Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A fahéj bőrre, hajra és egészségre gyakorolt jótékony hatása
  2018-01-14 19:03:55, vasárnap
 
  A fahéj egy olyan fűszer, amelyet a fahéjfa kérgének belső részéből készítenek, mivel a kéreg hozza létre a gyógyító olajakat. Ezt a fűszert évszázadok óta használja az Ayurvédikus és a kínai orvoslás, hogy olyan problémákat orvosoljon vele, mint a rák, influenza és a gyomorrontás.

A fahéj bőrre gyakorolt jótékony hatásai :

A fahéj antimikrobiális tulajdonságai miatt jó hatással van a bőrre, mivel drága kozmetikai termékek használata nélkül tisztítja meg a bőrt.

Ez az illatos fűszer rostot, mangánt, kalciumot illetve vasat tartalmaz, és gyakran fűszerezik vele az ételeket. Amit azonban sokan nem tudnak róla, hogy olyan tulajdonságai vannak, amelyek gyógyítják a különböző bőr, haj és egészségügyi problémákat.

1. Eltünteti a pattanásokat és a szépséghibákat:
A fahéj segít megszabadulni az arcon és testen található pattanásoktól, mivel először szárítja a bőrt, majd serkenti a külső bőrfelület vér- és oxigénellátását. Egy egyszerűen elkészíthető recept, ha 3 evőkanál mézet összekever 1 evőkanál fahéjjal. A keveréket vigye fel az érintett területre és hagyja fent éjszakára. Ha nem szeretné egész éjszakára fent hagyni, akkor 20 perc után mossa le egy kis vízzel. A következő héten ismételje meg az eljárást.

2. Nyugtatja a száraz bőrt:
A fahéj segít megszabadulni az elhalt hámsejtektől, és visszaadja a bőr ragyogását és rugalmasságát. Készítsen bőrradírt tengeri só, mandulaolaj, olívaolaj, méz és fahéj felhasználásával, hogy megszabadulhasson a száraz bőrtől.

3. Élénkíti az arcszínt:
A gombaölő és az anti-bakteriális tulajdonságainak köszönhetően a fahéj élénkíti az arcszínt. Készítsen pürét egy kisebb banánból, joghurtból, őrölt fahéjból és citromléből, majd keverjen belőlük finom krémet. Vigye fel a tiszta arcára és hagyja fent 15 percig, majd langyos vízzel mossa le. Az ekcéma enyhítéséhez készítsen keveréket 1 teáskanál mézből és 1 teáskanál fahéjból, majd az érintett területre vigyen fel vékony réteget a keverékből. A jobb eredmény érdekében egy hétig folyamatosan ismételje ezt az eljárást.

4. Csökkenti a ráncokat:
A fahéj élénkíti a vérkeringést és a bőr külső felületét oxigénnel és vérrel látja el, így az arcszín szebb lesz. Keverjen össze néhány csepp fahéjas illóolajat és vazelint, majd vigye fel az arcára, de kerülje el a szemek környékét.

5. Megállítja a bőrfertőzések terjedését, illetve gyógyítja a vágásokat és sebeket:
Bármilyen bőrfertőzéshez készítsen keveréket mézből és őrölt fahéjból megegyező arányban, majd vigye fel az érintett területre. A fahéj sömört is gyógyítja. A vágások és sebek kezeléséhez egyszerűen szórjon rájuk őrölt fahéjat, ami megöli a baktériumokat, és gyorsítja a gyógyulási folyamatot.

6. Száraz, repedezett sarkak kezelése:
A fahéj magas antioxidáns tartalmának köszönhetően puhítja a száraz és kirepedezett bőrt. Készítsen lábvizet 5 citrom levének, egy evőkanál olívaolajnak, negyed csésze tejnek, fél csésze víznek és 2 evőkanál őrölt fahájnak a keverékéből. Áztassa ebben 15 percig a lábát, hogy az puha és sima legyen.

