Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/39 oldal   Bejegyzések száma: 383 
A COVID hosszútávú hatásai
  2024-02-20 22:35:13, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Szakanyagok  
A húgysav keletkezése
  2024-02-20 22:33:57, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Szakanyagok  
A tápanyagok felszívódását is javíthatjuk
  2023-11-24 20:34:30, péntek
 
  Mindenféle tápanyagra szükségünk van, hogy a testünk egészségesen működjön. A test tápanyag-felszívódási képességét sok minden befolyásolhatja, például az ételek párosítása és az étkezés módja. Ha például gyorsan eszünk, akkor előfordulhat, hogy a tápanyagok nem szívódnak fel megfelelően. Ez még abban az esetben is igaz, ha egyébként tápanyagokban gazdag ételeket fogyasztottunk. Létezik néhány olyan módszer és trükk, amellyel hatékonyabbá tehetjük a tápanyagok felszívódását.

Az ételek megfelelő párosítása növelheti a tápanyagok felszívódását, és ezzel sokat javulhat az egészségünk is. Például a vas és a C-vitamin kombinációja nagyon hasznos, hiszen egymás nélkül nehezen működnek. Annak érdekében, hogy a szervezetben felszívódjon a növényi alapú vas, C-vitaminnal vagy C-vitaminban gazdag táplálékkal kell azt együtt fogyasztani, ugyanis a C-vitamin segít lebontani a rosszabb felszívódású növényi eredetű vasat, mégpedig olyan formában, amelyet a sejtek fel tudnak szívni és hasznosítani képesek. Ha spenótot eszük, akkor vasban gazdag ételt fogyasztunk. Előnyösebb a spenóthoz egy kis citromot is adni, mert így hatékonyabban szívódik fel a spenótban található vas.

Az erős és egészséges csontokhoz megfelelő mennyiségű kalciumra van szükség. De ahhoz, hogy ez az ásványi anyag fel tudjon szívódni, D-vitaminra is szükség van. Például ha D-vitaminban gazdag tejterméket fogyasztunk, adjunk hozzá kalciummal dúsított táplálékot is.

Amennyiben gyorsan eszünk, azaz nem rágjuk meg megfelelően az ételt, akkor nagy az esélye, hogy a tápanyagok nem szívódnak fel kellőképpen. Ha azonban alaposan megrágjuk a falatot, akkor ezzel aktiváljuk a szájüregben lévő enzimeket. Egy kutatás során azt állapították meg, hogy azoknál a vizsgálati alanyoknál szívódott fel hatékonyabban a mandulában található E-vitamin, akik legalább negyvenszer megrágták azt, ellentétben azokkal, akik csak körülbelül tízszer rágták meg ezt a táplálékot.

A tápanyagok felszívódására az is hatással van, hogy éppen milyen lelkiállapotban étkezünk. Ha ugyanis stresszesek vagyunk, akkor megemelkedik a szervezetben a kortizolszint, ami pedig szapora szívverést eredményez. Ilyenkor az energia a stressz kezelésére fordítódik, ennek köszönhetően lelassul az emésztési folyamat, ami pedig csökkenti a tápanyagok felszívódási képességét. A stressz emellett a gyomorürülést és az anyagcserét is lassítja.

Korábbi tanulmányok szerint a gyümölcs fogyasztása jobb ötlet, mint a gyümölcsléivás. Ezt napjainkban megcáfolják, ugyanis mind a kettőre szüksége van a szervezetnek. Egy tanulmány azt írta le, hogy sok gyümölcs esetében akkor szívódnak fel jobban a tápanyagok, ha lé formájában fogyasztjuk azokat. Például a karotinoidok jobban felszívódnak, ha narancslevet iszunk, mintha a gyümölcsöt ennénk. Ellenben a gyümölcs rostjaira is szükségünk van, hiszen többek között az emésztésnek tesznek nagyon jót.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Szakanyagok  
Gyógynövények és a szívgyógyszerek
  2023-11-16 21:23:44, csütörtök
 
  Gyógynövények, amelyeket szívgyógyszerrel csak körültekintően fogyaszthatunk !

