Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/70 oldal   Bejegyzések száma: 692 
Kuang Si-vízesés - Laoszban
  2020-11-30 23:53:48, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Szép helyek  
Etosba Nemzeti Park - Namíbia
  2020-11-30 23:52:23, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Szép helyek  
D vitamin tartalmú ételek
  2020-11-30 23:46:41, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Kékbegy
  2020-11-30 23:24:45, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Állatvilág  
Futókakukk
  2020-11-30 23:23:47, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Állatvilág  
Csuszka madár
  2020-11-30 23:22:58, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Állatvilág  
Természetes antibiotikumok
  2020-11-30 22:48:55, hétfő
 
  Természetes antibiotikumok: fokhagyma, kakukkfűolaj, méz, oregánó és rozmaringolaj

Mindenki ismeri az antibiotikumokat, hiszen sokféle betegség esetén írja fel a háziorvos gyerekeknek, felnőtteknek, időseknek vagy fiataloknak egyaránt. Ezek a szerek a baktériumok ellen használatosak, pontosabban a bakteriális fertőzések ellen védelmeznek bennünket. Ugyanakkor a természet is remek antibiotikumokat kínál számunkra, hiszen léteznek olyan természet adta növények és olajok, melyek szintén nagyon hatásosak lehetnek erre a problémára. A cikkből kiderül, milyen természetes megoldásokat használhatunk bakteriális fertőzések esetén.

Az egyik ilyen antibakteriális gyógynövény az áfonya, amely nagyon hatékony a húgyúti fertőzések megelőzésében és kezelésében, melyben az antioxidáns vegyületek is kiemelt szerepet játszanak.

A fokhagyma antimikrobiális hatással rendelkezik, s mint ilyen nagyon eredményesen képes felvenni a harcot a baktériumok ellen. A fokhagymát és a mézet fogyaszthatjuk együtt is. Nincs is más dolgunk, mint egy gerezd fokhagymát lereszelni és összekeverni egy teáskanálnyi mézzel. Azok, akik vérhígító gyógyszert szednek, csak óvatosan egyék a fokhagymát, mivel felerősítheti a tabletta hatásait.

A kakukkfűolajjal kapcsolatos vizsgálatok arra mutatnak rá, hogy nagyon hatékony az antibiotikum-rezisztens baktériumokkal szemben. Egy kutatás során azt vizsgálták, hogy több mint száz baktériumtörzzsel szemben melyik gyógynövényes olaj a leghatékonyabb. Bebizonyosodott, hogy a kakukkfűolaj minden növényi olajjal szemben verhetetlen, mert sok baktérium elpusztítására csakis ez az olaj volt képes.

Külsőleg használhatjuk a kakukkfű-illóolajat, a legjobb, ha összekeverjük valamilyen hordozóolajjal, például olíva-, jojoba- vagy kókuszolajjal. Természetesen az étkezési célra gyártott kakukkfűolajat belsőleg is lehet alkalmazni.

A mézet már az ősi Egyiptomban is természetes gyógyszerként tartották számon. Nemcsak antibiotikumként kiváló, hanem a szépségápolásban is bevetették csakúgy, mint Kleopátra a tejet. A méz remek antibakteriális szer. További pozitívuma, hogy alacsony a pH-értéke, ami azért előnyös, mert ezzel nedvességet von el a baktériumoktól, amely a pusztulásukhoz vezethet.

A mézet rendszeresen is fogyaszthatjuk, így a belső baktériumok által okozott fertőzéseket elkerülhetjük. Ehetjük önmagában, de teába is keverhetjük. Soha ne tegyük azonban forró italba, és mindig csak fából készült kanalat használjunk a fémek helyett. Gyerekeknek egyéves kor alatt nem javasolt a fogyasztása.

