Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
rendőr vicc
  2013-10-20 17:43:12, vasárnap
 
  A rendőr megállítja a szabálytalanul előző Ladát és a vezetőjét 500 Ft-ra bírságolja.
- Biztos úr ! Mondja, ha tudok olyan találós kérdést feltenni Önnek, amire nem tud válaszolni, akkor elengedi a bírságot?
A rendőr igencsak kedveli a találós kérdéseket, így rááll az alkura.
- Tudja-e, hogy mikor születik a legtöbb gyerek?
- Nem én.
- Hát a kilencedik hónapban.
A rendőr továbbengedi, mert így szólt a megállapodás. A legközelebbi szabálysértőt, aki fennakad a hálóján már ő kérdi:
- Uram! Ön szabálytalanul közlekedett, ezért megbírságolom, de ha egy találós kérdésre megfelel, akkor továbbengedem. Melyik hónapban születik a legtöbb gyerek?
- Sajnos nem tudom - válaszolja bánatosan az autós.
Mire sugárzó arccal a rendőr:
- Ilyet nem tudni! Hát szeptemberben!
 
 
0 komment , kategória:  Viccek  
Sztracsatella sütés nélkül
  2013-10-20 16:05:13, vasárnap
 
 

Hozzávalók:
1 liter tej
2 dl búzadara
2 dl cukor
2 tojássárgája
babapiskóta
12,5 dkg margarin
2 dl tejszín
1 tábla étcsokoládé
áztatáshoz: kevés tej és rumaroma

elkészítés:
A tojássárgákat a búzadarát a cukorral felfőzzük, ki
hűtjük, majd összedolgozzuk a margarinnal.
A tejszínt verjük kemény habbá, majd reszeljünk bele fél tábla étcsokit, óvatosan keverjük össze.
Egy jénai tál aljára letesszük a rumos tejbe áztatott babapiskótákat, erre jön egy réteg grízes krém, egy réteg
csokis tejszínhab. Ezután megint egy sor rumos- tejes babapiskóta, grízes krém, végül a maradék csokis tejszínhab. Tetejére ráreszeljük a maradék fél tábla étcsokit.
 
 
0 komment , kategória:  sütemények ,édességek  
A híres egerszalóki sódomb
  2013-10-20 14:06:14, vasárnap
 
  Egerszalók a Mátra és a Bükk között, Egertől 5 km-re, a Laskó-patak völgyében elhelyezkedő község. A faluba elsősorban a természeti képződményei (sódomb, kaptárkövek, barlanglakások) és gyógyvize miatt érdemes ellátogatni, valamint finom borai miatt, ugyanis ne feledjük, hogy Egerszalók az egri borvidék egyik fontos termőterülete is.

A falu legnagyobb nevezetessége a sódomb, ami úgy keletkezett, hogy 1961-ben kőolaj és földgáz reményében fúrásokat végeztek, de helyettük termálvizet találtak. A domboldalon évtizedekig lecsorgó 65-68 fokos hévízből a lehűlés következtében kicsapódtak a benne lévő ásványi sók, amelyek egy Európában egyedülálló teraszos természeti képződményt hoztak létre. Ehhez hasonló csak két helyen van még a világon.

Az egerszalóki kutakból feltörő víz kalcium-magnézium hidrogénkarbonátos termálkarsztvíz, amelyet vizsgálata és elemzése után 1992-ben gyógyhatásúnak nyilvánítottak. Ez a víz számtalan nélkülözhetetlen nyomelemet tartalmaz, és a klinikai vizsgálatok alapján többek között az alábbi betegségeknél alkalmazható sikeresen: ízületi betegségek, gerinc-, csont-, izom-, ínbetegségek, néhány idegrendszeri betegség, anyagcsere betegségek, női nemzőszervi betegségek, vegetatív idegrendszer zavarai.

