Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/21 oldal   Bejegyzések száma: 206 
Az univerzum varázsa gif
  2015-08-31 18:13:15, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Csili-vili-hullámzó gifek  
Északi fény gif
  2015-08-31 18:10:33, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Északi fény   
Ne engedd....
  2015-08-31 09:41:00, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Bölcs gondolatok  
Megáldom....
  2015-08-31 09:39:03, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Bölcs gondolatok  
Akik bántanak Téged.....
  2015-08-31 09:37:44, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Bölcs gondolatok  
A hibák....
  2015-08-30 22:15:07, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Bölcs gondolatok  
50 bölcselet egy idős fától
  2015-08-30 21:46:45, vasárnap
 
 



1. Nem tőled függ, milyennek születsz. Mi fák is sokfélék vagyunk. A fűz szomorúnak tűnhet, a tölgy erősnek, a juhar büszkének - de mindeniknek megvannak saját képességei és mind egyedülálló a maga módján. Tanuld meg használni saját képességeidet, és mindig tanulj újakat.

2. Találd meg belső energiádat és erődet. Mi ezt télen használjuk, amikor a hó és a fagy lenyomja ágainkat.

3. Légy rugalmas. Ha egy fa dacosan állna, letörnének ágai; ezért mindig engedünk a szél erejének, majd megerősödve egyenesedünk vissza.

4. Örvendj az esőnek. Új sarjakat növeszt, általa pedig a Nap sugarát is jobban értékeled majd.
5. Nincsen csúnya fa, csak szemek, melyek anélkül néznek, hogy látnának.

6. Fejlődj saját ritmusodban, élvezd a növekedésed útjának minden pillanatát. Mi fák, nem nézzük irigykedve a nagyobbat vagy az erősebbet. Minden nap, minden kibomlott levél örömmel tölt el.

7. Vegyél egy keveset mások aggodalmaiból és borúságaiból, alakítsd pozitív energiákká és úgy add vissza nekik. Mint egy lehelet oxigént.

8. Semmi sem tart örökké. Mindig nőnek új ágak és új levelek, ezért nem könnyezünk minden elsárgult levélért, hanem annak örülünk, amink van.

9. Az erős gyökerek azok, amelyek mindig segítenek. Ne felejtsd el, honnan indultál és mit tanultál fejlődésed ösvényén.

10. Néha nehéznek és szomorúnak tűnhet az élet. Ne add fel azokban a pillanatokban sem! Bármilyen kegyetlennek is tűnjön a vihar, a gyökereid erősek és hamarosan újra gyönyörködhetsz a napsugarakban.

11. Légy hálás minden nap. Egy fa sosem feledi ezt. Valahányszor felkel a nap, ha gyerekek játszanak körülötte, ha a madarak magas ágai közt menedékre lelve dalolnak, a fák köszönetképpen kivirágoznak.

12. Hagyd a félelmeid! Ha a fák félnének, csak öreg és fonnyadt leveleik volnának - de van bátorságuk elengedni őket és másokat fogadni helyettük.

13. Ne aggódj folyton. A nehéz, nyomasztó tél után eljön majd a tavasz. Mindig.

14. Szeress! Nálunk mindenki egyformán méltó a szeretetre. Mindannyiunkban ott van valami, ami egyedivé tesz, fajtól, színtől és gyökerektől függetlenül. Mindenkivel megosztjuk szeretetünket, gyönyörű erdőket, parkokat és tereket formálunk - melyeket lehet, hogy a gondok szemüvegén keresztül te sem láttál eddig.

15. Nem csak a te valóságod az egyetlen létező - hallgasd meg mások igazságait is. Egy fa nem állíthatja, hogy ,,Minden levél kizárólag csak zöld lehet!", mert akkor megtagadna megannyi csodálatos fajt, melyek levelei piros, narancs és sok más színben pompázik.

16. Az Univerzum bőséget jelent. Egy fa sosem kérdi, vajon jön még meleg? Vajon túlélem a hideget? Hogyan nőnek majd vissza leveleim? - tudja, hogy ezeket a dolgokat a természet megadja neki.