A méz - mint természetes antibakteriális szer - sebekre is alkalmazható, mivel nemcsak a baktériumok pusztulását idézi elő, hanem gyorsabb sebgyógyulást is eredményez. Mindenképpen a nyers mézet és nem a cukrozott bolti változatokat kell előnyben részesíteni. Ilyen szempontból a legjobb, ha a manukamézet választjuk.

A mediterrán konyha rendszeresen használja az oregánót csakúgy, mint a kakukkfüvet, hiszen pikáns ízt kölcsönöznek az ételeknek. Az oregánó is nagyon hatékonynak bizonyult a baktériumokkal szemben, de még a bőr gombás fertőzéseit is orvosolni tudja. Az oregánóolajat nem önmagában, hanem valamilyen hordozóolajjal lehet csak a gombás bőrfelületen alkalmazni. Az oregánó-illóolaj aromaterápiás hatása vitathatatlan, hiszen belélegezve elősegíti a test gyógyulását, például csökkenti a gyulladást.

Ezzel az illóolajjal takaríthatunk is. Akár önmagában is használhatunk néhány cseppet olyan kényes területek fertőtlenítésére, mint például konyhapult vagy vágódeszka. Más hozzávalókkal összekeverve - mint például ecet, szódabikarbóna, citromsav, illetve víz - remek tisztítószert kaphatunk.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Szabaduljunk meg a fájdalomtól
  2020-11-30 22:46:13, hétfő
 
  Nem kell ahhoz idősnek lenni, hogy izom- vagy ízületi fájdalmak miatt gyötrődjünk, hiszen összefüggés van az életmódunk, a mentalitásunk, a hangulatunk és a fájdalmaink között. Gondoljunk csak arra, amikor feszültebbek vagyunk, akkor előjöhetnek olyan fájdalmak is, melyek jókedvünkben nem voltak jelen, a stressz miatt ugyanis megfeszülnek az izmaink.

Mit tegyünk, hogy csökkentsük, illetve elkerüljük az ízületi és az izomfájdalmat?

Amikor idegesek vagyunk, akkor feszesebbekké válnak az izmaink. Mivel lehet csökkenteni ezt az állapotot?
Mindenképpen a lazításra kell a hangsúlyt helyezni. Erre jó módszer, ha sokat nevetünk, a jókedv ugyanis gyógyít. Amikor nevetünk, olyan boldogsághormonok szabadulnak fel a szervezetünkben, melyek oldják a stresszt, és ennek köszönhetően csökken a testünkben és a lelkünkben levő feszültség. Csak próbálja ki, a nevetés segít ellazítani az izmokat, és ezzel párhuzamosan a fájdalom is enyhülni fog.

Nagyon jó dolog listát készíteni a napi feladatokról, de milyen rossz érzés, amikor nem tudjuk elvégezni mindet, és csak tornyosulnak a fejünk felett a teendők. Mit tehetünk? Írjunk inkább rövidebb listákat, így nemcsak a sikerélményünk lesz nagyobb, de bizony a fizikai és az érzelmi stressz is csökken bennünk. Így kevésbé alakul ki frusztráció, szorongás az elvárások miatt, és ez pozitívan hat majd az izmaink állapotára is.

Egy forró fürdő is nagyszerűen szolgálja az ellazulást. Mindegy, hogy ez egy gyógyfürdő meleg vize, vagy csak otthon merülünk el egy kádban, a lényeg, hogy amennyiben rendszeressé tesszük a hétköznapjainkban ezt a szokást, pozitív hatással lesz a lelkünkre, az izmainkra és az ízületeinkre egyaránt.

