Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/24 oldal   Bejegyzések száma: 238 
3 kiskuty :-)
  2016-08-31 20:29:27, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Állatvilág  
Stroke - hasznos tudnivalók
  2016-08-31 20:23:22, szerda
 
  A stroke egyike azoknak a betegségeknek, amelyek a legtöbb áldozatot szedik évente a világon. Sajnos az emberek igen nagy százaléka érintett lehet, mert sok környezeti, vagy éppen belszervi tényező növeli a kockázatát.

Figyeld az egészségügyi értékeket!
A stroke hajlamosító tényezői között számtalan olyan egészségügyi probléma, betegség fellehető, melyeket egy rutin kivizsgálással fel lehet deríteni, majd kezelni.
A rizikófaktorok között előkelő helyen szerepel a népbetegségnek számító magas vérnyomás, különösen, ha a mért adatok legalább két, egymást követő mérés alkalmával elérik vagy meghaladják a 160/90 Hgmm-es értéket. A megfelelő gyógyszeres kezelés beállítását követően a vérnyomás rendszeres ellenőrzése szükséges ahhoz, hogy a valóban hatékony terápia révén kiiktassuk vagy legalábbis mérsékeljük e rizikófaktor súlyosságát.
A cukorbetegség, főleg a kezeletlen, szintén komoly veszélyt jelenthet az agyi erekre. A megfelelő diéta, a szakorvos által javasolt terápia pontos betartása, a testsúlyfelesleg csökkentése egyaránt fontos a vércukorszint stabilizálásában, ekként a stroke kialakulásának lehetőségében.
Ezenkívül a vér magas húgysav- és zsírszintje is hajlamosító tényező.

Genetikai hajlam
Egyes esetekben sajnos a genetikánkban kódolva hordozzuk a stroke lehetőségét. Ez persze nem jelenti azt, hogy mindenképpen be is fog következni, csupán azt, hogy a rizikófaktorunk magasabb. Érdemes végigtekinteni a családban, a közvetlen környezetünkben: előfordult-e már stroke? A genetikai okok ma már vizsgálhatók, érdemes tehát szakemberhez fordulni, hogy felmérjük, milyen rizikófaktorral kell számolnunk.

Életmód és esélyek
A legtöbb esetben nem valamilyen rajtunk kívül álló ok áll a stroke nagy esélyének hátterében. Sokszor éppen mi fokozzuk a stroke kialakulásának lehetőségét.
A stroke előfordulási gyakorisága az utóbbi években emelkedő tendenciát mutat. Ez szorosan összefügg az életmóddal is, például ha a beteg túlsúlyos, vagy évek óta erős dohányos - vagyis napi minimum 10 szál cigarettát szív el -, akkor nagyobb az esély az agyi érkatasztrófa bekövetkeztére. A túlzott alkoholfogyasztás is negatív hatással van az erek állapotára, különösen, ha a családban már előfordult stroke.

Gyors reagálás
Aki tisztában van a magas rizikófaktorral, jó, ha azt is tudja, mit tegyen ő vagy környezete a szélütés bekövetkezésekor.
A stroke-kal percenként közel 2 millió idegsejt pusztul el, és 10 kilométernyi idegpálya semmisül meg. Ezért fontos, hogy a beteg minél előbb kórházba, esetleg stroke-ambulanciára kerüljön, mert a szélütés után 3 órán belül fel kell oldani a vérellátási akadályt. Minél előbb kezelik a beteget, annál több az esélye a túlélésre, és annál kevesebb maradandó károsodás várható.
Miután a beteg állapotát stabilizálták, rögtön megkezdődik a rehabilitáció, amit nagyban meghatároz a stroke által okozott károsodás mértéke. Ebben gyógytornászok, logopédusok, pszichológusok és más területen jártas szakemberek segítik a betegeket. A rehabilitáció megkezdésével nem szabad várni, mert a tünetek állandósulhatnak, és gátolhatják a beteget mindennapi életvitelében. A stroke-on átesett páciensnek szigorúan be kell tartania az orvosi előírásokat és az előírt gyógyszeres terápiákat. A szélütés utáni időszak nagy veszélyt jelent a betegre, mert ilyenkor nagy az esélye újabb agyérkatasztrófára.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:   Betegségekről  
Ha ezeket eszed, jó néhány évet letagadhatsz a korodból
  2016-08-30 01:42:03, kedd
 
  A stressz, az alváshiány, a kemikáliák, amelyeket a különböző ételekkel és az italokkal magunkhoz veszünk - krónikus gyulladásokat okozhatnak szervezetünkben. Ezért kiemelt fontosságú, hogy mit és milyen gyakoriággal fogyasztunk.

Brazil dió - szelénben a leggazdagabb dióféle

Szezámmag - magas kalcium, foszfor, vas, magnézium és rosttartalma miatt érdemes fogyasztani

Gomba - D vitamint tartalmaz

Növényi tej - rizs, mandula, szója - mindegy, csak ne az édesített változatot válasszuk

Étcsoki - csak ez, a tejcsoki nem. Az étcsoki flavonolokban gazdag, amely védi a bőrt az UV sugárzás ellen. Túlzásba ne essünk, egy-két kocka délután épp elég belőle.