Egyes gyógynövények fogyasztása nem javasolt, ha gyógyszert szedünk. Ha mindenképpen szeretnénk természetes módszereket alkalmazni, minden esetben beszéljünk a kezelőorvossal, hiszen valóban vannak olyan betegségek, amelyek mellett - ha gyógyszert szed rá valaki - egyáltalán nem javasolt a gyógynövények alkalmazása. Mutatunk is most ezek közül néhányat.

A fokhagyma csökkentheti a magas LDL-koleszterin-szintet és a magas trigliceridszintet, de mivel a vérnyomást is csökkenti, ezért azoknak, akik alacsony vérnyomásban szenvednek, nem javasolható a fogyasztása. A fokhagyma vérhígító hatással is rendelkezik, így ha valaki vérhígítót vagy aszpirint szed, akkor semmiképpen se egyen fokhagymát.

A Ginkgo biloba segíthet a demencia és az Alzheimer-kór megelőzésében, de sokan használják szexuális diszfunkció, fülcsengés és rossz keringés okozta lábfájdalom kezelésére is. A gyógynövény azonban megnöveli a vérhígítóval és az aszpirinnel kapcsolatos vérzés kockázatait.

Az orbáncfű használható enyhe és közepes szorongás és depresszió kezelésére, illetve alvászavarokra. Nem javasolt a fogyasztása szívgyógyszerekkel, antidepresszánsokkal és koleszterincsökkentőkkel együtt.

A zöld tea segítheti a fogyást, a mentális éberség javítását és a koleszterinszint csökkenését. Azonban akik szívritmuszavarra szednek gyógyszert, jól teszik, ha nem fogyasztják. Mivel K-vitamint is tartalmaz, így megzavarja a vérhígító gyógyszerek hatását. Koffeintartalma pedig a béta-blokkoló gyógyszer hatását zavarja meg.

A gyömbért évszázadok óta alkalmazzák gyomorbetegségek kezelésére, azonban vérhígító szedése esetén nem javasolt a fogyasztása.

A fekete áfonya kezeli a rossz keringéssel kapcsolatos problémákat, a hasmenést, a menstruációs görcsöket, a bőrproblémákat. Javítja ugyan a keringést, de aki vérhígítót szed, mindenképpen konzultáljon a kezelőorvosával.

A ginszeng fokozza az energiát és az immunrendszer működését, csökkenti a vérnyomást és az LDL-koleszterin-szintet. Aszpirin és vérhígító fogyasztása mellett csak nagyon körültekintően vagy egyáltalán ne fogyasszuk. Kölcsönhatásba léphet szívgyógyszerekkel és kalciumcsatorna-blokkolókkal is.

A grépfrút segíti a fogyást és javítja a szív egészségét, azonban megzavarhatja a gyógyszerek megfelelő felszívódásához szükséges enzimet. Ily módon fokozhatja a koleszterincsökkentő és a magas vérnyomás elleni gyógyszerek hatásait.

Az Aloe vera is körültekintéssel fogyasztható, mivel csökkenti a vér káliumszintjét, ami szívritmuszavarokhoz vezethet. A vérzés kockázatait is fokozhatja.

A fürtös poloskavész nagyon hatékony lehet a menopauza tüneteinek csökkentésére, azonban megzavarhatja a koleszterinszint-csökkentő gyógyszerek hatásait.

A galagonya csökkenti a koleszterinszintet és segíthet néhány típusú szívbetegség természetes kezelésében. Szívgyógyszerekkel együtt vagy ne fogyasszuk, vagy kérjünk tanácsot a kezelőorvosunktól ezzel kapcsolatban.

Az édesgyökér hatékony a gyomorbetegségek, a hörghurut és a torokfájás kezelésében, de mivel a káliumszintre és a vérnyomásra is hatással van, így nem javasolt szívgyógyszerekkel, vérnyomáscsökkentőkkel együtt fogyasztani. Szív- és vesebetegségben szenvedők is kerüljék a fogyasztását.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Szakanyagok  
Időjárásérzékenységről
  2023-11-16 21:08:00, csütörtök
 
