Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Betegséget okozható érzelmek
  2019-06-02 16:48:00, vasárnap
 
  A TAO szerint ez a 6 betegséget okozó érzelem!
Neked melyik van jelen az életedben?

Kína legnagyobb autentikus ősi vallásának, a taoizmusnak egyik legnagyobb alakja Lao-ce, aki a Tao Te Kingben (Az Út és Erény Könyve) hitelesen összefoglalja a taoizmus filozófiáját, amely nagyon mélyen befolyásolta a mai gondolkodásmódokat.

A taoista hagyomány szerint az életerő - ,,jing" -, az életenergia - ,,ki" - és a szellem - ,,shen" - az élet Három Kincse, amelyeknek folyamatos egyensúlyban kell lenniük.

A 6 érzelem, amely bajt okozhat
A Tao azt tanítja, hogy az érzelmek akkor születnek, amikor kapcsolatba kerülünk a külvilággal, amelyet az öt érzékszervünk által tapasztalunk meg. Ezek felpezsdíthetik vitalitásunkat, vagy ellenkezőleg - kimeríthetik energiaforrásainkat. Mindkettő csak tőlünk függ.

Mindig, amikor kapcsolatba kerülünk a környező világgal és a körülöttünk levő emberekkel, akkor törvényszerűen érzelmi reakciók váltódnak ki bennünk. Ez természetes és elkerülhetetlen. Mivel a képzelőerő, a fantázia és a gondolatok is válthatnak ki érzelmeket, ezért a kínaiak az elmét hatodik érzéknek is nevezik. Az érzelmek mély és direkt hatást gyakorolnak a belső szervekre, mirigyekre és szövetekre. Olyan reakciókat indíthatnak el a szervezetben, mint a hormontermelés, pulzusváltozás, légzésfrekvencia növekedés, stb. Vannak olyan erős érzelmek, amelyek hosszasan fennállva vagy ismétlődve negatívan hatnak a szervekre, végül pedig betegségek előidézői lesznek.

,,A felgyülemlett düh például megbetegíti a májat; egy idő után az elvesztett érzelmi energia miatt gyengül a májfunkció, és ingerlékenységet, idegességet vált ki. Ez az állapot pedig további frusztrációt és haragot vált ki, létrehozva egy pszichoszomatikus ördögi kört, amely végül biztos úton vezet a betegséghez."

A hat érzelem legsúlyosabban az immunrendszert befolyásolja (más szóval az életerő), amely gyengülése maga után vonja a fertőzések, degeneratív betegségek és súlyos következmények kialakulását.

1. Harag
A végletekig kiélezett düh rombolja a máj jin energiáját, amely a vértisztításért és epe termeléséért felel. A keletkezett egyensúlyzavar miatt a jang energia fejfájást, szédülést, zavartságot, idegességet idéz elő. A felgyülemlett harag gyengíti a májat, ingerlékenységet vált ki és tökéletes környezetet biztosít más negatív energiák kialakulásához és megnyilvánulásához.

2. Szorongás
A szorongás az, ami "blokkolja az energiákat és megbetegíti a tüdőt, tüdőgyulladást és légzéskárosodást okozva." Ezáltal a szorongás blokkolja az egész energia-körforgást. Emellett a vastagbélre is károsan hat, itt szákrekedést és az emésztőrendszer krónikus gyulladását eredményezi. Hosszú távon ez az érzelem kihat a lépre, hasnyálmirigyre és a gyomorra is.

3. Koncentráció
A koncentráció ebben a kontextusban egy folyamatos mentális tevékenységet, egy bizonyos problémára való megrögzött pszichikai fókuszálást jelent - más szóval egy probléma fölötti folyamatos aggódást. Hosszú távon károsítja a gyomor működését és befolyásolja az emésztést, hasi fájdalmakat okozva. Idővel gyomorfekélyhez és emésztési zavarokhoz vezet.

4. Bánat
Ha hagyjuk, hogy túl sok ideig eluralkodjon fölöttünk ez az érzés, ennek leghamarabb a szív és a tüdő látja kárát. A szervezet vitalitása csökken, sérülékennyé válik a súlyos betegségekkel szemben.

5. Félelem
A félelem a veséket befolyásolja, hosszú távon akár veseelégtelenséghez is vezethet. A félelemtől csökken a vesék energiaszintje, elveszhet a húgyhólyag fölötti kontroll - ez gyakran tapasztalható az ágyba vizelő gyerekeknél.

6. Rémület
A rémület kíméletlenebb és váratlanabb a félelemnél. A rémület sokkolja, felriasztja a lelket és szétszórja az energiát. Elsősorban a szívet károsítja, de ismétlődve a veséket is érintheti.

A Három Kincset különös figyelemmel kell védenünk, ha meg akarjuk tartani egyensúlyunkat. A negatív érzelmek valóban betegségek kialakulásához vezethetnek, krónikussá válásuk és kontrollálatlan jelenlétük igazi veszélyforrást jelenthetnek.

