Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Fogalommeghatározások
  2008-03-11 19:11:12, kedd
 
   
  Kedves Leendő Államvezetők!

Íme az a 13 kérdés, amire az itt megadott válaszokat, és értelmezve, minimum tudni, kell, ha valaki magyar szívvel, és tudattal akar nemzete szolgálója lenni! 14. kérdésünk már arra is vonatkozó, szakmailag hogyan tudja átlátni és segíteni a magyarság múltját, jelenét és jövőjét? Egy részről ez már a szakvizsgához tartozik.

1. Határozza meg a magyarság fogalmát!
A magyarság egy szellemi-lelki magatartás, vagyis jellembéli tulajdonság. Vállalás kérdése, nem nemzetiségi, vagy faji. Lehetőségei szerint minden ember magyar! Mindenkiben ott a lélek MaG, minek uRává (MaGúR), őRévé, (MaGőR) kell válnia. Az Úr a legnagyobb szolga. Őrizni pedig úgy kell bármit is, hogy biztosítom a rámbízott legmagasabb szintű működéséhez való feltételeket.

2. Mik a teremtés legfőbb elvei?
Első az önfeláldozás. A mások érdekében saját szabadságom korlátozása. (Van, amit Isten sem tud! Mit? Nem tud hegyet völgy nélkül teremteni! [Népi bölcsesség])
A második, hogy csak a teljes szeretetfény-telítettség állapotában szabadna tenni a dolgunkat., hiszen Isten is azzal kezdi a teremtést: Legyen világosság! E kettőből következő minden!

3. Mi a fény útján járás?
A lélekfény által megvilágított, szeretetteli gondolkodással cselekvés, vagyis a bölcsesség útja. A megistenülés útja. "Felele nékik Jézus: Nincs-é megírva a ti törvényetekben: Én mondám: Istenek vagytok?" (Ján. 10.34) Mert Isten Önnön képére (képességeire) és hasonlatosságára, (tulajdonságaira) teremtett minket!

4. Milyen "segítséget" kaptunk a fény útján járáshoz?
A) Isten teremtésen általi ismeretét.
B) Nyelvünket, mely megőrzi gondolkodásunk szervességét.
C) Eleink ránk hagyományozott bölcsességét, illetve e bölcsesség mind tárgyi, mind szellemi, megnyilvánulásait.
D) Ezek megértéséhez a képírás, és a csillagmítoszi keretrendszer ismerete ad kulcsot, az Istenismerettel, és a magyar nyelv teljességben való ismeretével együtt.

5. Melyek a magyar nyelv legfontosabb sajátosságai, melyet a hivatalos nyelvtanítás nem tanít? Hozzon példát is!
Nyelvünkben a mássalhangzók hordozzák a szó jelentéstartamát, a magánhangzók lelkesítik a szót.
Nyelvünk gyökökre építő. (Gyöknek a szó első mássalhangzóját, gyökágaknak az összes többit nevezzük.)
Nyelvünk ragozó-rügyező.
Mellérendelő szerkezetű. (Lásd például, hogy a birtokos és a részes eset hasonló végződéssel bír: nak, nek, vagyis aki birtokol valamit, részese a birtoknak is, ezért a két állapot egyenrangú a szemléletében.)
Az egy gyökű (és így egyalakú szavaink között is) fogalmi kapcsolat van! (Példa a H gyök, és az L, gyök ág esetében: HaL(vízi élőlény)>HaL(ige)> HáL>HűL>HáLó> HaLL>HuLL>HuLLa> HaLáL>HaL áLL)

6. Sorolja fel a mássalhangzó bokrokat! Mi a besorolás alapja és mi következik abból?
R J L Ly
M N Ny
K H G Gy
D T Ty
B P V F
C Cs S Sz Z Zs
Hangtanilag csoportosítva kapjuk e bokrokat, kiejtésük, ill. képződésük lapján rendezve a mássalhangzókat. A bokrokon belül a hangzók felcserélhetőek egymással, így biztosítják a gyökkapcsolatok láncolatát, mi feltétele, hogy folyamatokat tudjunk megjeleníteni nyelvi úton is.

7. Mi a szeretet?
A szeretet (mint a gyűlölet is) erő, nem érzelem. Ezért lehet kiárasztani, ezért gyógyít, stb. Az érzelmek csak kiváltják ezen erő megjelenését. Ezért is lehet Isten maga a Szeretet.
8. Határozza meg, nyelvileg, az erkölcs fogalmát!
A szereteterő megjelenésének feltétele az eRKöLCs. Vagyis az eRőKuLCs a nyitja a szereteterő megjelenésének és kiáraszthatóságának.