A fahéj hajra gyakorolt jótékony hatása
Az ókor óta a fahéjat nagyra értékelték, mivel a hajat erőssé és gyönyörűvé teszi. A fahéj fokozza a szervezet vérkeringését, így biztosítja, hogy a hajtövek és a fejbőr megkapja a szükséges tápanyagot és oxigént, amelytől a haj erős, gyönyörű és egészséges lesz.

7. Fokozza a hajnövekedést:
A hajnak jót tesz a méz és a fahéj keveréke. A jobb eredmény érdekében használja következő hajpakolást hetente egyszer. Keverjen össze egy teáskanál őrölt fahéjat, egy teáskanál mézet, egy evőkanál olívaolajat és egy tojást. Vigye fel a pakolást a hajára és hagyja fent 20 percig, végül alaposan mossa meg egy enyhe samponnal.

8. Tisztítja a fejbőrt:
A fahéj táplálja a fejbőrt, mivel hámlasztó hatású. Egy teáskanál őrölt fahéj, egy evőkanál méz és egy negyed csésze meleg olívaolaj keveréke a fejbőrbe masszírozva tisztítja azt. A keveréket hagyja fent 20 percig mielőtt egy normál samponnal megmossa a haját.

9. Világosítja a hajszínt:
Ha szükséges, a fahéjjal világosítható a hajszín. Keverjen össze a hajkondicionálójából és az őrölt fahéjból ugyanakkora adagot, majd kenje a hajára a keveréket egyenletesen, hogy végül ne maradjanak csíkok a hajában.

Fésülje ki a haját, távolítsa el a gubancokat és fedje le egy tusolósapkával. Éjszakára hagyja fent, majd másnap reggel mosson hajat.

A fahéj egészségre gyakorolt jótékony hatásai :
A fahéj olyan anti-mikrobiális tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek sokféle egészségügyi probléma kialakulását megakadályozzák.

10. Csökkenti a koleszterint:
Tudományosan bizonyított, hogy napi egynegyed teáskanál fahéj elfogyasztása csökkenti a triglicerid és a koleszterin szintet.

11. Fájdalomcsillapító:
A fahéjat gyakran használják fájdalomcsillapítóként, mivel reakcióba lép a prosztaglandinnal, ami hozzájárul az izomszövetek összehúzódásához és elernyedéséhez.

12. Gyógyítja a megfázást:
A fahéj olyan gyógynövény, amellyel gyógyítható a megfázás és az influenza. A gyömbérteához adott fahéj kiválóan enyhíti a megfázást. Egy másik lehetőség, ha egynegyed teáskanál fahéjat hozzáad egy evőkanál mézhez. A jobb eredmény érdekében ezt a keveréket naponta kétszer fogyassza 3 napon át.

13. Enyhíti az ízületi gyulladást:
Az ízületgyulladástól fájnak és megdagadnak az ízületek, de a fahéj enyhíti a tüneteket. Egy pohár forró vízhez adjon 2 kanál mézet és egy teáskanál őrölt fahéjat. Fogyassza naponta kétszer, hogy enyhüljön az ízületgyulladás okozta fájdalom.

14. Segíti az emésztést:
A fahéj segít lebontani a zsírokat, így segíti az emésztést. Továbbá a méz és a fahéj keveréke jó hatással van a gyomorfekélyre.

15. Egészséges szív:
Keverjen össze őrölt fahéjat és mézet, és készítsen belőlük sűrű keveréket. A megszokott dzsemet helyettesítse ezzel, és fogyassza naponta, így csökkenti a szívroham kockázatát.

16. Segíti a fogyást:
A fahéj csökkenti az inzulin rezisztenciát és megháromszorozza az inzulin vércukorfeldolgozó-képességét. Ez a fűszer csökkenti az éhséget, így segít a fogyásban.

