Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/17 oldal   Bejegyzések száma: 161 
A csalán jó hatásairól
  2018-12-31 23:03:47, hétfő
 
 



Gyógyhatásai
Felsorolni is sok számos gyógyhatását. Egyik legjobb vértisztító növény, feloldja az anyagcseréből származó salakanyagokat, eltávolítja a szervezetből a mérgeket. A vesét fokozottabb vízkiválasztásra serkenti, csökkenti a vér húgysavszintjét, ezért hatékonyan alkalmazható köszvény, ízületi gyulladások, reumatikus megbetegedés kezelésére. A régi módszert, hogy a fájdalmas végtagokat a csalán friss hajtásaival csapkodják meg, ma is alkalmazzák. Lázcsillapításra, vérszegénységre és kiütésekre is használjuk.

A vese- és hólyagkő képződésre hajlamosaknak érdemes rendszeresen csalánteát fogyasztaniuk, mert segítségével még idejében kiválasztódik a homok. Tisztító, összehúzó hatásának gyomor- és bélhurut esetén is hasznát vehetjük. Teája élénkítő hatású, sok vitamint és ásványi anyagot (pl. vasat) tartalmaz.

A gyökeréből készült tea megakadályozza a prosztata rendellenes növekedését, növeli a vizelet mennyiségét, felére csökkenti a vizelési ingert, gyorsítja a vizeletáramlást. Vércukor szintet csökkentő tulajdonsága is van. Fokozza a szervezet ellenálló képességét. Allergiás betegségeknél is hatásos.

Felhasználása belsőleg:
Gyógyteát forrázással készítünk a levélből, főzéssel a gyökérből.

Tavasszal és ősszel végezzenek 6 hetes vértisztító csalántea kúrát napi egy csészével reggel. Vese- és hólyaghomok hajtásra egy liter csalánteát egy óra alatt meg kell inni (egy liter víz + egy púpozott evőkanál teafű). Vízhajtásra reggel igyanak egy csészével, ha intenzívebb kúrára van szükség, egy hétig minden délelőtt igyanak meg egy fél liter teát. Az első csészével reggel, étkezés előtt egyszerre, a második csészével a délelőtt folyamán elkortyolgatva.

Nem alkalmas szívelégtelenség vagy vesebetegség következtében létrejött ödéma elmulasztására. 6 hétnél tovább ne igyák, utána iktassanak be egy szintén hathetes szünetet. Kovasav hatóanyaga lerakódik a vesében és homokot, követ okozhat, ezért ne igyák folyamatosan. Húgyúti tisztításra 10 napon keresztül napi 2 csészével étkezések között.

Lázcsillapításra naponta 3 csészével étkezések között. Gyomor- és bélhurut esetén, gyulladáscsökkentésre naponta egy csészével 3-4 napon keresztül. Vérképzésre naponta egy csészével éhgyomorra. Prosztata megnagyobbodásra napi egy csészével a reggeli órákban. Székrekedésre este egy csészével. Emésztésjavításra egy hónapig minden reggel egy csészével. Máj és epebántalmakra reggel éhgyomorra minden másnap egy csészével egy hónapon keresztül. A lép betegségeire egy hétig minden nap egy csészével.

Csalánlé: gyümölcscentrifugában préseljék ki egy tálkányi friss csalánhajtás levét, keverjék össze egy pohár vízzel. Naponta kétszerre igyák meg étkezés előtt. Ekcéma, pikkelysömör gyógyítható vele. Ezekre még ihatják a csalán, orvosi veronika, zsálya, zsurló egyenlő arányú keverékéből készült teát napi egy csészével.

Felhasználása külsőleg
Torokgyulladás esetén gargarizálásra (fél liter víz, egy púpos evőkanál szárított csalánlevél és egy evőkanálnyi szederlevél) többször a nap folyamán. Igen jó köptető is.
Ülőfürdőként aranyérre vagy reumára, borogatóként pedig bőrkiütésekre használhatják. Lemosóként hajhullás és korpásodás megelőzésére, valamint hajzsírosodás ellen. Kovasav tartalma erősíti a hajhagymákat, a kötőszöveteket, a körmöket. A fiatal leveleit pattanásos arcgőzöléséhez használják.
Forrás Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Izületekre érdemes kipróbálni
  2018-12-31 22:50:09, hétfő
 
  Az öregedés számos korfüggő betegséget hozhat, valamint a test legyengül, a csontok és az ízületek is elhasználódnak.

A fájdalom a térdben, csontokbyn, ízületekben meglehetősen intenzíven jelentkezhetnek, gyengeséget okoznak és csökkentik annak lehetőségét, hogy a legegyszerűbb napi feladatokat ellássuk. Az öregedés leginkább a térdeket befolyásolja, mert a testsúly 80százaléka a térdekre nehezedik.
Az ízületek is elhasználódnak a helytelen testtartás és a túlsúly miatt, a hosszú ideig tartó állás, mozgásszegény életmód miatt
Azonban van egy nagyon hatékony természetes orvosság, amely elmulasztja a fájdalmat, és visszaállítja a vitalitást a szervezetben. Ez nem okoz mellékhatásokat, mivel teljesen természetes.
A legfontosabb dolog az, hogy időben kezeljük a bajt, és ne hagyjuk, hogy a fájdalom eluralkodjon, mivel ezek a betegségek progresszívek. Mindig meg kell találni a módját, hogy a betegséget meggyógyítsuk, annak okát is kezelve.
Az alábbi természetes csoda kezelni fogja a fájdalmat az ízületekben és csontokban függetlenül az okától:
Térd, csont és ízület orvosság

Hozzávalók:
2 evőkanál cayenne bors por
1/2 csésze meleg olívaolaj

1 csésze almaecet
1 centi reszelt gyömbér
Utasítás:
Keverd el a cayenne borsot és a reszelt gyömbért a meleg olívaolajjal és az almaecettel. Ezután, keverjed, amíg egy pasztát nem kapsz.
Használat:
Alkalmazd a pasztát a fájdalmas területeken naponta kétszer, és hagyjad hatni legalább 20 percig.