Olívabogyó - használd fel amihez csak lehet: add salátákhoz, tedd a wrap-be, a tészták szószaihoz.. A polifenolok forrásai, pláne azok, amelyeknek nem távolították el a magját.

Áfonya - az egyik legtöbb antioxidánst tartalmazó gyümölcs, egy igazi csodabogyó.

Tonhal - immunerősítő, Omega 3 zsírsavakban gazdag, amely gyulladáscsökkentő hatású.

Paprika - fogyasszuk gyakran magas C vitamin tartalma miatt

Ananász - gazdag mangán tartalma miatt szerepel a listán

Gránátalma mag - a kollagén védelmében játszik szerepet

Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Savtalanítás ízületi porckopásnál
  2016-08-29 09:54:07, hétfő
 
 



Méregtelenítő, savtalanító koktél uborkából, ananászból, citromból, spenótból, zöld almából és gyömbérből.
Ízületi porckopás (artrózis) esetén a legelső lépés a savtalanítás, ami a gyökerénél ragadja meg a problémát, tehát az okot szünteti meg. A savtalanítás segítségével nemcsak az ízületek szabadulnak meg az anyagcsere melléktermékeitől és a lehetséges lerakódott méreganyagoktól, hanem az egész szervezet.

Mivel az artrózis a szervezet éveken át tartó túlsavasodásának és túlterhelésének az eredménye, nem csoda, ha csupán egyetlen bázikus por alig képes hozzájárulni a tényleges savtalanításhoz. Ízületi porckopás esetén a savtalanításnak speciális kritériumoknak kell megfelelnie ahhoz, hogy a kívánt célt - a hatékony savtalanítást és sikeres salaktalanítást - valóban elérjük.

A sikeres savtalanítás kritériumai artrózisnál

A savtalanítási programnak nemcsak az extracelluláris teret, hanem a sejtek belsejét is savtalanítania kell - még akkor is, ha a sejtek az erős túlsavasodás miatt már nem képesek saját magukat savtalanítani és bázikus ásványi anyagokat felvenni. Egy jó savtalanító programnak olyan komponenseket kell tartalmaznia, amely a sejteket újra az egészséges önszabályozó állapotba hozza.

Savtalanítás több szinten
A szervezetet különböző szinteken kell motiválni a savtalanításra. Csak ilyen sokféle módon lehet hatékonyan és átfogóan savtalanítani:

- Savtalanítás a bőrön keresztül bázikus fürdők segítségével.
- Savtalanítás keserűanyagok segítségével. A keserűanyagokat tartalmazó gyógynövények először is bázikusak. Másodszor serkentik a szervezet saját bázistermelését, harmadszor pedig támogatják az emésztést, ami által a savak gyorsabban kiválasztódnak.
- Savtalanítás az emésztőrendszerben bentonit segítségével. A bentonit kitűnő méregtelenítő. Az ásványföld megköti a bélben a savakat, toxinokat, gázokat, anyagcsere-melléktermékeket és a káros baktériumokat.

Nem elég a savtalanítás, szükség van remineralizációra is

Ízületi porckopásnál a savtalanító programnak azonban nemcsak savtalanítania kell, hanem elegendő, könnyen hasznosítható bázikus ásványi anyagokkal (pl. Sango tengeri korall) is el kell látnia a szervezetet. Így könnyen feltölthetők a szervezet saját ásványianyag-készletei. Ezt követően minden egyes sejt el tudja látni magát az összes mikrotápanyaggal, amelyek szükségesek ahhoz, hogy az újra visszanyert bázikus állapotot hosszú távon is fenntarthassák.

Végezzünk egy 4 hetes intenzív savtalanító kúrát az alábbiak segítségével:
- bázikus fürdők,
- keserűanyagok,
- bentonit,
- Sango tengeri korall,
- egy természetes bázikus por,
- asztaxantin,
- spirulina.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Szakanyagok  
Előzzük meg a köszvényt!
  2016-08-29 09:42:05, hétfő
 
  A köszvény az artritisz (ízületi gyulladás) legsúlyosabb formáihoz tartozik. Többnyire akkor alakul ki, amikor a vérben krónikusan magas a húgysav értéke. A húgysav egy olyan anyagcsere-melléktermék, amely a purinok lebontásakor keletkezik. A purinokat a táplálékkal visszük be, illetve a szervezet maga is termeli. Különösen sok purint tartalmaznak az állati élelmiszerek. A bőrben és a belsőségekben található meg magas koncentrációban.

A fájdalom kiváltója
A húgysav hegyes, tűszerű kristályokat alkothat, amelyek főleg az ízületekben rakódnak le. Ezek duzzanatot, bőrpírt, hőt és merevséget eredményeznek az ízületekben. A húgysav normál esetben a vérben oldott állapotban van és a vese szűri át, mielőtt a vizelettel kiválasztódna. A köszvényben szenvedők vagy túl sok húgysavat termelnek, vagy a veséjüknek problémája van a kiválasztással. Sok esetben a köszvény oka nem ismert.