9. Mi a lényege annak, hogy a magyar Nyilas jegyű nép?
A Nyilas csillagkép irányában van a Tejútrendszer középpontja. Ezen erőállapot jelölésére már a legkorábbi időkben is a kentaurt tartották legalkalmasabbnak, ezt a testében ló, lelki-szellemi megjelenésében emberi lényt. A kentaur, hátrafelé fordulva, egy nyíllal tartja "sakkban" saját farkát, melynek sárkánykígyó feje van (például Abd al Vahid XVI. sz.-i perzsa zodiákusán).
A Nyilas testisége az Ikrek. Ebből következő, hogy a Nyilas nyílásán át bejövő Tejút-erőket az Ikrekségen át lehet anyagiasítani, de ehhez magas erkölcsiség is szükséges. A Ló, mint a Jó és az eRő megjelenítője is lényeges itt, és azért kell a farkát állandóan szemmel tartania, hogy a testiség (és főleg az élvezetek) ne menjenek a szellemi-lelki működés rovására.

10. Mi következik mindebből, vagyis mi a magyarság feladata a világban?
Azok fogadhatják, és engedhetik át magukon, testesíthetik, a Tejút erőket, akik megfelelő szellemiség mellett, magas lelki tisztasággal is rendelkeznek. Mert csak a másokért akár életét feláldozni tudó, szolgálni, és nem önös érdekeit valósítani akaró, tud GyóGyíTani, vagyis eGGyíTeNi, azaz Istennel egyesülni segíteni!

11. Mit tud a Szent Koronáról és a Szent Korona Tanról?
A Szent Korona keletkezési ideje még anyagi síkon is meghatározhatatlan, bár csak Jézus Krisztus születése utáni lehet, szellemi értelemben mégis az idők kezdeteihez vezethető vissza! Egyszerre készültek elemei, egy műhelyben, és egy szellemiséget, bölcsességet követve, egyszerre lettek összeépítve, soha egyetlen elemét külön nem használták, az utólag felhelyezett három kép kivételével.
Képi programja egyedülálló, és hangsúlyosan újszövetségi. A világon nincs még egy ilyen korona! Antennája (ma kereszt), koronateste, mely két szervesen egységesülő részből, keresztpántokból és pártás abroncsból áll, és csüngői, a felső-világ, középső-világ és alsó-világ hármasságát idézik meg többek közt.
Csak a beavatás alkalmával hordhatták királyaink.
A Szent Korona a jogok forrása, mint személy fölötti élő minőség. Jogainak érvényesítői a nemzet és a király együttesen és egyenlő mértékben. A Teremtő rendje érvényesül általa.

12. Melyek szellemi és tárgyi hagyatékunk, Pap Gábor, és Molnár V. József tanításából ismert, további fontosabb elemei?
A nagyszentmiklósi kincs. Kazettás mennyezetű és freskós templomaink képírással készült, és nagyrészt a fény által olvasott, ábraanyaga. Dunántúli pásztorfaragóink munkái. Település szerkezeteink. Népi építészetünk. Az ártéri gazdálkodás, mint a szerves gazdaság egyik modellje. Általában a néprajz által is meghatározott hagyomány anyagunk (szellemi és tárgyi néprajz), csak nem a néprajzosok megközelítésével kezelve. Csontváry Napút festészete. Más magyar képzőművészek művei (Munkácsi Mihálytól Makoldi Sándorig) Népdalaink, népballadáink és népmeséink. Mondavilágunk. (Hunor és Magor, Attila,...stb.) Rovásírásunk. A matematikai, vagy újabb nevén keresztszemes rendszer, melynek segítségével, többek közt, a világ felépítése, szerkezete vált megérthetőbbé.
Az ünnepkör, a szent idő és szent tér egyesítésének fogalma. A gyerekrajzok üzenete, vagyis többek közt annak bizonyíthatósága, hogy minden gyermek kész belső teremtésképpel jön világra. Az emberélet fordulói, vagyis az emberiség kozmikus léte hogyan jelenik meg egy ember életén belül?

13. Melyek azon szellemi és tárgyi hagyatékok, melyek szintén kapcsolatba hozhatóak a magyar gondolkodással, esetenként magával a magyar nemzettel is?
Az ún. magas kultúrák (sumer, maya, szkíta,...stb.) és az ún. primitív népek (pl.: indiánok, ausztrál bennszülöttek, ...stb.) öröksége.

13+1 Fejtse ki, Ön, miben és hogyan tudná a magyarság ügyét szolgálni, segíteni, és mit tett ebben eddig?

