Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Hajhullás ellen
  2019-01-26 23:12:58, szombat
 
  A legfontosabb vitaminok és ásványi anyagok hajhullás ellen :

A hajhullás legfőbb okai között szerepel a vashiány, a stressz, a drasztikus diéták, antibiotikumos kezelések illetve a pajzsmirigy problémák.


Az egészséges haj növekedéséhez szükséges tápanyagok hiánya hajhullást okoz. Fehérjék, vitaminok és nyomelemek, ezek az egészséges haj építőanyagai. A koplalás, a hiányos táplálkozás, a vashiány, a túlzott só és cukorfogyasztás, jódhiány és az ebből adódó pajzsmirigy alulműködés, az A, B, H (biotin) vitaminok hiánya, a fehérjeszegény diéták, illetve az antibiotikum kezelések következtében a hajszálak elvékonyodnak, és megindul a hajhullás. Emellett a szorongás, a stressz is nagymértékben hozzájárul a hajhulláshoz.

Fehérje - a haj legfőbb alkotóeleme
A haj fő alkotórésze a keratin: 97%-át keratin alkotja, a maradék 3% víz. A keratin túlnyomórészt a sejekt alapanyagát adó fehérjéből épül fel. A fehérjedús táplálkozás tehát nélkülözhetetlen ahhoz, hogy hajunk erős legyen.

Legegyszerűbben szárnyasok, tengeri halak, tojás és tejtermékek fogyasztásával juthatunk fehérjéhez, de a növényi fehérjék, mint a zabpehely, köles, lencse, kukorica, gomba, bab, diófélék, mandula, csicseriborsó, tökmag, vagy a napraforgómag is épp oly értékesek, mint az állati fehérjék, ha megfelelően kombináljuk őket egymással. Az indiánok gabonája, a kinoa teljes értékű fehérjének számít, mivel tartalmazza mind a 9 esszenciális aminósavat, melyet az emberi szervezet nem tud előállítani.

A legfontosabb hajnövesztő vitaminok
B-vitaminok
Erősítik és táplálják a hajat, szabályozzák a faggyútermelést, és aktiválják a hajhagyma anyagcsere-folyamatait. Segítenek a gyulladások kivédésében, egészségesen tartják a fejbőrt. Sok B-vitamin van a halban, a lencsében, tojássárgájában, a diófélékben, a teljes kiőrlésű gabonafélékben, a mogyoróban, hüvelyesekben. A napraforgómag az összes B-vitamint tartalmazza magas koncentrációban, ezért hajhullás esetén érdemes rendszeresen fogyasztani.

A-vitamin
A bőr és a hajszálak fejlődésében játszik fontos szerepet. Biztosítja a megfelelő ütemű hajnövekedést, hatására a haj sima és bársonyos lesz. Az A-vitamin legfontosabb forrásai a tojássárgája, tengeri halak, vaj, margarin, illetve a szervezet a béta-karotint tartalmazó zöldségekből és gyümölcsökből, mint a kaliforniai paprika, sárgarépa, spenót, sütőtök, sárgabarack is képes előállítani A-vitamint.

H-vitamin (biotin)
A H-vitamin, vagy biotin a neve ellenére a B-vitamin család egyik tagja, melynek hiánya felelős az idő előtti kopaszodásért. A H-vitamin hiánya töredezetté teszi a hajat és sok esetben foltokban hulló haj tüneteit okozza, ezen kívül felgyorsítja az őszülést is. Legfontosabb forrásai a mogyoró, mandula, tojássárgája, gomba és a diófélék.

C-vitamin
A C-vitamin antioxidánsként védi a sejteket, növeli a haj ellenálló képességét és segíti a vas felszívódását, mely a haj egyik fontos építőeleme. A legtöbb C-vitamint a citrusfélékben (citrom, narancs, grépfrút), a paprikában, eperben, kiviben, a csipkebogyóban, a káposztában, karfiolban, cukkiniben és gesztenyében található.

...és a legfontosabb ásványi anyagok:
A vitaminok mellett néhány fontos ásványi anyagra is szüksége van a szervezetnek ahhoz, hogy egészséges legyen a hajunk és megfelelő legyen a hajnövekedés.

Vas
A vashiány az egyik leggyakoribb oka a hajhullásnak. Legjobb természetes forrásai között szerepel a mák, szezámmag, kesudió, lencse, spenót, tojás.

Jód
Ha kevés a jód a szervezetben, akkor nem tudja a pajzsmirigy kellően ellátni a hormontermelő feladatát, ezáltal pajzsmirigy alulműködés alakulhat ki. A jódhiány többek között hajhullást, kihagyó emlékezetet, fáradékonyságot, összpontosítási nehézséget, testsúly problémákat okozhat. Legjobb forrásai a tengeri halak, illetve a himalájai kristálysó, tej, áfonya, joghurt, eper, burgonya. A gyógyszertárakban és Herbáriákban is kapható Jódaqua jódos gyógyvíz (mely különleges összetétele miatt magyar természeti kincsnek számít) szintén jó megoldás a jód pótlására.

Szelén
Hiánya esetén gyengül az immunrendszer, gyakorivá válnak a fertőzések, hullik, illetve lassan nő a haj. A legjobb szelénforrás a brazildió, hiszen már napi 1-2 brazil dió fedezi a napi szelénszükségletet. A brazildión kívül a zabpehely, kesudió, a teljes kiőrlésű búzakenyér és a napraforgómag is nagy mennyiségben tartalmaz szelént.

