Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A legjobb artéria tisztító szuper táplálékok
  2019-04-27 16:20:12, szombat
 
  A legnagyobb artéria az aorta, mely kisebb artériák hálózatára és kapillárisokra válik szét. Az egészséges artéria fala sima, és a vér akadály nélkül áramlik át rajta.

Amikor úgynevezett plakk épül fel az artériában, akkor az artéria eltömődik és ez akadályozza a vér szabad áramlását. A plakk különböző vegyületekből épül fel: zsír, koleszterin, kalcium, fibrin, stb.

Azoknál, akiknek magasabb az LDL koleszterin szintjük és alacsonyabb a HDL-szintjük, nagyobb eséllyel alakulnak ki az érelzáródások. De fontos rizikófaktor a magas vérnyomás, a cukorbetegség és a dohányzás is.

Az artériák elzáródása olyan súlyos betegségek kialakulásához vezet, mint a szívinfarktus, a stroke, perifériás érbetegségek, stb.

Éppen azért az, hogy tisztán és egészségesen tartsuk ereinket, rendkívül fontos dolog és alapvetően meghatározhatja életkilátásainkat.

Melyek a legjobb természetes értisztító táplálékok?

1, Fokhagyma
Egyik egyszerű módja, hogy megőrizzük ereink egészségét, ha sok fokhagymát iktatunk étrendünkbe. A fokhagymában lévő értékes vegyületek csökkentik az LDL-koleszterin szintet, meggátolják az erek meszesedését, védik szív és érrendszerünk működését. Fogyasszon minden nap 1-4 gerezd fokhagymát, fűszerezze meg vele ételeit.

2, Gránátalma
Ez az egzotikus gyümölcs is kiváló értisztító tulajdonságokkal rendelkezik. Antioxidáns és flavonoid tartalma magas, emellett pedig elősegíti a nitrogén-oxid termelődését, ami segíti a véráramlást. A gránátalma a meglévő plakkok méretét is csökkentheti.
Igyon frissen facsart gránátalma levet vagy adja hozzá a gyümölcsöt salátához, smoothie-hoz.

3, Lazac
A lazac egy kifejezetten szívbarát hal. Omega-3 zsírsavakban (EPA és DHA) gazdag, így növeli a HDL-szintet, csökkenti a triglicerid szintet és csökkenti az erekben kialakuló gyulladásokat is, amiknek nagy szerepük van a vérrögök kialakulásában. Ezek a rendkívül egészséges zsírok a vérnyomást is csökkentik.
Minden héten 2-3 adag lazacot kellene elfogyasztanunk ideális esetben.

4, Kurkuma
A kurkuma erőteljes gyulladáscsökkentő fűszer, a benne lévő aktív hatóanyag, a kurkumin segít eltávolítani a lerakódásokat az erek faláról.
Használjon kurkumát az ételek elkészítéséhez és igyon meg minden nap egy pohár langyos, kurkumás tejet.

5, Olíva olaj
Az olíva olaj, főleg az extra-szűz olíva olaj, kiváló a szív egészségének megőrzésére. Polifenolokban és egyszeresen telítetlen zsírokban gazdag, csökkenti az LDL és növeli a HDL szintjét. Használjon olíva olajat a főzéshez és a saláta dresszingek elkészítéséhez.

6, Avokádó
Tanulmányok szerint az avokádó szintén képes csökkenteni a rossz koleszterin szintjét és növelni a jó koleszterin értékét. A benne lévő E-vitaminnak és káliumnak köszönhetően csökkenti a vérnyomást.
Egyen meg minden nap egy avokádót. Készítsen belőle avokádókrémet vagy egyszerűen adja hozzá a friss gyümölcsöt salátájához.

7, Görögdinnye
A görögdinnye kiválóan segíti megőrizni az erek épségét. Csökkenti az arterioszklerózis kialakulási esélyét, csökkenti a vérnyomást és tágítja az ereket. Mivel a has tájékán felhalmozódó zsírlerakódást is mérsékli, így védi a szív és érrendszer állapotát.

8, Mandula
A mandula nagyon jó hatással van a szív egészségére, ha mértékkel fogyasztjuk. Akár 15%-kal csökkentheti az LDL-koleszterin szintjét, egyszeresen és többszörösen telítetlen zsírsavai emelik a HDL-szintet és csökkenti a plakképződést az erekben. A mandulában található magnézium segít fenntartani az ideális vérnyomást is.
Hetente 3-5 adag mandulát kell elfogyasztani.

9, Brokkoli
A szulforafánban gazdag brokkoli minden napos fogyasztása javasolt, segítségével csökkenthető az erekben formálódó plakképződés. A brokkoli K-vitamint is tartalmaz, ami védi az ereket a túlzott mennyiségű kalciummal szemben. Rostokban is gazdag, a rostokban magas étrend pedig csökkenti a koleszterinszintet és a vérnyomást.
Hetente legalább 2-3 adag brokkoli fogyasztása javasolt.