17. Csak a jelen pillanat a tiéd. Legyen az boldog vagy fájdalmas, élvezd, mert soha többé nem tér vissza.

18. Hagyj fel az olyan gondolatokkal, hogy a dolgok nehezek. A fa nem mondja, hogy Nem tudok kivirágozni. Idén nem akarok teremni. Túl nehéz, fájdalmas és kényelmetlen! Egyszerűen csak megteszi, hittel, könnyedén.

19. Ne várd a boldogságot, csak éld meg! Egyetlen fa sem mondja, hogy boldogabb lenne, ha 5 méterrel arrább állna és 20 centivel magasabb lenne. Azért, mert megértjük, hogy most is boldogok lehetünk, ott ahol vagyunk és azzal, amink van.

20. Mindig fölfele törekedj, de örülj annak, amit most csinálsz. Mindig lesz, amit tanulnod és lesz még, amit megvalósíts, hogy ezáltal nagyobb, erősebb és szebb lehess.

21. Ne másokhoz hasonlítsd magad. Nem számít, ha némely piros levelű fák tetszenek egyes embereknek. Én más faj vagyok, és idén olyan szépek a leveleim, mint még soha - nyers zöldek.

22. Hagyd, hogy megöleljenek. Így kaphatsz egy darabka szeretetet és energiát, ugyanezt pedig te is továbbíthatod. Vagy bármi mást, amit szeretnél.

23. Az igazi erő a sebezhetőségben rejlik. Ha nem is mindig egyértelmű, de egyetlen fa sem tökéletes. Néha az emberek bántanak, néha megfáradunk az ágainkra telepedő hó alatt, vagy egyszerűen csak meghajlott a törzsünk imitt-amott. Ezeket nem rejtjük el. Merünk sebezhetőek és kopárak lenni.

24. Adj értéket az emberek életének, saját lényed által. Engem örömmel tölt el, ha az emberek megpihennek az árnyékomban. Egy barátom is van, az akác, aki csodálattal figyeli az ágait melankolikusan kémlelő szerelmes párt.

25. Vedd észre, hogy minden levél a zöld más és más árnyalataiban játszik. Ha körülnézel magad körül és látni tudod az apró különbségeket, az életed megváltozik.

26. Csodáld a környezeted. Nekünk is életre kelnek a csodálat levelei, ha egy-egy szép, boldog és bátor embert látunk.

27. Legyen hited! Ha a természet annyira tökéletes és gazdag tud lenni, hogy is fordul meg a fejedben, hogy te más lennél?

28. Bocsáss meg. Ha néha haragszom is az emberekre, amiért rombolják a természetet és eldobják a hulladékot, tudom, hogy erős tudok maradni és ők nem tudnak többet ennél. Mégis, te, mint ember, változtathatsz ezen. Bocsáss meg, majd döntsd el, hogyan tudsz továbbra eszerint cselekedni az életed minden területén.

29. Vállald a felelősséget! Mit oldok meg azzal, ha a tikkasztó nyarat vagy a tél fagyát hibáztatom? Arra koncentrálj csak, amit te is befolyásolni tudsz.

30. Mindig a most a legmegfelelőbb pillanat! Ne várjuk állandóan a megfelelő évszakot, teremtsük meg mi a megfelelő pillanatot. Élj ebben a tudatban és ne halogass. Neked emberként még több lehetőséged van.

31. Hagyd a múltat. Nekem abszurdnak tűnik, hogy egy fa fájlalóan gondoljon vissza 2008 kemény fagyos telére ahelyett, hogy az idei tavasznak örvendezne.

32. Légy mindig önmagad, ne bújj maszkok mögé. Láttál már olyan fát, amelyik más fajnak álcázza magát, csak, hogy szebb legyen? Erre semmi szükség nincsen. Ugyanis olyan embereket kell magadhoz vonzz, akik valódi éneddel rezonálnak.