Cink
A cink az anyagcsere nélkülözhetetlen alkotója, több mint 200 féle enzim alkotója. Fontos a bőr és haj egészségének megőrzésében, hiánya esetén elvékonyodik és hullik a haj. Legjobb forrásai a zabpehely, mák, tökmag, kesudió, napraforgómag.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
Címkék: nélkülözhetetlen, tojássárgájában, összpontosítási, antioxidánsként, cukorfogyasztás, faggyútermelést, koncentrációban, fáradékonyságot, legegyszerűbben, antibiotikumos, gabonafélékben, csipkebogyóban, citrusfélékben, fogyasztásával, fehérjeszegény, csicseriborsó, felszívódását, immunrendszer, következtében, hüvelyesekben, hormontermelő, napraforgómag, nagymértékben, hajnövekedést, elvékonyodnak, gyümölcsökből, kopaszodásért, túlnyomórészt, növekedéséhez, herbáriákban, megőrzésében, szervezetben, fejlődésében, egészségének, legfontosabb, felgyorsítja, legfontosabb vitaminok, hajhullás legfőbb, drasztikus diéták, pajzsmirigy problémák, hiányos táplálkozás, ebből adódó, fehérjeszegény diéták, antibiotikum kezelések, hajszálak elvékonyodnak, keratin túlnyomórészt, sejekt alapanyagát, fehérjedús táplálkozás, növényi fehérjék, állati fehérjék, indiánok gabonája, kinoa teljes,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Alázat  Alázat  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Facebookon kaptam  A televizió nem a kultúrát kép...  Paul David Tripp Április 20  George Gordon Lord Byron: Inez...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép napot kívánok  Facebookon kaptam  Png virág  Szabolcska Mihály – Ákác...  Facebookon kaptam  Nevem  Egy lelki imádság  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Png fotel  Nem méltó hozzád  Nem tudhatod  Facebookon kaptam  Varga János Veniam - Fontos sz...  Facebookon kaptam Annuska bar...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akik bántanak téged  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  A boldog családok mind hasonló...  Nem számIt  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Facebookon kaptam  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Facebookon kaptam  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  George Gordon Lord Byron: Inez...  Facebookon kaptam  Egy lelki imádság  Kellemes délutánt kívánok  Facebookon kaptam  Csak a fogyatkozás látható  Gonosz démon-álarc  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus a jó...  képre írva  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Facebookon kaptam  Nem számIt  Facebookon kaptam  Png csokor  Kövesd a cowboyt!  Bounty krémes  Facebookon kaptam  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Próbálj meg ...  Hiányzik  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Png nő  Facebookon kaptam Krisztinától  Irgalom és ítélet  Az engedelmesség miért nem vál...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nem méltó hozzád  Nagyon különös  Ami embereknek lehetetlen, az...  Png férfi  Jó éjszakát  Az igazi szeretetért rendszeri...  Facebookon kaptam  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Albert Einsteinről  Éretlen vers  Egy bizonyos határt  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Alvó cicák  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Ágai Ágnes – Csendélet  A televizió nem a kultúrát kép...  Alázat  Szép estét  Sokan azt tartják  Éretlen vers  Makszim Gorkij gondolata  Sose bánj semmit  Facebookon kaptam Annuska bar...  Facebookon kaptam  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam  Boldog születésnapot a ma ünne...  Png ház  Az a nap, amelyik nevetés nélk... 
Bejegyzés Címkék
legfontosabb vitaminok, hajhullás legfőbb, drasztikus diéták, pajzsmirigy problémák, hiányos táplálkozás, ebből adódó, fehérjeszegény diéták, antibiotikum kezelések, hajszálak elvékonyodnak, keratin túlnyomórészt, sejekt alapanyagát, fehérjedús táplálkozás, növényi fehérjék, állati fehérjék, indiánok gabonája, kinoa teljes, emberi szervezet, legfontosabb hajnövesztő, gyulladások kivédésében, teljes kiőrlésű, összes B-vitamint, hajszálak fejlődésében, megfelelő ütemű, béta-karotint tartalmazó, kaliforniai paprika, neve ellenére, legtöbb C-vitamint, legfontosabb ásványi, vitaminok mellett, szervezetnek ahhoz, egyik leggyakoribb, pajzsmirigy kellően, hormontermelő feladatát, jódhiány többek, tengeri halak, himalájai kristálysó, legjobb szelénforrás, brazildión kívül, anyagcsere nélkülözhetetlen, nélkülözhetetlen, tojássárgájában, összpontosítási, antioxidánsként, cukorfogyasztás, faggyútermelést, koncentrációban, fáradékonyságot, legegyszerűbben, antibiotikumos, gabonafélékben, csipkebogyóban, citrusfélékben, fogyasztásával, fehérjeszegény, csicseriborsó, felszívódását, immunrendszer, következtében, hüvelyesekben, hormontermelő, napraforgómag, nagymértékben, hajnövekedést, elvékonyodnak, gyümölcsökből, kopaszodásért, túlnyomórészt, növekedéséhez, herbáriákban, megőrzésében, szervezetben, fejlődésében, egészségének, legfontosabb, felgyorsítja, hajnövekedés, tojássárgája, szabályozzák, antibiotikum, zöldségekből, szervezetnek, hajhulláshoz, esszenciális, rendszeresen, gesztenyében, hajhullásnak, leggyakoribb, építőanyagai, egészségesen, mennyiségben, szelénforrás, elvékonyodik, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5184
  • e Hét: 21851
  • e Hónap: 53337
  • e Év: 258038
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.