  A meteoropátia vagy időjárás érzékenység már nem egy elterjedt hiedelem, hanem egy új betegség, amely jelentősen befolyásolja a mindennapi életet, különösen a mentális betegségekkel, szív- és érrendszeri rendellenességekkel és légzőszervi betegségekkel küzdő egyéneknél. Erről az állapotról azonban csak nagyon kevés adat áll rendelkezésre. E tanulmány célja a meteoropátia egészségre gyakorolt hatását és gyógyszeres kezelését vizsgáló, meglévő in vivo állatkísérletek és humán klinikai vizsgálatok átfogó áttekintése és elemzése volt. Alapos irodalomkutatást végeztünk olyan adatbázisokban, mint a PubMed és a Scopus, a releváns információk összegyűjtése érdekében. Elemzésünk elsősorban a meteoropátia és a mentális egészség közötti kapcsolatra összpontosított, beleértve az érzelmi temperamentumra gyakorolt hatást.

Ezen kívül feltártuk a különböző kezelési megközelítéseket, hangsúlyozva az izomgyakorlatok, a farmakológiai beavatkozások és a természetgyógyászat kombinációját, amelyek ígéretesnek bizonyultak a fájdalom enyhítésében a meteoropátiában érintett egyének körében. A meteoropátiával kapcsolatos jövőbeli kutatásoknak új farmakológiai vegyületek szintézisére kell fényt deríteniük.

Bevezetés
A szindrómának vagy új betegségnek is tekinthető meteoropátia (időjárásérzékenység) közismerten befolyásolja pszichológiai és fiziológiai egészségünket . A kifejezés a görög nyelvből származik, a "meteora" (égi jelenség) és a "pathos" (fájdalom) szavak kombinációjából, és először a 20. század végén és a 21. században jelent meg . Tanulmányok szerint a világ lakosságának közel 30 %-a tapasztal valamilyen időjárásérzékenységet . Ezen egyének közül a nők, különösen a menopauzában lévő nők hajlamosabbak a meteoropátiára, mint a férfiak . Ráadásul a meteoropátia előfordulási gyakorisága növekszik , ami annak tulajdonítható, hogy az embereknek nehézséget okoz az időjárási ingadozásokhoz való alkalmazkodás. Az önszabályozó mechanizmusok ilyen változásokra adott nem megfelelő válaszát feltehetően a széles amplitúdó- és frekvenciatartományt felölelő elektromágneses hullámok befolyásolják . Ezt feltehetően a modern életstílus okozza, amelyet a zárt, légkondicionált, túlságosan hűtött vagy fűtött környezetben töltött hosszú időszakok jellemeznek .

Mindazonáltal, hogyan is definiáljuk a meteoropatát?
Különbséget kell tenni a "időjárásbetegség" és a "időjárásérzékenység" között. Az előbbi olyan személyekre vonatkozik, akiknél az időjárási változások miatt új betegségek alakulnak ki, vagy a meglévő tünetek súlyosbodnak, míg az utóbbi olyan személyeket foglal magában, akik fizikai és mentális szinten érzékenyek az időjárási változásokra . A METEO-kérdőív (METEO-Q) a meteoroérzékenység és a meteoropátia kimutatására szolgál. Nem minden meteoroérzékenységben szenvedő egyénnél alakulhatnak ki a meteoropátia tünetei .

A meteoropátiának két típusa van, az elsődleges és a másodlagos. Az elsődleges forma egészséges embereket érint, akik izom- és ízületi fájdalmakra, hangulati változásokra és fizikai gyengeségre panaszkodnak . Ezek a tünetek elmúlnak, amint az időjárás stabilizálódik. Másrészt a másodlagos forma krónikus betegségekben, például szív- és érrendszeri és obstruktív tüdőbetegségben szenvedő betegeket érint .

A meteorológiai változók, mint például a légnyomás, a légtömeg, a hőmérséklet, a páratartalom, a felhőzet, az időjárási frontok, a szélsebesség, a csapadék és a napfény hatással vannak az egészségre, és összefüggésbe hozhatók az agyi neurotranszmitterek koncentrációjának változásaival az agyban.

A meteoropátiás betegeknél például gyakran emelkedik az agyalapi mirigy által termelt adrenokortikotrop hormon (ACTH) szintje, ami olyan tünetekhez vezet, mint a szívdobogás, szorongás és ingerlékenység. Ezzel szemben a "boldogsághormonokként" ismert endorfinok mennyisége csökken, ami csökkenti a fájdalomküszöböt .