33. Csak addig légy önző, amíg megkapod az ajándékozás erejét. Ősszel, mikor táncolunk a nagy szélben, az emberek nem szeretnek mellettünk lenni. A viharban félnek, hogy rájuk dőlünk. Hogyha pedig egyenesen állnánk csak a kedvükért, akkor kettétörnénk. Meg kell értened, hogy néha el kell üldöznünk benneteket, hogy később majd mással megajándékozhassunk titeket.

34. Ne bosszankodj másnak a gyengeségén, mert ő a te tükröd. Van egy barátom, aki egy tó mellett áll. Nem igazán tökéletes, horgas a törzse, kevéske levele van és girhesek az ágai. Mindezt pedig látja a tó vizében, de sosem hallottam őt azon panaszkodni, hogy milyen csúnya a tó tükre.

35. Nézz magadba. Mulatságos, ahogyan ti, emberek, olyan kapukat próbáltok nyitogatni, amelyek csak belülről nyílnak. Ha nem úgy fest az életed, ahogyan szeretnéd, akkor nézz magadba, vizsgáld meg addigi meggyőződéseidet. Ha rossz almát terem a fa, nem az almán kell változtatni, hanem a gyökerét kell megöntözni.

36. Nem tudom, mondták-e már neked, hogy mi fák, a tiszta nyári melegben elraktározzuk magunkban az energiát a téli időszakra. Lehet, hogy jó ötlet lenne, ha te is hosszú távra hoznál döntéseket.
37. Bátorkodj csillogtatni értékeidet. Nem fáj az, ha nőnek a leveleink, épp ellenkezőleg. Az egy ünnep.

38. Bármennyire is sötét legyen, nézz fel. Mindig lesznek csillagok, amelyek megvilágosítsák utadat. És soha, soha nem vagy egyedül.

39. Szépítsd meg mások életét anélkül, hogy valamit várnál cserébe. Hallottad már egy fától is, hogy ,,adósom vagy!"?

40. Élvezd a napsütést, de ne maradj mindig a komfortzónában. Ne a széltől várd, hogy előre mozdítson. Úgyis csak saját magad által fejlődhetsz.

41. Merj nagyot kívánni. Sokszor, amikor látjuk az égbolton a Holdat, felé ágaskodunk. Lehet, hogy soha nem foguk odáig érni - vagy lehet, hogy mégis. Bárhogy is legyen, valami szép vár mindannyiunkra. Nektek is így van: az élet megjutalmazza a bátor embereket.

42. Nem az számít, hány éves vagy, hanem az, hogy mennyi élet van az éveidben. Ugyanígy, a tapasztalat sem az öregségben, hanem a megtanult leckékben rejlik. Bármikor felvirágozhatsz, függetlenül attól, hányadik születésnapodat ünnepled.

43. Ne kérdezgesd, hogy van-e élet a halál után. Az a fontos, hogy mennyi élet volt a halál előtt. Mi minden tőlünk telhetőt megteszünk azért, hogy élhessünk, és, hogy amíg itt vagyunk titeket megajándékozhassunk.

44. A fáknak nincs szükségük elismerésre és dicséretre ahhoz, hogy szépnek tartsák magukat. Az lenne a csúcs, ha vitatkoznánk egymással és kérnénk más fákat, hogy dicsérjék szépségünket, leveleinket és tökéletes törzsünket. Nézz a tükörbe egyedül és találd meg magadban azt, amit szeretsz. Ne ítéld el magad. Csodálatos vagy!

45. Hallgass zenét. A fák is szeretik a zenét. Ha túl nagy a csend, megcirógatjuk leveleinket a természet hangjaival. Ez örömet és megnyugvást ad. Nyisd ki az ablakod korán reggel és rájössz, miről beszélek.

46. Bármi is történjen, akárhányszor sérülj meg, omolj össze vagy csalódj az életben, ne feledd, hogy nem veszítettél értékedből és elég erős vagy ahhoz, hogy tovább növekedj. Vagy azt akarod mondani, hogy a tavalyi szél miatt meggörbültem kicsit és már én sem vagyok erős és tökéletes?

