Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Tallóztam...07-08-25
  2007-11-24 17:37:37, szombat
 
   
  "Annyi jelét adtuk már az elhatárolódásnak"

Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója az antiszemitizmusról és az előre hozott választásokról
Népszabadság - Csuhaj Ildikó - 2007. augusztus 25.

Ha antiszemitizmus van a Magyar Gárda mögött, akkor mindenképpen el kell tőle határolódni - közölte a lapunknak adott interjúban Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója, aki ugyanakkor azt is felveti: "hogyan derült ki a balliberális oldal számára, hogy a gárda antiszemita lenne?".

- "Tekintettel kell lenni azokra, akiknek az édesanyját, édesapját a nyilasok belelőtték a Dunába. Bennük félelmet kelt, ha Vona Gáborék fekete egyenruhában, árpádsávosan masíroznak" - Lázár János, Hódmezővásárhely polgármestere nyilatkozott így. Egyetért vele?

- A Fidesz soha nem volt antiszemita párt. Aki ezt a látszatot kelti, hazudik. Lázár János a párt álláspontját képviselte.

- A kategorikus "nincs szükség" még nem hangzott el fideszes politikustól. Egyébként már eldőlt, hogy fekete lesz az egyenruha, árpádsávos rátéttel. Tavasszal Orbán Viktor azt mondta, hogy az árpádsávos zászló "nem nyilaszászló, hiszen az árpádsávos zászlóba nyilaskeresztet is rajzoltak".

- Nyilaskeresztes zászlót nem látunk ma a köztereken, ami nagyon helyes, mert ez erkölcstelen, és bűncselekmény is volna. De úgy tűnik, Vona Gábornak vannak visszavonulási kísérletei, valamilyen rózsaszín egyenruháról is említést tett. Persze, szerinte akkor is ugyanígy támadnák. Ha valóban antiszemitizmus van a megalakulásuk mögött, lépni kell.

- Konkrétan?

- Akár úgy, hogy az Országgyűlésnek meg kell teremtenie egy zérótolerancia-törvény feltételeit...

- Az árpádsávos zászló legyen tiltott önkényuralmi jelkép?

- Az árpádsávos zászló a huszonhárom történelmi zászló egyike, amit a nyilasok megpróbáltak kisajátítani. Gyurcsány Ferenc miniszterelnök kétszer is esküt tett az árpádsávos zászló előtt, állami rendezvényeken is használják.

- A Fidesz miért nem határolódott el a Magyar Gárdától?

- Ha antiszemitizmus van a Magyar Gárda mögött, akkor mindenképpen el kell tőle határolódni. Ez érzéseken is múlik... És annyi jelét adtuk már az elhatárolódásnak...

- És annyiszor nem határolódtak el kormányzásuk idején a MIÉP-től, az Orbán Viktor által az olvasók figyelmébe ajánlott Demokratától, az árpádsávos zászlók mögött felsejlő rossz érzésektől, és most a Magyar Gárdától - így, akár tetszik, akár nem, ott ez az "erőtér" a Fidesz körül.

- Nincs rossz erőtér a Fidesz körül. Orbán Viktor épp most biztosította a zsidó világszervezeteket, hogy "a Fidesz a magyarországi zsidó honfitársak emberi és szabadságjogait minden demokratikus eszközt felhasználva megvédi".

- Elég a deklaráció? Az MSZP szerint "a Fidesz és a Jobbik a Magyar Gárda szellemi atyja". Ha így van, miért nem mondják fel a Jobbikkal az önkormányzati koalíciókat?

- Ha várospolitikai szinten egyetértés van, akkor a nagypolitikát nem kell bevinni e színtérre. Egyébként a Magyar Gárda-ügy kicsit habverés is. Nyilvánvaló, a koalíciónak könynyebb erről beszélni, mint a készülő megszorító csomagról.

- A Mazsihisz és a nemzetközi zsidó szervezetek a miniszterelnökhöz fordulnak, a Die Presse szalagcíme: Élezik a kést a magyar radikálisok...