Egy másik hipotézis szerint a vagus ideg szerepet játszik a meteoropátiában. Liebell és munkatársai közelmúltbeli kutatásai kimutatták, hogy a fülakupunktúra csökkentette az időjárás okozta tüneteket emberekben . Ha nincsenek jelek egy akár több ezer kilométerre lévő zivatarra, a meteoropátiában szenvedő egyének az elektromágneses mező változásán keresztül érzékelik azt .

Az egyensúlyérzékelés idegi központjában -mind egereknél és embernél - van légnyomásváltozásra érzékeny idegsejt. Amikor a légköri nyomás csökken, a gyulladt szövetekben megnövekedett nyomás fokozza az általános fájdalmat és az arcüregekből eredő fejfájást . Az időjárásra rendkívül érzékeny emberek vérnyomás- és szívritmus-változást, gyomorpanaszokat, légzési nehézségeket, depressziót, zsibbadást, szorongást, ingerlékenységet, fejfájást, alvászavarokat, fokozott érzékenységet tapasztalnak az ízületi fájdalmakkal szemben, izomfájdalmat, fej-, nyak- és vállfájdalmat, szédülést, krónikus fájdalmat, a beltérben maradás vágyát . A légkondicionálás okozta alacsony hőmérsékletnek kitéve az erek összehúzódnak, hogy csökkentsék a testhőmérsékletet .

A tünetek jellemzően csökkennek, amikor a tünetet kiváltó időjárás megváltozik, és a későbbi változások során változó intenzitással visszatérhetnek. . A tünetek intenzitása inkább az időjárás-változás előtt vagy után nő, mint maga a változás alatt. A magas páratartalom (>70%) és a >30°C hőmérséklet fokozott izzadáshoz és folyadékvesztéshez vezethet, mivel a szervezet megpróbál lehűlni .

Humán vizsgálatok
A legtöbb tanulmány a meteoropátia idegrendszerre gyakorolt hatásáról számolt be. Egyre több bizonyíték utal arra, hogy a meteoropátia hatással lehet a mentális egészségre, ami agresszív viselkedéshez, depresszióhoz, alvászavarokhoz, félelemhez és öngyilkossághoz vezethet [9]. Bellini és munkatársai kimutatták, hogy a meteoropátia intenzitása korrelál a depresszió szintjével, és hogy a gyógyszertúlhasználat okozta fejfájásban szenvedő betegeknél a meteoropátia intenzitása és mennyisége valószínűleg magasabb . Ezenkívül a meteoropátiát összefüggésbe hozták az endokrinológiai és neurofiziológiai eltérésekkel, valamint a betegek életének szociális és érzelmi aspektusaival . Licanin és munkatársai kimutatták, hogy a specifikus pszichiátriai rendellenességekkel küzdő egyének magasabb felvételi aránya bizonyos évszakokhoz és specifikus időjárási paraméterekhez kapcsolódik . Di Nicola és munkatársai kimutatták, hogy a METEO-Q pontszámok közvetlenül korreláltak az öngyilkossági kísérletekkel bipoláris betegeknél .

A kis mintanagyság ellenére Fuji és munkatársai megfigyelték, hogy az időjárás változásai a hemofíliás betegeknél fokozott vérzéshez vezethetnek a károsodott ízületekben, ami a megelőző kezelés szedése esetén csökkenhet . Loth és munkatársai arról számoltak be, hogy az ízületi tudatosság szintén összefügg a meteoropátiával . Nemrégiben Terentjev és munkatársai az éghajlati és geomágneses viszonyok alapján modellt dolgoztak ki, hogy kiszámítsák a hipertóniás krízis kockázatát artériás hipertóniában szenvedő betegeknél. Az adatok azt mutatták, hogy a nyári időszakban a kockázat magasabb (89%), majd az őszi (77%), a téli (77,3%) és a tavaszi (59%) időszak következett .