47. Egy nap megpihent egy fiatal a törzsemhez dőlve. Olvasott. Egyik gondolat magával ragadott: ,,Egy fa minden levelének van egy angyala, aki azt mondja: - Nőjj! Nőjj!". Milyen szerencsés vagyok! Te elgondolkoztál már azon, milyen angyalok vannak a te életedben?

48. Légy türelmes. Néha évekbe telhet, hogy elérd az áhított magasságot - de biztos lehetsz benne, hogy megéri várni.

49. Adj. Nem kell arrogánsnak, merevnek és megingathatatlannak tűnni. A tölgy azért olyan erős, mert megosztja energiáját. Segítsd te is azokat az embereket, akik utadba kerülnek.

50. Szeresd az életet. Az élet pedig a legszebb ajándékokat tárja eléd. Még a vihar közepén is feltűnhet egy madár, egy ember... vagy egy hullócsillag.
Forrás: internet / Egyed Zsuzsanna
 
 
0 komment , kategória:  Bölcs gondolatok  
Hatékony kézpontok
  2015-08-30 21:17:08, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
A gyógyítás görög-római istene
  2015-08-30 12:40:12, vasárnap
 
 



Aszklépiosz (latinosan: Aesculapius, régiesen: Eszkuláp) a gyógyítás istene a görög-római mitológiában.

Apollón és Korónisz nimfa gyermeke. Kezdetben csak halandó volt, ám Zeusz az istenek közé emelte, így lett ő a gyógyítás és a gyógyhatású szerek istene. Négy gyermeke volt, akik szintén az orvoslásban értek el nagy eredményeket. Makháón a sebészet mestere, Podaleiriosz a belső bajok ismerője, Panakeia a gyógyszerkészítés értője és Hügieia a közegészségügy patrónája volt.

Az igen népszerű istenségnek igen jellemző attribútuma volt az az orvosi pálca, amelyre egy kígyó tekeredett fel. Ez a pálca ma is a gyógyszertárak cégérében látható. A kígyóknak nagy szerepük volt Aszklépiosz gyógyításában is. A kígyó egyébként jelképezte a vedlésével az újraéledő testet. Szent állata a kígyó mellett a kakas volt, amelyet gyakran áldoztak neki.

Anyja, a thesszáliai hercegnő, Korónisz szerelme nem volt kitartó Apollón irányába, és a félrelépésről Apollónt tájékoztatta egy varjú. A feldühödött isten megkérte testvérét, Artemiszt, hogy ölje meg Koróniszt. A hercegnő már a halotti máglyán feküdt és Apollón haragjának tüzében égett, amikor az isten megsajnálta gyermekét, hirtelen kivette anyja méhéből meg nem született fiát, és a kentaur Khirón gondjaira bízta a kicsit. Khirón megtanította a gyermek Aszklépioszt a gyógyítás művészetére. Az ifjú szert tett a sebészet, a gyógyhatású készítmények tudományára, megtanult bájitalokat keverni és varázslatokat is tanult. Athéné megajándékozta a jótékony Aszklépioszt egy itallal, amely Gorgó véréből készült. Ennek az italnak kétféle hatása volt aszerint, hogy Gorgó melyik oldalából vették a vért. Ugyanis ha azt a jobb oldalából vették az italnak természetfeletti, csodás hatása volt, de a bal oldalából kiszívott vér mérgező, halálos ital volt. Ezekkel az ajándékokkal Aszklépiosz messze meghaladta halandó társainak orvosi tudományát. Olyannyira sikerült tökélyre fejlesztenie tudományát, hogy magát Zeuszt is lefőzte, hiszen Aszklépiosz fel tudta támasztani a halottakat.