Az izmok nyújtása is nagyon hasznos lehet, mert így ellazulhatnak, csökkenhet a merevségük, és ennek köszönhetően a fájdalom is enyhülhet. Az izmok nyújtása a vér áramlását is fokozza. Ezért azoknak, akik ízületi fájdalomtól szenvednek, érdemes a nyújtást rutinszerűvé tenniük a mindennapjaikban. Meglátják, hogy milyen enyhülést hozhat ez a fájdalomra.
Forrás :Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Vércukorszintet szabályozó táplálékok
  2020-11-30 22:43:04, hétfő
 
  A diabétesz komoly krónikus betegség, ezért minden olyan személynek, aki érintett, konzultálnia kell a kezelőorvosával a táplálkozást illetően, hiszen szigorú étrendet kell kialakítaniuk és betartaniuk. Ezek a tanácsok személyre szabottak, tehát minden cukorbetegnek más és más étrend felelhet meg. Amennyiben gyakran ingadozik a vércukorszintünk és szeretnénk ezeket elkerülni, fogyasszunk olyan táplálékokat, melyek a segítségünkre lehetnek a stabilizálásban. Cikkünkben néhány ilyen vércukorszintet szabályozó táplálékot mutatunk be.

A cukorbetegség megelőzésében fontos szerepet játszanak a sok rostot tartalmazó hüvelyesek, az egyik leghasznosabb ebből a szempontból, a bab. Könnyen eltelít, csökkenti az éhségérzetet és megakadályozza, hogy étkezés után túl magasra szökjön a vércukorszint.

A magvak és a diófélék is sok rostot tartalmaznak, de olyan jó zsírokban is gazdagok, amelyek csökkentik a szívbetegség kialakulásának az esélyét. A diófélék és a magvak több módon is támogathatják az egészségünket, hiszen gazdag forrásai az E-vitaminnak. Zsírban oldódó antioxidáns vitaminról van, amely védelmet jelent a sejtkárosodással szemben, illetve segíthet a szem- és az idegbetegségek megelőzésében is. Mivel a diófélék és a magvak sok rostot tartalmaznak, illetve gazdag forrásai a magnéziumnak, így a vércukorszint szabályozásában is fontos szerepük lehet.

Fontos, hogy a cukorbetegségben szenvedők egyik alapvető táplálékai legyenek a zöldségfélék. Előnyük, hogy csak kevés kalóriát tartalmaznak, ellenben rengeteg a rost bennük. A zöldségek könnyen eltelítenek, így nincs az az állandó éhségérzet, amelyet például az egyszerű szénhidrátok váltanak ki. Ez utóbbiak nem javasolt táplálékok, hiszen megemelik a vércukorszintet.

A cukorbetegeknek sok telített zsírt tartalmazó táplálékot sem szabad bevinnünk a szervezetükbe, hiszen ez akár még inzulinrezisztenciát is okozhat. Naponta, azaz rendszeresen szükséges zöldségeket fogyasztani, 4-5 kisebb adagra felosztva.

A rendszeres halfogyasztás nemcsak a diatétesz, hanem más betegségek megelőzésére is javasolt. A hal kiváló fehérjeforrás, így mindenki bátran fogyaszthatja. Gazdag forrásai az omega-3 zsírsavaknak, melyek nagyszerűen tisztítják az artériákat a különféle lerakódásoktól.

A cukorbetegségnek sajnos sok szövődménye lehet és a laborértékek negatív irányban változhatnak, amennyiben az érintettek nem figyelnek oda az egészségükre. A cukorbetegség egyik következménye, hogy megemelkedik a trigliceridszint, illetve csökken a jó, azaz a HDL-koleszterin értéke. Az omega-3 zsírsavban gazdag halételek viszont mindkét értéket javíthatják, így segítve elő a cukorbetegség egyes szövődményeinek megelőzését.
Forrás : [linkhttps://gyogyszernelkul.com/vercukorszintet-szabalyozo-taplalekok/][/link]
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Vadvirágok
  2020-11-30 16:57:51, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Erdők-mezők növényei   
     1/70 oldal   Bejegyzések száma: 692 
2020.10 2020. November 2020.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 692 db bejegyzés
e év: 3611 db bejegyzés
Összes: 49208 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 637
  • e Hét: 1600
  • e Hónap: 14591
  • e Év: 190466
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.