A forráson 2007-ben nyílt meg a gyógy-és wellnessfürdő, amely világszínvonalú szolgáltatásokkal várja a vendégeket. A fürdőben összesen 17 bel- és kültéri medence található, ezek között ülőmedencék, élménymedencék csúszdával, gyerekmedencék, illatos medencék, pezsgőfürdő. Ezen kívül különböző gyógyászati, fitnesz- és wellness-szolgáltatások (szauna, kádfürdők, masszázsok, kardio- és erősítő gépek, szépségszalon), étterem és kávézó közül válogathatnak a pihenni vágyók.

A falu egyéb nevezetességei a barokk templom, ami egyben búcsújáró hely, és nyaranta keresztény ifjúsági találkozók színhelye, a szintén barokk stílusú plébániaház, a Nepomuki Szent János szobor, a Laskó-patakon átívelő kőhíd, és a különleges kialakítású borospincék. Jó kirándulóhelynek kínálkozik az idelátogatóknak a Laska-patakon felduzzasztott víztározó és horgásztó is.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Csipkerózsika-terápia”, avagy a délutáni alvás
  2013-10-20 14:01:09, vasárnap
 
  A délutáni alvás az a tevékenység, amit az óvodások még büntetésként élnek meg, ám az idősebb korosztály már vágyakozva gondol rá, hogy milyen jó lenne egy-két órát nyugodt semmittevéssel tölteni. Egyes mediterrán országokban a délutáni szunyókálás már jól bevett szokás, ám Európában nem igazán jellemző. De vajon milyen hatással van ránk és szervezetünkre egy jó kis délutáni szieszta?

Kedvező hatások
A délutáni alvás nemcsak remek kikapcsolódás egy fárasztó nap után, de rendkívül hasznos tevékenység is. Energiával tölt fel bennünket és kreativitásunkra is jótékony hatással van. A koncentráció kiesést is jelentős mértékben csökkenti, hiszen a délutáni szundi alatt agyunk is kikapcsolódik. Ami ennél is fontosabb, hogy a tudósok kimutatták, akiknek rendszeresen alkalmuk van a délután folyamán egy kis alvásra, azoknak jelentősen csökken az esélyük a különböző szív- és érrendszeri megbetegedésekre. A hölgyek figyelmébe ajánlom, hogy napi 30-40 perc szunyókálás a délután folyamán csökkenti a fáradtság miatt megjelenő sötét karikákat a szem alatt, valamint az ugyanezen okból kialakult ráncokat is eltűntetheti.

Az Impulser ebben is segít Önnek
Töltse a délutáni sziesztáját az Impulser matracon. A teljesen fájdalommentes kezelés időtartama alatt az Impulser terápiának köszönhetően kikapcsolhat, mivel az Impulser matrac kezelőjét időzítheti, így az sem gond, ha egy kicsit elszunyókál a matracon. Ezen felül a pulzáló mágneses tér kedvező hatásait is tapasztalhatjuk: ez a kiegészítő terápia kedvezően hat a mikrokeringésre, javítja a vér oxigénellátását, és így pozitívan befolyásolhatja az általános jó közérzetet és Önnek is segíthet a pihentetőbb alvásban. A legtöbb orvosi műszerrel ellentétben ezek az Impulser matrac az otthonában is hatékonyan és könnyen kezelhető.

Néhány érv a délutáni alvás ellen
Fogyókúrázó hölgyek és urak figyelem! A délutáni alvás hizlalhat, mivel ilyenkor a szervezet nem az emésztésre összpontosít, hanem a kikapcsolódásra. A túlzásba vitt napközbeni alvás pedig hosszú álmatlan éjszakákhoz vezethet, legrosszabb esetben akár altatók szedéséhez is. A folyamatos napközbeni fáradtság akár valamilyen betegség első tünetei közé is tartozhat. Szóval, aki folyamatosan kimerültnek érzi magát annak érdemes orvoshoz fordulnia.
 