Egy alkalommal Artemisz megkérte unokaöccsét, hogy támassza fel Hippolüthoszt, mert neki oly kedves volt. A vonakodó istenség először próbált feltámasztani embert, és miután sikerült neki magára vonta Zeusz haragját, mert szerinte ez a sors és a világegyetem rendjének megváltoztatása volt, amit senki, még ő sem tehet meg. Így egy villámsújtással megölte Aszklépioszt és Hippolüthoszt is, ám megsajnálta a jóságos és gyógyító Aszklépioszt, és felemelte az Olümposzra, az istenek közé. Aszklépiosz azóta sántított.

Szentélyei gyógyforrások, gyógyító barlangok köré épültek, ahol Aszklépiosz papjai, az aszklépidák gyógyítottak. A gyógymódot inkubációnak nevezték, amely abból állt, hogy a beteg a barlangban aludt, ahol gyakran rajta kívül nem mérges kígyók is voltak. Az éjszaka folyamán a beteg Aszklépiosz istennel álmodott, és másnap a papok megfejtették az álmot, és gyógykészítményt adtak a betegnek valamint tanácsokat, hogy fürödjön gyógyforrásokban, vagy menjen el a gümnaszionba. Gyakran mondják, hogy maga Hippokratész is Aszklépiosz leszármazottja volt. Legnevezetesebb szentélye Epidauroszban volt.

Feleségétől Épiónétól született gyermekei: Makhaón, és Podaleiriosz híres orvosok, Hügieia az egészség istennője, Iaszó a gyógyítás istennője, Panakeia a növényi eredetű gyógyszerek istennője, valamint Ianiszkosz és Iatrosz gyógyító istenek.

Rómában Aesculapius néven tisztelték az i. e. 293-ban bekövetkező járvány leküzdése után.
Forrás : Wikipédia
 
 
0 komment , kategória:  Szakanyagok  
Hatékony házi hajnövesztő praktikak
  2015-08-29 11:00:39, szombat
 
  A sűrű, hosszú és fénylő haj a gyönyörű nő egyik legszembetűnőbb ékessége. A hosszú, dús fürtökkel rendelkező nők mindig jó benyomást keltenek az emberekben. Az emberiség évszázadok óta keresi a tökéletes otthoni praktikákat a haj növesztésére: az egyiptomiak a füge- és ricinusolajas kezelésre, míg a görögök és a rómaiak az egzotikus olívaolajra és a rozmaringos pakolásra esküdtek tincseik meghosszabbításához.

Hatékony indiai házi hajnövesztő praktikák
Miért dobjunk ki annyi pénzt drága kezelésekre, amikor rengeteg otthon is kipróbálható módszerrel megnöveszthetjük a hajunkat? Ezek a praktikák olcsók, könnyen elkészíthetők és nincsenek mellékhatásaik, azonban rendszeresen kell őket alkalmazni és türelmesnek kell lenni a látványos eredmény eléréséhez.

Tudja, miért lassul a haj növekedése egy idő után? Minden egyes hajszálunk átesik ezeken a cikluson élete során: az anagén, a katagén és a telogén fázis. A középkorú emberek (kb. 30 éves kortól) hajának növekedése bizonyos hormon működési zavarok, a helytelen étrend és a sok stressz miatt elkezd lassulni.

Konyhai hozzávalók: próbálja ki ezeket a hatékony módszereket a hajnövesztéshez!

Hagymalé
Ez a legrégebbi és a leghatékonyabb házi praktika hajnövesztésre. A hagymalében rengeteg kén van, amely elősegíti a kollagén szövetek termelődését, ezzel elősegítve a haj növekedésének visszaállítását.

Használhatunk vörös- vagy mogyoróhagymát: vágjuk fel kis darabokra és nyomjuk ki a levét, majd kenjük a fejbőrre és hagyjuk száradni 15 percig. Végül enyhe samponnal mossuk le.

Almaecet
Az almaecet gyengéden tisztítja meg a fejbőrt, visszaállítja a haj egészséges pH-értékét, ezzel gyorsítva annak növekedését. Dörzsöljük be a hajunkat almaecettel samponozás után az egészséges és fényes hajért.

