|
2019-04-05 22:45:37, péntek
|
|
|
A máj a szervezet legnagyobb része és döntő szerepet játszik a vérben lévő toxinok szűrésében és a táplálékok energiává alakításában. Sajnos egyre többen szenvednek valamilyen májbetegségben. A leggyakoribb közülük a zsírmájbetegség, az alkoholos májbetegség, a cirrózis, a májgyulladás, a gyógyszeres toxicitás és a májrák. A környezeti toxinok, a cukorbetegség és a túlsúly szintén májkárosodáshoz vezethet.
A máj egészségi problémáinak egyes tünetei közé tartozik a sötét színű vizelet, a viszkető bőr, a sárga szem és bőr, az influenzaszerű tünetek és a has felső jobb felén kialakuló fájdalom. A májfibrózis az alkoholos májbetegség harmadik szintje, előrehaladott állapotban májcirrózishoz vezethet. Ekkor hegek képződnek a májban. Ezek a hegesedett szövetek akadályozzák a keringést és fokozatosan a májfunkció elvesztését okozzák.
A máj egészségére nézve kulcsfontosságú, hogy elkerüljük a feldolgozott élelmiszereket, a cukrot, az egészségtelen zsírokat és természetesen az alkoholt is. A táplálkozás és az életmód változásai a máj egészségi állapotjavításának a legfontosabb lépései. A toxinexpozíció és az alkohol bevitelének minimalizálása kulcsfontosságú. A rendszeres testmozgás és az egészséges testsúly fenntartása szintén fontos.
A máj egészségének fenntartásához az egészséges étrend szintén elengedhetetlen. A magas zsírtartalmú ételek, a magas cukortartalmú élelmiszerek és a feldolgozott táplálékok elkerülése csökkenti a gyulladást. Az alábbiakban olyan zöldségekről és gyógynövényekről olvashat, amelyek segítenek a máj egészségének megőrzésében.
A sötétzöld leveles zöldségek - spenót, káposzta - a legegészségesebb élelmiszerek közé tartoznak. Kiválóan alkalmasak a máj egészségének fenntartására. Egészséges flavonoidokkal, antioxidánsokkal, karotinoidokkal és C-vitaminnal vannak töltve.
A brokkoli védelmet nyújthat az olyan májproblémákkal szemben, mint zsírmájbetegség, mégpedig a zsírfelvétel blokkolásával és a lipidkibocsátás növelésével.
A bogyós gyümölcsök, mint az áfonya nagyon hasznosak az egészségünk számára. Az áfonya flvaonoidokat és antociánokat tartalmaz, amelyek gyulladáscsökkentő tulajdonságairól ismertek.
A fokhagyma szintén nagyon egészséges, hiszen antioxidáns, antibakteriális, vírusellenes és gombaölő tulajdonságokkal rendelkezik. A fokhagyma csökkenti a gyulladást, miközben lendületet ad az immunrendszernek.
Az ananász egy ízletes trópusi gyümölcs, amely gyulladáscsökkentő emésztőenzimeket tartalmaz, amelyek segítenek a táplálékok metabolizálásában és segítik ,,stresszmentessé" tenni a májat. C-, B1-vitaminokat, káliumot és magnéziumot is tartalmaz, amelyek nagyon hasznosak a gyulladás csökkentésében.
A kurkumában lévő kurkumin szintén csökkenti a gyulladást, támogatja a májat, a veséket és az epetermelést a hatékonyabb emésztés érdekében.
Forrás : Link |
|
|
0 komment
, kategória: Gyógyító táplálékok |
|
Címkék: gyógynövényekről, emésztőenzimeket, legegészségesebb, antioxidánsokkal, tulajdonságairól, tulajdonságokkal, immunrendszernek, antibakteriális, elengedhetetlen, zsírmájbetegség, kulcsfontosságú, stresszmentessé, májkárosodáshoz, lipidkibocsátás, karotinoidokkal, májproblémákkal, toxinexpozíció, flavonoidokkal, influenzaszerű, minimalizálása, csökkentésében, fenntartásához, májcirrózishoz, élelmiszereket, májbetegségben, cukortartalmú, fenntartására, előrehaladott, blokkolásával, egészségtelen, flvaonoidokat, cukorbetegség, természetesen, epetermelést, egészségének, antociánokat, szervezet legnagyobb, vérben lévő, táplálékok energiává, leggyakoribb közülük, alkoholos májbetegség, gyógyszeres toxicitás, környezeti toxinok, túlsúly szintén, sötét színű, sárga szem, influenzaszerű tünetek, hegesedett szövetek, májfunkció elvesztését, feldolgozott élelmiszereket, egészségtelen zsírokat, életmód változásai,
|
|
|
|
szervezet legnagyobb, vérben lévő, táplálékok energiává, leggyakoribb közülük, alkoholos májbetegség, gyógyszeres toxicitás, környezeti toxinok, túlsúly szintén, sötét színű, sárga szem, influenzaszerű tünetek, hegesedett szövetek, májfunkció elvesztését, feldolgozott élelmiszereket, egészségtelen zsírokat, életmód változásai, legfontosabb lépései, alkohol bevitelének, rendszeres testmozgás, egészséges testsúly, egészséges étrend, magas zsírtartalmú, magas cukortartalmú, feldolgozott táplálékok, alábbiakban olyan, sötétzöld leveles, legegészségesebb élelmiszerek, brokkoli védelmet, olyan májproblémákkal, zsírfelvétel blokkolásával, lipidkibocsátás növelésével, bogyós gyümölcsök, áfonya nagyon, egészségünk számára, áfonya flvaonoidokat, fokhagyma szintén, fokhagyma csökkenti, ízletes trópusi, táplálékok metabolizálásában, gyulladás csökkentésében, kurkumában lévő, hatékonyabb emésztés, gyógynövényekről, emésztőenzimeket, legegészségesebb, antioxidánsokkal, tulajdonságairól, tulajdonságokkal, immunrendszernek, antibakteriális, elengedhetetlen, zsírmájbetegség, kulcsfontosságú, stresszmentessé, májkárosodáshoz, lipidkibocsátás, karotinoidokkal, májproblémákkal, toxinexpozíció, flavonoidokkal, influenzaszerű, minimalizálása, csökkentésében, fenntartásához, májcirrózishoz, élelmiszereket, májbetegségben, cukortartalmú, fenntartására, előrehaladott, blokkolásával, egészségtelen, flvaonoidokat, cukorbetegség, természetesen, epetermelést, egészségének, antociánokat, legfontosabb, feldolgozott, élelmiszerek, vírusellenes, problémáinak, megőrzésében, zsírtartalmú, zsírfelvétel, leggyakoribb, akadályozzák, májgyulladás, zöldségekről, alakításában, vitaminokat, alábbiakban, magnéziumot, májfibrózis, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
48 db bejegyzés |
e év: |
529 db bejegyzés |
Összes: |
49322 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 1442
- e Hét: 18109
- e Hónap: 49595
- e Év: 254296
|
|
|