Krónikus köszvény
Ha a köszvény több éven át kezeletlenül marad, krónikus köszvénnyé fejlődhet. Krónikus fájdalmak és gyulladásos reakciók alakulnak ki. Az érintett ízületek a nagy mennyiségű lerakódott húgysavkristály miatt tartósan károsodnak. Ennek során csomós duzzanatok jönnek létre, általában az ujjízületekben.

A köszvény megelőzése
Alapvető fontosságú, hogy a vér húgysavszintjét normál keretek között tartsuk. Ezt többek között a következőképpen érhetjük el:

A normál testsúly megőrzése egészséges, bázikus táplálkozással és rendszeres mozgással.
A purinban gazdag élelmiszerek túlzott fogyasztásának kerülése. Különösen gazdag purinban a hal és a tengeri gyümölcsök, a belsőségek, a szalonna, a hús, a hüvelyesek és az élesztő.
Az alkoholfogyasztás korlátozása vagy teljes elkerülése. A túlzott alkoholfogyasztás - főleg a sör - akadályozhatja a húgysav kiválasztódását, és így köszvényhez vezethet.

Sok vizet igyunk (2,5-3 litert naponta). A víz segít a húgysavat felhígítani a vérben, és aztán kiválasztani.
A bázikus fürdők (láb- és/vagy kézfürdők, valamint teljes fürdők) biztosítják a húgysav kivezetését a bőrön keresztül. Az érintett ízületekre helyezett bázikus borogatás lassan feloldja a kristályokat, így azok könnyebben kiválasztódnak a veséken keresztül.
Ezen túlmenően célszerű a szervezetet belsőleg támogatni jó minőségű ásványi anyagok bevitelével a keletkezett savak semlegesítésében.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Szakanyagok  
Nagyon pici őzike :-) gif
  2016-08-28 23:04:05, vasárnap
 
 

 
 
1 komment , kategória:  Mozgó állatos képek  
Hölgy gif
  2016-08-28 22:48:08, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mozgó képek-gifek  
Elképesztő gyógymód
  2016-08-27 08:58:02, szombat
 
 



Kínai és orosz természetgyógyászok elképesztő gyógymódja fájdalom ellen - Aluminium fólia

A módszer feltalálói, a kínaiak és az oroszok, már régóta alkalmazzák ezt a kissé bizarr gyógymódot. Állításuk szerint igen hatékony kezelési mód, segítségével könnyedén megszabadulhatunk az ízületi problémáktól.

Ha hát-, váll- vagy derékfájással küzdünk, vessük be a háztartási fólia csodálatos képességeit. A kínai természetgyógyászok hatékony módszere mifelénk még kevésbé ismert, de épp itt az ideje kipróbálni, hiszen a beszámolók szerint a betegek 80%-nál eredményes volt. Bármilyen fájdalom megszüntetésére ajánlják, sőt még a műtét utáni hegek, komolyabb vágások is hamarabb gyógyulnak a fólia alkalmazása által.

Csupán annyit kell tenni, hogy a fájó testrészt, végtagot, vagy a műtéti heget be kell tekerni több rétegben alumínium fóliával. Ezt a burkolatot rögzítsük, hogy ne mozduljon el. A kínai szakemberek szerint minden nap kell alkalmazni a kezelést, egy éjszakán át kell rajtahagyni a fájdalmas testrészen. Legalább 10-12 napon át folyamatosan végezzük a fóliázást, ezután egy hét szünetet kell tartani, majd, ha szükséges, megismételhetjük.

Bármilyen fájdalom kezelésére alkalmazták már hatékonyan. Ide sorolható az isiász, hát-, nyak-, kar-, láb-, reuma- és ízületi fájdalom is.

Az alumínium fólia erős gyulladásgátló hatással rendelkezik, így hamar megszünteti a problémát. Segítségével a meghűléstől is könnyedén megszabadulhatunk. Ebben az esetben a lábra kell tekerni a fóliát 5-7 rétegben, és rögzíteni egy pamut zoknival. Egy órát tartsuk ott, majd távolítsuk el, tartsunk 2 órás szünetet, és tegyünk új borítást ismét egy óráig. Egy héten keresztül ismételhetjük a kezelést.

Az emberi testben jelenlevő őssejtek egy meghatározott mezőben kommunikálnak egymással. Néha zavar keletkezhet ebben a mezőben, és megbomlik az energetikai egység. A fólia, mint egy óriási nagyító, növeli az energiát, és lehetővé teszi a felbomlott rend helyreállását.

A fólia megakadályozza a külső sugárzások bejutását is, ezáltal védi minden káros anyagtól az emberi szervezetet - állítják a fóliás módszert alkalmazó szakemberek.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Cica és a kiscsibék
  2016-08-26 22:06:17, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Állatvilág  
Mosolygós tinilány gif
  2016-08-26 22:01:34, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mozgó képek-gifek  
     1/24 oldal   Bejegyzések száma: 238 
2016.07 2016. Augusztus 2016.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 238 db bejegyzés
e év: 4199 db bejegyzés
Összes: 49208 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 452
  • e Hét: 1415
  • e Hónap: 14406
  • e Év: 190281
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.