Tojásos pakolás
A tojást ősidők óta használják hajhullás kezelésére. Tele van fehérjével, amely elősegíti az új hajszálak növekedését. Emellett tartalmaz ként, cinket, vasat, szelént, foszfort és jódot is.

Adjunk egy teáskanál olíva olajat és mézet egy tojás fehérjéhez, és alaposan keverjük össze. Kenjük fel a hajra és hagyjuk száradni 20 percig. Hideg vízzel és samponnal mossuk le. Ez a pakolás nem csak a hajra alkalmazható: a bőrünk is ragyogó lesz tőle.

Görögszéna
A görögszéna, mivel gyorsítja a haj növekedését és védi a természetes színét, szintén széles körben alkalmazott hajápoló növény. Keverjünk össze egy teáskanál görögszéna krémet és két teáskanál kókusztejet. Hagyjuk a hajon 30 percig, majd samponnal mossuk le.

Burgonyalé
Ez egy titkos recept, hiszen nem sokan ismerik a burgonya hajnövesztő képességeit. Egyszerűen kenjünk burgonyalevet a fejbőrre, és hagyjuk száradni 15 percig. Ez a módszer alopéciás (hajhullástól szenvedő) betegek számára is nagy segítség lehet. A burgonyát használhatjuk arcpakolásként is.

Henna pakolás
A henna a legjobb természetes kondicionáló, amely a megviselt és száraz hajszálakból puha és fényes hajkoronát varázsol, valamint egészséges színt is kölcsönöz a hajnak. Amellett, hogy elősegíti az új hajszálak növekedését, a meglévő hajszálak gyökereit is erősíti.

Keverjünk össze egy csésze száraz hennaport fél csésze joghurttal és kenjük a hajunk teljes felületére. Hagyjuk teljesen megszáradni, majd enyhe samponnal mossuk le.

Cayenne-i paprika
Ez a különleges paprika stimulálja a haj növekedését és megelőzi a hajhullást. Keverjünk össze egy teáskanál őrölt paprikát két teáskanál olívaolajjal és kenjük a fejbőrre, különösen a kopaszodó részekre, majd hideg vízzel mossuk le.

Kókusztej
A kókusztej fehérjékben gazdag sok, vasat, káliumot és esszenciális zsírsavakat tartalmaz. Csökkenti a hajhullást és a töredezést. Az egészséges és ép hajszálakért használjunk tehát kókusztejet! Nyerjük ki egy kókusz tejét és kenjük be vele a fejbőrt és a sérült hajszálakat. Hagyjuk a hajon éjszakára, majd másnak mossuk le hideg vízzel. Ez az egyik leghatékonyabb hajnövesztő módszer.

Zöld tea
Köztudott, hogy a zöld tea az antioxidánsok kincsestára, amelyek megelőzik a hajhullást és gyorsítják a haj növekedését. Kenjünk zöld teát a fejbőrre és hagyjuk száradni egy órán keresztül, majd mossuk le hideg vízzel.

Indiai egres (amla)
Sokan tisztában vannak az amla varázslatos hatásaival: rengeteg C-vitamint és antioxidánst tartalmaz. Elősegíti a haj növekedését és javítja a haj színét is. Keverjünk össze két teáskanál őrölt amlát vagy amlalevet két teáskanál limelével. Vigyük fel a fejbőrre és hagyjuk megszáradni, majd mossuk le meleg vízzel.

Köménymag
Áztassunk olíva- vagy ricinusolajba köménymagot egy éjszakára, majd vigyük fel az érintett felületekre. 15 perc elteltével mossuk le enyhe samponnal.

Bors
A fekete borsszemeket előszeretettel használják az ayurvédikus orvoslásban. Keverjünk össze két teáskanál borsszemet fél csésze limelével. Kenjük a hajtövekre és csavarjuk a fejünket meleg törölközőbe, majd félóra elteltével mossuk le.