- Hogyan derült ki a baloldaliak vagy a szabad demokraták számára, hogy a Magyar Gárda antiszemita? Gondoljuk azért végig, van-e konkrét jele ennek. A nemzeti önvédelem kereteit szeretnék megteremteni, katasztrófavédelem, hadisírgondozás, vagyis még nem látszik a konkrét tartalom. Az izraelita vallású embereknek nem kell félniük Magyarországon, ezt bizonyítják az országba érkező izraeli tőkebefektetések is.

- Az MSZP szerint a Magyar Gárda a Nemzetiszocialista Német Munkáspárt félkatonai alakulatára, az SA-ra emlékeztet.

- A másik oldal sem lovalhatja bele magát egy olyan helyzetbe, ami mögött nincs látható tartalom. Ki támadta a Mazsihiszt vagy a Zsidó Világkongresszust? Ráadásul hány, izraelita vallását büszkén vállaló személy van a Fideszben! A budapesti Fidesz elnöke a holokauszt-túlélő Fónagy János lett, ellenszavazat nélkül. A XII. kerületi Igazak Falát Pokorni Zoltán avatta fel.

- Van olyan népszavazási kezdeményezés: a holokauszt legyen bűncselekmény. Egyetért ezzel?

- Nem szükséges népszavazást tartani, az Országgyűlés alkothat erről törvényt.

- Orbán Viktor elvárása az, hogy kétmillió aláírást tegyen a Fidesz az asztalra a népszavazás előtt. Erődemonstráció?

- Nem. Az emberek érdekeinek a képviselete. Kétmillió aláírás láttán az MSZP-nek már nem lenne miben reménykedni. Ha normális demokráciafelfogásuk volna, csak úgy kormányozhatnának tovább, ha minden olyan megszigorító döntés előtt, melyet nem írt le a választási programjában, kikérné az emberek véleményét.

- Vagyis folyton népszavazás lenne? Így nem lehetne kormányozni.

- Talán nem kellett volna hazudni. Normális demokráciában egy kormány, ha elfogy mögüle a népakarat, a többség, lemond, s egy előre hozott választáson méretteti meg magát.

- Gyurcsány Ferenc mögött szilárd a többség. Már Orbán Viktor sem előre hozott választásokról beszél, hanem arról, hogy az MSZP és az SZDSZ a népszavazás után előáll egy olyan "javaslattal", mint Medgyessy Péter esetében...

- Lehet, hogy lemond egy hazudós miniszterelnök, de lehet, hogy elő rehozott választások lesznek. Kérdés: az SZDSZ kilép-e a koalícióból.

- Az SZDSZ-nek nem érdeke az előre hozott választás, mert kieshetne esetleg a parlamentből.

- Ez lehet az SZDSZ utolsó esélye az önálló fennmaradásra. Persze működhetnek továbbra is az MSZP gazdasági tagozataként...

- Mikola István szerint "az MSZP-t, mint Cipolla a közönségét, tekeri az ujja körül kis koalíciós partnere". Mi a következő opciójuk az előre hozott választásokra?

- Az MSZP-s egység megtörhet. Nemcsak a parlamenti pletykák, de a szocialista politikusok - Szili Katalin, Szekeres Imre, Kiss Péter, Jánosi György - nyilatkozatai alapján is érzékelhetők a törésvonalak. Mondjuk ki a megmásíthatatlan tényt: az MSZP elvesztette "az eszmék csatáját", szembementek minden baloldali értékkel, és a gazdasági hatalmat helyezték mindenek elé.

- Erre ők azt felelik, hogy az igazságosság és a szolidaritás elve mentén kormányoznak. Amit mond, inkább a Fidesz vágyálma.

- Az önkormányzati választásokon Gyurcsány Ferenc és az MSZP soha nem látott vereséget szenvedett. Így lesz ez a népszavazáson is.

- Az őszödi beszéd évfordulójára a Fidesz tervez tüntetést vagy más megmozdulást?

- Még nincs döntés. Valamilyen megemlékezés lesz. Én az évfordulót nem az utcai zavargásokhoz, az erőszakhoz kötném, hanem a politikai jövőképhez.