A meteoropátia lehetséges terápiás kezelései
A mozgásterápia, például az izmok nyújtása, erősítése és az állóképesség, segíthet csökkenteni a fájdalmat a meteoropátiás betegeknél, akik általában fej-, nyak- és vállfájdalomtól szenvednek. A gyakorlatok intenzitását és idejét a fájdalomküszöb alapján a gyógytornásznak kell eldöntenie . Az egészséges életmód, beleértve a fizikai aktivitást, a friss gyümölcsökben és zöldségekben gazdag, kiegyensúlyozott étrendet, a magnéziumot és B-vitamin-komplexet tartalmazó étrend-kiegészítőket, a vízfogyasztást, a normális cirkadián ritmust és a fényterápiát, segíthet a fájdalom megelőzésében. A zsírokat és a szintetikus édesítőszereket kerülni kell, mivel ezek fokozzák az emésztőrendszeri keringést. Ami a farmakológiai kezelést illeti, a meteoropathiára nincs specifikus kezelés. A társbetegségek jelenléte befolyásolhatja a kezelést. Előre szedett nem szteroid gyulladáscsökkentők (NSAID) és szédülés elleni gyógyszerek (dimenhidrinát, difenidol, difenhidramin) hatásosnak bizonyultak .

Mindazonáltal a meteoropátiás betegeknél gyakran alkalmazott gyógyszerek, mint például a diuretikumok, az angiotenzin-konvertáló enzim gátlók, az angiotenzin II receptor blokkolók és a pszichoaktív gyógyszerek lehetséges mellékhatásai még mindig nem ismertek . Mivel a vazodilatáció a diuretikumok mellékhatása, de a hőszabályozásban is jelentkezik, a diuretikumok szedését meteoropátiás egyéneknél csökkenteni kell a rendkívül veszélyes helyzetek megelőzése érdekében .

Megjegyzés
Ez az írás rávilágít a meteoropátia mai értelmezésére, amelyet már nem népi hiedelemnek, hanem új betegségnek tartanak. Míg a korábbi tanulmányok elsősorban a meteoropátia mentális betegségben szenvedő egyénekre gyakorolt hatására összpontosítottak, fontos elismerni, hogy a szív- és érrendszeri és légzőszervi betegségekben szenvedő egyéneknél is felerősödnek a tünetek. A különböző betegségekben szenvedő meteoropatákra ható konkrét időjárási körülmények azonban eltérőek lehetnek, ami szükségessé teszi az egyes betegkategóriákra ható időjárási körülmények azonosítását. A hőmérsékletet, szélsebességet, szélirányt és barometrikus nyomást jelző mobilalkalmazások segíthetnek ebben .

Tekintettel arra, hogy az egészségügyi személyzetet is érintheti a meteoropátia, ez még inkább arra kell, hogy ösztönözzön bennünket, hogy bővítsük ismereteinket arról, hogyan lehet az időjárási körülmények figyelemmel kísérésével megelőzni a tünetek súlyosbodását. Az egészséges életmód, beleértve az alvási rendet, a folyadékpótlást, lehetőleg vízzel, a vitaminokban gazdag étrendet, a friss gyümölcsöket és zöldségeket, valamint a fizikai aktivitást (legalább napi 30 perc, lehetőleg séta), erősen ajánlott a meteoropátiás betegek számára. Emellett szellőztetett helyiségekben kell tartózkodniuk, és hideg-meleg zuhanyt kell venniük, hogy javítsák a keringésüket. A dohányzás és az alkohol növelheti a testhőmérsékletet, ezért kerülni kell .

Nem találtunk tanulmányokat a genetika meteoropátiában betöltött szerepéről vagy a különböző gyógyszeres kezelések meteoropátiában betöltött szerepéről, amelyek a kezelésben szerepet játszhatnának. Jelenleg hiányosak az ismeretek a meteoropátiában szenvedő egyének életminőségének javítását célzó konkrét farmakológiai megközelítésekről. Figyelembe véve azonban a meteoropátia különböző típusait és a betegek klinikai előzményeit, egyedi farmakológiai terápiák kifejlesztésén kell dolgoznunk e betegek számára.