17. Kiváló menstruációra:
A fahéj fogyasztása segítséget nyújt azoknak a nőknek, akiknek erős menstruációs vérzésük van.

18. Megelőzi a rákot:
A fahéjnak rákellenes tulajdonságai vannak. Készítsen keveréket mézből és őrölt fahéjból egy kis vízben, majd naponta kétszer igyon belőle 3 hónapon keresztül, ami így megelőzi a csont- és gyomorrákot.

19. Hosszabb életet biztosít:
A fahéj tudvalevőleg meghosszabbítja az élettartamot. Keverjen össze 4 teáskanál mézet, 1 teáskanál őrölt fahéjat és 3 csésze vizet, majd főzze fel és igyon belőle naponta 3-4-szer, hogy hosszabb ideig éljen.

20. Kezelhető vele a cukorbetegség:
Egynegyed teáskanál fahéj fogyasztása 2 hónapon át 30%-kal csökkenti a vércukorszintet.

21. Kezelhető vele a meddőség:
A fahéj fahéjaldehid nevezetű tápanyagot tartalmaz, amely növeli a progeszteron szintet, a tesztoszteron szintet viszont csökkenti a nőknél. A hormonegyensúly pedig csökkenti a meddőség valószínűségét.

22. Megelőzi a neurodegeneratív betegségeket:
A fahéj csökkenti a krónikus gyulladást, amely az olyan neurodegeneratív betegségekkel hozható összefüggésbe, mint az Alzheimer-, a Parkinson-kór, és a sclerosis multiplex.

23. Fokozza az agyi funkciókat:
A fahéj rendszeres szagolgatása fokozza a kognitív képességeket és az agy memóriáját.

24. Frissíti a leheletet:
A fahéjjal kiválóan legyőzhető a rossz lehelet. Rágcsáljon fahéj rudat vagy gargalizáljon meleg fahéjas vízzel, hogy hatékonyan megszabadulhasson a rossz lehelettől.