- A miniszterelnök szerint, ami Őszödön elhangzott, az szenvedélyes igazságbeszéd volt.

- Gyurcsány Ferenc beszéde a hazugság beismerése volt.

- Számít utcai zavargásokra szeptember 17-én?

- Nem számítok zavargásokra. A kutatási eredmények szerint óriási a társadalmi feszültség. De bízunk az emberek józanságában és abban, hogy egy demokratikus országban élünk. Reméljük, a kormány is így gondolja, ennek megfelelően cselekszik, és nem lövet az emberek közé.

"Józan emberi lépték"
Ezen a héten Demokrata című szélsőséges lap avatásra invitált: "...a Magyar Gárda megalakulása történelmi mérföldkőnek ígérkezik. A vörös restauráció fenyegetésével szemben kell a józan emberi léptéket megvédelmeznie. A Gárda képes lesz rá, ha ön is akarja. Ugye, eljön?"

Könyvajánló ugyanannak a lapnak a hátoldalán: ...a szerző "csendőr őrmesterként szolgált a Nemzeti Számonkérő Szék karhatalmi századában, Budapesten. Az ő visszaemlékezéseit olvashatjuk."

( Népszabadság)
Ajánlott Cikkek
 
 
1 komment , kategória:  Általános  
Címkék: elhatárolódásnak, tőkebefektetések, megmásíthatatlan, hódmezővásárhely, antiszemitizmus, nyilaskeresztes, szabadságjogait, országgyűlésnek, hadisírgondozás, nyilaskeresztet, erődemonstráció, megvédelmeznie, visszavonulási, magyarországon, miniszterelnök, zérótolerancia, fenyegetésével, pártigazgatója, várospolitikai, választásokról, rendezvényeken, demokráciában, kezdeményezés, bűncselekmény, igazságbeszéd, zavargásokhoz, önkormányzati, megalakulásuk, nagypolitikát, évfordulójára, fennmaradásra, magyarországi, választásokon, nyilatkozatai, népszavazáson, választásokra, előre hozott, lapunknak adott, balliberális oldal, gárda antiszemita, nyilasok belelőtték, látszatot kelti, párt álláspontját, árpádsávos zászló, árpádsávos zászlóba, megalakulásuk mögött, huszonhárom történelmi, nyilasok megpróbáltak, olvasók figyelmébe, árpádsávos zászlók, magyarországi zsidó, önkormányzati koalíciókat, Kubatov Gábor, Csuhaj Ildikó, Magyar Gárda, Vona Gáborék, Lázár János, Tavasszal Orbán Viktor, Vona Gábornak, Gyurcsány Ferenc, Magyar Gárdától, Orbán Viktor, Magyar Gárda-ügy, Nemzetiszocialista Német Munkáspárt, Zsidó Világkongresszust, Fónagy János, Igazak Falát Pokorni Zoltán, Medgyessy Péter, Mikola István, Szili Katalin, Szekeres Imre, Kiss Péter, Jánosi György, Nemzeti Számonkérő Szék, Ajánlott Cikkek,
BMI ****** (#1)   2007-11-24 23:57:52
Lázár János, Hódmezővásárhely polgármesterének nyilatkozata a Magyar Gárda fekete egyenruhájáról:

"Tekintettel kell lenni azokra, akiknek az édesanyját, édesapját a nyilasok belelőtték a Dunába. Bennük félelmet kelt, ha Vona Gáborék fekete egyenruhában, árpádsávosan masíroznak"

Felhívnám a figyelmét Lázár jánosnak arra az apróságra, hogy a miniszterelnőkének a magánhadserege csillagháborús fekete szkafanderben és bakancsban, valamint fekete bukósisakban - rajta fehér fordított (sátáni) kereszttel rontanak és törnek az életére a puszta létezésükért küzdő tüntetőkre, magyar honfitársainkra.

Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Nem tudhatod  Facebookon kaptam  Fekete István - Akác  Facebookon kaptam  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Egy lelki imádság  Facebookon kaptam  George Gordon Lord Byron: Inez...  Facebookon kaptam  A televizió nem a kultúrát kép...  Egy maradéktalanul uralt világ  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Facebookon kaptam  Fekete-erdő desszert  Szép estét  Jó éjszakát  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Fehér virág  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Tavaszi kép  Ágai Ágnes – Csendélet  Akarat  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Szép estét kedves látogatóimna...  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Rátalálsz  Szívem  Alázat  Akarat  Julian Brass gondolata  Miért nem menti meg Jézus a jó...  210 éve született a SZÓZAT meg...  Albert Einstein gondolata  Facebookon kaptam  Png kutya  Nem tudhatod  Sose bánj semmit  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nem számIt  Akarat  képre írva  Alázat  Boldog születésnapot a ma ünne...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy hatékony szolga  Esti kép  Facebookon kaptam  Radikális szeretet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nem méltó hozzád  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Elköszönt  képre írva  Bertolt Brecht -től idézet  Akarat  Png csokor  A jó emberek mindig szépek mar...  Facebookon kaptam  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Hazára minden embernek szükség...  Facebookon kaptam  Egy bizonyos határt  Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Facebookon kaptam  Örülök, hogy látlak!  Albert Einstein gondolata  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Erdőn  Sokan azt tartják  Reggel van  Nem méltó hozzád  Akarat  Paul David Tripp Április 20  Egy bizonyos határt  Facebookon kaptam  Fehér virág  Nagyi telefonál  A kételkedés kezelése  A jó emberek mindig szépek mar...  Idő  Facebookon kaptam  Jónás Tamás – Végtelen b...  Régi emberek, akikre máig büsz...  Nagyi telefonál  Egy hatékony szolga  Facebookon kaptam  Reménység és erő Krisztustól e...  Alázat  Sokan azt tartják  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
előre hozott, lapunknak adott, balliberális oldal, gárda antiszemita, nyilasok belelőtték, látszatot kelti, párt álláspontját, árpádsávos zászló, árpádsávos zászlóba, megalakulásuk mögött, huszonhárom történelmi, nyilasok megpróbáltak, olvasók figyelmébe, árpádsávos zászlók, magyarországi zsidó, önkormányzati koalíciókat, koalíciónak könynyebb, készülő megszorító, nemzetközi zsidó, miniszterelnökhöz fordulnak, magyar radikálisok, baloldaliak vagy, szabad demokraták, nemzeti önvédelem, konkrét tartalom, izraelita vallású, országba érkező, másik oldal, olyan helyzetbe, budapesti Fidesz, holokauszt-túlélő Fónagy, holokauszt legyen, népszavazás előtt, emberek érdekeinek, választási programjában, emberek véleményét, népszavazás után, hazudós miniszterelnök, önálló fennmaradásra, ujja körül, következő opciójuk, parlamenti pletykák, szocialista politikusok, megmásíthatatlan tényt, eszmék csatáját, gazdasági hatalmat, szolidaritás elve, önkormányzati választásokon, őszödi beszéd, utcai zavargásokhoz, erőszakhoz kötném, politikai jövőképhez, miniszterelnök szerint, szenvedélyes igazságbeszéd, hazugság beismerése, kutatási eredmények, társadalmi feszültség, emberek józanságában, demokratikus országban, emberek közé, héten Demokrata, vörös restauráció, józan emberi, elhatárolódásnak, tőkebefektetések, megmásíthatatlan, hódmezővásárhely, antiszemitizmus, nyilaskeresztes, szabadságjogait, országgyűlésnek, hadisírgondozás, nyilaskeresztet, erődemonstráció, megvédelmeznie, visszavonulási, magyarországon, miniszterelnök, zérótolerancia, fenyegetésével, pártigazgatója, várospolitikai, választásokról, rendezvényeken, demokráciában, kezdeményezés, bűncselekmény, igazságbeszéd, zavargásokhoz, önkormányzati, megalakulásuk, nagypolitikát, évfordulójára, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1626
  • e Hét: 5154
  • e Hónap: 13758
  • e Év: 49699
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.