További kutatásokra van szükség a természetgyógyászat meteoropátiában betöltött szerepével kapcsolatban is. A meteoropátiás egyéneknek folyamatosan ellenőrizniük kell az időjárás-előrejelzést, és 48 órával a várható időjárás-változás előtt különböző étrend-kiegészítőket vagy gyógynövényeket kell szedniük. Például a kamilla és a citrus tea csökkentheti a feszültséget, míg a Valeriana tea az álmatlanságot. A guarana magvak kivonata fokozhatja a kognitív funkciókat és csökkentheti a szorongást. A szibériai ginzeng kivonat szintén pozitív hatással van az időjárásérzékeny betegekre. A citromfű javíthatja a kognitív funkciókat, míg a lecitin fokozhatja a rövid és hosszú távú memóriát . A gyógynövények egyéb hatásait is tanulmányozni kell meteoropátiában. Emellett magnéziumban és B-vitamin-komplexben gazdag étrend-kiegészítőket is szedni kell. Az akupunktúráról, különösen a fülakupunktúráról nemrégiben beszámoltak, hogy csökkenti a légköri barometrikus nyomás változása által kiváltott időjárás okozta tüneteket .

Következtetés
Lényeges felismerni, hogy a meteoropátiát sok országban még mindig nem ismerik széles körben, ami a diagnózis és a meteoropátiás egyének életminőségének javítását célzó alternatív megközelítések korlátozott ismertségét eredményezi. A METEO-Q-t a meteoropátia felismerésére kell használni. A jövőbeni kutatásoknak nemcsak az új egyéni terápiák kifejlesztésére és a lehetséges farmakológiai célpontok azonosítására kell összpontosítaniuk a patofiziológia világos megértése révén, hanem arra is, hogy a lakosság körében felhívják a figyelmet az időjárási változások egészségre gyakorolt hatásaira, valamint az időben történő diagnózis és kezelés fontosságára. Az időjárás-változások egészségre gyakorolt hatásának tanulmányozására szolgáló, erre a célra létrehozott központok létrehozása különböző országokban megkönnyítheti a meteorbetegek számára az időjárás-előrejelzések időben történő biztosítását, enyhítve ezzel tüneteiket és javítva általános életminőségüket. A guarana magvak kivonata, a kamilla, a szibériai ginzeng kivonat, a citromfű, a lecitin, a Valeriana tea néhány olyan gyógynövény és étrend-kiegészítő, amely segíthet a tünetek javításában.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Szakanyagok  
COPD - áttörés a gyógyításában
  2023-11-01 09:25:28, szerda
 
  Áttörés jöhet egy elsősorban a dohányosokat érintő betegség kezelésében

Sikerrel zárult a Sanofi Dupixent nevű gyógyszerének utolsó fázisú vizsgálata a krónikus obstruktív légúti betegség (COPD) ellen, ezzel ez lehet az első biológiai gyógyszer, amelyet e tüdőbetegség kezelésére engedélyeznek - írja a Bloomberg.

A COPD az egyik vezető haláloknak számít világszerte, és elsősorban a rendszeresen dohányzókat érinti. A betegség a tüdőn belüli légutak tartós beszűkülésével jár, a tudomány mai állása szerint visszafordíthatatlan folyamatokat idéz elő.

A vizsgálat alapján a Dupixent 30 százalékkal csökkentette a betegek COPD-jének súlyosbodását a placebót kapó betegekhez képest.

A gyógyszernek még egy másik teszten is át kell azonban esnie, ennek eredményei csak a jövő évre várhatók.

Mindemellett ez az első alkalom, hogy egy antitestterápia hatásosnak bizonyult a COPD ellen.

Elemzők szerint az asztma és egyes bőrbetegségek kezelésére már most is alkalmazott Dupixent 2030-ra a 18 milliárd eurós forgalmat is elérheti.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Szakanyagok  
Színek hatásai
  2023-05-02 21:56:08, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Szakanyagok  
Elgondolkodtató ....
  2023-05-01 13:22:35, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Szakanyagok  
Siker
  2023-05-01 13:20:42, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Szakanyagok  
Komfort zóna
  2023-05-01 13:19:56, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Szakanyagok  
     1/39 oldal   Bejegyzések száma: 383 
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 80 db bejegyzés
e év: 415 db bejegyzés
Összes: 49208 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 538
  • e Hét: 1501
  • e Hónap: 14492
  • e Év: 190367
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.