Figyelem! A fahéj kumarin tartalma meglehetősen magas! A nagyobb adagok májkárosító hatással bírnak, a napi bevihető mennyiség ne haladja meg a 2 mg-ot. Ezt nagyon könnyű túllépni, ezért az olcsó, de magas kumarin tartalmú Cassia fahéj helyett az alacsony kumarin tartalmú Ceylon fahéjat használjuk.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
Címkék: tulajdonságainak, neurodegeneratív, tulajdonságokkal, megháromszorozza, összehúzódásához, felhasználásával, ízületgyulladás, oxigénellátását, antimikrobiális, vércukorszintet, megakadályozzák, hormonegyensúly, meghosszabbítja, bőrfertőzéshez, gyomorfekélyre, elernyedéséhez, szépséghibákat, valószínűségét, tusolósapkával, betegségekkel, tulajdonságai, pattanásoktól, gargalizáljon, megszabadulni, tesztoszteron, rugalmasságát, helyettesítse, világosítható, cukorbetegség, bőrfertőzések, elfogyasztása, rezisztenciát, gyömbérteához, menstruációra, hajnövekedést, összefüggésbe, olyan fűszer, fahéjfa kérgének, kéreg hozza, gyógyító olajakat, fűszert évszázadok, kínai orvoslás, fahéj bőrre, fahéj antimikrobiális, illatos fűszer, fahéj segít, külső bőrfelület, egyszerűen elkészíthető, keveréket vigye, érintett területre, következő héten, száraz bőrt,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Garai Gábor - Takarítás  Julian Brass gondolata  Sose bánj semmit  Kellemes délutánt kívánok  Régi emberek, akikre máig büsz...  George Gordon Lord Byron: Inez...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Ne kapaszkodj magasabbra,  Alázat  Png virág  Reménység és erő Krisztustól e...  Jónás Tamás – Végtelen b...  Egy bizonyos határt  Albert Einstein gondolata  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Ne kapaszkodj magasabbra,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Nem méltó hozzád  Egy bizonyos határt  Alvó cicák  Szép estét kedves látogatóimna...  George Byron - Ahogy itt jár -...  Albert Einstein gondolata  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Akarat  Nevem  A kételkedés kezelése  Tanuld meg ezt a versemet  Szívem tiéd  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  s immár én is felragyogva, ért...  Facebookon kaptam  Egy lelki imádság  Facebookon kaptam  Egy maradéktalanul uralt világ  Akik bántanak téged  Facebookon kaptam  Popper Péter szavai  Nagyi telefonál  A másik dolog,  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Ne kapaszkodj magasabbra,  Szép estét  Png virág  Kerüld el az evangélium örömén...  George Byron - Ahogy itt jár -...  Facebookon kaptam Krisztinától  Png cica  Kövesd a cowboyt!  A televizió nem a kultúrát kép...  Próbálj meg ...  Facebookon kaptam  Png virág  Nevem  Nagyi telefonál  képre írva  Facebookon kaptam  Png telefon  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Kövesd a cowboyt!  Facebookon kaptam  Adakozás  A kételkedés kezelése  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Nevem  Png lepke  Facebookon kaptam  Alvó cicák  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Akarat  Facebookon kaptam  Jónás Tamás – Végtelen b...  Zilahy Lajos gondolata  A televizió nem a kultúrát kép...  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Egy lelki imádság  A boldog családok mind hasonló...  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus a jó...  képre írva  A másik dolog,  Akarat  Facebookon kaptam  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Popper Péter szavai  Akarat  Png nő  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Akarat  Png ház  Png rózsa csokor  Alvó cicák  Sokan azt tartják 
Bejegyzés Címkék
olyan fűszer, fahéjfa kérgének, kéreg hozza, gyógyító olajakat, fűszert évszázadok, kínai orvoslás, fahéj bőrre, fahéj antimikrobiális, illatos fűszer, fahéj segít, külső bőrfelület, egyszerűen elkészíthető, keveréket vigye, érintett területre, következő héten, száraz bőrt, elhalt hámsejtektől, száraz bőrtől, anti-bakteriális tulajdonságainak, fahéj élénkíti, kisebb banánból, tiszta arcára, ekcéma enyhítéséhez, jobb eredmény, hétig folyamatosan, arcszín szebb, szemek környékét, bőrfertőzések terjedését, fahéj sömört, gyógyulási folyamatot, fahéj magas, evőkanál olívaolajnak, fahéj hajra, fahéjat nagyra, hajat erőssé, fahéj fokozza, szervezet vérkeringését, fejbőr megkapja, szükséges tápanyagot, fahéj keveréke, teáskanál őrölt, teáskanál mézet, evőkanál olívaolajat, enyhe samponnal, fahéj táplálja, negyed csésze, fejbőrbe masszírozva, keveréket hagyja, normál samponnal, fahéjjal világosítható, őrölt fahéjból, keveréket egyenletesen, fahéj egészségre, fahéj olyan, koleszterin szintet, fahéjat gyakran, izomszövetek összehúzódásához, gyömbérteához adott, másik lehetőség, evőkanál mézhez, keveréket naponta, ízületi gyulladást, fahéj enyhíti, pohár forró, ízületgyulladás okozta, megszokott dzsemet, szívroham kockázatát, fahéj csökkenti, inzulin rezisztenciát, fűszer csökkenti, fahéj fogyasztása, fahéjnak rákellenes, fahéj tudvalevőleg, fahéj fahéjaldehid, progeszteron szintet, tesztoszteron szintet, hormonegyensúly pedig, meddőség valószínűségét, neurodegeneratív betegségeket, krónikus gyulladást, olyan neurodegeneratív, sclerosis multiplex, agyi funkciókat, fahéj rendszeres, kognitív képességeket, fahéjjal kiválóan, rossz lehelet, rossz lehelettől, fahéj kumarin, nagyobb adagok, napi bevihető, alacsony kumarin, tulajdonságainak, neurodegeneratív, tulajdonságokkal, megháromszorozza, összehúzódásához, felhasználásával, ízületgyulladás, oxigénellátását, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1081
  • e Hét: 25972
  • e Hónap: 57458
  • e Év: 262159
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.