 
0 komment , kategória:  Egészség,életmód  
Levendula – amit érdemes tudni róla
  2013-10-20 14:00:00, vasárnap
 
  Ha ezt a mediterrán növényt csak megtapintjuk, a kezünk egész nap illatozni fog. Hihetetlen mennyire egyszerű igényei vannak, és milyen sokféleképpen felhasználható. Ha kertünkben, erkélyünkön van belőle, akkor egész nyáron érezhetjük a csodás illatát. Az erkélyen ugyan úgy jól mutat, mint az udvarban. A legmelegebb, legnaposabb helyen tartsuk. Felüdít és felfrissít.

A levendula másképp
Felhasználhatjuk akár rendezvényeken is díszítő motívumként. A levendula nyáron két hónapig virágzik, június elejétől július végéig. Lila virága elképesztő illatot áraszt, pont ezért használják parfümök, illóolajok készítésére.

Virágait és szárát kiszárítva, egy kis szövetszütyőbe bele rakva a szekrényben illatosítóként használhatjuk, és molyok ellen is kiváló.

Levendula tea, olaj és parfüm
Gyógyhatásai is közismertek, többek közt segít a szélgörcsök enyhítésében és izomfájdalmak elmulasztásában.

Erre a levendula virága gyógyteaként a legalkalmasabb, hiszen számos betegség tünetein enyhíthet.
A levendula parfüm és olaj oldja a feszültséget a szervezetben és a stressz szintet is csökkenti, valamint enyhítet a depresszió tünetein.

Levendula az alvási zavarok csökkentésére
A levendula használható fürdőolajként, mivel fertőtlenítő hatása is van, és érezhetően lenyugtat, jobb kedvre derít, és a frissít. Nyugtató hatása miatt kisgyermekek esti fürdetésére is kiváló, hiszen segítheti őket az elalvásban is.

Ha nem tudjuk kialudni magunkat, akkor felnőttek is alkalmazhatják a következő praktikát: a levendulát aprított formában a párna alá tesszük, vagy az ágy közelében tartjuk, és garantáltan sokkal könnyebb lesz az alvás. Így a levendula az alvászavarok megoldásában is segíthet.

Enyhítheti a viszketést a szúnyogszezonban
Mivel gyulladáscsökkentő hatása is van, ezért a levendula olaját rovarcsípések, szúnyogcsípések enyhítésére is alkalmazhatjuk.
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyászat  
Szívpanaszokra: levendula
  2013-10-20 13:58:27, vasárnap
 
  Különösen akkor, amikor a nappalok rövidülnek és az éjszakák hosszabbodnak, romlik az általános hangulat. Ez a tény az évnek ebben az időszakában az egyre csökkenő napfényre is visszavezethető. Sok embernek ezért az őszi hónapokban gyakran láthatóan romlik a kedve.

Létezik azonban egy gyógynövény, amely ilyen helyzetekben is segít: a levendula.
A levendulatea elkészítéséhez az ajakos virágú növény virágait használják fel, röviddel a virágzása előtt. A növény maga különösen sokféle módon és formában hat az emberre. Általánosan igaz azonban, hogy a levendulatea rendszeres fogyasztása rendkívül pozitívan hat a testre és szellemre. Ennek az italnak azt a képességet tulajdonítják, hogy a nehéz időkben visszaadja a testnek a jókedvet, a vitalitást és ugyanakkor a belső nyugalmat. Ezzel lehetővé válik, hogy az ember helyreállítsa a belső egyensúlyát, és hogy az aktuális életkörülményeit objektívan értékelje.

Ezek fontos előfeltételei annak, hogy tisztán és tudatosan hozhassunk döntéseket.
A levendulának más gyógyhatásai is ismertek. A növény általánosan idegerősítőként, frissítőként, görcsoldóként, étvágyfokozóként, mirigystimulálóként és epehajtóként működik. Ezeket a hatásokat a félcserje az illóolaja által éri el, amely a linalil-acetát nevű összetevőt, valamint különböző csersavakat tartalmaz.