Hibiszkusz
A hibiszkuszt nem véletlenül használják hajápolásra: ez a virág eltünteti a korpát és elősegíti a haj növekedését. Emellett megvastagítja a hajszálakat és megelőzi a korai öregedést. Készítsünk krémet hibiszkuszvirágból és kókusz- vagy szezámolajból, majd kenjük a hajunkra. Enyhe samponnal mossuk le.

Fokhagyma
A fokhagymát rengetegen használják hajhullás kezelésére. Fellendíti az új hajszálak regenerálódását és javítja a fejbőr vérkeringését. Forraljunk fel olíva- vagy kókuszolajban néhány összetört fokhagymagerezdet és vigyük fel a hajtövekre. Alkalmazzuk heti három alkalommal.

E-vitamin olaj
Az E-vitamin olaj tele van antioxidánsokkal, amelyek felveszik a harcot a szabadgyökökkel. Növeli a test oxigénszintjét, ezzel javítja a fejbőr vérkeringését. Masszírozzunk E-vitamin olajat a fejbőrbe és hagyjuk a bőrön egész éjszakára. Reggel mossuk le samponnal a puha és sima hajért.

Az illóolajok rendszeres használata gyorsítja a haj növekedését, csökkenti a hajhullást és a töredezettséget, valamint puhává és simává varázsolja a hajat. Miután bedörzsöltük az olajjal a fejbőrt, csavarjuk a hajunkat melegvizes törölközőbe, vagy vegyünk fel fürdősapkát, hogy a fejbőr pórusai megnyíljanak és az olaj könnyebben felszívódhasson a bőrbe. Ez stimulálja a fejbőrt és a vérkeringését, ezzel szintén gyorsítva a haj növekedését. Ennek a módszernek a rendszeres alkalmazásával elkerülhetjük a korpát, és gyönyörű, fényes lesz a hajunk.

Otthoni hajnövesztő praktikák nőknek: Illóolajas kezelések

Kókuszolaj
Ez évszázadok óta a legjobb természetes hajkondicionáló. Fehérjékben és káliumban gazdag, így egészségesen tartja a fejbőrt, növeszti a hajat és gyógyítja a sérült hajszálakat. Emellett korpa, töredezettség és hajhullás kezelésére is használják. A kókuszolaj hatékonyan gyógyítja a sérült hajszálakat: hidratálja és erősíti azokat a hajtőtől a végekig, ezzel megakadályozva a további töredezést, valamint táplálva és hidratálva a fejbőrt.

Rozmaringolaj
A rozmaringolajat a Közel-Keleten sokan használják hajhullás ellen. A rozmaring lepárlásával készítik ezt az olajat, amely gyorsítja a sejtek osztódását és tágítja az ereket, stimulálva a vérkeringést. Elősegíti a haj növekedését és erősíti a hajat.

A rozmaringolajat alkalmazhatjuk samponnal vagy balzsammal keverve, vagy a fejbőrbe masszírozhatjuk - akár más illóolaj, olíva- vagy teafaolaj kíséretében.

Zsályaolaj
A hajhullás csökkentése mellett a zsályát akné, ráncok és emésztési zavarok kezelésére is használják. A zsályaolajat keverhetjük almaecettel vagy más illóolajjal, például rozmaringolajjal is.

Levendulaolaj
A levendulaolajat sokan használják kopaszodás és hajhullás kezelésére. A haj növesztése mellett csökkenti az álmatlanságot és oldja a stresszt, ezért a legtöbb gyógyfürdős kezelésen találkozhatunk vele. Keverjünk össze levendula-, rozmaring-, kakukkfű- és jojobaolajat egyenlő arányban. Vigyük fel a keveréket a fejbőrre és takarjuk le fürdősapkával, majd egy óra elteltével mossuk le.

Jojobaolaj
A jojobaolaj a hidratáló hatásairól ismert. Javítja a vérkeringést és hidratálja a hajtüszőket, ezzel gyorsítva a haj növekedését. A jojoba ezen kívül a száraz és sérült hajat is gyógyítja.