nemes "álmosházi" lőgérpatonyi Hervay Tamás, lélekemelgető táltospap, a magyarságtudomány magisztere, a Miskolci Bölcsész Egyesület Nagy Lajos Király Magánegyeteme tanára
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: hasonlatosságára, keresztpántokból, bizonyíthatósága, megközelítésével, nagyszentmiklósi, pásztorfaragóink, jelentéstartamát, mássalhangzókat, istenismerettel, mássalhangzóját, felcserélhetőek, tulajdonságaira, gyökkapcsolatok, teremtésképpel, törvényetekben, megjelenésében, csillagmítoszi, megjelenésének, gondolkodásunk, hagyományozott, gondolkodással, népballadáink, szemléletében, képzőművészek, csoportosítva, megjeleníteni, tejútrendszer, bennszülöttek, megvilágított, szerkezeteink, meghatározott, szakvizsgához, szellemiséget, anyagiasítani, megjelenítője, keretrendszer, magyarság múltját, szakvizsgához tartozik, magyarság fogalmát, szellemi-lelki magatartás, legnagyobb szolga, rámbízott legmagasabb, teremtés legfőbb, mások érdekében, fény útján, lélekfény által, bölcsesség útja, megistenülés útja, csillagmítoszi keretrendszer, magyar nyelv, hivatalos nyelvtanítás, mássalhangzók hordozzák, Kedves Leendő Államvezetők, Mert Isten Önnön, HáL>HűL>HáLó> HaLL>HuLL>HuLLa> HaLáL>HaL, Vahid XVI, Szent Koronáról, Szent Korona Tanról, Szent Korona, Jézus Krisztus, Molnár, Csontváry Napút, Munkácsi Mihálytól Makoldi Sándorig, Hervay Tamás, Miskolci Bölcsész Egyesület Nagy Lajos Király Magánegyeteme,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Tanuld meg ezt a versemet  Paul David Tripp Április 21  George Byron - Ahogy itt jár -...  Reggel van  Alvó cicák  Albert Einstein gondolata  Makszim Gorkij gondolata  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Soha ne kedvezz...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Alázat  Ne kapaszkodj magasabbra,  Szép estét kedves látogatóimna...  Nem méltó hozzád  Albert Einsteinről  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  képre írva  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Idő  Bertolt Brecht -től idézet  Leonardo da Vinci gondolata  Sokan azt tartják  Facebookon kaptam  Éretlen vers  Facebookon kaptam  A sors  Facebookon kaptam  Neked tudnod kell  Fekete István - Akác  Éretlen vers  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Minden harmadik...  Ágai Ágnes – Csendélet  Boldog születésnapot a ma ünne...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Garai Gábor - Takarítás  Idő  Idő  Paul David Tripp Április 19  Alvó cicák  Hogy lehet megtartani  Facebookon kaptam  Akik bántanak téged  Akarat  Mindig jusson idő nevetni  Facebookon kaptam  Örülök, hogy látlak!  Az engedelmesség miért nem vál...  Png lepke  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Alvó cicák  Elköszönt  Png lepke  Mi lenne ha  Az engedelmesség miért nem vál...  Kerüld el az evangélium örömén...  Facebookon kaptam  Nevem  Erdőn  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Facebookon kaptam  Makszim Gorkij gondolata  Alázat  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Facebookon kaptam  Akarat  Szép estét kedves látogatóimna...  Mi lenne ha  Png virág  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Mi lenne ha  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Jónás Tamás – Végtelen b...  Alázat  Png csokor  Egy bizonyos határt  Minden harmadik...  Esti kép  A sors  Facebookon kaptam  Hiányzik  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Albert Einsteinről  Nagyon különös  Az engedelmesség miért nem vál... 
Bejegyzés Címkék
magyarság múltját, szakvizsgához tartozik, magyarság fogalmát, szellemi-lelki magatartás, legnagyobb szolga, rámbízott legmagasabb, teremtés legfőbb, mások érdekében, fény útján, lélekfény által, bölcsesség útja, megistenülés útja, csillagmítoszi keretrendszer, magyar nyelv, hivatalos nyelvtanítás, mássalhangzók hordozzák, magánhangzók lelkesítik, összes többit, részes eset, mássalhangzó bokrokat, besorolás alapja, bokrokon belül, hangzók felcserélhetőek, gyökkapcsolatok láncolatát, érzelmek csak, erkölcs fogalmát, szereteterő megjelenésének, lényege annak, magyar Nyilas, legkorábbi időkben, kentaurt tartották, nyíllal tartja, farkát állandóan, szellemi-lelki működés, magyarság feladata, másokért akár, idők kezdeteihez, utólag felhelyezett, világon nincs, ilyen korona, beavatás alkalmával, jogok forrása, király együttesen, nagyszentmiklósi kincs, fény által, ártéri gazdálkodás, szerves gazdaság, néprajz által, néprajzosok megközelítésével, világ felépítése, gyerekrajzok üzenete, emberélet fordulói, emberiség kozmikus, ember életén, magyar gondolkodással, magyar nemzettel, magyarság ügyét, magyarságtudomány magisztere, hasonlatosságára, keresztpántokból, bizonyíthatósága, megközelítésével, nagyszentmiklósi, pásztorfaragóink, jelentéstartamát, mássalhangzókat, istenismerettel, mássalhangzóját, felcserélhetőek, tulajdonságaira, gyökkapcsolatok, teremtésképpel, törvényetekben, megjelenésében, csillagmítoszi, megjelenésének, gondolkodásunk, hagyományozott, gondolkodással, népballadáink, szemléletében, képzőművészek, csoportosítva, megjeleníteni, tejútrendszer, bennszülöttek, megvilágított, szerkezeteink, meghatározott, szakvizsgához, szellemiséget, anyagiasítani, megjelenítője, keretrendszer, megérthetőbbé, testesíthetik, lélekemelgető, mássalhangzók, egyesítésének, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 85
  • e Hét: 5593
  • e Hónap: 14197
  • e Év: 50138
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.