kukorica és csalán.

Mangán a következő táplálékokban található: borsó, sárgarépa, tojássárgája, dió, teljes kiőrlésű gabonák, szárított gyümölcsök, bazsalikom, rozmaring, borsmenta, kömény, fokhagyma, koriander, zsálya, oregánó, pitypang.

A molibdén forrásai: tejtermékek, gabonafélék, bab, hüvelyesek, cékla, fokhagyma, zeller és korpa.

Vastartalmú táplálékok: húsok, szárnyasok, zöldségek, tojás, sajt, spenót, osztriga, máj, spárga, marhahús, vese, szója, barack, gabonamagvak, gabonapelyhek, száraz hüvelyesek, borsmenta, rozmaring, kapor, petrezselyem, koriander, kömény, fokhagyma, oregánó, csalán, zsálya és pitypang.

Rézforrások: gabonafélék, száraz hüvelyesek, kakaópor, olajos magvak, máj, gabonaőrlemények, borsó, szárazbab, tengeri halak, mogyoró, búza, borsmenta, rozmaring, fokhagyma, koriander, zsálya és kapor.

A legtöbb szelén ezekben a táplálékokban található: zabkorpa, búzacsíra, vöröshagyma, fokhagyma, paradicsom, brokkoli, tonhal, sovány húsok, tojás, hüvelyesek, brazil dió, teljes kiőrlésű gabonák és koriander.

Aki teheti, mindenképpen termesszen a kertjében legalább néhány fűszer- és gyógynövényt, mert nagyon jó szolgálatot tehetnek. Nemcsak a betegségek orvoslásában, hanem az egészségmegőrzésben is kitüntetett szerepet játszanak.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Piros flamingóvirág
  2017-03-30 22:42:05, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Növényvilág  
Pipacsok
  2017-03-30 22:41:17, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Növényvilág  
Lila flamingóvirág
  2017-03-30 22:40:34, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Növényvilág  
Szép kankalinok
  2017-03-30 22:39:29, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Növényvilág  
Virágzó kaktuszok
  2017-03-30 22:38:44, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Növényvilág  
     1/24 oldal   Bejegyzések száma: 237 
2017.02 2017. Március 2017.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 237 db bejegyzés
e év: 1689 db bejegyzés
Összes: 49208 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 637
  • e Hét: 1600
  • e Hónap: 14591
  • e Év: 190466
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.