A Cayenne bors hatásos komponense, a kapszaicin enyhíti a fájdalmat. A legerősebb ismert természetes fájdalomcsillapító, meleg érzést okozhat, és megnyugtatja a kellemetlen érzést és fájdalmat.
Néhány hét után észrevehetjük, hogy az inak és szalagok jelentősen erősödtek, a gyulladás lement, és a fájdalom fokozatosan eltűnt.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Garantáltan úszógumi-gyilkos torna - ülve ( Link)
  2018-12-31 22:38:07, hétfő
 
  Link


A cikk helye : Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógytornák   
Levegőtisztító növények a szobába !
  2018-12-31 22:29:02, hétfő
 
 



Íme az oxigénboma növények! Már egy elég a hálószobádba, hogy tökéletesen megtisztítsa a levegőt
A NASA kutatást végzett a szobanövényekkel és arra a következtetésre jutott, hogy egyes növények jobban tisztítják a lakás levegőjét.

Aloe Vera - nagyon erősen megnöveli az oxigénmennyiségéet a környezetében, mert elnyeli a széndioxidot, formaldehidet és szén-monoxidot.

Fikusz - Nem ígényel sok napot, és gondozást. Nagyon hatékony légtisztító. A levele mérgező, ha kis gyerek van, zárjuk el tőle.

Borostyán - ez az egyik legjobb. Ha fikuszt teszel a szobába, néhány órán belül a méreganyagok 60%-a eltűnik.

Anyósnyelv - Csak minimális fényt ígényel az oxigén termeléshez. Hálószobába is tehetjük, mert éjjel is fotoszintetizál, nemcsak napfény hatására

Zöldike -Kevés fényt használ a fotoszintézishez. Képes elnyelni a kémiai anyagokat, mint p. a szén-monoxid, formaldehid, benzin és a sztirol. Egyetlen cserép elég, hogy tiszta legyen levegő 200 négyzetméteren.

Béke liliom - hatékonyan elnyeli a benzolt, a formaldehidet, a trikolór­etilént és a xilolt. A benzol nagy mennyiségben idegi problémákat okoz, és gyakran használják bútorok fényezésére, de a műanyagban és festékekben is lehet. Pontosan ezen okok miatt kell tartani egy béke liliomot a dolgozószobában.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Hasznos-ötletes  
A retek jó hatásairól
  2018-12-31 22:20:38, hétfő
 
 



Van egy varázslatos zöldség, melyről talán sokan nem is tudják, hogy mi mindenre használható a természetes gyógyászatban.

Ez a zöldség nem más, mint a retek! A retek különösen olyan problémák kezelésében hatékony, mint a pajzsmirigy működésének szabályozása, az emésztési zavarok megszüntetése, ám emellett kiváló hashajtó és szabályozza a bélflórát is, ezáltal javítja a máj működését.

A retek továbbá segíti a szervezetben zajló méregtelenítési folyamatokat és oldja az epekövet. Ezen kívül a zöldség gazdag C-vitamin tartalommal rendelkezik, erős antioxidáns, valamint segíti az orrdugulás, a homlok és arcüreg gyulladás megszüntetését.

Tehát a retek önmagában számos problémán segíthet. Ám mi most egy természetes orvosság receptjét mutatjuk be, melynek fogyasztásával a retek minden fő előnyét kiaknázhatjuk:

Hozzávalók:
4 retek
1 darab gyömbér
4 evőkanál méz
4 citrom leve
1,5 pohár víz

Elkészítése:
A hozzávalókat adagoljuk közvetlenül egy turmixgépbe, és alaposan dolgozzuk össze, majd az így kapott sűrű keveréket tegyük zárható üvegedénybe.

Ebből a természetes orvosságból együnk 3×1 evőkanállal és közben a nap folyamán folyamatosan igyunk meg hozzá 2 liter vizet.

Nagyon hamar érezhető lesz a hatása: javítja az általános egészségi állapotodat és érezni fogod, hogy feltölt energiával!
Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Az új esztendőben is...
  2018-12-31 01:06:40, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Bölcs gondolatok  
Kívánom ...
  2018-12-31 01:02:39, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Bölcs gondolatok  
A könyvek.jpg
  2018-12-31 00:59:51, hétfő
 
 





 
 
0 komment , kategória:  Bölcs gondolatok  
Ha....
  2018-12-31 00:56:06, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Bölcs gondolatok  
Gandhi idézet
  2018-12-31 00:53:21, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Bölcs gondolatok  
     1/17 oldal   Bejegyzések száma: 161 
2018.11 2018. December 2019.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 161 db bejegyzés
e év: 1532 db bejegyzés
Összes: 49208 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 452
  • e Hét: 1415
  • e Hónap: 14406
  • e Év: 190281
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.