Belsőleg alkalmazva a levendula nyugtató szerként segít erős szívdobogás, ideges szívpanaszok, szédülés, eszméletvesztés, izgalmi állapotok és fejfájás esetén. Ezen kívül a belsőleges alkalmazás segít az emésztőszervek általános zavarainál, valamint puffadásnál, féreghajtóként is hat, és egyúttal fertőtlenítőként a tüdőre köhögésnél és szamárköhögésnél. Külsőleg alkalmazva is kibontakoztatja a levendula a hatóerejét, és segít többek között migrén, reuma, isiász, ficamok és zúzódások esetén.

A szárított virágokat kis zacskókba is szokták tölteni, amelyeket a ruhásszekrénybe osztanak szét. Ez természetes módon illatosítja a ruhákat, és egyúttal távol tartja a nemkívánatos molyokat.
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyászat  
Aktuális: az antibiotikumokról és probiotikumokról
  2013-10-20 13:56:48, vasárnap
 
  Olyan sok ellentmondó információt hallani az antibiotikum témakörről, hogy arra gondoltunk készítünk egy összefoglalót olvasóink tájékoztatására.

Számos dolog okozhat fertőzést, gombák, baktériumok, vírusok, ezek tulajdonságaik alapján különbözőek. Az antibiotikumok csak és kizárólag a baktériumok ellen hatnak, vírusok és gombák ellen nem. Az antibiotikum típusát és adagját orvos határozza meg. Sajnos előfordulhatnak olyan betegségek, amikor szükséges az antibiotikum, de törekedjünk arra, hogy minél kevesebbet szedjünk.

Akkor megfelelő az antibiotikum, ha már az első napon érezhető a javulás. Optimális hatás elérése érdekében, az előírt mennyiséget mindig ugyanabban az időpontban, lehetőleg vízzel, és ne széttörve vegyük be.
Az antibiotikumok nem válogatnak, károsíthatják a különösen sérülékeny, jótékony baktériumokat is. A kezelés alatt felborulhat a szervezet mikrobiológiai egyensúlya. Minél szélesebb spektrumú az antibiotikum, illetve minél gyakrabban használjuk, annál nagyobb a szövődmények kialakulásának veszélye.

Sokan, ha már jobban érzik magukat, megfeledkezve a betegségükről, abbahagyják az antibiotikum szedését, aminek azonban súlyos következményei is lehetnek. Nem szabad a szedését abbahagyni, mert az elősegíti az adott antibiotikumnak ellenálló baktériumtörzsek kialakulását.
Ismert antibiotikumhoz társuló mellékhatás a hasmenés, ezenkívül gyakori a szájüreg fertőződése is. A Candida gomba túlzott elszaporodását a jótékony baktériumok gátolhatják meg, így az antibiotikum fogyasztás kedvezhet a gombák térnyerésének.

A szükséges plusz: Pro- és Prebiotikum
Az antibiotikum szedése csak probiotikummal együtt ajánlott, így megvédhetjük a bélflóra egyensúlyát. A szájon át adott antibiotikumok az egész testben eloszlanak, a probiotikumot ezért legalább három órával az antibiotikum után vegyük be.

A probiotikus baktériumok benépesítik a tápcsatornát, a száj- és az orrüreget, még a kötőhártyát is, szerepük a baktériumok és gombák féken tartása. A probiotikumok szedése nem csökkenti más gyógyszerek hatását.

A probiotikumok jótékony hatású baktériumok, amelyek javítják a bélflóra működését. Fontos, hogy élőkultúrát tartalmazzon, mert az hamar szaporodásnak indul. A szaporodást elősegíti, ha a készítmény tartalmaz prebiotikumot is. Az élő pro- és prebiotikus baktériumtörzsek egymás hatását erősítik, tartósan megtelepednek és elszaporodnak a vastagbélben. Hatásuk tartós, az egyensúly fenntartásához a későbbiekben heti 1-2 adag is elegendő.
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyászat  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2013.09 2013. Október 2013.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 178 db bejegyzés
e év: 1531 db bejegyzés
Összes: 8747 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 283
  • e Hét: 8928
  • e Hónap: 15300
  • e Év: 66091
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.