A mindennapi életben szinte elkerülhetetlenek a fenti érzelmek megjelenése, annyit tehetünk viszont, hogy amint felismerjük az adott érzést, próbáljuk megállítani, elengedni időben és ne engedjük, hogy ezek irányítsák az életünket.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Címkék: légzésfrekvencia, ingerlékenységet, légzéskárosodást, kontrollálatlan, felpezsdíthetik, elkerülhetetlen, gyomorfekélyhez, hasnyálmirigyre, emésztőrendszer, vértisztításért, veszélyforrást, tüdőgyulladást, kialakulásához, törvényszerűen, vitalitásunkat, hormontermelés, egyensúlyzavar, energiaszintje, pulzusváltozás, következmények, egyensúlyunkat, immunrendszert, legsúlyosabban, felgyülemlett, tevékenységet, érzékszervünk, tapasztalható, összefoglalja, betegségekkel, kíméletlenebb, jelenthetnek, ellenkezőleg, befolyásolja, szákrekedést, szervezetben, kimeríthetik, taoizmusnak egyik, taoizmus filozófiáját, taoista hagyomány, életerő –, életenergia –, szellem –, élet Három, érzelmek akkor, környező világgal, körülöttünk levő, elmét hatodik, érzelmek mély, belső szervekre, elvesztett érzelmi, állapot pedig, pszichoszomatikus ördögi, Erény Könyve, Három Kincse, Három Kincset,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Szívem  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Fekete-erdő desszert  Tavaszi kép  Miért nem menti meg Jézus a jó...  A másik dolog,  Szép napot kívánok  Szép napot kívánok  Jó éjszakát  George Gordon Lord Byron: Inez...  Adakozás  Facebookon kaptam Annuska bar...  Png rózsa csokor  Facebookon kaptam  Nem méltó hozzád  Paul David Tripp Április 19  Varga János Veniam - Fontos sz...  Png csokor  Facebookon kaptam  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Popper Péter szavai  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  s immár én is felragyogva, ért...  Png ház  George Byron - Ahogy itt jár -...  Png nő  Facebookon kaptam  Hazára minden embernek szükség...  A kételkedés kezelése  Nevem  Örülök, hogy látlak!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png nő  Png kislány  Facebookon kaptam  Alázat  Png kislány  Facebookon kaptam  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Hogy lehet megtartani  Esti kép  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Facebookon kaptam  Soha ne kedvezz...  Facebookon kaptam  Png virág  Reggel van  Facebookon kaptam  Sokan azt tartják  Png lepke  Leonardo da Vinci gondolata  Erdőn  Jó éjszakát  Png virág  Mindig jusson idő nevetni  Facebookon kaptam  Png virág  Png fotel  Hazára minden embernek szükség...  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Szép estét kedves látogatóimna...  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Szép napot kívánok  Png lepke  Boldog születésnapot a ma ünne...  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Paul David Tripp Április 19  Fehér virág  Nem méltó hozzád  Éretlen vers  Popper Péter szavai  Popper Péter szavai  Png rózsa csokor  Facebookon kaptam  Szívem tiéd  Facebookon kaptam  A kételkedés kezelése  Facebookon kaptam Annuska bar...  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kaffka_Margit  Facebookon kaptam  Szívem  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam Annuska bar...  Alázat  Facebookon kaptam  Nagyon különös  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Facebookon kaptam  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Facebookon kaptam Krisztinától  Szívem  Mindig jusson idő nevetni  Kaffka_Margit 
Bejegyzés Címkék
taoizmusnak egyik, taoizmus filozófiáját, taoista hagyomány, életerő &#8211, életenergia &#8211, szellem &#8211, élet Három, érzelmek akkor, környező világgal, körülöttünk levő, elmét hatodik, érzelmek mély, belső szervekre, elvesztett érzelmi, állapot pedig, pszichoszomatikus ördögi, immunrendszert befolyásolja, végletekig kiélezett, keletkezett egyensúlyzavar, jang energia, felgyülemlett harag, szorongás blokkolja, emésztőrendszer krónikus, érzelem kihat, koncentráció ebben, folyamatos mentális, bizonyos problémára, probléma fölötti, gyomor működését, tüdő látja, szervezet vitalitása, súlyos betegségekkel, veséket befolyásolja, félelemtől csökken, vesék energiaszintje, húgyhólyag fölötti, ágyba vizelő, rémület kíméletlenebb, rémület sokkolja, szívet károsítja, negatív érzelmek, mindennapi életben, fenti érzelmek, adott érzést, légzésfrekvencia, ingerlékenységet, légzéskárosodást, kontrollálatlan, felpezsdíthetik, elkerülhetetlen, gyomorfekélyhez, hasnyálmirigyre, emésztőrendszer, vértisztításért, veszélyforrást, tüdőgyulladást, kialakulásához, törvényszerűen, vitalitásunkat, hormontermelés, egyensúlyzavar, energiaszintje, pulzusváltozás, következmények, egyensúlyunkat, immunrendszert, legsúlyosabban, felgyülemlett, tevékenységet, érzékszervünk, tapasztalható, összefoglalja, betegségekkel, kíméletlenebb, jelenthetnek, ellenkezőleg, befolyásolja, szákrekedést, szervezetben, kimeríthetik, koncentráció, egyensúlyban, befolyásolta, kialakulását, filozófiáját, sérülékennyé, kontextusban, frusztrációt, eluralkodjon, termeléséért, tapasztalunk, külvilággal, leghamarabb, kapcsolatba, felismerjük, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1722
  • e Hét: 18389
  • e Hónap: 49875
  • e Év: 254576
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.