Lenmagolaj
A lenmagban rengeteg esszenciális zsírsav van, amely segít a száraz, sérült és töredezett hajból egészséges és fényes hajat varázsolni. A benne lévő omega-3 zsírsav ráadásul gyorsabban növeszti a hajat. Fogyasszunk naponta lenmagolaj-tablettát étrend-kiegészítőként, vagy alkalmazzuk más olajakkal együtt.

Olívaolaj
Az olívaolaj kozmetikai hatásait mindenki ismeri, aki jártas a szépségápolásban. Gyakran találkozhatunk vele, mint összetevő arcpakolásokban és -maszkokban, bőrradírokban, testolajokban, hajápoló szerekben, stb. Az új hajszálak növekedésének stimulálásával kezeli és megelőzi a hajhullást. Rendszeres használatával megelőzhetjük a DTH hormon termelődését, ezzel is gyorsíthatjuk a haj növekedését. Az olívaolajban sok antioxidáns található, így a haj általános egészségében is nagy szerepet játszik, emellett természetes kondicionáló is, amely selymessé és puhává teszi a hajat.

Építsük be az olívaolajat a mindennapi étrendünkbe, vagy alkalmazzuk samponozás előtt. Keverhetjük levendula-, zsálya- és rozmaringolajjal is meleg olajos kezeléshez.

Hajnövesztő ételek
A haj növekedésének stimulálásához és a hajhullás megelőzéséhez fontos, hogy megfelelően étkezzünk. A gyorséttermi és a feldolgozott ételek, a szénsavas italok, a dohányzás és az alkoholfogyasztás elkerülésével nagyon jót teszünk nem csak a fejbőr, de az egész testünk egészségének. Próbáljunk sok vitaminban és ásványi anyagban gazdag gyümölcsöt és zöldséget, teljes kiőrlésű gabonákat, szénhidrát-, fehérje- és omega-3 zsírsav-tartalmú ételeket fogyasztani, hiszen az ezekben található fitonutriensek jótékony hatással vannak a haj növekedésére.

Itt olvashat néhány ételről, amelyeket érdemes mindennap fogyasztani.

Fehérjében gazdag ételek
A hajszálak egy speciális fehérjéből, keratinból épülnek fel, ezért fontos, hogy fehérjében gazdag ételeket fogyasszunk. Együnk több tojást, csirkét, tofut, szóját, vesebabot - ezek tartalmazzák a legtöbb fehérjét. Elősegítik az új haj növekedését, fényessé és puhává teszik a hajat.

A-vitamin
Az A-vitamin is elősegíti a haj növekedését, túladagolása azonban hajhulláshoz vezethet. A mangó, a papaya, a narancs, a szilva és a sárgarépa sok A-vitamint tartalmaz.

B-vitamin komplex
Ezek a vitaminok stimulálják többek között a vérképzést, ezzel javítva a vérkeringést a fejbőrben. Építsünk több burgonyát, banánt, csirkét, zabkását, halat és babot az étrendünkbe.

C-vitamin
A C-vitamin elősegíti a kollagéntermelést és közömbösíti a bőrben lévő szabadgyököket. Ne felejtsünk el sok citrust, amlát, narancsot, kivit és guavát enni.

E-vitamin
Az E-vitamin serkenti a fejbőrben lévő hajszálerek működését, ezzel javítja a vérkeringést és növeszti a hajat. Például a gabonapelyhek, a napraforgóolaj, a szójaolaj és a tofu tartalmaz E-vitamint.
Fogyasszunk sok sötétzöld zöldséget, mert tele vannak vassal; halat, mert omega-3 zsírsavat tartalmaznak; valamint csonthéjas gyümölcsöket.

Próbálja ki ezeket a hatékony indiai praktikákat a hosszabb hajért!
Forrás:drtihanyi
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
     1/21 oldal   Bejegyzések száma: 206 
2015.07 2015. Augusztus 2015.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 206 db bejegyzés
e év: 6254 db bejegyzés
Összes: 49208 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 728
  • e Hét: 1691
  • e Hónap: 14682
  • e Év: 190557
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.