10, Spárga
A spárga hatékony értisztító zöldség. Elősegíti a szervezet glutathion termelését. Ez az értékes antioxidáns vegyület harcol a gyulladások ellen, védi az ereket az oxidációtól és a rögképződéstől.
A benne lévő alfa-linolénsav és folsav megőrzik az erek rugalmasságát.
Forrás :Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Címkék: tulajdonságokkal, meghatározhatja, elfogyasztanunk, elkészítéséhez, kialakulásához, kialakulásában, polifenolokban, rögképződéstől, szulforafánban, zsírlerakódást, kapillárisokra, szívinfarktus, rugalmasságát, cukorbetegség, érelzáródások, elfogyasztani, avokádókrémet, plakképződést, gyulladásokat, vegyületekből, érrendszerünk, lerakódásokat, meszesedését, csökkenthető, köszönhetően, csökkentheti, plakképződés, rizikófaktor, segítségével, érbetegségek, egészségesen, felhalmozódó, zsírsavakban, fokhagymában, kifejezetten, többszörösen, legnagyobb artéria, egészséges artéria, artéria eltömődik, plakk különböző, magas vérnyomás, artériák elzáródása, legjobb természetes, fokhagymában lévő, erek meszesedését, egzotikus gyümölcs, nitrogén-oxid termelődését, meglévő plakkok, gyümölcsöt salátához, kifejezetten szívbarát, triglicerid szintet, erekben kialakuló,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Leonardo da Vinci gondolata  Akarat  Facebookon kaptam  Egy lelki imádság  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Nagyi telefonál  Adakozás  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Makszim Gorkij gondolata  Szép estét kedves látogatóimna...  Boldog születésnapot a ma ünne...  Png kislány  s immár én is felragyogva, ért...  Akik bántanak téged  Paul David Tripp Április 21  Paul David Tripp Április 19  Facebookon kaptam  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Próbálj meg ...  Adakozás  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esti kép  Zilahy Lajos gondolata  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Aki nem dolgozik, ne is egyék  A Megváltó szolgálatában  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Png virág  Facebookon kaptam  A másik dolog,  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tavaszi kép  A televizió nem a kultúrát kép...  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Adakozás  Szép estét kedves látogatóimna...  Adakozás  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A Megváltó szolgálatában  Éretlen vers  Akarat  Alázat  Boldog születésnapot a ma ünne...  Facebookon kaptam  Fekete István - Akác  Facebookon kaptam  Png kutya  Mi lenne ha  Png fotel  Facebookon kaptam  Hazára minden embernek szükség...  Örülök, hogy látlak!  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 21  Facebookon kaptam  A sors  Akik bántanak téged  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Fekete István - Akác  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Gonosz démon-álarc  Lóhere  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Popper Péter szavai  Png fotel  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Nem tudhatod  Próbálj meg ...  Nem tudhatod  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Hogy lehet megtartani  Facebookon kaptam  Az engedelmesség miért nem vál...  Paul David Tripp Április 19  Facebookon kaptam Mírjam barát...  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Jónás Tamás – Végtelen b...  képre írva  Sose bánj semmit  Akarat  Csak a fogyatkozás látható  képre írva 
Bejegyzés Címkék
legnagyobb artéria, egészséges artéria, artéria eltömődik, plakk különböző, magas vérnyomás, artériák elzáródása, legjobb természetes, fokhagymában lévő, erek meszesedését, egzotikus gyümölcs, nitrogén-oxid termelődését, meglévő plakkok, gyümölcsöt salátához, kifejezetten szívbarát, triglicerid szintet, erekben kialakuló, vérrögök kialakulásában, rendkívül egészséges, kurkuma erőteljes, benne lévő, kurkumin segít, erek faláról, ételek elkészítéséhez, pohár langyos, olíva olaj, extra-szűz olíva, szív egészségének, saláta dresszingek, avokádó szintén, rossz koleszterin, friss gyümölcsöt, görögdinnye kiválóan, erek épségét, arterioszklerózis kialakulási, mandula nagyon, szív egészségére, mandulában található, ideális vérnyomást, szulforafánban gazdag, erekben formálódó, brokkoli K-vitamint, túlzott mennyiségű, rostokban magas, spárga hatékony, szervezet glutathion, értékes antioxidáns, gyulladások ellen, erek rugalmasságát, tulajdonságokkal, meghatározhatja, elfogyasztanunk, elkészítéséhez, kialakulásához, kialakulásában, polifenolokban, rögképződéstől, szulforafánban, zsírlerakódást, kapillárisokra, szívinfarktus, rugalmasságát, cukorbetegség, érelzáródások, elfogyasztani, avokádókrémet, plakképződést, gyulladásokat, vegyületekből, érrendszerünk, lerakódásokat, meszesedését, csökkenthető, köszönhetően, csökkentheti, plakképződés, rizikófaktor, segítségével, érbetegségek, egészségesen, felhalmozódó, zsírsavakban, fokhagymában, kifejezetten, többszörösen, eltávolítani, egészségének, termelődését, kialakulási, görögdinnye, koleszterin, egyszeresen, étrendünkbe, antioxidáns, fogyasztása, egészségére, salátájához, megőrzésére, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2902
  • e Hét: 19569
  • e Hónap: 51055
  • e Év: 255756
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.